Koirat

lännestä itään

Hei!
Olen muuttamassa kuun vaihteessa Imatralle, ja kyselisin vähän Imatran koiraharrastusmahdollisuuksia.
Onko Imatralla koirapuistoa tms. paikkaa missä koiraa voisi ulkoiluttaa/lenkittää ilman hihnaa? Googlettamalla kun ei oikein saanut tolkkua.
Mitenkäs Imatran agilityharrastuksen mahdollisuus?

36

1996

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sähköjänis

      Google palkitsee moneen menoon;

      http://www.wuoks.com - Agilityä Imatralla

      http://www.esaimaa.fi/Online/2012/01/13/Imatralle koirapuisto ehkä ensi vuonna/2012112721498/4 -- Imatralle koirapuisto ehkä tänä vuonna.

      Koirapuistot ja niiden tarve ovat enemmänkin pääkaupunkiseudun juttu - pienemmillä paikkakunnilla on tuota luontoa jossa koiranomistajan ja koirankin on tilaa kirmata ilman että kaikki ovat heti nenä pystyssä huutelemassa rivouksia siitä mitä Mustin sopii haistella ja mitä ei.

      Imatra tuntuu näin tuoreesti paikkakuntalaisen silmään kovin sisäänpäinsuuntautuneelta kaupungilta Internet-läsnäolonsa puolesta; foorumeilla tai muuallakaan Imatralaiset eivät huutele muuta kuin rivouksia. Tukea et varmasti juuri löydä. Mutta tervetuloa kuitenkin, eiköhän kesää kohti tästäkin tule iloisempi paikka!

    • pökäleet veks

      onko kakkapusseja

      • Sähköjänis

        Eiköhän niitä saa ostaa jokaisesta lähikaupasta myös Imatralla.


    • pidäkiinnirakkis

      Kyllä sunkin rakille nitrolihapullat pelpaa. Ai hitto kun naapurin hienot rakit tippu lennosta kun kyhkyset ku eirehy mun pihalle.

      • Hooveeeeee

        Tunge nitrolihapullat kurkkuus


    • 19+5=24

      Moneen muuhun paikkakuntaan verrattuna Imatra ei minusta ole mitenkään sisäänpäin suuntautunut, johtuu ehkä siitä että tänne on aikoinaan paljon muualta muutettu, jos ei itse niin vanhemmat tai isovanhemmat ainakin. Lännessä asuneelta voi tietysti viedä vähän aikaa totutella tähän itäiseen mentaliteettiin... enemmän puhutaan mitä sylki suuhun tuo ja jo valmiiksi sovittuihinkin asioihin täytyy ottaa hiukan sellainen luova asenne!

    • paskatseinillä

      Tänne on muutettu pietarista oikeen urakalla. Vielä kun huomaisivat että vessassa on pönttö istumista varten.

    • pitkin poikin

      Tuu käymää mei työpaikan misten vessas ni huomaat et sielläkin kävijät voisi kusta istuillaan. Vi..u et o kuvottava näköst ku kusta pitkin ja poikin

    • Alatoobi Allan

      Imatralla on aivan liikaa koiria joita ei osata hoitaa asiallisesti..
      Hyvin usein koira tai koirat räksyttää aitauksissaan aiheuttaen naapurustolle aiheetonta kärsimystä.


      Ihmisten lisääntyvän itsekkyyden vuoksi tästä on tulossa SUURI ONGELMA ( the Big problem )

      • metsästäjän_eu

        Mee maalle, siellä on vielä ennemmän räkyttäviä koiria häkeissä oottamassa elämää, sen jälkee tää tuntuu hiljasuudelle


    • Haukku

      Kyllä Imatralaiset päättäjät ovat joka-asiassa sellaisia, että asiasta en tiedä, mutta vastustan. Joku kaupunginvaltuutettu ihan lehdessä sanoi, ettei Imatralla tarvita koirapuistoa, kun on paljon metsiä missä voi ulkoiluttaa koiraa. Mites talvella? Umpihangessa on hankalaa metsään mennä ja Immolan jäällä kun pitää isoa koiraa irti ja se menee jonkun hiihtäjän luo niin ei auta vaikka kuinka sanoisi, että koira on ihan kiltti. Tai kesällä metsässä liikkuu marjastajia ja muitakin ihmisiä, eikä heistäkään tunnu kivalta, jos iso koira juoksee yllättäen luokse. Niitä koirapuistoja tarvitaan juuri siksi, että koiria voi pitää vapaana ja varsinkin pentukoirille on todella tärkeää sosiaalistumisen kannalta, että ne tapaavat toisia koiria ja saavat vapaasti leikkiä. Minulla on iso aidattu piha, mutta koirani kaipaisi muiden koirien seuraa.

    • suurnautseri

      räkyttäviä koiria liikaa imatralla.....räkyttämättömät rakkien omistajat on pantava räksyverolle. 1000 / kk veroa jos kerrankin räksähtää

    • Haukku

      Miksi googlettamalla löytyy petsien sivulta Imatran koirapuisto Latojankuja. En ole kyllä kuullut siellä mitään koirapuistoa olevan!

    • koiraparatiisi*

      Tervetuloa vaan koiraihmiset imatralle! Täällä ollaan hyviä koirille, ihan laitetaan makupaloja teiden varsille. Toisissa mausteena ongenkoukkuja ja toisissa nitroja.

      • jhk,h

        Siksi pidänkin koirani omalla pihalla, mutta ei sekään ole enää lehtitietojen mukaan turvallista, kun niitä herkkuja heitellään nykyisin jo aidatuille pihoillekin. Mikä on niiden heittelijöiden tarkoitus ja älykkyys???


      • aimul
        jhk,h kirjoitti:

        Siksi pidänkin koirani omalla pihalla, mutta ei sekään ole enää lehtitietojen mukaan turvallista, kun niitä herkkuja heitellään nykyisin jo aidatuille pihoillekin. Mikä on niiden heittelijöiden tarkoitus ja älykkyys???

        Ei sellaisilla ihmisillä ole älykkyyttä. Ne ovat henkisesti hyvin sairaita. Näitä "herkkupaloja" kylvävävien henkilöiden paikka on mielisairaalan suljetulla osastolla. Ei vapaana yhteiskunnassa.


    • Haukku1

      No johan on hitto, jos ei saada puistoa Imatralle! Mihin meidän pitäisi adressi laittaa, joka luovutetaan päättäjille? Täällä keskustelupalstalla käy vain niin pieni osa koiranomistajista. Jos joku lähtisi kaveriksi, niin minä voisin tehdä keräyslistan vaikka vuoksenniskan K-markettiin ja S-markettiin. Vai onko täällä jo sellaisia ollut? Jos kiinnostuneita löytyy niin ota ensin yhteyttä tällä palstalla. Kerron sitten puhelinnumeroni, jos todellista kiinnostusta asiasta on.

      • henki pois

        Verorahoillako se puisto pitäs rakentaa sille vitun haisevalle rakilles. Tunnevammaiset idiootit ottaa koiran kun ei tule toimeen ihmisten kanssa. Ai muuta ku lasimurskalla terästettyjä makupaloja teiden varsiin, niin ongelmat ratkeaa!


      • Ylpeä koiran omistaj
        henki pois kirjoitti:

        Verorahoillako se puisto pitäs rakentaa sille vitun haisevalle rakilles. Tunnevammaiset idiootit ottaa koiran kun ei tule toimeen ihmisten kanssa. Ai muuta ku lasimurskalla terästettyjä makupaloja teiden varsiin, niin ongelmat ratkeaa!

        Ihan pikkasen kannattas miettii mitä kirjotat tänne, muista että sinunkin ositteesi voidaan jäljittä ja voi kuka niitä lasimurskalla terästettyjä makupaloja sitten syökään!!


    • Haukku1

      Luin juuri, että Imatralle olisi tulossa koirapuisto Mellonmäelle, HIENOA! Kyllähän tuolla uutisvuoksen kirjoituksen yhteydessä oli paljon vastustajia, kuten aina, mm. että ulkoilijat ja lapset käyttävät Mellonmäkeä virkistysalueena ym. Eivätkö ihmiset tiedä, että koirapuisto on aidattu alue, ei sinne kukaan vahingossa eksy koirien joukkoon!
      Hienoa Imatralaiset; asiasta ei mitään tiedetä, mutta vastustetaan! Kuinka Lappeenrannassa on neljä koirapuistoa, suosituin ihan hautausmaan vieressä ja toinen alakylän koulun lähellä, eikä tietääkseni ole ollut haittaa eläville eikä kuolleille. Imatra on varmaan yksi suomen rasistisimmista kaupungeista; "ei koiria, eikä vammaisia meidän naapuriin!" Toivottavasti hanke nyt kuitenkin toteutuu!

    • koiraaaa

      Ei muuta kun lappeenrantaan sitten koirapuistoon, sinnehän ne muutenkin kaikki palvelut siirtyy.

    • Haukku1

      Tähän asti olenkin käynyt koirani kanssa Lappeenrannassa koirapuistossa pari kertaa kuukaudessa, mutta olisihan se kiva, jos pääsisi useammin. Nyt matkaa kertyy edestakaisin noin 60 km ja iso auto kuluttaa bensaa aika paljon, joten ei ole varaa/aikaa käydä useammin. Koen kuitenkin koirapuistossa käynnit koiralleni niin tärkeiksi, että ajan mielelläni tuon matkan. Jos Imatralle saadaan oma k.puisto käymme siellä varmaan ainakin pari kertaa viikossa.

    • Kissa kirjoittaa

      Eikös Lappeerannassa peritä koiraveroa, siten niillä varaa puistoon, Imatrallekin pitää saada koiravero takaisin, sillähän sitä voidaan sitten kustantaa leikkipaikkoja koirillekin, ei missään nimessä yleisistä verorahoista senttiäkään.

      • Mie vaan..

        Jaa en oo kuullutkaan että täällä ois koiraveroa, eipä kukaan muukaan maksa semmoisia..


      • haukku1

        Ei ole koiraveroa Lappeenrannassa. Ei ole ollut enää moneen vuoteen . Koiraveron perimisestä kertyy enemmän kuluja, kuin siitä saadaan. ei kait enää missään kaupungissa (Suomessa) ole koiraveroa?


    • 3.7.2013

      Imatralla on ollut varmaan yli 20 vuotta sitten koiravero, muistaakseni lopetettiin sen takia että perimiskustannukset ylittivät koiraverosta saadun tulon. Nyt tietenkin koiria selvästi enemmän ja tietotekniikalla laskujen perintä halvempaa. Suomessa on vielä paljon kaupunkeja/kuntia joissa peritään koiraveroa ja onhan se vain aina ollut niin että jos tarvii palveluja pitää niistä maksaa ja mikä onkaan oikeudenmukaisempaa kuin periä maksut käyttäjiltä.

      • Himo Hiihtäjä

        Edellisen ajatus on todella hyvä että käyttäjät maksavat kulut. Itse hiihtoa harrastavana olen valmis maksamaan 100e kaudesta että pääsee hyville laduille hiihtämään. Tuntuu pahalta kun tietää miten paljon latujen ylläpito maksaa ja saa ilmaiseksi hiihdellä. Liikuntatoimi voisi ensi talveksi ruveta laatimaan hiihtoveron.


      • suksi kuuseen
        Himo Hiihtäjä kirjoitti:

        Edellisen ajatus on todella hyvä että käyttäjät maksavat kulut. Itse hiihtoa harrastavana olen valmis maksamaan 100e kaudesta että pääsee hyville laduille hiihtämään. Tuntuu pahalta kun tietää miten paljon latujen ylläpito maksaa ja saa ilmaiseksi hiihdellä. Liikuntatoimi voisi ensi talveksi ruveta laatimaan hiihtoveron.

        Mene nyt hiihtämään ja laita pitoa pohjiin


    • Haukku1

      Ei ole Lappeenrannassakaan koiraveroa enää. Juuri siitä kustannus syystä. Ei ainakaan minulle ole kukaan kertonut ,kun asuin Joutsenossa, että olisi pitänyt maksaa johonkin jotain?
      Asun nykyisin kyllä Imatralla. Olen ymmärtänyt niin, että koiraveron perintäkustannukset ovat kalliimmat, kuin itse koiravero, joten ei kai missään enää koiraveroa ole. Itse maksaisin mielelläni vaikka 100€ vuodessa jos saisin sille vastineeksi vaikka kaksi koirapuistoa Imatralle!

    • huhhei1

      Anteeks mutta mitä ihmettä te siellä koirapuistossa teette? Miula on koiria mutta eipä oo käyny mielessä että pitäis olla koirapuisto... Mitä hyötyä siitä on?

      • Paavo Piiparinen

        Kannattaa tulla kattomaan kunhan puisto on valmis miten koirat vapaana juoksemisesta nauttii toisten koirien kanssa. Koirattomatkin ihmiset voi tulla hakemaan iloa elämään katselemalla koirien touhuamista.


      • Haukku1

        Koirat ovat laumaeläimiä ja useimmat niistä nauttivat toisten koirien=lauman seurasta. Koirat jotka eivät ole tottuneet muiden (vieraiden) koirien seuraan ovat usein arvaamattomia ja huonokäytöksisiä muiden koirien seurassa. TÄTÄ VARTEN koirapuistot ovat. Koirapuistossa koirat saavat JUOSTA VAPAANA, mikä ei ole läheskään kaikille kaupunki koirille mahdollista muualla. Lisäksi ne saavat: painia, leikkiä, riehua ja jopa tapella ja mitata voimiaan ja valtaansa OMISTAJIEN VALVONNASSA. Koirapuistoon EI SAA tuoda VIHAISTA koiraa, joka ei ole omistajansa hallittavissa. huhhei! oletko koskaan käynyt koiriesi kanssa koirapuistossa?


    • kaupinkikoirapuro

      Kuulin tuossa kyliltä että ei se koirapuistoasia olekkaan aivan varma, säästöleikkuri taitaa siirtä sitäkin hanketta, jos ei unohda kokonaan. Omasta mielestäni koirapuisto on aivan turha Imatralla, meillä on metsää ja luontoa yllin kyllin kaupungissa, joihin voi koiran kanssa mennä ilakoimaan. Jossain suurkaupungissa kuten Helsinki tai Turku/Tampere ymmärrän koirapuiston tarpeellisuuden, säästetään nekin rahat johonkin tähellisempään.

    • Haukku1

      Kyllä meillä metsiä riittää, mutta siellä harvemmin tapaa toisia koiria ja lakikin kieltää pitämästä koiraa kesällä irti metsässä (en nyt muista tarkkaa aikaväliä, mutta liittyy muiden eläinten pesintä- ja poikasaikaan). Taajama alueella koiraa ei saisi pitää irti ollenkaan muuta, kuin omalla (aidatulla) pihalla. Mutta tärkein asia koirapuistoissa on se, että koirat saavat vapaasti leikkiä toisten koirien kanssa ja oppivat sosiaalisiksi. Oma isohko koirani (45 kg) ei enää hyväksy toisia koiria leikkimään pihallemme, koska vartioi omaa aluettaan. Koirapuisto ei ole kenenkään aluetta, joten siellä leikkii ja alistuukin tarvittaessa toisille koirille. On todella hyvää koulutusta, ettei tule liian vahtivaksi ja itsekkääksi. On monia asioita joita omistaja ei voi koiralle opettaa, vaan siihen tarvitaan toisia koiria.

    • Haukku1

      Niin ja kyllä koirapuistoja on pienilläkin paikkakunnilla esim. Puumalassa ja siellä myös metsiä riittää. Lappeenrannassa on neljä koirapuistoa ja viides suunnitteilla, eli siellä koiran omistajia arvostetaan toisin, kuin Imatralla.

    • pieni on pieni

      Pienen paikan pienet murheet

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      70
      6850
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4440
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2883
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2121
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1475
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1111
    Aihe