Mikä rotu kaksioon?

mes88

Hei!

Olen lueskellut keskusteluja, katsonut erilaisia dokumentteja ja rotusivustoja, mutta olen ihan umpikujassa. Olen todella eläinrakas ja ollessani pieni meillä oli perheessä tiibetinterrieri, joka päätyi olemaan kiukkuisin tapaus ikinä. Pientä kokemusta on tullut myös dobermanni-, saksanpaimenkoira- ja chihuahua roduista sekä kissoista, kun olen hoitajana ollut.. Nyt en tiedä minkä rotuisen hankkisin itselleni. onko 43 neliöinen kaksio edes koiralle hyvä?

Haluaisin ehdottomasti pienen koiran (kääpiökoira). Olen miettinyt muun muassa Cihuahuaa, Bison Fricheetä, perhoskoiraa, villakoiraa ja jopa Cavalieria.. mutta en osaa tehdä päätöstä.

Toiveena olisi seuraavat ominaisuudet:
- Pieni koko
- Seurallinen
- Mahdollisimman vähän räksyttävä (vaikkakin pienissä koirissa tuntuu olevan ominainen piirre)
- Koulutettava
- Kiltti

Cavalier olisi kaikin puolin ollut muuten täydellinen, mutta olen kuullut sen olevan HYVIN sairas koirarotu ja onhan se myös hieman isompi kuin esim Chihu...

Pidän paljon myös kissoista ja esimerkiksi "koiramaisen" kissan hankintaa olen miettinyt (Ragdoll tai Pyhä Birma), mutta kissoilta harvoin saa samanlaista ehdotonta rakkautta kuin koirilta ja juuri sitä kaipaisin.. Kissat ovat myös enemmän yöeläjiä.

Neuvoja, vinkkejä? Kiitos! :)

22

525

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mes88

      Niin ja lisäyksenä, että asumme kaksiossa kihlattuni kanssa kahdestaan.

    • koiranomistaja2

      Shih tzut. Ne on sydämmen viejiä eikä paljoo räksytä. Helppoja kouluttaa mutta osaavat olla tyhmiä jos haluavat eli välillä ei kuuntele mutta hyvin harvoin

      • ijgwI38TUJPUJG

        Bostoninterrieri.

        Kaikkea tuota mitä toivoit.
        Pieni koira ison koiran olemuksella. On luonnetta, mutta miellyttämishalunsa vuoksi helppo kouluttaa. Haukkuvat erittäin harvoin, ja sekin harva kerta jos jotain haukahtaa ei ole kimakkaa tai pitkäkestoista. Ei niin tyypillinen terrieri.
        Rakastaa kaikkia ihmisiä ja eläimiä. Viihtyisi paijattavana vaikka 24h vuorokaudessa. Mutta haluaa osallistua kaikkeen mitä perhe tekee, ja energiaa piisaa. Eli jos jaksat leikkiä tms touhua joka pv, ja pidempiä lenkkejä mahdollisimman usein, niin suosittelen tutustumaan rotuun!


    • Italianvinttikoira

      Italianvinttikoira sopisi sinulle. Italianvinttikoira soveltuu mainiosti elämään mainitsemassasi 43 neliön kaksiossa. Tiedän 25 neliön yksiössä asuvan italianvinttikoiran. Italianvinttikoira on pieni, seurallinen, hiljainen, helposti koulutettava ja kiltti.

      Italianvinttikoira on terve rotu. Italianvinttikoiran sanotaan olevan kissamainen koira, joten jos olet miettinyt koiramaisen kissan hankintaa, voisi kissamainen koira olla hyvä vaihtoehto.

    • Bolognese!!!

      Jos säännöllinen ja joskus vaativakin turkinhoito ei ole sinulle ongelma, niin BOLOGNESE!!!! Rotu on rauhallinen, helposti koulutettava ja ei kyllä juuri pidä mitään meteliä, paino keskimäärin 3-6 kg. Tekee pitkiä lenkkejä tai tyytyy lyhyempiinkin. Suht terve rotu, tosi paljon purentavikoja. Itsellä kaksi, suosittelen!!!

    • Turre

      kiinanpalatsikoiraa suosittelen. Täydellinen sohvaperuna mutta lähtee innoissaan pienelle lenkille ja on hyvin oppivainen ja uskovainen. Viisas ja fiksu ja erittäin ihmisrakas, osin jopa kissamaisia piirteitä (mm tökkii ja kiehnää, tunkee naamaa käteen rapsutettavaksi, kiipeää syliin jne)

    • Bichon havanais vastaisi myös noita vaatimuksia. Meillä oli aikoinaan kaksi. Pentuna pyrkivät haukkumaan, mutta sen sai aika helposti karsittua pois joten se ei minusta ole ongelma. Mutta turkin hoito siinä kyllä tulisi kuvioihin ellei halua pitää lyhyenä.

      Jos taas haluat ns koiramaisen kissan, niin maine coon olisi myös yksi hyvä vaihtoehto.

      Tai mikä estää ottamasta molempia jos kukkaro kestää? Meillä on collie ja maine coon samassa talossa ja ne olleet kuin emo ja pentu alusta lähtien. Nukkuvat samassa läjässä ja pesevät toistensa naamaa tämän tästä. Ja silti tämä kissa, niin läheinen kuin onkin koirani kanssa, tulee juoksujalkaa maukuen ovelle vastaan kun joku tulee kotiin, rakastaa paijaamista ja on muutenkin oikea kullanmurutyyppi. Tykkäsi nukkua sylissä kunnes kasvoi liian isoksi. (on tyttökissa, nyt 1,5v ja painaa n. 7kg. Eikä ole vielä täysikasvuinen)

    • vinkkinen

      Tiibetinspanieli on myös luonteeltaan vähän kissamainen, ja sopii muutenkin sinun kriteereihisi. Muistuttaa myös sekä luonteeltaan että ulkonäöltään jonkinverran cavaa, ainoastaan vähän persoonallisempi saattaa olla;)

      Meillä tipsun kaverina 2 norjalaista metsäkissaa ja ovat kyllä ihan yhteen hitsautunut kolmikko, koira luulee kaiketi olevansa kissa, kun kissat ovat sen pennunrääpäleestä asti "kasvattaneet":)

    • Minä vain

      Minä sanoisin tähän,että mopsi. Ne ei hauku millekkään..no, paitsi jos ikkunasta näkyy lintuja. Mutta hiljaisia ovat. Vähän jästipäisyyttähän niissä ilmenee, mutta luonteeltaan kilttejä ja ihanan seurallisia otuksia. Itselläni on kaksi mopsia ja ikinä ei oo ollu mitään ongelmia niiden kanssa.

      • sorijophijzu

        Bostoninterrieri. Tosi hiljainen. Haukkuäänikin on matala, ja yleensä kun käyttää ääntään, se on enemmänkin mutinaa. asumme rivitalossa, ja naapurit ihmettelevät eikä meidän koira osaa haukkua!
        Mutta bostoninterrieri on tosi energinen ja haluaa mielellään osallistua kaikkeen mitä puuhaillaan. rakastaa silti sohvalla löhöilyä!


    • Hilla

      Ehdotan silkkiterrieriä. Silkkiterrieri sopii hyvin kaksioon asumaan. Silkkiterrieri on pienikokoinen, seurallinen, helposti koulutettava ja kiltti. Silkkiterriereillä esiintyy haukkuherkkyyttä, mutta kun haukkumisen kieltää heti pentuna, ei asiasta tule ongelmaa. Turkki vaatii päivittäistä hoitoa, mutta jos ei halua käydä näyttelyissä, voi turkin leikata lyhyeksi, ja silloin turkki on helppohoitoinen. Silkkiterrieri jaksaa kävellä pitkiäkin lenkkejä, mutta on tyytyväinen lyhyempiinkin. Silkkiterrieri on terve rotu.

    • kingispanski

      Miksi ette hommaa kingcharlesinspanielia? Pienempi ja terveempi kuin cavalier, mutta on sille läheisempää sukua kuin mikään muu rotu.

      http://www.toydogs.net/kcs/index.html

      Kasvattajia on muutama Suomessa, joten kun alatte varaamaan pentua, saatte sellaisen kyllä joltain kasvattajalle puolen vuoden sisään.

    • Bostoninterrieri

      Bostoninterrieri. Se täyttää kaikki toiveesi. Bostoninterrieri on miellyttämisenhaluinen, sosiaalinen, iloinen, kiltti ja seurallinen koira. Bostoni on hiljainen koira, se ei ole haukkuherkkä. Se on helppo koulutttaa. Bostoninterrieri säilyttää leikkisän luonteensa koko elämänsä ajan. Pitää erityisesti palloleikeistä. Tykkää liikunnasta ja tekee mielellään pitkiäkin lenkkejä.

      Turkki on lyhyt ja erittäin helppohoitoinen. Se pyyhitään säämiskällä silloin tällöin. Turkista ei lähde karvaa. Kylmällä säällä ulkoillessa bostoni tarvitsee takin päälle. Bostoninterrieri on melko terve rotu. Niillä esiintyy polvilumpioluksaatiota ja silmäsairauksia.

    • Maltankoira

      Maltankoira. Maltankoira on luonteeltaan kiltti ja seurallinen, ja se on helppo kouluttaa. Maltankoira ei ole herkkähaukkuinen, joten se sopii hyvin kerrostaloon. Maltankoiran kanssa voi harrastaa esim. agilityä ja näyttelyitä.

      Turkki kammataan päivittäin, ja pestään kerran viikossa. Jos ei halua käydä näyttelyissä, voi turkin leikata lyhyemmäksi, jolloin se on helppohoitoisempi. Turkista ei lähde karvaa.

      Koska maltankoiralla ei ole pohjavillaa, se sopii joillekin allergisille. Maltankoira ei tarvitse paljoa liikuntaa, lyhyet lenkit riittävät sille hyvin. Kylmällä säällä maltankoira tarvitsee takin päälle. Maltankoira on terve ja pitkäikäinen rotu. Sillä ei ole perinnöllisiä sairauksia.

    • Coton de tuléar

      Coton de tuléar. Se on seurallinen, kiltti ja helppo kouluttaa. Cottoni on ihmisrakas ja mukava lemmikki kaikenikäisille. Cottoni on hiljainen koira, joten se sopii hyvin kerrostaloon. Cottonin kanssa voi harrastaa esim. agilityä, tokoa ja koiratanssia.

      Cottoni ei tarvitse paljon liikuntaa, lyhyet lenkit riittävät sille. Cottoni pysyy omistajansa läheisyydessä, tällä rodulla ei ole taipumusta karkaamiseen.

      Pitkä pumpulimainen turkki vaatii säännöllistä hoitoa. Se harjataan päivittäin. Pesu parin viikon välein. Jos ei halua käydä näyttelyissä, voi turkin leikata lyhyemmäksi, jolloin se on helppohoitoisempi. Pohjavillattoman turkin vuoksi rotu sopii joillekin allergisille.

      Coton de tuléar on terve ja pitkäikäinen rotu. Se saattaa elää lähes 20-vuotiaaksi asti.

    • Japanese chin

      Japanese chin. Se on pieni ja suloinen seurakoira. Luonteeltaan se on kiltti ja seurallinen. Se on helppo kouluttaa ja on sopiva rotu ensimmäiseksi koiraksi. Japanese chinin sanotaan olevan kissamainen koira. Sillä on joitakin kissamaisia tapoja, kuten naaman peseminen etutassuilla.

      Japanese chin on hiljainen koira, joten se sopii erinomaisesti kerrostaloon. Tykkää liikunnasta, mutta tyytyy myös lyhyempiin lenkkeihin. Japanese chin pysyy omistajansa läheisyydessä, tällä rodulla ei ole taipumusta karata omille teilleen.

      Turkki on helppohoitoinen, se ei takkuunnu helposti. Harjataan silloin tällöin. Japanese chin ei kuulu terveimpiin koirarotuihin, mutta ei sairaimpiinkaan. Rodulla esiintyy polvilumpioluksaatiota ja sydänvikoja. Suuret ja ulkonevat silmät ovat alttiita tapaturmille.

      Japanese chinin kanssa voi harrastaa agilityä. Se viihtyy kuitenkin erinomaisesti myös pelkkänä kotikoirana ilman harrastuksia, koska sen alkuperäinenkin käyttötarkoitus oli seurakoirana oleminen. Sallitut värit ovat mustavalkoinen ja punavalkoinen, joista mustavalkoinen on hieman yleisempi.

    • Pomeranian

      Pomeranian. Pomeranian on pieni ja seurallinen koira. Pomeranian kuuluu maailman yleisimpiin koirarotuihin, mutta Suomessa se on melko harvinainen. Luonteeltaan se on kiltti ja ystävällinen. Pommi kiintyy omistajaansa erittäin syvästi ja haluaa olla aina mukana omistajansa puuhissa.

      Pomeranian on miellyttämisenhaluinen ja helppo kouluttaa. Pienen kokonsa ja vähäisen haukkumisen vuoksi rotu on oiva vaihtoehto pieniin kerrostaloasuntoihin sekä yleisiä kulkuneuvoja käyttäville ihmisille.

      Pomeranian ei vaadi paljoa liikuntaa, mutta jaksaa kuitenkin liikkua pitkätkin lenkit. Pomeranian pysyy kotipihassa ja omistajansa lähellä, sillä ei ole taipumusta lähteä omille teilleen. Pommin kanssa voi harrastaa agilityä ja tokoa.

      Näyttävä ja tuuhea karvapeite on helppohoitoisempi kuin luulisi. Se harjataan pari kertaa viikossa. 2-3 kertaa kuukaudessa turkki harjataan hieman kosteana vastakarvaan kerroksittain, jolloin turkista tulee pöyheä ja ilmava. 2 kertaa vuodessa turkki trimmataan saksilla leikkaamalla pallomaisen pyöreäksi.

      Värivaihtoehtoja on paljon. Yleisimmät värit ovat musta, kerma, kulta, ruskea, sudenharmaa ja valkoinen. Pomeranian on melko terve rotu. Rodulla esiintyy polvilumpioluksaatiota.

    • ei kiva olla kipee

      Eiii lyttykuonoa (mopsi, bostoni, palatsikoira). Jos/kun haluat lemmikin, niin ota terve.

      Koirat kiittävät.

    • griffon bruxellois

      Miten paljon olet valmis lenkkeilemään koiran kanssa? Koira ei niitä asunnon neliöitä osaa laskea, mutta pienikin koira voi asunnon tuhota jos ei saa riittävästi energiaa kulutettua lenkillä tai muissa aktiviteeteissa!

      Toki jokainen voi miettiä, että kannattaako sitä kaikista suurinta koirarotua pieneen asuntoon ottaa...mutta kyllä isokin koira kaksioon mahtuu kunhan huolehtii riittävän pitkistä lenkeistä. Toki esim, kerrostalossa pitää tarkemmin miettiä koiran haukku-yms. käytös esim silloin kun koira jää yksin. Maalla keskellä korpea ei varmasti haittaa jos koira haukkuukin.

      Meillä on Griffon Bruxellois. Melko pienikokoinen rotu, mutta kestävä. Eli jaksaa hyvin 2h metsälenkin eikä tee tuhoja asunnossa vaikka joskus lenkki jäisikin pienemmäksi. Ei hauku kuin ovikelloa. Yksin ollessa ei ulisi tms. Leppoisa rotu, josta on moneksi, esim. agilityyn.

      • 8wu4yqv

        Meillä on myös griffon bruxellois, on haukkuherkkä, tosi kovan työn olemme tehneet ettei haukkuminen yltyisi. nykyään haukkuu ovikelloa hetken, ja kaikkia ulkoa tulleita ääniä hetken. Lopettaa kun kielletään haukkumasta, mutta vaikeaa se on, näyttää että koira yrittää olla hiljaa, mutta suljetun suunkin takaa tulee tukahdutettua "haukku"mutinaa joka yltyy haukuksi jos en ole tarkkana.
        Bostoninterrierimme taas ei hauku koskaan. Jossain vaiheessa menee mukaan hetkeksi griffonin haukkuun, mutta lopettaa pian naamallaan ilme että mitä turhaan!

        Muuten yhdyn edelliseen. Griffon on aivan ihana, helppo rotu. Mekin käymme pitkillä metsävaelluksilla, jaksaa hyvin. Tosi miellyttämishaluinen!

        Bostoniin jos vertaan niin miellyttämishaluisempi, ei niin jäärä. Ei kaipaa niin monipuolisesti jatkuvasti touhuamista kuin bostonit, mutta on leikkisä!
        Samoin kuin bostonit, griffonit rakastavat kaikkia!

        Griffoneita on kahdella eri karvanlaadulla!


    • Ankrieli

      Bichon frise täyttää ehdot. Haukkumisen saa opetettua pois ja jos turkin pitää lyhyenä on se helppohoitoinen, Pitävät ihmisistä tosi paljon.

    • koirulainen

      Itselläni oli löwchen eli pieni leijonakoira ja oli (melkein) kaikkien rakastama! Pikku-jellona on hyvin seurallinen ja ihmisrakas - toisaalta myös puolustaa pienestä koostaan huolimatta omistajaansa. Meillä ainut taistelutanner oli turkin hoito;). Ainakin omani oli kaikkiruokainen ja terve.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2834
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      527
      2676
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1807
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1738
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1302
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      88
      1126
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      59
      1115
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    Aihe