Sosiaalista korruptiotako oikeusistuimissa?

Sosiaalinenkorruptio

Olen seurannut läheltä ystäväni oikeustaistelua Asunto-osakeyhtiötä vastaan.

Aineistoa lukemalla syntyy vaikutelma, että oikeutta voidaan maassamme ilmeisesti kuitenkin "ostaa" verkottumalla oikeiden henkilöiden kanssa. Joku/jotkin henkilöt ovat myös painostaneet virannomaista, joka on sanoutunut irti painostuksen alla painostajan hyödyksi kirjoittamastaan asiakirjasta.

Virheellisen opikeuspäätöksen uhriksi joutuneen yrittäjän tuskien taival alkoi 33 vuotta sitten. Hän oli nuori yrittäjä joka erehtyi ostamaan kahden liikehuoneiston osakkeet Helsingin Lauttasaaresta. Osakkeisiin kuului myyjän ja osakeluettelon mukaan kaksi varastuhuonetta kellarista. Tilat vastasivat kooltaan myymälähuoneistoja niiden yläpuolella.
Näitä varastotiloja ei yrittäjä ole saanut koskaan omaan käyttöönsä.

Asunto-osakeyhtiö oli edellisen omistajan aikana ottanut, väliaikaisesti tyhjillään olleet kellaritilat, omaan käyttöönsä. Mitään omistusoikeudensiirtoa ei oltu tehty.
Varastitiloja on vaadittu luovuttamaan takaisin liikehuoneistoille, turhaan.

AsOy vuokrasi tilat pesulalle. Varastotilojen käyttötarkoituksesta tehtiin tilapäinen muutos rakennusvirastossa. Määräaika kului umpeen jo vuonna 1991 toukokuussa. Toiminta jatkuu edelleen 20 000 euron uhkasakosta huolimatta (2013). Uhkasakkoa ei ole pantu koskaan täytäntöön. Myös on ihmeellistä, että Rakennusvirasto ei tarkistanut AsOyltä tilojen omistusoikeutta. Sellaista AsOyllä ei ollut. Pelkäsikö Rakennusvirastossa joku jotakin, vai tapahtuiko virkavirhe?

AsOy maksimoi voittonsa laskuttamalla yrittäjältä yhtiövastikkeen tiloista joita hän ei ole saanut käyttöönsä ja laskuttaa vuokraa myös Pesulalta. AsOy ei ole valmis tästä tuplavuokrastaan tai luvatta haltuun ottamastaan varastotilasta luopumaan. Ahneudella ei näytä olevan rajoja.

Asia on käsitelty oikeudessa. Raastuvanoikeus on tehnyt yrittäjälle positiivisen päätöksen ja vaati AsOytä luovuttamaan osakekirjojen ja osakaslistan, sekä yhtiöjärjestyksen mukaiset tilat oikealle omistajalle eli yrittäjän käyttöön. AsOy valitti tuomiosta Hovioikeuteen. Sen mielestä tiloja ei oltu riittävällä tarkkudella määritelty missään. Kuitenkin AsOy peri niistä samaisista tiloista vuokraa yrittäjältä. Miten sellainen on mahdollista ilman noita tiloja? Mistä neliöt oikein laskettiin yhtiövastikkeeksi?

Hovioikeus pyörsi Raastuvanoikeuden päätöksen päinvastaiseksi, eli AsOyn hyväksi. Tuomion perustelut olivat erittän merkilliset. Tuomari ei pyynnöstä huolimatta vaivautunut selittämään mitä tuomion perustelutekstillä oli tarkoittanuta. Oikeusoppinut professorikaan ei tuomiota, eikä tuomion perusteluja ymmärtänyt ja totesi, että tuomio ei perustu mihinkään lakiin, eikä siten voi olla pätevä. Tuomion perustelihin oli myös kirjattu väärin (väärennetty) yhtiöjärjestyksen teksti. Mikä oli saanut oikeuden edustajan tekemään tällaista?

Juristi oli liittänyt tutkimusaineistoon myös sovelletun piirroksen kellaritilojen "uusjaosta". Rakennusvirasto ei tunnustanut kuvaa viralliseksi. Virallinen kuva poikkeaa siitä merkitsevästi. Virallisen kuvaan on kirjoitettu teksti, joka kulkee yli muutaman myymälätilojen alla olevan huoneen yli. Siinä lukee selväsanaisesti "liikkeiden varastotiloja". Tämä oli kuulemma Hovin mielestä riittämätön määritys varastotiloille. Muitakaan tiloja oikeus ei osannut yhtiöjärjestyksen mainitsemina varastotiloina osoittaa, eikä myöskään velvoittanut AsOytä sellaisia yrittäjälle osoittaa.

Korkein oikeus siunasi Hovin virheellisen tuomion eikä myöntänyt tuomioon valitusoikeutta.

Asia saapuu uuteen merkilliseen valoon, kun kaksi kuukautta KKOn päätöksesta Lauttasaarentien taloon muutti Korkeimman oikeuden tuomarin tytär. Oliko tämä korvaus "sopivasta" päätöksestä, vaiko kyseessä vain sattuman kauppaa?
Kun KKOn tuomari sittemmin tuomittiin toisessa oikeustapauksessa tekemästään ihmisoikeusrikkomuksesta, hän sai siirron korkeampaan virkaan. Oliko kyse palkinnosta? Vaiko ansiosta?
(Omistusoikeuderiisto on myös ihmisoikeusrikkomus, tähän palataan jäljempänä tekstissä).

Virheellisestä tuomiosta valitettiin Oikeusasiamiehelle. Asia ei muuttunut Oikeusasiamiehen käsittelyssä mitenkään. Pelkääkö eduskunnan oikeusasiamises jotakuta, vai kuuluuko hän johonkin verkostoon?

Euroopan Ihmisoikustuomiokunta on antanut positiivisen alustavan lausunnon mutta haluasi asian ensin käsiteltävän Suomessa "loppuun".

Kaksi entistä AsOyn hallituksessa istunutta osakasta on tullut pyytämään anteeksi AsOyn hallituksen käyttäytymistä yrittäjältä.

Verkosta löytyy oikeuskäsittelyn keskeisimmät dokumentit: http://www.etelatuonti.fi/OIKEUS/

14

231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei aihetta enenpään

      "Virheellisestä tuomiosta valitettiin Oikeusasiamiehelle. Asia ei muuttunut Oikeusasiamiehen käsittelyssä mitenkään. Pelkääkö eduskunnan oikeusasiamises jotakuta, vai kuuluuko hän johonkin verkostoon?"

      Eipä taida EOA pelätä eikä kuulua mihinkään verkostoon. Asia on nyt vain niin, että Eduskunnan oikeusasiamies (tai valtioneuvoston oikeuskansleri) EI OLE ylimäärääinenen muutoksenhakuelin EIKÄ SAA puuttua tuomioistuinten ratkaisuihin millään tavalla.

      Ja niinhän se on, että riita-asiassa osapuolten näkemykset ovat eriävät; juuri siitähän se riitakin syntyy. Ja usein on sitten niin, että se riidan hävinnyt osapuoli uskoo loppuun saakka olleensa oikeassa eikä pidä tuomioistunten ratkaisuja minkään arvoisina. Kuva muuttuu ihan toiseksi, jos kysyy siltä toiselta osapuolelta.

      • sosiaalinenkorrupti

        Miten on selitettävissä nuo hovioikeuden tuomarin perusteluissa olevat "epäselvyydet", tehdyt virheet, mihinkään lainkohtaan perustumattomuus ja asiakirjatekstin omavaltainen muokkaus uusiksi? Voisiko vastaaja "ei aihetta enempään" vastata myös tähän?


      • sosiaalinenkorrupt
        sosiaalinenkorrupti kirjoitti:

        Miten on selitettävissä nuo hovioikeuden tuomarin perusteluissa olevat "epäselvyydet", tehdyt virheet, mihinkään lainkohtaan perustumattomuus ja asiakirjatekstin omavaltainen muokkaus uusiksi? Voisiko vastaaja "ei aihetta enempään" vastata myös tähän?

        Jäipä vielä runsas määrä muita avoimia kysymyksiä kysymättä:
        1) Miksi Oikeusasiamies tai Oikeuskanslerinvirasto on olemassa?
        2) Miksi EU:n Ihmisoikeustoimikunnan puoltavaa päätöstä ei pystytä saattamaan voimaan Suomessa?
        3) Miksi kahdella Raastuvaoikeudessa tehdyllä puoltavalla päätöksellä ei ole merkitystä?
        4) Miksi tuomarin jääviys ei vaikuta tuomion oikeellisuuden uudelleen arviointiin Suomessa?
        5) Miksi ylimalkaan tuomioistuinten ja juristien keskinäiset ihmissuhteet saavat ja päästetään vaikuttamaan päätöksiin?
        6) Miksi viranomaisten (tässä tapauksessa rakennusvalvonnan) päätökset eivät koske Asunto Osakeyhtiötä?
        7) Miksi tausta-aineistoja ei lueta (edes tässä keskustelussa)?
        Avoimia kysymyksiä saattaisi löytyä lisääkin mutta kunhan saan ensin tyhjentävän vastauksen edes näihin.


    • sosiaalinenkorrup

      Korjaan tuon Oikeusasiamiehen kohdan muotoon: "tuomarien menettelystä tehtiin valitus Oikeusasiamiehelle ja Oikeuskanslerin toimistoon mutta asia ei johtanut sielä mihinkään tulokseen."
      Viitaten oikeuskaslerin ja eduskunnan oikeusasiamiehen rooliin: "tuomioistuinten ja muiden viranomaisten sekä virkamiesten samoin kuin julkisyhteisöjen julkista tehtävää hoitavien työntelijöiden laillisuusvalvontaa harjoittavat valtioneuvoston oikeuskansleri ja eduskunnan oikeusasiamies...". Miksi ei kuitenkaan valvo, koska virheellisiä (lakiin perustumattomia) päätöksiä ei oikaista?
      Todistusaineistoa löytyy tuomarin virheistä ja toisen tuomarin jääviydestä, sekä tuomarien ilmesestä yhteispelistä. Miksi aineistoon ei ole edes tutustuttu? Jos taustamateriaali ja päätöstekstin perustelun epämääräisyydet olisi luettu, päätös EOA:ltä olisi ilmeisimmin ollut yhteneväinen EU:n Ihmisoikeuslautakunnan ja raastuvaoikeuden kanssa (olettaen, että tuo pelko ja sosiaalinen korruptio ei vaikuta EOA:heen)?
      http://www.etelatuonti.fi/OIKEUS/oikeusasiamies.html
      Asia on käsitelty myös oikeusministeriössä. Lainaus oikeusministeriön päätöksen tekstistä:
      "Oikeusministeriö käyttää valtion puhevaltaa vahingonkorvausasioissa joissa vahingonkorvausta vaaditaan valtiolta oikeushallinnon virkamiehen tai työntekijän julkista valtaa käyttäessään virheellään tai läiminlyönnillään aiheuttamiksi väitettyjen..."
      Muutosta päätökseen ei oikeusministeriöstäkään haettu. Sieltä haettiin vain korvausta virheellisen oikeuskäsittelyn tuottaneiden päätösten (tuomareiden) aiheuttamaan taloudelliseen vahinkoon. Oikeutta (korvausta) ei sieltä saatu. Miksi ei? Onko sosiaalinen korruptio näissäkin instansseissa oikeuden edellä, vaiko valtion etu yksilölle aiheutetun vahingon edellä?
      Eikö tuomarien tekemiset jaksa kiinnostaa oikeusvaltiossa? Oikeusministeriön vastaus oli niin ylimalkainen, että se vaikutti jopa fraasilta.
      http://www.etelatuonti.fi/OIKEUS/oikeusministerio.html

      • ei aihetta jne

        Huooh,

        olenhan minä aikojen saatossa joutunut tekemisiin monenkin, omasta mielestään, karmean oikeusmurhan kohteeksi siviiliriitajutuissa joutuneen henkilön kanssa. Ja lähes kaikissa näissä "oikeusmurhatapauksissa" kuvio on muuttunut vastapuolen kuulemisen jälkeen tyystin toisennäköiseksi. Riiita-asioissa kun on ihan tavallista, että osapuolilla on erilaiset käsitykset, näkemykset ja kertomukset tapahtumista. Erilaista näyttöäkin voi olla esitettävissä niiden käsitysten, kertomusten ja näkemysten tueksi. Ja se riidan voittanut osapuoli, on (ymmärrettävästi ) sitä mieltä, että oikeus luojan kiitos voitti!!

        Mutta hävinneen tunnelmat ovat yleensä toiset, kuten taitavat ap:n tapauksessakin olla. Joillekin riidan häviäminen tuomioistuimessa on jopa ylitsepääsemättömän suuri ongelma. Koko loppuelämä käytetään yrityksiin "vääryyden" oikaisemiseksi. Levy jää päälle, eivätkä mitkään järkipuheet auta.

        En nyt oikeasti tiedä, kuuluuko ap tuohon "levy jäi päälle" -kategoriaan, mutta siihen suuntaan ajatukset käyvät.


    • sosiaalinen_korru

      Hyvä "ei aihetta jne" Jos luet taustamateriaalin, voit tehdä itse aivan oman päätelmän asian vaiheista ja kuinka paljon siinä on pelkkää "vääryys" -tunnetta ja kuinka paljon siinä on todellista aihetta tehdä päätelmä, että kysymyksessä on todellinen vääryys eli "tuomaripeli" jota on käyty erilaisten ihmissuhdekuvioiden kannustamana. Osoite aineistoon on: www.etelatuonti.fi/OIKEUS
      Epäilen kuitenkin kiinnostuksesi loppuvan tähän kirjeeseen, koska et halua myöskään luopua omasta näkemyksestäsi asiasta, joka sekin on aivan inhimillistä. Kaikki haluavat olla oikeassa.
      En itse ole asianosainen mutta luettuani materiaalin olen erittäin vakuuttunut, että Suomessa ei aina saa oikeutta ja siksi haluan nostaa asian esille. Jatkan mielelläni keskustelua aiheesta, kunhan olet hankkinut tuon vastaavan taustatiedon tuosta linkistä. Ilmaan huitelemalla ei keskustelua oikein synny juupas, eipäs tasoa pidemmälle.

      • ei aihetta jne

        Kävinpä lukemassa taustamateriaalin. Minunkin mielestäni Etelätuonnin oikeus kellarivarastotilojen hallintaan on ollut epäselvä ja riidanalainen. Voin hyvin uskoa, että KäO:n (tai taisi silloin olla vielä raastuvanoikeus) ratkaisu oli Etelätuonnin mielestä täysin oikea, mutta AsOY:n mielestä "oikeusmurha", joka AsOY:n helpotukseksi kuitenkin korjattiin HO:n lainvoimaiseksi jääneellä tuomiolla. Eihän tämä asetelma ole riitajutuissa mitenkään poikkeuksellinen. Useimmat hävinneet kuitenkin pääsevät jossain vaiheessa irti asiasta ja kykenevät jatkamaan elämäänsä eteenpäin, vaikka tappio katkeralta olisi tuntunitkin.


      • sosiaalinen_korru
        ei aihetta jne kirjoitti:

        Kävinpä lukemassa taustamateriaalin. Minunkin mielestäni Etelätuonnin oikeus kellarivarastotilojen hallintaan on ollut epäselvä ja riidanalainen. Voin hyvin uskoa, että KäO:n (tai taisi silloin olla vielä raastuvanoikeus) ratkaisu oli Etelätuonnin mielestä täysin oikea, mutta AsOY:n mielestä "oikeusmurha", joka AsOY:n helpotukseksi kuitenkin korjattiin HO:n lainvoimaiseksi jääneellä tuomiolla. Eihän tämä asetelma ole riitajutuissa mitenkään poikkeuksellinen. Useimmat hävinneet kuitenkin pääsevät jossain vaiheessa irti asiasta ja kykenevät jatkamaan elämäänsä eteenpäin, vaikka tappio katkeralta olisi tuntunitkin.

        Kohtaan "Minunkin mielestäni Etelätuonnin oikeus kellarivarastotilojen hallintaan on ollut epäselvä ja riidanalainen." Oletkohan aivan varmasti lukenut a) yhtiöjärjestyksen? ja b) katsonut sen Rakennusvalvonnan hyväksymän ainoan oikean pohjapiirroksen, johon nuo kellaritilat on selkeästi kirjoitettu "Myymälöiden varastotiloja". Tuon selkeämmin ei enää asiaa voi ilmaista. Nämä huoneet on AsOy ottanut omiin ansaintatarkoituksiinsa ilman nykyisen osakkeenomistajan lupaa. Ainut asia mikä tässä jutussa on epäselvä on hovin tuomioperusteet. Ne ovat merkillistä luettavaa, koska niissä mm. tunnustetaan, että Etelätuonnilla on oikeus varastotiloihin mutta toisaalla se taas kiistetään vetoamalla väärennettyyn yhtiöjärjestyksen tekstiin. Aivan oikein. Teksti on soveltaen muutettu päätökseen. Hovin päätöksessä ei myöskään mainita ainuttakaan lainkohtaa, johon tuo (väärä) tuomio perustuu. Sen sijaan siinä puhutaan runsaasti asian vierestä.


    • sosiaalinen_korr

      Terveisiä Roomasta.
      Ohitit jälleen "juristimaisen" taitavasti kaikki päätöksen virheellisyyteen viittaavan sitä laikaan kommentoimatta. Vositko edes kommentoida, miksi hovin tuomari on esimerkiski kirjoittanut viisi vuotta myöhäisemmässä päätöksessään uuteen muotoon yhtiöjärjestyksen tekstin sen merkityksen päinvastaiseksi muuttaen. Eikö sellainen aiheuta minkäänlaista epäilystä tarkoitushakuisuudesta? Onko se "nykykäytäntöjen" mukaan oikea menettelytapa oikeusistuimen tuomarin taholta?
      Linkki: http://www.etelatuonti.fi/OIKEUS/EUnihmisoikeustoimikunta.html
      - vie asianomaiseen dokumettiin, jossa on listattu runsaasti muitakin EUn Ihmisoikeustoimikunnalle menneitä tuomion epäkohtia (virheitä). Kaksi oikeusinstanssia kahdesta on sitä mieltä, että hovin päätös on virheellinen. Se ei osoita pelkkää hävinneen katkeruutta? Ei kaikki hävinneet jutut ole tuomioiltaan oikeita eikä suinkaan kaikki voitetut jutut ole sitä. Oikeutta tässä haetaan ja siitä on nyt kysymys, ei kenekään katkeruudesta.
      Missä ovat myymälöiden varastotilat jos ne eivät ole siinä missä niiden on kirjoitettu olevan siinä rakennusvalvonnan todistamassa virallisessa pohjapiirroksessa? Kyllä tiloja pitää AsOyn toimesta osoittaa olevaksi juuri sillä kohtaa missä teksti on mutta AsOy on tehnyt sillä alueella kaksinkertaista ansiotoimintaa, eikä voi siitä noin vain luopua. Tämän useampaan suuntaan laittoman liiketoiminnan siunaa nyt hovioikeus ja korkein oikeus ja tuomitsee RO ja EU. Myös rakennusvalvonta ei puutu asiaan, vaikka se on itse pesulaliiketoimintaa ao tiloissa ollut vaatimassa lopetettavaksi käyttötarkoituksen vastaisena. Minusta tällaisen ei pitäisi olla Suomessa mahdollista. Entä sinusta?
      Jos AsOyn tapa merkitä "liikkeiden varastotiloja" viralliseen pohjapiirrokseen on ollut epäselvä, sellainen pitäisi oikaista ja osoittaa nuo kyseiset tilat (joista mm. vuokra kyllä kelpaa täydestä neliömäärästään) niiden (yhtiöjärjestyken mukaiselle) omistajalle. Miten voidaan vuokrata olemattomia tiloja? Tässä on selkeä ristiriita, jota ei haluta myöskään korjata tai huomioida hovioikeudessa. Oikeuslaitoksen edustajillekin luulisi olevan terveen järjenkäyttö sallittua, paitsi jos sitä käytetään tarkoituksella tuomarinvalan vastaisesti.

      • hankala änkyrä

        Oletko kokeillut tehdä rikosilmoitusta halinnanloukkauksesta? Varastotilojen omavaltainen haltuunotto saattaisi täyttää tämän rikoksen määritelmän ja ei se rikoksenakaan voine olla vanhentunut koska asunto-osake harjoittaa valtausta edelleen. Tosin voihan siinäkin syyttäjä ja oikeus asettua HO:n lainvoimaisen tuomion taakse, ja todennäköisesti näin tapahtuukin, mutta saatpa yhden (rikos)prosessin lisää systeemin rattaisiin.

        Itse olisin jättänyt vastikkeet maksamatta jo ajat sitten. Osakkeet kannattaisi parkkeerata johonkin panamalaiseen bulvaaniyhtiöön jonka omistusta ei voida jäljittää takaisin sinuun, niin eivät voi periä maksamattomia vastikkeita muusta omaisuudestasi. Riippuu tietysti, kuinka tärkeää niiden liiketilojen hallinta (ilman varastoja) on sinulle, että kuinka paljon lähtee häiriköimään.


    • oikeutta_suomalisill

      OIKEUTTA SUOMALAISILLE -T-paitoja - JUSTICE TO FINNS -T-shirts
      Hanki oma OIKEUTTA SUOMALAISILLE -T-paita ja osoita, että et ole tyytyvänen tähän oikeuslaitoksen nykymenoon.
      Protest the Finnish way of judgement by a T-shirt!

      Mitä enemmän paitoja ihmisillä näkyy, sitä vähemmän oikeuslaitos uskaltautuu mukaan vilpillisiin tuomioihin ja kenties ryhtyy oikaisemaan jopa entisiä vääriä tuomioitaan. Julkinen paine on ainut tapa vaikuttaa kovakorvaiseen oikeuslaitokseen, joka on nostanut itsensä lain ja yhteiskunnan vaikutusvallan yläpuolelle jaellen hyvävelituomioita ns. "harkintavallalla" jolla se on pystynyt ohittamaan lain ja oikeuden.

      Suomenlipun värinen, valkoisella tekstillä painettu paita on tilattavissa omakustannushintaan 15€ postituskuluineen. Hanki omasi heti suoraan Sunpolarilta > http://www.webcag.fi/sunpolar/

    • sivusta seurannut

      Korruptiota on myös rikosoikeudenkäynneissä.
      Sitä on aika hankala selittää näkemyseroilla vaikka katseli kuinka oikeuslaitoksen näkökulmasta vaaleanpunaisilla laseilla.

      Taannoin eräässä oikeudenkäynneissä käräjäoikeus ja hovioikeus olivat kannalla että rikosta ei tapahtunut. KKO ei antanut valituslupaa.

      Samoihin aikoihin KKO antoi valitusluvan tismalleen samanlaisessa asiassa jossa katsoi rikoksen tapahtuneen.
      Siinä myös alemmat oikeusasteet olivat tuomitsevalla kannalla.

      Ensin mainitussa tapauksessa tuomari oli jäävi ja halusi pelastaa sidosryhmäänsä kuuluvan henkilön. KKO ei tietenkään halunnut siitä jutusta tehdä ennakkopäätöstä. Olisihan se tuonut yleisempään tietoisuuteen käräjä- ja hovioikeuden härskin menettelyn.

      Suomi mikään oikeusvaltio ole!

    • 93988

      Ei suomessa eikä missään muuallakaan maailmassa ole oikeuslaitosta joka tekisi vain oikeita päätöksiä. Ikävintä on jos asian tutkintaan ja käsittelyyn osallistuneet henkilöt käyttävät asiaa omien tarkoitustensa hyödyntämiseen. Epäilemättä tätäkin tapahtuu. Jatkuvat säästöpyrkimykset nakertavat jo hyvää vauhtia uskottavan suomalaisen oikeuslaitoksen ylläpitoa.

      Rikosasioissa väärin tuomitun tilanne on pahin mahdollinen. Asiaa on useimmiten sulateltava yksin. Toipuminen vie vuosia tai ei tapahdu koskaan. Pahimmassa tapauksessa se johtaa itsemurhaan. Tämä ei ole harvinaista suomessa. Näistä on virallista tietoa mutta julkisuuteen niitä ei tuoda.

    • mase2

      Vääriä päätöksiä voitaisiin heti vähentää, jos tuomiot tulisi perustella eri näkökulmilta, eikä tuomari voisi enää kirjoittaa esim. vain lyhyttä lausetta tai toteamusta ja piste perään.

      On hyvin hankala niellä tuomiota, jota ei voi käsittää mahdolliseksi, koska se ei ole looginen, juridisesti tai kielellisesti saati alakohtaisesti perusteltu.

      On myös mahdotonta hyväksyä väärä tuomio, jos ei perustella, miksi kaikki kantajan kirjalliset todisteet eivät puolla kannettamme, tai jos ne ovat vääriä, millä perusteella ne ovat vääriä. Eikö tuomarinkin tule tämä perustella?

      Koska koin väärän tuomion kurimuksen, olen mielestäni sairastunut masennukseen. Se pilaa elämäämme. Myös taloudellinen kurjistuminen on rankkaa. Ensin olet saanut tuta jonkun petoksen ja sen jälkeen tämä petollinen naureskelee partaansa ja jatkaa todennäköisesti itsekästä elämäänsä entistä voimaantuneempana, kun on voittanut vääryydellä tilanteen. Vielä, kun menetät uskosi oikeuteen ja oikeudenmukaisuuteen sekä olet pettynyt ihmisiin, joita luulit mukaviksi, on tilanne kokonaisuutena aika kinkkinen. Ymmärrän joidenkin rankkoja ratkaisuja.

      Kouluissa tulisi opettaa oikeutta ja oikeudenkäyntejä, riita-asioita ja sovittelua. Meillä usealla suomalaisella on vielä sinisilmäinen luulo, että asiat hoidetaan hyvin ja oikeus on olemassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe