Räyhä Ralf - Pieniä huomioita

pullakuontalo

Kävin katsomassa muutama päivä sitten elokuvan Räyhä-Ralf, joka on ihan mahtava elokuva! Tässä nyt ihan randomilla halusin kirjoittaa muutamia mielenkiintoisia seikkoja elokuvasta ylös, niin laitan ne tänne.

Älä lue, jos et ole nähnyt vielä leffaa. Sisältää juonipaljastuksia!

GRAFFITTEJA:

Elokuvan pelikeskusasema on täynnä erilaisia graffitteja, ja ne ovat täynnä easter eggejä ja muita mielenkiintoisia juttuja. Tässä muutama:

- Muutaman kerran seinässä lukee teksti "Aerith lives" (Aerith elää), joka viittaa pelisarjaan Final Fantasy
- Eräässä tunnetuksi tulleessa pelissä on käännösvirhe, josta on tullut yleinen meemi: "All your base are belongs to us". Tämä lukee graffittina aseman seinällä.
- Jos katsoo tarkkaan, niin Turbon pelin tilalle tulee peli Pacman. Elokuvan alussa Pacmanin asemalla seinässä on kirjaimet K.C. (King Candy?)
- Yhdessä seinässä lukee TURBO.

PELIKESKUSASEMA JA TAPPER-BAARI:

- Pelikeskusasemalla voi nähdä muutamia hahmoja menneistä Disney-animaatioista, kuten dinosauruksen ja mustekalan elokuvasta Riemukas Robinsonin perhe, sekä Maximus-hevosen elokuvasta Kaksin Karkuteillä.
- Tapper-baarin seinällä on myös taulu, jossa on Flynn Riderin kuva.
- Kun Ralf pukee baarissa sotapuvun päälleen ja katsoo kypärän läpi, sillä viitataan Star Wars-elokuvien pahiskeen Darth Vader.
- Karkkikunkun koodi on kirjoitettu Tapper-baarin nenäliinaan. Hän kirjoittaa koodin Nintendon SNES-laitteella, ja koodi onkin eräästä Nintendo-pelistä tuttu yleinen huijaiskoodi.

FELIX JA CALHOUN:

- Kun Felix tapaa ensimmäisen kerran Calhounin, hän siirtää aseen piipun osoittamaan sydäntään.
- Kybugit muuttuvat siksi mitä syövät. Calhoun joutui ampumaan häissään siis kybugin, samalla kun tämä alkoi muuttua Calhounin entiseksi mieheksi. Hän siis joutui ampumaan rakastamansa henkilön kuoliaaksi.
- Felix liikkuu päähenkilöistä eniten, koska hänen pelissään paikalla seisominen voi koitua kohtaloksi. Aina kun Felix on elokuvassa paikoillaan, hänellä on joka kerta kovin epämiellyttävä olo jollakin tavalla. Ainut kerta kun Felix on ihan paikallaan ja oikeasti hymyilee, on silloin kun hän katsoo Calhounia.
- Felix fixaa mitä vain, myös Calhounin särkyneen sydämen.
- Sanat "teräpiirto" ja "Sankariduuni" ovat molemmat englanniksi lyhennettyinä HD (High Definition ja Hero's Duty).
- Felixin häissä Gene ei hymyile.

MUUTA:

- Kun Sokerihuuman lapset tuhoavat Nellin auton, Nelli tartttuu Toffiinaan, jolloin tämäkin häiriöityy hetkeksi. Kun Nelli päästää hänestä irti, Toffiinan ilme on pienen hetken sellainen, aivan kuin hänen muistinsa olisi hetkeksi palautunut.
- Aina ei tule ajatelleeksi, että Nelli on uusin Disney-prinsessa.
- Elokuvan ohjaaja sai ideat peleihin Nintendolta - Fixari Felix Juniorin Mariosta, Sankariduunin Metroidista ja Sokerihuuman Mario Kartista.
- Ralfin hahmon idea tuli Donkey Kongista ja Felixin Mariosta.
- Fixari Felix Junior-peli koostuu paljon neliöistä, Sankariduuni kolmioista ja Sokerihuuma ympyröistä.

Tässä nyt muutamia huomioita, olen niitä löytänyt paljon enemmänkin, mutten juuri nyt muista kaikkea!

16

1378

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mageeta!!!!!!!

      Wow! Olitpa tarkkana! Laita toki lisää heti kun vaan muistan. Näitä on hauska lukea :)

    • pullakuontalo

      Tässä vielä pari (ei-ehkä-niin-mielenkiintoista-) juttua lisää:

      - Nelli on ainoa Sokerihuuman lapsista, jolla ei ole mitään päähinettä. Se voisi viitata siihen, ettei Nelli ole tavallinen pelihahmo vaan prinsessa.
      - Elokuvan lopussa kun Sokerihuuman hahmot ajavat kilpaa, yksi karkkilapsista lentää ulos radalta. Hänet voi nähdä hetken päästä nopeasti kuvan reunassa, jossa vaahtokarkki nostaa hänen autonsa ilmaan ja takaisin radalle. Tällä viitataan Mario Kart-pelien Lakitu-hahmoon.
      - Alun perin Calhounin piti olla mies, mutta elokuvan ohjaaja halusi Felixille kumppanin, niin hänet muutettiin naiseksi. Samoin se oli tasapainoisempaa, kun päähenkilönelikossa oli kaksi miestä ja kaksi naista.
      - Felixin piti alun perin olla elokuvan päähenkilö. Kun se muutettiin Ralfiksi, Felixillä oli kuitenkin tarkoitus olla suurempi rooli elokuvassa: hänen oli tarkoitus auttaa Ralfia muuttumaan hyväksi. Tämä poistettiin koska Felix tuntui kolmannelta pyörältä Ralfin ja Nellin mukana. Ilman Felixiä Ralfin ja Nellin suhde saatiin helpommin syvemmäksi.
      - Ralfin ulkonäön oli alun perin tarkoitus olla koko elokuvan ajan 8-bittinen, mutta se muutettiin varhaisessa vaiheessa, koska silloin Ralfiin olisi ollut liian vaikeaa samaistua.
      - Felix on oikeakätinen. Kun hän nostaa Calhounin pois kaakaojauheesta, hän pitää naurunauhasta kiinni vasemmalla kädellään ja Calhounista oikealla. Jos hänen otteensa olisikin livennyt, hän olisi todennäköisesti päästänyt irti vasemmalla, eli heikommalla kädellään. Hän olisi siis päästänyt mielummin irti nauhasta ja pudonnut takaisin alas Calhounin mukana, kuin pudottanut Calhounin yksin takaisin jauheeseen.
      - Felixin juhlien DJ on eräs oikea henkilö nimeltään Skrillex.
      - Yhden Sokerihuuman pelaajan nimi on englanniksi Minty Zaki. Hänet nimettiin erään tunnetun japanilaisen elokuva-ohjaajan Hayao Miyazakin mukaan.
      - Räyhä-Ralfiin on piilotettu yli 180 oikeaa pelihahmoa. Lisäksi Mikki Hiiri on piilotettu elokuvaan ja näkyy siinä kaksi kertaa.
      - Alun perin elokuvassa oli kohtaus, jossa Ralf menee The Sims-mäiseen peliin, mutta se leikattiin pois. Elokuvan tekijät kertoivat suunnittelevansa samankaltaista kohtausta Räyhä-Ralfin jatko-osaan, jossa esiintyisi myös Super Mario. On myös huhuttu että Felixin isä esiintyisi jatko-osassa, ja tätä tulisi ääninäyttelemään Ron Howard.

      Kiva kun luette näitä!

      • Tastic!

        Ihania :D toivottavasi keksit vielä lisää näitä.


    • Lisää huomioita.

      Huomiot :

      - Minty Zaki ei myöskään käyttänyt mitään päähinettä (jos rusettia ei lasketa päähineeksi)

      - Felixin juhlissa oli myös kaksi nallekeksiä jotka olivat todennäköisesti Sokerihuumasta.

      - Skrillex teki Sankarin Duunin musiikin ja AKB48 teki Sokerihuuman musiikin.

      - Sokerihuuman sisäänkäynnillä oli yhden ajajan eli Swizzle Malarkeyn tekemä graffiti.

      - Sokerihuuman Rancis Fluggerbutterilla oli punainen tukka vaikka se on blondi ja Gloyd Orangeboarilla oli vihreä tukka vaikka hän on ruskeatukkainen.

      - Lopputeksteissä Nellillä oli violetti tukka vaikka hän on mustatukkainen.

      - Tapper's-baarin seinällä oli myös Herra Litwakin kuva.

    • Lisää huomioita

      - Myöskään Snowannalla ei ole päähinettä, vaan paksu tukka.

    • ToffiinaTahmanen

      Minty Zakilla ON KYPÄRÄ! (koska sillä näkyy ne lasit ajaessa, mitkä on muillakin kiinni kypärässä) ja myös snowalla on, jos katsotte tarkkaan. täältä -->http://icecreamfondue.deviantart.com/art/Snowanna-Rainbeau-Cool-Chick-360023200 . ja sitten vielä se että ens syksynä on kuulemma tulossa räyhä ralfiin jatko osa, tai siis joku tyyppi joka oli ollu tekemässä sitä oli ilmoittanu sen jossain blogissa (en muista mikä nimi) PS. huhujen mukaan (mitkä eivät välttämättä ole totta, mistä lie lähteneet) felix ja calhoun saa lapsia/lapsen.

    • ToffiinaTahmanen

      PPS. Kiitti kun kerroit, en tienny noist ihan kaikkii ;))

    • turbomakeeta

      mut tiesittekö että esimerkiksi koodi, jolla Sokerihuuman holvi avautuu – ylös, ylös, alas, alas, vasen, oikea, vasen, oikea, B, A – on pelimaailmassa tunnettu Konami-huijauskoodi

      • felixfaniforever

        Niin ja:

        Tuo Konami-koodi mainittiin tuossa ensimmäisessä viestissä. :)

        Tässä vielä yksi huomio: Kun Ralf huomaa Nellin kuvan Sugar Rush-pelikoneen seinässä, Nelli ajaa siinä kuvassa samaa autoa, jonka Karkkikunkku omistaa. Tämä sii varasti Nellin paikan pelin hallitsijana, plus vielä autonkin!


    • Snowanna Rainbeau

      Eihän mulla oo kypärää kun ajaessani, toi Lisää Huomioita-heppu tais tarkottaa sitä että mulla ei oo kypärää normaalissa elämässäni. Voisin vaikka samantien tehdä tähän liittyvän palstan jonnekin. Mutta nyt, takaisin 70-luvun tanssilattialle...

    • felixfaniforever

      Tässä vielä yksi huomio, nimittäin se korjaaja joka tulee katsomaan Fix-it Felix Jr-peliä elokuvan lopussa, käyttää samoja vaatteita kuin Felix! ^^

      jatko-osaa ei kylläkään olla vielä varmistettu, eikä siitä olla kerrottu juuri mitään. Ei TODELLAKAAN ole tulossa vielä ensi syksynä! Miten ne olisivat muka edes ehtineet tehdä uuden elokuvan niin lyhyessä ajassa?? o.o

    • GloydOrangeboar

      Sen elokuvan jatko-osan on huhuttu tulevan vuonna 2015. Siinä on huhuttu esiintyvän Mario-pelihahmo Super Mariosta.

    • felixfaniforever

      Kun Ralf laittaa sen Sankarinduuni-pelin sotilaan alushousuissaan sinne kaappiin, ja ottaa sen vaatteet, niin se voisi tavallaan olla myös reference johonkin peliin. Esimerkiksi peleissä Hitman ollaan sellainen vakooja, ja siinä voi pukeutua eri tyypeiksi, ja piilotaa tyypin ruumiin sitten alushousuissa kaappiin.

      Aika kaukaahaettua ehkä, mutta totta kuitenkin. :D

    • kröhömm

      Vanellopella on alunperin ollu liilat hiukset, ne näyttää mustilta! (jos ette tienny!) ja "Toffiina Tahmanen" oot vissiin kuullu väärin, syksyllä on tulossa lyhytelokuva(n.30min?), ei jatko-osa! (en oo varma mut oon kuullu)

    • Näkyväjuttu

      Hoksasinvaan et tässä ei kerrottu yhtä näkyvää asiaa joten päätin vaa lisätä:
      Ne Fixari Felix Junior - pelin ihmiset liikkuu silleesä robottimaisesti. Se viittaa siihen vaan että ne on saman tyylisiä kuin ite pelissä XD

    • Nelli Karamelli

      Millonkas se jatko-osa tulee?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      166
      2819
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2021
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1825
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe