AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Miten voi pärjätä n.500 eurolla?????

Miten voi pärjätä n.500 eurolla?????

59 Vastausta 1 548 Lukukertaa
Jäin työttömäksi ja en ole minkään kassan jäsen. Nyt käteen jää siis n 500 euroa kuussa, jolla pitää tulla toimeen. Ilman säästöjä en pärjäisi yhtään. Pelkästään talon kustannukset ja muut autokulut (pakko olla auto maaseudulla) ovat todella suuria, puhumattakaan ruoasta! Itse en edes tee mitään gourmet-aterioita vaan mikroruokaa, mutta ruoka maksaa suomessa älyttömästi!. Suomessa on todella paljon työttömiä, joita suorastaan kidutetaan pienellä peruspäivärahalla ja ihmisarvo unohdetaan täysin. (pitää aina muistaa, että suurin osa ihmisitä on syyttään työttömiä) Vuokrallaolijoilta menee koko raha vuokraan!
Peruspäivärahan tulisi olla kaikille ihmisille n.1000e kuussa ja silloin ihmisten ei tarvitsisi hakea kaikenmaailman toimeentulotukia. Tämä 1000e työttömälle tulisi paljon halvemmaksi valtiolle kuin nykyinen käytäntö! Ihmiseltä on viety jokamiehen oikeudet täysin pois esim. metsästää, rakentaa, viljellä jne ja yhteiskunta laitettu toimivaksi vain rahalla ja ilman rahaa ei pärjää. Kaikille suomen kansalaisille on taattava aina tuo 1000e varma tulo kuussaovat töissä
. Miten ihminen joka saa 500e kuussa voi siis pärjätä???
Jos sulla on maatilaa, niin kasvata itte ruokas, jos tarttet apua niin voin tulla auttamaan. Palkaksi tarjoat lämpimän kodin ja ilmaiset ruuat. Ja eikun lisää porukkaa vaan yhteisöön mukaan ja maksut pienenee ellei poistu kokonaan.

Sulla on säästöjä mutta et kuitenkaan ole yhdenkään kassan jäsen. Työssä ollessasi luulit siis, että et jää ikinä työttömäksi.

Kaikesta päätellen olet niitä ihmisiä, jotka halveksuvat työttömiä mutta sitten kun itse jäävät työttömäksi niin joutuvat aivan paniikkiin.

Työttömyys ei ole läheskään aina oma vika. Suomea ajetaan koko ajan syvemmälle suohon.
No ajattelin että töitä riittää ja näkymät työpaikan suhteen olivat hyvät.
Sitten tämä lama-aika tuli työnantajalleni täysin yllätyksenä enkä enää liittoon olisi edes ehtinyt ja sitäpaitsi sehän olisi maksanut parempaa päivärahaa vain 500 päivän ajalta, eli loppupeleissä se ei kauaa auttaisi.
Työttömiä en ole koskaan aliarvioinut tai väheksynyt, vaan ainoastaan miettinyt miten he oikein pärjäävät.
Ai vain 500 päivältä!!! No montako vuotta sä olet suunnitellut olevasi työtön? 500 päivää on kuitenkin jo parisen vuotta.
- myyt heti auton, lopetat kaiken, mikä maksaa, ja saat syödäksesi kun kerjäät leipäjonossa.

--- siitä se alakaa se kokoomus-sdp-vihreä.rkp-kepu- elämänmalli !
Hienoa, vai mitä !?
-- Kurjaillessasi leipäjonoissa voit kuunnella uutiissta, miten vero-miljardit viedään kreikkaan, kehitysapuun, tms ulkomaan kohteeseen. Suomessahan kaikki on niin hyvin ! - Hienoa !
Tämä on vihoviimeinen temppu, kun ei liity mihinkään liittoon/kassaan. Itsekin emmin pienituloisena, että liitynkö liittoon ollenkaan. Pienessä päässäni laskin, että saan sossusta 477 ja 180€. Minulla oli selvät sävelet, että työni jälkeen lähden opiskelemaan. Työkkäri suorastaan heitti minut kouluun samalta seisomalta, vaikka omaehtoinen. Nyt saan enemmän rahaa kuin töissä ollessani. liitonraha, ylläpitokorvaus, muutosturva, asumistuki jossa ei oteta ylläp.korvausta huomioon. Laskutoimituksia olen tehnyt paljonko nettoan. 617 ja 180€, ei paha koulunkäynnillä. Nämä siis tuhlattavat ruokarahat, josta pakolliset menot irroitettu. Melkoinen motivaattori!

Ei siis kannata töidenteko, tai koulutus, tai liitto?
"äin työttömäksi ja en ole minkään kassan jäsen"

jos olit ennen työttömyyttä 10 kk töissä, niin ihmettelen miksi et ollut, esim. YTK ssa 100 euroa vuosi jäsenmaksu.

"Nyt käteen jää siis n 500 euroa kuussa, jolla pitää tulla toimeen"

sillä tulee hyvin toimeen, kun elää niukasti valmistaa ruoan itse, eikä osta valmisruokia

"Pelkästään talon kustannukset ja muut autokulut (pakko olla auto maaseudulla) ovat todella suuria,"

niin on, ja suosittelen että muutat suosiolla vuokrayksiöön suurkaupungin lähiöön, että saat asumistukea. Ostat 100 eurolla biltemasta pyörän, myyt asunnon ja auton sekä laitat säästöjen jatkeeksi koska sinulle tulee vielä monta kertaa niitä rahoja ikävä.Jos nyt elelet jossain 100 neliön kartanossa ja kruisailet pitkin maita ja kontuja, se on sama kun kulkisit laput silmillä todellisuudesta. Mitä aiemmin hyväksyt kohtalosi, sitä enemmän säästöä pystyt varastoimaan, joita sitten on mukava käyttää harkiten, kun tarvitset uutta pesukonetta, tietokonetta tai talvitakkia ym.

Autoiluajoille voit vilkuttaa hyvästi. En tiedä ikääsi, mutta kun puhut maaseudusta ja vihjaat omistusasunnosta, veikkaan iäksesi 45-50 vuotta. sen ikäisiä ei oteta enää työelämään, joten varaudu olemaan 65 vuotiaaksi asti työmarkkinatuella, jonka jälkeen eläkkeesi jatkuu saman suuruisena jos peruseläke. Kaikille fantasioille työn saannista, ja autoilun ja omakotitaloasumisen unelmahattarasta saat vilkuttaa hyvästit.

"Vuokrallaolijoilta menee koko raha vuokraan"

väärin. asun suurkaupungin kupeessa, ja työmarkkinatuen 500 eurosta minulla menee asumiseen 100 euroa, koska saan 200 euroa asumistukea.

"Peruspäivärahan tulisi olla kaikille ihmisille n.1000e kuussa"

olen osa-aikatöissä ja saan hiukan päälle tonnin kuussa. miksi sinun pitäisi saada sama raha, vaikka et joudu heräämään klo 7 ja lähtemään töihin joka päivä????

"Miten ihminen joka saa 500e kuussa voi siis pärjätä??? "

kun on saanut muutaman vuoden 500 euroa kuussa, ja saa välillä osa-aikatyöstä 1000 euroa, silloin sen vasta ymmärtää rahan todellisen arvon. Se kaikki vaikuttaa olevan sinulla vielä edessä lähivuosina.
Olen aina ajatellut vaikka olenkin ollut töissä yli kaksi vuosikymmentä, että miksei kaikille työttömille makseta 1000e kuussa. Itse en sitä olisi kadehtinut sillä varmaan riittää ihmisiä jotka haluavat olla rikkaampia ja valmiita töihin vaikka saisikin tuon vaivaisen 1000euroa kuussa työttömänä. Ei 1000 eurolla kuussa rikastuta vaan pärjätään jollakin tavalla. Tuo tuhat euroa saisi siis tulla kaikille ihmisille jopa niille jotka ovat töissä ja vaikka tienaisivat 10 000e kuussa ja siten he saisivatkin 11000. Tuo tuhat euroa olisi samaten ns. oikeudenriistomaksu siitä. että ihmisiltä on viety kaikki oikeudet vapauteen ja orjuutettu töillä.
Jos haluut enemmän rahaa niin käy hakemassa saikkua, tällöin saat ansiosidonnaista sairaspäivärahaa ja sitä maksetaan myös lauantaipäiviltä. Meet valittaan jostain masennuksesta ja ahdistuksesta niin lääkäri voi kerralla kirjoittaa max. 60 pv sairaslomaa.
Miten se tähän kela petteriin auttaa? Liiton rahat? Joka maalailee taivaan rantoja 1000€ palkkoineen, hyh sanon minä. Siinä ei auta kuin kertotaulu, mitä kaikki maksaa. Porvarin pussiin pelaatte tätä peliä, jos vielä tätä havittelette. Ihme ettei Catainen ole ottanut tatä agendaalleen! Ihanko meinaat, että se tonttu riittää elämiseen?
Kelahan maksaa ansiotuloihin perustuvaa sairaspäivärahaa, jos hakee saikkua, ei siinä mihinkään liittoon täydy kuulua.
"Tuo tuhat euroa saisi siis tulla kaikille ihmisille jopa niille jotka ovat töissä"

Ymmärrätkö kuinka monta palvelualan osa-aikaista työntekijää heittäytyisi tuollaisen jälkeen kotisohvalle?

Entä ymmärrätkö, miten kaikkine jotka töissä kävisi, suhtautuisi siihen että porukka makaa kotona ja saa kaikki elintasot mitä ennen joutui työllä hankkimaan?

"oikeudenriistomaksu siitä. että ihmisiltä on viety kaikki oikeudet vapauteen ja orjuutettu töillä."

Romantisoitu taivaanrannan maalariajatus, jolla ei ole mitään mahdollisuuksia tämän päivän maailmassa, koska jonkun pitää tuottaa se "yleisraha" tekemällä töitä.
Ei muuten heittäytyisi. On niitä rahanahneita niin paljon, ettei tonni oo niille mikään kimmoke jäädä makoilemaan , kun on tottunu kuluttamaan paljon enemmän kuin jonku tonnin kuussa. Monet ovat valmiita tekemään jo jonku Mersun tai Bemarinb eteen töitä vaikka kuinka monta vuotta hikihatussa.
Aloittajalla on hyvä näkemys asioista
laitetaan verot valtion maksettavaksi ja kaikille 1000€
Tonni kuussa käteen joo, montakohan miljoonaa somalia ja romania asuis Suomessa sen jälkeen?

Vastikkeeton työmarkkinatuki on muutoinkin syvältä.

Itte menin reippaasti työelämävalmennukseen puoleksi vuotta, painoin hommia hiki hatussa ja sen jälkeen sain palkkatöitä kun työnantaja katsoi että pakkohan toi on töihin ottaa kun tekee hommia valittamatta...!
Siinä sai sitten yrittäjä valtion piikkiin ilmaista työvoimaa puoleksi vuotta. Nyt pitäisi alkaa palaamaan siihen perinteiseen malliin, eli työnantaja palkkaa suoraan ja työsopimukseen kirjataan koeaika. Koeaika on max. 4 kk, joten eiköhän sinä aikana työnantaja näe, että onko siitä henkilöstä töitä tekemään.
Niin, pitäisi alkaa palata vanhaan kunnon systeemiin, että työstä maksetaan palkka ja palkkaamista ei estetä kohtuuttomilla eläke- ja vakuutusmaksuilla. Yrittäjiä pitäisi päinvastoin pakita työllistämisestä. Suomen toiminta on nurinkurinsta.
Kyllä ne saa enempi nytkin. Toisin on suomalaisilla. Esim. minä saan ainoastaan työmarkkinatuen. Lakihan sanoo että pitäisi saada myös soppalasta rahaa, mutta ei he lakia siellä noudata. Vuokra on 399 kuussa ja käteen siis jää vähän päälle satanen sen jälkeen.
Oikeasti et varmaankaan mihinkään valmennukseen sinäkään mennyt, kunhan haistattelet täällä muille.
Perustulo malli olisi oikea kun markkinataloudesta on kyse, koska se vapauttaisi kaikki tekemään työtä menettämättä perustoimeentuloaan. Tämä nykyinen malli että työttömäksi jäätyä perustoimeentulon joutuu hakemaan useammalta luukulta on järjetön. Lisäksi yhteiskunnan virastojen virkailijat haluavat estää kansalaisen palkallisen työn tekimisen varsinkin silloin kuin se on vähäistä, vaikka se vähentäisi tuota valtion maksamaa työttömyysturvaa. Herääkin kysymys, että mihin nyky-yhteiskunta tarvitsee tämän nykyisen työttömien reservin. Miksi vähäinen palkkatyö on sanktioitu viranomaisten taholta, vaikka se on laissa sallittu? Itselläni mieleen tulee että ilmaiseksi työvoimaksi, oman duunin varmistamiseksi ja syyksi puhaltaa veronmaksajien varat, tuosta määrästä se työttömyysturva on pieni verattuna siihen mitä paljonko niihin koneiston ja "tukitoimien" ylläpitämiseen menee. "Tukitoimet" ovat oikeasti estotoimia jottei työtön työllistyisi, koska silloin hän ei ole hallitavissa. Siksi järjestelmän ulkopuolella olevien kasvava joukko herättää pelkoa ja sitä koetaan kokoajan saada hallintaan keksimällä uusia sanktioita.
"Tukitoimet" ovat oikeasti estotoimia jottei työtön työllistyisi, koska silloin hän ei ole hallitavissa."

Pitkäaikaistyöttömät on hallittavissa, kun niille annetaan rahaa 570 euroa kuussa + asumisesta maksetaan 70%. Sen jälkeen voidaan keksiä mitä karensseja ja ilmaistyöjaksoja, mitä sylki suuhun tuo virastoissa.

Kuvitelkaa kun tässä maassa on todellisuudessa kaikkiaan noin 700 000 työtöntä, jotka ei jonain päivänä saisikaan enää penniäkään tilille kuussa. He olisivat kenties>>>>> vapaita ja vaarallisia?
Katsokaa kreikkaa, mitäs siellä on työttömyyskorvaus, 80 euroa kuussa?, ja vain ensimmäisen vuoden? siellä on vähän levotonta nykyään, olen ollut aistivinani mediasta, median sensuurista huolimatta.

Tosin, suomalainen luonne on lauhkea kuin lammas ja lehmän halaus, tottunut melankoliaan, loskasäähän ja surkeuteen muutenkin, joten, emmä tiedä, ehkä suomalaiset sittenkin vain ryhmittyisi jonoon leivänjakoopisteisiin toppatakeissa tai jotain...
Eurooppalaistuminen tulee tännekin pikkuhiljaa, joten kyllä varmasti täälläkin opitaan mieltä osoittamaan ja eiköhän autot rupea käryämään, koska valtivallan toiminta on sitä luokkaa. On tämä huomioitu jo valtiovallan tahollakin varustamalla poliiseja melakkavarustuksilla/yms. ihmisen lamauttamislaitteilla.
Hauska, että otit puheeksi ton virkamieskoneiston.
Mikä on Esim tässä kaupugissa pelkässä työkkärissä 1290 henkilöä
ei meitä ole täsä tuppukylässä edes työttömänä
kuin 15 000 henkilöä. Tohon päälle sosiaalitoimi
3500 henkilöä ja Kela 8 000 henkilöä 12 790 virkailijaa 1,2 virkailijaa per työtön =D

Kukaan edes osaa laskea millä eduskunta pyörii kun siellä on edustajat ja niitä kohden 12 työntekijää ja koko parlamentti on suurempi kuin yhdenkään toisen maan.
Elän itse 500 eurolla kuussa ja minulta jää rahaa säästöönkin...Olen aina ihmetellyt, että mihin ihmisillä menee oikein rahaa?

En tunne aloittajaa, mutta ainakin sen verran sain viestistä tulkittua, että syöt mikroruokaa. Tiesitkö aloittaja kuinka kalliiksi nämä puolivalmisteet tulevat ennen pitkään (sen lisäksi että ne maksavat jonkin verran)? Kerran kun olet työtön, otaksun sinulla olevan enemmän aikaa, jota voi käyttää esimerkiksi ruuanlaittoon.

Tuo 1000 euroa kuussa on aika iso summa ja niin kuin täällä joku taisi heittääkin, niin 1000 euroa kuussa on monille osa-aikaisille palveluammatissa oleville suuri summa.
Vaihtoehtoja:
Muuta pois myy auto,asunto menee vuokralle tai vuokra-asunnon hankinta, liiku bussilla
Hae opiskelemaan kielikurssit tutkinnot tekemään jotain ettet tylsisty, käy kirjasto, ilmaiskonsertit, uinti, pyöräily, tee halpoja matkoja laivaliput, kotimaan reissut, katso mitä ostat kaupasta tee ruoat itse kalasta marjasta ole luonnossa halvempaa nauti luonnon rauhasta nauti sukulaisista ystävistä käytä sähköpostia kirjoita kirje, kortti, hae määräaikaisia alasi töitä tai edes jotain mikä kiinnostaa missä voit loistaa käytä kykyjäsi älä masennu
Piirrä miellekartta mitä haluat tulevaisuudeltasi käytä kuvia unelmoi unelmoi unelmoi hanki nainen ;) yhteisasuminen halvempi vaihtoehto etsi naista jokapuolelta tee siinäkin unelmanaisen lista ettet sorru turhiin suhteisiin aika on rahaa.
Hyvää loppuelämää ja mä elän 700 eurolla kuussa tosin asutaan pääkaupunkiseudulla ja aviomieheni kanssa jaetaan kustannukset.
Nauti siitä että olet maalla, sinne minäkin joskus tai siihen puutaloon :):
Talvisaikaan kalaa saa hyvin, eikä tarvitse maksujakaan maksella.
Kesäaikaan sitten pitää katsella kalastuksenvalvojia jos näkyy, niin äkkiä karkuun.
Kyllä minusta eläkeläisten tavoin voisi vapauttaa työttömät maksuista, terveellistä liikuntaakin saa samalla.

Eilen juuri tuli seitsemän ahventa, niillä pärjää loppuviikon, eikä tarvitse kaupassakaan ravata eineksiä ostelemassa.
Marjojen kerääminenkin on hyvää liikuntaa, mutta sienestämällä saa nopeammin ravintoa. Harmi vaan kun niin vähän aikaa on niitä tarjolla.
Hei, rupea nyt opettelemaan kokkausta ja jätä se mikroruokailu. Se säästää kuitenkin kun tekee suoraan raakaaineista ja on kaikenlisäksi maukkaampaa. Toinen harkitsemisen arvoinen asia on asunnon vaihtaminen/myyminen ja muuttaminen palvelujen ääreen.
Jos et halua luopua asunnosta niin ajattele auton myymistä ja siirtymistä mopoiluun. Sillä on kuitenkin halvempaa liikkua. Muista että pakko on joistain totutuista tavoista/palveluista luopua jos tulotaso putoaa.

Ja muista äänestää kokoomusta tai keskustaa niin saadaan edelleen menemään köyhien rahat EU:n pelastamiseen. Nythän on vuorossa jo Kypros.
Ota vuokralainen niin saat lisää rahaa. Jos sekään ei riitä niin myyt talon pois. Eihän sitä 500 e/kk ole tarkoitettukaan talon ylläpitämiseen. Ruokaan se kyllä riittää. Ja ensi kerralla kun pääset töihin, mietit että josko sittenkin liittyisit edes työttömyyskassaan.

Ei mitenkään voi olla halvempaa maksaa työttömille 1000 e/kk kuin 500 e/kk. Mistä ne rahat otettaisi? Kyllä meillä maksajat äkkiä vähenee, jos mitään tekemättä saa 1000 e/kk käteen. Monella pienipalkkaisella ei nyt jää sen enempää vaikka käy töissä.
Pitäisi tehdä pikemminkin niin, että omistusasujatkin olisivat oikeutettuja saman suuruiseen asumistukeen, kuin vuokralla asuvat. On aika kohtuutonta ja raakaa peliä vaatia ihmisiä muuttamaan pois kodeistaan työttömyyden takia.
juu juu juu, kaikille vaan omakotitalot ja tonni tilille kuussa. Ollaan kaikki kotona ja annetaan ökyrikkaiden elättää meidät veroilla... herätys tähän elämään!

asumistuet pitäis lopettaa pikemminkin kokonaan, koska se tukee asunnonomistajia asunnon puhalletulla arvonnousulla.
ilman asumistukia, monelle kouluttamattomalle ja tyhjäntoimittajalle tulisi kehä kolmosen sisäpuolella äkkilähtö jonnekin pikkukyliin, joka tulis kansantaloudellisesti muutenkin järkevämmäks.

ehkä asuntojen hinnatkin saatais takas maan pinnalle suurkaupungeissa
Sossuun mars!
Helppoa, kun lopetat sen baareissa ravaamisen ja viinalla läträämisen, myös tupakanpolton lopettaminen auttaa kummasti!

Samalla työmarkkinakelpoisuutesi kohenee ja voit saada jatkossa töitä.
joo ********** elämää sanon minä tiedän tunteen
sen saa minkä tila ja jos on sen verran tyhmä että ei ole kassaan liittynyt nin ihan turha ruikuttaa
10 vuotta yrittäjänä. Kuukaudessa jää vuokran jälkeen keskimäärin 300-400. Sillä pärjää ihan hyvin. Joskus välillä ei ole tuloja ollenkaan ja on vähän tiukkaa. Hain kerran sossusta toimeetulotukea. Sain 2 kk ja siitäkin oli tehty jotain vähennyksiä. Hakemuspaperipino oli valehetelematta 4 cm korkuinen. Sossu käytti yrityksen paperiden katsomiseen konsulttia joka varmaan maksoi 20 x minulle makettu muutaman sadan tuki. Tapasin sosiaalivirkailijan - yritin selittä hieman tulojani ja menojani mutta sillä pyöri silmät päässä ja sanoi että ei hän näistä oikein ymmärrä ja että heillä on tätä varten konsultti. Mietin tapaamisessa että onkohan tuo täti ollut koskaan oikeissa töissä. Vuokraankin sain 2 kk - paitsi noin jotain 40 % vuokran hinnasta koska oli kuulemma liian kallis vuokra yksinasujalle. Ihan kuin minä määrittelisin Helsingin vuokrahinnat. Ei tässä missään linnassa asuta. Otti sen verran päähän että kolmannen kuukauden ennen kuin maksuvalmius oikeni otin pelkkiä pikavippejä. Ne tuli hyvin vähän paperityöllä ja seuraavassa kuussa tuli firman kassaan rahaa niin sain ne hoidettua ja homma jatkui. Tämä oli 2 vuotta sitten. Tänä talvena tuli toinen kupru. En edes miettinyt Sossua. Otin 7000 euroa pikavippejä. Laskin että on hiton kallista 2000 euroa kuluja mutta jos käytän viikon johonkin Sossun hakuun niin se on pois tulevista tuloista. Liikevaihtoa on ihan mukavasti ongelma on lähinnä kate. Kommari Kokoomus ajaa pikavippikieltoa joten ehkä on parempi lopettaa firma siihen. MUllehan se ei paljoa merkkaa 300-400 euron kuukausitulolla. Ikävä vaan että ne 12 tyyppä yli 3000 euron kuukausitulolla jää kohta ilman töitä kun kerron että se gudpai.
Mulle tuli tekstistäsi päällimmäisenä mieleen sana-assosiaatiot; pikavippi-yrittäjä, helsinki, grynderi, käänteisparodia, kokoomus, valon läpi paistaminen, tarina...
Ilmeisesti pidät em. puppuna tai että olisin jotenkin asianosainen pikavippialalla.

Ei pidä paikkaansa. Ihan tavanomainen yritys. Heilahtelut vain isoja.

En näe kuitenkaan pointtia yritystoiminalle jatkossa koska joka puolelta heitetään sosialistiholhousvaltiosta kapuloita rattaisiin.

Kirjoituksen takoitus oli tuoda myös esiin että parjatut pikavippi yritykset saattavat olla hirviöitä mutta verratuna KELA/Sossu osastoon niin ne vasta jostain syvältä ovat. Tarvittaisiin Sossut ja Kelat kieltävä laki. Mutta ei taida tulla kun on Suomessa kommarihallitus. Jos se raha joka menee sossuvaltion ylläpitoon investoitasiin jotenkin järkevästi niin olis varmaan työtä enemmän tarjolla.
Aloittajalle: Tervetuloa nuorten maailmaan!

Opiskelijana saa 447€ + 300€ edestä lainaa (eli ampua itseään polveen).
Vuokra-asunto (onneksi pienellä paikkakunnalla) 450€. Internet 14€ (eikä todellakaan ole mikään kuituyhteys, mutta just asiat hoitaa). Puhelin kun ei höpöttele ihmeitä 10€.. Sähkö noin 30€/kk. Vesi onneksi kuuluu tässä asunnossa vuokraan.

Näiden kulujen jälkeen käteen jää 243€ (siis jo velaksi otettua muutenkin). Tästä pitäis maksaa ruuat, vakuutukset, mahdolliset koulutarvikkeet. Pienemmällä paikkakunnalla vaan omaa-autoakin tarvitsee esimerkiksi sukulaisissa käymiseen (tai bussikortti jos menee linjat, mikä sekään ei kovin halpa ole).

Jotkut puhuu että ihmiselle kuuluis myös vähän "viikkorahaa" esimerkiksi elokuvissa tai uimassa käymiseen, tai muihin aktiviteetteihin. Turha toivo varsinkin jos tykkäis ulkonäöstään pitää huolta (vaatteet,parturi/kampaaja).
Joo tuota "viikkorahaa" pitäis olla. Sais tehdäkkin jotain, eikä vain istua kämpällä koneella ja maksella vuokrat ja vedet.

Tekis mieli käydä just leffassa, teatterissa tai vaikka jossain museossa.
Ihme ulinaa itse olin aikoinaan 10v työttömänä ja työttömyyskorvaus oli 1000mk /kk.
Kyllä 500€/kk pärjää, kunhan mitottaa menonsa tulojen mukaan. Tuo nyt pitäisi olla itsestäänselvyys jokaiselle aikuiselle ihmiselle....
Ois edes 500/kk Muttakun ei ole. Kelasta saan 163 euroa.
Minulla ei ole kuin 950 euroa vuodessa kaikki tuloni. Siitä huolimatta hallitus päätti, että minulta otetaan siitä veroa 30 prosenttia. Mahtavaa politiikkaa. Mitään ei saa omistaa. Onnellisia ne jotka saavat kelalta tukea. Siitä ei tartte veroja paljon maksella.
Kyllä 500 eurolla pärjää.

Mä oon 3 vuotta työtön kesällä, asumistuki 290 € ja työttömyysturva joku 520 € tms. yhteensä joku 810 €. Asunto sis. veden on 400 € vuokra.

Eli 410 € jää minulla elämiseen. Asun pienes kunnas suuren kaupungin kupeessa, mulla ei oo autoo, ei omistusasuntoo, ei mopoo. Kuljen pyörällä tai kävelen. Kaupassa käyn vaan LIDL kauppaketjussa, ostan halvinta mahdollista pesuainetta tms. Ja muutenkin käyn näissä halpahalleissa mis jtn kodin tarvikkeita tyyliin siivoustarvikkeita.

Nettinä mulla 3G reititin 12,90 €, puhelinliittymä 9,90 € puhe/viestipaketti netillä. Sähkölasku on 25 tai 30 € välillä. En juo tai tupakoi, en osta lehtiä tms. Ruokaan menee noin 150 € kuussa. 10 € menee musiikkiin joka kk, käytän suoratoistopalvelua. Menot ovat minimissä eli mulle jää noin 150 € joka kk ylimääräistä.

Kun tekee ruoan itse, ostaa halvinta mahdollista ja osaa valita mitä ottaa ja mistä niin pärjää! Ei tuo mokkula netti nyt mikään paras ole, mutta sillä tulee yllättävän hyvin toimeen vaikka välillä takkuaakin. Yleensä tulee se 5-10 Mbit.

Joten aloittaja, älä osta valmisruokaa vaan tee itse! Itse ostan valmisruokaa vain kun on tarjouksessa. Tietysti kun asut maaseudulla niin siellä on hankala saada samoja palveluita kun mä saan esim. täällä on Lidl jota maaseudulla ei ole, mutta netistä esim. voi helposti säästää ja katso myös onko puheliittymäsi kuinka ajantasalla!

Voimia selviytymiseen. Itse olen pärjännyt hyvin jo melkein kolme vuotta Kelan korvauksilla
Aloittajalle, että listaa mitä voit itse tehdä, sen lisäksi että lasket, miten kantsii ns. käydä kylillä. Niputat kertaan/kahteen viikossa kaikki napakylillä-asiat.

Ruoka. Mikroannoksiako? Kallista! Tee itse. laske esim. että kun teet kolme litraa makkarakeittoa, saat kolme pv syödä tuhdisti, tietysti leipä ja leipärasva, jne päälle... Noin 5 euroo pv jo saa sdapuskaa, kun ostaa kauden edull. vihanneksia. Pasta on halpaa, samoin peruna, porkkana...
Hommaa peruskeittokirja, tai etti netistä perusruokien ohjeet- niitä voi soveltaa myös- ei aina tarvita kallista raaka-ainetta, voihan sen korvata halvemmallakin välillä.
esim. nautajauhelihan sikajauhelihalla, kalliin juuston halpisjuustolla...

Katso mikä vie sinulla suhteettomasti rahaa. Onko joka vempele pidettävä päällä, vaikkei käytetä?
Ja jopa, voiko auton panna seisomaan- kulkeeko busseja? Sähkösaunan käyttö? Halpaa vai kallista?
Lehtitilaukset, ym. Mikä on niissä pakollista?

Itse olen töissä. Tuloni kk ovat nettona pienet 500-700 euroa kk. Lisäksi saan hiukan asumistukea ja joskus haettua soviteltua.

Asun vuokralla- joten asuminen nielaisee puolet tuloistani helposti. päälle muut pakolliset.
Siinä laittaa itse ruokaa, neuloo tumppunsa, jopa myykin jotain käsitöitään, ja silleen..
Jonkinverta kerään kesäisin marjoja, mitä töiltä ehdin. Viimeisiä pulloja omia mehuja menossa...
Turha tässä on haaveilla! Omasta pyykkikoneesta, pakastimesta, autosta, lähikaupunkiin matkoistakaan... Mutta pärjää joteskin...
ja yks juttu. Katteleppa kaupoissa kilohintoja. Pienellä vertailulla selviää mikä on riittoisa juttu, mikä ei. Sama koskee niin ruokatarpeita, kuin litrahintoina pesuaineita/kpl-hintoina esim. vessapaperirullan hintaa, jne.
Siivoa itse. Paitsi että säästät, se on liikuntaa.

Jos omassa asut, kulusi on pienempiä kuin vuokralla asuvan(vuoteen). Tietysti tiehoito-, nuohous-, jne maksaa...
Ja jos puulla voit lämmittää, esim. jos sul on leivinuuni, se on kuin taivaanlahja, säästät lämmityksessä rutkasti. Samalla saat kypsyteltyä paistit, puurot, laatikkoruokia.
Oikeestaan... aloittajana vaikutit vähin uusavuttomalle. Mutta, ihminenhän oppii. Voithan sijoittaa vaikka muutaman kympin siihenkin, että joku topakka neuvoo sinulle perusasioita- mikäs sen kieltäisi.
Ainakin kotityöpalveluyrityksissä löytyy tietotaitoa, todenn. tuttujen emänniltäkin- ja netti on hyvä väline kans, eikun marttojen sivuille.

Ai työttömilläkö on vaan kituuttamista? Väärin. Toisilla on pieni palkka. Toisilla velkoja. Toiset tykkää säästää. Niin viisas ei ole kukaan että vähä raha loputtomiin venyy- siinä tilanteessa on tehtävä ns. valintoja.
Itse en ole sossussa juossut. Ain on jollai menty... Kohta päivän vika työkeikka, tulinpa vaan välillä tauollani kirjastoon. Ja hyvä että on ees matalapalkka-alan työ itsellä... Orja en ole, vaan... leipä, oma, on hyvää.
Kiitokset vinkeistä, aloittaja tarvii maaseudun verkostoja. Toivottavasti on paljon ainakin hyvän päivän tuttuja ja mieluusti parempiakin kavereita. Eli kun lähdet työkkäriin 40km päähän, tarviiko naapurin mummo kyytiä sairaalaan? Tai viet kavereita sinne työkkäriin ja käytte sitt Lidlin tarjouksia ostamassa. Kyläkauppaan lähtiessä pari naapuria kylmälaukkujen kanssa kyytiin. Varokaa rahan käsittelyä!

Lumitöitä voi tehdä naapurille ja saada jotain mehuja, perunoita tms palkaksi. Jos jollakulla on rivusavottaa, voit tehdä ja saada siitä polttopuita. Jos jollakulla on jokin työkalu, kuten puutarhajyrsin, muttei kuntoa sen käyttöön, voit Sinä tehdä työt sekä hänen puutarhassaan että omassasi. Ainakin uudet perunat omasta maasta viljele ja jos kellaritilaa löytyy, myös ensi talven perunat.

Toivottavasti löydät töitä. Yritä pitää auto muuten et voi mennä töihin, mopoilu tai pyöräily ei talvisin ole vaihtoehto, busseja ei maalla ole, mikä tiedoksi tietämättömille. Ehkä mopoauto tulee kyseeseen, mutt sillä ei kai ajele 50km kovin nopeasti.
Ei sillä pärjääkään. Itse menin aikoinaan siivoamaan. Sitten kouluttauduin ja liityin kassaan. Nyt on jonkinlaista turvaa. Mutta ei voi kauan elää ansiosdonnaisellakaan. Kaikki on niin kallista. Ennen oli toisin.
Pääkaupunkiseudulla työttömät vuokralla asuvat saavat sen 1100e, josta sitten maksetaan vuokrat ja laskut ja eläminen. Siitä voitte laskea paljonko jää käteen, ei juuri mitään?

Ei työkkärirahoilla kukaan tässä maassa elä. Pienissä tuppukylissäkin yksiöt maksavat paljon. Saan kuukaudessa. asumislisää ja työttömyyspäivärahaa noin 720e; tästä makselen vuokraa 430e + vesi+sähkö (asun 24 neliön yksiössä) Käytännössä valtaosa työttömistä saa lähemmäksi tuon 1000euroa tälläkin hetkellä sossun avustamana (lukuunottamatta ne, joiden asumiskustannukset ovat pienet). Perustulo säästäisi työttömien hermojen lisäksi valtion kustannuksia, kun ei tarvitsisi erikseen pyörittää naurettavaa sossunluukku systeemiä, joka on jäänyt jälkeen kehitykseltään jo aikoja sitten. Sosiaaliviranomaiset eivät ehdi keskittyä todelliseen sosiaalityöhön, kun aika menee paperipinojen keskellä.
Itsehän olen elänyt noin 2 vuotta 300 eurolla kuukausi
Tupakki, kahvi ja alkoholi pois. Kyllä sitten ainakin ruokaa saa kaupasta, mutta muuta ei sitten tehdäkään. Polkupyörällä ja kävellen liikkuu.
Sähkölaskuakin pystyy aika hyvin pitämään kontrollissa kun ei turhaan pidä valoja päällä. Kännykällä ei soittele kuin pakolliset.

Herrathan ovat näin päättäneet, hehän sen parhaiten tietää miten toimeen tullaan :)
Kannattaa käydä lukemassa luettelo missä on kerrottu mihin se peruspäiväraha / työllistämistuen on laskettu riittävän!
Ja siinä ei tosiaankaan mainita kaljaa, siideriä eikä tupakkaa !!
Ihminen se työtönkin on ja onhan se törkeää jos ei kaljapulloo tai siideriä edes silloin tällöin saa. Ongelmahan on se että täällä on ihan liikaa ihmisiä siihen nähden mitä tarvitaan. Joillain sitä rahaa on ihan liikaa ja joillekkin ei suotaisi edes kaljapulloa.
Käythän lidlissä ostoksilla käythän?
Oletko koskaan kuullut Kelan asumistuesta? Se kattaa minullakin suurimman osan vuokrasta, jolloin maksettavaksi jää vaan 93€/372€. Olen itsekin työtön, ja minulla työmarkkinatuki riittää, jos en ostele turhuuksia. Minulla ei ole mitään luksusta, enkä sellaista näin työttömänä koe ansaitsevanikaan. Minun tilanteeni onkin kyllä erilainen kuin sinun: olen nuori yksinasuva pienikokoinen nainen, joten ruokaan ja asumiseen menee minulla paljon vähemmän kuin sinulla. Mutta sinähän saat noihin pakollisiin menoihin juurikin tuota toimeentulotukea, joten ei sinun tarvitsekaan 500€:lla kituuttaa.

Jos kaikki saisivat 1000€/kk, kukaan (perheetön nuori ihminen) ei enää vaivautuisi menemään töihin ollenkaan. :-D
Pienestä palkasta/etuuksista ulisijat:

Oletteko ikinä kuulleet toimeentulotuesta?

http://www.sosiaalikollega.fi/asiakkaat/toimeentulotukilaskuri2
Yksineläjänä pärjään tolla summalla paremmin kuin olisin töissä, saan kaikki tuet mitä olen hakenut., eli asumistuki ja toimeentulotuki päälle ja joka kuukausi saan jopa säästöön. Käyn välillä ulkona syömässä, shoppailen jne..kaikki turhat menot olen karsinut pois en tupakoi enkä käytä alkoholia :) hyvin tulen toimeen tulojen mukaan sitä eletään eikä yli varojen.

Ja töissä olen ollut välillä ilman palkkaa eli tuo 9 euroa vaan lisäksi työttömyyskorvaukseen niinpä ei hävetä yhtään ottaa ne tuet mitkä minulle kuuluvat..jos ei ole tarjota palkkatukitöitä niin otetaan sieltä mistä sen palkan saa...Enää ei voi mennä edes ilmaistöihin, työkkärin muutokset pakottaa työnantajat palkkaamaan jatkossa joka on tietenkin hyvä asia. :) Näillä mennään.
Näinhän se on. Nykyään alimman palkkaluokan hommiin ei kannata mennä. Enemmän saat työttömänä kun haet kaikki tuet.
niitä tukia ei saisi antaa ellei olisi hakenut niihin töihin.se on se asian ydin...
Hitto tienaan 6000e kuussa bruttona ja silti on tiukkaa. Asuminen ja auto vie jo 2000e kuussa. 1000ruokaan ja loput menee mihin menee. Kuun lopussa saa aina ottaa ennakkoa.
Töitä paiskinut ikäni, ensin opiskelut hyvään ammattiin, sen jälkeen töihin, kahteenkin, maksoin työeläkemaksut.

Nyt 55 v. pääsin työkyvyttömyyseläkkeelle. Saan eläkettä 2400 e/kk. Plus pihinä kun elin, en ryypännyt, ostin osakkeita ja ne nyt vuokralla, mukavasti lisää jo mmutenkin korkeita eläketuloja.
Velattomat talot, parit mersut jne.
Älkää siis valittako, työtä tekevälle löytyy aina.
 /   /  /  / Miten voi pärjätä n.500 eurolla?????

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta