Weber grillit - Made in China!

Veeperi vai mikä?

Tämä tieto varmasti järkyttää ainakin jo Webergrillin hankkineita.

Weber grillit on nykyään kiinassa tehty. Weberin kaasugrillin paketin kulmassa pienellä printattuna lukee kuuluisat sanat "Made in China" . Eli luulo jenkkigrillistä on vain harhaa.
Ei ole järkeä maksaa monta sataa enemmän kuin marketgrillistä! Samaa kaasuahan ne molemmat polttaa, hinnasta riippumatta.
Osa Webereistä alkaa olla myös todella vanhanaikaisen näköisiä ja en usko että kukaan jaksaa kovin montaa vuotta grilliä pitää kun se menee taas vaihtoon. Eli
joku 25 vuoden hintaan piilotettu takuu ohjelma ei tuo mitään lisäarvoa. Jos on kaasugrilliä hankkimassa, kannattaa siis miettiä hankkiiko kalliin kiinalaisen Weber kaasugrillin vai kohtuu hintaisen kiinalaisen kaasugrillin.

49

19617

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jepjep7

      Ja noin tarvii köyhän itselleen todistella ku rahat ei riitä Weberin grilliin siihen laatu laitteeseen

      • Lisää näitä

        Onko kaikki Weber grillin hankkineet jotenkin rikkaita? buuuaaahhhh! Ja näemmä heti kolahti jonkun Weber grillistä liikaa maksaneen säälittävään egoon. Hyvä hyvä!


    • jepjep7

      ei ehkä rikkaita mutta ymmärtää ainakin laadun päälle ja laatu maksaa.

      • Melkein uskoin

        Kiinalaista laatua???


      • Eikä tarvitse viedä kaatopaikalle parin vuoden välein grillin raatoa. Sitten marketista taas joku tekele jonka kasaamiseen menee koko päivä. Kun hankkii hyviä tuotteita jää aikaa muuhun kuin kaatopaikalla ja marketissa lorvimiseen.


      • Anonyymi

        Ne joilla on Weberin grilli eivät vaihtaisi sitä halpikseen. Myös grillaus tuloksella ja turvallisuudella on merkitystä. Samoin Weber grillien helpolla puhdistuksella. Weber grillien rasvankeräys systeemin on myös hieno keksintö. Kestävää laatua ja tulee myös halvemmaksi ostaa kerralla kunnon tuotteita.


      • Anonyymi

        Seuraavat sanat eivät kuulu todellakaan kaasun pariksi: laatu ja grilli.
        Kerrassaan huvittavaa tämän puuhastelu kaasun kanssa ja leikitään grillaavansa. Ensin keitetetään ja pinnat kaasulla, oliko se lihan aatelointia?

        No, saahan isit esittää kokkia ja lämmittää nakit kaasulla - ettei vain koko ateria synny kaasulla?


      • Anonyymi

        Tulee sille hintaa jos ensin ostaa kiinalaisen ja sitten laadukkaan.


    • Grillaaja täälläkin

      Valmistuttaja ratkaisee, ei valmistusmaa. Kalliiseen hintaan nimensä ja tuotemerkkinsä (brandinsa) vuosien ja vuosikymmenien mittaan lunastanut firma ei teetä tuotteitaan Kiinassakaan missään kähyisissä hikipajoissa, vaan viimeisen päälle varustetuissa, ajanmukaisissa tuotantolaitoksissa. Laadunvarmistuksessa noudatetaan standardeja, jotka pätevät kaikkialla maailmassa.

      Et kai jätä Nokian puhelintakaan ostamatta sen takia, että pakkauslaatikon kyljessä ovat nuo kammoamasi sanat ”Made in China”? Ei Nokiallakaan ole enää varaa valmistaa kapuloitaan Suomessa.

      Minä ajan tyytyväisnä miesnä syksyllä 2008 uutena ostamallani, yli 31.000 € maksaneella autonrottelolla, joka on valmistettu kehitysmaassa nimeltä Meksiko. Saattaisin ajaa ihan yhtä tyytyväisenä, vaikka kärry olisi valmistettu Kiinassa.

      Minulla on kaksi Weber-grilliä. Valmistusmaata en tiedä; kumpikin on ollut minulla jo parikymmentä vuotta. Toista käytän takapihallani ja toisen nostan veneestä laiturille tai kalliolle, kun tekee mieli grilliruokaa. Toiseen ostin juuri uuden ritilän, kun alkuperäinen alkoi tulla jo elinkaarensa päähän. Teräsemalikuoret ja muu sellainen käyvät minulle yhä uudenveroisesta.

      Yhteistä kummallekin Weberilleni on se, etteivät ne toimi kaasulla vaan wanhaan hywään malliin hiilillä. Jos muut eivät huomaa maussa eroa, niin minä huomaan.

      • ensiisgrillaa

        No kyllä ne "maailman merkitkin" teettävät tuotteensa kiinalaisissa hikipajoissa eli kustannuksista se on kiinni.

        Samalla voi mainita suomalaisen pallogrillin olevan kuin uusi neljänkymmenen vuoden käytön jälkeen- laadulla on siis merkityksensä ja uudemmat vaikka näyttävät kauniilta päältä eivät vain kestä muutamaa vuotta kauemmin.


      • Anonyymi

        Kyllä valmistusmaa ratkaisee paljolti. Kiinastakin tulee laatua, mutta pääasiassa huonoa laatua tai heikkotasoisia kopioita.


    • BRIKETTIGRILLI!!!

      Älä hanki kaasugrilliä. Se on kuin koventaisi kyrsää töhöttimellä.

      Autenttinen makuelämys saavutetaan hiiligrillillä. Ja Weber valmistaa niitäkin.
      Weberin (esim 57cm) pallogrilli on todella hyvä laios. Siinä on venttiilit pohjassa ja kannessa sekä tuhkis pohjassa. Koksiritilään tulee vakiona mukaan sellaset pienet lankatelineet, joiden avulla briketit saa tiettyyn kohtaan arinaa.
      Tällä konstilla voidaan käyttää suoraa, tai epäsuoraa höökää.
      Veriguud veriguud.

      Hiilille voi heittää myös pätkän omenapuun oksaa, jos haluaa viimeistellä grillaamansa kördöt savustamalla.
      Tätä temppua ei kaasupojat tee.

      Kannattaa käyttää weberin valmistamia brikettejä (vaikka niissä on kovempi kilohinta) koska ne toimivat todella paljon paremmin, kuin mitkään muut.

      Sytyttämiseen suosittelen sellaista putkituubaa ja sytytyspaloja.

      Jos asut kerrostalossa, etkä voi hiiligrilliä ostaa, muuta pois.

      • Lucifer grilli

        Ekat 45 vuotta tuli pelattua hiiligrillillä, kyllä tämän kaasugrillin kanssa homma on helpompi ja eikä siihen grillaamiseen mene puoli päivää tai koko ilta...

        Mutta ne sukupolvet mitkä ei ole hiiligrillin kanssa pelannut, niin siitä sitten hankkimaan elämyksiä, asioilla on markkinamiesten ansiosta tapana toistaa itseään ja mennä ympyrää.


      • Weber foorevör!

        Tämä henkilö puhuu paljon mutta kaikki on asiaa! Totta sekin että Weberin omat briketit ovat parhaita. Luvattu paloaika, 4 tuntia, pitää paikkansa. Grillikylkeä hitaasti kypsennenttäessä ei parempaa lämmön lähdettä ole.
        Lisäksi Weberin hiiligrillistä puuttuu turhat aukot kuten kaasugrilleissä, joten lämpö ja varsinkin AROMIT pysyvät tallella.

        8 vuotta olen käyttänyt Weberin 57cm hiiligrilliä ja paljon hyvää ruokaa on sillä tehty.
        Weberin USA sivuilta löytyy paljon hyviä ohjeita joilla onnistuu. Aina ei tarvitse olla lihaa, jota grillataan. Kokeileppa vaikka jälkiruokaa; grillatut banaanit ja paahdettua manteli sokerikastiketta. Päälle pallo jätskiä ja namnamnamnamnamnammmmm!


      • 18+1

        Ai? Kyllä minä vaan olen heittänyt kaasugrilliin omenapuun (ja kirsikka, hickory, vaahtera ym) kappaleita polttimen lämmönjakolevyn päälle ja hyvin on savua piisannut.

        Briketit ovat turha menoerä "normaalin" grillauksen yhteydessä. Pihvit ja makkarat paistuu niin nopeasti että tavalliset hiiletkin palavat vielä pitkään sen jälkeen kun ruoat on jo syöty ja tiskit tiskattu. Low & slow bbq-savustukseen ne sopivat kyllä hyvin, mutta ihan yhtälailla pärjää tavallisilla hiilillä ja piippusytyttimellä.


      • 17+10
        Lucifer grilli kirjoitti:

        Ekat 45 vuotta tuli pelattua hiiligrillillä, kyllä tämän kaasugrillin kanssa homma on helpompi ja eikä siihen grillaamiseen mene puoli päivää tai koko ilta...

        Mutta ne sukupolvet mitkä ei ole hiiligrillin kanssa pelannut, niin siitä sitten hankkimaan elämyksiä, asioilla on markkinamiesten ansiosta tapana toistaa itseään ja mennä ympyrää.

        Miten saat hiiligrillillä grillaamiseen kulumaan koko illan, jos et mitään low & slow kokkausta harrasta? Piippusytyttimellä saat valmiin hiilloksen vartissa ja ruoka valmistuu luonnollisesti samassa ajassa kuin kaasugrillissäkin. Ja kun kaasugrilliäkin joutuu esilämmittämään jonkin aikaa, niin eipä tuo hiiligrilli ajankäytön suhteen eroa kaasugrillistä oikeastaan millään tapaa.


      • the kings
        17+10 kirjoitti:

        Miten saat hiiligrillillä grillaamiseen kulumaan koko illan, jos et mitään low & slow kokkausta harrasta? Piippusytyttimellä saat valmiin hiilloksen vartissa ja ruoka valmistuu luonnollisesti samassa ajassa kuin kaasugrillissäkin. Ja kun kaasugrilliäkin joutuu esilämmittämään jonkin aikaa, niin eipä tuo hiiligrilli ajankäytön suhteen eroa kaasugrillistä oikeastaan millään tapaa.

        Kylläpä grillit eroaa toisistaan ja paljon. Olen kokeillut molempia grillejä ja kyllä hiiligrilli on ehdoton ykkönen. Mihin sulla on kiire kun ruokaa laitat(hautaanko)?
        Kaasugrilli on siitä inhottava, että kaikki rasva palaa kiinni pariloihin ja niitä saa hinkata oikein työnteolla. Tietenkin fiksu "rikas"suomipoika pesettää vaimolla, ja jne. Hiiligrillissä rasvat putoaa hiilien päälle. Kauppamiehethän osaa ja yrittää selittää kaikin tavoin oman tuotteen puolesta. Totuus on kuitenkin näin. Ja vielä kysykää noilta huippukokeilta, mitä grilliä mieluiten käyttää. Niin että itsetunnon kohottajat vain hankkimaan niitä kalliita kaasugrillejä, joita köyhät mollaa.


    • gourmet2

      Ja asiahan on niin, että kaikki grillit ovat uutena hienoja.
      Useiden käyttökertojen jälkeen jos ei viitisi grilliänsä puhdistaa, niin on aivan
      sama lukeeko siinä kupeessa Weber vai Lucifer.

      Totuus on myöskin se, että hiiligrilli on se oikea grilli.
      Vie vain vähän enemmän aikaa.

      • Anonyymi

        Ei vie. Siivous helppoa, hiilikorit ja folio pallon pohjalla.


    • Köyhä ku helvetti

      Meillä Weber genesis ja ostin sen siksi, kun olen perkeleen köyhä ja luonnonsuojelija. Halusin kestävän ja hyvän grillin, ja sitä se on meille 4 vuotta ollut.

      • Weber1

        Samanlainen löytyy täältäkin. Syksyllä vaan onnistuin rikkomaan sytytysnappulan. Vaan eipä hätää, lauantaina laitoin sähköpostitse kyselyä uudesta ja nyt aamulla tuli vastaus että lähetetään heti Tanskan varastolta uusi.


    • Tryben

      Vain spirit malli made in china.
      Muut mallit valmistetaan mänttilässä. Lähde weber finland 26.04.2013

    • Ei aivan

      ^itse asiassa jenkeissä valmistetaan vain Genesiksen ja Summitin posliiniemaloinnit. Muut tilpehöörit kuten polttimet, ritilät, nupit, renkaat yms tulee kiinasta samasta tehtaasta kuin Spirit malli kokonaisuudessaan.

      Muistaakseni Weberin sivuilta on otettukin tuotteiden yhteydestä valmistumaat pois.

      • MarkkinT määrää

        Tottahan se on että halpahallin omalla merkillä valmistettu kolajuoma maistuu ihan cokikselle. Samaa kaasua ja yhtä kuumaa liekkiä polttava kaasugrilli, ei eroa grillausominaiksuultaan yhtään, maksaako se itse grilli - laite 199 € vai 699 €.
        Toinen asia on se, että mitä tekee 25 vuoden rajoitetulla takuulla? Weberin takuu rajoittaa kaikilta osin takuun kattamaan ainoastaan 2 vuotta, joka on jo osin huonompi kuin 199 € megamarketgrillien takuu.
        Joten järki käteen taas tässäkin asiassa. Ei Weber ole grilleissä mersu ja mersu ei ole autoissa jumala. Se on hienoa että grillimarkkinoilla tulee koko ajan tarjontaa, jokaiseen hintaluokkaan ja grillaaja itse saa päättää, millä grilillä itse grillailee.
        Sitä tarkoittaa markkinatalous!


    • 47464332

      Jos ostat grillin jossa on "ruostumatonta" terästä niin varmistu että se on oikeaa ruostumatonta 316 ym

      Mitään pinnoitettuja putkija ei kannata olla polttimissa ja putkissa.
      Tulee vaan myrkylliset savut ruokiin

    • Kualeppi

      Minun rilli toemmii halakoloella ja on mualiman paras eekä mikkää veeperi tahi muu halapa peltikasa. Hinttoo ol jottae 1,5 miljjoonnoo eurossa. Tosin siihen kuulu tuota rillimehttee jonnii verran. Pitännöö lähttee tuas rilloommaanj.

    • ny rillataan

      Halpis pallogrillillä ja parilalla on saatu vähintäänkin ihan yhtä hyvää kuin weberillä. Huvittaa ne weber-uskovaiset, jotka maksavat tonnin kiinalaisesta pallogrillistä ja vielä kehuskelevat tyhmyydellään.

    • persittä raapien

      Jos nyt lähdetään semmoisesta faktasta, että kaikki grillit on nykyisin tehty siellä "kiinassa" niin näistä pitäisi sitten valita.
      Kävin katselemassa grillejä, kun tarviasi uuden. Webberi oli kyllä kaikista korkealuokkaisia, osaa ne kiinassakin hyvää tehdä. Hinta oli kyllä sen verta huima, että katselin vain. V...u se maksoi monta tonnia ! Oli se kyllä hieno, mutta minun on tyytyminen halvempiin grilleihin. Ostin lopulta semmoisen vähän yli 500€ grillin, "köyhän vepperin". Sillä on nyt mentävä, ja varmaan tulee makiat ripsut silläkin.

    • Not Made in China

      Jos vertaa BeefEateria tai Napoleon grillejä Weberiin. Niin kertokaas millä alueella ne ovat muka huonompia kuin Weberi? Ja eikä tarvitse ostaa Kiinassa valmistettua grilliä.

    • jajajajjaa

      BeefEater made in China.
      Napoleonista en tiedä, mutta tuo BE on paska grilli. Itsellä oli jatkuvia ongelmia mm. hengenvaarallinen kaasuvuoto sivukeittimessä.

    • Raaka-arska69
    • Laatutietoinen.

      Katsoin juuri Weber Summit grillini pohjaan ja kyllä siellä luki että made in U.S.A.
      On grillien aatelia, ei mikään citymarketin barbeque 3.

      • Justjoo

        Oikea hölmö! Ei siellä grillin pohjassa mitään lue. Se valmistusmaa lukee grillin arvokilvessä. Pohjassa...kaikenlaisia täällä pyörii...


      • Naapuri on kade
        Justjoo kirjoitti:

        Oikea hölmö! Ei siellä grillin pohjassa mitään lue. Se valmistusmaa lukee grillin arvokilvessä. Pohjassa...kaikenlaisia täällä pyörii...

        Ainettä tulee hyvät ruoat Weberillä. Naapurilla on aika surkea ilme kun kyselen vähän väliä että ootkos grillaillut. Naapurilla on joku kiinanihme. Joutuu pitämään sitä peitteen alla ettei ruostuisi. Weber ei ruostu, ainakaan Genesis. Nytkin pyörii vartaassa paisti.
        Monet partaan naurut olen tänäkin kesänä saanut naapurin miustannuksella. Suosittelen!


      • ootnääpölöjä

        naapurin surkea ilme johtuu kuule siitä, että se veeperis on ihan kauttaaltaan linnun paskassa kun et raskinut enää sitä peitettä ostaa

        hehehehehhehehe

        se parhaiten nauraa kuka viimeksi nauraa


    • Nyt on mitä on

      Ei ole mitään järkeä ostaa Weberin ylihintaisia rumiluksia. Samalla hinnalla saa grillin ja koko kesän grillattavat. Weber oli joskus hyvä -silloin kuin isoisä sai olkihatun.

    • Jorvas_grillaajaa

      Weberin Spiritit on tosiaan tehty kiinassa ja ovat järkyttäviä rimpuloita. Genesis ja Summit sen sijaan ovat toista maata. Otapa kaupassa ensin Spiritin kahvasta kiinni ja heilauta. Toista sama Genesiksen kanssa ja ero on huomattava. Eroa myös valmistusmaassa.

      Samoin One-touch hiiligrillit on ihan jees. Mutta tarkkana saa tosiaan olla, kiinanrimpula Weber ei mielestäni ole markettigrilliä parempi, kun taas paremmat mallit ovat grillien aatelia.

    • pekosbili

      Totuus on että lämmönjako koko grillausalueelle on huomattavasti parempi kuin Fireplussassa, Barbecissa, Futurissa, Luciferissa ja muissa halpis vehkeissä. Painostakin tuntee että on muutakin kun muovia ja läkkipeltiä. Fireplus maksoi 250 ja nyt melkein ruostunut pilalle. Varaosa ja lisätarvike saatavuus Weberillä toista maata.

      • PekosbilinVeli

        Ollut siis käytössä vajaa 3 vuotta. Joten jos ostan 10 vuodessa 3 grilliä tai yhden weberin niin kumpi tulee halvemmaksi. Webero 444e ja 3x250e=750 niin kumpi tulee halvemmaksi. Ja halpiksiin saat tilata melkein vuosittain uusia lämmönjako peltejä kun ovat pellistä tehty ja tuostuvat talvella puhki.


    • niinyksinkertaistaseon

      ookkonää tosiaan noin hölömö,

      mikään mee vuodesa puhki vaikka ränni alla pitäsit

      kaiken maailman kaheleja täällä ylihintaisia veepereitään kehuu, samanlaista ruokaa sillä tulee kuin muillakin

      jossain vaiheessa tajuutte, että se on siitä grillaajasta kiinni, miten maistuvaa ruokaa syötte

      ostakaa FUTURA TRIO EVO, nyt Agrimarketista 299 ja nauttikaa elämästä

    • Anonyymi

      Muutaman kaasugrillin kaatopaikalle viennin jälkeen ostin Weber grillin. On eko teko ostaa grilli joita ei näy kaatopaikalla, koska Weber grilli on kestävä. Kestävyyden lisäksi mukava ja turvallinen käyttää. Grillaminen helppoa ja grillin puhtaana pitäminen on hyvin yksinkertaista. Nyt neljän vuoden käytön jälkeen grilli näyttää vielä uudelta ja sisäosat eivät ole ruostuneet kuten aikaisemmissa grilleissä. Kiinassa tehdään aika paljon tuotteita joita ihmiset arvostavat. Weber on yksi niistä. Halvalla saa halpaa tavaraa.

    • Anonyymi

      Off the topic
      Ihan mielenkiinnosta kyselen, missä sun "amerikkalaiset" lenkkarit tai merkki paitas on oikeesti tehty? Olisko noin, että valmistusmaa saattaapi olla joku muu kuin ihana ameriikka

    • Anonyymi

      Kebab!!!

    • Anonyymi

      Ajankohtainen asia: olin jo tilaamassa Weberin grilliä, kun tajusin, että on Kiinassa valmistettu. Ei oikein näinä maailmanaikoina tunnu kivalta ostaa Putinin sotatoimet hyväksyvässä maassa valmistettuja tuotteita. Onko mitään eurooppalaista tai amerikkalaista laatutuotetta, joka kilpailisi Weberin kanssa?

    • Anonyymi

      Kiinassa tehdään romua, en osta ikinä enää Kenwood merkkisiäkään vehkeitä.

    • Anonyymi

      Eikö suomessa todellakaan ole grillin valmistajia????
      Mikä häpeä, suomalaisethan grillauskansaa ja juhannuksena pöhisee grilli joka tontilla ja pitkin kesää grillataan myöhään syksyyn.
      Syksy on parasta aikaa savustukseen lämpötilojen suhteen.
      Jotain avogrillejä ja kotakeittiö tyylisiä on, mutta onko normaali hiiligrillejä?

      • Anonyymi

        Ainakin Aarikka tekee niitä sähkötoimisia pönttögrillejä/savustimia, mutta niitäkin saa aivan vastaavia paljon halvemmalla. Jos saa 1/3 hinnalla niin sama missä tehty, mutta kiinalaisista ei ainakaan kannata maksaa paljoa. Pitäisi päinvastoin boikotoida yrityksiä mitkä teettää tuotteensa orjatyövoimalla pilkkahintaan ja ottavat älyttömät voitot, kiertävät myös veroja.


    • Anonyymi

      Juuri hankittu ja kasattu Genesisi E-320s. Kaunis ja edullinen grilli. Minulle kävi juuri niin että katsoin ensin tätä jonka ostin ja sen jälkeen sitä halpis weberiä 3 polttimoista spiritiä. Ero on kuin yö ja päivä. Spirit on muovisen oloinen muovikahvalla ja ujon näköinen halpis 599e. Tämä maksoin reilusti yli tuplat mutta on sitten ihan eri fiilis grillata isolla laatupelillä. Ainut mitä unohti ostaa oli suojapeite ja tarvikkeet. Noh huomenna kipaisem hakemaan weberin peitteen ja puhdistus jne välineet ruoanlaittoon. 300eurolla saa koko setin kevyesti. Helppo kasata tuolla kasaamis apillä, meni ehkä 1,5tuntia yksin kasatessa. Ei viitsinyt tosin enää 10 jälkeen sisustan juttuja alkaa kolistelemaan kun naapurit ja koko alue hiljeni huomista työpäivää varten. Täällä ei onneksi kuulu 10 jälkeen kuin lintujen laulua. Koskaan en ole muuten nähnyt täällä yhtäkään humalaista tai muutakaan kulkijaa. Kannattaa asua okt:ssa.

      • Anonyymi

        Eiköhän tuollakin saunan jälkeen makkarat lämmitä.

        Varsinainen ruoanlaitto tietenkin sitten oikealla hiiligrillillä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe