Lassila & Tikanoja, helvetti?

käsivärllinen

Pääsin tässä juuri uuteen työpaikkaan muutama päivä sitten. Aloin selailla keskusteluja ja niissä ei mainita oikeastaan mitään positiivista kyseisestä firmasta. Onko sinne meneminen siis aivan täyttä ajan haaskausta?

210

24121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 15+20

      Vaikea sanoa tuosta firmasta mitään. Kai se on niinkuin Palmia/Pulmia. Ainakin L&T tyhjentää meidän roskikset. Kai se selviää sulle, millasta siellä on olla töissä.

      • Pienyrittäjä

        Enpä olisi uskonut L&T on paska firma, teimme aliurakkana töitä L&T kiinteistölle, kaikki sujui moitteitta ja ajallaan, mut annas olla kun maksun aika tuli, rahoja ei kuulunut eikä näkynyt perintään saatavat piti laittaa. Tiedä sitten onko siellä yks kusipää vai kokonainen firma kusipäitä jotka ei välitä muista paskan vertaa kunhan ite saavat porskuttaa ja pelata komiaa.
        Rahoja odotellessa.


      • Alihankkijako

        Kerrohan lisää? Oliko laskutustiedot oikein jne.? Pitäisi heidän kanssaan alkaa yhteistyöhön..


      • Wacko

        Täysin PASKA FIRMA! Kertaakaan ei ole käyty auraamassa lumia vaikka taloyhtiössä 2 vammais palvelu tuki asuntoa.Kaiken lisäksi soitin päiväyksellä 29.01.19 klo14:30 ja luvattiin tulla hoitamaan niin portaiden edustat kuin myös pihan auraus! Ja paskat


    • Kokemusta on

      En tiiä tuleeko kommenttini myöhässä mutta kerronpa kuitenkin

      Eli olin töissä **orjana** kyseisessä firmassa vuonna 2007 kaksi viikkoa, vielä kaikenlisäksi yötöissä, homma meni tiivistettynä näin:

      arkisin ma-pe töihin illalla klo 20-21, pieni joustovara siis oli ja pois pääsin vasta klo 6.00 aamulla, vastuualueenani valtava osasto jossa pesin koneita yksin, **työnjohtaja** oli arvioinut että se sopii hyvin aloittavalle siivoojalle.

      Homma piti siis olla tehtynä ennenkuin aamuvuorolaiset tulevat töihin, tietäähän sen kun ei ole yhtään kokemusta ja vaatimustaso on stratosfäärin toiselta puolen niin kyllähän siinä stressiä, paineita, hampaidenkiristystä ja ärtymystä esiintyy eli suomeksi sanottuna vitu*taa oikein kunnolla.

      Irtisanouduin koska

      ei kerennyt pitää edes sitä 20 minuutin ruokataukoa puhumattakaan kahdesta kahvitauosta, tämän lisäksi vielä kun palkka tuli kahden viikon sykleissä niin näiltä omilta kahdelta viikolta oli jostain syystä yötyölisät **unohtuneet** maksaa kun sitä sivistyneesti palkanmaksajalta eli tältä samalta **työnjohtajalta** kysyin, ihme lafka kun sama jannu huolehtii myös palkka-asiat.

      No tämä sijoittajien/osingonkiskojien ja äärikapitalistien (kyseessähän siis pörssifirma jos joku ei tiedä) lahjoma **työnjohtaja** rupes vittui*een että et sää mitään oo yötöissä ollutkaan??????? Siinä vaiheessa ajattelin että pitääkö käydä kurkkuihin kiinni vai mitä teen, mutta olin varautunut tähänkin käänteeseen ja sanoin sille että mulla on aikaa lähteä vaikka Helsinkiin asti näitten tuntilappujen kanssa ja kertoa sun esimiehelle että tällä alalla ei siis olekaan yötyölisiä vaikka TES sanookin toista? Aiotko ottaa vastuun seuraamuksista? Riittääkö sun/ firman rahat siihen. (Nauhotin muuten kaiken varalta tämän keskustelun jos tälläinen tilanne tulee vastaan) Annoin hänelle aikaa seuraavaan palkanmaksupäivään asti hoitaa tämän asian tai lähen seuraavan johtajan puheille.

      Ei mennyt ihme kyllä kuin viikko niin asia oli kunnossa mutta se oli ensimmäinen ja viimeinen kerta kun kyseisen firman oven enää suljen perässäni. Nalle Wahlroosin äärikapitalismi on juuri tätä, miettikää sitä ihmiset ja hankkikaa sellainen työpaikka jossa on kiva olla, ymmärrän kyllä ettei niitä paikkoja ole kaikille mutta mulla kävi hyvä tuuri kun työllistyin alalle jossa saan määrittää työpäivän sisältöni niinkuin itse haluan ja kahden viikon päästä alkais se kuuluisa kesäloma :)

      Hyvää kesänjatkoa kaikille!

      PS. Tässä vielä hieno lainaus eräästä toisesta keskustelusta, joka sopii hyvin tuohon kyseiseen firmaan:

      Minä **Etunimi Sukunimi** lupaan ja vakuutan kunniani ja omantuntoni kautta olevani Suomen valtakunnan kapitalistisen järjestelmän uskollinen orja. Tahdon palvella maatani voitonhakuisesti sekä parhaan kykyni mukaan etsiä ja edistää sen talouskasvua ja porvarillisuutta.

      Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, laman ja ryöstön aikana puolustaa järjestelmäni koskemattomuutta, sen laitonta valtionryöstöä (sallittu ohi perustuslain behind the scenes) sekä valtakunnan rikkaiden esivaltaa. Jos havaitsen tai saan tietää jotain olevan tekeillä laillisen köyhien ryöstön kukistamiseksi tai maan ryövärijärjestelmän kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä SUPO:lle ilmoittaa.

      Järjestelmääni, johon kuulun sekä paikkaani siinä, en jätä missään tilanteessa, vaan niin kauan kuin minussa häikäilemättömyyttä on, suoritan
      saamani tehtävän loppuun.

      Lupaan käyttäytyä vittumaisesti ja halveksuvasti, totella eliittiä, noudattaa käskyjä ja määräyksiä sekä säilyttää hyvin minulle määrätyt ryöväys-
      salaisuudet.

      Tahdon myös hyvin toimeentulevia finanssinerotovereitani kohtaan olla suora ja persettänuolevainen.

      Milloinkaan en sukulaisuuden, ystävyyden, kateuden, vihan tai pelon vuoksi enkä myöskään lahjusten tai niiden yrityksen syyn tähden toimi vastoin riistoa kohtaan.

      Jos minut asetetaan eliittiasemaan, tahdon olla alempiani kohtaan alistavainen, pitää huolta heidän näläntunteestaan, hankkia tietoja heidän epätoivoisuudestaan, olla heidän tyranninaan ja keisarinaan sekä omasta puolestani pyrkiä olemaan heille hyvänä ja kannustavana esimerkkinä loputtomaan itsensä **burnout** tilaan pyrkimisenä.

      Kaiken tämän minä tahdon kunniani ja omantuntoni mukaan täyttää.

      • slavetoLT1

        L&T company. Bosses are Terrible slave drivers.Wage is minimum and employees cannot live on it in Finland. They cheat and lie to their customers.I would Never suggest Anyone to seek employment with this company. The work force is mostly foreign so L&T can scare the employees with being sacked if they don't comply with the awful rules that L&T give.


      • Anonyymi

        Paska firma.


    • katkera

      Kateelisen panettelua sanon minä. Ei L&T tosiaankaa noin huono firma ole. Et tainnut vain osata sitä vähääkään mitä sinulta vaadittiin. Harjoittele ja mene sitten vasta miestentöihin.

      • defrgtyh

        Ei kai se firman vika olekaan vaan osaamattoman ja vastuuttoman työnjohtajan. Taidat itse olla samaa sorttia, ellet jopa sama henkilö kun noin puolustelet.


      • tietoa

        taidat taas olla itse niitä pyrkyreitä jotka osaa aivan kaiken ns roskakuskin taustalla,suomennettuna perseennuolija jolla liian paljon velkaa ,pelkää työnsä puolesta eikä saa muualta töitä


      • Hjkvkhgj

        Asiakkaana sanoisin, että ei tule meidän taloyhtiöön enää ikinä jos musta kiinni. Tekevät todella edullisen tarjouksen asiakkaalle, mutta työn jälki on huonoa tai sitä ei tehdä ollenkaan. Firma tunkee työntekijöille aivan liikaa töitä ja aivan käsittämättömän huonolla palkalla. Kaikesta näkee, että henkilökuntaa kohdellaan huonosti, eivätkä he viihdy. Eikä sinne kyllä kukaan järkevä ihminen halua töihin.


      • Keksikää_ihmiset

        L & T on ehkä markkinoiden halvin, siksi työntekijöitä pidetään muuallakin johtavissa hommissa lähinnä orjina. Palkka ei riitä, mutta se on mieletöntä, että ne pomot väittää, ettei voi aloittavalle antaa enempää kuin 4-5 tuntia. Se loppu 3 t on haettava oikeassa elämssä muulta työnantajalta, joltain pienemmältä, joka haluaa vielä pienempiä tuntipätkiä tarjota. 4 tuntia on jo liikaa, jos L & T antaa sen normi 5 t ja päälle neljät työmatkat päivän aikana.

        Onko kenelläkään käsitystä, voisiko osan hommista hiissata tehtaisiin. Mm. eteisten kynnysmatot kuljetaan pesuloihin ja tuodaan tilalle aina samanlainen. Mitä tehdä villäkoirille, roskille, hiekalle, sotkulle, märälle sotkulle, roskiksille, tahroille, pyyhkimiselle?

        Roskikset pystyisi tyhjentelmään ihmisen ohjatessa kone, joka luokasta mm. oppilaitoksissa. Mitä tehdä lattialla ja pöydillä olevalle roskalle entä tahroille ??? Lattian pesuun samanlainen itseliikkuva robotti kuin on mm. imureita. Voisiko tyyppitiloista viedä lika-astiat ja mööbelit tehdassaleihin konepestäviksi, kuten kynnysmatot?


      • Anonyymi

        Natsi touhua.


      • Anonyymi

        Hei katkera nyt olen kyllä sitä mieltä että olet väärässä asian suhteen itse työskentelen kyseisessä firmassa eikä täällä oikeasti ole kaikki niin kuin pitäisi pomoa ei saa kiinni tilaukset laitetaan milloin huvittaa tarpeellisia välineitä puuttuu jne...


    • minä....

      LT loppu ..miinun kohdalta.onneksi... palkasta kusetetaa... päiviä puuttuu...sai aina olla sanomas. ei vaa jaksanu enää... tein mitä itselle tuli eteen eli paloonloppuun pahasti tuos firmas...

    • LTsuckslife2everyone

      Lassila & Tikanoja. Paska firma, Paska palkka , Kaikki pomot ovat paska. Joka työ päivä on paljon stressi. Miksi. Tässä on Suomi eikö Pohjois Korea.

      • Anonyymi

        Ne osaa keirtää vain paskaa.


    • tehkäätyötä

      Se on ihan hyvä firma. Luuserit ei pärjää missään.Kotona kittaavat kaljaa tai jos sossurahat jo meni kiljua päivät pitkät.

      • KaikkisKunnossa

        LT is indeed a great company.One of the best I have seen out of my experience so far. I've been been working internationally for many years and to compere to many others, it's actually really solid company. If the job fits you it's actually quite stress-free enviornment to work. Not all Finnish are hard workers nor they had to struggle because they got everything carried in golden platter. I have done hard and dangerous works and things could be far more stressful and hard then in LT. Recommended to work.

        LT Employee.


      • dfgcxz
        KaikkisKunnossa kirjoitti:

        LT is indeed a great company.One of the best I have seen out of my experience so far. I've been been working internationally for many years and to compere to many others, it's actually really solid company. If the job fits you it's actually quite stress-free enviornment to work. Not all Finnish are hard workers nor they had to struggle because they got everything carried in golden platter. I have done hard and dangerous works and things could be far more stressful and hard then in LT. Recommended to work.

        LT Employee.

        Vittu miten paskaa enkkua. Jos oikeasti yritit, fail.


      • yritettyon

        luuserit ei pärjää missään? itse olen kanssa ollut kyseisessä firmassa töissä ja hommat siellä ei kyllä oikeen sujunut niin kuin piti. ensinnäkin palkat jäi osittain maksamatta, perehdytys työhön aivan nollaa ja esimiestä ei ikinä saanut kiinni. silloin kun itse aloitin menin ihan omasta tahdostani töihin opiskelun ohella ja silloin olin vasta 16 vuotias eli rahan tarve ei ollut niin suuri/pakollinen. en koe siinä vaiheessa itseäni laiskaksi vaan ahkeraksi. heti irtisanottuani hain uuden työpaikan ja olen siellä tälläkin hetkellä vielä eli kyse ei ollu itse laiskuudesta vaan siitä että firma pitää työntekijöistään huonosti huolta, vaikka toisin väittävätkin!


    • Roskamies

      Lassila & Tikanoja on hyvä firma ja loistava työpaikka. Työilmapiiri on mukava ja duunipäiviä on kiva vetää. Itse ainakin pidän paljon hommastani siellä.

      • Busted12

        Hauska mainos hahaha :D Näkeehän sen lauserakenteesta että mainosviesti ;)


      • motha

        :D Todellakin! Niin läppä!


      • Anonyymi

        Kaikki päinvastoin 8 vuoden kokemus.


    • nättipätti

      Minä kävin aikoinani haastattelussa tuossa yrityksessä.. Olin todella tyytyväinen, että nämä kolme-neljä huuhkajaa eivät minusta pitäneet yhtään sen enempää kuin minä heistä, eli en tullut valituksi. Yksi heistä kun kysyi jotain, nämä loput vastausta odottaessaasn katsoivat minua kuin halpaa makkaraa. Olisin siihen hommaan ollut ihan riittävän hyvä, mutta en siis tullut valituksi. Mnulle sanoi yksi ystäväni, kun haastattelun jälkeen hänelle kerroin tuosta tilantesta, että olin laittautunut liian nätiksi sinne haastatteluun...............!

    • mjrtyut7yuih

      Kokemusta on, ihan kamala paikka olla siivoojana. Olin n. puoli vuotta.

      • Anonyymi

        Sama kokemus.Huono työnantaja.Siivousajat liian lyhyt.Psinostetaan kokonaikaa


    • beethooven

      Kyseinen firma tuli viime vuonna meidänkin taloon tekemään ensi alkuun tulipalon jälkeistä raivausta ja tavaroiden siirtoa tuhoutuneista asunnoista pois. En tiedä mikä kumma kun piti vielä mennä ilmeisesti lepyttääkseen vakuutusyhtiötä kilpailuttamaan vielä varsinainen liki vuoden kestänyt massiivinen purkutyö. Se meni halvemmalla itä-eurooppalaisille. Rakentamisen sen sijaan voitti urakkakilpailussa tunnettu suomalainen rakennusalan yritys. Tosin työntekijät sitten ovatkin syvältä entisestä eteläisestä itä-europasta hekin mutta se onkin sitten toinen juttu se jatkuvassa pölyssä ja metelissä aina juhannuspyhiä myöten asuminen ja oleminen joo. Lassila-Tikanojan henkilökunta kuitenkin oli pääosin suomalaista ja asiallista sekä ilmeisen oppivaista nuoresta iästään huolimatta ainakin usein miten. Huomautuksiin mm. ilmanvaihdon riittävyydestä ym. reagoivat hyvin ja ammattimaisesti korjaten puutteet mitä pikenmiten. Nykyiset taitajat eivät taida osata mitään muuta kuin omaa kummaa mongerrustaan korkeintaan.

    • häpeää

      Lähdin tänä keväänä. Siis irtisanouduin itse. En enään kehdannut jäädä kun näin miten yrityksessä toimitaan. Tein myös hallinnollista työtä, joten näin hyvin miten johto toimii kenttään nähden. Ja täytyy näin 20 vuotta kiinteistöalalla työskenneelleenä sanoa, etten ole koskaan nähnyt vastaavaa toimintaa missään. Meiltä lähti omana aikanani monta hyvää tekijää muihin tehtäviin, samasta syystä. En edes kehdannut laittaa työsuhdetta cv: hen kun tajusin missä liejussa olin tietämättäni rämpinyt. Katson, että aukko työhistoriassakin parempi etu itselleni.

    • degr4tg

      Yle pitää lakkauttaa

      http://yle.fi/uutiset/soitin_koska_tyokkari_kaski__nain_suomessa_kieltaydytaan_toista/8168482?ref=leiki-uup

      Tässä kyllä L&T valehtelee, ei sinne kukaan hae. Jo vuosia sitten on selvinyt että ei ne lue edes hakemuksia. Vaan hankivat työläiset jostain ulkomaalaisesta halpatyövoima vuokraus hommasta ja muutama sukulainen tapittamassa tyhjänpantina ja joitain naisia joita voi ahdistella. Varmaan pystyssä jollain neuvosto tuella ja pakollisella monopolilla samassa ryhmässä ylen kanssa

      • ihanroskaaon

        Viitaten tuohon Ylen juttuun "Eli joko eivät anna itsestään yhtään tietoa tai sitten kertovat itsestään vain negatiivisia puolia. "

        Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että henkilöstä ei löydy Googlettamalla yhtään mitään, ei poliittista taustaa, seksuaalista suuntautumista, onko naimisissa, lapsia, missä asuu, mistä pitää jne ja puhelinnumero on salainen.

        "Kolmas porukka koostuu niistä, jotka tekevät asiallisen hakemuksen, mutta kertovat haluttomuudestaan vasta haastattelussa"

        Olen ainakin kahdesti käynyt oman alani työhaastattelussa tuohon firmaan eli siis toimistotyö. Molemmilla kerroilla työhakemukseni oli tehty huolella ja kaikkien hakemusmallien mukaan. En ole kertonut haluttomuudestani työhön, vaan menin sinne ihan tosissani haastatteluun. Ensimmäisellä haastattelukerralla mies ahdisteli epäasiallisilla kysymyksillä, oli paljon tärkeämpää tietää seurusteleeko ja milloin kämppä on tyhjillään (murtovarkaat). Toisella kerralla, tällä viimeisellä kerralla haastattelija ei kysellyt kuin muutaman kysymyksen, tärkeintä oli vissiin nähdä naama ja minkälainen kroppa, jos on nuori, nätti, hyvin hoikka ja treenattu kroppa palkkaavat sen takia, että saavat ahdistella nuoria naisia. Tärkein kysymys näytti olevan myös se, että missä asuu (kaupunginosa) Kyseisestä puljusta ei viitsitty edes ilmoittaa, että kiitos, mutta ei kiitos eli ei tullut edes vastausta, että emme sinua valinneet.


      • likaloka_maine

        Pitää NIIIN paikkansa. Kulut ajetaan alas, eikä suomalaista ole edes varaa palkata. Kuka oikeasti tulee toimeen 7 e tuntipalkalla? Täys poljentoa koko yritystoiminta...


      • minä1850

        miten niin 7e tuntipalkka? ei semmoista palkkaluokkaa ole tes taulukoissa. olen ollut liki 6 vuotta l&t.n kirjoilla ja koko aikana tes. ei ole ollut 7e palkkaa. taas näitä höpö höpö legendoja


      • autonkuljettaja

        Lassila & tikanojan toiminnasta on pal jon tyytymättömyyttä työntekijöiden keskuudessa.
        voisiko MOT tv ohjelmassa käsitellä tätä asiaa miksi on näin .


    • Teelehti

      Jos haluat edetä urallasi, uskon ettei L&T työsuhde ainakaan edistä sitä. Maine on ansaitusti huono. Kun menin heille töihin, varoitteli lähipiiri ja muutama tuttu, jotka olivat tehneet aliurakkaa firmaan aikaisemmin. Eivät kuulemma ota L&T:ltä töitä vastaan vaikkei mitään muuta olisi. Vähättelin noita kommentteja silloin, mutta nyt ymmärrän minkä virheen tein, kun en kuunnellut heitä tai lukenut firmasta enemmän.

    • kaikkeatapahtuu

      Menit Paskaan Firmaan töihin.

      • stressaantunut

        jos lähtisin itse kirjoittamaan miten älteellä lavastetaan,kieroillaan,valehdellaan,viedään rahat,ei makseta palkkoja oikein eikä saada työvaatteita niin mulla kestäis viikko kirjoittaa ne kaikki ylös.pääluottamusmies,tsv eikä edes suurin päällikkö puutu näihin asioihin.esimiehet ei käy työntekijöitä katsomassa,eduista ei kerrota mitään ja vaitio olovelvollisuus puuttuu myös.


    • EiLteelle

      Mitä tosta lafkasta lukenut, niin ei hyvälle näytä.

    • ftgyhuijokl

      Ko. firmassa olisi pitänyt normaalin työajan lisäksi herätä aamuyöllä aikaisin ja aloittaa lumitöillä tunteja aiemmin, tämän lisäksi odotettiin viikonloppuna myös mahd. lumitöihin. Ja tämä kaikki surkealla palkalla.

      • kaikkea_sitä_näkeekin

        Juuri näin. Jotta päivän työmäärän ehtii tehdä, on pakko aloittaa aamuyöstä, mutta tästä et saa mitään lisiä -itepähän aloitat!

        Työnjohdon tarkoitus ei ole ymmärtää työn tekemisen vaatimuksia kentällä, vaan puristaa se viimeinenkin henki tekijästä. Muuta työnjohtoa ei olekaan. Tekijät itse orjapalkalla johtavat itseään. Tuntilaskutus 3-4 -kertainen, koska täytyyhän maksaa palkat myös sille turhalle väliportaalle, jota hallinnoksi kutsutaan.

        Sitä jaksaa ihmetellä kuka tuolla kehtaa olla töissä. Omalla naamalla ei ilmeisesti kukaan, koska paikallisten esimiesten nimiä/ kuvia ei julkisteta missään. Eikä ihme, tekijät vaihtuu koko ajan kun ihmiset tajuavat missä lietteessä kahlaavat.

        Ja muistetaan nyt, että pörssiyhtiön ainoa tavoite on tehdä voittoa, tämä on myös hyvin pikkupomoilla tiedossa. En usko että kotoaan löytyy yhtään peiliä katsottavaksi.


      • Cchih
        kaikkea_sitä_näkeekin kirjoitti:

        Juuri näin. Jotta päivän työmäärän ehtii tehdä, on pakko aloittaa aamuyöstä, mutta tästä et saa mitään lisiä -itepähän aloitat!

        Työnjohdon tarkoitus ei ole ymmärtää työn tekemisen vaatimuksia kentällä, vaan puristaa se viimeinenkin henki tekijästä. Muuta työnjohtoa ei olekaan. Tekijät itse orjapalkalla johtavat itseään. Tuntilaskutus 3-4 -kertainen, koska täytyyhän maksaa palkat myös sille turhalle väliportaalle, jota hallinnoksi kutsutaan.

        Sitä jaksaa ihmetellä kuka tuolla kehtaa olla töissä. Omalla naamalla ei ilmeisesti kukaan, koska paikallisten esimiesten nimiä/ kuvia ei julkisteta missään. Eikä ihme, tekijät vaihtuu koko ajan kun ihmiset tajuavat missä lietteessä kahlaavat.

        Ja muistetaan nyt, että pörssiyhtiön ainoa tavoite on tehdä voittoa, tämä on myös hyvin pikkupomoilla tiedossa. En usko että kotoaan löytyy yhtään peiliä katsottavaksi.

        No jos ei makseta kunnolla, niin ei sillon itelläkää kannata rehkiä liikoja,tekee minkä kerkiää ja lähtee pois, ja jos pomo kyselee että miksi ei hommat tapahdu niin sanoo että tällä teidän maksamalla palkalla ei pysty parempaan suoritukseen 😎


      • Anonyymi
        Cchih kirjoitti:

        No jos ei makseta kunnolla, niin ei sillon itelläkää kannata rehkiä liikoja,tekee minkä kerkiää ja lähtee pois, ja jos pomo kyselee että miksi ei hommat tapahdu niin sanoo että tällä teidän maksamalla palkalla ei pysty parempaan suoritukseen 😎

        Kyllä see on ihan kamalaa työpaikka.Orjatöitä.


    • kaikkeatapahtuu

      paskassa firmassa ihminen on koiran asemassa.

    • kaikkeasattuu

      työnjohto on narsisteja homopoikia reikäpäitä onhan selvää että heitä eivoi odottaa mitää koska heillä on perse kipee koko ajan nillä on tappi perseessä.

    • hyväyhtiö

      Hyvä firma. Meidän paikkakunnalla kyseinen yhtiö osti paikallisen
      roskalaatikon tyhjennysfirman ja nyt jäteastian tyhjentäminen maksaa
      puolet vähemmän. Myös sakokaivon tyhjennys oli paljon halvempaa kuin aiemmin.

    • kaikkeanäkeekin

      Jos oma tulevaisuus kiinnostaa, kannattaa välttää kys. firmaa. Kaikki joiden kanssa puhun likatörkyistä sanoo samaa. Ei siellä ole töissä kun täysin kyvyttömät ihmiset, tai ne jotka ei saa tai uskalla hakea töitä muualta. Oma ansiolutttelo ei ainakaan tuolla työllä kirkastu, ellet sitten satu olemaan ylimpänä riistoportaassa.

    • Eienääikinä

      En suosittele kyllä kellekkään..nyt ollut 3 vkoa Tikanojalla töissä ja meno on juuri sellaista mistä edellä on puhuttu! Siivouspuolella siis..ei perehdytystä työhön..palveluohjaaja seisoo siivouskärryn vieressä ja luettelee työtehtäviä ja missäpäin kohdetta ne sijaitsee..kun kysyy jostain jotain,vastaus on: mä selvitän! Sitä selvitystä ei ole vieläkään tullut. Työmäärä selviää ajanmittaan kun kauhukseen saa huomata ettei mitenkään ehdi suoriutua työmäärästä sovitussa ajassa..eikä kaikkia töitä oltu edes kerrottu. Kun pyydät apua,sitä ei yleensä ole saatavilla ja vastaus on: sit vaan hihat heilumaan! Ööö..ne on heilunu niin että hyvä kun niitä enää on! Esimies ei vastaa puhelimeen eikä sähköpostiin..palkasta en vielä osaa sanoa mitään kun sellaista en ole vielä saanut. Olen jo varautunut että joko sitä ei tule..tai se ei ole oikein. Eli kuten edellä on sanottu: orjana Tikanojalla!

    • Kasti

      Heips !
      Aloitin kanssa 3vk:a sitten l&t:lä siivoan isohkoa myymälää YKSIN vaikka työhakemuksessa mainittiin minulla olisi kaveri mutta hän on sairaslomalla..
      Tämäkin selvisi kun soppari oli tehty 'ai niin ei dinua varmaan haittaa että ensi alkuun olet yksin siinä työpisteellä...
      6pv viikossa joka ilta jynssään myymälää.
      1 T-paita annettiin no voitte vaan kuvitella miltäse tuoksuu 2pv jälkeen....
      Työpuhelin tuotiin mutta neuvojaa ei ole kuulunut miten sitä käytetää (tunnit koodataan) sitä kantaen nyt töissä turhaan mukana.
      Tänään ilmoitettiin että siivoukseen on paneuduttava paremmin irtokarkkeja lattialla ja musta ura jää pesukoneesta...
      Et ihan on orjatyötä harkitsen itsekkin irtisanoutumistani
      Perheheellisenä tuo 6pv viikossa 5.30h/pv iltatöissä tuntuu tosi raskaalta ei nää pahemmin puolisoakaan.

      • Anonyymi

        puolison näkeminen jos on työssäkäynnin ongelma kohtia niin harkitsisin uudelleen sitä että onnistuuko se parisuhde vai ei, työntekoa ja suorittamista vain parisuhde ja seurustelu häiritsee aika pahasti..


    • Iktg

      L&t paska firma. Viime vuosina mennyt homma sellaiseksi ettei voi suositella kuin pahimmille vihamiehille. Viimeinen niitti "simo "-puhelin,joka osaa vähentää tilistä joka minuutin jos olet tullut vaikka pari minuuttia myöhässä töihin, mutta yhtään minuuttia se ei osaa lisätä jos haluat korvata minuutit lähtemällä saman verran myöhässä töistä.
      Olis kiva kuulla ISS:n ja muidenkin puljujen orjilta onko heillä yhtä joustamaton systeemi vai onko jotain liukumaa olemassa?

    • rfoejg

      L&T tikanojalla siivojien perehdyttäminen on huonoa tai sitä ei tehdä ollenkaan. Meijän firmassa on ollu monta eri ketjun siivousfirmaa ja tämä oli ensimmäinen, joka tunnin siivouksella sai tuhansien eurojen vahingot aikaan.

    • asiakashalveksunta

      Ei myöskään luotettava sopimuskumppani asiakkaille.

    • EiEnääLjaT

      L&T on ihan pyllystä! Olen ko. firmassa ollut viime marraskuusta asti töissä siivoojana ja en suosittele kenellekään! Odottelen edelleen 3 viikkoa sitten päättyneen loman loma-ajan palkkaa sekä lomarahoja eikä lupauksista huolimatta mitään ole tilillä näkynyt.
      Heti kyllä muistavat valittaa jos asiakkaalla ollut sanomista jostain. Palkoissa oli varsinkin alussa joka toinen palkka laskettu väärin, nyt tähän asti tulivat oikein useamman kuukauden kunnes nyt siis lomarahoista saa tapella.

      Muutenkin kaikki tuntuu olevan hankalaa järjestää, työkohteeseen toimitetaan tavaraa huonosti yms. Esimieheen ei saa yhteyttä ja nyt kun esimies on lomalla ei sijaisen nimeä ole työntekijöille infottu.

    • Tissilä.et.Lakanoja

      Lassila&Tikanoja on hieno firma! Tekee ja myy hienoja miesten pukuja! Kannattaa ostaa!

    • beethooven

      Me vaihdettiin ne näennäisen kilpailutuksen ansiosta hyvin paljon halvempaan urakoitsijaan viime vuonna. Eikä ne hoksannet mitään.

      • tapahtui

        Ihan oikein.


    • menetöihinmuualle

      Olin kyseisessä firmassa tänä vuonna siivoustyössä muutaman viikon ja on pakko sanoa, että kokemus oli samanlainen monen ylläkirjoittaneen kanssa. Esimiehet eivät olleet perillä asioista tai eivät yksinkertaisesti välittäneet. Perehdytys työhön oli erittäin köyhää ja perehdyttäjä epäasiallinen ja epäammattimainen (hoiti esim. jatkuvasti perehdytyksen aikana omia henkilökohtaisia puheluitaan vaikka meille työntekijöille sanottiin kivikovaa että omat puhelut hoidetaan omalla ajalla) eikä hänen kaunopuheisesta kaukana oleva kielenkäyttönsä saanut aikaan minkäänlaista motivaatiota työtä kohtaan. Sain työajakseni käyttööni yhden työpaidan ja yhden kappaleen tai parin muitakin työvaatteita, työhousuja ei edes löytynyt heidän varastoltaan. Työkohteisiin ei toimitettu riittävästi tarpeita kunnollista työntekoa varten, ja kun puutteista yritti ilmoittaa esimiehelle, tämä ei joko vastannut puhelimeen tai vähätteli toimituksen tarvetta. Lisäksi useassa kohteessa jokin tai useampi työväline oli rikki tai huonossa kunnossa tai niiden sijainnista ei isoissa kohteissa oltu infottu, niin että niitä sai etsiä kauan jos löytyi mistään silloinkaan. Töitä per päivä oli aivan liikaa yhdelle ja alan työkokemusta vailla olevalle työntekijälle, niitä ei kerennyt tekemään ainakaan niin että lakivelvoitteisen tauon olisi ehtinyt pitää. Palkasta olen saanut ensimmäisen osan, toivottavasti toinenkin on tulossa... en siis tosiaankaan suosittele tätä firmaa työpaikaksi kenellekkään.

      • Anonyymi

        Kaikki totta


    • jippijaijeemothafuka

      Aika samanlaista palautetta antaisin itsekin. Olen tosiaan edelleen ko. puljussa, mutta siirtymässä piakkoin kilpailevan yrityksen palvelukseen.
      Ensinnäkin kun minua haastateltiin töihin, luvattiin että työ on pääosin aamupainoitteista, vaikka keikkahommaa onkin. Minulla ei siis ollut kokemusta lattianvahauksista, joten en osannut tyhmänä järkeillä, että tottakai niistä valtaosa pitää tehdä ilta/yöaikaan kun ei ole ihmisiä liikkeellä ja töissä. Jouduin siis iltapainoitteiseen työhön "huijattuna".

      Työvuorot saa teoriassa firman puhelimeen viikon etukäteen, mutta niissä on aina samat tunnit ma-pe. Todellisuudessa kuitenkin seuraavan päivän työt ja osoite ilmoitetaan 80 % tapauksista edellisenä iltana tekstiviestitse. Tiedän kyllä, että näistä voisi kieltäytyä, samoin kuin muutoksista työvuorolistaan. Käytännössä se on kuitenkin haarukkatuntisopimuksella ja näillä palkoilla mahdotonta.
      Myös kesken päivän juoksutetaan sinne ja tänne kun palveluohjaajat eivät uskalla pistää kampoihin isoille firmoille, jotka vaativat mitä milloinkin ja heti.

      Palkanmaksussa on ollut ongelmia, minulla tosin vain pieniä, mutta monilta kollegoilta on saattanut puuttua suurin osa tehdyistä tunneista. Ok osa näistä voi mennä softan piikkiin, mutta kyllä ne pitäisi pystyä manuaalisesti korjaamaan ja tarkistamaan. Lomarahat olivat niinikään myöhässä ja tulivat vasta viikkoja myöhemmin. L&T maksaa myös luokan alempaa palkkaa ns.likaisista töistä kuin esim. ISS. Korkeinta palkkaluokkaa ei saa oikein mistään. Puhdastila/myrkkysiivouksista ehkä, mutta ei esim. äärimmäisen kivipölyisistä kohteista.

      Liukuesteitä kenkiin, Talvitakkia, kuvallista henkilökorttia tai toimivaa työpuhelinta en ole pyynnöistä huolimatta saanut. Puhelin ei lataa jos se on sammutettuna ja sammuu jatkuvasti päivän mittaan vaikka olisi pöydällä paikallaan.

      Esimiehestä sen verran, että jokaiseen asiaan joka tulee ilmi ja pitäisi hoitaa, hän hyväntuulisesti lupaa, muttei hoida juuri koskaan. Sen sijaan on kyllä närkästynyt kun kieltäydyn tulemasta viikonloppuna ex-tempore töihin. Ilmeisesti esimiesten ja palveluohjaajien kommunikaatio ei toimi muutenkaan, sillä päällekäisyyksiä on huomattavasti. Kerran olin kohteessa aamulla klo 6.00 odottamassa, että minut päästetään sisään. Kun soitin niin minulle kerrottiin, ettei kohdetta tarvitsekaan tänään siivota. Ehdotettiin, että menisin iltavuoroon, johon tämä kohde oli vaihdettu edellisenä iltana tilalle. Kieltäydyin koska olin noussut aikaisin ja vaadin, että minulle järjestetään töitä. Sain toisen kohteen johon menin auttamaan. 2h päästä soi puhelin ja esimies ihmettelee miksen ole kohteessa kun se piti siivota. Siispä takaisin. Vastaavia tilanteita on viikoittain. Hän ei myöskään tunne kohteita ja niiden kiintöistöpäälliköitä tai muita avainhenkilöitä. Puhumattakaan työtehtävistä. Hän on määrännyt käyttämään aineita, jotka eivät sovi ko. lattiamateriaalille.

      Olen joutunut hoitamaan työtehtäviä joissa pitäisi olla kaksi henkilöä yksin. Olen ollut päiviä ilman töitä kun kukaan ei ole muistanut ilmoittaa kohdetta tai sitä ettei töitä ole. Tietysti voisi kysellä perään, muttei se varsinaisesti ole minun vastuullani. Perehdytystä ei tavallisiin ylläpitokohteisiin anneta monesti juuri ollenkaan. Riippuu toki ohjaajasta. Onneksi keikkakollegat ovat mahtavia tyyppejä ja vahaus yms. hommiin olen saanut hyvät ohjeet.

      Työmäärä on valtava ja kiristetään jatkuvasti. Vielä kauemmin ollut henkilö kertoi isohkosta tehtaasta (3krs. 1500 m2), joka tehtiin aikoinaan 5-6 henkilön voimin 2 viikossa. Nykyään se tehdään kahdestaan ja aikaa annettiin viimeksi viikko. Esimies vaan totesi, että "se näyttää isommalta kuin on".

      Positiivisena puolena Tikanojan sairaskassa korvaa 100% reseptilääkkeistä, että masennuslääkkeitä ja antipsykootteja ja rytmihäiriölääkkeitä on kyllä varaa syödä jos stressi kasvaa liian suureksi.

      • tapahtui

        Paska FIRMA.


    • jippijaijeemothafuka

      Sen verran vielä unohdin sanoa, ettei työkoneita huolleta ikinä ajoissa. Ne ovat monesti siinä kunnossa, ettei niiden käyttö esim. trukkikohteissa ole turvallista. Niinikään koneiden käyttön ja puhdistamisen perehdyttämistä laiminlyödään monesti.

    • UnohtakaaÄkkiä

      6€ tunti ei kauheasti kannata tossa puljussa tehdä...surkeaa toimintaa...

    • ÄlkääMenkö

      L&T=Laiskat ja Turhat

    • merkkin

      pörssiyritys, nokian johtajien kierrätyskeskus. nokialta tullut yksi, nyt tuli toinen entinen. ilmeisesti pörssiyrityksessä aloitettu koko henkilökuntaa n vaikuttavat yt neuvottelut (mtv3 sivut aamulla) ilman pörssitiedotetta. että näin. liekö rikkomus?

      • tolkjn

        Tuli muutama vuosi taaksepäin muutama tollo johtaja ja työläisten alamäki jyrkkeni.kun johtaja on valovuosien päässä työntekijöitten maailmasta ei työntekijöille ole mitään hyvää odotettavissa.


    • Itsevaan

      Pääsit töihin? Eli varmaan itse pyrit sinne. Olisi kannattanut katsella ennen hakua minkälainen firma on. Toivottavasti palkkasi on 5 tonnia kuussa, tuskin tuonne ainakaan menet tapaamaan uusia kavereita, taitaa olla aika roskasakkia.

    • Työhyvinvointi

      Olen kuullut L&T toiminnasta paljon pahaa mutta kaiken huippu oli se kun kuulin tuttavani joutuneen käyttämään työautoa, jossa oli jarrut aivan paskana... Siis onko firmalla tosissaan niin paljon varaa, että lähettää työntekijöitään ajeleen rikkinäisillä autoilla ja sitten jos ja kun sattuu onnettomuus niin pestään kädet koko sopasta.

    • keskiuusimaa

      Niin te olette työntekijöitä.
      Tiedättekö minkälaista on asua taloyhtiössä, joka on tehnyt sopimuksen kalliilla hinnalla L&T kanssa. Mitään huoltotöitä ei tehdä, pihat ja rappujen ympäristöt ovat kuin sikolättejä,
      Siivooja siivoo rappua vain alakerroksesta, viisi kerrosta jää siivoomatta.

      • Anonyymi

        Meillä on talven aikana mahdoton liukumäki .kun lumi sulaa oven edessä on puoli metriä vettä.Huono.


      • Anonyymi

        tässä kun olen lueskellut näitä kommentteja lassila ja tikanoja firmasta,niin kaikki on aivan totta eikä tällä menolla firma saa yhtään tähteä,päin vastoin jos joku tulee keräämään rahaa hyvään tarkoitukseen,ostamalla muhkean kaktuksen joka on täynnä teräviä piikkejä ,rohkeasti sitten viemällä sen herra johtajan työpöydälle,mutta kukkana kelpaa hyvin muovi sellainenkin,joka ei kuole koskaan ja muistuttaa tätä firmaa olemassaolostaan,kerron nyt kokemuksiani tästä paska firmasta jolle kaikki ns.työn tekeminen on täyttä potaskaa,olen kaatunut pahasti parkkipaikan liukkauden takia ja siinä kun en sanojani säästellyt,niin kiukkuni sai kuulla nämä ahkerat työtä vierastavat loiset,jotka olivat paikalla kallista työaikaansa kuluttaen,nyt kun olen käynyt ulkona viemässä roskia,niin mieleeni tuli ajatus,koska roskalaatikon päällä oli sellainen lumivalli eikä laatikon kantta saanut kunnolla avattua,niin olisin voinut jättää roskapussin laatikon viereen ja ehkä sitten firman ahkerat työläiset olisivat kiinnostuneet siitä,mutta ei tässä vielä kaikki piiparinpotyötälku 7.c.rappukäytävä on ollut siivoamatta kuukauden ja sen kyllä huomaa,ulko rappusilla on puolimetriä lunta,mutta voi olla että siinä on myös viimetalven lumet,mutta kun lunta lunta ei silloin juurikaan tullut, niin ehkä se on jäämiä jo ennen koronaa,on aika uskomaton firma,kun muualla on huvät koneet ja laitteet,niin lassila ja tikanoja porskuttaa näillä museo koneilla ,joita ei enää löydy mistään,seurasin ikkunasta,kun työtä pelkäämättömät kokemattomat pojan klopit tulivat siistimään parkkipaikkaa lumesta ensin tuupattiin pari kertaa museokoneen etu kauhalla lunta pois ja sitten samassa kauhassa oli jotain sepeliltä näyttävää roinaa ja se kipattiin kahteen eri kohtaan ,sitten se paksu kasa tasattiin siihen kohtaan johon se kipattiin,tämän museokoneen käyttö oli tältä kokemattomalta pojanklopilta toivoton tehtävä,josta ei tahtonut tulla yhtään mitään,on aika omituista,että firma ei pysty ostamaan sellaisia koneita joita talvellakin tarvitaan,mutta kunhan kevät koittaa,niin lassila ja tikanoja joituvat siivoamaan jätöksensä,mitä talvella tuli ,tässä on harkinnassa ostaa 10.kg.suolapussi tai hiekoitussepeliä saman verran ,että pääsee auton kanssa kulkemaan talvellakin,se vaan on niin,että sitä saa mitä tilaa,mutta ei tässä firmassa työtä pelätä,koska päivänokoset voi ottaa työn ohella


    • Jonne566

      Haukutte pyrkyreitä, jotka sietävät tiukkaa aikataulua ja pientä palkkaa ja ovat vain tyytyväisiä, että heillä on jokin työpaikka. No, teillä onnyt itsetuntonne, mutta ei työpaikkaa. Kummalla on varaa ostaa se yksi lahja jouluna lapsilleen? Pyrkyrillä.

      • Laiskatjatyhmät

        Miksi pitäisi sietää pientä palkkaa jos on mahdollisuus saada suurempaa palkkaa jossain muualla? Tai miksi edes tekee hanttihommia jos on koulutusta parempaankin ja kortistossa saa saman?

        Toisekseen kotona makaamalla saa saman tai jopa enemmänkin eikä edes kulu rahaa työmatkoihin eikä mene turhaan aikaa hukkaan.

        Karsee firma muutenkin ja karsee henkilökunta. Miehet täysiä sikoja! Kertoo jo firman tasosta jotain kun pitää tulla teennäisesti kehumaan.


      • Totta...on
        Laiskatjatyhmät kirjoitti:

        Miksi pitäisi sietää pientä palkkaa jos on mahdollisuus saada suurempaa palkkaa jossain muualla? Tai miksi edes tekee hanttihommia jos on koulutusta parempaankin ja kortistossa saa saman?

        Toisekseen kotona makaamalla saa saman tai jopa enemmänkin eikä edes kulu rahaa työmatkoihin eikä mene turhaan aikaa hukkaan.

        Karsee firma muutenkin ja karsee henkilökunta. Miehet täysiä sikoja! Kertoo jo firman tasosta jotain kun pitää tulla teennäisesti kehumaan.

        Ei siivous ole hanttihommaa vaan arvokasta työtä kuten mikä tahansa työ. Palkkaus vaan jäljessä pahasti. PAM ei aja siivoojien asiaa.
        L&T:llä vuosia. Paljon riippuu työnjohtajasta. Ensimmäinen oli pihi, yhsi työpaita vaan per henkilö. Toinen on tilannut erilaisia työvaatteita tarpeeksi. Samoin työvälineitä.


      • Mjullquist
        Totta...on kirjoitti:

        Ei siivous ole hanttihommaa vaan arvokasta työtä kuten mikä tahansa työ. Palkkaus vaan jäljessä pahasti. PAM ei aja siivoojien asiaa.
        L&T:llä vuosia. Paljon riippuu työnjohtajasta. Ensimmäinen oli pihi, yhsi työpaita vaan per henkilö. Toinen on tilannut erilaisia työvaatteita tarpeeksi. Samoin työvälineitä.

        PAM ajaa SDPn asiaa.


      • Anonyymi
        Laiskatjatyhmät kirjoitti:

        Miksi pitäisi sietää pientä palkkaa jos on mahdollisuus saada suurempaa palkkaa jossain muualla? Tai miksi edes tekee hanttihommia jos on koulutusta parempaankin ja kortistossa saa saman?

        Toisekseen kotona makaamalla saa saman tai jopa enemmänkin eikä edes kulu rahaa työmatkoihin eikä mene turhaan aikaa hukkaan.

        Karsee firma muutenkin ja karsee henkilökunta. Miehet täysiä sikoja! Kertoo jo firman tasosta jotain kun pitää tulla teennäisesti kehumaan.

        Siis kai te ymmärrätte, että osa-aikaisella on oikeus soviteltuun päivärahaan ja asumistukeen, eli jos puhutaan yksinasuvasta helsinkiläisestä, joka asuu vuokralla, n.neljää tuntia tekevästä ihmisestä, niin nettotulot (siivooja) on kuussa n.1450-1500. Että ennemminkin pohtisin sitä kannattaako tällä alalla tehdä täyttä päivää kuin että kannattaako töihin mennä.


      • Anonyymi
        Totta...on kirjoitti:

        Ei siivous ole hanttihommaa vaan arvokasta työtä kuten mikä tahansa työ. Palkkaus vaan jäljessä pahasti. PAM ei aja siivoojien asiaa.
        L&T:llä vuosia. Paljon riippuu työnjohtajasta. Ensimmäinen oli pihi, yhsi työpaita vaan per henkilö. Toinen on tilannut erilaisia työvaatteita tarpeeksi. Samoin työvälineitä.

        Olen sama mieltä 👍


    • ei-tule-hiki

      Hyvä työpaikka se on,liksa juoksee vaikka et tekis yhtikäs mitään,suosittelen lämmöllä.

      • tapahttui

        ÄLÄ VALEHTELE.


    • L-Tduunari

      Kerrotaan nyt omakin näkemys. Olen matalapainepesijänä ko. firmassa parhaillaan töissä, jokusen kuukauden nyt ollut. Itse hain töitä opiskelujen ohelle, ja oma lähiesimies on mukava tyyppi joka tekee itse ihan samoja siivoushommia meidän muiden kanssa. Paitsi että ohessa sopii meidän työvuorot ja pitää parinkymmenen hengen työporukkamme aikataulussa ja huolehtii että lisäporukkaa hälytetään jos jotain odottamatonta ilmenee. Kai riippuu siitä pitkälti että millainen lähin esimies sattuu kohdalle. Hänen kanssaan kun eniten kaikesta sovitaan, ja firmassa kuitenkin muistaakseni joku 7000 työntekijää. Eli näitä lähiesimiehiä riittää varmaan jokaiseen lähtöön...

      Ainakin meidän porukassa vuorot saa järjestymään erittäin hyvin koulukiireiden ohelle kun vain muistaa infota pomoa jokusen päivän/viikon etukäteen. Esim. koeviikon vuorot järjestyi niin että sain rauhassa valmistautua haastavampiin kokeisiin. Ei ole ihan itsestäänselvyys, pari kaveria Hesellä hommissa, ja siellä töihin tullaan kun käsketään, ja juuri siksi vuoroksi kun käsketään. Työntekijät keskenään sumplivat vuorojaan, jos vain voivat. Esim. kaverille tuli yövuoro, ja seuraavana aamuna matematiikan koe klo 9.

      Palkka on sitä mitä on, mutta niin se on kaikkialla muuallakin. Vai näytättekö mulle paikan missä sille aivan perus perus siivoojalle/roskistentyhjentäjälle/autonrenkaanvaihtajalle maksetaan enemmän kuin mitä alan TES sanoo?

      • samaduunari

        Ainiin, pakko lisätä että onhan työ suht tiukka-aikatauluista ja jos jokin menee pieleen niin sitten korjataan niin nopeasti kun voidaan. Työmäärä on siis melko iso, verrattuna joihinkin paikkoihin, kuulemma. Mutta se on tosiaan vain asennekysymys, toisista kun ei vain ole tekemään sitä mitä vaaditaan, jossei sitä saa tehdä omaan tahtiin.

        Mutta teistä jotka tunnisti itsensä tuosta äskeisestä, ei tulekkaan koskaan yhtään mitään. Hyvää loppuelämää sossuelätit, itse kerrytän pääomaa&työkokemusta jo lukioiässä. Ja löisin vetoa että saan paremmin aikanaan töitä valmistuessani korkeakoulusta johonkin haastavampiin työtehtäviin, kun taustalla on useamman vuoden työkokemus joka osoittaa sen että asennetta on löytynyt ja löytyy.

        Toki, aina voi saada huipputyön pelkällä koulunpenkin kuluttamisella tai silkalla tuurilla, mutta menestyjien joukossa enemmistössä ovat ne jotka on tehneet muutakin kuin vain nostelleet sossun tukia ja vinkuneet oikeistolaisesta hallituksesta kaljakoppaa tyhjentäessään.


    • EnSuosittele

      Pysykää poissa tuosta yhtiöstä...

    • kaikkeatapahtuu

      Toimihenkilöt pitäisi laitaa siivoomaan koska työpaikkoja on paljon vapaana.

      • Eionnistu---

        En enää siivoa. Itselläni on vahva pölyallergia, muut vaikeat allergiat ja astma. Jos minut laitettaisiin siivoamaan, saikuttaisin kaiken aikaa ja pyyhkisin pöydät pöntössä uitetulla pyyhkeellä. Kyllä varmasti äkkiä loppuu työt kun liian hitaasti ja huonosti siivoaisi.
        Kokemusta löytyy esimiestyöstä, mutta edes kilpailijayritykset eivät halunneet ylentää minua ja maksaa kunnon palkkaa. Sen sijaan esimiehinäni oli minua vähemmän osaavia ja kouluttautuneita ihmisiä. Itselläni parempi kielitaito, ammattitaito ja koulutus, mutta siitä ei haluta maksaa asianmukaista palkkaa.

        Lisäksi kouluttaudun ylöspäin, en alaspäin. Olen myös uo-velallinen, joten noin pieni palkka ei riitä elämiseen. Joten yhteiskunta joutuisi silti maksamaan toimeentulotukea minulle. Velat ulosottoon lyhenevät hitaasti noin pienillä palkoilla. Lisäksi LasiTikka ja entinen Säkkiväline ovat aina maksaneet hieman pienempää palkkaa kuin kilpailijansa ainakin viimeiset 20 vuotta. Jos kilpailijat eivät halua ylentää, eivät hekään. Eivät myöskään pidä henkilöistä, jotka ovat vuosikausia olleet kilpailjan leivissä.


    • kaikkeatapahtuu

      Paska firma.

    • I worked for them 2 years. The money were not enough even for cigarettes even though I worked full time. The job was so hard I started to loose weight. After 2 years of working there I landed up in hospital weight 49kg and psychosis plus anxiety disorder. They fired me as soon as I got out of hospital calling me whore on goodbye.

      • Anonyymi

        whore? maybe you betrayed the Universe and became evil


    • Älteeällättee

      Mä olin vajaa pari vuotta keskitetyissä toiminnoissa, ja aivan päinvastaiset fiilikset... Mulla oli kilpailukykynen palkka vaikka vielä opiskelin, opintojen mukaan joustavat työajat ja hyvät työkaverit. Ei mitään valittamista. Oletettavasti riippuu mitä tekee ja kuka sattuu lähiesimieheksi, ikävä kyllä.

    • Paikalla1

      Yksiköiden johtajat vaikuttavat paljon yrityksen maineeseen. Itse olen kuullut miten kyseinen sankari puhelimessa haukkui ja kyykytti kesätyöntekijöitä. Työaikojen kiristämispaineen jotenkin ymmärrän, mutta tekijöiden henkinen kyykyttäminen siihen päälle on jo asiatonta.

    • Täyttäkuraa

      Joo kannattaa hakea duuniin jos haluat että sua kohdellaan kun orjaa paskalla palkalla. Ikinä ei saa esimiehiltä positiivista palautetta, huomautellaan vaan mitä tekee väärin. On joo tosi motivoivaa työskennellä täälä, menee heti duunipaikka vaihtoon kun löytyy jotain muuta.

      • 1111347

        Onneksi on säästöjä, sillä palkalla mitä työstä maksetaan ei riitä mihinkään. Lisäksi henkinen hyvinvointi on romahtanut täysin työn myötä.


      • Oak

        Väittäisin et L&T maksaa paremmi ku mikää muu firma, ainaki mulle o maksanu kaik mitä tunti lappuu o laitettu.. Menisit oikeisii töihi ja lakkaa itkemästä, ps. pieni vinkki, tee työsi kunnol ni tulee kiitosta


    • ostavaasiakas

      En tiedä surkeempaa/törkeempää firmaa.. Häpeäkseni täytyy myöntää että olin sen asiakas..

    • MindPlay

      Aivan järkyttävä paikka kyllä! Totta tuo on et ei ne edes autoja katsasta ajallansa ja siellä on porukalla lähtenyt Ajokortteja sen takia!! Päälliköt tekee omia juttuja työpäivän aikana, kuten uimassa etc... Kannattaa kiertää kaukaa kyseinen firma.. Siivoija pompotetaan paikasta toiseen ja millään ei mitään väliä kunhan asiakas maksaa.. Normi tuntien lisäksi laskutetaan tietty myös erikseen tilatut työt, eli joku saattaa olla mukamas ollut esim 16h töissä päivässä vaikka totuus on 8.. Ja joku oikeasti maksaa nämä??!

      • Hondanisti

        Kellä lähtee kortti jos auto ei ole katsastettu? XD ei kellään vitun uuno.


      • Anonyymi

        Sen verran pitää kommentoida. Yritys antaa auton käyttöön ja käyttäjä huolehtii että renkaat ja huollot on kunnossa. Jos ei huoledi, ei varmaan huolehdi töistäkään. Suuri osa kun niistä pitää tehdä ohjeiden mukaan eika työnantajan valvomana.


    • Vituttaa11

      Sinne meni tekstit! Saakeli. sen sanon nyt vain älä hukkaa aikkaas tähän puljuun. Rekry perseestä! Hukkasin 2 viikkoo aikaani ja kämppä meni sivu suun koska luotin et saan täältä töitä. Vitut. Cv ni loistava mut ei mitään yht ottoja! ÄLÄ HUKKA A LTseen AIKAAS!

    • eisyötävää

      Alalla on kuitenkin itsenäisempää, kuin jossain aabeeseellä.

    • Rrrrmmmm

      Tää firma on paskinta mitä tiedän meitä siivoojia kohdellaan kun paskaa

      • kaikeetapahtuu

        Sehän on paska firma joka ei osaa kun siirtää paskaa paikasta toiseen.


    • Vitut_tästä

      Pomot ovat melkoisia natseja ja vielä itsekeskeisiä paskiaisia! Pomoni on juuri sellainen, kun hän ei mistään tyytyväinen työstä ja selittelee kaiken turhista, eikä samalla kuuntele asioita ja samalla valittaa meidän tekevät huonosti, vaikka teemme työpiirissämme kuin pystymme. Kiito-ohjelma on vasta semmoinen roskakamaa kuin olla ja voi! Omasta puolestani se saisi lähteä roskikseen ja ohjelma maksoi kuulemma 15-25 miljoona euroa ( en tiedä onko totta ).

      Ite olen parhailla etsimässä uutta tuunia kuin leikkiä tuolla Lasten & Tarhassa ikuisesti.

      • KIITOsnytriitti

        iss kutsuu tätä työmiestä..kiitos kuluneesta 14 vuodesta


      • sinwabbe

        Työn johto ja ylin johto on työpaikka kiusajia jotka on rikkonut erilaisia lakeja 8 vuotta ja ne ei ota vastuuta mistään asiasta. Se on erillistä uhkailua lopputilillä ja laittomilla vararoituksilla ja painostuksilla. Työn johdossa on hyväveli verkosto ketään ei käräytetä sitä on tapahtunut vuosia.
        Toimitusjohtaja on vastuussa alaisten toiminnasta mutta ei ole hoitnut asiata kuntoon koskaan.
        Ojanpäätä on turha itkeä pillitää menehtymisen vuoksi lassila ja tikanoja henkilöstön. Käskyt on annettu ylhäätä alaspäin ja se on natsi toimintaa. Työnjodolle pitäisi laitta anutappi peräreikään.


    • Shittiä

      Ei uskois miten paska firma kun on kokoa. Pohjois suomen alueella pelkkää paskaa otetaan uutta työn johtajaa tekemään paska duuni ja potkastaan pihalle. Aivan anuksesta. Kaikki valehtelee!!

      • työntekemisenkalleus

        Töiden aloittamisessa on se ongelma kun motivaatiota ei ole kun siitä tulee kuluja enemmän kuin hyötyjä siitä työstä, sitten.

        1 makaroni päivässä pitäisi elellä jossain työharjoittelussakin, sanoin jollekin ihmiselle eräässä paikassa että: menen sitten syömään tuohon ruokalaan kun siellä on poronkäristystä padassa, kelpaa päivän lounaaksi 2kg poronkäristystä vain, en tarvitse perunoitakaan.

        Oikeasti kyllä taistelin erään projektin kanssa 6 tuntia, ja oli kova projekti, työpaikkaan perehdyttämistäkin ja sellaista. Mutta hoidin sen projektin loppuun kun kerran aloitin sen, tämä on minun tyylistä, en jätä kesken.

        Jos työn tekemisestä haitat ovat suuremmat kuin hyödyt, niin?


    • Keke12

      Aivan uskomattoman paska firma. Huoltopyynnöissä kestää 1-2 kuukautta vaikka työ olisi akuutti.

      • Anonyymi

        Kyllä samat kokemukset, huoltomiehet näprää puhelinta pihalla eikä mitään tapahdu!! Puhelin pelien pelailusta ilmoitettu työnjohtajalle ja sama homma vain jatkuu, vuotavan hanan korjaukseen meni 3kk, huoltomies selitteli että jossain järjestelmässä vika.. on se kumma että edes tuollaista työtä ei saa kunnolla hoidettua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä samat kokemukset, huoltomiehet näprää puhelinta pihalla eikä mitään tapahdu!! Puhelin pelien pelailusta ilmoitettu työnjohtajalle ja sama homma vain jatkuu, vuotavan hanan korjaukseen meni 3kk, huoltomies selitteli että jossain järjestelmässä vika.. on se kumma että edes tuollaista työtä ei saa kunnolla hoidettua.

        se on kiito saatana mitä pitää olla vittu räpläämässä pitkin päivää


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        se on kiito saatana mitä pitää olla vittu räpläämässä pitkin päivää

        eiks ni kiito kyl aiva hanurista kohta vuoden ollu lt eikä vieläkään vakkaripaikkaa prkl


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä samat kokemukset, huoltomiehet näprää puhelinta pihalla eikä mitään tapahdu!! Puhelin pelien pelailusta ilmoitettu työnjohtajalle ja sama homma vain jatkuu, vuotavan hanan korjaukseen meni 3kk, huoltomies selitteli että jossain järjestelmässä vika.. on se kumma että edes tuollaista työtä ei saa kunnolla hoidettua.

        Kaikki liikkeet ja tekemiset pitää kirjata puhelimella.
        Voin vetää esimerkin: Katsot työn puhelimesta ja soitat asiakkaalle 10min, ajat paikalle ja kirjaat ajon, käyt katsomassa vian 10min. Soitat isännnnöitsijälle 10 minuuttia ja selität asian ja tarpeen. Soitat tarvittaessa esimiehelle tehdäänkö me vai joku muu 5-10 min. Näpellät puhelimeen keikan 5min. Soitat tilauksen toimijalle 10min. Soitat asiakkaalle toimista. Niin siinä esimerkki pelaamisesta. Jos kaikki mene putkeen, aina ei kaikkia osapuolia tavoita heti ja asia siirtyy.


    • lassiejarakki

      tuntuuko että ylin johto salametsästää teitä, olette kuin vapaata riistaa, kun ylin johto liitelee tarpeeksi korkealla ei alakerran haju tule omaan nokkaan , ja alkavat uskoa todeksi sitä huttua jota keskenään todeksi luulevat, nämä ensimmäisen alkuportaan alokasjohtajat ovat säälittäviä, portaita niin paljon edessä että menisi 3 ihmisen elämä saavuttaaa tuo pilvenreuna missä johto soittaa harppuunaa, aivan kuten intissä .
      työläiset eivät ole kavereita , eikä ylempi johto halua sinua kaveriksi, palkkakin tuosta koiranhommasta ihan pilipali....ainut kohokohta , omat unet ja kellarissa oma komero.

      • Anonyymi

        Itseasiassa totta. ”Salametsästys” tai ei, vakoilua kenties? Vuosikymmeniä roikkuu perässsä ostaen pienempiä yrityksiä pois toivoen, että ”me saamme tuon ja halvalla”. Muuttaa jopa samalle paikkakunnalle työntekijän perässä toimistoineen toivoen, että ”me saamme tuon”.

        Ei kannata työhaastattelussa ainakaan juoda mitään ilmaista kahvia/teetä..


    • mitenonkaan

      Voisivat ainakin katsoa perään siivous jälkiä onko työt tehty kunnolla. Yleisissä vessoissa siivouksissa parantamisen varaa, vessapapereita puuttuu, vesihanojen ympärykset ja lattiat seinien vieruksilta pinttyneessä liassa. Liekkö kyse siivojien ajan puutteesta vai osaamattomuudesta,mutta parannusta kaivattaisiin. Puhtaus olisi tärkeää tällaisissa paikoissa.

      • Tqmper2

        Olen ollut yli kolme vuotta kyseisessä firmassa ja vaihtunut joka vuosi työnantaja ja useimmat heistä ovat epäpäteviä ja ymmärtämättömiä. Työntekijöitä seurataan hullunlailla ,epäkohdille ei tehdä mitään ennen asiakas valittaa ja uhkaa irtisanoa esim.siivouksen

        En suosittele


      • Anonyymi

        Voisit itse ottaa sen duunin.


    • Painajaista

      Jos lasten- ja vanhusten hoito on retuperällä, niin kiinteistöala vasta sekaisin onkin. Aivan järkyttävää keskitysleiri toimintaa. Listattu yhdeksi niistä ammateista, joista päätyy ennenaikaiselle eläkkeelle.

    • exä

      Hyviä ja huonoja puolia löytyy varmaan jokaisesta firmasta Hyviä ja huonoja esimiehiä myös mutta sitä ihmettelen että miten ansaitun palkan maksu joka perustuu tessiin voi olla niin pielessä kyseissä firmassa että samaa työtä palkkaluokka tessissä 4 niin toinen saa palkkaluokkaa 4 ja toinen 2 samasta työstä Simopuhelimen käyttö toi varmaan säästöjä kun kahvitauot jää pitämättä ja jos pidät kolmen vartin ruokatauon niin sekin muutetaan puoleksitunniksi Ja sekin jos aloitat vartin myöhässä työsuunnitelman mukaisen työn ja teet vartin pitempään niin pääsääntöisesti esimies kuittaa 15min. vähemmän työtunteja

    • Anonyymi

      Koko lähisuku tyytyväinen kun nuorella miehellä on yleensä työpaikka koulutuksensa jälkee.Jo neljäs vuosi menossa tässä firmassa.Äiteekin onnellinen.

    • Anonyymi

      Älkää hyvät ihmiset vaan hakeko Lassila tikanojalle töihin itse olen Hämeenlinnan alueella töissä ja työ on yhtä helvettiä vihannekset makaan kotona kun pääsen töistä

      • Anonyymi

        Vittu mikä firma töitä saa paiskia Maks 11. Tuntia päivässä


      • Anonyymi

        Ei kannata mennä sinne firmaan töihin


      • Anonyymi

        Ole aivan oikeassa. Olen ollut töissä kahdeksan vuotta kyseisessä firmassa ja se on paska.


    • Anonyymi

      No aika tuulesta temmattuja juttuja täällä, itse puoli vuotta töissä kyseisessä yrityksessä eikä juurikaan pahaa sanaa sanottavana. Työntekijälähtöistä esimiestyötä on,palkka aloittaessa 2400€/kk. Ihan jees työpaikka,en ole siis siivooja vaan laitostyössä heillä

      • Anonyymi

        No siksi et tiedäkään, siivoojat on ne joita kohdellaan todella huonosti. Aivan törkeää käsien pesua asioista esimiehellä. Olen lähdössä firmasta ihan näillä näppäimillä, enkä todellakaan voi suositella. On siellä ihan ok tyyppejäkin joskus ollut, mutta nyt on ihan liian kauan ollut osaamaton esimies. Ei vastaa kuukausitolkulla, esittää tyhmää tai sitten on sellainen oikeasti. Mitta tuli täyteen.


      • Anonyymi

        Paskassa firmassa on pienet palkat paitsi ojan päällä.


      • Anonyymi

        Hienointa on se että kun siivooja ei ole töissä, niin sijaisia ei ole . Vakituinen saa vain haukut huonosta työstä kohteesta.


    • Anonyymi

      L$T siivoojat maailman huonoimpia!...tai ehkä ennemmin niiden pomot jotka mitoittaa niiden työt rahankiilto silmissä? ennen oli kolme siivoojaa jotka surras ees-taas koko päivän....nyt on yks L&T jota ei välttämättä näe edes koko päivänä:D kohtalaisen paskaset paikat!!! toivottavasti kaupunki tulee järkiinsä ja purkaa sopimuksen!!!!!

      • Anonyymi

        Se on kuule asiakkaista - eli tuossa tapauksessa kaupungista - kiinni. Firma yrittää myydä palveluitaan, mut kukaan ei halua maksaa paljoa, mikä tarkoittaa että yks tyyppi tekee kolmen edestä töitä. Pakko jättää sovitusti paljon tekemättä tai sitten ei vaan ehdi. Joskus vika työntekijänsä mutta useimmiten säästösyistä palkataan yksi tekemään mahdollisimman vähän. Sen takia osa töistä on pikkupätkiä kymmenissä eri paikoissa, kun annetaan muutama tunti jos sitäkään per kohde.


    • Anonyymi

      Y T neuvotelut on käynissä sietä vapauttuu toimihenkilöitä siivojia 360 kpl.
      Ne pystytään työllistämään hantti hommiin.

    • Anonyymi

      Jos työ itsessään on ok, eikä muita työllistymisvaihtoehtoja ole, niin ei se pahimmasta päästä ole. Riippuu siis täysin mitä teet, sopiiko kellonajat, onko työmatka paha ja työkaverit ok. Olen itsekseen työskennellyt rappukohteessa 6 vuotta ja on rauhallista. Esimiehet toki eivät muista informoida mistään ja pelkkien uusien hansikkaiden saaminen vaikeaa, mutta olen muuten tietoinen mitä haluan tehdä, etten ota töitä jotka on liian kaukana, joissa on työkavereita, jotka on vuorotöitä jne.
      Pienellä palkalla pitää miettiä mikä on sen arvoista.

      • Anonyymi

        Saatko siis itse päättää, mitä töitä siellä otat? Onko sinulla sellainen sopimus? Pystytkö vaikuttamaan noin paljon työhösi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saatko siis itse päättää, mitä töitä siellä otat? Onko sinulla sellainen sopimus? Pystytkö vaikuttamaan noin paljon työhösi?

        Hain avointa työpaikkaa joka sopi minulle sisällöltään ja tunneiltaan sekä sijainniltaan. Ja voin kieltäytyä ottamasta enempää työtunteja muualta, esim. liian kaukaa, huonot tunnit jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hain avointa työpaikkaa joka sopi minulle sisällöltään ja tunneiltaan sekä sijainniltaan. Ja voin kieltäytyä ottamasta enempää työtunteja muualta, esim. liian kaukaa, huonot tunnit jne.

        Kohta kun yt saadaan päätökseen ja toimihenkilöitä tule siivoojia niille riitää töitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kohta kun yt saadaan päätökseen ja toimihenkilöitä tule siivoojia niille riitää töitä.

        Tuskin ne toimihenkilöt suostuu tulemaan siivoojiksi. Turhaa unta näette:)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kohta kun yt saadaan päätökseen ja toimihenkilöitä tule siivoojia niille riitää töitä.

        Tällä firmalla kuten joillakin muillakin on aivan turhat luulot itsestään. Jos on 20-30 vuotta sitten ollut kesäsiivooja mitättömällä palkalla niin ei se sitä enää tarkoita, että nykyään enää olisi...


    • Anonyymi

      10 vuotta L&Tllä töissä eikä valittamista. Palkat tullu aina ajallaan eikä ole mitään puuttunut. Pomon kans tullaan toimeen ja työkaverit on huippuja! Välillä joo, kiirettä kun tuurataan muita siivoojia, mutta eipä tuo haittaa :)

      • Anonyymi

        Älä Puhu Paskaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä Puhu Paskaa...

        haluan puhua paskaa


    • Anonyymi

      Itse olin L&T:llä töissä 2,5 vuotta. sinä aikana minulla oli 8 eri esimiestä joka toinen kuukausi puuttui palkasta monia satoja euroja. otin lopputilin mitä ei ole tähän mennessä maksettu tästä lähes 2 kuukautta myös viimeinen palkka mikä tuli sieltä puuttui päiviä mitä ei myöskään ole maksettu. L&T ei enään edes vastata viesteihin tai puheluihin. oli myös ensimmäinen työpaikkani että aikas mukavat kokemukset työelämästä. en suosittele kenellekkään! ulkomaalaisia huijaavat vielä enemmän kun eivät tajua oikeuksiaan.

      • Anonyymi

        Ne huijaavat kaikkia työtekijöitä ja vauhti sen kun kiihty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne huijaavat kaikkia työtekijöitä ja vauhti sen kun kiihty.

        Minä olen ollut töissä L&T:llä useamman vuoden eikä ole mitään pahaa sanottavaa. Ensin siivoojana, sitten ohjaajana ja nyt esimiehenä. Jos ette osaa omia hommianne tai esimies on osaamaton, ei se ole koko yrityksen syy. Sama kuin yhden kaupungin haukkuisi yhden näkemänsä asukkaan perusteella.


    • Anonyymi

      8 tunnin työkohde muuttui eka 7 puoleen nyt sitten 7 tuntiin ja sanotaan että kaikki täytyy saada valmiiksi vaikka ilmaiseksi tekemällä huhhu

    • Anonyymi

      Meil käy lt:n vanha ukko muka pihahommii tekemäs .. vitut.. istuu autos ja lukee lehtee.. näin pääskynlennos turus ..

      • Anonyymi

        Työhön kuuluu myös tauot ja ehkä se sattuu kohteeseen klo 8, 10 tai 12 aikoihin, tauot pidetään työtehtäviin sopivassa ajassa, eikä ole juuri nuo kellonajat,


    • Anonyymi

      Orjafirma

      • Anonyymi

        Ne käytää työntekijöitä hyväkseen.


    • Anonyymi

      Oli kyllä aika roiston näkösiä jätkiä Lassilan toimistolla.

      • Anonyymi

        missä päim toimisto oli


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        missä päim toimisto oli

        Se oli myös oma kokemus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se oli myös oma kokemus.

        Paskaa sakkia kun paska firma.


    • Anonyymi

      Oma kokemus kiinteistöpalvelupuolelta.
      Palkat tulee oikein ja ajallaan, lomapäiviä saa pitää aina halutessaan jos ei ole kiireaikaa, jos jossain varusteissa tai koneissa on puutteita ne ihan 1-2pv sisällä hoidetaan ja korjataan. Useampi eri kokoinen kiinteistöpalvelufirma tullut kierrettyä ja yhteenkään en ole ollut niin tyytyväinen kun L&Thn. Jos jotain kritisoitavaa pitää etsiä niin pieni palkka, mutta sekin tosin on TESn mukainen, minua on yritetty joissain kiinteistöpalvelualan yrityksissä huijata työskentelemään alle TES-palkan.

      • Anonyymi

        Olen 10 Vuotta töissä kyseisessä Yhtiössä kauppakeskuksissa. Kaikki ulkolaiset siivojat sai lopputilin iso päälikkö antoi kenkää joka oli ettinen puhdistus. Kiinteistön suurin päälikkö ei ottanut kantaa mihinkään asiaan. Työpaikka kiusaamista 8 vuotta. Asiasta ilmoitettu joka instansiin 2 Kpl tutkintapyyntöa pasilan poliisi laitos.Työnjohtajat syylisty Henkeen ja Tervyteen rikkomukset. Tessiä rikottiin jatkuvasti ei saanut pitää ruokatuntia ja kahvitaukoja.
        Työkaveria huijatiin tiputtamalla palkka alle TES- Palkan.Siivojat joutui tekemään omalla ajalla siivouksia ilman palkkaa.Mailman huonoita johtamista Työnjohto ja päälikkö tasolla.
        Koko aika siellä kusetetaan duunareita joka ei ole muuttunu mihinkään suuntaan.
        Lopputilin sai myös pääluottamusmies Vuosia sitten ja asia meni tuomio istuimeen ja sen työkaveri Oli laiton irtisanominen. Työnjohtajat Kakarat hyppii silmille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen 10 Vuotta töissä kyseisessä Yhtiössä kauppakeskuksissa. Kaikki ulkolaiset siivojat sai lopputilin iso päälikkö antoi kenkää joka oli ettinen puhdistus. Kiinteistön suurin päälikkö ei ottanut kantaa mihinkään asiaan. Työpaikka kiusaamista 8 vuotta. Asiasta ilmoitettu joka instansiin 2 Kpl tutkintapyyntöa pasilan poliisi laitos.Työnjohtajat syylisty Henkeen ja Tervyteen rikkomukset. Tessiä rikottiin jatkuvasti ei saanut pitää ruokatuntia ja kahvitaukoja.
        Työkaveria huijatiin tiputtamalla palkka alle TES- Palkan.Siivojat joutui tekemään omalla ajalla siivouksia ilman palkkaa.Mailman huonoita johtamista Työnjohto ja päälikkö tasolla.
        Koko aika siellä kusetetaan duunareita joka ei ole muuttunu mihinkään suuntaan.
        Lopputilin sai myös pääluottamusmies Vuosia sitten ja asia meni tuomio istuimeen ja sen työkaveri Oli laiton irtisanominen. Työnjohtajat Kakarat hyppii silmille.

        Ikinä enää en mene tähän firmaan siivoamaan enkå mihinkään muihinkaan hommiin. Yli 10 vuotta sitten olin työhaastattelussa toimistohommiin ja rekrytoijien tärkeimmät kysymykset olivat onko poikaystävää (olen nainen) ja milloin vietän viikonloppuja pois kotoa (potentiaalinen asuntomurto).


      • Anonyymi

        Ihan juuri näin. Mutta jos työt muuttuu että pitäisi olla ajassa joustoa, jää ne joustot maksamatta, eli jos tulet 1t aiemmin on sulla sille päivälle -1 tunti maksettua palkkaa.
        Lisäksi kohteita lisätään pikkuhiljaa kunnes katkeat.


    • Anonyymi

      Älä mene ikinä kyseiselle firmalle töihin. Työnanatajani on sählännyt niin paljon, kun pystyy. Hän kysyi moneen otteeseen vaatekokoani vaikka olin tämän hänelle sanonut, joka kerta. Kuitenkin sain väärän kokoisen paidan.
      Minulla oli mahdollisuus aloittaa työt muutamaa viikkoa aiemmin. Hänen kuitenkin piti ilmoittaa minulle vielä käykö se vai ei. No hän ei ilmoittanut sillon kun sanoi ilmottavansa. Hän soitti myöhässä ja sanoi ettei vieläkään ole varma, että soittaa minulle myöhemmin. Hän soitti minulle vasta sen jälkeen, kun töiden olisi pitänyt alkaa ettei käykään.
      Hän antoi perehdyttäjäni puhelinnumeron ja sieltä päästä ei ikinä otettu yhteyttä, joten joka kerta jouduin itse ottamaan yhteyttä ja sopimaan asiat.
      Alue jossa työskentelin oli huonoa ja siellä oli narkkareita ja muita sekopäitä, jotka ahdistelivat minua. Mietin, että miten minä kesätyöntekijänä ja vielä alaikäisenä voin olla tämmöisissä paikoissa yksin. Aina, kun tapasin muita työntekijöitä he olivat kaksistaan, ei ikinä yksin niinkuin minä.
      Palkkapäivänä sain muutaman kympin ja soitin ja ihmettelin asiaa. Asian ei siis kuulunut mennä niin. En ole vieläkään saanut oikeaa palkkaa ja jatkan asioiden selvittelyä viimeistään palkkaturvan kautta.
      Työ on paskaa, työntekijät on paskoja ja koko l&t on paskaa.

    • Anonyymi

      Vuoden ollu firmalla, en kyllä suosittele kenellekkään.

      • Anonyymi

        Itse kestin liki 3 vuotta mutta täysin asiakkaiden ja hyvän esimiehen ansiosta. Nyt vaihtu kohde ja esimies. Tähän uuteen kohteeseen annettiin puolet vähemmän aikaa kun edelliselle siivoojalle. Uusi esimies jätti vaan kohteeseen ja sano et ala hommiin. Ja valitusviestiä perään et miksei tätä ja tuota ole hoidettu. Vaikea tehdä kunnolla töitä kun täysin tuntematon paikka, kaikkia siivoustarvikkeita ei ole tuotuna, ja koitat siinä annetussa ajassa edes hoitaa kriittiset kohteet eli vessat yms pinnat näin korona aikana. Mun ammattiylpeys ei anna tälle myöden ja hakupaperit lähteny muihin firmoihin..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse kestin liki 3 vuotta mutta täysin asiakkaiden ja hyvän esimiehen ansiosta. Nyt vaihtu kohde ja esimies. Tähän uuteen kohteeseen annettiin puolet vähemmän aikaa kun edelliselle siivoojalle. Uusi esimies jätti vaan kohteeseen ja sano et ala hommiin. Ja valitusviestiä perään et miksei tätä ja tuota ole hoidettu. Vaikea tehdä kunnolla töitä kun täysin tuntematon paikka, kaikkia siivoustarvikkeita ei ole tuotuna, ja koitat siinä annetussa ajassa edes hoitaa kriittiset kohteet eli vessat yms pinnat näin korona aikana. Mun ammattiylpeys ei anna tälle myöden ja hakupaperit lähteny muihin firmoihin..

        Tämä firma on äärimmäisen epätoivoinen. Rikollisia ja vakoojia soluttautuneena vaikka kuinka paljon. Harjoittavat pitkäkestoista vakoilua.


    • Anonyymi

      Eläkkeelläolosihan alkokin olla i jo päätelty, kun olet myyty ennen aikojasi.

    • Anonyymi

      Kiinteistötekniikan puolella alan(kylmä, sähkö, iv, lv ja au) ammattilaiset tekee todella paljon kiinteistöhuollon duuneja, esim iv koneen suodatin vaihtoja, pikku fixaus maalauksia, muuttohommia, selvittelee työnjohdon tupla buukkauksia ja muita mokia ja lopuista vois kirjottaa vaikka kirjan pelkästä kiito sekoilusta. tolla 16 miljoonalla olis saanut rutosti a4 paperia tuntilapuiksi. Tänäkään päivänä en oo saanut vastausta kiidon hyödyistä?
      työnjohto on hassun hauskaa porukkaa laidasta laitaan, noin 80% keikoista on lähtö tiedoiltaan vajavaisia, mmm kyselyn pisteet työnjohdolle ovat keskimäärin ala-arvoiset.

      • Anonyymi

        Juottavat työhaastattelussa kahvia/teetä. Älkää juoko. Tiedä mitä sisältää. Varmaan nuorten, hoikkien, hyvännäköisten suomalaislikkojen perään..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juottavat työhaastattelussa kahvia/teetä. Älkää juoko. Tiedä mitä sisältää. Varmaan nuorten, hoikkien, hyvännäköisten suomalaislikkojen perään..

        Suomi, vähiten korruptoitunut maa, juupa juu:)


    • Anonyymi

      Mä oon kuullut tosta firmasta, erityisesti jätehuoltopuolesta. Sinne hakeminen on tosi vaikeaa, koska sinne ei pääse töihin. Lisäksi oon kuullut, että koeajan jälkeen (vikana päivänä) potkitaan pihalle ilman mitään perusteita. Varsinkin kun työntekijä on tehnyt työnsä hyvin.

      Tälläistä on siis Vantaan yksikössä. Älkää ikinä menkö tuohon firmaan, siellä kusetetaan ja käytetään hyväksi.

      • Anonyymi

        Joku yritys/valtio/kaupunki/kulpaileva paskatyöfirma on lahjonut niin, että antavat potkut koeajan vikana päivänä..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joku yritys/valtio/kaupunki/kulpaileva paskatyöfirma on lahjonut niin, että antavat potkut koeajan vikana päivänä..

        Kilpaileva..:)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kilpaileva..:)

        Lyöt hanskat naulaan, seisot tumput suorina ja kumisaappaiden kärjet taivasta kohtin kaiket työajat molemmissa firmoissa ja sanot, että tulit vaan chillailee niin tuskin kauaa kiinnostuvat..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lyöt hanskat naulaan, seisot tumput suorina ja kumisaappaiden kärjet taivasta kohtin kaiket työajat molemmissa firmoissa ja sanot, että tulit vaan chillailee niin tuskin kauaa kiinnostuvat..

        Ps. Laadusta pitää MAKSAA!! Jos haluat laadukkaan ja nopean työntekijän niin siitä pitää MAKSAA ENEMMÄN.

        Pps. Halvalla ei saa hyvää!


    • Anonyymi

      Valittavat kun eivät saa kettän töihin! Kumminkin laittavat paikat ainavaan hakuun. Keksivät mitä moninaisempia selityksiä, en ihmettele kun on vaikea päästä kun ei naama miellytä!

      • Anonyymi

        Haluavat vaan nähdä naaman, joka on hakemuksen takana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haluavat vaan nähdä naaman, joka on hakemuksen takana.

        Ole oikeassa. Siellä on nyt ollut useamman vuoden ollut Mikko Lahtisen toimesta Sananvapauden Lain rikkominen mikä on normaalia kun lakia ei noudateta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ole oikeassa. Siellä on nyt ollut useamman vuoden ollut Mikko Lahtisen toimesta Sananvapauden Lain rikkominen mikä on normaalia kun lakia ei noudateta.

        Se on kovin kusettaja mutta historia toistaa itseään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ole oikeassa. Siellä on nyt ollut useamman vuoden ollut Mikko Lahtisen toimesta Sananvapauden Lain rikkominen mikä on normaalia kun lakia ei noudateta.

        Haluavat vain nähdä onko hakija hoikka, nuori, tyhmä, pantava ja valmis hyväksikäytettäväksi kaikin tavoin.


    • Anonyymi

      Mitä työehtosopimusta L&T noudattaa?

      • Anonyymi

        riippuen alasta . pam varmaan suurimpana. on myös sähköliitto, rakennusliitto, teollisuusliitto ja jne.....


    • Anonyymi

      Uudenmaan Ely-keskus on varmaan hakenut tuossa maalis-huhtikuussa työntekijää Lassila&Tikanojalle vuonna 2013 kun tänne nämä Elyn virkamiesstalkkerit ovat siitä kirjoittaneet.

      No, onko kirjoittelu valtion virkamiehenä (ulkomaan agentti) tuottanut tulosta? Oletteko näin saaneet savustettua ja manipuloitua työntekijän teille töihin? Ja jos ei niin miksi ei?

      • Anonyymi

        Aiotteko taas maalis-huhtikuussa 2022 aloittaa samanlaisen hakkeroinnin ja vainon? Entäs maalis-huhtikuussa 2023 ja maalis-huhtikuussa 2024? Luulis että jos ei ole tuottanut sen kummempaa tulosta niin lopettaisivat, mutta ei..


    • Anonyymi

      L&T poisti arkipyhäkorvauksen.

      • Anonyymi

        Sain tästä tiedon PAMin kautta, onneksi olen töissä muualla mutta sama ala joten pelottaa leviääkö ilmiö. Aiotteko vaihtaa työpaikkaa ennen seuraavia arkipyhiä? Jos esim joulu osuu keskelle viikkoa jonain vuonna niin siinä saa tehdä aika pitkää päivää tasoitusjakson aikana.


    • Anonyymi

      Kohta ensimmäinen ja viimeinen kesä lopuillaan tässä puljussa. Kieroillaan ja valehdellaan sen minkä vain ehtii. Ei kiitos enää.

    • Anonyymi

      Olin opiskelemassa vuosia sitten siellä oli Tikanoja sukunimeltään eräs opiskelija no onneksi en ole enää työelämässä. Muuta en viitsi kirjoittaa .

    • Anonyymi

      Suoraan sanottuna pa*ka firma, oman kokemukseni perusteella ainakin.
      Liian paljon töitä yhdelle ihmiselle ja kun työvuorojen siirtoa kysytään, niin ei vastata useampaan päivään ja kun vihdoin vastataan niin uskotellaan että työmäärä helpottuu mutta todellisuudessa näin ei todellakaan ole.
      Parhainta kaikessa on että toisten työntekijöiden tekemät virheet sysätään toiselle.
      Never again.

    • Anonyymi

      Työntekijän hyvinvointi ei tunnu olevan tässä lafkassa millään tavalla tärkeetä.
      Esimiehet yleisesti ottaen kieroja, tekee paljon mokia ja syyttää työntekijää omista virheistään.
      Työntekijöiden perehdytys on ihan olematonta, esimiehille tuntuu olevan pääasia että kunhan nyt joku edes näyttää tekevän töitä että saadaan asiakkaalta rahat, ni hyvä on. Työn jälki ja laatu ei olennaista ja kuka tahansa onneton laiskimus pääsee töihin lorvimaan. Saman palkan saa tekee sitten tosi hyvin työnsä tai ei ollenkaan. Tää syö ammattitaitoisen ihmisen työmoraalia aika kovaa.

      Mutta toisaalta, tuntuu kaikki siivousfirmat olevan nykyään tätä tasoo.

    • Anonyymi

      Hirveä paikka.
      Palvelumestarit !!? ( Mitkä 😂??)
      Ovat niitä, jotka pääsivät asemaan, koska sukulainen nuoli persettä... 😅
      Täysin ammattitaidottomia, hälläväliä tyyppejä, joilla on kusta päässä jo valmiiksi.
      Näet ja tajuat sen, jos menet - älä mene.
      Arvosta itseäsi enemmän.

    • Anonyymi

      Hei, varoittaisin kyseisestä firmasta… täällä etelä-Karjalassa jää ainakin lumityöt tekemättä vaikka sopimus on ja laskut maksettu. Kun reklamoi asiasta, niin vastaillaan että huomennahan sataa vettä niin kiire ei ole.,, kuitenkin rinnakkaisen rakennuksen työt on tehty. Lisäksi jos tulee vaurioita, eivät maksa niitä.. syyttävät vain alihankkijaa.
      Ei enää ikinä tätä firmaa.

      • Anonyymi

        Kuulostaa Helsingin kaupungilta. Tekevät lumiauraukset siitä kohtaa missä asuu silmää tekeviä ja muualta jätetään tekemättä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulostaa Helsingin kaupungilta. Tekevät lumiauraukset siitä kohtaa missä asuu silmää tekeviä ja muualta jätetään tekemättä.

        Viikon olen ollut.ali urakoitsijan kautta töissä lassila tikan.ojassa töitä pitää tehdä kuin urakka palkalla vaikka on.tunti.palkka ihan sairasta tekemistä on uusi työ haettava.ei tollaisessa jaksa pitkään


    • Anonyymi

      Heidän roskakuski murjoi autoni rikki. Rahoja odoteltu jo tosi pitkään.

    • Anonyymi

      Palkka kohillaan, työturvallisuusasioita käydään läpi paljon ja siihen "panostetaan. " Palvelumestari".. en tosiaan tiedä miten tämäkin kaveri on paikkansa saanut. Minkäänlaista perehdytystä en työhön saanut. Kuulemieni juttujen perusteella yleistä muuallakin, ei jatkoon.

    • Anonyymi

      Naapurissa asuu Lassila tikan, ojan siivooja tosi tyly,hirvee ..nokka pystyssä kävelee,tukehtus jos vettäsatas,ei oo naapureita näkevinäänkään.Kertoo firmasta aika paljon.

      • Anonyymi

        Soittaa musiikkia niin pirunkovalla,että kylä raikuu,persettään pyörittelöö.On olevinaan niin tärkeä,kun ajelee lassila tikanoja ojan autolla.Hirveen tyly muija...Kontiolahdella. siivooja.....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Soittaa musiikkia niin pirunkovalla,että kylä raikuu,persettään pyörittelöö.On olevinaan niin tärkeä,kun ajelee lassila tikanoja ojan autolla.Hirveen tyly muija...Kontiolahdella. siivooja.....

        No eihän tuo nyt kerro ko. firmasta yhtään mitään :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Soittaa musiikkia niin pirunkovalla,että kylä raikuu,persettään pyörittelöö.On olevinaan niin tärkeä,kun ajelee lassila tikanoja ojan autolla.Hirveen tyly muija...Kontiolahdella. siivooja.....

        Tiedän tapauksen, on vieläpä päättävässä asemassa....


    • Anonyymi

      ÄLÄ MEE,HIRVEE PULJU.

      • Anonyymi

        Helpolla pääsee kun ei mene paskaan ja persen reikä firmaan.


    • Anonyymi

      Työpaikkakiusaaminen jokapäiväistä asiaa, vaikka firman säännöt sen kieltä.
      Myös tosi laiskoja ja jos joku haluaa paremmin tehdä sit kiusataan ja savustetaan ulos.
      Valitettavasti totta

      • Anonyymi

        Tähän ei voi muuta sanoa, kuin perkele suomalaista työkulttuuria :(


      • Anonyymi

        Tätä on jatkunut vasta 10 vuotta ja pamin liitto tuomarit tietää siitä.


      • Anonyymi

        sitä on vasta yli 10 vuotta.


    • Anonyymi

      Todella kiusataan urakalla ja Jo's ei ole tarkkana niin esim. siirtymäkorvaukset katoaa

      • Anonyymi

        Olin järvenpäässä lassilan tikanojalla töissä kyllä täytyy sanoa ei täysjärkisen paikka


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olin järvenpäässä lassilan tikanojalla töissä kyllä täytyy sanoa ei täysjärkisen paikka

        Tyhmät ihmiset on sillä töissä. En menisi edes katsomaan tyhmiä ihmisiä.


    • Anonyymi

      Oon ollu nyt vuoden töissä, alussa oli ihan mukavaa, mut sitten... 4kk kesti et sain työhousut, työkenkiä ei oo vieläkään toimitettu, tai on kahet liian pienet, työpaidat 5kk, ja työtakki 6kk. Oon pyytäny vaihtotakkia yms, menee kuuroille korville, oma palvelumestari on aivan järkyttävä ihminen, pelkkää paskaa ja valituksia jokapaikasta, ei koskaan mitään hyvää sanottavaa, firman oikeusasiamies heti hänen puolellaan, ja pääluottamusmies sanoo vaan et pure hammasta ja tee työsi. Olin 2päivää saikulla, niin pomolle ilmotti 2työntekijää etten oo tehny tehtäviäni, vaikka olin, tiesin et paikoissa oli paikalla porukkaa kun tein työni ja pyysin että heiltä kysyttäisiin, sanoivat et ei tarvitse ja ojensivan kirjallisen varotuksen tästä. Eli palvelumestari saa huutaa sulle puhelimessa ja haukkua sut alimpaan helvettiin, ja sulla ei oo sanaa sanottavana mihinkään, en tiedä mitään firmaa jossa siivoamisesta tehdään näin vaikeaa... Alan olla siinä pisteessä että otan lopputilin ja karenssin mieluummin ku katon tätä paskaa enää. Niin ja siel o myös väkisin 6pv työviikko, ei koskaan lauantaivapaata, vaikka liitosta sanotaan et joka kk pitäs olla vähintäön yks pitkä viikonloppu. Välttäkää kys firmaa!!! Jollette sit saa jotai kiksei siitä et sut alistetaan ihan paskaksi.

      • Anonyymi

        Aikoinaan olarin luomassa työn johtaja erehty huutaamaan kurkku suorana mun työkaverille puhelimessa. Mun työkaveri järjesti sille lopputilin. Sitten se työjohtaja itki koko henkilökunnalle piti näyttävän tapahtuman kenelle hän on huutanut.


    • Anonyymi

      Erittäin huonoja kokemuksia. Pomoja, jotka ei tiedä siivouksesta mitään. Kännykässä erilaisia sovelluksia jotka ei toimi eikä ollenkaan opeteta käyttämään. Siivoojia kohdellaan huonommin kuin paskaisia rättejä. Älkää koskaan ottako yhteyttä esim. työsuojeluvaltuutettuun. Ne on kyylääjiä, jotka nuolee pomon persettä. Pomojen ainut ajanviete on kiusata työntekijöitä. Siivoojien on pakko tehdä vikahavaintoja tietty määrä vuodessa oli niitä tai ei. Palavereita jatkuvasti, joissa jankataan samoja asioita. Töitä on tietysti kaksi kertaa enemmän kuin muissa firmoissa, ellei enemmänkin. Yhtään jos valitset, sinut nujerretaan armottomasti. Pomot laittaa omat virheensä työntekijöiden syyksi. Tämä on uskomatonta, mutta totta.

    • Anonyymi

      Kuusamossa on ainaki pallo hukassa sillä joka johtaa jäte firmaa siellä, ei ole koskaan paikalla toimistossa kun siellä käy. T. Rukalainen

      • Anonyymi

        Yritys on osittain myynnisä niin käy paskaläjälle.


      • Anonyymi

        Myyjät on asiakaspalvelijoita. esimies on hommissa, se duunaa kädet mudassa oman tiiminsä kanssa, jotta tarvittavat työt saadaan hoidettua


    • Anonyymi

      Lopeta heti ennen kuin tarvitsee kokea väärin kohtelua ja epäoikeuden mukaista käytöstä.
      Toisia suositaan (mielistelevät) ja taas toiset ovat pelkkää kuraa.
      Toisille tarjoillaan lounaita toisille ei.
      Jos olet hyvä nuolemaan, niin ota ja nauti.

    • Anonyymi

      ihan hyvä paikka on

      • Anonyymi

        Onneksi kiinteistö puoli on myynnissä ja pomot on saanut lopputilin. Näin käy kun työntekijöitä kohdellaan huonosti, Paskaläjä hukuu omaaan paskaan. Terveisin tikan poika.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      362
      4399
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1839
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1580
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1380
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1351
    7. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1345
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1225
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe