Sääsket?

Vaahtopääaha

Jos suuren sääskiparven antaisi ihmisestä ihmeä rauhassa verta, voisiko ihminen kuolla veren hukkaan? Jossain Lapissahan on näitä valtavia parvia, taivas mustana.

21

895

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä. Mutta paarmat hoitaisi homman vielä tehokkaammin. Joissain maissa missä on enemmän paarmoja ne oikeasti tappavatkin eläimiä juomalla ne kuiviin.

    • mies, älä huio

      Kyllähän itikat tappavat ainakin poronvasoja. Miksei ihmisenkin jos tämä köytettäisiin nakuna puuhun ilman ohvia ja niin ettei pääse huitomaan kuin etelän mies...

      • kiinan kidutus

        "Miksei ihmisenkin jos tämä köytettäisiin nakuna puuhun ilman ohvia ja niin ettei pääse huitomaan kuin etelän mies... "

        Kuulemma Kiinassa käytettiin tuollaista kidutusrangaistuksena jossain vankilassa, kun vanki ei saanut peltotyökiintiöä täyteen... taitaa heikäläisten sääsketkin olla hurjempia.


      • kiinan kidutus kirjoitti:

        "Miksei ihmisenkin jos tämä köytettäisiin nakuna puuhun ilman ohvia ja niin ettei pääse huitomaan kuin etelän mies... "

        Kuulemma Kiinassa käytettiin tuollaista kidutusrangaistuksena jossain vankilassa, kun vanki ei saanut peltotyökiintiöä täyteen... taitaa heikäläisten sääsketkin olla hurjempia.

        Ainakin paarmat kuuluu Kiinassa olevan suurimmillaan melkein 5 cm pitkiä. Onkohan totta?


    • justiinsa jooo

      No käypäs siellä lapissa ensin, en ole tuollaista nähnyt eikä kukaan lappilainenkaan. Ei ole täälläkään taivas mustana sääskistä vaikka rannalla (ojiakin riittää) ja pusikkoista aluetta (metsää vieressä) sääskiä noin paljoa, vaikkei tuuliskaan. Eikä ole saaressakaan vaikka siellä niitä riittää. Katsopa kesällä niitä sääskiä tarkemmin, siihen ei kuule pintaverta mene milliäkään yhteen, joten eivät tapa, jos et ole köytetty johonkin ja juomatta pari päivää, tosin et sääsken pistoihin kuole vaan janoon.

    • Idänhyttynen

      Siperiassa onnistuu hengenlähtö, luin joskus jostain että olisi totta tuo hengenlähtö jos ilman vaatteita joutuis olemaan -pahimpaan aikaan sääskiä voi pohjoisen venäjän asumattomilla seuduilla olla niin paljon, ettei suomalainenkaan pysty kuvittelemaan.

      • olipa ollut kokemus

        Kerran oli mies sanonut, että sääsket/hyttyset eivä häneen tule. Oli sanonut, että hänet saa sitoa yöksi alasti sääsket eivä häntä vaivaa.

        Mies oli sidottu ja kun aamulla mentiin katsomaan mies oli roikkunut köysissä uupuneena. Toiset sanoivat, että ovatpa sääsket vaivanneet. Mies sanoi, että eivät sääsket vaan tuo vasikka.


    • önisiä

      Humalassa kaveri sammui mökin verannalle ja itikat söivät aivan hirveen näköiseksi. ihoon tuli valtavia paukamia ja nousi kuume.. Eli itikat voi aiheuttaa keholle todella pahan reaktion, miksei joku heikompi voisi siihen kuollakin muutamassa päivässä.

    • Keijo Nuorgamista

      Mä kuulin huhun että sääskiparvi just imi kuiviin yhen pariskunnan kun ne olivat vaellusretkellä!

    • orvo1

      kolosti sanottu "antaa imeä rauhassa verta". Kyllä siinä on helisemässä välhin ko on jossaki hillajänkälä tai jokivarressa varsinki sattuu sopeva sää. Ei tarvi olla hetkeäkhään yksin. On sääsket, mäkärät, polttiaiset sun muut ja tuo polttiainen se vasta paha peto onki. Muutaman kerran syöhneet niin paukamille että hyvä ko löytää kotia. Käyvät kiini silmäkulhmiin, korvan tauksiin, rantheishiin varsinki jos kello käessä ja joka jumaln paikhaan missä ohukaisempi iho. Kyllä mie piän että tappaa net ajan kans jos vain oikeasti antaa rauhassa syä, mutta soppii tieten eppäillä mistä löytyy niin rauhallinen kaveri paitti tieten jos köyttää johonki kelhoon munasilheen kiini. Niin ja aivan sama vaikka uis ohvissa, hulluimmat kato nuolee sen pois, että muut pääsevät sakila kimphuun taikka sitte se ohvi ei vain tehoa polttiaishiin

      • asd666-69

        Opettele vittu kirjottaan :DD


    • Kärsivä

      Ainoo joka imee kuiviin on suomen verottaja ja kunnat, mutta ei sitäkään huomaa kun vasta on uhrit henkihieverissä ja mitäs sitten

      • uuuuuuuuuhhhhh

        Mulla oli kerran nuorena nainen, joka imi beeenistäni niin rajusti, että laihduin kilon tunnissa.


    • Taasnäitä

      Neuvostoliiton pohjoisilla vankileireillä oli Stalinin aikaan yksi rangaistus 'viedä hyttysille' eli sitoa puuhun kiinni ilman paitaa. Puolessa tunnissa mies menetti tajuntansa.

      • punahyttyset

        Kommunistinen Kiina on kanssa lainannut sitten tapaa, kuten tuossa yllä joku sanoi.


    • bioloogikko

      Verenhukka tulee ongelmaksi vasta, jos altistuu valtaville itikkamäärille päivittäin useiden kuukausien ajan. Päivässä ei mikään määrä ötököitä ime ketään kuivaksi.

      Verta imevien hyönteisten erittämät antikoagulantit voivat suurina määrinä olla sydämelle haitallisia. Iso kuppaamismäärä myös fysiologisten reaktioiden takia ( ei suoran verenhukan) kuivattaa elimistöä.

      Karjan tiedetään kuolleen isojen itikkamäärien takia. Mekanismeja on kaksi: suora, jossa karja itseasiassa tukehtuu itikoihin - märehtijöiden hengityksen oktanoli vetää itikoita puoleensa ja ne joutuvat herkästi lehmien hengitysteihin. Epäsuora, jossa itikoiden aiheuttama ärsytys ajaa lehmät veteen, jossa ne hukkuvat (mikäli ranta on siis sellainen, ettei siitä pääsekään ylös tai pohja upottaa ja siihen jää kiinni).

      Ja tosiaan, jos on allerginen tai itikka kantaa jotain tappavaa tautia, niin sittenkin voi itikoiden takia kuolla. Mutta ei siis verenhukkaan.

      • yours sincerely

        Kiitos tästä kontribuutiosta. Sen lukeminen oli erinomaisen lohdullista.


      • tykkimies...
        yours sincerely kirjoitti:

        Kiitos tästä kontribuutiosta. Sen lukeminen oli erinomaisen lohdullista.

        Armeijassa minulla oli hyttyskuume. Sain sen ampumaradalla (reunimmaisin paikka metsän vieressä). Tuli muutamaksi tunniksi 38 kuumetta. Sain vapautuksen iltahartaudesta.


    • viisas lehmä

      Yhdellä ötökkäsivustolla oli tämmönen juttu. Venäläisen karjatilan lehmät vietiin aamulla navetasta niitylle. Klo 10:00 kaikki kipittivät takaisin navettaan paarmoja pakoon. Kyllä lehmä on viisas.

      • sitroen.

        Onhan se omalla tavallaan viisaskin, vaikka harvoin sitä miksiskään järjen jättiläiseksi mainitaan. Niin muuten on muutkin elukat omalla tavallaan.


    • hytty

      Sääsket tuskin pystyvät aiheuttamaan kuolemaan johtavaa verenhukkaa. Veren vähetessä pintaverenkierto vähenee, eikä niille juuri imettävää jää. Hyönteisen purema aiheuttaa kuitenkin toksisen reaktion, joka voi olla runsaslukuisena olla vaarallinen.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2904
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      540
      2761
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1897
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1895
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1768
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1707
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1382
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1168
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      91
      1168
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1122
    Aihe