PetSafe pihavahti kissalle.

Nöpö Nipsunen

Onko jollain kokemuksia PetSafe pihavahdista kissalle ?
Nöpö kissa kiittää etukäteen asiallisista vastauksista.

14

2643

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nöpö Nipsunen

      Nöpö Nipsunen ihmettelee eikö kenelläkään ole kokemuksia PetSafe kissan pihavahdista. Tämä laite vaikuttaa nettitietojen mukaan mielenkiintoiselta ja ehkä hyvinkin toimivalta. Kun tuo laite ei ole ihan halpa, niin olisi kiva kuulla jos jollakin olisi käyttökokemuksia.

      • tepi

        Meillä on hankittuna ,mutta asennus on vaiheessa.
        Vanhalla asunnolla meillä oli 7*10m aitaus rivitalon takapihalla ja sisältä luukku mistä kissat kulkivat omia aikojaan. Asioilla kävivät aitauksen perällä.Helppoa.
        Uudella asunnolla on isompi piha ja aitaus olisi hankala rakennettava ja ruma..
        Kertoilen sitten kokemuksia, kun saadaan se petsafe viriteltyä.
        Jonkin verran koulutusta kissat siihen vaatii ja pitää oppia pitämään sitä pantaa ,Siinähän on kaksi tappia, mitkä ultuu kissan iholle.


      • tepi
        tepi kirjoitti:

        Meillä on hankittuna ,mutta asennus on vaiheessa.
        Vanhalla asunnolla meillä oli 7*10m aitaus rivitalon takapihalla ja sisältä luukku mistä kissat kulkivat omia aikojaan. Asioilla kävivät aitauksen perällä.Helppoa.
        Uudella asunnolla on isompi piha ja aitaus olisi hankala rakennettava ja ruma..
        Kertoilen sitten kokemuksia, kun saadaan se petsafe viriteltyä.
        Jonkin verran koulutusta kissat siihen vaatii ja pitää oppia pitämään sitä pantaa ,Siinähän on kaksi tappia, mitkä ultuu kissan iholle.

        Nyt meillä on kahdella kissalla pannat ja pihavahti viritettynä toimimaan. Keskusyksikkö on varaston seinässä. Se pitää olla paikassa, joka ei mene talvella pakkaselle. Lankalenkin virityksessä lähinnä reitin osalta oli pään vaivaa. Lanka tekee siis lenkin lähtien keskusyksiköltä ja palaten samaan paikkaan takaisin. Kulmat ei saa olla teräviä, vaan n. 1m säteellä ja jos tekee kaksinkertaisen aidan, niin langat ei saa olla 1m lähenpänä toisiaan. Lankalenkki lähtee siis varastosta ja kiertää tonttia ja palaa talon kattorakenteiden kautta takaisin varastoon. Lanka on n. 2cm syvyydessä maassa. Sitten ei saisi olla liian lähellä puita tai muuta vastaavaa, mitä kautta kissa pääsisi ylittämään tarpeeksi kaukaa langan.

        Kissoille piti opettaa ensin kulku valjaissä. Sitten ne oppivat pitämään erikoispantaa, joka kuuluu pihavahtiin. Sitten panta äänimerkki asenttoon eli 1-tasoon, (tasoja on 5). Valjaissa kuljettaen opetetaan vähitellen kissalle, missa rajat ovat. Tähän menee muutama päivä. Sitten panta 2-tasolle ja opettamaan kissalle, että seuraa pientä kutitusta kaulassa, jos menee liian lähelle rajaa. Sisäpuolella saa mellastaa kuinka vaan. Sitten muutaman päivän koulutuksen jälkeen, voi kokeilla varovasti illman valjaita.

        Alussa tuli muutamia pieniä karkaamisia, mutta nyt keskusyksikkö ja pannat ovat säädöissään ja langan reitti suunnilleen kohdillaan ja kissat tietävät alueenssa ja eivät yritäkkään muualle. Panta ei kissoja paljoa haittaa, kiipeilevät puissa ja kisailevat keskenään. Aina vähintään n. 10 tunnin jälkeen kissat sisälle lepäileen ja pannat pois siksi aikaa. Nyt ne ovat olleet muutaman yönkin ulkona, kun on ollut hyvä ilma. pahalla ilmalla ne ovat mieluummin sisällä.


    • kissanomistaja

      Meillä on petsafe kissoille käytössä nyt toista kuukautta. Olimme epäileviä ensiksi, ja täytyy myöntää että kun paketti tuli kotiin postissa, niin ensireagointi oli että koko homma näyttää enemmän kidutusvälineeltä kuin kissan ulkoilun turvalliseksi tekevältä laitteelta. Päätimme kuitenkin ryhtyä asennushommiin, joka oli kyllä vähän isompi homma kuin oli ajateltu. Paljon kaivamista ja miettiminen miten johto vedetään kallion yli (laitettiin lopulta johto vesijohtoputken sisälle joka suojaa johtoa jota ei voi kaivaa maahan).
      Kun elektroninen aitaus oli asennettu, kokeilin pantaa itse omaa kaulaani vasten. Asetuksista valitsin kolmosen (viidestä voimakkuudesta). Lähestyessä rajaa pantaa piippaa, kun menen vielä lähemmäs se piippaa tiheämmin, ja jos en silloin poistu rajavyöhykkeeltä sain sähköimpulssin joka tuntui epämukavalta ja säikäytti muttei sattunut.
      Kuljimme ensiksi kissan kanssa niin että sillä oli petsafe panta kaulassa ja sen lisäksi valjaat. Kissa oppi hyvin nopeasti mitä piipitys tarkoittaa eikä nyt mene koskaan raja-alueelle. Lopputuloksena meillä on erittäin onnellinen kissa joka nyt saa temmeltää vapaasti aidatun alueen sisällä. Se ei ikinä vaihtaisi takaisin valjaissa oloon kun tätä vapautta on saanut maistaa! Panta ei häiritse tippaakaan, sillä kissa nukkuu, peseytyy ja syö panta kaulassa ihan luontevasti. Illalla otammme pannan pois, ja kissa tietää että nyt ollaan sisällä kun panta ei ole kaulassa. Aamulla kun pannan ottaa esiin on kissa innoissaan kun tietää että se tarkoittaa vapaata ulkoilua!

    • valituksiasaava

      Onko kenelläkään kokemusta vanhemman kissan opettamisesta?Voiko 3 v kissan saada oppimaan pikavahti alueeseen vaikka on ollut tähän mennessä 'vapaa kulkija' pelkän pannaan kanssa?

      • 78+0988

        Kannattaa lukea ohjeet ja katsoa viedeot mitä laitteesta löytyy.Mitään ikärajaa ei tietääkseni opettamiseen ole.En silti iahn pennulle laitatisikaan.

        Lopulta on kaikille osapuolille parasta että kissa pysyy kotipihalla, eikä häiriköi naapureita.
        Opetus vie tietysti muutaman päivän, kissasta riippuen, ja silloin on itse tilannetta tarkkailtava.
        Mutta sitten kun kissa oppii rajat, on ulkoilu jo helppoa.
        Onhan pihassasi turvapaikkkoja kissalle jos koira tai vieras kissa pihaan saapuu kun et ole paikalla?
        Isoja puita ulkorakennuksia jne.joihin kissa tarvittaessa pääsee.

        Toinen vaihtoehto on kissatarha, joka koko ja hienous riippuu omistajan lompakosta.


      • turhaa rajoittaa

        Ei ole ollut tarvetta opettaa, koska naapureita ei ole lähellä kuin yksi ja sinnekin kissat ovat tervetulleita. Pääasiassa kissat kuitenkin pysyttelevät omassa pihapiirissä. Leikatulla kissalla, jolla ravinnonsaanti on turvattua ei ole mitään syytä lähteä kauemmaksi seikkailemaan. Siksi ne pysyttelevät kotinsa lähettyvillä.

        Eivät kissat naapureita häiriköi. Hyötyä kissoista on myös naapureille. Kissat hävittävät jyrsijöitä ja marjatkin pysyvät paremmin pensaissa kun lintuja on muutama kissa vaanimassa.


      • kahdella katilla on

        Oppii kyllä kun vähän opettaa ja laittaa liput. Omat kaksi kissaa olivat aluksi kanssa vapaita kulkijoita pari vuotta kunnes naapurit valittivat. Valitukset loppuivat siihen kun otettiin pannat käyttöön.


      • hieno on

        Nykyään saa näppärästi kaikkea kivaa myös ulkomailat :)


    • kahdella katilla on

      Meilä on ollut käytössä yli 5v omakotitalossa taajama-alueen nurkkatontilla kahdella kissalla. Rajattu alue noin 1500m2. Oma työnsä oli laittaa näin isolle aluelle ympäröivä kaapeli. Oppimiseen kissolla meni 1-2kk. On toiminut hyvin pääpiirteissään. Rajaylityksiä 1-2 kertaa vuodessa. Ei tarvitse pelätä että kissat ovat karkuteillä vaan saa paremmin illalla sisäänkin. Muutaman kerran panta on ollut liian löysä ja kissa on mennyt alueen ulkopuolelle kun ei ole saanut sähköiskua.

    • wiltsuneiti

      Hei, Olen kiinnostunut myös tästä PetSafe -pihavahdista, mutta langattomana versiona. Onko siitä kenelläkään kokemusta? Meillä kissa on pysynyt omalla pihalla tähän asti, mutta on alkanut laajentamaan reviiriään ja mietinkin nyt tätä pihavahtia...

      • vastuuomistajalla

        Suosittelen.Kissahan ei omalla maalla pysy, jos ei ole jotain apuvälinettä apuna.Kissalle on turvallisinta olla lähellä omistajaa.Ja tuo laite, oikeinkäytettynä on hyvä apulainen siihen, ettei kissa karkaa vieraille, vaarallisille alueille, autoteille jne.


      • wiltsuneiti
        vastuuomistajalla kirjoitti:

        Suosittelen.Kissahan ei omalla maalla pysy, jos ei ole jotain apuvälinettä apuna.Kissalle on turvallisinta olla lähellä omistajaa.Ja tuo laite, oikeinkäytettynä on hyvä apulainen siihen, ettei kissa karkaa vieraille, vaarallisille alueille, autoteille jne.

        Hei, Kiitos kommentista. Onko sinulla mahdollisesti omakohtaisia kokemuksia?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6462
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4183
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2577
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2010
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1528
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1387
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1036
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1021
    Aihe