Naapuririita tupakansavusta! Neuvoja kaipaan.

savustaja :)

Muutin kerrostaloon vuokralle vuosi sitten. Tämän jälkeen olen ollut ongelmissa yläkerran naapureiden kanssa. He ovat alusta asti valittaneet parveketupakoinnistani, 0-12 tupakkaa/päivä. Tupakansavu/haju leviää kuulemma yläkerran asuntoon. Asiaa on setvitty vuokranantajani, isännöitsijän ym tahojen kanssa, ja talon rakenteissa ei ole todettu vikaa ja isännöitsijänkin mukaan kyseiset naapurit ovat aina valittaneet milloin mistäkin nykyisen asuntoni entisten omistajien/vuokralaisten toimista. Samaa mieltä ovat naapurit, he valittavat vain valittamisen ilon vuoksi. Olen yrittänyt estää savun leviämistä yläkertaan mm. avaamalla lasitukset suurimmaksi osaksi ja siirtymällä tupakoimaan eri kohtaan parvekettani, mutta tilanne ei ole parantunut, kuulemma.
Tarvitsisin vinkkejä kuinka voin vielä koittaa vaikuttaa savun leviämiseen. Terveystarkastaja on tulossa tarkastukselle naapuriin ja hyvät neuvot ovat kalliit.
Mahdollinen tupakointi kielto parvekkeelleni on vireillä jos tarkastaja havaitsee terveyshaitan.
Voisiko asiaan vaikuttaa että avaisin omasta asunnostani kaksi räppänää jotta asuntooni tulisi ristiveto, jolloin parvekkeeltani tupakansavu tulisi räppänän kautta osittain sisään?
Turha alkaa puhumaan tupakan vaaroista ym, tiedän jo! Tuhoan itseäni ja muita, tiedän senkin! Tarvitsisinkin nyt neuvoja samankokeneilta.

16

2148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fenrr

      Anna valittaa. Haju on haitta mutta ei terveyshaitta.

    • kärsivä

      Käy kävelyllä samalla kun tupakoit. Hanki vaikka koira, joka tarvitsee lenkkejä. Hyvin totta tuo, että varsinkin alakerran naapurin tupakointi on raskasta yläkerrassa asuvalle.

    • syöpäkääryle huuleen

      Ala polttaa enemmän, useampi toppa päivässä! Pääset täältä noppasemmin pois! Tai sitten kessuttelet vaikka liesituulettimen alla.

    • Raivostunut

      Samat neuvot annan kun kun kärsivä!Itse asun rivitalossa ja joka rapulla asukkaat vetää tupakkaa,kakki haju tulee meille asuntoon sisälle,emme voi pitää tuuletusluukkuja auki eikä ovia!Olen astmaatikko!!!Mietin useikin mikseivät kävele pihalla saisivat samalla liikuntaa??Mutta rapulla on kiva kyykkiä....!!Ymmärrän parveke tupakoinnin vielä paremmin savu nousee ylöspäin.....sääli naapureita,mutta itsehän sinä päätöksen teet??Tai isännöitsijä!!

    • q3r 3 3eq r3qr qr ef

      Lasitetut parvekkeet ongelmallisia. Ite poltan kyllä, mutta jos sattuu kylään kerrostaloon, jossa lasitetut parvekkeet ja alakerrassa poltetaan, kyllä se haju nyt vaan tulee yläkertaan. Syy simppeli, savu tulee parvekkeelle, mutta ei tuuletu sieltä pois.

      Ainoa konsti on siirtyä pihalle tupakille. Monissa yhtiöissä kielletään nykyisin tupakointi. Ja vuokraisäntäkin voi sen kieltää, ei siihen isännöitsijää tarvita.

      Meillä rivarissa sopu tupakoinnista, pihallaan polttaa kuka haluaa, ei se naapureita haittaa. Yhteisillä alueilla ei monikaan polta, siellä savu häiritsee lapsia jne. Mutta mitään riitoja ei ole ollut. Olemassa kohtelijaita tupakoitsijoita ja myös kohtelijaita tupakoimattomia.

    • Lopettaminen paras ratk.

      Ymmärrän hyvin napureitasi. Röökin löyhkä kulkeutuu helposti sisään kun talot ovat alipaineisia ja ikkunat/parvekkeet lähellä. Asun itse asunnossa jossa seinänaapurit polttavat ja sen johdosta emme käytännössä voi käyttää omaa parvekettamme. Kesällä asunto on todella kuuma ja olisi kiva pitää parvekkeen ovea auki, mutra se on mahdotonta koska kämppä alkaa haisemaan röökiltä. Ja se tupakan käry on oikeasti todella pahan hajuista sellaiselle joka ei itse polta.

      Vinkkejä:
      - siirry sähkötupakkaan
      - polta asunnossasi sisällä liesituulettimen alla (jos olet sitä mieltä etttä haju ei voi haitata naapureitasi niin ei kai se silloin voi haitata sinuakaan?)
      - lähde kävelylle ja polta jossain missä savu ei häiritse muita. Tämä voi auttaa myös vähentämään tupakointiasi.

    • vtttu

      Mun tekisi mieli haukkua sut asenteinesi alimpaan helvettiin, edesvastuuton röökinpolttaja. Sulle on niin helvetin tärkeää saada tyydyttää omaa tupakantuskaasi, ettet välitä muista yhtään.

      Itse kärsin ihan hirveästi siitä, että alakerran naapurin tupakansavu tulee parvekkeen kautta asuntoomme. Parvekkeemme löyhkää pahimmillaan kuin ravintolan tupakointihuone ja löyhkä tarttuu mattoihin, verhoihin sekä betoniin. Saan savusta astmakohtauksia ja päänsärkyä. Tekisi mieli mennä kaatamaan tupakoijan parvekkeelle kottikärryllinen sianpaskaa, niin tietäisi miltä löyhkä tuntuu.

      Joku vielä viitsii inistä siitä, ettei saisi tupakoida parvekkeellaan!! Senkun vaan poltaisi vaikka kuinka saatanasti, kunhan savut eivät tulisi aina muiden koteihin.

    • Tympäsevä yhteiskunt

      "isännöitsijänkin mukaan kyseiset naapurit ovat aina valittaneet milloin mistäkin nykyisen asuntoni entisten omistajien/vuokralaisten toimista."
      Pahoittelen puolestasi, että olet joutunut kiusaajien uhriksi.
      Yleinen muiden ihmisten kiusaaminen on räjähdysmäisesti lisääntynyt. Koulukiusaaminen on laajentunut liikenne- ja kotikiusaamiseen. Mikä h*lv tätä kansaa vaivaa?

    • asxasxaxaxxa

      Alat vaan polttaa ilmanvaihto hormiin sinäkin.

    • ajatelkaa muita

      Aloittajalle.

      Jos olisit minun vuokralainen niin lentäisi pellolle kun leppä keihäs ja syy on selvä,pihalle siitä tupalle,se nikotiini tarttuu joka paikkaan kattoon ja laseihin ja haittaa muita naapureita.

      En siis ole tupakointia vastaan koska poltan itsekkin lähes kaksi askia eli 30-40 tupakkaa päivässä mutta en halua muille tuottaa haittaa siitä.


      VAADIN PAKKO KIELTOA KAIKISSA YHTEISISSÄ TILOISSA KUTEN KERROSTALOT JA RIVITALOT JNE.....MISSÄÄN EI SAA POLTTAA MISSÄ MUUT VOIVAT SAADA TÄTÄ SAVUA KOTEIHINSA.

      Ehdottoman kielteinen olen tähän ei savuakaan .

      Et pääsisi meille vuokralle mikäli polttaisit edellä mainitulla tavalla.

    • Luki.

      Sinulla on vielä täydet oikeudet kotisi seinien sisällä, mutta tilanne on muuttumassa - "Olemme asiassa toiveikkaita.




      Allergia- ja astmaliitto ja Hengitysliitto haluavat taloyhtiöiden parveke- ja sisätupakoinnin kuriin lain voimin. Ne ovat toiveikkaita, että näin myös kohta tapahtuu.

      Järjestöt toteavat olevansa asiassa toiveikkaita siksi, että kansallinen tupakkalainsäädäntö sekä asumisterveysohje ovat parhaillaan sosiaali- ja terveysministeriön uudistettavina.

      Euroopan unioni uudisti tupakkatuotedirektiivin viime keväänä. Nyt jäsenvaltioilla on kaksi vuotta aikaa saattaa EU-direktiivi käytäntöön ja tehdä samalla mahdollisia tiukennoksia kansallisella tasolla.

      "Kun lainsäädäntöä uudistetaan, voivat taloyhtiöt kieltää sekä parveke- että sisätupakoinnin. Näin päästään parhaiten eroon tupakan aiheuttamista sisäilmaongelmista. Asuntoihin leviävä tupakansavu on paitsi terveyshaitta, myös viihtyvyystekijä", sanoo Tuula Syrjänen Allergia- ja astmaliiton ja Hengitysliiton sisäilma- ja korjausneuvonnasta.

      Lisäksi Allergia- ja astmaliitto ja Hengitysliitto odottavat asumisterveysohjeeseen uudistusta, joka määräisi aistinvaraisen tupakan hajun havainnoin oikeuskelpoiseksi. Nikotiinipitoisuuksien mittaukset ovat vaikeita toimenpiteitä. Siksi aistinvaraisen havainnoinnin tulisi olla myös oikeuskelpoinen näitä asioita oikeudessa puitaessa.

      "Aiemmin oikeus ei ole hyväksynyt aistinvaraisesti todettua hajuhaittaa terveyshaitaksi. Kuitenkin tupakan haju on merkki saastuneesta ilmasta. Asunnon sisätiloihin pinttyneet savujäämät ovat myös terveyshaitta", Tuula Syrjänen toteaa.
      Nykytilanne vaihteleva

      Tämänhetkinen parveketupakoinnin säännöstely riippuu taloyhtiöistä. Jotkut yhtiöt ovat kieltäneet parveketupakoinnin. Hengitysliiton ja Allergia- ja astmaliiton sisäilma- ja korjausneuvontaan tulee yhä säännöllisesti kysymyksiä tupakanhajun leviämisestä asunnoissa.


      "Jos tupakan haju leviää parvekkeelta naapuriasuntoihin ovien tai ikkunoiden kautta, asian selvittäminen aloitetaan keskustelemalla parvekkeella tupakoivan naapurin kanssa. Seuraavaksi pyydetään apua taloyhtiön isännöitsijältä ja hallitukselta yhteisten sääntöjen laatimiseksi. Viime kädessä turvaudutaan kunnan terveystarkastajaan. Taloyhtiö ei ole velvollinen tekemään rakennukseen muutoksia, kun savu leviää ikkunoiden tai ovien kautta", Syrjänen toteaa.

      Jos tupakan haju leviää asunnosta toiseen väärin toimivan ilmanvaihtojärjestelmän tai talon rakenteiden kautta, on taloyhtiöllä velvollisuus korjata haitta. Varsinkin vanhemmissa taloissa esimerkiksi seinien ja lattioiden läpiviennit eivät ole tiiviitä ja hajut leviävät helposti asunnosta toiseen.

      http://www.talouselama.fi/uutiset/sinulla on viela taydet oikeudet kotisi seinien sisalla mutta tilanne on muuttumassa olemme asiassa toiveikkaita/a2266354

    • kärvistellyt

      Eikö parvekepolttajat todellakaan tajua että se savu tulee ihan suoraan naapurihuoneistoon. Karseeta kun kesällä oli kuuma ja oli pakko pitää parvekkeenovea auki ja alakerran naapuri oli ketjupolttaja. Muutaman kerra meinasin lähteä sairaalan päivystykseen, kun on refluksitauti ja astma ja meinasin yskimiseen tukehtua. Jos alakerran parvekkeella polttaa, niin savu tulee suoraan yläkertaan jos on jokukin luukku auki.

      Menkää nyt vaikka pihalle polttamaan, jos sätkää on ihan pakko imeä. Joissakin taloissa on aivan ihmeellisiä toisista piittaamatonta porukkaa. No nyt olen muuttanut ja täälläkin sama ongelma, mutta ei niin paha, sekä että polttaja on nyt sivuaapuri, eikä savu tule ihan suoraan sisälle.

    • Savuterrorismi

      Tupakoi omassa kodissasi, jos kerran tupakansavu ei haittaa.
      Tai mieti miltä tuntuu kun toisen asukkaan löyhkät tulee kotiin sisälle.
      Sinähän voit sulkea oman parvekkeenovesi tupakan ajaksi, mutta mistä pahaa
      aavistamaton naapuri toi tietää milloin savu tulee.
      Itse tiedän siitä että naapurin kamala tupakkayskä alkaa kuulumaan:
      tempasen parvekkeen oven kiinni sillä vauhdilla, että muutkin naapurit sen kuulee.

    • Menneitä muistaen

      Aloittajaa tuomitsematta, kyllä tupakan haju todella ärsyttää. Jo kadulla kulkiessa ja junan alikulkusilloilla kun moni sytyttää tupakan. Yritän aina juosta puikkien ihmisten välistä kaikkien edelle.

      Jotain toista taas ei häritse yhtään. Itse olen miettinyt että ärsytys johtuu siitä, että olen itse polttanut vielä 8 vuotta sitten ja tupakka jotenkin tökkää aivojen mielihyväkeskukseen ja muistaa nautinnon.

      Yläkerran asukkaita kyllä ymmärrän. Ilmeisesti et voi polttaa asunnossasi, kun olet vuokralla. Harmi, kyllä muistan että oli kurja lähteä ulos tupakalle, kun oli kotona lapset. Mutta ilmeisesti siihen joudut tottumaan, tottuu siihen jotenkuten ja ehkä tulee poltetuksi vähän vähemmän.

    • Järjestyssäännöissä

      Tupakoimattomien joille se savu on kamala haitta pitäisi muuttaa niihin taloihin joissa parveketupakointi on kielletty.

      Kaikkein parasta on jos tupakointi joko kielletään tai sallitaan niin ja sitten on tupakoimattomien vika jos ei muuta muuta muualle, tupakoimattomaan taloon. Ymmärrän hyvin että jos tupakan savu ärsyttää niin ei varmasti parvekkeestaan paljoa nauti. Taloyhtiön säännöissä pitäisi olla selkeästi sallitaanko se vai ei niin ei tulisi riitoja kenenkään kanssa.

    • aunikokse

      Sellaanen homma, että kenenkään ei ole pakko tupakoida, mutta jokaisen on pakko hengittää. Olen samoilla linjoilla, tupakonti kiellettävä kerrostalojen parvekkeilla ja pihassa tietty metrimäärä talon seinästä ja niin ettei haju savu kulkeudu ihmisten asuntoihin. Jos ostat ja remontteeraat satojen tuhansie asunnon niin ei siitä kyllä muuta pois jonkun tyypin takia joka ei osaa käyttäytyä. Tupakoin satunnaisesti mutten todellakaan kenenkän parvekkeella, auttossa, kotona enkä missään mistä savut ja hajut kulkeutua toisten ihmisten haitaksi .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1796
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1714
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      105
      1564
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1531
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1387
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe