AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / invalidiprosentti

invalidiprosentti

4 Vastausta 240 Lukukertaa
Miten invalidiprosentti (40 %) vaikuttaa käytännössä veroihin?
Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Valtionverotuksessa vähennyksen määrä on invaliditeettiprosentin osoittama määrä 115 eurosta.

Kunnallisverotuksessa vähennyksen määrä on invaliditeettiprosentin osoittama määrä 440 eurosta. Kunnallisverotuksessa vähennys myönnetään kuitenkin enintään muun puhtaan ansiotulon kuin eläketulon suuruisena (vähennystä ei siis myönnetä eläketulon perusteella).

Valtionverotuksessa vähennys tehdään valtiolle suoritettavasta ansiotulon tuloverosta. Jos tuloveroa ei ole määrätty tai jos vero ei riitä valtionverotuksen invalidivähennyksen tekemiseen, vähennys tai siitä vähentämättä jäänyt määrä siirretään viran puolesta puolison tuloverosta vähennettäväksi.

Kunnallisverotuksessa vähennys tehdään puhtaasta ansiotulosta.

Ystävällisin terveisin

Eija A Verotiimistä
Hei! Mistä saan tietää invaliditeettiprosenttini? Verotuspäätöksessä on kuitenkin joku vähennys merkitty, mutta mistä saan tietää tämän prosentin?

Entä: Ulkoilutan satunnaisesti koiria. Riittääkö eläkkeen karttumiseen pelkkä sivutuloverokortille lisätulojen ilmoittaminen, vai täytyykö ottaa vakuutus tms?
ps. olen työkyvyttömyyseläkkeellä, työeläkettä entisiltä työnantajilta ei ole liene v. 2002-2003 kertynyt, olin silloin 20 vuotias.
Hei Sampo Lavikka ja kiitos kysymyksistäsi.

Invaliditeettiprosenttisi voit tarkistaa joko eläkkeenmaksajaltasi tai Verohallinnon puhelinpalvelusta p. 020 697 002.

Eläkkeen karttumiseen vaikuttaa se, että peritäänkö palkastasi työntekijän eläkemaksu. Asian voit tarkistaa joko palkanmaksajaltasi tai palkkakuitistasi.

Jos palkanmaksajasi ei peri eläkemaksuja automaattisesti ja haluat palkan kerryttävän eläkettäsi, sinun pitää maksaa ja tilittää maksut itse. Lisätietoja eläkemaksun maksamisesta saat vakuutusyhtiöstäsi.

Syysterveisin
Sari T Verotiimistä
 /   /  / invalidiprosentti

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku

Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta