AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Kellokortin käyttö

Kellokortin käyttö

6 Vastausta 547 Lukukertaa
Työpaikallani on käytössä kellokortti tietokoneella. Työnantajan mukaan se onkin sellainen kellokortti, joka laskee vain miinuksia. Kun työaikani iltavuorossa on merkitty loppuvaksi 20.15 kirjaa kortti minut automaattisesti ulos tuohon aikaan, vaikka olisin ylitöissä vielä 15 minuuttia. Jos taas päivä loppuu klo 18 ja pääsen ylitöiden takia kirjautumaan ulos vasta 20 yli, menee esimies kellokortille ja manuaalisesti poistaa tehdyn ylityöajan. Ylitöistä pitäisi aina tehdä erillinen kirjallinen selvitys pomolle, jos haluaa niistä jotain maksettavan. Palkaton ruokatauko meillä on 30 minuuttia, tämä kuluu usein töitä tehden, koska pomo ei päästä tauolle. Mitään näistä pitämättömistä tauoista ei suostuta maksamaan, eli teemme siis usein ilmaista työtä, emmekä pääse lainmukaisille tauoille. Onko tämä menettely ihan laillista? Käsitykseni mukaan kellokortti on juuri sitä varten, että se laskee realistisen työajan ja pitämättömistä tauoista pitäisi maksaa myös.
Hei,
sinun kannattaa olla yhteydessä ammattiliittoosi, asiassa on useita seikkoja joihin voi kiinnittää huomiota. Esimerkiksi palkattomalla lounaalla tulisi tosiasiallisestikin voida poistua työpaikalta, ainakin taukotilaan, viettämään omaa aikaa. Työehtosopimuksissa ja lainsäädännössä on muitakin taukoja koskevia määräyksiä, joista osa on pakottavia. Mainittakoon vielä, että ylitöissä toki edellytetään työnantajan aloitetta. Myös työajan seurantaan liittyy omat sääntönsä ja liittosi voikin tutkia myös kellokorttikäytäntönne asianmukaisuuden.

Terveisin,
Akavan Erityisalat
"Palkaton ruokatauko meillä on 30 minuuttia, tämä kuluu usein töitä tehden, koska pomo ei päästä tauolle."

Joopa joo näitä "aikuisia" aikuisia kun eivät uskalla edes syödä kun POMO kieltää???? voi voi voi...
Voi kauhiaa kun sä nyt joudut uhrautumaan, käsi mikä sua ruokkii niin kannattaa poikkasta. Ihan joudut minuutteja tehdä YLITYÖTÄ ja kukasn ei sulle tätä vääryyttä korvaa, kellokortti ja kaikki. Ota lopputili niin ei tartte kitistä, perusta firma ja laita seinälle ilmoitus että tässä firmassa on sellainen kellokortti joka maksaa kaiken kulutetun ajan, välittämättä siitä miten aikasi tuhlaat...

Ihan olen itse sorvin ääressä ja samanlailla kaikkien säännösten alla mutta en voi käsitttää tälläistä ihme kitinää, jatkakaa...
Ylitöistä pitää aina maksaa! PISTE! Taidat olla joku loispummiyrittäjä joka kiertää veroja ja yrittää vältellä palkanmaksua. Hehheh!
Sulla on huono pomo. Vetäse sitä turpiin niin oppii ihmisiksi.
Jos duunis loppuu 20.15, lopetat duunit silloin. Pistä vaik kännykän herätys soimaan 20.10 ja vältyt maksamattomist yliduuneist.

Ja te ne kirjalliset yliduuniselostukset pomolles ja säästä kopio. Jos ei maksa, riitauta.
Tai eti uus duuni
 /   /  /  / Kellokortin käyttö

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta