Taksit Pietarissa

Pietariin

Hei!

Matkustetaan puolison kanssa Allegrolla Pietariin ja pitäisi päästä juna-asemalta hotelliin. Onko kokemuksia takseista Pietarissa? Onko kuinka hankalaa jos ei osaa venäjää? Uskaltaako maksaa kortilla, vai onko pakko olla käteistä?

44

3991

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • otataksi

      Kyllä uskaltaa maksaa kortilla!!
      Toimii paremmin kuin käteisellä.
      Taksikuskit osaavat myös suomen kieltä.

    • lllllll2

      Asemilla päivystävät taksit pyytävät tuplahintaa, jos olet ulkomaalainen niin vähintäin triplaa! Mikä hotelli? Suomenasemalta keskustaan maks 250 rub. Helppo mennä myös metrolla jos katsoo kartasta etukäteen asemat.

    • taxist

      Taksikuskit ovat höylisti tarjolla kyytiä heti asemalla. Hinta keskustaan irtoaa 700 ruplalla eli vajaalla 20 eurolla!

    • 1000 ruupelia

      Kävellen olisit jo perillä !!

      • Helppo ratkaisu

        Suomalainen Cabforce myy kyytejä Pietarissa ja Venäjällä. Hinta kiinteä noin 14-15€ keskustan hotelleihin ja maksu verkossa luottokortilla. Kuljettaja vastassa asemalla nimikyltin kanssa. Helppo ratkaisu jos et halua / osaa tingata venäläisten kuskien kanssa, vaan haluat suoraan juna-asemalta hotelliin ilman kommelluksia.


    • tukstuks tuksu

      Mikset aja sieltä Ypäjältä suoraan taksilla hotellille? Juna siinä välissä on ihan turha.

    • eksytnyt oon

      Juuu toi on hyvä ratkaisu näille urpoille ajaa koti ovelta suoraan hotelliin niin eivät eksy matkalla ainakin jos muistavat laittaa turvavyön kiinni.

    • uncle sam

      Ota iso tukku dollareita mukaan. Ne kyllä kelpaa Pietarissa, vaikka kaikki heti.

    • intourist

      sitten on oikeasti käynyt pietarissa kun ottaa ns lapataksin ja tinkaa ladakuskin kanssa hinnan alemmaksi. Eikä siihen tarvita kuin muutaman numeron osaaminen. Ja hauskaakin se on.

      • ksusha

        Joo. On se vaan kansainvälinen kaupunki. Meillä ei näitä ole.


    • za ruljom

      Älkää nyt viitsikö, palstan brassailijat. Kyllä asiallinen kysymys ansaitsee asiallisen vastauksen. Ei ole helppoa hypätä junasta vieraaseen kielikylpyyn vieraassa kulttuurissa, ensikertalaisen varsinkaan, pakaasit kädessään. Joten ottakaa etukäteen yhteyttä esim. taksiyritykseen http://meetmetaxi.com/ jolla on suomenkieliset sivut ja josta voi tilauksen tehdä etukäteen sähköpostilla. Taksin kuljettaja odottaa numerotunnus kädessään sovittua junaa ja saattaa olla mukava kaveri Petroskoista, kuten meille kävi marraskuussa. Hinta oli 700 ruplaa Suomen asemalta Vasilinsaarelle. Matkustele ja nauti, älä stressaa...

    • kokeillut

      Tilaa taksi etukäteen netissä suomenkielellä. Meetmetaxi.com Homma tuntuu pelaavan ja kohtuu hinnalla.

    • Pietariin

      Kiitos asiallisista viesteistä! Cabforce oli edullisempi noin 15€ keskustan hotelleihin verrattuna 20€ Meetmellä. Cabforcella pystyi maksamaan kortilla netissä ja antoivat myös laatutakuun. Luottokorttiostoksessa on se hyvä puoli että niistä saa rahat takaisin luottokorttiyhtiöltä jos jokin on mennyt pieleen. Ei tarvitse paikallisen firman kanssa vääntää.

      Suosittelen jos tosiaan haluaa sujuvan kuljetuksen eikä jaksa säätää!
      https://www.cabforce.com/booking/new/?city=St. Petersburg

      • Tietoa...

        Kiitokset palautteesta. Onhan selvää, ettei matkatavaroiden kanssa viitsi lähteä metroon tai muihin julkisiin vieraassa kaupungissa.
        Taksi tai vastaava vie perille.
        Kerrohan vielä matkakokemuksistasi.


      • Juuu.,
        Tietoa... kirjoitti:

        Kiitokset palautteesta. Onhan selvää, ettei matkatavaroiden kanssa viitsi lähteä metroon tai muihin julkisiin vieraassa kaupungissa.
        Taksi tai vastaava vie perille.
        Kerrohan vielä matkakokemuksistasi.

        Ei ole mukava matkustaa metrolla pakaasien kanssa varsinkin jos sattuu olemaan ruuhkaaika,siellä ollaan kuin sillit purkissa ja virta vie mukanaan.


    • Pietariin

      Ihan positiivinen kokemus huomioiden muut kokemukset Pietarissa. Nouto rautatieasemalta ja kirjautuminen Sokos Hotel Palace Bridge oli niitä harvoja asioita jotka reissulla meni putkeen.

      Ei ihmeempiä kerrottavia. Verkosta varasin ja maksoin kortilla 14,46€. Sain englanninkieliset varausvahvistukset ja ohjeet mistä löydän kuskin asemalla. Oli siinä uloskäynnillä odottamassa kyltin kanssa. Auto oli joku vähän vanhempi tumma auto. Ihan ok, vaikka ei mikään Helsingin taksi. Kuski vei suoraan hotelliin eikä paljon mitään puhunut eikä maksun kanssa tarvinnut enää säätää perillä. Oikeastaan tuolla hinnalla odotin vähemmän mitä sain.

      Palace Bridge oli hieno ja homma pelasi hyvin. Uima-allas ja saunaosastolla ei kuitenkaa esim aamulla saanut edes vettä kun baari oli kiinni. Se oli vähän pöljää. Ravintola hotellissa oli ihan surkea. Joku Amarillo tyyppinen. Oltaisiin haluttu venäläistä ruokaa, mutta ohjasivat hotellista johonkin serkun sikahintaiseen ravintolaan jossa oli surkea ruoka. Ihan kelvoton consierge palvelu.

      Kokemuksena Pietari on 15-20v jäljessä siitä missä Tallinna on tänä päivänä. Jos haluaa viedä vaimon hemmottelulomalle, niin suosittelen että tutustut ja selvität ihan kaiken valmiiksi ennen reissua illallis & lounaspaikkoja myöten. Vaeltelemalla ja kokeilemalla päätyy vain kävelemään julmalattoman pitkiä matkoja ja kun lopulta kyllästyy ja vain "menee jonnekkin" on pettymys ja iso lasku on taattua.

      Ravintolasuositukset hotellista aivan luokattomia ja ekana iltana meitä vedätettiin Palacen järkkäämässä ravintola kuljetus paketeissa ihan huolella. Luotettavuus ja laatu eivät ole asioita joita Pietarissa voisi pitää mitenkään itsestään selvinä -edes S-Hotellissa.

      • satunnainen matkaaja

        Siis kertaakaan en ole varannut etukäteen, en taksia enkä illallista. Paikan päällä katsoen hommat sujuu parhaiten. Näkeehän sen ravintolan ovelta ja asiakkaista sisällä, mikä on kuppilan laatu.
        Eihän tuollaisessa ole järkeä, että etukäteen säädetään matka minuutin tarkkuudella.


    • berioska

      Heips!!
      Ollaan lähdössä Pietariin ja kysyisin mikä valuutta käy maksuvälineenä kaupoissa ,ravintoloissa ja museoissa

      • Valuuttaa

        Mitä luulet? Virallinen raha on Venäjän Federaation rupla... Ja kyllä se on käypä maksuväline joka kaupassa, Rahanvaihtopisteitä löytyy lähes joka nurkasta. Enään ei olla Neuvostoliitossa ja parilla sukkahousuilla pärjäät koko viikonlopun...


      • Suomalainen expat

        Meillä täällä Venäjällä sitä kutsutaan ruplaksi ;-)


      • ksusha

        No huh huh huimia vastauksia näköjään täällä. Ruplat ne ovat ns. virallinen maksuväline Venäjällä. Eurotkin monille tosin kelpavat.
        Ei niitä takseja tosiaankaan tarvitse etukäteen varata Moninkertinen hinta. Mutta onko se Pietrinmatka muutamasta kympistä kiinni ?. Paikanpäällä voi tinkiä mielensä mukaan. Jospas se olisikin se yksi sataprosentin turvallinen taksi Pietarissa tai muualla ? Mutta kun ei ole. Tai kertokoo joku sitten ?
        Englantia monet pikkuisen osaavat ja tinkiminen ei ole pahasta. Kymmenellä eurolla pääsee jo pitkälle.
        Kortit toimii miten toimii Pietrissakin nykyään mutta käteinen on se aina varma.


    • jo tilannut

      Kokeilkaa etukäteistilaus netissä suomen kielellä Meetmetaxi.com. Hinta kohtuullinen ja palvelu pelaa.

    • kokenut tyytyväinen

      Edellä kerroin, miten helposti Pietarissa voi etukäteen netissä tilata taksikyydin suomenkielellä ja kuljettaja puhuu joko englantia tai suomea. Tilauksen vahvistuksessa yhtiö ilmoittaa tunnusnumeron, joka on kuljettajalla kädessä kohtaamispaikalla. Minua kuljetti kahden päivän aikana Vladi-niminen nuori mies. Hän on koulutukseltaan opettaja ja puhuu sujuvaa suomea. Sovitut tapaamisajat pitivät kutinsa, auto oli siisti ja kuljettaja teki kaikkensa kyydittävänsä auttamiseksi. Kun kävin vierailukohteissani, kuljettaja odotti koko ajan samassa paikassa, mistä poistuin autosta. Noin neljän tunnin reissuni maksoi 2300 ruplaa eli noin 60e.
      Enää ei tarvitse pelätä taksikyytiä ja huijatuksi tulemista Pietarissa, kun tilaa Meetmetaxi.com sivustolta etukäteen kyydit ja pyytää suomenkielisen Vladin kuljettajaksi. Firmasta saa kuljettajia useilla kielillä. Kokemukseni perusteella ainakin minä teen jatkossakin tämän valinnan. Toivottavasti kokemuksestani on hyötyä jokaiselle suomalaiselle Pietarissakävijälle

    • pepepppepe

      ...pienenä varoituksena sit että takssit asemalla eivät ole takseja, niillä ei ole taksilupaa eikä laillinen taksi usakalla mennä lähellekään asemaa muuta kuin viemään sinne matkustajan, kyseessä siis rikollisporukka, joka saa toimia siksi että ovat vanhoja KGB:n eläkeukkoja, jo aikoinaan kuuntelivat ja nauhoittelivat keskusteluja autoissa. Meidän pölkkypäät edelleen puhuu ihanmitä vaan niissä autoissa, mutta tollot saa mitä tilaa.

      • satunnainen matkaaja

        Itse raportoin aina Supolle takseilta kuulemani kuiskaukset.


    • erkkk

      Ja Supoahan kiinnostaa.

    • röhö

      Kun mennään halvasta Suomesta kalliiseen Venäjän maahan niin pitäähän taksistakin maksaa enemmän. Fiksut yrittäjät antavat apunsa tässä
      Ei liian halvalla taksilla oskalla matkustaa.

    • Hyvin pelasi

      Tilasin meetmetaxin etukäteen Juna-asemalle josta kuljetus Tsarkoja Seloon, kolmen tunnin odotus kun kävimme Katariinan palatsissa ja takaisin Pietariin hotelliimme. Kaikki pelasi loistavasti, kuljettaja osasi suomea (Vladi, Petroskoista) ja kertoi nähtävyyksistä ja Pietarista. Suosittelen. Kannattaa pyytää suomea osaava kuski, jos on pidempi matka ja on kiinnostunut kuulemaan historiasta ja nykypäivästä.

    • kuinka hyvin

      Moro 'hyvin pelasi'

      Kerro paljonko tämä keikka maksoi. Tietysti useammalle hengelle on aina edullisempi/nokka.

      • Hyvin pelasi

        92 euroa, käytössä tila-auto ja neljä matkustajaa.


    • pelataan korttia

      huh huh. Meitä köyhiä ei taidakaan olla joka kaupungissa.

    • I ja

      Turisti on keksitty sitä varten, että siltä saa rahaa jos osaa
      Parhaita ovat arat turistit.

    • voi voi

      Miksi mennä johonkin jos ei uskalla mitään? Jos vaikeudet alkavat heti kun astuu junan ovesta ulos. Arvaako lähteä hotellistakaan ulos? Meitä on moneen junaan.

      • näin kin

        Joo joskus vaikeudet alkaa jo junaan mennessä. Tulee junan ovelle sellainen ruuhka ykskaks ja siinä sitten yrittää tunkea eteenpäin. Sisään päästyään vain huomaa, että laukun pohja on puukotettu auki ja tavarat viety.


    • posi-tiivi

      Juu, muapallo on paha paikka ja kaikki on mahollista - moni on kuollut kotonaan ja jokunen jopa ryöstetty!!::((

    • REBUS

      Keväällä 2016 kävin Pietarissa. Taxit tilasi aina sukulaiseni firmalta Uber - se on kansainvälinen. Se toimi moitteetomasti. Taksi saapui yleensä viiden minuutin sisällä ja samalla puhelimeen tuli viesti, jossa ilmoitttiin auton rekisterinumero. Kyytti oli hyvin halpakin, esimerkkiksi Pietarin keskustasta Finlandski rautatieasemalle vain 190 ruplaa (ale 3 euroa)! Tässä sen takxsifirman linkki: https://www.uber.com/cities/saint-petersburg/ . Viime viikolla tilasin soittamalla Suomesta taxin iltapäivän Allegrolle jo heti aamusta firmalta nimeltä Taxovichkof, sanoin jopa varmuuden vuoksi pariskunnan nimetkin ja kummankin puh.numerot. Allegro tuli ajoissa, mutta tilaamani taxi ei ollenkaan, eikä viestia puhelimeen. Soitin sinne - ei tullut edes pahoittelua. Myöhemmin luin Pietarilaisten palautteet paikallisessa forumissa Tahsovichkovista. Lähes kaikki olivat negatiivisia.

    • Metroheikki

      Metrolla pääsee nopeesti kielitaidotonkin

    • taxist

      Jokainen taaplaa tyylillään, mutta kätevin ja helpoin tapa painavien matkalaukkujen siirtämiseen asemalta hotellille on tietysti TAKSI!!

    • passi.ja.hammasharja

      Outoa jos muutaman yön matkalla pitää olla painavia matkalaukkuja.

    • zemodan

      Pietarin taksitaksa on nykyruplilla niin huokea, että ilman muuta sitä kannattaa kaikkien käyttää - ei vain matkalaukkuturistien.

    • Marsor
    • Yksinkertsonentsxi

      Älkää hyvät Suomi juntit tilatko tai matkustaa näillä Pietarin tkseilla.. hullujako työ ootte .
      Metrolla on helpompi ja yksinkertaisempi....

      • Jalkapuoli

        No sillä metrolla kun ei pääse joka paikkaan (eikä joka kellonaikaan). Liikuntarajoitteisen on vaikea kulkea metrotunneleissa.


      • kävelijät
        Jalkapuoli kirjoitti:

        No sillä metrolla kun ei pääse joka paikkaan (eikä joka kellonaikaan). Liikuntarajoitteisen on vaikea kulkea metrotunneleissa.

        Siellä on liukuportaat molempiin suuntiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      380
      3820
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      210
      1881
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1424
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1295
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      961
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      58
      920
    7. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      903
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      890
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      868
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      849
    Aihe