Onko Aaltoon helppo päästä?

opafkl

Miten helppoa? onko ihan läpihuuto juttu jos kirjat jaksaa kerran kahlata? helpompaa varmaan kuin helsingin lääkikseen/oikikseen, mutta kuinka paljon?

14

6905

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Turkuisbest

      Huomattavasti vaikeampaa kuin muihin kauppiksiin.Kannattaa harkita myös Turun kauppakorkeaa,joka on Aallon merkittävin kilpailija.

    • kylteri

      Lääkis: lukion matikka, fysiikka ja kemia oikeasti hyvin hallussa --> sinne helpoin. Jos kyseiset aineet tuottavat vaikeuksia --> varmasti vaikein.

      Oikis ja kauppis: kauppiksen pääsykokeessa matemaattisuudesta on hyötyä ja kauppikseen pääsee pienempi prosentuaalinen osa hakijoista kun oikikseen. On kuitenkin mahdoton sanoa kumpaan on vaikeampi päästä, tämä riippuu siitä mistä hakija on kiinnostunut / mitkä ovat hänen vahvuudet.

      --> Hae sinne mikä kiinnostaa. Kaikkiin yllä edellä mainittuihin kouluihin pääsee sisään kun jaksaa vaan tehdä töitä.

      • Jikkll

        Ja laskeppa kuinka pieni prosentuaalinen määrä on tosissaan siinä kokeessa. Aallon nettisivuilla luki että vuoden 2012 pääsykokeen 3300 hakijasta vain 1800 oli osallistunut kokeisiin, tästä vielä noin about 800-900 tulee vain kokeilu hengessä kattoo/kokeilee sitä koetta. Kokeessa on korkeintaan ehkä noin 900 hakijaa jotka on oikeasti tosissaan. Joten ei kannata oikeasti tuijottaa noihin sisäänpääsyprosentteihin. Kyllä Aaltoon pääsee jos vaan on motivaatiota ja jaksaa lukea!


      • toppa44
        Jikkll kirjoitti:

        Ja laskeppa kuinka pieni prosentuaalinen määrä on tosissaan siinä kokeessa. Aallon nettisivuilla luki että vuoden 2012 pääsykokeen 3300 hakijasta vain 1800 oli osallistunut kokeisiin, tästä vielä noin about 800-900 tulee vain kokeilu hengessä kattoo/kokeilee sitä koetta. Kokeessa on korkeintaan ehkä noin 900 hakijaa jotka on oikeasti tosissaan. Joten ei kannata oikeasti tuijottaa noihin sisäänpääsyprosentteihin. Kyllä Aaltoon pääsee jos vaan on motivaatiota ja jaksaa lukea!

        näin se on kaikkialle muuallekkin


    • opikl

      joka vuosi tulee käymään vaikeammaksi. kandialotuspaikkoja vähennetään vielä ainakin 50:llä vuoteen 2015 mennessä, sitten ollaan oikiksen kanssa samoissa sisäänottomäärissä.

      Esim vuonna 2006 otettiin yhteisvalinnan kautta vielä 350 opiskelijaa, nykyään 250.

      Tuskin tulee enää koskaan pisterajat tippumaan alle 30 kun aineistokoe on poistunut ja matikankirja vaihtuu ensi vuonna.

      • mieti.

        Päinvastoin paikat tulevat lisääntymään kauppakorkeaan, mikäli hallituksen uudistus menee läpi. Sen läpi menoa en tietenkään voi taata, mutta jos menee niin ekonomin tutkinto vastaa kohta lähes tradenomin (niin paljon aloituspaikkoja lisää).


    • Otn+ktk

      Kauppikseen älykkyydellä voi kompensoida niitä lukutunteja huomattavasti enemmän kuin oikikseen. Ei aaltoon kukaan keskiverto tauno todellakaan pääse kerran kirjat lukaisemalla.

      Lakiteksti ei ole vaikeaa vastoin yleisen käsityksen. väittäisin että oikiksen kirjat ovat sisällöltään helpompaa kuin kauppiksen. Töitä saat silti tehdä enemmän oikikseen koska kirjat pitää todella osata huomattavan paljon tarkemmin ulkoa kuin kauppiksen ja asiaa on paljon enemmän.

    • oikea vastaus

      Joo on, mutta kaikki hakijat eivät vaan mahdu sinne. Olettaen tietysti, että osaat sen mitä kokeessa kysytään.

    • MiragePHD

      Helposti pääsee jos vaan tekee työtä sen puolesta, on 100% itsestä kiinni. Itse pääsin ylivoimaisilla max. pisteillä.
      Ja jos oikeasti haluaa kuin esim minä, aamulla herätys, treenit koko päivän, illalla ja yöllä myöhään nukkumaan, about 12h työtuntia päivässä. Mutta itse lisäksi luin kirjoja jne, eli tavallaan lukeminen oli harrastuksena.

    • sisään heittämällä

      Jos haluaa päästä kaikesta helpolla niin ei tule saavuttamaan ikinä mitään. Menestyminen vaatii työtä js asennetta. Sama pätee pääsykokeisiin.
      Kun on asenne on kohdallaan niin sisäänpääsy ei ole vaikeaa. Osa kuitenkin pääsee sattuman avustuksella opiskelemaan, mutta viimeistään kurssien alkaessa jyvät rupeavat eroamaan akanoista..

    • cinicello

      Voihan sitä päästä mielestään helposti sisään mutta jossain vaiheessa alkaa takkuamaan jos niikseen tulee.

    • mirellab

      Mua on alkanut ahistamaan että tuonne Aaltoon nousee nyt ne rajat niin korkealle että pisteet ei riitäkään. Kaveri sanoi että kurssilla oli sanottu että voi nousta monta pistettä tänä vuonna kun on kuulemma helpompi matematiikka ja että ei ole aineistoa mikä on kuulemma laskenut piste rajoja. En halua kuitenkaan lähteä minnekkään muuallekkaan että pakko varmaan sitten ottaa riski. Tietääkö joku että mihin ne pisterajat voisi pahimmillaan nousta? Ei kai minnekkään 35 pisteeseen!!!

    • mirellab

      niin ja nousee ne muutkin varmaan ihan samalla tavalla vai voiko sitä mukamas ennustaa että missä ei pisteet sitten nousikaan?

    • gawrghaejhaert

      Oikeesti ei ne kokeen laatijat ole niin tyhmiä että pistäisi helppoja matikan tehtäviä. Olen satavarma että muistakin tehtävistä tulee vaikeampia tänä vuonna. Pisterajat ei todellakaan tule olemaan 35. Varmaan aika samaa kuin viimevuonna.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1525
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1344
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1267
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1146
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe