VAATIKAA PUOLUEETON lämpökamerakuvaus ja ilmavuotomittaus

Ostajat tarkkana!

Enää ei riitä, että listat ovat suorassa ja seinässä on nätti tapetti. Tai ehkä sinulle riittää, mutta seuraavalle omistajalle ei varmasti!

Nykyään lähes kaikki ostajat osaavat vaatia lämpökamerakuvauksen ja ilmavuotomittauksen ja myyjä on kusessa, jos ei ole aikoinaan tarkastuttanut uutta taloaan ja talo osoittautuu seulaksi. Ainakin talo jää myymättä ja edessä on iiisot korjaukset pahimmassa tapauksessa omaan piikkiin.

Älkää IKINÄ ostako tai maksako mitään ennen kuin PUOLUEETTOMAN kuvaajan ja mittaajan toimesta talo on todettu tiiviiksi. Älkää noteeratko talofirman omia mittauksia.

Lisäksi kosteusmittaus hoituu samalla kertaa.

Kuvaukset maksavat tonnin pari, mutta säästävät isolta murheelta. Ja yleinen käytäntö on se, että jos kuvauksessa löytyy jotain ja kaupat jäävät sen takia tekemättä, myyjä maksaa kulut.

32

810

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mika112

      Uuteen taloon voi tehdä ilmavuotomittauksen kun runko, höyrynsulku ja lattia valmis.... kertoimilla loput.... Sitten alkaa reijitys... Järkee vai ei

    • hohhoijaa5

      Olet aivan oikeassa. Meille myytiin uusi, A-energialuokan talo ja myyntivaiheessa esitettiin hienot kaaviot ja käppyrät miksi talo on A-energialuokkainen.
      No, ensimmäinen talvi tuli: putket jäätyi, talo tuntui kylmältä. Tilasimme lämpökamerakuvauksen.... Lopputuloksena oli 32 ilmavuotokohtaa, joista suurin osa oli korjausluokka 1:siä. Myös tiiviysmittaus tehtiin, energialuokka oli lopulta F.

      Rakentaja ehdotti korjauksia ja korjauehdotus oli että reikä seinään ja reiästä ruiskutellaan uretaania vuotaviin spu-saumoihin. Purukumilla me paikkaamme sen. No, myös muita vikoja ilmeni, riitelimme 2 vuotta ja homma päättyi lopulta kaupanpurkuun. Nyt talo on myyty priimana eteenpäin. Ihan säälittää kaikki ihmiset jotka joutuvat kusettajarakentajien huijauksien kohteeksi.

    • Kosteus vaurioita

      Älkää missään nimessä ottako vastaan taloa tai lämpöeristystyötä ilman puolueetonta lämpökamera ja ilmantiiveystutkimusta.
      Sopikaa kuvaukset setä mittaukset aina kaupanteon yhteydessä.
      Kirjatkaa asiat myös kauppakirjaan.

      Mikäli et toimi näin, voi sinun talokauppasi tai lämpöeristystyöt osoittautua myöhemmin kalliiksi investoinniksi.

    • Hometalot

      Suomalainen rakentamisen laatu sekä tiiveys osaaminen, näkyy parhaiten tuhansien hometalojen kirjossa.
      Kalliin rakennushankkeen vastaanottaminen ilman lämpökamera- ja ilmatiiveystutkimusta on täyttä tyhmyyttä.

      Hyvään laatuun ja huolelliseen työhön uskovalle henkilölle kannattaa myös kertoa, että joulupukkia ei ole olemassa.

      • Jopa tätä joo taas

        Persaukisten ei kannattaisi aloittaa rakennushanketta, koska rahat on loppu jo alkumetreillä, akka alkaa nalkuttamaan, kakarat huutamaan ja osaaminen riittää juurikin tuohon homemurjun väsäämiseen kaiken elämän ihanuuden keskellä. Sitten kaikki Perse-Erkit tänne vikisemään elämänsä kurjuutta, koska hartiat puuttuvat.


    • Halvalla tietoa

      Järki sen sanoo, että lämpökamerakuvaus on vähäisin toimenpide ennen uudistalon vastaanottoa.

    • Tarkka valvoja

      Talo pystytettiin tarkan valvojan silmien alla. Eikö se riitä?

    • Ken uskoo....

      Ei takuulla riitä, nykyisten "ammattimiesten" työmoraalin tuntien.
      Jos uskot joulupukkiin, niin silloin uskot myös laadukkaaseen rakentamiseen.
      Ilmantiiveys- tai lämpökameratutkimus on vähäisin peloke ja varmistus paremmasta ja huolellisemmasta työstä.

    • Ilmainen kuvaus

      Talotoimittaja tarjosi ilmaisen lämpökamera kuvauksen?

    • heh heh hee

      Vai valvoo pukki kaalimaata.

    • Kuka kuvaa

      Kaikki riippuu siitä mistä kuvat otetaan ja kuka niitä tulkitsee.
      Voiko kukaan luottaa talotoimittajan tekemiin lämpökamerakuvauksiin?

    • anttuu

      Näin siinä käy, kun teettää kaiken ulkopuolisilla, ja patistelee, painostaa, hiillostaa, arvostelee, toruu ja haukkuu minkä kerkiää. Joka naksahduksesta tehdään reklamaatio ja haukutaan kaikki, ja sitten odotetaan korjaustoimenpiteitä. Siinä jyrpiintyy jo kaikki puolueettomatkin, ja lopputulos on se, että korjaustoimenpide tehdään vain näkyvälle osalle. Kaikki mikä jää piiloon, tehdään tahallaan huonosti.

      Näin moni rakennuttaja toimii. Ja niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Kosto on suloinen. Paperilla kaikki on ok, ja rakennuttaja saa haistella hometta sekä kärsiä vilusta.

      Senpä takia kannattaa pitää välit eri toimijoihin kunnossa, ja joustaa. Hieman kehuu ja tarjoaa kahveja, niin hommat luistaa aivan eri tyylillä. Sitten tietysti vaivihkaa itse tarkistelee onko tehty kunnolla. Ja jos pikkupuutteita on, niin korjaa ne salaa itse, eikä valita ja urputa. Tai korkeintaan hienovaraisesti vihjaisee puutekohdat työmiehille. Kun on hyvissä väleissä, ja vähän samaa mieltä niiden kanssa, niin kyllä onnistuu.

      Vähän joutuu ärräpäitä nieleskelemään välillä. Mutta lopputulos ratkaisee, eikä tarvitse tapella ja käräjöidä asioista vuosikausia. Kun heti hoitaa asiat hyvin kuntoon, niin saa rauhassa asustella ja elellä.

      Pitää ymmärtää, että kyllä kaikille virheitä sattuu. Mutta niistä virheistä huomauttaminen on taidetta. Jos menet huomauttamaan ns v*ttuilemalla, niin kyllä tulee sen jälkeen pelkästään huonoa jälkeä ja virheitä. Mutta jos hienovaraisesti vihjaiset, niin työmies menee itseensä ja korjaa virheen, sekä kunnioittaa rakennuttajaa enemmän, ja haluaa näytää tälle että osaanpas tehdä jatkossa paremmin. Tulee ns ammattiylpeys esille paremmin. Vattuilemalla ei saa ammattiylpeyttä esille, vaan enemmänkin saa esille sellaisen, "kikkeliskokkelis" "mitäs läksit" -mentaliteetin.

      Näitä käyttäytymissääntöjä ei vain moni rakennuttaja tajua. Joillain on kauhea tarve olla kuningas, ja joka asia pitäisi viedä käräjille. Nämä kuninkaat eivät tajua, että turhalla riitelyllä ja käräjöinnillä, rakennusprojekti vain viivästyy, ja vattuuntuneet tekee sitten huonoa jälkeä, haist'pska tyylillä. Niin minäkin tekisin, jos minulle alettaisiin v*ttuilemaan ja osoittelemaan sormella, jostain saakelin olemattomasta asiasta. Sen jälkeen voisin kyllä tehdä jotain tahallista, puhkoisin muoveihin piruuttani reikiä, ja ajattelisin juurikin, että kikkeliskokkelis.

      Eli olkaa nöyriä. Vähän laskeudutte sieltä korkealta egopalliltanne alemmas. Kehukaa joskus. Antakaa kehua ja positiivista palautetta, se poikii myös hyvää jälkeä, ja halua tehdä kunnolla. Valvokaa itse, mutta ei hitlermäisesti, vaan sitten kun työmiehet ei ole paikalla. Antakaa puutteista palaute kehittävään sävyyn, ja korjatkaa pikkuvirheet itse, niin ei tule kellekään paha mieli.

    • Kiritystä

      Alan taitava ammattimies voi tehdä työsuoritukset myös niin taitavasti, että ei ole mitään huomautettavaa.

      Sinä kerros sekundamiesten työsuorituksista ja kostamistavoista.

    • kuvia

      No mitenkä niitä kesällä kuvaa? Melkein aina talo siinä pisteessä, että purkaa pitää levytystä yms jos kuvauksessa löytyy vuotoja. Suurin syy tähän, että pitäs olla sitä pakkasta ennenkuin kameralla jotain oikeasti näkee. Ja järkevin aloitusajankohtahan on alkukesä.
      Ulkona 20 ja sisällä 20 ja semmosella kelillä sitten kuvataan ja tiiviiltä vaikuttaa :-)

    • Samat vuodot

      Jos vuotoja löytyy, silloin urakoitsija tai talotoimittaja tekee korjaustyöt omilla kustannuksillaan. Samoin pintaremonttityöt.
      Jos kesällä tarkastaisi vain rakenteiden ilmanpitävyyden. Yleensä lämpö- ja ilmavuodot liittyvät toisiinsa.

    • Valmis talo

      Voiko lämpökamerakuvausta suorittaa kesällä?

    • Syvä pettymys

      Ei mutta syksyllä. Silloin moni kesällä toimitettu talopaketti, ei läpäise puhtain paperein lämpökamerakuvausta.

    • ---sirkushuveja---

      Rakentakaa kivitalo niin ei tarvitse valittaa lämpövuotoja ja pelleillä mittauksien kanssa.

    • Reikäjuusto

      Vai niin. Entä läpiviennit, yläpohjan liitos, ikkunat ja ovet, jotka ovat todellisia vuotokekoja.

    • Taito sekin

      "Vaatikaa puolueeton lämpökamerakuvaus" mutta vasta syksyllä.
      Vain Suomessa osataan rakentaa liitoskohdistaan vuotavia taloja.

    • Lahoja rakoja

      Korjaa ilma ja lämpövuoto heti. Vältät myöhemmin tulevia kosteusvauriota.

    • korjaus velvoite

      Saako talontoimittajalta rakenneliitosten ilmantiiveystakuuta?
      Onko rakenneliitosten ilmantiiveyksille määräyksiä?

    • Pieniä puutteita

      Ei kai mitään ilmantiiveys määräyksiä ole. Nykyaikainen rakentaminen sisältää ilmavuodot sekä niiden aihettamat kosteus, homeongelmat ja sisäilman laatuheikkoudet.

    • kerttakäyttöisiä

      Eikö periaatteena ole se, että kulmista ei saa näkyä läpi. Siinä kai ne maamme tiiveysvaatimukset taitaakin olla.
      Mitenkä sen voi muuten selittää, kun pientalojen rakenteet kostuvat ja lahoavat käsiin jo muutamien vuosikymmenien aikana.

    • taito-tieto

      Lämpökamerakuvaus ei onnistu taidottomalta. Kuvin ottaminen oikeista kohdista sekä niiden oikea tulkinta ja ohjeistaminen on taito- ja tietolaji.

      • Ja lisäksi tarvitaan vähintään 20 asteen lämpöero ulko-, ja sisäilman välillä. Eli kesällä sitä ei voi tehdä.

        Eli kaunis ajatus, mutta mahdoton toteuttaa.


    • -5-10 astetta

      Höpö höpö.

    • Syytä etsien

      Mikä on totuus ulkoilman lämpötilasta, jotta saadaan aikaan onnistunut lämpökamerakuvaus? Asunnossa on runsaasti kylmiä ilmavirtauksia.

    • valot tauluun

      Huom, muistakaa kuvata myös että jääkö jääkaappiin valo päälle, ja tutkia oletko oikeasti vaimosi kolmas ja ehdottomasti paras....

      Kannattaa ehdottomasti rakentaa itse, valoisella paikalla kasvaneista hongista, jotka on pokasahalla kaatanut sekä laudoiksi sahannut. Luppoaikana on voinut sitten valmistaa käsintaotut naulat niiden kiinnittämiseen. Ei jää lämpövuotoja kuvattavaksi, kun vielä porontaljoilla verhoilet homman sisältäpäin, ja olkia itse puimasta pellosta ulkopintaan.

    • Kuvien tulkinta

      Valot taulussa, himmenneet lopullisesti.
      -5 astetta ulkotilassa riittää onnistuneeseen lämpökamera kuvaukseen.
      Kuvien oikea tulkinta on se vaikein asia.

    • Mitä näyttävät?

      Entä pistelämpömittari, savutikut tai kynät.

    • Totuus on julma

      Halpoja apuvälineitä.
      Rakenneliitoksistaan ilmantiivis pakettitalo on vain uskomus.
      Lämpökamerakuvaus ennen vastaanottoa pitäisi määrätä pakolliseksi.
      Rakenneliitoksen vuoto aiheuttaa ajan saatossa aina monin kymmenkertaisesti kalliimmat korjauskulut, kuin lämpökamerakuvaus.

      10 vuotta ja siitä vanhemmissa taloissa lämpökamerakuvaus osoittaa, kuinka paljon rakenneliitokset muuttuvat epätiiviiksi ajan saatossa.
      Kaikilla, jopa rakenneliitosten tiiveystuotteilla on rajallinen toiminta aika.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4672
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe