Oikeusnotaari

yksi maisteri

Olen työelämässä ja minulla on ylempi korkeakoulututkinto. Kiinnostaisi laajentaa osaamistaan lainsäädännön puolelle esim. alemman korkeakoulututkinnon muodossa. Mihin tehtäviin oikeusnotaari voi esim. valtiolla/kunnissa työllistyä?

10

7275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • myöskin_notaari

      Esimerkiksi notaariksi tai johonkin oikeusneuvoksen tai lakimiehen virkoihin luultavimmin. Ei tuo OTM enää ton jälkeen tuo painoarvoa kun on jo ylempi korkeakoulututkinto takana.

      • Phuksitar2012

        Lakimies on OTM/OTK tutkinnon suorittanut. Tuskimpa siis ilman OTM/OTK tutkintoa pääsee lakimiehen virkoihin.


      • yksi maisteri
        Phuksitar2012 kirjoitti:

        Lakimies on OTM/OTK tutkinnon suorittanut. Tuskimpa siis ilman OTM/OTK tutkintoa pääsee lakimiehen virkoihin.

        Siis kysymyshän on nimenomaan siitä, että minulla on monipuolista kokemusta omalta alaltani ja lainsäädännöllisillä opinnoilla voisin laajentaa osaamisaluettani.

        Vastaavasti esim. vahva tekniikan osaaja Mr DI kokee tarvitsevansa kaupallista näkökulmaa työssään ja opiskelee MBA -tutkinnon.


    • rentoeero

      Oikeusnotaarin (ON) tutkinto tuntuisi kyllä käytännössä olevan melko lailla tutkintojärjstelmästä ( ehkä Bolognan prosessista) johtuva muodollisuus - tuskin kukaan rationaalinen opiskelija jättää oikiksen opintoja notaaritasolle. Oikikseen on siinä määrin vaikea päästä, että varmaan kannattaa lukea maisteriksi, ellei niskassa ole pakottavia syitä tehdä toisin.

      Kuten edellä tuotiin esiin, notaarina ei ole vielä lakimies, eikä esim. saa edustaa oikeudessa. Myöskään pätevyyttä useimpiin julkisen sektorin juridisen osaamisen virkoihin ei ole.

      ON ei myöskään mielestäni ole ajatuksellisesti rinnastettavissa MBA:han. ON sisältää perustiedot oikeusjärjestyksestä, muttei mitään MBA:n tyyppistä käytännönläheisyyttä ja pro-näkökulmaa. Kansainvälisen ja vertailevan oikeustieteen maisterintutkinto on eräs mahdollisuus, jos on hakukelpoinen. http://www.helsinki.fi/llm/

      • tehkää-perässä

        Jos näitä joku sattuu lukemaan niin parasta on oikaista selvät väärinkäsitykset.

        Kirjoitat että "ON ei myöskään mielestäni ole ajatuksellisesti rinnastettavissa MBA:han. ON sisältää perustiedot oikeusjärjestyksestä, muttei mitään MBA:n tyyppistä käytännönläheisyyttä ja pro-näkökulmaa". Tähän vain sellainen huomio että ON-tutkintoa EI VOI EIKÄ PIDÄ millään tavalla rinnastaa MBA-tutkintoon, ei edes ajatuksellisesti. Ja miksi?

        ON-tutkinto on oikeustieteellinen tutkinto, ja käytännössä puhdas välitutkinto. Kukaan, jolla on OTM-tutkinnon suoritusoikeus ei jätä opintoja ON-tutkintoon. ON-tutkinto ei kuitenkaan ole mikä tahansa tutkinto, vaan se on itse asiassa suurin osa OTM-tutkintoa.

        ON-tutkinnossa mm. suoritetaan kaikki OTM-tutkintoon sisältyvät kieliopinnot ja aineopinnot siten, että OTM-tutkintoon ei suurimmalle osalle jää muuta olennaista suoritettavaa kuin syventävät opinnot valitsemastaan aihepiiristä ja siihen sisältyvä gradu. Lisäksi (Turussa) 3 laajentavaa kurssi - samanlaisia - joita notaaritutkinnossa on 1kpl = piece of cake.

        Jos seuraatte (esim. lakimiesmatrikkelista) milloin henkilö on suorittanut ON-tutkinnon ja milloin OTM-tutkinnon, niin yleensä näillä ei ole eroa kuin vuosi - joskus ei sitäkään. Tästä jo voi jokainen päätellä, että OTM-tutkinto on aika pieni lisäponnistus notaaritutkinnon päälle.

        Henkilöstä (ja vähäsen myös kieli- ja valinnaisista opinnoista) riippuu kuinka pitkään henkilö X hieroo itsestään maisteria ON-tutkinnon jälkeen. Jos kieliopinnot on tehty ja valinnaiset on kasassa jo ON vaiheessa, ja jos kirjoittaminen on luontaista, ei tuo gradun vääntäminen ja pari laajentavaa kurssia ole yhtikäs mitään! Tsemppiä vaan kaikille !


    • HTM-opiskelijaksi

      Oikeusnotaari-tutkinto on yleistutkinto, jossa opiskellaan vähän kaikkea, muttei syvennytä mihinkään eritysiesti. Siitä tuskin on hyötyä jo työelämässä olevan osaamisen syventämiseen. Jos et suunnittele vaihtavasi alaa, ON/OTM -tutkinto on työn ohessa suoritettuna myös turhan raskas, ja sisäänpääsy vaikeaa.

      Kannattaa mieluummin harkita suoraan toista juridisesti painottuvaa maisterintutkintoa siten, että se mahdollistaa erikoistumisen alalle, jolla jo työskentelet. Esim. jos olet turvallisuusalalla, HTM-tutkinto rikos- ja prosessioikeudessa, jos olet kaupallisella alalla HTM-tutkinto siviili- tai finanssioikeudessa, jos olet julkishallinnossa HTM-tutkinto hallinto-oikeudessa, jos olet ympäristöalalla HTM-tutkinto ympäristöoikeudessa jne, ks. vaihtoehtoja:
      http://www.uef.fi/fi/oikeustieteet/paaaineet

      Kurssit ja opinnot ovat ihan samoja kuin ON/OTM-opiskelijoilla, mutta tutkinnossa erikoistutaan suoraan johonkin erikoisalaan. Joensuussa on myös joustavat etäopiskelumahdollisuudet, jotka räätälöity työssäolevia ajatellen. Hämeenlinnassa on tarjolla opetusta avoimen kautta kaikista ekan vuoden opinnoista.

      Ja kun sinulla on jo yksi maisteritutkinto, Joensuussa HTM-puolella pääset suorittamaan suoraan toisen maisteritutkinnon, kandia ei tarvitse tehdä. OTM-tutkinnossa tämä ei ole mahdollista.

      • yksi maisteri

        Kiitos tiedoista. Tämä vaihtoehto vaikuttaa mielenkiintoiselta.


    • rentoeero

      Edellä tarjottiin hyvä vinkki hallintotieteiden pariin hakeutumisesta. Haluamatta yhtään provosoida pitää kuitenkin todeta, että juuri tuo HTM-tutkintorakenteen keveys on tärkeä syy siihen, ettei hallareiden arvostus ja keskipalkka ole OTM:n tasolla. Varmasti HTM on hyvä tapa syventää omaa osaamista, mutta virantäytöissä ja työnhaussa on ehkä riski jäädä muiden varjoon. Kilpailee kuitenkin myös kauppa- ja valtiotieteilijöiden kanssa monesta hallintohommasta.

      Nopeasti laskin, että suomenkielisiä hallintotieteen opiskelupaikkoja olisi jaossa suuntaa-antavasti vähintään 250-270. Vastaavasti suomenkielisiä oikeustieteen aloituspaikkoja on vastaavan nopean laskun perusteella noin 550-570. Tuntematta tarkemmin tilastoja tuo hallareiden suuri määrä hieman yllätti - juristien työmarkkinat vetävät, miten on hallareiden laita?

      • yksi maisteri

        Ei se HTM varmaan sexyin tutkinto ole, mutta jo pidempään työelämässä olleena työkokemus on merkitsevämpi tekijä.


    • Anonyymi

      Onko Markku Mäkynen suorittanut oikeusnotaarin tutkinnon? Tietääkö joku? Hän ilmoittaa vaalimainoksissaan olevansa oikeusnotaari. Epäin tätä, koska hän ilmoittaa olevansa myös analyytikko. Tarkoittanee talouspuolta. Mielestäni analyytikot ovat suorittaneet korkeakoulututkinnon. Millä kriteereillä Mäkynen esiintyy talousasiantuntijana SDP:ssä? Äänestäjiä saattaa hämätä tuo oikeusnotaarin titteli. Oikeusnotaarit eivät ole lakimiehiä. Lakimiehiä ovat oikeustieteen kandidaatin tai oikeustieteen maisterin tutkinnon suorittaneet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5228
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3397
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1532
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      185
      1399
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      759
    Aihe