AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / ALKOHOLI on suurin köyhyyden aiheuttaja

ALKOHOLI on suurin köyhyyden aiheuttaja

42 Vastausta 244 Lukukertaa
Näin se yleensä menee. Menee työpaikka, sitten mies alkaa ryypätä, lähtee vaimo ja lapset. Siinä rytäkässä menettää asunnon ja sitten se viina vasta alkaakin maistumaan. Kun on asunnoton ja alkoholin suurkuluttaja, ehkä alkoholistikin on köyhyys kohtalona.

Toki kaikki ei asuntoa menetä mutta ryyppääminen silti jatkuu vitutukseen. Viina lohduttaa mutta kun sitä liikaa juo ei työtä saa, ei ole työhalujakaan eikä kykyjä. Viina on Suomessa suurin syy ihmisten köyhyyteen. Kun lähes kaikki rahat menevät kurkusta alas niin varmasti puutetta kärsii!
noinhan se on.. mutta järjestys on tämä... ensin maistuu liikaa kalja, sitten lähtee muija+kakarat, sitten menee työ... se on siinä.
Voihan se viina maistua ennen kuin saa potkut mutta kun ei tarvitse viitenä päivänä viikossa töihin mennä niin silloin voi juoda vaikka joka päivä, siitä se alamäki alkaa.
Ruoka lähtee syömällä, vaimo juomalla.
niinpä... silloinhan se muija lähtee...yleensä riittää jo vkl kännääminen jatkuvasti... ei oikeat muijat sitä sulata, niin jää kännääjä yksin ja jatkaa entistä enemmän juomistaan... ei siihen mitään potkuja tarvi, että alamäki alkaa.
Jaa; > mielipide, ei ole asiatotuus.

Kun vertaa mielipidettä ja alkoholia;
MIELIPIDE on tuonut maailmaan enemmän hätää sotaa väkivaltaa nöyryytystä ja psyykkisiä ongelmia.

jos lukuja on esitettävä, _ ala etsimään lukuja _ siitä,
paljonko; mielipide kiusaamisena mollaamisena mitätöintinä muunnettuna totuutena ja "kasvatusvälineenä" aiheuttaa.
Vaikka alkoholisti pysyisi työelämässä, silti alkoholi aiheuttaa köyhyyttä.
Samaan aikaan, kun muut lyhentelee asuntolainaa, moni alkoholisti käyttää sen saman rahan viinaan.

On toki monia, jotka väittää, että "vuokralla on parempi asua" ja vahvasti perustelee mielipidettään.
Kuitenkin ajan saatossa kaikki huomaa, että oma olisi ollut paljon edullisempi.,
Ja alkkis ottaa helposti 200 000eur turpaan siinä sitten.

Tyypillistä on myös, että ne, joilla on maksettu kämppä, on varaa muuhun omaisuuteen. Vuokralla asuvalla on usein varaa vain siihen vuokraan.

Lopulta eläkkeellä alkkis laittaa sitten asumisen/elämisen muiden maksettavaksi.
Alkoholistit myös useimmiten polttaa tupakkaa, joka ei halpaa ole.
Viinanjuonti on hauskaa. Aivan yhtä hyvin voisi sanoa ettei kannata matkustaa ulkomaille vaan sijoittaa nekin rahat asuntoon. Tai mennä elokuviin, syödä ravintolassa. Elokuvia näkee ilmaiseksi telkkarista ja kotona syö halvemmalla kuin ravintolassa.
Noihin muihin tuotteisiin ja palveluihin verrattuna alkoholin verotus on armottoman kovaa. Kossupullon hinnastahan veroa on 90 %. Vapaaehtoisesti veroja maksamalla ei vaurastu.

Samahan koskee myös tupakkaa ja polttoaineita. Jos ei voi hakea niitä ulkomailta, kannattaa käyttää niitä harkiten. Muualta saa rahalle enemmän vastinetta.
Se olisikin helppoa, jos ihmisten valinnat elämässä olisivatkin vain henkilökohtaisia valintoja.

Alkoholisti saattaa kuitenkin maksattaa kulunsa muilla - asunnon ostaja ei maksata. Siinä on se ero.

Ja asia on myös niin, että kun asunto on maksettu, niin sitä rahaa voi oikeasti käyttää mukaviin asioihin, vaikka matkusteluun. Vuokralla asuva ei saa säästöön juuri mitään, kun vuokra nousee tasatahtia palkan kanssa, lisäksi vuokra-asuntoon joutuu tekemään täsmälleen samat remontit kuin omistusasuntoonkin.
Mitäs vitun väliä sillä kenellä elämänsä maksattaa, täysin laillista se on. Saahan sitä rikkaatkin täysin laillisesti veroja kiertää, miksi köyhä ei antaisi muiden elättää.
alkoholisti tuhoaa elämänsä sekä kuolla kupsahtaa kauan ennen laskettua aikaa. Siinä samassa kärsii moni muu, osa jopa koko elämänsä.

Jos alkoholismiin olisi oikea lääke olemassa, olisi tämän lääketehtaan osakkeiden hinnat rakettimaisessa nousussa vuodesta toiseen kunnes "alkoholismi" geeni olisi poistettu.

Ikävää meille Suomalaisille, täällä sitä geeniä on paljon ja voimakkaana. Sama on todettu eskimoilla, intiaaneilla ja mongoleilla ja osalla slaavilaisista (2 viimeisestä me periydymme). Suomalaisnaisten korkeat poskipäät muuten periytyvät mongolialaisilta.

Mehen emme ole geneettisesti Scandinaaveja, näillä ei ole sitä viinan kiskomisen pakkoa joka niin monella meillä on.

Tässä loppukevennys tähän vakavaan aiheeseen. Yhdyn aloittajaan täysin, viinan veto, pitkäaikainen sellainen joka muuttununut pikkuhiljaa ongelmaksi tuo todellakin köyhyyttä juojalle sekä hänen perheenjäsenille.

Kerrotko hieman niistä "verojen kiertämisistä"?

Ehkä sinulla on erilainen moraalikäsitys, mikä on oikein, mikä väärin. Sinulla on oikeus mielipiteeseesi.

Minun n. 6000eur/kk-tuloista maksan aikalailla turhia kustannuksia, joita mm. vapaamatkustajat aiheuttaa. Lisäksi, kaikkien verovähennysten jälkeenkin maksan tuloveroa n. 4x enemmän, kuin keskiverto-duunari. Missä vastine maksamalleni verorahalle?

No, jokainen eläköön tavallaan, ehkä se siitä...
Miksei se dokaaminen hauskaakin voisi olla. Ennenkaikkea vuosien/vuosikymmenten raju alkoholinkäyttö aiheuttaa valtavia terveyshaittoja: maksa-,haima- ym sairaudet, sydänsairauksia (mm. sydämen laajentuma) ja alkoholi-dementia. Raha on vain rahaa, mutta mielestäni rapistunut terveys on se pahin haitta.
Verosuunnittelu, se on laillista. Samoin on aivan laillista elää yhteiskunnan tuilla. Mikä on laillista on oikein. Mitä kitiset, muuta maahan jossa ei tarvitse veroja maksaa. Jos ei Suomi kelpaa niin ala vetää, kyllä täältä pois pääsee.
Mutta mikä sitten on syynä, että järki-ihminen alkaa vain tolkuttomasti juoda: Miksi Jeppe sitten juo? Täytyy olla paha olla, ja elämä tökkii, jos pitää paeta juomiseen?
Eikös niitä ole rikkaitakin alkoholisteja, miksi juovat, eikö raha tuokaan onnea?
onhan niitä rikkaita ja köyhiä. Varallisuudella ei ole mitään tekemistä sen kanssa kannatko alkoholistin geeniä vai et.

Rikas ehkä porskuttaa pidempään ja ryyppää paremmassa seurassa sekä maisemissa ja pystyy myös salaamaan juomishalunsa monin eri keinoin (golfmatkat, keskieuroopan vkl matkat, miitingin jälkeiset illat jne). Onhan meillä ollut kansanedustajia sekä ministereitäkin koukussa viinaan, paras esimerkki taitaa olla KONE Oyn edesmennyt johtaja. Hänhän pakotti alaisetkin juomaan koska ei halunnut dokata yksin.
se mistään geenistä johdu... kyllä se on ihan itsestä ja omasta tahdosta kiinni, mun oli mol. vanhemmmat alkkiksia ja minä en, enkä aio tullakaan. Ikää on jo +60 ja eipä ole viina maistunut, tiedän mitä on olla kännissä, en pitänyt siitä. Nautin kyllä konjakkeja, viskejä, hyviä liköörejä, mutta en känniin.Sitä paitsi se olisi jalojen juomien tuhlausta jos känniin vetäisi.... ja siitä kännistä ei ole mitään iloa millee osapuolelle, inhoan kaikkia känniläisiä, tai oikeammin sanottuna pelkään niitä, ovat arvaamattomia ja eivät itsekään tiedä mitä tekevät.Pelkoni niitä kohtaan ei johdu vanhempieni holistisuudesta, ei onneksi tarvinnut olla missään tekemisissä kanssaan, oli ihant mamma+pappa jotka minut onnellisen lapsuuden jälkeen aikuisuuteen saattoivat. He olivat oikeat vanhempani.
TÄMÄ ON FAKTA JA TÄYTTÄ TOTTA SUOMESSA!

Dokavat ja dokaavat! Stoppi avustuksille eli 0% jos yli 1 vuosi elänyt avustuksilla
Heräsin juuri, karmea kohmelo, tuli viikonloppu ryypättyä. Onneksi jääkaapissa oli vielä kuusi keskaritölkkiä, niillä pärjään yhdeksään saakka kunnes pääsen handeliin ostamaan kirkasta...
ja vaimo lähti minä vuonna?
enpä ole koskaan oivaltanut mitä iloa tai hauskaa on olla kännissä... jokainen jonka tunnen on kännissä täysiä kusipäitä, vittuilijoita, kaatuilevia kaiken rikkovia tappelijoita, riitaa haastavia saman asian sataan kertaan toistavia paskiaisia, joitten kanssa en halua olla missään tekemisissä, silläpä kaverini onkin sellaisia jotka ei juo kännätäkseen vaan nauttiakseen makuelämyksiä.
Alkoholia juodaan maun takia, nyt oikein vitsin murjaisit! Miksi ei saa alkoholinta Koskenkorvaa heille jotka tahtovat nauttia kossun hienosta mausta?
"enpä ole koskaan oivaltanut mitä iloa tai hauskaa on olla kännissä... jokainen jonka tunnen on kännissä täysiä kusipäitä, vittuilijoita, kaatuilevia kaiken rikkovia tappelijoita, riitaa haastavia saman asian sataan kertaan toistavia paskiaisia, joitten kanssa en halua olla missään tekemisissä, silläpä kaverini onkin sellaisia jotka ei juo kännätäkseen vaan nauttiakseen makuelämyksiä."

Menen viikonloppuna, vaikka ensi perjantaina ravintolaan katsomaan miksi ihmiset juovat. Ei siellä kaatuilla, rikota paikkoja ja haasteta riitaa vaan puhutaan asiaa. Suomalainen kun on niin ujo ettei se selvinpäin oikein osaa puhua etenkään ventovieraille.
ei ne missään raflassa kaatuilekaan vaan kotijuomingeissa, missä suurin osa juomisesta tapahtuu.Kuka heräilee mistäkin nurkasta yrjölammikosta kuset allaan kun on sammunut ties mihin.On erijuttu olla raflassa kuin alkoholisoituneitten kotona, missä alle kouluikäisetkin aikuisten sammuttua tyhjentelee sammuneitten laseja... sen tietää mitä niistäkin kasvaa, näitä ei pitkän matkan takaa tarvi etsiä.Ja on eri juttu ottaa muutama tai tietoisesti itsensä mahd. nopeasti juoda täyskänniin, ja näitä tarkoitin niillä kaatuilijoilla ja rähjääjillä.Ei silti, kyllä niitä riidan haastajia siellä rafloissakin on... yksikin tuttu ei selviä montaakaan kertaa ilman mustia silmiä.On itse sen aiheuttaja.
ei sitä 'juoda' vaan maistellaan, korkeintaan 2-3 konjakkia/viskiä... viinaa juodaan, konjakkeja, viskejä ja kalliimpia liköörejä maistellaan.... juo sinä vaan viinasi. pian se muijasi lähtee/tai et edes saa muijaa koska olet kännissä.
Onneksi helsinkiläisenä saa helposti halpaa Viron viinaa. Kännissä ja kihloissa on aina kivaa!
nauti siitä 'halpuudesta' ja kihloistasi , niinkauan kun sitä iloa piisaa.
Meinaatkos sinä elää ikuisesti? Tulee se noutajan sinullekin vaikka kuinka yrität sitä vältellä.
"Kännissä ja kihloissa on aina kivaa"

Taitaa kirjoittaja tarkoittaa että niitä häitä ei koskaan tullutkaan...koska oli ollut kännissä niin kivaa..kun oli kihloissa.
nyt ei ollut puhe noutajasta vaan miten alko kullekin maistuu ja aiheuttaa köyhyyttä sun muuta mukavaa...juo sinä ja ota noutaja miten haluat... minpä tässä nautin ja noutaja tulee silloin kun on tullakseen... itse kullekin, sitä et väistä sinä enempää kuin minäkään.
Kun lapsena syntyy ja kännissä kuolee ei pahassa maailmassa huomaa käyneensäkään!
mikä siinä niin pahaa on... elämä on ihanaa, voi nauttia olostaan ja ok-talossa puuhaa piisaa kun kesä tulee ja pääsee puutarhaan nauttimaan ja huvimajaan grillaamaan, voi valita puut, maakaasu, vai kaasu/hiili grillin ja valmistaa hyviä safkoja, nyt vielä vain lunta katsellaan javalokuvia viime kesästä ja kukkaloistosta. Kohta lähden kävelemään ja samalla haen auton huollosta, vein sen klo 6 aikaan aamulla.Kissa lepää rentona sylissä kun tätä naputtelen, se on peiteltävä villashaalin sisälle takan lämpöön kun itse lähden ulos.Kissani tykkää villashaalin sisällä olosta yhtäpaljon kuin minä elämästä ja tästä ihanasta maapallosta...joka ei ole paha.Viina ei lohduta, vaan se masentaa.. huomaat piankin sen jos lopetat sen käytön... mikäli käytätkään.
Kyllä vaan ja moni vähävarainen on koukussa jos ei nyt kirkkaaseen viinaan niin olueeseen.
Vaatii kovaa luonnetta kieltäytyä rahapäivänä olusen ostosta.Tukirahat eivät suuren suuria ole, mutta kitkuteltuaan pienillä rahoilla saattaa ostaa rahapäivänä olutlaatikon ja edes yhden päivän ajan haluaa unohtaa elämän ankeuden.
Kalliiksi juominen tulee vaikka ostaisi kauppojen omia olutmerkkejä tai hakisi viinaa Virosta.
Kaveripiirikään, jos juopporemmeihin haksahtaa, eivät tue ketään valitsemaan juomattomuutta.
Alkoholin käyttö syventää köyhyyttä, sillä työmarkkinatuella elävä tai tuilla elävä ihminen hätäisesti pärjää jos ei juo eikä polta.Tupakointi ja juominen kulkevat usein ksäi kädessä ja vaikka käärisi sätkiä niin eivät nekään ilmaisia ole.
Alkoholi aiheuttaa riippuvuutta ihmisessä ja koukuttaa, ihminen haluaa saada hetken lohtua viinasta vaikka se ei lohduta vaan masentaa.
Kukaan nainen, joka ei ole alkoholisti ei kestä masentunutta hermojansa juonutta miestä.
Toisen on puuduttavaa ja masentavaa katsoa kaljarallia ja hermojansa juonutta alkkista. Köyhyyden kestäisi vielä joten kuten, mutta sitä ei kestä, että pitää katsella masentunutta, katkeraa ja pöhnäistä kumppania ja se ettei mihinkään ole varaa ja elämä muuttuu ilottomaksi ja ikäänkuin kaljan tahdistamaksi sameudeksi.
Moni luulee että se jotenkin lohduttaa mutta onpa luuloa vainen, kun sitten ehkä joskus lopettaa ja edes hetken kokeilee olla ilman jokapäiväistä pöhnää , saattaa huomata että elämä on kuin onkin ihanaa vaikkei sitä rahaa nyt niin helkutisti olisikaan. Riittää kuitenkin paremmin kaikkeen mitä oikeasti tarvii ja vähän saattaa välillä jäädä johonkin' ylellisyyteenkin'
Kyllä köyhäkin kännin silloin tällöin tarvitsee. Homman nimi on kohtuus kuten kaikessa asioissa. Kyllä elämä ilman alkoholia olisi aika onnetonta. Vähän sama kuin pitäisi seksistä luopua.
Totta turiset. Ei töitä saa muutenkaan, ainakaan työkkärin kautta.
´´Kyllä elämä ilman alkoholia olisi aika onnetonta.´´

näin on!

mutta mullapa onkin senverran enemmän rahaa mitä juomarit on eläessään mättäneet viinaan+tupakkaan.... sillä rahalla saa paljon,paljon mukavampia asioita kuin jatkuvan tupakkayskän ja krapulan.
Viini, laulu ja naiset, siinä on elämän tarkoitus. Taidat olla joku homo absolutisti joka ei edes musiikin päälle mitään ymmärrä.
mokomaa rääkymistä nyt musiikiksi sanoisi... klassista kyllä kuuntelen... ja NAUTIN myös hyvistä juomista, mutta en humalahakuisesti... ymmärrätkö, siis nautin.
ninnkkö ?
 /   /  / ALKOHOLI on suurin köyhyyden aiheuttaja

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta