Kauppakorkeaan 2014

Erno-Jarno

Onko kukaan vielä luovuttanut ja siirtänyt hakemista vuoteen 2014? Mitkä tunnelmat? Missä vaiheessa vuotta alatte valmistautua kokeeseen? Meinaako joku lukea avoimessa kursseja?

82

6701

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oijovsd

      Varmasti monikin on luovuttanut tässä vaiheessa kevättä,

      Ensivuonna ainakin matikan kirjasta tulee selkeä ja helppo,
      Mutta luulen että sen lisäksi tulee 4 muuta kirjaa.

      • Huiop

        Selkeä ja helppo mutta pisterajat nousevat tuntuvasti. Aloituspaikkojen aggressiivisesta karsimisesta ja lyhyen matikan kirjan johdosta veikkaan kylmästi että aallon pisteraja koekiintiössä about 35-36.


    • 1992

      Sanotaanko näin, että tekisi mieli luovuttaa just nyt. Olen lukenut tammikuusta asti, mutta tuntuu että aivan väärällä haukionkala-tekniikalla. Kokonaisuuksia on hanskassa mutta yksityiskohdat ja joidenkin asioiden ymmärtäminen on ihan hakusessa. Masentaa pirusti. Ei kahdessa viikossa ihmeitä tehdä, itselläni siis Oulu ykkösenä kiikarissa. Olen jo katsellut mahdollisuuksia ensi vuodeksi, opiskelu helsingin heossa olisi esimerkiksi potentiaalinen vaihtoehto. Tuntuu kyllä tosi lohduttomalta, että puoli vuotta elämästä tuhlattu kirjastossa istumiseen, mikä ei ole tuottanut riittävää tulosta. No oma vika, eikai siihen muuta voi sanoa.

      • gfdsgd

        Nyt et luovuta vielä!

        Olen itsekin tammikuulta lukenut ja haen poriin. Ja pakko myöntää, että vähän pelottaa vaikka luettu on jo enemmän kuin viisisataa tuntia. Et siis ole ainoa!


    • 1991

      Tuossa kokeessa nyt ei ymmärryksellä tee oikeastaan yhtään mikään. Tärkeintä on muistaa sanatarkasti kaikki teoriat ja olennaiset taulukot. Kokeesta saa siis huippupisteet osaamalla kirjat sanasta sanaan ulkoa ymmärtämättä mitään. Matematiikan osuudessa nyt pitää vähän osata laskea, tai siis muistaa kaavat ja pyöritellä niitä sopivasti. Mekaanisella suorittamisella pärjää parhaiten. Itse opiskelu onkin sitten enimmäkseen toista maata, ja monella tuleekin ongelmia, kun asioita pitäisi alkaa oikeasti sisäistämäänkin.

    • GladToBeDone

      Jos aiotte hakea kauppakorkeaan ensi vuonna, suosittelen luku-urakan lykkäämistä ainakin reippaasti sinne ensi vuoden puolelle. Itse pääsin Aalto-yliopiston kauppikseen tämän vuoden haussa ja aloitin lukemisen vasta keväällä heti yo-kirjoitusten jälkeen. Liian aikainen lukemisen aloittaminen saattaa johtaa burn outiin joka taas pilaa kaikki onnistumisen mahdollisuudet (sain seurata läheltä kun kaverille kävi näin).

      Toinen tärkeä juttu on hahmottaa mahdollisimman nopeasti lukemisen prosessimaisuus. Tässä valmennuskurssi auttoi minua valtavasti.

      Ensin pääsykoekirjat saattavat vaikuttaa hankalilta ja lukeminenkin voi tuntua hitaalta, koska jotkut lauseet ovat niin vaikeaselkoisia ja sisältävät tuntemattomia sanoja. Tästä ei saa hätääntyä: siihen kirjan maailmaan kyllä pääsee sisälle kun malttaa olla kärsivällinen. Siispä lukuprosessin ensimmäisessä vaiheessa on hyvä silmäillä rauhassa kaikki pääsykoekirjat läpi ja tutustua lähinnä sanastoon, niin että kun aloittaa toisen lukukerran, niin lukeminen on huomattavasti helpompaa kuin ensimmäisellä kerralla.

      Toisessa vaiheessa kannattaa tarttua kirjoihin tosissaan ja "syvälukea" niitä ajatuksella. Tässä haluan erityisesti korostaa, että määrä korvaa laadun. Itse luin kirjat vain kolme (3) kertaa ja suoriuduin pääsykokeesta oikein hyvin. Toiset lukevat paniikinomaisesti kirjat kymmeneen kertaan eivätkä pääse kokeesta läpi. Käytä siis aikaa aiheisiin syventymiseen, ja ota asia kerrallaan. Yhtenä päivänä kannattaa opiskella yksi kokonaisuus. Toisen vaiheen yhteydessä kannattaa tehdä muistiinpanoja ja/tai alleviivauksia kohdista, joita pitää tärkeinä (HUOM. tässäkin valmennuskurssi auttoi huomattavasti, suosittelen ehdottomasti käymään sellaisen. Oma valmennuskurssini oli intensiivikurssi, joten aikaa kurssillä tuli vietettyä vähän, mutta neuvot jotka sieltä tarttuivat olivat kullan arvoisia).

      Kolmannella lukukerralla kannattaa testata itseään. Kannattaa tunnustella ymmärrystään sulkemalla välillä silmät ja muistelemalla mitä seuraava aihe pitää sisällään. Tässä vaiheessa kannattaa käyttää hyväksi myös tekemiään muistiinpanoja. Kolmas lukukerta on mielestäni ehdottoman tärkeä siksi, että kertaus on tunnetusti opintojen äiti. Tässä vaiheessa viimeisimmätkin epäselvyydet kannattaa ottaa puheeksi esim. valmennuskurssin opettajan tai jonkun asioista tietävän tutun kanssa. Itse koin hyväksi tehdä tässä vaiheessa tärkeistä listoista ja teorioista muistilappuja joita liimailin huoneeni seinille. Etenkin markkinoinnin ja johtamisen kirjassa listojen muistaminen on ensisijaisessa asemassa.

      Tämän jälkeen kirjat voi lukea vielä niin monta kertaa kuin kokee tarpeelliseksi (toki jäljellä olevan ajan puitteissa) mutta itselleni parhaiten sopi vain tiettyjen kohtien kertailu ja harjoitustehtävien teko (jälleen kerran kiitos valmennuskurssin, jolla jaettiin tehtäviä).

      Tärkeinä pointteina vielä sen verran, että luku-urakan aikatauluttamisen tärkeyttä ei kannata väheksyä. Kun on tehnyt itselleen lukujärjestyksen, niin kirjoihin tarttuminen ja kehityksen seuraaminen on mielettömän paljon helpompaa kuin ilman minkäänlaista aikataulua. Lisäksi aikatauluun kannattaa merkata vapaa-ajan aktiviteetit jotteivät nekään unohtuisi. Aamusta iltaan lukeminen ei ole välttämättä tehokasta, aivot tarvitsevat virikkeitä toimiakseen kunnolla. Ota siis inhimillinen lukutahti (esim. alkuvaiheessa 4-5h päivässä, loppua kohden 1-2h enemmän) ja urheile, ole kavereittesi kanssa, katso elokuvia tai tee mitä vaan joka saa ajatuksesi hetkeksi pois pääsykoeasioista. Seuraavalla lukukerralla huomaat olevasi paljon terävämpi.

      Tiedän, että on helppoa antaa ohjeita jälkiviisaana ja jo kouluun sisälle päässeenä, mutta vaikka lukeminen tuntuu loputtomalta urakalta, niin sitä pystyy hallitsemaan ja sen pystyy selättämään. Kauppikseen pääsy vaatii tahtoa ja punnertamista muutaman kuukauden ajan, mutta mahdoton tehtävä se ei ole. Tsemppiä kaikille ensi vuoden hakijoille!

      • GladToBeDone

        Korjaus neljänteen kappaleeseen: tarkoitin tietysti että laatu korvaa määrän eikä päinvastoin...


    • .,.,.

      Itse aloin hitaasti ja rauhassa lukemaan jo nyt. Ehkä noin kerran viikossa vähän matikkaa tai laskentatoimea, koska ne nyt ainakin luultavasti tulee? Muuten tuo äskeinen kuullostaa järkevältä, mutta ainakin omalla kohdallani luulen, että burn out tulee jos aloitan liian myöhään ja luen 8h päivässä. Haluan aloittaa ajoissa jotta tunnen että olen muita edellä jolloin motivaatio kasvaa!

      • melkeinfailasin

        Muista kuitenkin, että 1 tunti toukokuussa vastaa jotain 4 tuntia tammikuussa ainakin jossain markkinoinnissa, jossa pitää pikku tarkkaan osata asioita. Pahin mahdollinen kämmi on aloittaa liian aikaisin ja lopahtaa tärkeimmällä hetkellä eli huhti-touko-kesä-akselilla. Lukumääriä ei siis kannata todellakaan tuijottaa liikaa, sillä 200 tuntia intesiivistä lukemista vähän ennen koetta voi olla paljon tehokkaampaa kuin 500 tuntia yli puolen vuoden välillä

        Pääsykoeasioiden oppiminen on kuin veden kuljettamista kaivoon ämpärillä, jossa on reikä pohjassa. Mitä kauemmin sitä teet, sitä enemmän vettä menee hukkaan. Mielummin isompi määrä vähemmillä kerroilla.

        Jos välttämättä haluat aloittaa aikaisin, keskity lähinnä matikkaan.


    • tuurrkk

      Se matikka unohtuu kyllä sinulla kevääseen mennessä. Samoin laskentatoimen kaavat.
      Suosittelen, että luet nyt VAIN taloustieteen kirjaa mieluummin. Sitä ei tarvitse sana sanalta ymmärtää, enemmänkin se kokonaisuuksien hahmottaminen ja tietynlainen ajattelutapa, jonka se kirja luo on se sen kirjan juttu. Sen voi aloittaa jo nyt, ja jatkaa kevääseen. kokeen kannalta ei ole haitaksi, jos osaat taloustieteestä jotain kirjaa laajemminkin.

      Kun johtamisen ja markkinoinnin kirjat ilmestyvät loppuvuodesta, ota samantien niiden opiskelu päivittäiseksi, tässä vaiheessa tietty kannattaa lukea myös sitä taloustiedettä edelleen, ja mahdollisesti avoimessa yliopistossa voisit syventää taloustietouttasi loppuvuoden kuukausina.

      helmikuun puolen välin tienoilla otat matikan ja laskentatoimen samaan soppaan vielä mukaan. maalis-huhtikuussa hyvä lukupäivä kestää 6 tuntia, ja siihen vielä esim, tunnin verran matematiikkaa, laskuja. Pääpaino lukemisessa siellä johtamisessa ja markkinoinnissa. laskentatoimea esim. 2h/vrk. taloustiedettä kannattaa kertailla muutaman kerran viikossa, se ajattelutapa on nyt jo luotu jos kesällä 2013 olet aloittanut.

      toukokuun alkaessa kokonaisuudet ja yksityiskohdat tulisi olla Johtamisessa ja markkinoinnissa opittuna. tässä vaiheessa kertailet sitä ja laitat pääpainon taloustieteen numeerisiin tehtäviin, laskentatoimen listoihin ja numeerisiin tehtäviin, sekä matematiikkaan.

      Kesäkuun alkaessa luet ajatuksella johtamisen ja markkinoinnin vielä kerran, ja jokaisen luvun jälkeen pohdit itsesi kanssa vielä tunnin verran luvun pääasiat läpi

      2 ja 3 päivää ennen koetta käyt vielä olennaisimmat kaavat läpi laskentatoimesta, matikasta ja kansiksesta.

      1. päivä ennen koetta huolehdit, että saat tarpeeksi raikasta ilmaa, hyvä laatuista ruokaa ja liikuntaa, jotta saat hyvä yöunet ennen koetta.
      Hunot yöunet ja jännittäminen saattavat osalla olla syynä epäonnistumiseen. Itsellä jännitystä lievitti se, että vietin koetta edeltävän päivän kokonaan parhaan kaverini seurassa.

    • jenjenjen1

      Milloinhan ne 2014 kirjat julkaistaan? Mietin tässä juuri hakemista Helsinkiin ja lukusuunnitelmaa pitäisi alkaa tehdä.. Mitään vinkkejä ekakertalaiselle?

    • pioioioioioo

      Loppuvuodesta, matikka on jo julkaistu

    • jenejenjen

      Aah jes! Talousmatematiikkaa :)

    • apuuva

      Lähde? Linkki?

    • katso vitsi googlest

      Koitapa googlettaa jos et muuten löydä

    • Naamakala

      Toimiva resepti sisäänpääsyyn on maaliskuussa lukemisen aloittaminen.
      Tästä 6-8h (mielellään 8h) lukemista joka päivä, tauotettuna niin että keskittyminen pysyy. Kun aikaa on ottanut maltillisesti, motivaatio pysyy loppuun asti ja kuntohuippu osuu kokeen kohdalle. Neljää kuukautta ei samoja kirjoja jaksa Erkkikään päntätä.

      Tasapaino pitää myös pitää tehtävien tekemisen, muistiinpanojen ja ulkoaopettelun kesken. Opetelkaa JoMa:sta selvästi tärkeimmät lauseet ULKOA, eli lauseet pitäisi lukemisen jälkeen pystyä ajattelemaan/lausumaan ääneen, koska monet asiat ovat loogisuuden ulkopuolella.
      Tällainen tapa lukea kirja vei minulta 10 päivää, mutta johti täysiin pisteisiin pääsykokeessa.

      Matikasta tehkää niin paljon tehtäviä kuin jaksatte, kansantaloustieteessä hahmottakaa kokonaisuuksia ja tehkää tehtäviä, laskentatoimessa opetelkaa kaavat ja yksityiskohdat (ohut nivaska), JoMa lukekaa tarkasti ja tehkää muistiinpanot.

      Ja kyllä, lukekaa loppuun asti. Aina kun tajuatte unohtaneenne jonkin asian, tarkistakaa se, oli se sitten vaikka klo. 01.00 pääsykoepäivänä.

      • aaltoonparas

        8h päivässä maaliskuusta asti on kyllä enemmän kuin liikaa ainakin mulle.

        Aloitin itsekin maaliskuun puolivälissä lukemaan ja lukurytmi meni kutakuinkin seuraavanlaisesti: maaliskuussa 2h päivä, huhtikuu about 3-4 ja toukokuu 4-5. Vikat viikot niin paljon kun pää kesti, mutta 8h päivässä meni rikki ehkä muutamaan otteeseen maksimissaan. Lukupäiviä tuli viikossa yleensä kuusi.

        Tietysti noi optimaaliset määrät vaihtelevat henkilöittäin, mutta väittäsin kuitenkin että tollanen 6-8h tahti alusta alkaen on monelle liikaa. Voisin melkeen väittää että saa olla melko heikko luku- ja oppimiskyky jos tollasia määriä pitää lukea. Sitä kirjaa ei selata vaan luetaan ajatuksen kanssa.


      • Naamakala
        aaltoonparas kirjoitti:

        8h päivässä maaliskuusta asti on kyllä enemmän kuin liikaa ainakin mulle.

        Aloitin itsekin maaliskuun puolivälissä lukemaan ja lukurytmi meni kutakuinkin seuraavanlaisesti: maaliskuussa 2h päivä, huhtikuu about 3-4 ja toukokuu 4-5. Vikat viikot niin paljon kun pää kesti, mutta 8h päivässä meni rikki ehkä muutamaan otteeseen maksimissaan. Lukupäiviä tuli viikossa yleensä kuusi.

        Tietysti noi optimaaliset määrät vaihtelevat henkilöittäin, mutta väittäsin kuitenkin että tollanen 6-8h tahti alusta alkaen on monelle liikaa. Voisin melkeen väittää että saa olla melko heikko luku- ja oppimiskyky jos tollasia määriä pitää lukea. Sitä kirjaa ei selata vaan luetaan ajatuksen kanssa.

        Mutta kun ottaa huomioon että vastassa on fiksuja hakijoita, jotka ehkä lukevat sen 8h päivässä, kannattaa lukeminen ottaa ensisijaiseksi aktiviteetiksi.
        Eli mitä enemmän lukee, sitä enemmän minimoi tuuria ja ehkä eroa älyllisiin lahjoihin verrattuna muihin hakijoihin.


    • 12837

      Hyvissä ajoin aloittaa, mutta ei liikaa päivässä. 8 tuntia maaliskuussa kuulostaa aika paljolta. Itse aloittelin huhtikuussa 2h päivässä ja lisäilin sitten pikkuhiljaa tunteja. Osaaminenkin kun oli kasvanut, niin oli mukavampi lukea. Viimeisellä viikolla sitten ongelmitta 12h päiviä ja kokeesta läpi. Eikä niitä tunteja kannata pelkästään tuijotella. "Hauki on kala" -menetelmällä hukkaa vaan aikaa.

    • ee2113

      Keskity alussa siihen, että ymmärrät hyvissä ajoin kirjojen keskeiset asiat. Selaa vanhat pääsykokeet muu vastaava materiaali, jotta tiedät lukiessasi tarttua oikeisiin asioihin.

      Mieti että otatko tavoitteeksi lukea 8h päivässä vai opetella kaikki kirjat "ulkoa". Toki omaa ajankäyttöä kannattaa pitää silmällä.

      Olin pääsykokeissa tänävuonna. Itse kokeessa kun olin joman ja laskiksen tehtävät tehnyt, tiesin että pääsen sisään.

    • 10845

      Lähinnähän kyse on siitä, että mitä aiemmin aloittaa lukemisen, sitä todennäköisempää on sisäänpääsy. Lukeminen pienentää riskiä epäonnistua pääsykokeessa, kun rutiinia on enemmän verrattuna kuukauden tai pari lukeneeseen. Tähän varmaan myös perustuu Hentusen kurssin menestys, kun porukka näillä kursseilla alkaa lukemaan jo tammikuusta lähtien, kun muilla kursseilla ohjeistetaan aloittamaan vasta maaliskuussa.

      Tsemppiä kaikille luku-urakkaan! Ei se paikka isoimpiin kouluihin ihan helpolla tule mutta kovalla työllä voi varmistaa paikkansa jo ensimmäisellä lukukerralla :)

    • turkuunsyksy2014

      Onkos kukaan aloittanut vielä luku-urakkaa tosissaan? Varmaankin aika moni aloittaa kohta puolin ja olisikin kiva kuulla, miten porukka on ajatellut aikatauluttaa keväänsä.

      Minkälaisia vinkkejä konkareilla on antaa valmistautumista varten?

      Toivottavasti turkuun syksyllä!

      • MMEECC

        6 - 7 pääsykoetta tulossa, kauppikseen suurin panostus. Matikan kirja jo puolessa välissä, aloitin joulukuussa. Muutaman ylimääräisen kirjan on tullut luettua, sillä tuntuu järjettömältä lukea ymmärtämättä lukemaansa. Tässä kuussa avoimessa suoritan laskentatoimen ja markkinoinnin peruskurssit.

        Viime vuonna hain vain ja ainoastaan kauppikseen, en päässyt - turha välivuosi. Nyt ongelmana on kova panostus, sillä haen samalla historiaa ja venäjää opiskelmaan, mutta ne ovat vahvoilla, varsinkin UTA ja UJY pääsee melko helposti.

        Tietysti vapaa-ajan aktiviteetit yritän korvata työnteolla. There's no free lunch.


    • jeee

      Täälllä myös tänä keväänä kauppikseen hakija. Hain jo viimevuonna, ja luinkin (omasta mielestäni) paljon, mutta eihän se mihinkäään riittänyt. Tänä vuonna aion päästä. Ykkösenä Helsinki, 2. Turku ja 3. Vaasa. Valmennuskurssi alkaa maaliskuussa ja ajattelin ennen sen alkamista lukasta läpi ainakin johtamisen&markkinoinnin ja kansantaloustieteen kirjat, ehkä myös laskiksen.. eli aloitan varmaankin tossa helmikuun puolla silleen vähitellen, siitä sitten maaliskuussa jo intensiivisemmin kun kurssikin alkaa

      • Vaasavsoulu?

        Vaasa kuulostaa hyvältä.


    • Jaksakaa!

      Itse luin pääsykokeisiin keväällä 201x, siis silloin kun matematiikkaa ei listalla ollut. Eli markkinoinnilla, laskiksella,johtamisella ja kansiksella mentiin. Aloittelin lukemista helmikuun tienoilla. Tuntimäärät eivät ensimmäisen kuukauden aikana olleet suuria, tavoite oli orientoitua kyseisiin neljään aihealueeseen, jotta ymmärtäisin paremmin, mistä puhutaan. Luin myös muutamia johtamisen peruskirjoja (Juutin ja Kamenskyn muistaakseni). Tämä auttoi hahmottamaan varsin abstraktia johtamisen kenttää edes hieman.

      Maaliskuun ensimmäisellä viikolla aloitin lukemisen: 7:30 herätys, 8-11 lukemista, ruoka, 12-15.30 lukemista ja 16-20(?) valmennuskurssia (Iltakurssi, lyhyempi versio). Ennen nukkumaanmenoa lenkkeilin ja pohdin päivällä opettelemiani asioita, mitä niistä muistin, mitkä asiat taas selkeästi tarvitsivat kertausta. Tätä jatkoin kokeeseen saakka. Viikonloppuisin en lukenut, paitsi viimeisellä viikolla, jolloin annoin mennä aamusta iltaan. Viikonloppuisin yritin harrastaa ja nähdä kavereita miettimättä pääsykoetta sen enempää. Baari oli -niin surulliselta kuin se kuulostaakin- varsin hyväksi havaittu keino ajatusten koossa pitämiseen ja ns. ylilukemisen välttämiseksi.

      Luin kirjoja siten, että sunnuntaisin tein suunnitelman seuraavalle viikolle: 2-3 eri kirjaa käsittelyyn päivässä, siten että valmennuskurssilla käytävä asia oli käyty edellisenä päivänä kotona ja kerrattu vielä samana päivänä ennen kurssia. Jos asia oli vaikea (kansiksessa) tai hankala muuten (markkis, tappavan tylsä kirja tuolloin), kertaisin vielä seuraavana aamuna hetken. Muuten paahdoin kirjaa vaihtaen kaikki läpi 5-6 kertaa.

      Harjoitustehtäviä tein 3-4 kertaa läpi niin, että viimeisimmillä kerroilla aloin osata vastaukset jo ulkoa. Eipä haitannut ainakaan.
      Kuten lukuaikatalustani voi todeta, en lukenut perinteistä 10h päivä koko kevään ajan (vaikka se toki suotakoon jos sen omakseen tuntee), vaan pyrin lukemaan siten, että lukeminen on tehokasta ja opeteltu asia paitsi muistetaan ulkoa, se myös sisäistetään. Tajutaan.
      (On toki hienoa sanoa kavereille ja perheelle lukeneensa juuri 11h markkinointia, mutta mikäli mitään ei jää päähän, olisiko parempi vaihtaa kirja lenkkiin ja jatkaa sitten :))
      Pidin paljon lyhyitä ja pidempiä taukoja. Ajatuksen lähtiessä harhautumaan (eli melko usein), laskin kirjan alas, tein hetken jotain muuta -tai edes ajattelin jotain muuta- ja jatkoin. Lukemisen tehokkuus meni määrän edelle, ja hyvä niin.

      Lukemisen lopetin tenttipäivää eli tiistaita edeltävänä sunnuntaina. Kävin vielä sisällysluettelon ja harjoitustehtävien avulla kirjaa läpi ja pohdin asioita. En enää alkanut opettelemaan suuria kokonaisuuksia, joita en harjoittelusta huolimatta oppinut, vaan keskityin pitämään ajatukset kasassa. Lenkkeilin, otin aurinkoa, keskityin.

      Itse pääsykoe oli varsin erilainen mihin olin mielessäni valmistautunut, mutta olin tiedostanut sen mahdollisuuden jo keväällä, ja tiesin osaavani asiat. Tein ensin helpoimmat tehtävät, joissa ei ollut valinnanvaikeutta. Sen jälkeen siirryin vaikeampiin tehtäviin, mikäli en osannut sanoa yhtä oikeaa, eliminoin täysin vääräksi tietämäni vaihtoehtoja ja päättelin kirjoja pohtien vastauksia. Otin riskejä joissain vastauksissa, koska olin päättänyt, että yli 30 pistettä on saatava opiskelupaikan varmistamiseksi.

      Vastasin lähes kaikkiin tehtäviin, pisteitä sain 32. Jälkikäteen en miettinyt mitkä menivät väärin, joten en osaa sanoa, osuiko riskillä yritetyt täysin vai mokasinko helppoja. Yhtä kaikki, pääsin ensimmäiseen haluamaani kouluun. Hetkeäkään en ole katunut vajaa 4kk panostusta elämästäni. Ja jälkikäteen ajatellen, jos kauppakorkeaan pääsy vaatisi 6kk panostuksen, tekisin senkin!

      Tsemppiä ja lukuintoa kovasti kaikille hakijoille kevääksi 2014, lukekaa, oppikaa, ennen kaikkea ymmärtäkää :)

    • Cmi

      Minulla olisi vielä yo-kirjoitukset ennenkun pystyn kunnolla aloittamaan lukemisen. Kirjat pistin tilaukseen tänään ja laskeskelin, että kirjoitusten jälkeen olisi pikkasen reilu 2kk aikaa lukea.. Tiukoille menee.. Ajattelin selailla kirjat läpi nyt ja sitten palaan niihin maaliskuun lopussa.

      • vaasavoistoimia

        Itellä vähän sama juttu, mutta en tule saamaan tarvittavia lähtöpisteitä, joten ajattelin jo alkaa hiljalleen lukemaan pääsykokeisiin. Varsinkin markkinoinnin kirja vaikuttaa yllättävän selkeältä ja helpolta. Mutta mutta. onnea


    • hui1

      Tulevan korkeakoulujen opiskelijavalinnan uudistuksen myötä todella moni jo kauppakorkeakoulussa opiskeleva osallistuu tulevaan pääsykokeeseen, jos ei opiskele vielä mieleisessä yliopistorakennuksessa.

      On niitä toki ennenkin osallistunut, eikä se tarkoita, että he ovat jotenkin etusijalla, mutta itse sen kuitenkin koen paineena! Sillä he eivät voi enää tulevina vuosina osallistua elleivät luovu koulupaikastaan niin panostavat sitten nyt? Tämä lauma hakee varmasti Aaltoon, Tampereelle tai Turkuun :s

    • Turkuun2014

      Täällä hyvää ja asiallista keskustelua ! Itse hain viime vuonna heti kirjotusten jälkeen ja aika ei ihan riittäny kun sluibasin koko huhtikuun ja vasta toukokuussa rupesin lukee kunnolla. Pääsykokeesta 21,5p/40p eli ei opiskelupaikkaa Turusta,Vaasasta,Oulusta. Nyt oon alottanu heti 1.1 lukemaan ainoalla uudella kirjalla eli matikalla. Nyt luulen että monella viime vuonna rannalle jääneelle tästä on etua varsinkin niille joille matikka tuotti ongelmia viime vuonna. Tänä vuonna Mab7 eli Talousmatematiikka kirjana eli Se ei välttämättä erottele matemaattisesti lahjakkaita vähemmnän lahjakkaista joten uskon että pisterajat nousee noin 1-3 pistettä kaikissa paikoissa ja tämähän tarkoittaa myös Turun osalta maagisen 30p rajan rikkoutumista koevalinnan osalta. Kaikille nyt ekaa kertaa hakeville vinkkinä että lukeminen kannattaa alottaa nyt tai viimeistään heti kirjoitusten loppumisen jälkeen täyspäiväisesti! Jos kirjoituksista ei tulee pelkkää L:llää ja E:etä suosittelen kirjoituksiin lukemisen vähemmälle/kokonaan ja sen tilalle alkakaa lukea pääsykoekirjoja! Jos oisin itse näin tehnyt viime keväänä niin nyt en istuisi kirjastossa lukemassa talousmatematiikkaa ja kirjoittamassa tätä viestiä. Itse sain kirjoituksista EEECBB ja noista ei mitään hyötyä kauppikseen hakiessa lähtöpisteiden osalta. :(

    • Abi

      @GladToBeDone kiitos paljon! :)

    • malikq

      Moi. Millaisia lukutekniikoita yms. teillä on? Teettekö muistiinpanoja tai muuta vaastaavaa? Entä onko teillä kokemusta noista online-valmennuskursseista?

      Tuo 'Johtaminen ja markkinointi' kirja on täyttä myrkkyä minulle. Pitkät lauseet ja vaikeasti hahmoteltavissa oleva teksi, ainakin minun mielestäni.

      Sain viime vuonna surkeat 9 pistettä, vaikka olinkin mielestäni lukenut aika paljon. Jälkeenpäin tajusin, että en ollut ollenkaan valmistaunut, siihen että vastaan tulee monivalintakoe.

      • vieras21435

        Musta JoMa on oikein mukava kirja ainakin näin kun on viime vuonna sen jo opetellut niin hyvin, että sain jotain 12 pistettä. Tulisiko tänä vuonna sitten täydet. Sama laskiksesta, jos siitäkin tulisi ne täydet. kansis ja matikka pieleen. Kävin tuossa vielä kansiksen kurssinkin ja matikka vaikuttaa suht. helpolta (no veikkaan, että laittavat niin vaikeat kysymykset kun keksivät). Pakko päästä tänä vuonna Turkuun. Ärsyttää, että vasta viime vuonna luin oikeasti kokeisiin ja sainkin jotain 20 pistettä. Kokeista on tullut muutamassa vuodessa ihan selvästi vaikeampia. No pakkohan, kun hakijatkin lisääntyy. Selvä ero johonkin 2010 tai 2011 vuoteen.


    • Sonjanen___

      Moikka!
      Mä hain viime vuonna, mutta nyt vaihdoin täysin alaa ja opiskelen jo ihan muuta.
      Tein Laskentatoimi ja rahoitus ja Kansantaloustiede -kirjoista flash cardseja noin (epämääräisellä silmämääräisellä arvioinnilla) 250 kappaletta, ja olisin ne halukas jollekin lykkäämään ihan suklaalevyä vastaan.

      Tampereella asun, ja mielelläni Metsolla voisin ne ojentaa kun lähistöllä asun. S-postiosoitteeni on sonjanen_(at)luukku.com

    • Sonjanen___

      Edelliseen viestiin liittyen: Korteille löytyi uusi omistaja!

    • 2014444

      Ootteko alottanu lukemaan jo ihan kunnolla ?

      • kati8

        En mut kirjat jo valmiina
        Muut?


    • pikkuhiljaa.....

      Pikkuhiljaa alettu lukemaan.

    • Kysymys2014

      Morjesta kaikille!

      Sellasta asiaa oon pohtinut että mikäs on se paras matikan kirja mitä kannattaa lähteä lukemaan ja opettelemaan näin ensimmäiseksi? Tuota talousmatematiikkaa silmällä pitäen tietenkin.

      • villeeeeeeeeeeeee

        Hentunen suosittelee Summa 7 kirjaa eli luultavasti se on paras :D


      • Tosi on
        villeeeeeeeeeeeee kirjoitti:

        Hentunen suosittelee Summa 7 kirjaa eli luultavasti se on paras :D

        No niin taas tätä Hentusen ylistämistä, ukko nostaa itseään jalustalle puolijumalana. Ammutaan patu alas. Jokainen kirjoihin oikeasti tutustunut tietää, että parhaat kirjat ovat Sigma 7 ja Kertoma 7, heikoimpia kirjoja puolestaan ovat Variaabeli 7 ja Summa 7, jota siis itseään ylitävä ukko pitää parhaana.

        Tidän mistä puhun. Hetunen EI.


      • viesras38933
        Tosi on kirjoitti:

        No niin taas tätä Hentusen ylistämistä, ukko nostaa itseään jalustalle puolijumalana. Ammutaan patu alas. Jokainen kirjoihin oikeasti tutustunut tietää, että parhaat kirjat ovat Sigma 7 ja Kertoma 7, heikoimpia kirjoja puolestaan ovat Variaabeli 7 ja Summa 7, jota siis itseään ylitävä ukko pitää parhaana.

        Tidän mistä puhun. Hetunen EI.

        Kertoma 7
        Lukiolaisen matematiikka 7
        Lyhyt matikka 7
        Sigma 7
        Summa 7
        Variaabeli 7


        No itselläni on lyhyt matikka 7, WSOY . Muistaakseni luin tämän jostain palstalta ja ostin käytettynä suomalaisesta. Voisihan tuohon vaikka tuon kertoma seiskan myös ostaa lisäksi, mutta en ole tästäkään mitään ihmeen huonoa löytänyt. Osaisiko joku sanoa, mitä eroja näissä kirjoissa on? Asianhan luulisi olevan suunnilleen sama., mutta opetustapa varmaan vähän vaihtelee. Esimerkit ainakin ihan hyviä.


    • annii

      Ite lukasin jo viime vuoden puolella kaikki kirjat läpi. Nyt on kansis luettu niin, että muutamaa vaikeinta asiaa lukuunottamatta kirja hallussa. Eilen alotin johtamisen ja markkinoinnin kirjan.. Valmennuskurssia odotellessa.
      Käytän ite Sigma 7 matikan osuuteen, valmennuskeskukselta sitä suositeltiin. Toisaalta siinä on paljon virheitä vastauspuolella, mikä tietty häiritsee kun ei aina tiedä mokasiko itse vai taasko siellä on virhe.. Mut aiheet on hyvät ym. Laskin läpi myös Lyhyen matematiikan 7 kirjan, sekin hyvä, joskin vanha painos.. Ja siinä on enemmän "turhaa" asiaa joukossa.

    • 12341412412412412412

      Onko viimevuonnakin hakeneet alkaneet jo lukemaan kymmeniä tunteja viikossa vai enemmän selailua vielä?

    • ...

      viimevuonna hakeneet pääsivät sisään jos lukivat tarpeeksi

      • vieras6546

        No näinhän se on :D...en päässyt, en siis lukenut tarpeeksi. Sen verran hyvin kyllä tuli luettua, että vähän kertaamiseltahan tämä lukeminen tuntuu. Uusille kaikki on uutta. Tein viimevuotisen kokeen muutama kuukausi sitten ja osasin edelleen kaikki JoMa:sta. Ei ole täällä ainakaan siis asiat unohtuneet.

        Ja juu...on alettu ihan lukemaan. Luen kirja/kk tahtia. Matikka meni jo tammikuussa, nyt menee JoMa. Toukokuussa etsitään sitten kaikista kirjoista ne viimeisetkin mehut.

        Ei ne tunnit vaan se tehokkuus ja määrä. En todellakaan ikinä voisi lukea mitään 8h päivässä. Silti viime vuonna surkeasti meni pelkkä kansis ja matikka, koska oletin kansiksen olevan yhtä helppo kun aina ja jätin lukua vähemmälle, mutta olikin yllättävän soveltava. Matikasta opettelin ne mitkä aina tulleet eikä tullut sitten mitään :D....eli nyt uusi yritys kansiksen ja matikan kanssa. Laskis ja JoMa meni viimevuonnakin lähes täysillä.


      • mldalm
        vieras6546 kirjoitti:

        No näinhän se on :D...en päässyt, en siis lukenut tarpeeksi. Sen verran hyvin kyllä tuli luettua, että vähän kertaamiseltahan tämä lukeminen tuntuu. Uusille kaikki on uutta. Tein viimevuotisen kokeen muutama kuukausi sitten ja osasin edelleen kaikki JoMa:sta. Ei ole täällä ainakaan siis asiat unohtuneet.

        Ja juu...on alettu ihan lukemaan. Luen kirja/kk tahtia. Matikka meni jo tammikuussa, nyt menee JoMa. Toukokuussa etsitään sitten kaikista kirjoista ne viimeisetkin mehut.

        Ei ne tunnit vaan se tehokkuus ja määrä. En todellakaan ikinä voisi lukea mitään 8h päivässä. Silti viime vuonna surkeasti meni pelkkä kansis ja matikka, koska oletin kansiksen olevan yhtä helppo kun aina ja jätin lukua vähemmälle, mutta olikin yllättävän soveltava. Matikasta opettelin ne mitkä aina tulleet eikä tullut sitten mitään :D....eli nyt uusi yritys kansiksen ja matikan kanssa. Laskis ja JoMa meni viimevuonnakin lähes täysillä.

        kaikki tehtävät on helppoja kun vastaukset tietää. Kansis on aina ollut vaikein osuus kauppiksen pääsykokeessa, ei viime vuonna ollut mitenkään erityisen vaikea


      • vvieras
        mldalm kirjoitti:

        kaikki tehtävät on helppoja kun vastaukset tietää. Kansis on aina ollut vaikein osuus kauppiksen pääsykokeessa, ei viime vuonna ollut mitenkään erityisen vaikea

        Ei välttämättä vaikea, mutta paljon soveltavampi kuin ennen kuten hentunenkin kommentoi. Itselläni se osa tuottikin vaikeuksia, koska moni asia oli jäänyt ulkomuistin asteelle enkä osannut päätellä pidemmälle.


    • 20+14= ?

      Täällä alettu pikkuhiljaa lukemaan.. ihan muutamia tunteja päivässä.. maaliskuusta eteenpäin aikeena lukea enemmän.

    • MarttaMa

      Viime vuoden valmennuskeskuksen itseopiskelumateriaali olis hyvällä alella myynnissä ;)
      Jtn alleviivauksia tehty, mutta muuten hyväkuntoiset ja tehtävä-osiot aivan puhtaat. Ja viime vuonnahan oli aivan samat kirjat, paitsi matikka nyt sit on vaihtunu helpompaa, et se on ainut mikä tästä uupuis.

      Ja pääsin muute viime vuonna sisään, ettei ihan turhaa tullu luettua ;)

      Laitahan sähköpostii, jos sisäänpääsy kauppatieteelliseen kiinnostaa: [email protected]

    • ququ1

      LUT olisi tavoitteena. Lukemaan aloitan vasta, kun kirjoitukset ovat ohi ja kun valmennuskurssi alkaa maaliskuussa niin toivon, että siitä on apua!

    • ququ1

      LUT olisi tavoitteena. Lukemaan aloitan vasta, kun kirjoitukset ovat ohi ja kun valmennuskurssi alkaa maaliskuussa niin toivon, että siitä on apua!

    • Kurkku

      Mihis porukka on hakemassa? Missä järjestyksessä ihmiset laittaa hakutoiveensa? Itsellä tavoitteena vaasa ja lukemaan alan ylppäreiden jälkeen

    • tuipsu

      Mä hain viime vuonna 1.Hki 2.Tku 3.Vaasa, mutta nyt välivuoden Turussa asustelleena ei se vaan tunnu omalta paikalta. Taidan hakea tänä keväänä järjestyksessä 1.Hki 2.Vaasa 3.Lpr. Helsinkiin on niin kovin vaikee päästä mut sinne eniten kuitenki hinku olis. Eipä tuo Vaasakaan huono olis, ei siis pettymystä jos Helsingistä ei paikkaa aukea ja Vaasasta aukeaa. :) kaunis kaupunki ja kauppakorkeakoulua kehuttu paljon!

      • Hassua76

        Ei ole mitään järkeä laittaa 2.Vaasa ja 3.Lappeenranta, sillä Lappeenrantaan järjestäen vaaditaan korkeammat pisteet. Käytännössä siis haet vain helsinki Vaasa. ... Itseäni edelleen kummastuttaa kaikkien Aalto intoilu, sillä en usko että Aalto on niin paljon parempi kuin muut suomen kauppakorkeet kuin hehkutetaan :) ... Noh kaikki tyylillään ....


    • Tps5252

      Viime keväänä hain lukemaan ympäristöekonomiaa Helsingin yliopistoon, johon oli siis kansiksen ja lukion lyhyt matikka pääsykoeaineistona. Kumpikaan ei yksistään kiinnostanut, tuloksena opiskelupaikka jäi saamatta. Tänä keväänä päätinkin sitten, että haen kauppikseen, josko olisi mielenkiintoisempaa. Etuna on, että kansiksen kirja on jo opeteltuna lähes ulkoa, joten hyvät pohjat ainakin siltä osin. Ykköspaikkana Turku, toiseksi Tampere ja kolmanneksi Vaasa.

      Toivottavasti nähdään siellä, alkaa nämä välivuodet jo kyllästyttämään...

    • lastaeikäpaskaa

      Miten lukemiset edistyy? Mitkä asiat tuottaa eniten vaikeuksia? Itsellä kansis ja laskis osittain luettuna, haastavimpana tähän mennessä kansiksen makropuolen asiat.

      • aaltoon2014

        se makropuoli on kyllä vaikeampi alue.. laskis alkaa olla hyvin hallussa itellä. kirjat saan luettua kolmannen kerran läpi ennen huhtikuuta. sillon alkaa sopivasti valmennuskurssi.

        tosin kaksi ensimmäistä luku kertaa oli vain tutustumista.


      • TURKUUN2014

        Kansis ja laskis ovat tällä hetkellä parhaiten hallussa, koska syksyllä tuli suoritettua yliopiston kursseja ja keskittyi jo silloin huolellisesti. Olen lukenut kyseiset kirjat monen monta kertaa läpi. Huvittaa miten joskus yhden kirjan lukemisessa meni useita viikkoja, mutta viikkoa ennen pääsykoetta kirja meni nopeasti päivän aikana :Dnyt on toinen hakukerta. Opiskelupaikka on Vaasassa, mutta tähtäimessä Turku.

        Markkinointi on kirjoista helpoin, mutta siinä on todella paljon pikkutarkkaa asiaa. Eilen juuri sain luettua sen loppuun. Ostin viikko sitten myös matiikan kirjan, joka pelottaa eniten!! Kyseessä on niin naurettavan helppoa asiaa, etten halua edes tietää vielä kuinka haastavia tehtäviä siitä tulee! Pelottaa, sillä esimerkiksi korkolaskuissa menen todella helposti sekaisin. Onneksi talousmatematiikan kurssi on taskussa myös yliopiston puolelta. :)

        Kaiken kaikkiaan olen luottavaisin mielin liikkeellä, vaikka tuo matiikan helppo sisältö hieman kauhistuttaakin. Tulee vain saada laskurutiini päälle ja tehdä tehtäviä monipuolisesti.

        Voimia paljon kaikille! Kannattaa keskittyä kunnolla kerralla, ettei tarvitse minun tapaan useampaan kertaa lukea. :-) Kilpailu on kova.


      • myös
        TURKUUN2014 kirjoitti:

        Kansis ja laskis ovat tällä hetkellä parhaiten hallussa, koska syksyllä tuli suoritettua yliopiston kursseja ja keskittyi jo silloin huolellisesti. Olen lukenut kyseiset kirjat monen monta kertaa läpi. Huvittaa miten joskus yhden kirjan lukemisessa meni useita viikkoja, mutta viikkoa ennen pääsykoetta kirja meni nopeasti päivän aikana :Dnyt on toinen hakukerta. Opiskelupaikka on Vaasassa, mutta tähtäimessä Turku.

        Markkinointi on kirjoista helpoin, mutta siinä on todella paljon pikkutarkkaa asiaa. Eilen juuri sain luettua sen loppuun. Ostin viikko sitten myös matiikan kirjan, joka pelottaa eniten!! Kyseessä on niin naurettavan helppoa asiaa, etten halua edes tietää vielä kuinka haastavia tehtäviä siitä tulee! Pelottaa, sillä esimerkiksi korkolaskuissa menen todella helposti sekaisin. Onneksi talousmatematiikan kurssi on taskussa myös yliopiston puolelta. :)

        Kaiken kaikkiaan olen luottavaisin mielin liikkeellä, vaikka tuo matiikan helppo sisältö hieman kauhistuttaakin. Tulee vain saada laskurutiini päälle ja tehdä tehtäviä monipuolisesti.

        Voimia paljon kaikille! Kannattaa keskittyä kunnolla kerralla, ettei tarvitse minun tapaan useampaan kertaa lukea. :-) Kilpailu on kova.

        Samassa veneessä ollaan!!:) Ensimmäisen vuoden opiskelut takana, mutta palava halu Turkuun. Nähdään siellä ;)


    • jihuu2

      Mä oon lukenut vasta joman ja kansiksen kerran läpi tutustumismielessä, laskis vielä ennen valmennuskurssin alkua ja sitten huhti-toukokuussa päntätään kunnolla kun valmennuskurssikin alkaa. Hain jo viimekeväänä ekaa kertaa. Tähtäimessä ois Helsinki, ja 2. laitan Vaasan, mistä on kans tosi hyvät fiilikset, eli ei harmita vaikkei Helsingistä paikkaa aukeaisikaan mutta Vaasasta aukeaisi. En oikeen tiedä, minkä kaupungin sitten laittaisin kolmanneksi..ideoita kellään ?? :D tsemppiä kaikille! kun kevät jaksetaan kunnolla pusertaa niin kova työ palkitaan :)

    • -0000-

      Itse viime vuonna yritin ensimmäisenä Tampereelle, toisena Poriin, kolmantena Lappeenrantaan. Porista aukes paikka, mutta tänä vuonna yritän vielä Treelle, kun viimeksi jäi uupumaan vain 3.25 pistettä ja kirjat kuitenkin lähes samat, joten pohja jo on. Valmmennuskurssiin en tänäkään vuonna rahojani laita, kerta nyt varma opiskelupaikka on. Ja muutenkin, Treellä olis kuitenkin enemmän valinnanvaraa kun Porissa... vaikka tosin se saattaa jäädä harmittamaan, että rahoitus sieltä puuttuu, jos siis Tampereelle pääsen.

      Mielenkiintoista kyllä nähdä mihin suuntaan pisterajat menevät tänä vuonna. Viime vuonnahan ne hieman nousivat, nyt en oikeen osaa sanoa juuta tai jaata. Matikkahan tuon eron tekee. Siinähän ei ole mitään epäselvää, kumpi nyt on helpompilukuisempi kirja. Mutta uskon silti, että tehtävät jotka tulevat, ovat vaikeampia kuin viime vuonna. Viime vuonna juuri nämä laskemistehtävät olivat äärettömän helppoja. Jos siis pitkän matikan tausta oli ja LP-ongelmia yms oli lukenut, niin tehtävät meni melkeinpä jopa rutiinilla läpi. Itse kirjoitin pitkästä matikasta L:n ja jäi tässä valintakokeessa sikäli harmittamaan, että olivat tunkeneet sitä teoriaa 2 tehtävää, jonka takia en sitten pystynyt vastaamaan kuin viiteen tehtävään. Aiemmin jotkut jättivät suosiolla lukematta kvantin, jos eivät matikassa oikeen menesty. Nyt tuskin kukaan tekee näin, vaikka tämä mahdollisesti lyhyen matikan haastavin kurssi kokonaisuudessaan onkin. Tämän perusteella voisi ajatella, että pisterajat nousevat. Toisaalta, viime vuonna, jos vain jaksoi lukea sen kvantin teorian yms, niin varmasti melko helpolla saikin sitten ne 2 pinnaa ja oikeastaan pari muutakin pinnaa, jotka olivat todellakin sitä helppoa matikkaa. Itse melkein sanoisin, että pisterajat pysyvät aika lailla samoina, ellei siis mitään erityisiä muutoksia muiden kirjojen tehtävien osalta ole viime vuoteen verratuna. Mutta se jää tietysti nähtäväksi.

      Onnea kaikille uusille hakijoille ja vanhemmille konkareillekin. :D

    • Johtamiskorkeakoulu

      Luulis että Tampereella olisi hieman matalammat pisterajat nyt, kun se yhdistyi noiden parin muun tiedekunnan kanssa, kun se kuuluu nykyään tuohon johtamiskorkeakouluun. Tosin eipä se nyt näyttänyt paljoa vaikuttavan parin viime vuoden persuteella.

      En tosin tiedä kuinka moni tuon "uudistuksen" merkityksistä tietää, mutta käytännössähän tuo tarkoittaa sitä, että kauppatieteiden maisteriksi voi valmistua myös pääsemällä sisään opiskelemaan hallintotieteitä tai politiikkaa. Saattaa se valmistuminen ehkä vähän myöhästyä (mutta ei todellakaan paljoa), mutta johtamiskoreakoulun sisällä voi käytännössä ottaa kursseja minkä tahansa muun tiedekunnan opinnoista, jotka siis kuuluvat JKK:hon. Näihin kahteen tiedekuntaan (hallinto ja politiikka) pääsee kuitenkin helpommalla sisään, koska hakijoita ei ole niin paljoa ja tämän takia opiskelumateriaaliakin on paljon vähemmän. Ja ne ketkä eivät matematiikassa pärjää, niin tämän kautta tietysti homma vois helpottua suuresti, koska nuohan eivät paljoa matematiikkaan perustu.

    • Käpy

      Mitenköhän matematiikan osassa täytyy verotus osata? Esim. tämän vuoden alusta tullut osinkoveron muutos ja vuoden 2013 alusta tullut arvonlisäveron muutos eivät varmaan ole oppikirjoihin ehtineet (alv-muutos taitaa tosin uusimmissa painoksissa jo olla). Pitääkö tuo osinkojen verotuskin sitten opetella verohallinnon sivuilta?

      Muutenkin ainakaan Sigmassa (2010) osinkoja käsittelevässä osassa ei huomioida lainkaan osinkojen verovapaata 30%:a osana osakekaupoista saatua nettovoittoa, toisin kuin netto-osinkoa? Onko tuo siis oikein?

    • ---------------

      En usko että tulevat verojen tarkkoja prosentteja kysymään, koska tosiaan monissa kirjoissa uusimmat painokset ovat silti suhteessa niin vanhoja, ettei niissä uusia prosentteja ole. Lukion oppimäärä ei muutenkaan sisällä noiden asioiden tietämistä, kyllä nuo asiat sitten kerrotaan tehtävänaannossa.

    • helppiä!

      auttakaa te jotka ootte jo päässeet sisään tai te jotka osaatte lukea järkevästi !:D mulla on vähän ongelmia, kun yritän tehdä lukusuunnitelmaa. ajattelin tehdä niin, että sen mukaan, mitä aihetta valmennuskurssilla käsitellään, luen kirjoja viikkotasolla. esim. tällä viikolla on kansiksen opetusta, niin luen sitä. Olen lukenut nyt kirjat kerran läpi, eli nyt alkaa syventymisvaihe, oppimisvaihe. Kannattaisiko mun tehdä lukusuunitelmani niin että luen viikossa vain yhtä kirjaa, esim. tällä viikolla kansiksen, ensi viikolla joman jne, VAI niin että luen viikossa useampaa kirjaa pätkittäin, esim huomenna kansista muutaman kappaleen, keskiviikkona jomaa, torstaina taas kansista ja perjantaina laskista tjsp?? osaisko joku sanoo tähän kumpi/ mikä tekniikka olis järkevintä?

      • joo-oh123123

        Jälkimmäinen ainakin omasta mielestäni paljon järkevämpää.. Ei tule turhan pitkiä pausseja aiheisiin. Kuitenkin hyvä, että hommat pysyy kokoajan mielessä.


      • AallonHarjalla69
        joo-oh123123 kirjoitti:

        Jälkimmäinen ainakin omasta mielestäni paljon järkevämpää.. Ei tule turhan pitkiä pausseja aiheisiin. Kuitenkin hyvä, että hommat pysyy kokoajan mielessä.

        En voi puhua kuin omasta puolestani, mutta itelle toimi hyvin se, että keskittyi yhteen kirjaan kerralla. Jos selailee luvun kaks ja vaihtaa kirjaa ei imo saa hahmotettua kokonaiskuvaa...


    • derpasd2

      Moi!!!

      Hain tänä vuonna Ouluun ja Vaasaan. Oulu oli ykkösvaihtoehto. Pitääkö minun tehdä valintakoe tuolla Oulussa vai voinko vaikka mennä Turkuun tekemään kokeen.
      Ei kiinnostaisi lentää Ouluun yhden valintakokeen takia.

      • kylteri

        Mikäs järki tossa on? Oulussa 95% varmuudella alemmat rajat, eli vaikka naulaisit täydet pisteet et voi ees päästä Vaasaan, koska oot priorisoinu Oulun ensimmäiseksi hakukohteeksi.


      • vvieras
        kylteri kirjoitti:

        Mikäs järki tossa on? Oulussa 95% varmuudella alemmat rajat, eli vaikka naulaisit täydet pisteet et voi ees päästä Vaasaan, koska oot priorisoinu Oulun ensimmäiseksi hakukohteeksi.

        Onhan tuossa se järki, että alle 25 vuotiaan pitää hakea 2 hakukohteeseen, jos ei pääse kouluun ja jää työttömäksi ;) Itsellänikin on Turku 1 ja Helsinki 2, koska haluan turkuun, en voi muuttaa muualle, joten laitan toiseksi kohteen johon en voi joutua. Tosin en ajatellut työttömäksikään jäädä, jos en kouluun pääse.

        Ja ykkösvaihtoehdosta saa sen 2 lisäpistettä. Ja tosiaan on mentävä ykköspaikkaan kokeeseen. Muuten olisi varmaan tunkua ainakin Helsingissä. Turussakin meillä kaikki ei mahdu edes kauppakorkeakouluun vaan osa tekee kokeen yliopiston toisessa rakennuksessa. Joten ei kyllä oteta niitä Oulunkin menijöitä tänne.


    • onnee tulevaan

      Pitää tehdä Oulussa, jollet jollain erityisjärjestelyllä onnistu sitä siirtämään. Itse en usko, että edes semmoisia kovinkaan helposti myöntävät.

    • Haalaribileet

      Hei kauppatieteisiin pänttääjät!

      Tulkaahan maistamaan opiskelijaelämää jo ennen opiskelujen alkua Tampereen yliopiston kauppatieteiden opiskelijoiden Poikkitieteellisiin Haalaribileisiin. Saatte lisämotivaatiota loppupuristukseen!

      Poikkitieteellisen Haalaribileet - SUMMER EDITION
      8.5 @ Viihdemaailma Ilona, Tampere

      Facebookissa:
      https://www.facebook.com/events/290139267812064/

      Onnea lukuihin ja nähdään Haalaribileissä!

      • tasoitusta-muille

        sinne vaan kaikki ja 2-3 päivän breikki lukemiseen!
        (tasoitusta muille)


    • pänttääjä

      Kenelläkään mielenkiintoa vaihtaa oman valmennuskurssin harjoituspääsykokeita omiini? Mulla on valmennuskeskuksen 2013 vuoden kokeita 5 ja tän vuoden kokeita 3. Jokaisessa 40 kysymystä, vastaukset ja ratkaisut. Vaihto onnistuu maililla, tentit pdf muodossa.

      • Pirate bay

        Olisikohan tuo pikkasen laitonta ja käyttöehtojen vastaista?!?


      • Kylteri 2012
        Pirate bay kirjoitti:

        Olisikohan tuo pikkasen laitonta ja käyttöehtojen vastaista?!?

        En näkisi siinä mitään väärää. Kokeissa ei ole mitään mainintaa tekijänoikeuksista, olet maksanut materiaalista ja omistusoikeus on siirtynyt sinulle. Omalla kurssillani, meitä ihan kehotettiin vaihtamaan matskuja kaverin kanssa, joka on toisella valmennuskurssilla. Tsemppiä lukuihin :)


    • teetb

      Kenelläkään minkään tasoista hajua mitä nuo MAB7 kysymykset tulevat sisältämään? On nimittäin tosi pitkä aika kun on viimeksi numeroita väännelty.

    • kohtaohi

      Pääsykokeiden jälkeen maistuu biletys:

      Boomin Poikkitieteelliset pääsykoebileet 4.6.2014 Tampereella!

      https://www.facebook.com/events/1488603501354534/

      Ennakkoliput:
      Kauppatieteiden tutkinto-ohjelman pääsykoepäivänä 4.6 Tampereen yliopistolta. Lippuja myydään koesalien välittömässä läheisyydessä

      Tsemppiä loppurutistukseen!

    • Boolle

      Vierestä seurattuna kun eräs kaverini haki, ja sai tänä vuonna huippupisteet (37p) eikä viime vuonna päässyt edes sisään.(20p taisi olla pienin raja?) Luki kuin hullu helmikuun lopulta koeviikkoon asti, joka päivä oli kello 9.00 kirjastossa, ja poistui sieltä kun tädit hätyyttelivät pois iltakahdeksalta. Toki hän oli samat kirjat lukenut vuosi sitten jo, mutta silti. Tämä näytti minullekkin että lukeminen vaatii PALJON itsekuria, ja sitä että jättää hetkeksi muun elämän pois, kuten tämäkin: ei vastannut puhelimeen kun alkoi lukea. Vappu, muut dokasivat tämä sankari oli lukemassa. Schools out sama! Kaikki se menetetty aika ei ole mitään kun saat heinäkuussa postia jossa kerrotaan että olet sisällä!

      TSEMPPIÄ KAIKILLE!

    • ebeeeeeee

      Itsehän luin ehkä noin 150 tuntia. Kirjat 3-4 kertaa hyväksi havaitulla tyylillä eli ensin vain ajettelematta, sitten tarkemmin ja lopussa päntäten. Sitten lainasin kirjastosta ja tein kertaustehtävät kertaalleen. Viimeiset 4 päivää pänttäsin 6h päivässä. Lisäksi katselin töissä pari tuntia talousmatikkaa ja mitä mahdollisesti voitaisiin kysyä.

      32 pistettä, vaikka matikasta en vastannut kuin pari. Ihan turhaa mielestäni vain lukea mekaanisesti 6-8h päivässä, ei mitää hyötyä, koska käytännössä "tutut" asiat vain lentävät toisesta korvast ulos.

    • Turku kutsuu

      Se tarvittu lukemisen määrä on niin suhteellista. Itse luin päälle 800 tuntia, ja kokeesta sain 30,5 pistettä. Lukemisesta tosin luultavasti yli puolet kului tehtävien ja muistikorttien selailuun, vaikkakin lukemisellakin oli suuri rooli. Kertausta ei kuitenkaan sovi unohtaa, ja itselle harjoitustehtävien tekeminen oli juuri se, joka sai asiat pysymään päässä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      139
      2033
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1918
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1670
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1468
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe