AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Aupair ja kotihoidon tuki

Aupair ja kotihoidon tuki

3 Vastausta 60 Lukukertaa
Olen kotiäiti ja tuloni koostuvat lapsilisistä, kotihoidontuesta ja yleisestä asumistuesta. Asun vuokralla, syksyllä aloitan koulun. Lapsistani syksyllä 2 koulussa, yksi eskarissa, yksi 4v ja nuorin 2v. Päiväkotiin n30km joten ajattelin ottaa aupairin. Miten se vaikuttaa tukiini? Kelassa arveltiin että jos lapset hoidetaan kotona eikä hoitaja ole kunnan palveluksessa, minulla pitäisi olla oikeus kotihoidon tukeen. Jos tuloni pysyvät nykyisellään, pärjään. Mutta pelkään joutuvani opintotuen ja sitä kautta toimeentulotuen kurimukseen.
Hei!

Kiitos kysymyksestäsi.

Kotihoidon tukea voit saada edelleen, jos au pair hoitaa lapsia. Kotihoidon tuen ehtona on se, ettei lapsilla saa olla kunnallista hoitopaikkaa.

Jos opiskelet päätoimisesti, voit mahdollisesti saada myös opintotukea. Se ei vaikuta kotihoidon tukesi määrään, mutta kotihoidon tukesi huomioidaan tulona opintotuen tulorajassa.

Ystävällisesti
Kela-Kerttu
Kiitos vastauksesta. Kylläpä helpotti henkisesti, En tiennytkään että opintotukea voi saada kotihoidontuen rinnalla. Eikös se vaikuta myös yleiseen asumistukeen?
Hei!

Opiskelija, joka asuu lastensa kanssa, hakee Kelasta yleistä asumistukea. Oheisen linkin takaa löydät laskurin, jolla voit laskea yleisen asumistukesi määrän. Yleisessä asumistuessa tulonasi huomioidaan kotihoidontuki, mutta ei opintorahaa.

https://easiointi.kela.fi/aylaskenta_app/AYLaskentaApplication?&lang=fi

Terveisin
Kela-Kerttu
 /   /  / Aupair ja kotihoidon tuki

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku

Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta