AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / kannattaako ostaa peltoa ja alkaa viljelemään työkseen

kannattaako ostaa peltoa ja alkaa viljelemään työkseen

15 Vastausta 595 Lukukertaa
mun veli osti minut pihalle perintö tilasta ja viljelijä koulutus on takaraivossa joten kannataisiko minun ostaa pankin lainalla oma tila (50-100ha) mitä olette mieltä kannataako se
No ethän sinä mitään lainaa tarvi, jos veljesi maksoi sinut ulos perintötilasta.
No sullahan on jo puolet siitä perintötilasta rahana, joten suosittelen ostamaan niillä rahoilla "parsipaikat" kaupungista, eli ostat mahdollisimman monta sijoitusasuntoa ja laitat ne vuokralle.
Jos sitten vielä haikailet maanviljelijäksi ja sopivat tila löytyy, niin rahoitusta saat sitten noita asuntoja vastaan siihen tilan ostoon ja tietty tila itsessään käy vakuutena.

Näin menetellen sulla on "lypsylehmät" kaupungissa ja tiliä tulee säännöllisesti, että pystyt viljelemään sitä tilaakin. Tilakin kannattaa yrittää ostaa mahdollisimman sopivasti, että tarvittaessa voit vuokrata siitäkin pellot jollekin innokkaammalle, kun huomaat viljelyn "kannattavuuden".
älä missän nimessä osta tilaa.laitarahas muualle kiini. ite myin oktn ja kerros kämpän ja ostin 110 h noin 50 peltooja 40 mettää 20 joutoo 14vsitten rakensin ja kehitin velaks 2004 leikkasivat 48 pros tuesta pois ja loppuja leikeltu viimeiset 8vuotta ja nyt taitavat viedä viimeisetkin prossat .viäl kehitys velkaa 350 000.kele et ottaa pannuun ku uskoin 98 v herroja et tuet pysyy2011 saakka, kul pian myrkyn lykkää ja homma loppuu.entinen vapaa rappari ...................................................... nykysin suomalaisten ja eu herrojen
Pelto on hyvä sijoitus, mutta maataloutta ei kannata harrastaa velaksi.
Se vaan tuottaa liian huonosti, jotta velan kanssa siinä pärjää, pellon arvot ei sinänsä muutu miksikään, ei ainakaan alaspäin mene, mutta sillä pellon arvolla ei kukaan elä.

Maataloudessa eletään pellon tuotolla, ei arvolla.

Joten velat pitää olla tuottojen kanssa suhteessa, ei pellon arvon kanssa suhteessa.

Hyvä sijoitus, mutta keskinkertainen elinkeino.
hyvä sijoitus, kannattaskohan lukea viellä sitä matikkaa???
No sitähän tässä yritetään nimenomaan selittää, hyvä sijoitus mutta huono tuotto.

Arvonnousu on parempi kuin metsämaalla.
Kannattaa ostaa peltoa ja vuokrata se viljelijälle.
Älä naura, ihan kannattavaa puuhaa on vuokrata ostamiaan peltoja joillekin viljelijöille. Liiketoimintaa siinä missä muukin vuokraaminen.
pidä sitten vuokrat alhaalla, meidän kylällä yks kävi vedättämään hinnoissa, ja sitten siltä ei vuokrannu kukaan, jäi viljelemättä kasvukaudella, ja raukka luuli että tuet säilyy vaikka ei viljellä, nyt saa istutella puulle.
Totta kai jonkun pitää niihin peltoihin tuet hakea, sehän on tämän homman juju. Eihän peltoja pidä tuettomiksi päästää taikka siis pelkälle tilatuelle.

Kiitos vaan vihjeestä, mutta homma hanskassa, en ole nukkunut oppitunneilla!
En minä sinua nauranut, olen ihan samaa mieltä, kannattaa ostaa peltoa ja vuokrata sitä, se on ihan samanlaista vuokraamista kuin kikki muukin vuokraaminen on.
Kyllä pellon vuokraaminen on ihan hyvää bisnestä. Tällä hetkellä vielä olen itse vuokraaja, mut kun vuokrat on noussut älyttömiks niin lopetan.Annan ainakin etäisemmät lohkot vuokralle,ja lähimmät pellot pidän itse viljelyssä .
No jos rehellisiä ollaan, niin semmonen 4 %:n tuotto sijoitetulle pääomalle on hyvä tuotto tänä päivänä, 10 000 euron peltohehtaarista pitäisi silloin saada vuokraa 400 euroa hehtaarilta, no paljoltahan se tuntuu, mutta pääoma se on joka vuoratason määrää.
Ei peltoo pysty ostaan, kuin menestyvät kotieläintilat. Ikävä kyllä viljanviljelyllä ei lisämaita juur ostella, ainakaan isosti!
Ainahan voi vuokrata.
 /   /  /  / kannattaako ostaa peltoa ja alkaa viljelemään työkseen

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta