valintakoe...

perkele .

Eihän tossa ollut mitään järkeä. Väitettiin että lukion tiedoilla pärjäisi, oli kyllä lähes täysin aineistokoe. Meni kyllä ihan sormi suuhun sen kanssa.

46

7514

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Ei ollut ei.. Ei nyt voi sanoa että vuoden lukemiset olisi mennyt hukkaan mutta eipä paljon puutukaan.. Harmittaa niin pirusti.

      • kfdflkdlfk

        Samaa mieltä, sehän tässä vituttaakin. Kuukausien lukion fyssan, kemman ja bilsan tankkaaminen hirveellä panostuksella valui yhdessä päivässä kuin pöntöstä alas. Kyllä ottaa päähän.


    • ....................

      Ihan sama, kaikkihan sen saman kokeen tekee. Oikeastaan tää oli vaan hyvä, testattiin kunnolla oppimiskykyä ja stressin sietoa.

    • jopas on

      Mielestäni koe oli hyvä ja monipuolisesti erilaisia taitoja mittaava. Toivottavasti kukaan ei oikeasti kuvitellut, että lääkiksen pääsykoe vastaisi YO-kokeita, eihän se ole pääsykokeen funktio ollenkaan. Tämä koe mittasi erinomaisella tavalla todellista ymmärrystä, pisti kokelaan soveltamaan oppimaansa ja samalla testasi kokelaan hermoja ja paineensietokykyä. Hauki on kala -oppimisstrategia ei pidemmän päälle kanna (etenkään yliopistossa) ja sen kyllä tämä koe osoitti.

    • 121211

      Kyllä tämä vaan oli liian radikaalisti erilainen verrattuna aiempiin valintakokeisiin. Itsekin koen fysiikan ja kemian tankkauksen menneen hukkaan, vaikka koe menikin minusta suhteellisen mukavasti.

    • Abi2013 (:

      Tykkäsin kokeesta tosi paljon. Saan lakin tänä keväänä, ja mitään ylimääräistä en ollut opiskellut. Ei kai kukaan olettanut, että pääsykokeeseen tulee jotain helppoja "fysiikan kirjan malliratkaisuja" sellaisenaa? Päinvastoin kokeen tehtävät olivat mukavan haastavia, pakottivat laittamaan kaiken peliin ja soveltamaan kaikkea mitä on oppinut tiedon käsittelystä, soveltamisesta ja hoksaamisesta.

      Varmasti erotteleva koe, mutta huipputyytyväinen olen.

    • Ex kandi

      Luuserit voi hakea esim. Ruotsiin jossa ei taida olla pääsykoetta ollenkaan.

      Lääkikseen pääsee aina jos on vain halua.

      Viime vuonna mm. eläinlääkikseen tarvitsi olla vain 40 prosenttia oikein maksimista.

    • huutonaurua

      Kyllä tuo on aika huvittavaa miten juuri ne lääkiksessä sisällä olevat hehkuttavat, että koe oli juuri oikeanlainen :) Kuinkahan moni galenosta aikanaan yötäpäivää lukenut olisi päässyt tästä nykymallisesta kokeesta lävitse? Joten oliskohan pari lusikallista nöyryyttä paikallaan? Nautitaan 2 x illassa seuraavan viikon ajan.

      Se myös selvennyksenä, että en pyrkinyt lääkikseen, en ole koskaan pyrkinyt, eikä ole kiinnostusta pyrkiä. Opiskelen ihan toisessa tiedekunnassa, mutta on kyllä pakko ampua alas tuollainen ylimiellinen asenne.

    • rastiruttuun

      Huutonaurua unohtaa että Galenos-aikana valintokoevaatimuksiin sisältyi Galenoksen lisäksi lukion laajan kemian ja fysiikan oppimäärä, sekä vähintään lyhyen matematiikan oppimäärä.

      Galenos opetti lukiokemian ja fysiikan periaatteiden ratkaisumallien soveltamista biokemian ja ihmisfysiologian ilmiöihin, sillä lähtöoletuksella että lukiokemia ja fysiikka olivat hyvin hallussa.

      Galenos siis opetti juuri sitä, mitä tämänvuotinen pääsykoe vaati,
      siksi tämän vuoden pääsykoe tuntuu monelle galenoksensa lukeneelle,
      myös allekirjoittaneelle helpohkolta.

      Kun vanhoja kokeita laskee läpi, huomaa pian että koevaatimukset ovat olleet melko samanlaisia ja vaatineet lukiofyken sovetamista ainakin 1990-luvun alkupuolelta asti, oli pääsykoekirjallisuutena pelkkä lukion fykebi-oppimäärä, parikymmensivuinen monistenivaska, IFA tai Galenos.
      Biologian tehtäviin on usin haettu vaativuutta aineiston avulla, 1990-luvun kokeissa aineisto jopa kerättiin tietyn ajan jälkeen pois.

    • huutonaurua

      Okei asia selvä, tuli vaan vähän huvittunut olo, kun luki tuon ex kandin kaikkitietävän kommentin. :) No seison korjattuna. Eli ilmeisesti tämän vuotinen koe olikin paluu Galenosaikaan tai sitä edeltäneeseen aikaan.

    • Nytriittää

      Vieläkin pötypuhetta. Galenos aikaan kokeeseen pystyi valmistumaan, kun tuo kirja oli tukena. Sen pohjaltahan ne tehtävät tehtiin. Tämän vuotiseen kokeeseen ei pystynyt valmistautumaan, ja siksihän se yllätti kaikki. Toki hyvällä harjoittelulla helpottui vähäsen, mutta suurin saanti oli kun käytti aineistoa hyvin apunaan, kopioi sieltä tietoa ja sovelteli kaavoja.

      Eli ei todellakaan mitään järkeä, että nyt lääketiedettä opiskelevat voisivat väittää kokeen olleen oikeanlainen. Tai että se oli samanlainen, kuin silloin, kun Galenosta tarvitsi päntätä yöt ja päivät.

      • AinaMeneeVäärin

        Saa sitä Galenosta lukea vieläkin. Siellä on paljon hyödyllistä tietoa.

        Oli mikä koe tahansa niin aina valittajia riittää. Jos järjestettäisiin arvonta opiskelupaikoista tai valittaisiin ylioppilaskirjoitusten tulosten perusteella niin valittajia riittäisi silti.

        Olisiko paras tapa kuitenkin vaikka Amerikassa harrastettu tapa jossa painavat niin tulokset valtakunnallisessa kokeessa, arvosanat lukiossa, suosituskirjeet, oma harrastuneisuus vaikka SPR:n toiminnassa tai muussa vapaaehtoistoiminnassa ja haastattelu. Vielä jos maksaisi rahaa opiskelustaan niin eikö sekin voisi olla puoltava tekijä.

        Joka tapauksessa en itse kaipaa lääkikseen pelkästään kirjojen pänttääjiä tai empatiassa rypeviä opiskelijoita. Lääkiksessä kaivataan monenlaisia opiskelijoita ja kaikista tärkeintä on kiinnostus lääketieteeseen ja halu auttaa avuntarvitsijaa. Tavallisilla älynlahjoilla varustettu oppii kyllä lääkiksen asiat kuudessa vuodessa.

        Hyvä lääkäri osaa asiansa hyvin ja on taitava siinä mitä tekee. Asiat on hoiduttava ajallaan niin että potilaat saadaan hoidettua. Liian empaattisilla on taas vaara kuormittua liikaa potilaan kokemista rankoista asioista.

        Omasta mielestäni tämänkertainen koe näytti hyvin haastavalta mutta sehän oli tehty tarkoituksella niin että kaikkea ei ehdi tehdä. Jos osasi käyttää aikansa hyvin niin opiskelupaikan saanti on todennäköisempää. Saattoi siinä kokeessa olla halua pelottaa osa hakijoista pois koska usean tuhannen pääsykokeen korjaamiseen menee aikaa ja rahaa todella paljon.


    • 121211

      Ihan hyvä koe, mutta jos tämä linja jatkuu on vaikea tietää mitä siihen pitäisi lukea.

    • torka

      Noh, mites koe meni? Jäikö paljon tehtäviä tekemättä?

      • Lääk.yo

        Mielestäni paljon. Silti Turkuun täysillä pisteillä (skaalatut)


    • koe4

      Muistakaamme pienistä tunnepurkauksista huolimatta, että kyseessä on nimenomaan "pääsykoe", jonka tarkoitus on "karsia" hakijoita. Sen tarkoitus ei ole olla ennalta-arvattava, selkeä, helppo tai itseään toistava toisin kuin esim. kurssikokeiden tai ylppärien. Tässä tämän vuoden koe onnistui siis hyvin, joten koe oli hyvin tehty.
      Kenenkään ei myöskään tulisi heittää toivoansa vielä menemään ennen varsinaisten valintojen julkaisemista ! :) Nauttikaa nyt kesästä ja juhlikaa/surkaa myöhemmin...

    • ärsyttäääv

      Ette te koetta puolustelevat nyt vaan käsitä mikä tässä hakijoita harmittaa. Ei ole kyse siitä, etteikö koe saisi olla "karsiva" ja "erotteleva", kyse on siitä että tuommoinen suoranainen huijaaminen harmittaa, että sanotaan että koe perustuu lukion tietoihin ja sitten niitä tarvitaankin ehkä muutamassa tehtävässä niissäkin osin aineiston kanssa.

      Katsokaa nyt vuoden 2012 koetta, siinä on semmoinen millainen sen pitäisi olla: se perustui suurimmilta osin juuri siihen lukion oppimäärään (aineistoa tarvittiin lähinnä osaan monivalinnoista ja paria kuvaa parin muun tehtävän tukena) ja hyvinhän sekin erotteli porukkaa: osa osasi ja osa ei. Koe oli pitkä ja siten erotteli kyllä hakijoiden kykyä toimia paineen alla ja nopeasti. Että sillä lailla.

    • ??????

      "Lääketieteen alan valintakoe vuoden 2013 opiskelijavalinnassa perustuu lukion opetus-suunnitelman perusteiden mukaisiin biologian, fysiikan ja kemian pakollisiin ja syventäviin kursseihin (Lukion opetussuunnitelman perusteet 2003, opetushallituksen määräys 33/011/2003) sekä valintakokeessa jaettavaan aineistoon."

      Valintaperusteissa ei missään erikseen sanota, että kokeen pääpainon tulisi olla lukion tietoihin pohjautuvaa. Valta on täysin tekijöillä. Ja edelleenkin koe on kaikille sama, joten kokeen tekijöiden temput kohdistuu kaikkiin tasa-arvoisesti.

    • clobert

      "Luuserit voi hakea esim. Ruotsiin jossa ei taida olla pääsykoetta ollenkaan." Luuserit? Luuletko että Karolinskassa on huonompi opiskeilja-aines kuin Helsingissä? Taidat olla hieman "onnellisen tietämätön". Hahaha. Mistä näitä oikein sikiää?

      • Ex kandi

        Ruotsiin voi päästä ilman pääsykoetta jos ei jaksa lukea ollenkaan. Opiskelija-aines on varmaan ihan hyvää molemmissa paikoissa. Karolinskan osalta muistelen että haastattelun kautta taisi päästä mm. viharikoksen tehnyt murhaaja http://murderpedia.org/male.H/h/hellekant-hampus.htm


    • ulkomaat pelottaa

      Kyllä Suomessa on helpoin päästä sisään.

    • mielipide1

      Minun mielestä lääkikseen pitäisi olla kirjallisen pääsykokeen lisäksi myös soveltuvuuskoe, jossa selkeästi nähtäisiin myös hakijoiden sosiaaliset taidot. Lääkäreiden työ jos mikä vaatii sosiaalisia taitoja! Täytyy osata ottaa jokainen potilas vastaan oikealla tavalla ym. Siihen ei pelkkä kemian osaaminen riitä...

      • Ih.Mette.Lijä

        Miten arvioit sosiaaliset taidot yhdessä tai kahdessa haastattelussa tuhansien hakijoiden osalta? Mikä on oikeusturva valinta-asioissa? Kuinka suuri paino pitäisi olla potilaan tuskan ja ahdistuksen ymmärtämisellä verrattuna asioitten osaamiseen? Eikö lääkärin tärkein tehtävä ole löytää potilaan tauti sekä hoitokeino ja jättää kädestä pitäminen sekä paijaaminen hoitajalle?


    • 5+5

      Helsinkiin haki tänä vuonna 1500 ja kokeeseen osallistui 975 kokelasta. Miten tuollaiselle joukolle voisi järjestää luotettavan soveltuvuuskokeen?

      Se tarkoittaisi, että kokeessa menisi pari viikkoa ja maksaisi aika lailla. Kyllä kirjallinen koe on riittävä.

    • mielipide1

      Kirjallisen kokeen avulla karsittaisiin ensin tietty määrä parhaiten suoriutuneita ja nämä kutsuttaisiin soveltuvuuskokeisiin. Opiskelupaikan saisivat sitten soveltuvuuskokeissa parhaiten menestyneet. Pidetäänhän soveltuvuuskokeita monilla muillakin aloilla! Olen itse ainakin törmännyt liian moneen sosiaalisesti kömpelöön lääkäriin...

      • JossainMäärinSamaaMi

        Tämä voisi olla ihan hyvä ratkaisu vaikka siten että haastatteluun valittaisiin kaksinkertainen määrä lopullisesti valittavista.

        Sen sijaan soveltuvuuskokeen perusteella en kyllä laittaisi ketään paremmuusjärjestykseen koska arvostelu on subjektiivinen asia niin että oikeusturva olisi vaarassa.

        Soveltuvuuskokeen pitäisi mielestäni olla mallia sopiva tai ei-sopiva kuten taidetaan tehdä hoitajien valintakokeissa.

        Lopullinen valinta tehtäisiin siis soveltuvien hakijoitten valintakoemenestyksen perusteella.


    • DoktoriSykerö

      Kokelaista karsittaisiin alle puolet, jotka sitten osallistuisivat soveltuvuuskokeeseen. Ehdottomasti sellainen ala, joka psykologista soveltuvuuskoetta kaipaa!

    • Tyhmäaasi

      Itse tein vuoden verran töitä 6-8h päivässä, kävin fysiikat ja kemiat iltalukiossa uudestaan ja kirjoitinkin fysiikasta lukioni parhaimmat pisteet (L) ja kemiastakin reilu E, biologiassa vahva pohja aikaisimpien opintojen kautta uudelleen kurssien käynti. Kävin myös valmennuskurssin jota varten otin lainaa, paiskin töitä ja suoriuduin kaikista harjoituskokeista malliikkaasti. Mutta sitten tuli oikea valintakoe, joka oli täysin erilainen. Paniikki iski kun huomasin kokeen luonteen, ajatukset vain harhailivat päässä ja aineistoon keskittyminen tuntui mahdottomalta, kokeesta lähtiessäni tiesin etten tulisi pääsemään sisään ja yli 10 pistettähän jäin sisäänpääsystä. Nyt masennus ja vitutus, tuntuu että vuoden kova työ valunut hukkaan. Koe ei mielestäni (tietenkään) mitannut todellista osaamista vaan ainoastaa stressinsietokykyä, itse olisin pärjännyt varmasti paremmin täysin lukematta pohjatiedoilla ja ilman stressiä kun kaiken panostaneena ja loppuunpalaneena kerta koe ei mitannut aikaisempaa tietoa juuri lainkaan. Onneksi sain kolme muuta opiskelupaikkaa, josta valita mutta taitaa lääkärihaaveet nyt jäädä. Ensi vuonna yritetään enintään pikku kertauksella. Omasta mielestä siis älytön pääsykoe verrattuna viimevuotiseen, sisään saattoi nyt päästä kuka tahansa, joka osaa lukea ja on vain rennolla asenteella kokeessa. Soveltuvuuskoetta en kuitenkaan kyllä kannata.

      • lääkäriopiskelija

        Mikset sitten päässyt kun kuka tahansa pääsi? Eikö se tarkoita että olit vain huonompi kuin sisäänpäässeet?

        Itse luin 1,5vuotta tuohon kokeeseen, vapaapäiviä pidin yhteensä n. 14 tuona aikana. Sisään menin heittämällä.

        Luuletko että lääkärin työ on ennalta-arvattavaa? Miksi kokeen pitäisi olla? Pääsykokeen tarkoitus on pistää runsaslukuinen hakijaporukka parhaimmuusjärjestykseen ja löytää hyvin oppivia lääkäriopiskelijoita, ei sellaisia jotka tarvitsevat vuosikausia lukion oppimäärän sisäistämiseen. Tällä kertaa sinun tietosi ja taitosi eivät riittäneet.

        Nöyryyttä ja ahkeruutta, niin ehkä sinäkin vielä pääset sisälle.


      • tyhmäaasi
        lääkäriopiskelija kirjoitti:

        Mikset sitten päässyt kun kuka tahansa pääsi? Eikö se tarkoita että olit vain huonompi kuin sisäänpäässeet?

        Itse luin 1,5vuotta tuohon kokeeseen, vapaapäiviä pidin yhteensä n. 14 tuona aikana. Sisään menin heittämällä.

        Luuletko että lääkärin työ on ennalta-arvattavaa? Miksi kokeen pitäisi olla? Pääsykokeen tarkoitus on pistää runsaslukuinen hakijaporukka parhaimmuusjärjestykseen ja löytää hyvin oppivia lääkäriopiskelijoita, ei sellaisia jotka tarvitsevat vuosikausia lukion oppimäärän sisäistämiseen. Tällä kertaa sinun tietosi ja taitosi eivät riittäneet.

        Nöyryyttä ja ahkeruutta, niin ehkä sinäkin vielä pääset sisälle.

        Viestistäsi päätellen taisit olla kokeessa enemmän skarppina kun viestiäni lukiessa. ;) Pidä jäitä hatussa ja jalat maassa siellä lääkiksessä.


      • Harmillinen tarina kyllä. Eiköhän tuokin lukeminen ole opettanut jotain, mitä voi myöhemmin jossain hyödyntää.

        Mitä käymäsi valmennuskurssi mielestäsi opetti ja miten vertaisit sitä tähän: http://www.laakisvalmennus.fi


    • Että näin

      Paskamainen koe, mutta näkyihän se pisterajoissa. Fiilikset kokeen reiluudesta ovat aina negatiiviset... Aina, kokeesta riippumatta. Täällä puollustellaan vuoden 2012 koetta...vuonna 2012 ei ollut yhtään lukio-alueen koetta takana, josta seurasi ikävä epätietoisuus kokeen rakenteesta. Esim. se, että ne kehtasivat kysyä jotain kumisaapasbiologiaa lääkiksen kokeessa oli yllätys. Kyllähän se alueessa luki, mutta samoin luki aineiston kuuluminen koealueseen, joka nyt tuntuu olevan suuren suuri yllätys.

      Vuonna 2011 kirottiin monivalintakysymysten "haistavittu"-tyyppistä rakennetta (nyt tuttu: 5 kohtaa, ei kerrota kuinka moneta oikein), eipä ollut sellaistakaan vähän aikaan nähty.

      Lääkiksen koe mittaa hermojen hallintaa ja motivaatiota. Hermojen hallintaa kokeessa ja motivaatiota lukea aluetta paljon uudestaan, vaikkei sisäänpääsy ole läheskään varmaa.

      Pääsin nyt siis sisään, kolmannella yrityksellä

    • toukkanenvain

      löytääkös muuten nuita valintakokeita jostain netistä ?

      • lääkiswannabe

        Löytyy yliopiston sivuilta... esim. alyvuoto.fi:ssä on oikees yläkulmas linkki vuosien 2007-2012 vastausanalyyseihin. :)


    • Nyt kelpaa

      Itse kirjoitin MCCC ja pääsin lääkikseen 2013 keväällä.

      • abropaturia

        Noinkin vaatimattomasti kirjoitit ja pääsit sisään. Ei tässä sitten ole hätää.


    • Ihmettelen vaa

      Osaako kukaan sanoa/heittää vahvan arvauksen mikä yliopisto laatii tämän vuoden pääsykoe? Veikkaan, että joko Oulu tai Tampere.

    • aloittaja-uskotaiälä

      Katos, tää vanha threadi on herätetty henkiin. Muistan kun tän pahan vitutuksen ja epätoivon vallassa alotin vajaa vuosi sitten kokeen jälkeen. Nyt on tässä sitten kemian laitoksella hesassa vietetty kohta kokonainen lukuvuosi ja tässä jo helmikuusta asti tankattu tohon lääkiksen kokeeseen. Muistan just ton kauhukokemuksen, kuinka "yhdessä päivässä valui kuin pöntöstä alas kuukausien lukiokirjojen tankkaaminen". Nyt pitäis kai osata valmistautua jotenkin erilailla kuin vaan laskurutiinilla ja lukion teorialla. Nyt ainakin tiedän että sieltä tulee jotain aivan odottamatonta, mutta saas nähdä. Kuusi viikkoa aikaa...

      Mitäs luulette, millanen koe tulossa? 2012 oli pelkkää lukiokamaa, mutta toisaalta Galenos-vaiheen jälkeen se oli aika arvaamaton että mitä sieltä tulee. 2013 oli täysi aineistohirviö. Mitäköhän tänä vuonna? Vois olettaa, että jotain tosi yllätyksellistä.

      • ...?

        Pidä vain mielessäsi, että ei ole juurikaan väliä kuinka hyvin itse koe menee, kunhan se menee muita paremmin. Jos on helppo koe, rajat nousevat tuntuvasti... ja samoin arvostelu kiristyy.

        Eipä itse kokeeseen voi pahemmin muuten valmistautua, kuin hallita lukion oppimäärä, omata hyvä laskurutiini, ja ehkä lukea jotain lääketieteellisiä artikkeleita, että mahdollisen aineiston käsittely olisi sitten helpompaa... Pyri saavuttamaan taso, jolla voit mennä itsevarmana kokeeseen tietäen, että tiedät paremmin kuin monet muut. Se itsevarmuus vähentää turhaa stressiä kokeessa.


    • 44564

      Toivottavasti enemmän 2012 kokeen kuin viime vuoden kaltainen. =)

    • Tällä kertaa

      Olisi kannattanut hakea niihin lääkiksiin mihin on "helppo päästä". Täällähän oli jossain keskustelussa vertailtu sisäänpääsyn helppoutta. Itse en vielä löytänyt lääkistä johon olisi helppo päästä, joten yritän nyt siihen samaan kuin viime vuonna.

    • typeräaasi

      Mitä mieltä tämän päivän pääsykokeestä lääkikseen? Harmittaa, kun oli helppo, mutta silti en kyllä päässyt sisään muutamaan vaikeimpaan tehtävään. Jätin ne viimeiseksi ja eihän se enää iltapäivällä ollut ajatus mukana...

    • jeeeppps

      Juu olin tampereel tekemässä ja tuntuu siltä et, jos tuo monivalinta meni hyvin niin aika hyvä sauma olis päässä.

    • harmitaa-.,m

      Todellakin harmittaa, ihan liian helppo. Kun itse olen näin "keskitason" kulkija eli sanoisin osaavani hommat ehkä hieman keskivertoa paremmin, tosin "vain" E:n paperit kirjoitin enkä siten ihan tuota selvästi sisällä jo tässä vaiheessa olevaa eliittiä olekkaan. Näin ollen siis tuommoinen tosi helppo koe ei ole omalta kannalta kovin hyvä juttu, kun nyt on entistä enemmän tuurista kiinni kuka pääsee sisään ja kuka ei...

      ja vielä semmonenkin juttu, että ite kun olen vasuri ja teksti siten paikoin huonolla käsialalla ja muutenkin joskus vähän sotkuista, niin huonosti taitaa käydä... nimittäin kun koe on helppo ja kaikki pärjää, niin tiedekunnan tarkastajien on nipotettava jostain pikkujutuista ja viilattava pilkkua ettei kaikki saa jotain 90% pisteistä, ja mikäs muukaan tällöin on viilauksen kohde kuin epäselvä käsiala... :(

      • fnckdk

        Mietinkin et onks se mä vaan vai onko tää ihan tosi helppo. Itse tuskin pääsen sisään, mut sen verran huomasin et pitäis kyl osata. Sanois nyt joku et oli mahottoman vaikee!


      • lisääalotuspaikkoja-
        fnckdk kirjoitti:

        Mietinkin et onks se mä vaan vai onko tää ihan tosi helppo. Itse tuskin pääsen sisään, mut sen verran huomasin et pitäis kyl osata. Sanois nyt joku et oli mahottoman vaikee!

        Haha joo mulla ihan sama! Tänne tullessani ekaa kertaa tavallaan toivoin et kaikki valittais et hirmu vaikee koe ja sit ite aattelisin että olipa helppo ja jes tällä kertaa mentiinkin sisään että heilahtaa :D mut no joo, takas maan pinnalle... viimeks oli saakelin vaikee ja helpotti et se oli vaikee muillekkin, taas jos ite pärjään hyvin niin niin pärjää tietty muutkin ja pisterajat tosi korkeita... huoh...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      378
      3764
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      209
      1853
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1404
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1285
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      166
      943
    6. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      893
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      57
      890
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      870
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      849
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      848
    Aihe