Olav S Melin vaikeni myös Freudenthalista

Käännöststo

Olav S Melin, Magman toimitsija, kirjoittaa kitkerään sävyyn HBL:ssä Soinista ja Huatalasta ja "maan tavasta", jota hän katsoo kummankin ylläpitäneen.
Hautalan siten, että ei ole eronnut(vaikka Wallinin piti!!) ja Soinin siten, että ei ole erottanut Halla-ahoa.

Mitään Melin ei puhu Freudenthalista ja mitalinjaosta.
Ei mitään siitä, miten Rkp nyt suhtautuu tuohon rasistiin, ihannehahmoonsa, jonka mitalissa lukee: "Pohdi suurmiehen tekoja!"


Etelän Rkp:ssä vallitsee täysi hiljaisuus Freudenthalista.

Pohjanmaan hss-mediassa Freudenthaliin edelleen nojataan ja häntä ei aiota hylätä.

7

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hautala?

      Aika erikoista, että Melin hyökkää Hautalaa vastaan. Hautalahan on kova sveko.

      Ylensä svekot suojaavat toisiaan. Tosin Melin kannattaa pakkoruotsin poistoa eli eoi ole tavallinen svekosuru.

    • Ilmeisesti Axel Olof Freudenthal on ollut merkittävä henkilö suomenmaalaisessa kielipolitiikassa. Otin hyllystä akateemikko Päiviö Tommilan ja FL Maritta Pohlsin kirjan ”Herää Suomi” 1989. Freudenthal on jostain kumman syystä koko kirjan läpi käyvä henkilö:

      s. 65: Ruotsinkielisissä piireissä etenkin sitten kielentutkija A. O. Freudenthalin toiminnan seurauksena ”keksittiin” uudessa tilanteessa ruotsinkielinen kansa, jossa alettiin nähdä omakielinen taustaryhmä. Sen läntisistä juurista ei ollut epäilyksiä; kiistaa käytiin vain sen iästä. Ruotsalaiskansallisen näkemyksen omanneet eivät voineet mitenkään nähdä suomenkielistä ja heimoltaan suomalaiskansallista kansaa omaksi identiteettiryhmäkseen, etenkin jos se edellä mainittujen rotutulkintojen perusteella katsottiin alempitasoiseksi, josta ei ollut sivistyskansaksi.

      s 90: Samaan aikaan alkoi myös suomenmielisten vastapuoli hahmottua vivahteikkaammaksi. A. O. Freudenthalin ruotsalaiskansallinen liike alkoi saada jalansijaa laajemmaltikin kuin vain ylioppilaspolitiikassa ja vuonna 1871 syntyi nelisen vuotta elänyt, Freudenthalin ideologista julistusta tunnustava Vikingen-lehti. [juuri tämä Vikingen oli Freudenthalin kielipolitiikan tärkein äänenkannattaja, ja niinpä L A Puntila väitöskirjassaan on hyvin paljon siteerannut Viking-lehdessä olleita Freudenthalin rasistisia kirjoituksia].

      s 101: Lehdistö kirjoitti nimenomaan ”svekomaanesista” ja ”ruotsinkiihkoisista” yleisemmin kuin aikaisemmin. Vaikka A. O. Freudenthalin Vikingen ei ollut heti saanutkaan seuraajia, jatkoivat sen työtä poliittista ruotsinmielisyyttä kehittäen Borgåbladet ja Viipurissa ensin Viborgs Tidning ja sitten Östra Finland”.

      s 359: Heidän asianajajikseen ilmoittautui nuori yliopistomies A. O. Freudenthal, jonka pääteesejä oli se, että Suomen kansaan kuului kaksi eri kansallisuutta. Valtiolliset ja yhteiskunnalliset olot sekä historia eivät ratkaiseet, sen sijaan erottava tekijä oli kieli.

      s 365: Kiven tulo uusmaalaiseen osakuntaan on noteerattu siinä vaiheessa, kun sinne vuonna 1862 ilmestyi ensimmäisiä fennomaaneja, joista svekomaani Freudenthal totesi, että he eivät pelkää julistaa kovaäänisesti fennomaanisia mielipiteitään. ”Ensimmäiselle tilalle panen Kiven, joka on kirjoittanut Kullervon ja on raivokas tai täysin käännyttämätön ihminen”.

      s 388: Samalla kieli-kansallisuusideologialla mitä Snellman edusti kärjisti sitten kielitaistelun uudelleen A. O. Freudenthal, svekomanian johtava ideologi. Freudenthalin falangi, ”Viikingit”, oli monessa suhteessa rakikaalifennoihin verrattava rabulistiryhmä, joka sai osakseen suurta huomiota.

      s 415: Ruotsinkieliset ovat Freudenthalin ja hänen jälkeensä kielipuolueen oppien mukaisesti harjoittaneet eristäytymispolitiikkaa puhumalla ruotsinkielisestä ”kansallisuudesta” vastakohtana suomalaisille.

      Jos todella haluaa paneutua Axel Olof Freudenthalin rotuoppeihin, niin silloin on välttämättä mentävä Vikingen –lehden kirjoituksiin, jotka L. A. Puntila on huolellisesti tutkinut väitöskirjassaan. Monenmoista rasismia kuului Freudenthalin aikakauteen, mutta suomalaisiin, jotka hän sentään tunsi läpikotaisin, hänen rasistinen suhtautumisensa oli aikakauteenkin suhteutettuna ääri-ilmiö. Ja tällaisen rasistin nimeä kantaa edelleen Rkp:n jakama Freudenthal-mitali ”i tre valör”, josta kultaisen on saanut vain Elisabeth Rehn (jonka kuningatartien Suomen tasavallan presidentiksi kuulemma katkaisi Suomalaisuuden Liitto ry).

      • No en minä noista sitaateista löydä mitään rasismiin viittaavaa? Löydästkö muka sinä?

        Kyseessä oli aikoinaan kahden aatesunnan ristiriita ja näkemyserot. Entä sitten?

        Itse siteeraat: " ”Viikingit”, oli monessa suhteessa radikaalifennoihin verrattava rabulistiryhmä, joka sai osakseen suurta huomiota."

        Svekomania vs fennomania, jälkimmäinen oli ensin.

        "Jos todella haluaa paneutua Axel Olof Freudenthalin rotuoppeihin, niin silloin on välttämättä mentävä Vikingen –lehden kirjoituksiin, jotka L. A. Puntila on huolellisesti tutkinut väitöskirjassaan."

        Mikset muka itse ole paneutunut koska asia on sinulle niin tärkeä? Vastaan puolestasi. Koska lehdestä ei ole löydettävissä suoria sitaatteja!
        Autosuomalainen Puntila on tulkinnut lehden henkeä ja aatemaailmaa.
        Jos AOF olisi ollut merkittävä politikko hänen jäljiltään löytyisi kirjallista tuotantoa ja puheita yms mutta lötyy vain Puntilan väitöskirja jossa Puntila kertoo mitä svekomaanit ajattelivat ja mihin ideologiaan he kansalliaatteensa nojasivat sekä Vikingen lehden vanhat numerot Valtionarkistossa!

        KÖYHÄÄ TALA!! MISSÄ TODISTEET???

        AOF on netti fennojen luoma brändi!!!

        Googlatkaa ihmeessä, löytyy pari Wiki-artikkelia henkilösta AOF ja loput jutut on keskustelupalstojen spämmiä!!! Verratkaapa Snellmannin joka sentään oli oikea politikko!


    • good bye..

      Onko Tala saanut kerättyä nimiä listoille? Kansa on selvästi kyllästynyt näiden talojen ruotsinkielisiä koskevaan mustamaalaukseen. Nyt nämä talat ovat onneksi suurimpana jarruna nimien keräämiselle, ei kukaan täysjärkinen jaksa tuollaista yksisilmäistä kiihkoilua katsella.

      • Siis?

        Eihän Suomessa sodan jälkeen ole ketkään muut kansalliskiihkoillut kuin svekosurut!

        Jos nousee yksi suomalainen tekemään samaa, niin johan meteli syntyy.

        Pohdi tätä Jeesuksen sanomaa ja tee johtopäätös:

        " Ota ensin hirsi pois omasta silmästä ja sitten vasta malka toisen silmästä"


    • Svastika
    • A rege Freude lex

      Freudenthal var nog en viktig Jesus för varenda finlandssvensk. Så har det alltid varit, och så kommer det att vara. För evigt.

      På natten satt han i källaren och injicerade gult och svart bläck i råttors ögonvitor för att dom skulle få en svekoman-look. Ibland såg man honom i Tuonela där han smög omkring och målade svanar i smyg. Han var helt övertygad om att dom skulle bli tvättäkta finlandssvenskar bara man målade dom tillräckligt ofta och avlade dom enligt vinkeln på näbben (uppåt=sveko, nedåt=fenno).

      Många vet inte att Freudenthal var en hård kompositör också. Han skrev en av dom första kompositionerna för syntetisator med "Axel F", som sedan Harold Faltermayer blev känd för http://www.youtube.com/watch?v=dASqLXiuomY

      Han har också grundat ett institut för matematisk rashygien som har specialiserat sig på det integrala motsatsförhållandet mellan IQ och tandtroll. http://www.fisme.science.uu.nl/fisme/en/

      Amen

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2612
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1988
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe