Hämärä työkalujen "lahjoitustarjous"

Garante danatex

Laitanpa tälle palstalle tiedoksi , mitä tapahtui Vantaan Bauhausin parkkiksella tiistai-iltana.

Olin menossa autoltani myymälään, kun ohiajavasta autosta vilkutteli kartta kädesään siistin näköinen mies. Luulin hänen tarvitsevan ajo-ohjeita ja pysähdyin kuulemaan, mitä miehellä oli asiaa.

MIes puhui sujuvaa englantia italialaisella korostuksella. Kertoi olleensa Tampereella kauppaamassa edustamansa firman tuotteita. Antoi käyntikortin, jossa vain firman nimi. Mies ei kuulemma halunnut kuljettaa 42kg painavaa näytevarustustaan takaisin Italiaan, vaan "lahjoittaisi" minulle kaksi kolmesta näytelaukusta, jos maksaisin kolmannesta laukusta hänelle tuliaisten ostamiseen 300 €.

Toisessa "ilmaisessa" näytelaukussa oli näyttävän näköinen työkalusarja siistin alumiiinilaukkuun pakattuna ja toisessa keittiöveitsiä ja aterimia.
Kolmannessa oli joitain muita keittiökapistuksia.

Arvelin, että jokin vedätys tässä on tekeillä ja kieltäydyin tarjouksesta vedoten siihen, että minulla ei ole 300€ käteistä mukanani. Mies ei yrittänyt sen enempää tarjoustaan minulle tyrkyttää, vaan pahoiteli aiheuttamaansa vaivaa ja sanoi kohteliaasti näkemiin.

MInkälainen vedätys oli tekeillä - tarjouksen vilpittömyyteen en millään jaksa uskoa? Koko hommassa oli niin monia ennalta mietityn tuntuisia juttuja, kuten paikka (rautakaupan parkkis lentokentälle vievän tien lähellä), koko "tarjouksen" esittelytapa (ensin ilmaiset, kalliin näköiset työkalu- ja keittiövälinesarjat ja vasta lopuksi puhe 300€ tuliaisrahoista, rahantarve lapsille ostettaviin tuliaisiin, jne).

Olisiko tyyppi vain nostanut kytkintä rahat saatuaan vai ottanut autonsa tavaratilasta toiset, "samanlaiset" tuotelaukut joissa on pelkkää painolastia, vai miten olisi homma jatkunut ?

Tämä viesti siis varoitukseksi muille samantapaisen "tarjouksen" kohteeksi joutuville. Jos joku tietää, miten homma olisi jatkunut, niin olis kiva kuulla.

28

1996

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kauppa_kannattaa(ko)

      Kiinarihkamaa joiden todellinen arvo korkeintaan 100e. Näitä on suomalaisiakin tullut vastaan esim. tarinalla tilasin jenkeistä tälläsiä 3000e kaiutinsettejä ja lähettivät yhden liikaa joten voisin myydä sen niinkin halvalla kuin 500 eurolla. Yritetään kiireessä saada ihmisen ahneus voittamaan...

    • tuontiyhtiö

      Kyllä sä olisit kaikki luvatut tavarat saanut, niiden todellinen kustannus kauppurille on osapuilleen 100,-€. Kaverilla on varasto jossain, josta se hakee aina uudet kamat tilalle kun joku on ostanut satsin. Ihan hyvää bisnestä, sitä on jatkunut jo toistakymmentä vuotta erilaisilla tuotteilla. Jobbarit euroopassa ovat huomanneet, että määrätyt tavarat suomessa maksavat 3 -4 kertaa enemmän kuin euroopassa joten niiden halpisversioita kannattaa jobata täällä.

    • jjjp1

      Vanha juttu,oiskohan minunkin kohdalle jo kolmasti osunut, tavarat vaihtelee mutta tarina aina suurinpiirtein sama.

      • pölhökustaa

        Tuttu juttu myös täällä Tampereen sudulla. Itsellekin on kerran sattunut kyseinen kauppamies Bauhausin parkkipaikalla kauppamaan sähkötyökaluja.


      • apinamies83
        pölhökustaa kirjoitti:

        Tuttu juttu myös täällä Tampereen sudulla. Itsellekin on kerran sattunut kyseinen kauppamies Bauhausin parkkipaikalla kauppamaan sähkötyökaluja.

        Mulle yritti tää italian ihme myydä lahdesjärven abc:n parkkiksella ikh:n halppistyökaluja laatuvehkeinä, olis maksanu kans sen 300€. Kehu olevansa fiiatin suurimman moottoritehtaan edustaja, vähän jäi epäselväks mistä lähtien fiat on työkaluja valmistanut. Olis pitäny soittaa poliisit paikalle..


    • Kallis näytepakkaus

      Minulle ne tuote-esittelijöinä kiertävikisi ilmoittautuneet italiaanot kauppasi toissa vuonna nahkatakkia. Ilmaiseksi olisivat ensin antaneet ison määrän ja viimeisestä olisi pitänyt maksaa vuokra-auton kulut lentokentälle. Mitä minä niin monella takilla. Olisi riittänyt koko suvulle.

    • monitakkinen

      Ne nahkatakit on muuten erittäin hyvälaatuista tekoeläimen nahkaa, otin piruuttani koko kasan. hintaa jäi 30.- kappaleelle ankaran tinkimisen jälkeen.

    • jjjp1

      Ihan kiusallaan pitää seuraavalla kerralla kaivaa känny esiin ja alkaa ottamaan äijästä sen tuotteista ja autosta kuvia.

    • Perusvedätys nro 324B

      Ihan perushuijaus on kyseessä.

      "Asiakas" uskotellaan luulemaan että nyt on kerrankin tilaisuus saada hyvää huippuhalvalla koska myyjän pitää päästä eroon "näytekappaleista" ennen kotimaahan paluuta. Tosiasiassa ostajan perävalojen kadottua haetaan kulman takaa hiacesta uudet "näytelaukut" ja jatketaan kaupantekoa. Tuollaisessa tilanteessa asiakkaan on vaikea varmistua tavaran laadusta ja aitoudesta.

      Helsingissä pyöri joskus 90 luvulla muutaman ulkomaalaisen porukka jotka möivät nahkatakkeja tuolla systeemillä varmaan monta autokuormallista. Laatu tuskin vastasi niitä muotitalojen nimiä mitä vaatteisiin oli jossain itäeuroopassa ommeltu... Nämäkin muuten väittivät olevansa italialaisia (ja saattoivat ollakin).

    • ihanoklaatu

      appiukko oli joskus ostanut tuollaiselta parkkipaikkamyyjältä kattila, veitsi ja aterin sarjan, appiukko osti molemmille tyttärilleen tuollaiset sarjat muistaakseni 300 eur / setti ja ovat kyllä tosi hyvälaatuisia kattiloissa oli myös höyrytyskattilat kannet lämpömittareilla ja monen kokoisia paksupohjaisia kattiloita kansineen. Jos vertaa että ostaisi hackmanin aterimia ja yhtä laadukkaita jykeviä kattiloita niin tuolla 300 sadalla eurolla saisi vasta ne lusikat, haarukat, veitset ja pikkulusikat. Tarkistin oikein nuo tuotemerkit mitä tuotteissa oli niin veitsissä lukee "Swissler Royal", kattiloissa lukee "SR Edelstahl 1810, Life time guarantee" myös aterimet oli "SR" -merkkisiä.

      Eli ei ne välttämättä huonoja kauppoja ole, esim. hackmann aterimet on törkeän ylihinnoiteltuja ja silti niitä on jokapuolella.

      • Halvemmallakin

        Noita saa suomessakin kymmenesosalla ja halvemmallakin vastaavien hackmannien hinnasta.


    • Höpinä

      Hei !

      Toi veitsi & työkalukauppias tosiaan liikkui nyt Kauhavan ST 1 toissa päivänä ja samat jutut .
      Tosin tälläkertaa menossa Tampereelle ja sieltä Italiaan.

    • Just Joo

      Juu, muita työkalujen ja keittiötarvikkeiden laatumerkkejä ovat "Stainless Steel" ja "Chrom Vanadium". Noilla maagisilla sanoilla myydään papparaisille vaikka mitä.

    • laitontako?

      Onko tuossa jotain laitonta? Eihän se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa? Olettaen, että kyse ei ole varastetusta tavarasta, vaan rihkamasta, josta joku vaan sattuu pyytämään ylihintaa.

    • Jubinajönks

      Eilen teki ukko kaupat ja toi tyytyväisenä kotiin aterinsetin , veitsisetin ja kattiloita. Aterimet laitoin tiskikoneeseen, jolloin niihin tuli jälkiä, jotka eivät lähde pois. 2-laatua siis. Lähtevät mökille, ettei harmita joka päivä! Paistinpannu menee kohta testiin...

      • Jubinajönks

        Tämä tapahtui siis Helsingin Hernesaaressa.


    • toimistontäti

      Tyyppi kenties bongattu Helsingin Punavuoresta!

      Tänään tuli toimistollemme kauppaamaan veitsiä ja kattilasettejä. En osannut epäillä mitään törkeää huijausta, kun kerran kehtaa tulla isohkoon toimistoon ja kortillakin sai maksaa. No, sinisilmäisyydestään saa näköjään maksaa myös :)

      Kauppitteli siis 695e arvoista veitsisettiä sadalla eurolla. Nettisivuilla http://www.swisslerroyal.ch/productsets/show/&categoryID=70 hinta sama (tuo mustakahvainen 695e setti).

      Jos nuo veitset eivät ole mitään hengenvaarallista kiinarihkamaa, en ole tullut mitenkään törkeästi kusetetuksi. Kusetetuksi kuitenkin. Kyllä ihminen osaa olla hölmö...

    • rekkaeetu

      Noniin, sama italiaano tänää Kolmenkulman ABC:n parkkipaikalla. Kaverihan on erittäin uskottavan oloinen, joten en ihmettele jos joku haksahtaa. Itsellä soi kuitenkin hälytyskellot, ja kaupat jäi tekemättä kun tarjosin 20e koko kolmen salkun setistä:) Seuraavalla kerralla otan miehestä tai ainakin sen huumorintajusta mittaa! Ainii kaveri puhu sen verran ymmärrettävää suomea, että en ihmettele jos muutaman vuoden kiertäny. Kaikkeen sitä kyllä törmää:)

    • eityhmäjokapyytää

      Samalla liikeidealla toimiva huijari liikuskeli Oulun korkeuksillakin keväällä. Kelvottomat kiinalaiset työkalut isossa alumiinisalkussa jossa luki "germany design" keittiöveitsisetti ja olikohan jotain muutakin.

    • huijatt

      Tuttu tarina. Minä vain ostin aikoinaan erittäin "laadukkaat" kattilat, hienon salkun, jossa oli tusinan verran veitsiä, haarukoita jne ja hienon taideteoksen Pyhä ehtoollinen,"hopeaa2. Mutta muutoin tarina on täsmälleen sama. Otin auton rekkarin ylös, oli vuokraamon auto. Tyyppi oli italialainen.

    • kaikkea_sitä_mahtuu

      Nämä saatanan makaroonit pyörivät jaloissa joka paikassa. Heille on tullut äkkilähtö, koska olen rehellinen yrittäjä, enkä hyväksy, että tullaan toisten yritysten tonteille
      tekemään pimeitä kauppoja. Kaverini meni halpaan ja osti niitä rojuja, joita ei saisi kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti tehdä. Agregaatti kesti ainakin parin tunnin käytön ja savu nousi. Se oli siinä. Mitkä kuitit? Mitkä takuut?
      Ostakaa hyvät ihmiset veroa maksavilta yrityksiltä sen mitä tarvitsette. On takuut ja
      kuluttajan suoja.
      Hyvää Joulua ja parempaa ensi vuotta!!

    • Battaglia_Emmanuele
    • Kropsu

      Viime kesänä oli samanlaisella tarinalla varustettu italoaksentilla kohtalaista suomea puhunut mies Kurikan S-marketin parkkipaikalla.
      Ei halunnut viedä niitä tavaroitaan takaisin Italiaan jne. jne. Taisi olla Audin katumaasturi.

    • Sama_huijari_Oulussakin

      Samat selitykset ja samat tavarat Oulun seudulla v. 2013 Oli väittänyt, että työkalut yksistään maksaa kaupassa yli 1000.- Tuttavani (83v)oli haksahtanut ja maksanut 300.- niistä, kehui halvalla saaneensa. No seurailin noiden työkalujen hintoja niin 199.- oli hinta jossain tokmannilla !

      • Kovaanhintaan

        Minulle tarjottiin alle 300E työkalusarjaa ja agregaattia hintaan 3600E.


    • tuttu.juttu

      Vastaavia juttuja sattunut minullekin vuosikymmenten aikana viitisen kertaa. Tarina on aina suunnilleen sama. Ensimmäinen tuollainen sattui, kun isä maton osti. Vuosi taisi olla 1969.
      Ei pidä puuttua, huijausta ihan satavarmasti.

    • Anonyymi

      Tänään 30.03.2022 iltapäivällä Vantaan Tammistossa parivaljakko mustalla, Suomalaisilla kilvillä varustetulla (mahd.) Peugeot -farmarilla. Kuski silmälasipäinen, luottamusta herättävän habituksen omaava ja voimakkaalla italian aksentilla puhuva. Apumiehenä oikein kunnon lieron oloinen partajuippi. (Ainakin) Bauhausin parkkiksella yrittivät tätä klassista kusetusta ainakin parille-kolmelle tyypille:

      Olivat muka tulossa Pirkkalasta messuilta ja kone lähtee 4 tunnin päästä. Aggregaatti liian painava matkatavaroihin ja pomonsa kieltänyt tuomasta kamoja takaisin Italiaan joten saisin nyt aggregaatin ja suuren työkalusarjan itselleni jos niin haluaisin. Aggregaatin saisin ilmaiseksi mutta työkaluista pitäisi maksaa "nimellinen summa". Mikä tuo nimellinen summa olisi ollut jäi minulle epäselväksi.

      No, päättivät sitten tulla kauppaamaan härpäkkeitään minulle joka olin juuri tulossa töistä lentokentältä...:) Ihmettelin aluksi että kuinka ihmeessä aggregaatti ei ollut liian painava jo tulomatkalla jonka jälkeen kysyin lennon numeroa (tietäen vallan mainiosti ettei väittämäänsä aikaan mene yhtään lentoa Venetsiaan jonne olivat muka matkalla).

      Kaveri yritti vakuuttaa minua näyttämällä (silminnähden suurella työllä väännettyjä) italiankielisiä asiakirjoja ja auton perällä olevaa muovitettua laitetta mutta kun kysyin että mikä autovuokraamo vuokraa noin rähjäkuntoista autoa ja pyysin näyttämään Italian passia päättivät nämä tosielämän Älli ja Tälli liueta paikalta.

      Luonnollisestikin ilmoitin asiasta hätäkeskukseen. Toivotaan että tiensä osuisivat jonkin partion kanssa yksiin. Jotain Itä-Euroopan (kukaties vaikka ihan Suomessa asuvia) lierojahan nämä olivat ainakin apumiehen aksentin perusteella. Ratissa ollut puhemies oli sen sijaan hyvinkin vakuuttavan ja joviaalin oloinen tapaus joten en ihmettele mikäli joku saattaisi tuohon ansaan langetakin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4985
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1245
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe