Rahtilaivoissa asuminen

Vii Si

Millaista se on? Onko jokaisella oma hytti, kuinka usein saa sapuskaa?

19

932

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • @@@@@@@

      Ruokaa saa riittävästi ja hytti riippuu laivasta. Miksi kysyt?

    • Lue vanhoja

      Lukisit vanhoja viestejä. Ei tarttis kysellä.

    • samassayhteydessä

      on ja myös paskomishuussi..

    • Örjan

      Joo, on oma koppi. Saa runkata rauhassa.

    • niin ne puhuu

      onko tosi että merimiehillä on känsä kämmenessä kovan runkkauksen takia ?

    • Oma punkka

      Jos asuminen ei laivalla miellytä, voit soudella iltaisin kotiin nukkamaan.

    • katomääoonseilannu

      Kuten vastauksista huomaat, merimiehet eivät ole turhalla järjellä varustettuja.

      Ja nämäkin ovat sieltä fiksuimmasta päästä, monilta onnistuu jopa 6-8 sanan mittainen lause.

    • Nuori merimies

      On mukavaa asua rahtilaivoissa Itse olen seilannut kymmenen vuotta, reilut. Pitää kopin siistinä ja ottaa rennosti, aina ei tarvitse juoda vapaa-aikana, vaan vaikka poltella pilveä. Kunnon kukka on nykyään kysyttyä tavaraa merimiesten keskuudessa.

      Siitä kun ei tule krapulaa, eli kannabista välillä, mutta ei silloin kun on hommat päällä.

    • Wanhus jo

      Kannattaa vaan olla tarkkana jos sitä pilveä polttelet. Äkkiä tulee kenkää. Toki höpöheinää on polteltu laivoissa vuosikymmeniä, mutta jos työvuoron aikana olet pilvessä, saat potkut. Tai ainakin varoituksen. Kaverini myös polttelee jatkuvasti, mutta koskaan ei ole jäänyt kiinni. Kuten sanoit ei saa tuprutella työvuoron aikana.Itsekin nuorempana sitä harrastin,kun ei jaksanut krapulaa.

    • näin ennen

      Jos olet nainen niin todennäköisesti merellä vietät kipparin tai förstin punkassa yöt, jos niillä ei ole muijaa mukana matkassa!

    • Tyttö meriltä

      Meidän hommissa ei naisen tarvitse olla kipparin hytissä, koska ukko on jo niin ruma ja vanhakin ja ainahan voi tehdä valituksen, johtoon, jos ahdistellaan. Voi kun tulisi töihin jokin nuori ja komea mies,ottaisin sen heti haltuuni. Tosin en ole töissä rahtilaivalla, vaan ihan itämerellä seilaavalla matkustaja-aluksella. Matkustajien kanssa on tultu oltua,komeita ja fiksuja miehiä on matkustajissa paljon. Voi niitä ihania hetkiä, kun viimeksi eräs liikemies pyysi jatkoille sviittiinsä ;) Ainakaan meidän laivalla ei ole homoja ollut töissä, eikä ne mua haittaa. Merityö sopii sellaisille, jotka pitävät erillaisista työpäivistä, eivätkä halua vakiintua tylsään parisuhteeseen. Palkka saisi olla vähä parempi, mutta ihan ok tämäkin on. Sit noi hytit on tosi kehnot, sais olla enemmän tilaa ja ne on turhan askeettisia, mutta päasiat et saan nukuttua hyvin.

      Parisuhteeseen en ole valmis vielä. Ikää on vasta reilusti alle kolmenkymmenen. Tosta pilvenpoltosta sanoisin ettei se sovi ollenkaan työelämään, vapaa-ajalla saa tehdä mitä lystää. Itekin polttelen joskus harvoin sitten kun oon kotona tai sitten kavereiden kanssa. nytkin kaipaan jo laivalle, mutta onhan tää kiva kun saan viettää tyttöjen kanssa iltaa ja joku muu palvelee vaihteeks mua. Kiva nähdä kavereita pitkästä aikaa. Huomenna lähen illanviettoon ja unohdan työjutut hetkeksi.

      Sorry vaan äijät et mä tulin sotkemaan teijän hurjat seilaustarinat, mutta mäkin haluun joskus avautua. :) Huomaa et täällä kirjottelee paljon sellasia jotka ei edes oo koskaan ollut laivalla töissä, veli on mua vanhempi ja on Norjassa ollut kauan, siltä kuulee oikeita juttuja eikä keksittyjä tarinoita. Ja vanhempien herrojen kirjoituksia on kiva lukea, tuolta merimieskuvia foorumilta.

      • näin ennen

        Noi mun jutut on niltä rahtilaivoilta, joilla seilasin, silloin nuoruudessa.


    • höpöheinät veks

      Täällä on outoa juttua alkanut olla pilven polttelusta laivoilla.
      Voin sanoa ettei ole rahtipuolella ainakaan mitenkään yleistä, paremminkin harvinaista.
      Pilvenpolttelusta ei lisäksi saa mitään varoitusta, siitä saa mononkuvan perseelle välittömästi.
      On teillä lapsellisia mielikuvia laivoilla työskentelystä.

      • J.S..

        Suomalisissa laivoissa on huumeiden (myös pilvenpoltto) suhteen nollatoleranssi. Eli kenkää tulee, jos jää kiinni.
        Jossain paskalipun alla olevissa käysissä voi olla eri juttu.


    • patteripensseli

      Ruoka on pirun epäterveellistä joka paatissa, joissakin se on silti hyvää. Yhtä usein kuitenkin tosi surkeaa. Kokkistujuja vaivaa usein alkoholismi ja jos ei se, niin sitten motivaation puute. Puolivalmisteilla mennään melkein kaikessa ja ruokalista on usein "hyväksi havaittu" ja minimissään 10v vanha. Vaihtelua on ihan turha odottaa ruoan suhteen, ruokalajeista voit laske amilloin alkaa vapaa ja se on tosi tylsää. Eli ruokahuolto on periaatteessa melko surkeissa kantimissa. Jos käy hyvä säkä, voi sattua laivaan jossa on kokki jota homma edelleen kiinnostaa. Näistä kannttaisi pitää kiinni, mutta varustamoja ei palaute laivalta kiinnosta. Miehittäjän tehtävä on täyttää crewlista, eikä pohtia sitä kuka on hyvä ja sopiva tai viihtyvyyttä työssä. Se ei ole tuottavaa.

      Jokaisella on oma hytti, siellä vessa ja suihku. On punkka, punkkalaatikot, vaatekaappi, peili, pyötä ja sohva. Tollanen varustus se keskimäärin löytyy ja on ihan asiallinen. Mitä vanhempi alus, usein myös sitä parempi hytti. Uusissa on ahtaampaa mutta uudempaa jos se jonkun saa iloiseksi. Lisäksi uusiin laivoihin pistetään pahimmat pyrkyrit, lipojat ja "firman miehet". He eivät välttämättä korreloi mieluisimpien työtovereiden kanssa. Usein voi olla "firman mies" ja samalla hyvä tyyppi, eli nuo eivät ole poissulkevia. Käytännössä usein ovat.

      Aamupala, lounas ja päivälinen tulee talon puolesta tarjottuna. Iltapalaa voi hakee itse messistä, perus leipää, muroja jne. Satampyhinä voi olla hiukan eri aikataulu josta kaikkein laitostuneimmat ja ärsyttävimmät jäärät vielä purnaavat. Pieni vinkki, jos mariset ettet saa joulupäivänä aamuna sitä samaa kaurapuuroa tasan klo 0700, katso peiliin ja mieti. Jos on enää jäljellä mitään millä voit miettiä. Lisäksi merellä jengi marisee kaikesta, porukka on laitostumisen takia tosi herkkiä kaikille muutoksille totutuista tavoista. Ulkoisesti heidän olettaisi olevan aikuisia, karaistuneita ja raavaita uroksia. Koska mieli on kuin lapsella ovat monet ihmiset laivoissa lopulta aika pieniä. En suosittele rahtilaivoja: juroutta, tylsyyttä, yksinäisyyttä ja epätervettä meininkiä kaikin puolin. Matkustaja-alukissa elämä on sitten "normaalimpaa" eli elämää ja ääntä kuuluu koska on ihmisiä.

      30 v tätä rahtitouhua on katsottu ja jos muuhun kelpaisin säällisellä liksalla niin heti lähtisin. En voi suositella kenellekkään. Pitkät vapaat on ainoa etu ja jos sitä ei olisi tässä ei olisi ollenkaan hyviä puolia. Totuus on, että olisin ennemmin työtön kuin ilman toimivaa vuorotelua töissä rahtilaivassa.

      • jolki palki

        Kuinka vanha olet? miksi et saisi työtö muualta alan piiristä?

        Olen itse ollut rollikoilla seilaamassa ja muuten laivoilla eri hommissa remppahommissa.

        E n ymmärrä miksi pitäisi tehdä sellaista työtä joka harmittaa.

        Oletko kokeillut esim. lauttoja, yhteysaluksia tai hinaajia?

        Laivalla on paljon hyvää, mutta suurin ongelma on se, ettei pääse säännöllisesti maihin ihmisten ilmoille.

        Kun on tarpeeksi iso laiva ja paljon väkeä, joka on tervepäistä, niin työvuoro ei ole ongelma. Kannattaa aina muistaa, ettei palkan suuruus ole ainoa määrittävä tekijä työn tekemisen kannalta. Jos on hyvä yhteisö ja saa arvostusta työstään, on paljon helpompi elää elämää.

        Itse en työskentele enää laivoilla, koska perhesyistä haluan olla usein kotona. Lautat, yhteysalukset ja hinaajat antavat tähän mahdollisuuden tietyin reunaehdoin.


      • Et silleen.

        Totuus on muuten,että se aamupuuro on 07:30 eikä 07:00 ja näin se on ollut jo ainakin 35 vuotta.
        Lisäksi siellä rahtipuolella on aivan yhtä hyvää ja huonoa porukkaa kuin ihannoimissasi pasiseereissakin.


    • Sähkäri 79

      patteripensseli puhuu vähän mutta asiaa. Ei ole laivalla työskentely mitenkään mukavaa toimintaa. Kyllä maatyöt voittavat merillä seilaamisen. Eräs merimiehen vaimo kerran avautui baarissa ja pyysi minua yökylään. Voi kipinä, mitkä kyydit sain ja hommaa jatkui kolme vuotta, kunnes muutin pohjoiseen perheeni kanssa.

      Että yksi hyväpuoli merimiehissä on, heidän mahdolliset vaimonsa kyllä ovat käytettävissä. Ja joukosta löytyy jopa kauniita ja alle nelikymppisiä kaunokaisiakin ;)

    • reet1

      Kyllä sinut löydetään,sähkäri 79

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe