Voi hyvänen aika

sentään

En tiedä itkeäkö vai nauraako. Mulla oli joskus 80 luvun alku ja puolessa välissä hyvä kaveri kun oltiin teinejä, mutta sitten 90 luvun alkupuolella opiskelu vei mut toiselle paikkakunnalle samoin avioituminen. Nyt pari kuukautta sitten kun kävin tuolla nuoruusvuosieni kotipaikkakunnallani halusin myös löytää tän kaverin ja käydä moikkaamassa ja katsomassa mitäs sille kuuluu nykyään.

Ajattelin, että tuskin se siellä enää asuu, mutta halusin käydä silti tarkistamassa asuuko se siinä samassa kerrostalo kaksiossa missä se silloinkin asui vuosikymmeniä sitten äitinsä kanssa. Se asui totta tosiaan vielä siellä samassa paikassa ja ihan samannäköisenä kuin silloin viimeksi nähdessä kun oltiin 16 vuotiaita. Sen tunnisti oitis, sillä oli ihan samanlainen tukka kun silloin ja ihan SAMAT VAATTEETKIN???? Tietenkin se oli vanhentunut ja näytti keski-ikäiseltä kuten mä, mutta muuten mikään ei ollu muuttunut.

Siellä se asu äitinsä kanssa edelleen. Sillä oli edelleen se "oma huone" jossa me vietettiin 80 luvulla useita hetkiä aikaa jutelleen ja kuunnellen musaa. Jotenkin kaikki oli aika karmaisevaa kun sen elämässä ei näyttänyt mikään muuttuneen, tosi OUTOA aivan kuin paluu 80 luvulle. Sen huone oli ihan samanlainen jopa samojen bändien julisteet seinällä ja sama sisustus jne. jotenkin niin noloa ja säälittävää keski-ikäiseltä ihmiseltä joka kumminki silloin nuorena oli vielä ihan terve päästänsä. Siinä me istuttiin "sen huoneessa" ja se soitti siltä samalta vanhalta mankalta joka sillä oli jo sillo 80 luvulla niitä samoja bändejä jota me silloinki kuunneltiin.

Voi hyvänen aika se ihminen puhui ihan samoja asioita ja samat ongelmat ku silloi teininäkin, mikään ei ollut muuttunut se ihminen oli jäänyt teini-iän tasolle ja 80 luvulle todellakin. Se koko asunto oli aivan poissa tästä nykymaailmasta se oli pysähtynyt sinne . . 80 luvulle.

Niin surullista, mutta totta. Tuo ihminen ei ollut koskaan kasvanu aikuiseksi ei seurustellut eikä ollut naimisissa, ei töissä . . sen se sanoi, että oli eläkkeellä. Puhui paljon samoja asioita joista silloin nuorenakin eli samoista ihmisistä eikä ollut päässyt ETEENPÄIN elämässään eikä ollut varmaankaan tietoinen, että nekin ihmiset on jo aikuisia, voinu jo muuttua, olla naimisissa, omata perhettä ja elää omaa elämäänsä tässä NYKYHETKESSÄ. Ressukka puhui yläaste ajan tapahtumista aivan kuin se olisi nykyhetkeä, vaikka niistä ajoista on jo yli 30 vuotta.

Sillä ei ollut tietokonetta eikä kännykkää, vain vanha kuvaputki Tv joka tuskin toimi. Uskoakseni se oli sulkenut tän nykyisen pois mielestään ja eli menneessä. Aluks ajattelin et tän täytyy olla jokin mulle järjestetty piruilujuttu tms, mutta kun eihän se voinu tietää, että olen tulossa sinne joten sekään ei ollut syy.

Sen äiti oli jo vanha ja sairaaloinen joten tuskin sekään paljoaa mistään enää tajusi. Ajattelin, että sillä on pakko olla jokin mielenterveysongelma sillä eihän toi ole enää normaalia, vaikka siis monet saattaa tykätä vintagesta ja harrastaa jotain menneiden aikojen juttuja, mutta tää oli ihan jotain tosi kummallista, se ihan tosiaan ELI 80 luvulla vieläkin.

Mä kerroin omasta elämästä ja, että olen töissä, oma talo, naimisissa ja mulla on jo parikymppiset lapset pois kotoa muuttaneet ja toistin useaan otteeseen minkä ikäinen mä olen koska ajattelin, että se heräis edes siihen, mutta ei, se vaan puhui menneistä aivan kuin se olis nykyhetkeä jopa käyttäen samoja sen ajan slangisanoja joita teinit käytti silloin. Se näytti mulle niitä samoja vanhoja 80 luvun rock lehtiä joissa oli juttuja sen lempibändeistä, mun oli vaan eläydyttävä sen mukana koska mä näin, että se oli sille tärkeää enkä halunnut rikkoa sen omaa maailmankuvaa jossa se näytti elävän.

Lähdettyäni teki tosiaan mieli itkeä se oli jotenkin niin kammottava ja säälittävä kokemus. Harmi kun en tunne enää ketään sen kavereita tai sukulaisia, jotta olisin voinut kysyy tuosta ja onks tästä kukaan edes tietoinen ja hoitaako niitä joku. Mä en oikeen voinut puhua mitään aikuisten normaaleja asioita sen kanssa enkä kysyä millä ne elää ja hoitaako niitä joku taho.

5

277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaikeata on kyllä

      jättä äiti yksin, kun se on vanha ja sairas. Siinä meni sen elämä.

    • hky88g

      Minusta kaverisi on viisaampi kuin me kaikki muut yhteensä. Mitä vikaa siinä on, jos asiat pysyvät samanlaisina?

    • nohaloo44444

      Kaverisihan on hyvin mielenkiintoinen, sinä sen sijaan kuulostat aika turhalta tapaukselta. Hankkisit elämän. Herää!!!!

      • halloota

        Aloittajan kaveri on eläkkeellä, vaikka ei ikänsä puolesta kuuluisi olla. Se todistaa selvästi, ettei pysty työskelentelemään normaalisti millään alalla. Tuskinpa on käynyt mitään koulua pakollisten kouluvuosien jälkeen.
        Eläkkeelle pääsyyn tarvitaan liuta lääkärinlausuntoja, käyntejä erilaisissa tarkastuksissa, jotta yleensä saa eläkepaperit.

        Olisi luullut että hänelle olisi tarjottu jonkinlaista suojelutyöpaikkaa jollain häntä kiinnostavalla alalla työvoimatoimiston kautta.


    • Ymmärtäminen auttaa

      Onko aloittaja ikinä kuullut sanontaa: meitä on moneen junaan - ja osa jää asemallekin?

      Elämä ja maailma on pelottava paikka, jos ei ole saanut 'eväitä' sen kohtaamiseen. Eivätkä kaikki ole saaneet / eivät saa vieläkään. Väliinputoajia ja syrjäytyneitä on ollut aina ja iankaikkisesti, vasta näinä päivinä heistä on alettu puhua ääneen ja ymmärtää, mistä on kyse.

      Kun ihmiset ovat samanlaisuudessaan kuitenkin kovin erilaisia, niin toiset tarvitsisivat paljon enemmän ohjaamista, opetusta, näyttämistä, esimerkkejä, kaikenlaista apua, jotta tie yhteiskunnan mallikansalaiseksi voisi aueta. Aika monet jäävät tarvitsemaansa tukea vaille. Luultavasti myös teinikaverisi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe