Julkulan sairaalan epäasiallinen toiminta

ddepressed

Ensiksi vähän taustatietoa:
Olen 25-vuotias mies ja minulla on ollut 17 vuotiaasta lähtien masennusta. Masennuksen takia oon käynyt eri kaupungeissa asuessani eri terapeuttin luona keskustelemassa asioista, sekä lisäksi ollut suljetulla osastolla.

Muutin Kuopioon muutamia vuosia sitten, kun oli elämässä parempi jakso. Keväällä 2011 elämä kuitenkin kääntyi alamäkeen ja minulle tuli paljon itsetuhoisia ajatuksia. Päätin oman turvallisuuden kannalta mennä lääkärin juttusille, joka laittoi sitten minulle lähetteen Julkulan sairaalan psyk.osastolle 2717. Olin siellä vain 2 yötä, jonka aikana sain jo paikasta todella ikävän käsityksen. Hoitajat eivät juurikaan ottaneet mitään kontaktia potilaisiin. Silloinen lääkäri ei juurikaan tuntunut tietävän mitään asioista, ja hänhän oli pistämässä minua jo melkein heti sieltä ulos. En kuitenkaan ollut valmis kotiin, joten minua pidettiin osastolla toinen yö, jonka jälkeen siirryin akuuttiryhmän puolen avohoitoon. Lisäksi minulla oli sairaalassa ollessa yhtenä iltana hoitajan kanssa keskusteluhetki. Hän kysyi minulta, että "Oletko sinä edes masentunut?". Miten tuollaisessa työssä oleva ihminen voi edes kysyä mitään noin järjetöntä ja jopa loukkaavaa.

Avohoito jatkui osastohoidon jälkeen jonkin aikaa, jonka jälkeen minut siirrettiin KPK:lle. Siellä kohdalleni sattui terapeutti jonka kanssa ei löytynyt yhteistä säveltä. Pyysin lääkäriltä, että voisiko terapeuttia vaihtaa, mutta hänen mielestä se ei ollut mahdollista. Lopulta minut potkittiin koko kpk:lta pois ja jäin kuin nalli kalliolle.

Nyt viime viikon maanantaina 27.5. minulle iski taas tosi huono olo. Olen aika kova ottamaan alkoholia, jonka johdosta sitten myös mielenterveysongelmat ja itsetuho-ajatukset kasvavat. Olen myös kerran yrittänyt viinalla ja lääkkeillä riistää itseltäni henkeä. No, yön aikana kaverit veivät minut KYSSIIN jossa olin yön yli ja josta minut laitettiin tiistaina 28.5 julkulan sairaalaan. Lääkäri oli onneksi vaihtunut, mutta minusta tuntui edelleen siltä että ongelmiani ei kuunneltu. Ainut ongelmani mihin pureuduttiin oli alkoholin käyttö. Tietysti tarvitsen siihenkin apua, mutta mielenterveysongelmiani ei ollenkaan noteerattu. Olin osastolla kolme päivää ja perjantaina pääsin pois. Minulle ei järjestelty eikä suunniteltu minkäänlaista hoitokontaktia avohoidon tai kpk:n puolelle. Ainut johon oltiin yhteydessä oli päihdepalvelusäätiö. Olisin todella toivonut, että sen ohessa järjestettäisi myös hoitokontakti jossa voi puhua mielenterveyteen koskevista asioista.

Eilen lauantaina retkahdin taas juomaan alkoholia ja minulle tuli taas itsetuhoisia ajatuksia. Olen ollut masentunut ja toimeton hyvin pitkään joka pistää minut todella turhautuneeksi ja elämään kyllästyneeksi. Menin sitten taksilla jälleen KYSSIIN. en kuitenkaan jaksanut odottaa päivystyksessä, koska oli jonoja ja kysyin neuvonnasta suoraan puhelinnumeroa julkulan sairaalaan. Kerroin tilanteestani ja siitä etten uskalla olla yksin, koska pelkään vahingoittavani tai tappavani itseni.
Puhelimen toisessa päässä oli mieshoitaja, joka sanoi näin "no se on voi voi.. mutta ei me voida sua mitenkään auttaa", ja lisäksi sano että "mee nyt sinne kotiis nukkumaan". Asiaani ei otettu kuuleviin korviinkaan vaan sitä vähäteltiin. Sitten vielä puhelun lopussa sanoi että "hoida nyt toi päihdeasiasi kuntoon". En vähättele sitä asiaa, että kyllä, minulla on päihdeongelma, mutta mielestäni ammattilaisten kuuluisi ottaa mielenterveysasiat ja masennus vakavasti. Olin sitten humalassa tai selvinpäin, niin minulla on selvinkinpäin masentunut olo ja itsetuhoisia ajatuksia on.

Lisäksi potilaille syötetään sairaalassa mitä sattuu lääkkeitä. Oli yksi potilas, jolla oli ollut mielialalääkitys viisi vuotta. Bentso-pohjainen, johon on tullut tietenkin toleranssi. Sairaalassa ollessaan hän ei saanut ollenkaan sitä lääkettä mitä hän tarvitsi, vaan hänelle syötettiin ihan eri lääkettä. Siellä tämä potilas on sitten joutunut kärsimään lääkkeen vieroitusoireista.

Haluaisin tosiaan tätä asiaa lähteä viemään eteenpäin. Tietääkö kukaan mihin minun tulisi tehdä valitusta kyseisen sairaalan toiminnasta? Potilasasiamies?
Ja onko kellään muulla ihmisellä ikäviä kokemuksia kyseisestä paikasta?

170

16687

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viina pois

      Ainut asia mitä sun pitää viedä eteenpäin on sun oma terveys. Lopeta se viinalla läträäminen ja mene lenkille kun alkaa tehdä mieli viinaa tai masentaa. Tuo pulju ei tarjoa sulle parhaimmillaankaan kuin pilleriä toisen perään ja niillä ei elämä parane. Harrasta liikuntaa, mene luontoon ja nauti kesästä, voit pian huomata muutoksen mielenterveytesi kanssa.

      • resussit

        sairaala verrattavissa rangaistussiirtolaan


      • Eikösnäinole

        Anteeksi nyt kommentoijat MUTTA ALOITTAJAHAN HAKEE APUA juuri siksi ettei itse osaa asioita ihan yksin! Ja tuo sairaaala on juuri sitä varten eikä mitään MUUTA varten olemassa! Että kyllä sille on asialliset perusteet vaatia todella juuri SE APU! Muutenhan se on suojatyöpaikka vaan hoitjille?


    • Kesän riemu

      Juu, ei ole taikasauvaa hoitolaitoksillakaan. Sopeutumaton ja yhteistyökyvytön. Ei hoitohenkilökuntaa voi valita mielensä mukaan. Jos on tosi hätä, ottaa kyllä avun vastaan keltä tahansa. Kannattanee tehdä jotain itse oman hyvinvointinsa eteen, ulkoilla ja harrastaa :)

      • ddepressed

        Sopeutumaton ja yhteistyökyvytön. Hmm.
        Tarkoittaneeko siis sitä, että ihminen voi ottaa vastaan ihan mitä tahansa? Kyse ei oo nyt siitä, ettenkö haluaisi viedä asioitani elämässäni eteenpäin, sitä koko ajan juuri teen. Kyse on siitä, että ei kuitenkaan ihmisiä voi kohdella ihan miten sattuu.
        Ja kyllä ihmiset tekee reklamaatioita muissakin asioissa. Esim. liittyen jonkin paikan palveluun. Eikö siihen itsellä ole sitten oikeutta? Vaan tuntuu, että heti mielenterveysongelmaista pidetään alemmassa asemassa.


      • kokemusta
        ddepressed kirjoitti:

        Sopeutumaton ja yhteistyökyvytön. Hmm.
        Tarkoittaneeko siis sitä, että ihminen voi ottaa vastaan ihan mitä tahansa? Kyse ei oo nyt siitä, ettenkö haluaisi viedä asioitani elämässäni eteenpäin, sitä koko ajan juuri teen. Kyse on siitä, että ei kuitenkaan ihmisiä voi kohdella ihan miten sattuu.
        Ja kyllä ihmiset tekee reklamaatioita muissakin asioissa. Esim. liittyen jonkin paikan palveluun. Eikö siihen itsellä ole sitten oikeutta? Vaan tuntuu, että heti mielenterveysongelmaista pidetään alemmassa asemassa.

        sairaala on ajastaan 100 vuotta jäljessä harjoittavat kai alkemiaa älkää menkö sinne


    • jusdiina

      Itsellä ei oo masennusta, mutta oon katsonu tosi läheltä vierestä paria ihmistä joilla on. Ulkoilu ja harrastukset on hyviä asioita ihan kelle tahansa, mutta ihan niin helppoa se niidenkään tekeminen ei oo.
      Masennus voi pahimmillaan lamauttaa ihmisen toimintakyvyn. Molemmilla tuttavillani on esiintynyt sellaista, ettei usein edes aamuisin pääse sängystä ylös. Mikään ei kiinnosta. Päivän pienet askareetkin, kuten siivoaminen ja ruoanlaitto tuntuvat vaikeilta. Ja sen lisäksi myös ulkona käyminen, koska toisella näistä esiintyy paniikkihäiriötä.

      Ja mitä tulee hoitokontakteihin, niin tavallaan ymmärrän aloittajaa siinä, että hän on pyytänyt terapeutin vaihtoa, jos yhden terapeutin kanssa ei ole löytynyt sitä yhteistä säveltä. Eihän normaalistikaan kaikki ihmiset tule kaikkien kanssa toimeen niin hyvin, eikä kaikille ihmisille voi puhua tunteistaan ja ajatuksistaan niin avoimesti kuin toiselle. Sehän on päivänselvää. Ja lopulta saattaa potilas kokea terapiakäynnit turhiksi, jos ei koe saavansa siitä mitään apua.

    • voi-voi!!

      Elämä on.

    • Katju zab

      Aika monelta kuullut samaa. Julkulassa ei kohdella potilaita kovinkaan mukavasti. Eikä kpk:sta myöskään hyödy mitään. Terapiaa ei jatketa jollet suostu lääkkeitä syömään. Koeta löytää jotain mielenkiintoa elämääsi, yritä olla avoin ihan uudenlaiselle elämäntyylille. Toivottavasti kesä sua piristää.

    • voi-ma-riini

      Aloittajan suurin ongelma lienee että haluaa olla massiivisesti muiden autettavana ja huomion kohteena eikä mitenkään halunne ottaa vastuuta esim juomisensa lopettamisesta vaan kaikki olisi muiden tehtävä joten voi voi...

      • epäsosiaalistapuuroa

        aivan. näin on.


      • aurinko ja lämpö
        epäsosiaalistapuuroa kirjoitti:

        aivan. näin on.

        Kovasti tsemppiä sinulle vaikeina hetkinä. Aina on apua saatavilla, joskus on vaikea saada itseään julki, varsinkin kun itse ei jaksaisi itsestään huolehtia ja oikeaa ystävää ei ole ja saa ketään terveyskeskukseen mukaaan. Voimia kovasti sinulle.


    • TattisPala

      Tää on tätä (ja lyhennä kirjoituksiasi):

      - lekurin tapaa Julkulassa noin kerran viikossa
      - hoitajat on siellä vain rahan takia -> eipä sieltä hoitoa saa vaan repsan mukaan ja "diagnoosin"
      - "diagnoosi" annetaan vaikka kieltäytyisit puhumasta ja jos kiistät psyykkiset ongelmat saat "sairaudentunnottoman" diagnoosin ja monien kuukausien "hoitojakson"
      - minun aikanani Julkulaan sijoittettuina LAINVASTAISESTI oli 16-17 vuotiaita tyttöjä ja poikia -> Julkula oli laiton säilytyspaikka esim. huostaanottoa odotteleville
      - Julkulassa (tosin ei minun aikanani) on ollut laittomassa säilöönotossa alkoholiongelmaisia perusteella "itsetuhoinen päihteidenkäyttö"

      Julkula on paikka laittomuuksille ja VALOHOIDOLLE!

      • tuskaistaoli

        Itse olin nuorten kriisiosastolla melko pitkän ajan ja se oli täyttä tuskaa! Erään kerran toimintaterapeutti suuttui minulle, kun en hänen mielestään imuroinut tarpeeksi tehokkaasti. Millaista siivousintoa voi odottaa masentuneelta?

        Toinen kerta oli päiväkahvien yhteydessä, hoitaja kävi pyytämässä minut mukaan, toki menin, sitten tuli samainen hoitaja ja sanoi etten ole tervetullut yhteiseentilaan.

        Muistan myös päivän, jonka olin viettinyt kokonaan huoneessani,koko päivänä kukaan ei käynyt katsomassa, eikä olisi tullut katsomaankaan ellei äitini olisi soittanut hoitajille.

        Jo mielikuva Julkulan sairaalasta on antanut motivaatiota parantumiseen.


      • TattisPala
        tuskaistaoli kirjoitti:

        Itse olin nuorten kriisiosastolla melko pitkän ajan ja se oli täyttä tuskaa! Erään kerran toimintaterapeutti suuttui minulle, kun en hänen mielestään imuroinut tarpeeksi tehokkaasti. Millaista siivousintoa voi odottaa masentuneelta?

        Toinen kerta oli päiväkahvien yhteydessä, hoitaja kävi pyytämässä minut mukaan, toki menin, sitten tuli samainen hoitaja ja sanoi etten ole tervetullut yhteiseentilaan.

        Muistan myös päivän, jonka olin viettinyt kokonaan huoneessani,koko päivänä kukaan ei käynyt katsomassa, eikä olisi tullut katsomaankaan ellei äitini olisi soittanut hoitajille.

        Jo mielikuva Julkulan sairaalasta on antanut motivaatiota parantumiseen.

        "Erään kerran toimintaterapeutti suuttui minulle, kun en hänen mielestään imuroinut tarpeeksi tehokkaasti. Millaista siivousintoa voi odottaa masentuneelta?"

        Minun aikanani yhdelle nuorelle naiselle annettiin sähköshokkeja. Kun kyseenalaistin toiminnan turvallisuuden niin eivät tykänneet.

        Sitten oli yli-innokas silloin nuorehko mieshoitaja, joka piti omavaltaisia ratsioita aina jos joku potilas palasi esim. kaupungilta.

        Kuten totesit omakin kokemukseni on se, että Julkulassa on asenneongelmaistakin väkeä. Pelkkä palkka nollatyöstä ei riittänyt vaan lisäksi pitää vielä harjoittaa Gestapo -toimia potilaita kohtaan.

        "Toinen kerta oli päiväkahvien yhteydessä, hoitaja kävi pyytämässä minut mukaan, toki menin, sitten tuli samainen hoitaja ja sanoi etten ole tervetullut yhteiseentilaan."

        Selvää simputusmentaliteettia.


    • aikaansakuluttanut

      Ei minullakaan kamalasti hyvää sanottavaa tuosta paikasta.

    • MinäSeOon

      Hyvät ihmiset:). Itsekin aikamoisen reissun tehneenä ja Julkulassakin hoidossa olleena sanon oman mielipiteen kuinka asiat kannattaa hoitaa. Saatan kuulostaa yksinkertaistavalta, mutta ei tehdä ystävät asioita vaikeaksi. Hae ammattiapua ongelmiin! Uskaltaudu liikkeelle, älä luovuta! Olet tärkeä!!!

      1. Nuku hyvin, VIIMEISTÄÄN klo 23 nukkumaan. 2. Syö hyvin ja mahdollisimman terveellisesti. Hyvä lähtökohta on karsia huonoa pois ja jotain vähän parempaa tilalle. 3. Yritä puhua ystävällesi/jollekin johon luotat. Jos sinulla ei ole ketään, soita kriisikeskukseen. 4. Varaa lääkärinaika ja VAADI että kilpirauhanen ja lisämunuainen tutkitaan kunnolla. Siinä on todella moneen mielenterveysongelmaan syy!. 5. VÄLTÄ ALKOHOLIA!!! 6. Katso komediaa, naura, pyri positiivisuuteen. 7. Tee joka päivä jotain, vaikka 15min kävely, lähde liikkeelle. 8. Juo vaikka kuppi teetä/kahvia ja pyri luottamaan että pimein hetki on juuri ennen aamunkoittoa!! Voimia kaikille!!! :-)

    • Anselmi Helmenkalast

      Ikävää, että hoito on tätä! Se on sitä, tiedän...Älä luovuta, pyydä lääkäriltä lähete vaikka psykoterapiaan ellet voi vaihtaa ihmistä kpk:lla. Panosta itseesi, olet nuori. Saisitko psykoterapiaa kuntoutuksena, puhu lääkärille että haluat KUNNON HOITOA, et jotain mitä kuuluu lässytystä kerta toisensa jälkeen. Käy tapaamassa useampaa terapeuttia ja valitse sellaine jolle on mukava ja helppo puhua!! Uskon, että apua alkaa löytyä. Kaikki on loppujen lopuksi kiinni siiä miten jaksat ponnistella ja vaatiain apua itsellesi, hyvää sellaista. Lycka till!!

    • Faarao Heikinsalmi

      Onko terapeuttisi edes Psykoterapeutti KPK:lla?? Ei välttämättä, siellä vain harvalla on psykoterapiakoulutus!! Tekevät työtä sitten niin ja näin...muka kokemus riittää, joopa joo!!!

    • hoitoa saanut

      Itse en ole Julkulassa ollut hoidoissa vaikka sinne olisivat minut kpk:lta laittaneet useampaan otteeseen ensimmäisen vaikea-asteisen masennuksen takia... Eli ei Julkula kokemusta...

      Jouduin taas aloittamaan hoidot kpk:lla (2 vuoden tauon jälkeen) ja minullehan lähetteen takia soitti sama sairaanhoitaja jonka luona edellisen hoitojakson aikana kävin säännöllisesti...

      Ko. sairaanhoitaja kysyi erikseen puhelimessa että käykö minulle että hän alkaa taas "hoitaa" minua vai haluanko jonkun toisen ELI ddepressed saisit sitten todennäköisesti ns. valita otatko entisen terapeutin vai haluatko jonkun muun jos aloitat uuden hoitojakson kpk:lla!!

      Itse olen sitä mieltä että hoitoa ei todellakaan ole helppo saada ja voin hyvinkin uskoa että joka paikassa tartutaan tuohon alkoholiongelmaan... No tottahan se on että alkoholi vain pahentaa masennusta ym. ja selvänä sitä hoitoa pitäisi hakea...

      Toisaalta sitten se että jos hakeutuu hoitoon (mikä voi olla monelle todella suuri kynnys) niin joo-o pitäisihän se alkoholiongelma hoitaa mutta miksi ei muka voisi mielenterveysongelmiakin samalla hoitaa???
      Ja olen kyllä kuullut miten huonoa ja välinpitämätöntä kohtelua saa jos humalassa yrittää apua saada, vastaus tulee just tohon tyyliin "hoida nyt toi päihdeasiasi kuntoon"
      Itse olen ollut selvä kun olen apua hakenut mutta silti tuntuu että riippuu niin siitä kuka sattuu palvelemaan että otetaanko sinua todesta vai ei...

      mm. kpk:lla ei ole enää sama lekuri joka minulla ennen oli, nyt sinne on tullut joku nuori "juippi" joka ei todellakaan tunnu tajuavan masennuksesta mitään... Hän oli jopa sitä mieltä etten tarvitse ollenkaan lääkitystä vaikka minun tapauksessa lääkitys aloitettiin KYS:n ohjeiden mukaan tupla annostuksella (15mg) mitä normaalisti...
      Loppujen lopuksi kun "lähiomaiseni" hieman avautui tuosta lääkityksestä ym niin yhtäkkiä lääkäri olikin sitä mieltä että nyt pitääkin lisätä annostukseen taas puolet lisää (30mg) ja viikon kuluttua täytyy nostaa 45mg eli samaan mikä edellisellä hoitojaksolla oli pitkään käytössä.

      Totta sekin ettei kaikkien kanssa voi tulla toimeen mutta mielenterveysongelmien hoidossa on mun mielestä nimenomaan todella tärkeää se että löytyy se yhteinen sävel koska muuten hoito ei voi mitenkään onnistua... No tämä nyt on sitten vain minun mielipide...

      • korri

        kyseinen hospitaali pitäis lakkauttaa ettei synny enenpiä haittoja potilaille


    • Sairaita on juu

      Tuossapa sattui että lähiseudullani on sieltä hoitaja ,vittu hoitajapa hyvinkin.
      Miten ihmisestä tulee hoidettavan kaltaisia ?.
      Miten mailma hämärtyy ja hoitajasta muuttuu valehteva paskiainen ,ehkä ammatin valinta on jo itsessään sairasta.

      • Luikkukaverioli

        Minun naapurissa asui Julkulan hoitaja jolla seiso lapussa ovella velkojilta: MAKSAPPA KIERO VELKASI ETTEI TARVI TULLA PERIMÄÄN!


    • lopeta hupattaminen

      Jos kerran virtaa on sen verran että meinaat ryhtyä ajamaan valitusprosessia eteenpäin niin suosittelisin käyttämään sen energian paremmin, voisit esim. etsiä työtä tai kokeilla pörssipelejä tms., käytä se energia siis tulojen hankkimiseen, siinä ei ainakaan energia mene hukkaan ja ajatuksesi pysyy poissa jonniinjoutavasta viinanjuonnista ja masennuksesta.
      Kun huomaat että ponnistelu tulon hankkimiseksi tuottaa tulosta ja alat pärjätä omillasi niin se jos mikä kohottaa itsetuntua ja mielialaa, pian kun muistelet näitä aikoja niin ihmettelet miten onkaan voinut moisia ajatuksia päässä pyöriä.

      Raha on kaiken toiminnan edellytys tässä maailmassa, jos ei mitään muuta sisältöä tunnu elämässä olevan niin aina kannattaa edes rahaa pyrkiä haalimaan tavalla tai toisella kunhan se on rehellistä toimintaa.

      • Kartsakoleko

        Viinan juonti ei oo jonnin joutavaa, Jeesustelu on.


    • chillisk

      On se varsin turhauttavaa antaa ohjeita diapammilla käyvälle hörhölle.

      Kyllä siinä hienot elämänasenteet ja tavoitteet karkaa siihen että vain höpötellään pehmeitä.

    • Auttaja2

      Ettei masennus vaan johtuisi liiallisesta alkoholin käytöstä.
      Kokeile olla juomatta pari päivää, eikun viikkoa, ja sen jälkeen kuukautta.
      Ja liiku paljon, luonnossa muutama tunti päivässä. Kerro auttoiko.

    • Subua ja lyricaa

      Kuopiossa näkee aika paljon pillerinarkkareita..Säälittäviä tapauksia..Ykskii käkkärätukka jantteri, vaikkei ole kuin alle kolmenkymmenen..liekköhän nämä pillerinarkit edes yli kolmenkymmenen elääkään..

    • paja5

      olen käynyt julkulan suljetulla kriisiosastolla 4 päivän pyörähdyksellä, ja se jos mikä on sairas paikka. Puhun nyt suoraan, mutta piikki perseeseen ja lepositeisiin makaamaan kunnes olet tunnin hiljaa. Tähän voisin oikeastaan todeta, että ei kannata masentua!;) olen kiertänyt myös lastensuojelulaitoksia ympäri suomen. On ollut kasvatuslaitosta sekä erityisenhuolenpidon yksikköä, mikään ei ole auttanut, vaan pahentanut tilannetta. Onneksi vihdoin sain terveen paperit sekä asun kotona. Kaikille laitoslapsille / osastonuorille : uskokaa itseenne , tehkää töitä itsenne kanssa. Se palkitaan!

    • Surusilmä

      Kyllä luulisi sairaalasta saavan asianmukaista hoitoa. Sitähän varten siellä on hoitajat sekä lääkärit jne. Toivottavasti kysyeinen henkilö saa apua! Jos ei muu auta niin tee palautetta kysyeiseen paikkaan ( JUlkulaan)

    • fgsfds.

      Äkkiseltään vois luulla, että on ainakin potilas käyttäytynyt epäasiallisesti, jos lääkitään piikillä ja rauhoitellaan lepositeillä... mutta ehkä se on vain minä.

      • Tämäontosi

        Julkulassa EI TARVITSE KUIN SANOA HOITAJALLE MUKA VÄÄRÄÄ EI Aggressiivista niin laittavat tuntitoulkuiksi lepositeisiin ! Nähty juttu! Tapauksia on satoja!


    • ....

      Hoida tosiaan se päihdeongelma ensin pois alta niin sinut otetaan enemmän "tosissaan", kun on selvin päin asiaa selvittämässä. Toki, jos et tunne saavasi julkiselta puolelta apua niin kannattaa kokeilla yksityistä puolta. Tai menet ihan tk:n omalle lääkärille selvität asian ja mietitte yhdessä omalääkärin tai omahoitajan kanssa miten tästä eteenpäin. esim. säännöllisiä tapaamisia psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa tms. :)

      Toki jos haluat vielä sitä valitusta PSSHP:n toiminnasta tehdä niin potilasasiamieheen yhteyttä

    • hiljaisuus

      Vai että ihan potilas-asiamieheen.Sinähän vitsin murjaisit.

      • Toimistopupu666

        Potilasasiamiehelle ajan varaaminenkin on laitoksen sisäinen sanktio. Mikä tahansa voi pidentää joutilasta odotusaikaa sisällä rangaistuslaitoksen kaltaisissa oloissa sairaalassa. Aikansa eläneet, vanhanaikaiset, pakkohoitolainsäädäntöä ja valitettavasti myös sen, sen henkilökunnan ja laitoksen sisäisiä, ilmeisiä väärinkäytöksiä tukevat tahot hankkiutuvat useimmiten potilasasiamiehen osaan. Vai onko kenelläkään hyviä kokemuksia esim. laitoksen printtaamaan kunnianloukkauksen eli diagnoosin, hulluksi nimettelyn lopettamisesta sekä koko diagnoosin kumoamisesta?

        Sellaisilla tavoitteilla ei saa mitään palvelua. On turha yrittää päästä eroon lain 17:3 rikkovista henkilöistä menemällä puhumaan heille. Jos pitää turpansa kiinni ja suostuu lääkittäväksi millä tahansa kuvottavilla mömmöillä, pysyy kiltisti kuuliaisena ja vaiti ei ongelmia ainakaan tule sen enempää. Harmi tässä vain, että pitää aina varautua siihen, että joku retuuttaa huvikseen pakkohoitoon, nimiteltäväksi ja pahimmillaan huumattavaksi ihan kotiovelta asti.

        Suomessa on vika. Lainsäädäntö on vanhanaikainen. Kaikille ei ky ole pomo.


      • Valomerkitön

        Ei auta vaikka minne valittaisit. Koira ei astu koiran hännälle. Osaavat puolustella toimintaansa vaikka asiakas olisi melkein henkensä menettänyt siis tehnyt jotain itselleen. Valvira lienee seuraava osoite. Toivottavasti on siellä järkeviä asiantuntijoita. Asioita ei saisi vääristellä. Se ei ole kenenkää etu.


    • Lähäri 2krs.

      Oon nähnyt asioita hoitajien puolelta. Olen nähnyt mitenkä ihmisiä otetaan keksityin syin pakkotarkkailuun ja asiasta on turha valittaa koska valitusta ei ehditä käsitellä pakkotarkkailun aikana. Ja hoitohenkilökunta tietää tämän. Simputtaminen, väkivalta ja uhkailu on ihan arkipäivää. Hoitajat itseasiassa rikkovat aika paljon lakeja ko. sairaalassa. Mielivaltaiset omaisuuden penkomiset, ilman oikeutta. Usein potilas tähän antaa kuitenkin luvan. Jos väkisin rupeevat ronkkimaan tavaroita, niin vartia paikalle! Tosin siitä voi tulla sanktiota ja kiristyskeinoina käytetään mm. seuraavia:

      - Tarvittavin lääkkeiden eväämistä, eivät anna potilaille vaikka potilas haluaisi.
      - Uhkailu lepositeillä ja juoppoputkamaisilla eristystiloilla.
      -Uhkailu pakkohoidon jatkamisetlla
      - Uhkailu väkivallalla
      - Väkivaltaa (henkistä ja fyysistä)

      Tiettyjen hoitajien välinpitämättömyydestä kertoo myös se, että yövuoron aikana nostetaan hyvällä plussaprosentilla palkkaa ja nukutaan salongin puolella. Myös kahvitauot ovat osalle potilaita tärkeämpiä. Eräs kollega kieltäytyi antamasta potilaalle hänen hermosärkylääkkeitä kun hänellä oli kahvi kesken.

      En siellä itsekään halua olla töissä, varsinkaan kun työyhteisö on harvinaisen perseestä ja osan työmoraali on todella alhainen.

      • Tottahoitajapuhuu

        Se siinä onkin niin ihmeellistä että ne jotka apua tarvitsisivat eivät sinne pääse mutta joitain terveitä viedään pakkotarkkailuun ihan vaan poliittisista tai kiusasyistä ! Tästä pitäisi nyt tehdä ihan ilmoitus tuonne etiäpäin isoille tahoille ja katsoa alkaako tapahtumaan!


      • Anonyymi

        Voitko kertoa mitä lakeja on rikottu ? ( miellään kaikki )


      • Rulethepower
        Anonyymi kirjoitti:

        Voitko kertoa mitä lakeja on rikottu ? ( miellään kaikki )

        Diagnoosi on kunnianloukkaus.
        Pakkohoitolain soveltaminen on sama kuin vankeusrangaistus.


      • Anonyymi

        Minä olin osastolla Julkulassa ja yöhoitaja nukkui päivähuoneessa. Annoin hoitajan ilmi ja lääkäri kiitti minua.


    • ex-potilas

      Olet rohkea hoitsu!Nyt alkaa kuumeinen metsästys,kuka tuon kirjoitti.Etkö pelkää kostoa?

    • Näkökulma tämäkin!

      Kyllähän masennus yms. alkavat vasta sitten helpottaa kun itse ne itselleen myöntää. Silloin sitä yleensä myöntää asiat myös muille, hoitajalle, lääkärille, terapeutille yms. Tämä johtaa yleensä tunteiden ulos tuloon ja aika rajuunkin reaktioon (itku yms.) mikä on merkki paranemisen alkamisesta. Masentuneelle paranevalle tämä sallittakoon, kyllä se loppuu kun on itketty muutama viikko. Itku parantaa, sitä ei saa vähätellä tai dumpata lääkityksellä pois.

      Masennus ja loppuun palaminen ovat monesti seurausta itsensä piippuun ajamisesta ja silloin ei vain jaksa piristyä ja heittää urheilulenkkejä ja siivota ja puuhata. Loppuun palamiseen auttaa vaan lepo ja nukkuminen, elimistö kyllä kertoo tarpeesta. Jos nukuttaa, silloin pitäisi saada levätä.

      Miksi aina pitää olla niin freesi ja pirteä? Kyllä masennus ja loppuun palaminen ovat tunteita, jotka ovat läsnä ja tunnistettavissa. Vasta kun niitä pääsee oikein kunnolla käsittelemään ja tunnistamaan, itkemään ja suremaan ja puimaan jonkun kanssa, alkaa paraneminen.

    • fldmdr

      Tiedän tunteesi. Jouduin itsekin julkulaan 2012 kesällä syömishäiriön ja masennuksen takia. Olin siellä n. 2viikkoa ja joka päivä oli tuskaa. Itkin ensimmäisen viikon. En pystynyt aluksi syömään yhteisessä tilassa ja kerran sain ruokani huoneeseeni. Toisella aterialla kysyin saisinko ruokani huoneeseeni mutta vaikutti kun hoitajat ei välittäneet mielipiteistäni vaan pakottivat minut syömään muiden kanssa.
      Tuntui että potilaat vaan säilöttiin sinne. Oli tosi paljon rajoituksia, ei saanut katsoa edes telkkaria. Mitään aktiviteettejäkään ei keksitty. Joka toinen päivä kävimme lähirannassa, muut pelasi mölkkyä ja minä istuin ja katsoin vierestä. Olin vaan entistä masentuneempi ja surullisempi.
      Kuitenkin varmaan kauhein asia oli se, että asu itse Joensuussa, josta on n. 2 tuntia ajomatkaa, eli minua ei voitu tulla katsomaan.
      Vaikka hoitajat tiesivät itsetuhoisuudestani, sain välillä pitää saksia ja teriä huoneessani, sekä omaa ovea kiinni. Tottakai pääsin viiltämään eikä kukaan mitään huomannut. Minulle ei kerrottu talon sääntöjä, ja minun oletettiin tietävän kaikki talon tavat kun tulen. Kun pyysin niin sain sääntökirjan kyllä. Valehtelin koko ajan lääkäreille että olen kunnossa, poispääsemisen toivossa. Pääsin sen kahden viikon jälkeen pois. Viiltelin kotona pari päivää sen jälkeen, ja jouduin oman kunnan osastolle 2kuukaudeksi. Siellä oli paljon parempi olla, vaikka se olikin ns. pakkohoitoa. Kumpikaan osastojaksoista ei helpottanut oloa, ja nyt, kahden vuoden jälkeen olen taas romahtamispisteessä, ja joudun ehkä taas Julkulaan, tai jos omaa mielipidettäni kuunnellaan, saatan päästä jonottamaan oman kunnan sairaalaan. Eri osastolle kun aiemmin, koska en kuulu enää lasten, vaan nuorten puolelle.
      Tsemppiä sulle jaksamiseen!

      • Kiitti vinkistä

        Sen takiahan olen sairastunut kun olen joutunut häpeämään koko elämäni. sinä vielä sanot minulle samaa. masennus ja ahdistus ovat sairaus, ne eivät liikunnalla pelkästään parane. Toki ovat osaltaan helpottamassa siinä vaiheessa kun toimintakykyä on riittävästi. syyllistäminen ei auta. Alkoholinkäyttö on toki hidaste paranemiselle, mutta masennuslääkettä tässä vaiheessa. Toivon pääseväni eroon siitä kun muu ahdistus ja häpeä helpottuu.


    • Pohdiskelu vain

      Sinulla saattaa olla persoonallisuushäiriö. Kun tunnustat omat ongelmasi, niin voit alkaa ottaa apua vastaan ja kehittää itseäsi.

      • alalla ihmeväkeä

        Siis kummalla sinun mielestä on persoonallisuushäiriö,potilaalla vai tällä huorittelijalla joka hyvinkin voi olla mt-hoitsu kun noin pahasti hermostui?


      • Pohdiskelu vain
        alalla ihmeväkeä kirjoitti:

        Siis kummalla sinun mielestä on persoonallisuushäiriö,potilaalla vai tällä huorittelijalla joka hyvinkin voi olla mt-hoitsu kun noin pahasti hermostui?

        Aloittajalla. Me kuullaan tässä vain toinen puoli tarinaa ja kuka tietää edes kuinka tosi.


      • Kuka on terve

        Jos tämä nimimerkki "alalla töissä" on todella alalla töissä, olisi parasta ottaa lopputili. Olen perehtynyt hoitotyön etiikkaan, eikä nimimerkin asenne täytä hoitotyön eettisiä kriteereitä. En haluaisi häntä tavata missään sairaalassa. Liekö itsellään jonkinmoinen persoonallisuushäiriö. Tutkiskelkoon itseään!


      • Hirveetätouhuaon

        Onneksi tämä on alalla töissä mutta kommentoija on persoonallisuushäiriöinen! Nyt ovat psykopaatit psykiatrian puikoissa ja jälki on potilaissa sen mukaista!


    • Gevalis

      Eikö ihmiset jo ymmärrä että Julkulan henkilökunta ei pidä siitä että heidän työpaikalleen tulee jotain ihme potilaita jalkoihin pyörimään.He haluavat olla omissa oloissaan ihan rauhassa.

      • Parastaan tekevät

        En usko.

        Kyllä siellä varmaan osaava henkilökunta on töissä.


      • Hoitoon vaan..
        Parastaan tekevät kirjoitti:

        En usko.

        Kyllä siellä varmaan osaava henkilökunta on töissä.

        Samaa mieltä, kyllä Julkulassa hyvin hoidetaan.


      • minde85
        Hoitoon vaan.. kirjoitti:

        Samaa mieltä, kyllä Julkulassa hyvin hoidetaan.

        kyllä jos vaan pystyy muuten hoitamaan itseään, niin kannataa tehdä kaikki sen eteen.. jos vain pystyy. kokeilla luonnonmukaisia hoitoja jne.. mielisairaalat on ihmisen persoonan muuttamista.. tungetaan naamari täyteen joskin minkälaista nappia ja sitten eletään lääkkeiden koukussa koko loppuelämä. itse päässyt masennuksen jälkeisistä lääkkeistä ja lääkehelvetistä ja kaikesta mitä ne lääkkeet aiheutti mulle.. nyt elän ilman lääkkeitä. eikä olo ole koskaan ollut näin hyvä. lääkkeet vei toiminta kyvyn. painoa tuli 50kg. enka jaksanut enää mitään. nyt elämä hymyilee liikunta maistuu ja silmät on auennut. minulle uskoteltiin että et tule pärjäämään koskaan ilman lääkkeitä. ja pärjäsin todella huonosti niiden kanssa. luottakaa itseenne..elkääkä aina uskoko mitä se lääkäri setä tai täti yrittää teille lääkkeistä selittää. toki joskus lääkkeistä on hyötyä.. mutta monesti niitä määrätään päällekkäin useita ja sitten ollaanki loukussa ja koukussa. kaikkia pillereitä ei tarvitse suostua huuhtomaan alas mitä tarjotaan. siitähän ne ne lääkärit provikat saa. tsemmpiä!!!


    • HEI! luin mm.kirjoitustasi Julkulan sairaalasta.Kyllä oon samaa mieltä kyseisen
      talon toiminnasta..Itse en oo ollut siellä,mut tuttavani oli. Haki apua moneen ker
      taan-turhaan...Kävi vaan pahemmin -- ei tullut enää elävänä pois....! Ei tiedetä
      mitä pääsi tapahtuun, pettikö valvonta vai mikä?

      • kukadu

        Milloin tapahtui? Mikä oli kuolinsyy?


    • Arvaappas.

      Minut laitettiin aikanaan julkulasta niuvanniemeen hoitoon muutaman vahingonteon takia. Sanoivat että olen pakkomielteinen enkä pysty hallitsemaan itseäni. Olin vasta 16v. Olin sitten yli puoli vuotta hoidossa vaikka en olisi edes kuulunut vankilaan noista jutuista!

    • S A I R A S T A

      "Hoitoala vetää puoleensa juuri entisiä koulukiusaajia sekä vaikkapa näitä uskonnoon puolesta äärisuuntautuneita, joille yhteistä on halu päättää muiden elämästä sekä tuntea "ylemmyyden tunnetta". Juuri silloin tuollaisia tapahtuu."

      Yllä oleva lainattu täältä
      http://www.esaimaa.fi/Online/2014/11/18/Hoitaja kuvasi keskussairaalassa alastonta potilasta ja jakoi kuvia työkavereilleen /2014118210684/4?alku=20#kommentti

      Lisäuutinen
      http://www.esaimaa.fi/Online/2014/11/18/Mielenterveyspotilasta kuvannut hoitaja ei jatka vanhassa työssään/2014118214766/4

      • rikos on tapahtunut

        Todella törkeää toimintaa. Suomen Lain mukaan kyseessä on rikos.

        Lähihoitaja on rikollinen.

        Henkilön tai omaisen täytyisi tehdä välittömästi rikosilmoitus.
        - Kunnianloukkaus
        - Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen
        - Salakuvaus

        Rikollinen on Suomen Lain määrittelemällä tavalla korvaus- ja vastuuvelvollinen tapahtumaan. Törkeästä kunnianloukkauksesta voi saada 2v vankeutta.

        Lisäksi ehdottomasti erillinen kantelu Valviraan.


      • tuomiot koventuneet
        rikos on tapahtunut kirjoitti:

        Todella törkeää toimintaa. Suomen Lain mukaan kyseessä on rikos.

        Lähihoitaja on rikollinen.

        Henkilön tai omaisen täytyisi tehdä välittömästi rikosilmoitus.
        - Kunnianloukkaus
        - Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen
        - Salakuvaus

        Rikollinen on Suomen Lain määrittelemällä tavalla korvaus- ja vastuuvelvollinen tapahtumaan. Törkeästä kunnianloukkauksesta voi saada 2v vankeutta.

        Lisäksi ehdottomasti erillinen kantelu Valviraan.

        Näiden tuomiot ovat onneksi koventuneet viimeaikoina.

        Kunniaa loukkaavasta Facebook kirjoittelusta eräs mies sai juuri 3300 euron vahingonkorvaustuomion. Sekä sakot oikeuskulut päälle.


      • työkalupakki sekasi
        tuomiot koventuneet kirjoitti:

        Näiden tuomiot ovat onneksi koventuneet viimeaikoina.

        Kunniaa loukkaavasta Facebook kirjoittelusta eräs mies sai juuri 3300 euron vahingonkorvaustuomion. Sekä sakot oikeuskulut päälle.

        niin ja erös nainen sai savon sanomien mukkaan sanktioo ja tais lehen mukkaan jonkun työkalunkii menettää valtiolle.


      • sellainenmies

        Jonkun miehen asianajaja oli joutunut kuseen väärentelystä kun asia oli edennyt virastoon, jossa asia oli tutkittu perinpohjin. Menettää ehkä luvat ja joutuu korvausvastuuseen.


    • Hemmo-heikko

      Kokemukseni KPK:tlta on samanlainen.Työntekijät eivät ole mitään psykoterapeutteja. Kyselevät kuulumisia tyyliin " mitä pidät tämän päivän säästä?"Turhaan siellä käyn ja ongelmani vaan pitkittyvät. Toivottavasti pääsen joskus selvittelemään asioitani vähän rauhallisemmin ja asiantuntevamman ihmisen kanssa? Psykoterapiaa?

      • Nossri

        Katsos kun hoitojen tarkoitus on nimenomaan roikottaa potilasta systeemissä mahdollisemman pitkään.Ne tarvitsee tietyn määrän ihmisiä koneistoonsa tai muuten pitäisi alkaa karsia henkilökuntaa.Oikeasti moni tulisi autetuksi hyvinkin nopeasti jos se olisi aidosti tarkoitus.


    • ent. hoitoemo

      Apua on turha asiakkaiden pyytää, siellä vaan naureskellaan selän takana ja omissa saunailta juhlissa kerrotaan potilastietoja. Varokaa mitä puhutte, tietonne leviää ja jatkossa olette enempi ongelmissa.

    • HYVÄ HYVÄ
      • htrew

        Niin on ihan hyvä mutta ei Julkula liity mitenkään asiaan.


    • vierestä seurannut

      Otan yleisesti kantaa enemmän päihdepuolen hoitoon. Esimerkiksi akoholisti stigmatisoituu (leimaantuu) herkästi hoitohenkilökunnan kohdalla, ja se vaikuttaa siihen miten asiakkaaseen suhtaudutaan. Se on tosi valitettava ja henkisesti alaspainava asia. Vaikka hoitohenkilökunta tämän tietysti tarmokkaasti kiistä, se kuitenkin on todellisuutta jossain määrin.

      Ymmärrän kyllä tosin hoitohenkilökuntaa, koska heissä tahtoo kyynisyys pukata pintaan, kun erilaiset päihdevenkulat pyörivät kuvioissa, niin herttaisinkin siinä kyynistyy.

      Asiatonta käytöstä ei tarvitse hyväksyä hoitohenkilökunnan taholta, ja parasta hoitoa pitäisi voida saada aina.

    • Hanki elämä itselles

      Tämä on puhdas provo.

      • Nimim.-79

        Se on totta. Hyvä kuitenkin, että asia puhuttaa ihmisiä.


    • mmmaniac

      Alkoholistien hyysääminen pitäisi lopettaa. Huonosti hoitoon motivoituneiden vapaaehtoispotilaiden hoito pitäisi lopettaa.

      Miksikö? Koska se on turhaa.

      Helppohan se on mennä sairaalaan ja aloittaa vinkuminen kun ei asiat mene oman tahdon mukaan.

    • Lisää viinaa

      Viina on herkkujen herkkua humalan siivittämää olotilaa kaikille....

    • Velkaavelkaa

      Pohjimmainen ongelma tässä maassa on se, että näitä hoitoa veronmaksajien rahoilla vaativia hoidettavia on ihan liikaa ja rahaa ihan liian vähän. Ei Julkula eroa mistään muusta verovaroin ylläpidettävästä laitoksesta. Kreikan tiellä mennään.

    • muwuhowo

      4 hoitokertaa Julkulan sairaalassa nuorisopsykiatrian osastoilla. Menin enemmän sekasin siellä. Viimeisin pakkohoito jakso viimesyksynä. Yks tietty naishoitaja sai kerralla 5 nuorta itkemään sanomisillaan. Se haukku meitä Seläntakana. Yks joutu lepositeisiin sen takia ku sai kohtauksen. No jonkin aikaa katoin touhua. Mul oli kaveri siel. Saatiin tarpeeks. Kaverilla oli vierihoito päällä. Eli hoitaja tuli joka paikkaan peräs. Sit se hoitaja jäi kattoo telkkaa. Ei huomannu. Avattiin hammasharjalla ikkuna. Tehtiin lakanaköysi ja lähettiin kiipee alas 4 kerroksesta. Kaveri pääs alas. Mä tuun 4 metriä maahan. Selästä murtu 2 nikamaa. Karattiin koska se paikka on helvetti. Mul oli vaa yksi ihana hoitaja sielä. Se oli mun omis. Se kuunteli ja välitti. Kiitos sille ♡

    • Karmeetatouhuaoli

      Nähtyä: potilaita revittiin hiuksista , pikkuhoususillaan nukahtaneen nuoren tytön ovella rampaaa mieshoitajat kurkkimassa, naishoitajat jurorusivat ja naureskelivat potilaille, rangaistustarkkailukeikkoja annettiin tehdä poliittisista syistä terveille ihmisille, potilaille kuittailtu pitkin kaupunkia hoitojen jälkeen... Sisäpuolelta nähtyä arkea! Suosikkipotilaita esim kuuluisia tai isokenkäsiä ja heidän lapsiaan kohdeltiin eri kastissa! He pääsivät hoitoon / pois koska huvitti ja saivat Julkulankin jälkeen kaiken mahdollisen taloudellisenkin avun sossuista vaikka varallisuuttakin oli. ÄLKÄÄ IKINÄ LUULKO ETTÄ TÄMÄ VÄKI AUTTAA! He käyttävät hyväksi teidän tilaannne imeälseen tileilleen rahat! Onnetonta toimintaa! Nim toinen tarkkailija!

      • VKKK

        Millä aikavälillä tapahtui? Mikä osasto? Kenen lääkärin alaisuudessa tapahtui?


      • EVVKK

        Jos hän vastaisi niin viesti poistettaisiin välittömästi.


      • HoidossaOllut

        Juu ei kannata kyllä ollenkaan nimiä tai muuta edes sellaisiin viittavaa julkaista, mun tarina on näköjän täältä jo deletoitu.
        Eli siis 3 kuukautta aikoinaan pidettiin tuolla pakkohoidossa, aikuisten akuuttipsykoosi mikälie osastola. No kuitenkin se mihin tulee kaikki psykoosissa olevat.
        Olin sillo ihan pentu, vähän yli 20. Mitään elämänkokemusta ees karttunu ja ekaa kertaa hoidossa. Ja kyllä, olinhan minä sekaisin silloin ja itsetuhoinen, myönnän sen. En kuitenkaan IKINÄ ketään siellä ollessani (en edes ennen sinne tuloa) satuttanut, itseäni kyllä kerran.
        Ja tosissaan kun on pakkohoidosa niin sitä kans on, lääkkeitä pakotettiin syömään ja tarkistettiin suu. Jos ei halunnut ottaa lääkettä niin vastaus oli :"Annamme sen sitten muulla tavalla") Ja kyllähän ne sen piikin sai upotettua kannikkaan kun muut hoitajat piteli minusta kiinni. Ei siihen kyllä montaa tarvittu kun niinkin hurjan kokoinen kuin 160 pitkä ja paino oli sillo joku 45.
        Pari keskustelua sen kolmen kuukauden aikana.
        Hoitajat pelasivat tietokoneella "akvaariossa" ihan aina, sitten kun meni koputtamaan ovelle niin todella tylyjä olivat. Ei minkäänlaista inhimillistä kohtelua. Ja yöllä jos sattui nousemaan ylös ja meni oleskelutilaan niin yököt makas sohvilla, katso telkkaria ja melkeen huus että "takasi huoneeseen" tai että "nyt nukkumaan siitä". Ihastuttavaa käytöstä.
        Ei ollut minulle kauhean hieno kokemus tuo Julkula, minun mielestä alle 25-vuotiaat pitäisi laittaa vielä nuorisopuolelle, siis JOS on sairaalahoidon tarpeessa. Se että minä näin joka päivä sekavia ihmisiä pakkolääkitys kohtelu nöyryyttäminen jätti muhevat henkiset arvet, ja monta vuotta sen kokemuksen jälkeen meni "hukkaan".
        Nyt menen eteenpäin ja esim. tällä kirjoituksella haluan vain purkaa tuntojani. Ja haluan että ihmiset tietää miten siellä kohdellaan/kohdeltiin potilaita. Tai no tämä on vain minun kokemukseni.


      • semmoista_se_on

        Mulle HUUSI yökkö kun heräsin yöllä ja menin vettä juomaan että "lähe pois täältä sairaalasta" ja nuorempi yökkö säesti että "niin ja pysykin poissa".Muuten hyvä idea mutta satuin olemaan pakkohoidossa.


    • susta_niin_että_halkeen

      Mistä voi hakea apua ahdistukseen sekä pahaan oloon ilta- ja viikonloppuaikoina? Kiitos.

      • Noihin_voi_soittaa

        Mielenterveysseuran kriisipuhelin 0203 445 566
        Lasten ja nuorten puhelin 0800 210400
        Valtakunnallinen ilmainen auttava puhelin 0800 97474
        Seurakunnan palveleva puhelin 10071


    • potilaskysymys

      Oletteko saaneet sähkösokkihoitoa Kuopiossa, missä sitä annetaan Julkulassa vai Kysillä? Kuinka nuorille sitä voidaan antaa ja onko se turvallista.. Minulla lääkkeet eivät auta, olen 20v.mies. Voisiko joku kertoa miten ko. hoito tapahtuu? Kiitos mieluummin asiallisia vastauksia...

      • osastokaveri

        Yksi parikymppinen tyttö sai sähköhoitoa pari vuotta sitten, kun muu ei auttanut. Silmä seisoi päässä, taiteellisesta ja fiksusta pikku tytöstä oli enää varjo jäljellä parin hoitokerran jälkeen. Mitäköhän hänelle nykyään kuuluu?


      • osastokaveri

        Ja kysissä antavat. Ei niillä julkulassa ole ekg:tä kummempia laitteita.


    • Nimim.-79

      Henkilökohtainen kertomuksesi on aiheellinen. Toivottavasti löydät saman alan ammattilaisia joiden työtilanne sallii enemmän keskustelullista hoitoa. Suosittelen kuitenkin myös ottamaan yhteyttä alan yhdistyksiin ja järjestöihin joiden kanssa keskusteleminen on aina mahdollista.

      En ota itse kantaa Julkulan sairaalan tarjoamiin palveluihin, vaikka ko. alan lainsäädäntö, sen soveltaminen ja sen ylläpitäminen sellaisenaan, nykyisellään vanhanaikaisena on kuin jälkeenjäänyttä ja pahimmillaan korruptoitunutta. Suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan tilanne, niin sanottujen mielenterveyspalveluiden, tutkimuksen ja hoidon tila on alhainen. Julkula ei ole siitä pahin esimerkki, vaikka sellaisenaan tarjoaa ainoastaan toimivan, siistin ja puhtaan rakennuksen sekä kauniin pihamaan kohteilleen. Muuta sillä ei ole tarjota.

    • näinsevaanon1

      Syyttäkää PSSHP:ä. Ei anneta rahaa sinne, missä tarvetta olisi. Ja valitettavan sairaita potilaat tuossa laitoksessa ovatkin. Jos päässä viiraa, ei sitä henkilökunta noin vain paranna. Se on potilaan oma halu ja motivaatio, jotka ovat tärkeimmässä roolissa. Jos ei kiinnosta ottaa lääkkeitä säännöllisesti, ja jos ei itse ole aktiivinen, turha valittaa.

      • ylösuloslenkille

        Lääkkeilläkö se ihminen paranee?

        Oon nähnyt monta tapausta, joissa mielialalääke tai niiden yhdistelmät vain huonontaa tilannetta ja elämänlaatua.


    • Karua_luettavaa

      Edellä luetut joidenkin kertomat kokemukset sairaalasta eivät anna kovinkaan positiivista kuvaa.
      Luulin näiden siellä henkilökunnan käytökseen ja potilaiden hoitoon liittyvien tapojen ja käytäntöjen loppuneen sairaalassanne.
      Mikä siellä oikein teillä mättää, kun ette joko osaa, tai halua kohdella potilaita asianmukaisesti? Miksi syyllistätte potilaita, jos jokin hoitotaho teille potilaita lähetteellä ohjaa? Onko potilaiden simputus ja töykeä käytös teistä asianmukaista ja kuuluuko se mielestänne potilaiden hyvään hoitamiseen?

      Pelkkä lääkkeiden antaminen, diagnoosien tekeminne ja potilaiden huono kohteleminen eivät kuulu mihinkään hyvään ja oikeaan hoitotyöhön.

      Teette arvokasta ja tärkeää työtä. Ja se varmasti aiheuttaa jokaiselle stressiä ja väsymystä ja suuttumusta. Mutta älkää kohdistako sitä teiltä apua, tukea ja hoitoa pyytäviin potilaisiin.

      Mutta jos ette (hoitohenkilökunnassa olevat) kykene kohtelemaan potilaita hyvin ja asiallisesti, niin vaihtakaa alaa. Ja alkakaa kehittää ja päivittää sitä 100 vuotta ajastaan jälkeen jäänyttä hoitotiedettä 2100 luvulle. Jokaisen tieteen perimmäinen sääntö on sen jatkuva kehittäminen, käytöntöjen ja hoitotapojen ja hoitotyön kehittäminen. Tiedätte nämä asiat kyllä oikein hyvin.

      Teidän on myös syytä pitää mielessä, jos tämä meno teillä edelleen samanlaisena jatkuu, eikä muutu, ja mitään parannusta ei tule, niin entäpä sitten, että jos nämä asiat tulevat valtiovallassa olevien, oikeus ja sosiaali ja terveysministeriön, Valviran, AVI:n tietoon, tai oikeuskanslerille asti, niin se tietää erittäin huonoa mainosta teille. Entäs sitten, jos teistä tehdään ryhmäkanne käräjille?
      Kannattaa miettiä näitäkin puolia.
      Ihan vain ilmaisena vinkkinä.

      Parantakaa sitä hoitoetiikkaanne siellä, jotta kenenkään ei tarvitse hävetä.
      Jos olette ihmisiä.

      • Anonyymi

        Lieneekö edelleenkin ajankohtaista?


    • Pirkkolipena

      Kuka idiootti uskoo jotain nettikirjotuksia, menkää nyt itteenne. Ja siis surullista luettavaa, todellakin hoidon tarpeessa jokainen.

    • Psykiatrian_hoitoetiikka

      Olen kuullut Julkulan Sairaalaan, sen toimintaan ja henkilökunnan käyttäytymiseen liittyen huonoja kokemuksia jo useamman vuoden ajalta, ja aika paljon kertomuksia ja useampien henkilöiden omakohtaisiin kokemuksiin liittyen olevia kertomuksia. Jotain mätää on joko kyseisessä sairaalassa, tai siellä käytössä olleessa systeemeissä ja käytännöissä. Joten ei ne kaikki voi mitenkään olla pelkkää mielikuvitusta, eikä niitä voi mitenkään laittaa pelkästään diagnoosin saaneiden sairauksien tiliinkään.

      Nostin esille tämän netistä löytäneeni jo kauan sitten aloitetun keskustelun siitä syystä, että terveydenhuoltojärjestelmässä on jotain mätää. Jos joku menee (mt-taustainen) vähänkään sanomaan omalle lääkärille, että väsyttää, tai masentaa, niin kyseinen lääkäri passittaa automaattisesti psykiatriseen hoitolaitokseen, ja vieläpä M1 lähetteellä. Lähtemättä lainkaaan tutkimaan sen enempää, voisiko oireiden taustalla olla somaattisia syitä.

      Tarkoitusperäni ei ole paha. Vaan nostaa esille sen todella aiheellisen kysymyksen, millä tolalla ja suuntimalla nykyinen psykiatria on ollut viimeisten vuosien aikana ja missä se nyt on. Ja miten hyvin toteutuvat käytännössä potilaiden oikeusturva ja ihmisoikeudet lainsäädönnisestä näkökulmasta?

      Kuten sanoin, kaiken tieteen tarkoitus on mennä eteenpäin ja kehittyä.
      Tämä sama koskee myös psykiatriaa, sen hoitotiedettä, käytössä olevia metodeja, käytäntöjä, hoitohenkilöstöä ja sen tapaa asennoitua, suhtautua ja hoitaa potilaita, ja henkilökunnan potilaita kohtaan osoittamaa käytöstä.

      Tuleeko tästäkin vielä jotakin purnatoivaa, tai kyseenlaistetettavaksi osoitettavaa.
      En suosittele ainakaan millään tavalla ainakaan kyseenalaistamaan.

      • Miettikäävähän

        "Jos joku menee (mt-taustainen) vähänkään sanomaan omalle lääkärille, että väsyttää, tai masentaa, niin kyseinen lääkäri passittaa automaattisesti psykiatriseen hoitolaitokseen, ja vieläpä M1 lähetteellä. "

        Vähän voisin tätä väittämää oikaista, nimittäin psykiatristen sairaaloiden ja vuodepaikkojen vähentymisen myötä, on nimenomaan aika harvinaista, että lääkäri laittaa edes B1 lähetteellä potilasta sairaalaan. Ihan resurssi ja näyttöpohjalta SUURIN osa psykiatrisista asiakkaista hoidetaan avopuolella, sen takia, kun se hoitona tehoaa paremmin, kuin sairaalahoito. Osastolla on nykyään enemmän ja enemmän hoidossa ihan ääripään potilaita, joidenka hoitaminen on parhaimmillaan äärettömän vaikeaa ja aiheuttaa "erimielisyyksiä" hoitotahon ja potilaan välillä. Otetaan esimerkkinä psykoottinen potilas, joka oman turvallisuuden vuoksi on saanut menolipun hoitoon, aika usein siis vieläpä pakkohoitoon. Psykoottinen potilas hyvin harvoin omaa minkäänlaista sairaudentuntoa ja on silloin aika ymmärrettävästäkin syystä vastahakoinen hoidolle, luulehan hän olevansa terve ja kuka nyt terveenä haluaisi lääkettä syödä ja olla osastohoidossa. Vaikean psykoosin tai manian / psykoottisen manian hoitojakso saattaa parhamillaan olla toista kuukautta kestävä hoito. Ei siis voi olettaa, että potilaalla sairaalassa olo olisi mitään ruusuilla tanssimista ja palveltavana olemista. Potilaalla on tietyssä kuntoutumisen vaiheessa vastuu omahoidosta myös psykiatrisessa sairaalassa. Ei polviproteesi potilaskaan jää laakereille makaamaan, jos haluaa oikeasti kuntoutua. Henkilökunta noudattaa käypähoitosuoituksia ja tekee omalla persoonallaan työtä, joka on välillä henkisesti erittäin raskasta. Kukaan hoitajista ei vielä minun urani aikan ole tietentahtoen tehnyt potilaille kiusaa.
        Myös siinä suhteessa edellinen kirjoittaja on aika hakoteillä, kun väittää , että psykiatria on polkenut samassa jamassa jo vuosikaudet. Väittämän on täysin väärä ja sitä ei tarvitse enempää edes perustella (netistä kyllä näkee lähihistoriaa ja historiaa myös vähän kauempaakin). Joka saralla tässä maailamssa ja elämässä on parannettavaa ja kehitystyötä tehdään myös psykiatrian parissa edelleen.

        Sairaalasta poistuu tyytymöttömiä potilaita toki, mutta hyvin monta kertaa olen avannut oven myös erittäin tyytyväsille asiakkaille....
        Adios ja hyvää joulun odotusta.


      • Että_silleen

      • Seli_seli_seliti_seli
        Miettikäävähän kirjoitti:

        "Jos joku menee (mt-taustainen) vähänkään sanomaan omalle lääkärille, että väsyttää, tai masentaa, niin kyseinen lääkäri passittaa automaattisesti psykiatriseen hoitolaitokseen, ja vieläpä M1 lähetteellä. "

        Vähän voisin tätä väittämää oikaista, nimittäin psykiatristen sairaaloiden ja vuodepaikkojen vähentymisen myötä, on nimenomaan aika harvinaista, että lääkäri laittaa edes B1 lähetteellä potilasta sairaalaan. Ihan resurssi ja näyttöpohjalta SUURIN osa psykiatrisista asiakkaista hoidetaan avopuolella, sen takia, kun se hoitona tehoaa paremmin, kuin sairaalahoito. Osastolla on nykyään enemmän ja enemmän hoidossa ihan ääripään potilaita, joidenka hoitaminen on parhaimmillaan äärettömän vaikeaa ja aiheuttaa "erimielisyyksiä" hoitotahon ja potilaan välillä. Otetaan esimerkkinä psykoottinen potilas, joka oman turvallisuuden vuoksi on saanut menolipun hoitoon, aika usein siis vieläpä pakkohoitoon. Psykoottinen potilas hyvin harvoin omaa minkäänlaista sairaudentuntoa ja on silloin aika ymmärrettävästäkin syystä vastahakoinen hoidolle, luulehan hän olevansa terve ja kuka nyt terveenä haluaisi lääkettä syödä ja olla osastohoidossa. Vaikean psykoosin tai manian / psykoottisen manian hoitojakso saattaa parhamillaan olla toista kuukautta kestävä hoito. Ei siis voi olettaa, että potilaalla sairaalassa olo olisi mitään ruusuilla tanssimista ja palveltavana olemista. Potilaalla on tietyssä kuntoutumisen vaiheessa vastuu omahoidosta myös psykiatrisessa sairaalassa. Ei polviproteesi potilaskaan jää laakereille makaamaan, jos haluaa oikeasti kuntoutua. Henkilökunta noudattaa käypähoitosuoituksia ja tekee omalla persoonallaan työtä, joka on välillä henkisesti erittäin raskasta. Kukaan hoitajista ei vielä minun urani aikan ole tietentahtoen tehnyt potilaille kiusaa.
        Myös siinä suhteessa edellinen kirjoittaja on aika hakoteillä, kun väittää , että psykiatria on polkenut samassa jamassa jo vuosikaudet. Väittämän on täysin väärä ja sitä ei tarvitse enempää edes perustella (netistä kyllä näkee lähihistoriaa ja historiaa myös vähän kauempaakin). Joka saralla tässä maailamssa ja elämässä on parannettavaa ja kehitystyötä tehdään myös psykiatrian parissa edelleen.

        Sairaalasta poistuu tyytymöttömiä potilaita toki, mutta hyvin monta kertaa olen avannut oven myös erittäin tyytyväsille asiakkaille....
        Adios ja hyvää joulun odotusta.

        Näkemyksesi ei pidä paikkaansa. Tämän voin kumota helposti, koska minulla on siitä näyttöä omakohtaisten kokemusten kautta. Jos sinulla on terveystiedoissasi jokin diagnoosi, se määrittelee kaikki lääkärin tekemät jatkotoimenpiteet ja hoitoonohjaamiset. Minun kohdallani kävi lähes poikkeuksetta sillä tavalla. Jos meni valittelemaan väsymystä, niin joo, se oli aina lääkäreille todiste siitä, että päästähän se kaikki vippaa, joko on masista, tai osoitus psykoottisuudesta. Voi hyvä tavaton tuota teidän lääkäreiden keskuudessa olevaa ennakkoasenteellisuuden ja ylimielisyyden määrää! Ja samalla osoitettua järjen käytön ja sen käyttämisen vähäisyyden määrää. Se, että jos jonkun papereissa ja tiedoissa lukee jokin diagnoosi ei ole mikään todiste, ja ehdoton Jumalan viimeinen sana, että kaikki oireet ovat vain ja ainoastaan psyykkisiä. Koska on olemassa monia somaattisia sairauksia, kuten krooninen väsymysoireyhtymä. Olettekos te sellaisesta sairaudesta koskaan kuulleet?Samoin MS- tautiin , hermolihastauteihin ja borrelioosiin liittyy väsymystä. Myöskin on olemassa yli sata harvinaista sairautta, joihin moniin liittyy väsymystä.

        Joten ei tartte tulla minulle sanomaan, että miten asiat terveydenhuollossa on ja miten lääkärit suhtautuvat potilaisiinsa. Koska minä tiedän. Omien kokemuksieni takia. Mutta jotkut typ*rät kuvittelevat olevansa aina oikeassa. - Että mitään vääriä päätöksiä, tai virheitä, tai diagnooseja ei ole koskaan tehty ja tapahtunut lääketieteessä ja lääkäreiden keskuudessa. Niin joo, Lääkärit ja psykiatrian piirissä toimivat sanovat ja ajattelevat näin: " Mehän ollaan aina oikeassa, ja potilas väärässä". Koska potilas on alempana hierarkiassa. Itse asiassa siellä alinna. Se missä se vika on, on pohjimmiltaan psykiatriassa olevassa autoritaarisessa tavassa suhtautua potilaisiin.


      • Asenteellisuus_on_puute
        Miettikäävähän kirjoitti:

        "Jos joku menee (mt-taustainen) vähänkään sanomaan omalle lääkärille, että väsyttää, tai masentaa, niin kyseinen lääkäri passittaa automaattisesti psykiatriseen hoitolaitokseen, ja vieläpä M1 lähetteellä. "

        Vähän voisin tätä väittämää oikaista, nimittäin psykiatristen sairaaloiden ja vuodepaikkojen vähentymisen myötä, on nimenomaan aika harvinaista, että lääkäri laittaa edes B1 lähetteellä potilasta sairaalaan. Ihan resurssi ja näyttöpohjalta SUURIN osa psykiatrisista asiakkaista hoidetaan avopuolella, sen takia, kun se hoitona tehoaa paremmin, kuin sairaalahoito. Osastolla on nykyään enemmän ja enemmän hoidossa ihan ääripään potilaita, joidenka hoitaminen on parhaimmillaan äärettömän vaikeaa ja aiheuttaa "erimielisyyksiä" hoitotahon ja potilaan välillä. Otetaan esimerkkinä psykoottinen potilas, joka oman turvallisuuden vuoksi on saanut menolipun hoitoon, aika usein siis vieläpä pakkohoitoon. Psykoottinen potilas hyvin harvoin omaa minkäänlaista sairaudentuntoa ja on silloin aika ymmärrettävästäkin syystä vastahakoinen hoidolle, luulehan hän olevansa terve ja kuka nyt terveenä haluaisi lääkettä syödä ja olla osastohoidossa. Vaikean psykoosin tai manian / psykoottisen manian hoitojakso saattaa parhamillaan olla toista kuukautta kestävä hoito. Ei siis voi olettaa, että potilaalla sairaalassa olo olisi mitään ruusuilla tanssimista ja palveltavana olemista. Potilaalla on tietyssä kuntoutumisen vaiheessa vastuu omahoidosta myös psykiatrisessa sairaalassa. Ei polviproteesi potilaskaan jää laakereille makaamaan, jos haluaa oikeasti kuntoutua. Henkilökunta noudattaa käypähoitosuoituksia ja tekee omalla persoonallaan työtä, joka on välillä henkisesti erittäin raskasta. Kukaan hoitajista ei vielä minun urani aikan ole tietentahtoen tehnyt potilaille kiusaa.
        Myös siinä suhteessa edellinen kirjoittaja on aika hakoteillä, kun väittää , että psykiatria on polkenut samassa jamassa jo vuosikaudet. Väittämän on täysin väärä ja sitä ei tarvitse enempää edes perustella (netistä kyllä näkee lähihistoriaa ja historiaa myös vähän kauempaakin). Joka saralla tässä maailamssa ja elämässä on parannettavaa ja kehitystyötä tehdään myös psykiatrian parissa edelleen.

        Sairaalasta poistuu tyytymöttömiä potilaita toki, mutta hyvin monta kertaa olen avannut oven myös erittäin tyytyväsille asiakkaille....
        Adios ja hyvää joulun odotusta.

        Tehkääpä laajempi galluppi potilaille, miten he ovat näkevät oman hoitonsa laadun. Ja miten he ovat kokeneet asemansa ja miten heitä on kohdeltu esim. laitoshoidossa. Saattaisitte yllättyä. Mutta ai niin, eihän sitä tietenkään voi tehdä, Koska hehän ovat vain psykiatrisia potilaita, jotka näkevät kaikki asiat sairautensa takia vääristyneessä valossa. Ja he ovat hullu*a, joilla ei ole mitään asemaa ja ihmisarvoa lääketieteen keskuudessa.

        Ja sitten tuohon näkemykseesi, että olisin väärässä psykiatrian paikalleen pysähtyneisyydestä.

        Itse asiassa, jos alkaa olla itsemielestään niin viisas, että uskoo todella noin, se on huolestuttavaa. Jos ei ole analyyttistä kriittisyyttä, mille tahansa tieteelle todella käy niin, että se jämähtää paikalleen. Pelkkä usko ja vakaumus ei siis riitä. Koska jos on, silloin on kyse pelkästään uskomustieteestä, joka ei paljon uskonnosta siis eroa.

        Olen sanonut jo monta kertaa sitä, että ne pelkät pillerit eivät ihmisiä paranna. Eikä laitosten kylmät seinät. Vaan että jokaista potilasta on lähestyttävä tilannekohtaisesti, potilasta kuunnellen. Suljettava pois kaikki mahdolliset somaattiset sairaudet. Ja lähdettävä elämässä olevien ongelmatilanteiden selvittämispohjalta. Olenko todella väärässä sanoessani näin?
        En usko. Kysykää sitä potilailtanne, vaikka gallupilla, mitä he toivoisivat hoidolta, tavalta kohdata heitä ja hoitotiimiltä. Saattaisitte yllättyä.


      • Levysi_on_jäänyt_päälle
        Että_silleen kirjoitti:

        Julkulan potilaille on omakin hiekkalaatikko jossa leikkiä:

        https://keskustelu.suomi24.fi/terveys/henkinen-hyvinvointi-ja-mielenterveys
        Keskustele henkisestä hyvinvoinnista, mielenterveyden järkkymisestä, peloista tai masennuksesta.

        https://keskustelu.suomi24.fi/terveys/henkinen-hyvinvointi-ja-mielenterveys/yleista-mielenterveydesta
        Outoja tuntemuksia ja ajatuksia? Kysy neuvoa tai anna vinkkejä muille.

        Mainitsemasi keskustelupalstat koskevat henkiseen ja mielenterveyteen liittyviä aiheita, ei Julkulan Sairaalan toimintaa. Kyseinen sairaala sijaitsee Kuopiossa. Tässä keskusteluosiossa tuodaan esille omia kokemuksia ja mielipiteitä kyseisestä sairaalasta.
        Asioita ja eri aiheita ei pidä mennä sotkemaan keskenään.

        Voisit myös alkaa vaihtaa levyä, tai tuon saman "julkulan sairaalateeman". Ihmisiä ei tarvitse alinomaa leimata. Vaikuttaa, että sinulla ei ole koskaan edes tarkoitustakaan yrittää ymmärtää muita ihmisiä, mikä on sääli, sillä se kertoo jotakin omasta henkisestä kehitystasostasi.

        En tiedä, oletko trolli, mutta tuo jatkuva kaikkien ihmisten leimaaminen Julkulan sairaalan potilaiksi ja tylyttäminen on joko sitä, eli häirintää, tai sitten olet rasisti. Mikä on vielä pahempia asia.


      • Ymmärtäminen_kaiken_alku
        Miettikäävähän kirjoitti:

        "Jos joku menee (mt-taustainen) vähänkään sanomaan omalle lääkärille, että väsyttää, tai masentaa, niin kyseinen lääkäri passittaa automaattisesti psykiatriseen hoitolaitokseen, ja vieläpä M1 lähetteellä. "

        Vähän voisin tätä väittämää oikaista, nimittäin psykiatristen sairaaloiden ja vuodepaikkojen vähentymisen myötä, on nimenomaan aika harvinaista, että lääkäri laittaa edes B1 lähetteellä potilasta sairaalaan. Ihan resurssi ja näyttöpohjalta SUURIN osa psykiatrisista asiakkaista hoidetaan avopuolella, sen takia, kun se hoitona tehoaa paremmin, kuin sairaalahoito. Osastolla on nykyään enemmän ja enemmän hoidossa ihan ääripään potilaita, joidenka hoitaminen on parhaimmillaan äärettömän vaikeaa ja aiheuttaa "erimielisyyksiä" hoitotahon ja potilaan välillä. Otetaan esimerkkinä psykoottinen potilas, joka oman turvallisuuden vuoksi on saanut menolipun hoitoon, aika usein siis vieläpä pakkohoitoon. Psykoottinen potilas hyvin harvoin omaa minkäänlaista sairaudentuntoa ja on silloin aika ymmärrettävästäkin syystä vastahakoinen hoidolle, luulehan hän olevansa terve ja kuka nyt terveenä haluaisi lääkettä syödä ja olla osastohoidossa. Vaikean psykoosin tai manian / psykoottisen manian hoitojakso saattaa parhamillaan olla toista kuukautta kestävä hoito. Ei siis voi olettaa, että potilaalla sairaalassa olo olisi mitään ruusuilla tanssimista ja palveltavana olemista. Potilaalla on tietyssä kuntoutumisen vaiheessa vastuu omahoidosta myös psykiatrisessa sairaalassa. Ei polviproteesi potilaskaan jää laakereille makaamaan, jos haluaa oikeasti kuntoutua. Henkilökunta noudattaa käypähoitosuoituksia ja tekee omalla persoonallaan työtä, joka on välillä henkisesti erittäin raskasta. Kukaan hoitajista ei vielä minun urani aikan ole tietentahtoen tehnyt potilaille kiusaa.
        Myös siinä suhteessa edellinen kirjoittaja on aika hakoteillä, kun väittää , että psykiatria on polkenut samassa jamassa jo vuosikaudet. Väittämän on täysin väärä ja sitä ei tarvitse enempää edes perustella (netistä kyllä näkee lähihistoriaa ja historiaa myös vähän kauempaakin). Joka saralla tässä maailamssa ja elämässä on parannettavaa ja kehitystyötä tehdään myös psykiatrian parissa edelleen.

        Sairaalasta poistuu tyytymöttömiä potilaita toki, mutta hyvin monta kertaa olen avannut oven myös erittäin tyytyväsille asiakkaille....
        Adios ja hyvää joulun odotusta.

        Hmm. No, mitä nyt vähän olen katsonut tässä keskusteluosiossa olevien mielipiteitä, niin kyllä niistä suurimmalla osalla on ollut ainakin takavuosina huonoja ja ikäviä kokemuksia. Ei ne nyt ihan muutamaan kappaleeseen jääneet.

        Kaikki riippuu aika paljon siitä miltä puolelta aitaa, eli asiaa aina katsotaan. Että jos on itse kyseisellä alalla, ja palkkaa nauttiva, niin puolueettomuus ja neutraalinen, tai kriittinen asioiden tarkastelu vähenevät, tai katoavat. Tämä on tosiasia.

        P-Savon sairaanhoitopiiri, KYS, tai muut sen piirissä olevat sairaalat ovat tuskin koskaan tehneet laaja-alaisempaa ja mittaisempaa gallupia potilaillensa hoidon laadusta ja omista näkemyksistä ja kokemuksista sairaaloiden ja niiden henkilökunnan toiminnasta. Eikä sitä keneltäkään siellä portilla ulos lähdettäessä edes kysytä. Ja vaikka kysyttäisiin, niin luuletteko, että kukaan uskaltaisi puhua totta? Katsos, kun useimmiten kaikki mitä potilas sanoo, pidetään teidän piireissä harhaisena, tai vääristyneenä ajatteluna.

        Psykiatriassa on tapana kohdella potilasta ja käsitellä häntä vain hänen sairautensa ja annetun diagnoosin pohjalta. Eikä ollenkaan edes oteta huomioon ja ajatella, että jokin, tai jotkin elämässä olevat asiat ovat oireiden taustalla. Esim. muut henkilökohtaisessa elämässä olevat ongelmat. Omien kokemusteni mukaan, jos elämässä ei ole sen eri osatekijöiden välillä ( esim. ateriointi, nukkuminen, työ, lepo, liikunta, harrastukset, ihmissuhteet, sosiaalinen vuorovaikutus) ja niiden kohdalla ei ole tasapainoa, tai elämästä puuttuujoitakin näitä tärkeitä osatekijöitä, se sairastuttaa ihmisen. Samoin, jos ihminen ei esim. enää pidä itsestään tarpeeksi huolta, tai ei aseta omaa hyvinvointia ykköseksi, silloin esim. ajautuu suorittamisen ja velvotteiden oravanpyörään.
        Ainka moni suomalainen on työssään ylisuorittaja ja itseltään kohtuuttomia vaativa. Monet burnoutit johtuvat juuri tästä.
        Mutta tämä nyt olikin vain minun mielipiteeni. Omien kokemusteni pohjalta. Joten sitä tuskin kukaan voi kiistää. Muut kuin ne, jotka eivät edes halua, tai yritäkään ymmärtää, tai joiden elämäntehtävänä on leimata,. tai trollata muita ihmisiä.


    • Interesting_dok

      Karua luettavaa, ainakin joidenkin edellä kirjoittaneiden kokemukset.
      Satuin katsomaan vähän aikaa sitten YLE FEM-kanavalla esitetyn aihetta käsittelevän erittän ja oikein mielenkiintoisen dokumentin. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan psykiatrisella puolella olisi kehittelemisen varaa, etenkin strategisella puolella. Ehkä niin olisi, mene ja tiedä.
      Syvän pohdinnan ja huomioonottamisen arvoista ainakin.

      Tarttis ehkä tehdä jotakin, ja aika pikaisesti sittenkin. Psykiatrista hoitoa, etenkin avopuolella olisi kehitetettävä. Etenkin potilaita ja heidän mielipiteitään ja näkemyksiään enemmän kuuntelevaan suuntaan.

      Ja jos joku intoutuu tänne kirjoittamaan Johjeistamaan Julkulan Sairaalaan hiekkalaatikolle leikkimään, niin sanon jo nyt: Mene sinne ihan itse, kaltaistesi ja/tai siellä toimivien hoitsujen kanssa!

      Koska oletan, että joku sieltä päin oleva, tai samanmielinen vastaa tähän viestiin kuitenkin tökerösti ja ala-arvoisesti. Samanmieliset löytää/löytänee itsensä sieltä Julkulan Sairaalan omasta hiekkalaatikosta.

    • KatkeraKuitenkin

      Hyvin on kaikki mennyt. Eläkepaperit tulla napsahti jo 17 vuotiaana. Aina saa lisää hullun nappeja. Kaiken maksaa Kela ja kunta. On asunto, ruokaa, rahaa, lääkeitä ja terapiaa.
      Voiko elämältä enempää vaatia?

    • JulkulassaEiAsiatToimi

      Mulla on kamala kokemus Julkulasta. Jouduin sekavan käytöksen vuoksi sisään. Alkuhaastattelun jälkeen säikähdin mielisairaanhoitajien laumaa ja lähdin kävelemään osaston ovea kohti. Varoittamatta tai vaihtoehtoja antamatta hyökkäsivät kimppuun selän takaa. Alkoi sidontaeristys, olin kahlittuna ranteista ja nilkoista vuoteeseen. En pystynyt liikkumaan, epäsiistit pitkätukkaiset- ja partaiset lähihoitajat pistivät lääkkeitä lihakseen. Kukaan ei kertonut tai puhunut mitään. En tiedä miten pitkään tätä kesti.

      Muistan erittäin elävästi pitkän pitkätukkalähärimiehen, joka piikkejä pisteli. Innostunut ja huoleton. Ei nähnyt suurempaa tragediaa asiassa, tunnoton tyyppi.

      Osa hoitajista ja apuläislääkäreistä tuntui olevan soveltumattomia, ilman ymmärrystä vakavasti sairaiden ja peloissaan olevien potilaiden hoitoon, nämä mädät omenat sitten pilaavat ammattilaisten maineen. Tiedän työnsä tosissaan ottavia mielisairaanhoitajia, eräskin ei koskaan uskonut skitsofreniaa aivosairaudeksi, vaan piti loppuun asti syynä lapsuuden vuorovaikutuspuutteita.

      David Bowien veli sairasti skitsofreniaa ja kuoli itsemurhaan. Laulussa Jump they say Bowie kuvaa sairaalahoitoja ja eristyksiä potilaan näkökulmasta, "hyppää, katsokaa kuinka hän lentää", he sanovat. "Varo persettäsi ystäväni sanon minä."

      • Tosi_tarina

        Se oli kai kuudes kerros, siit tulee pahaa jälkeä
        siinä se oli lasten keskellä leikkikentällä
        Lapset sanoi, tää setä leikki enkeliä
        mut ei sillä ollut oikeita siipiä
        - Mikko Alatalo "Hän halusi päästä lentoon"


    • Bye_bye_baby

      Ota ne lääkkeet ettei yöllä tarvitse kukkua. Käyhän se näinikin, että yksi vastailee itselleen. Oliko nyt Petteri vuorossa? Huomenna varmaan Olli kirjoittelee.

      Dissosiatiivisesta identiteettihäiriöstä kärsivällä ihmisellä esiintyy kaksi tai useampia erilaisia ja erillisiä persoonallisuuksia. Kaikilla persoonilla on omat muistikuvansa, mieltymyksensä ja käytöksensä, ja (yleisimmin) vain yhden persoonan piirteet on havaittavissa kerrallaan. Eri persoonat saattavat olla tietämättömiä toisistaan eikä niillä välttämättä ole yhteyttä toistensa muistikuviin.

    • Paha_kello_kauas_kaikaa

      Minkäänlaisia diagnooseja ei pidä mennä tekemään kenestäkään jonkun kirjoittelun perusteella. Se on nimittäin selkeästi ammattitaidottomuutta. Psykiatreja ja alalla olevia koskee tiukat ohjeistukset ja säännöt, jotka kieltävät diagnoosien tekemisen ulkoapäin, tapaamatta itse henkilöä. Ei edes Trumpista saa mennä tekemään diagnoosia. Vaikka oikeasti ehkä pitäisi.

      Mitä tulee Julkulan sairaalan toimintaan. Älkää sitten menkö sinne. Itseään voi hoitaa kotioloissakin terveellisillä, hyvillä ja säännöllisillä elämäntavoillakin. Liikuntaa lisäämällä pitää itsensä paitsi fyysisesti, myös henkisesti paremmassa kunnossa. Netistä löytyy paljon lähteitä, joista saada apua, myös mt-puolella on siellä myös etäapusivustoja. Jos ne eivät siellä Julkulassa ja muissa KYS:an instanneissa älyä, tai huomaa muuttaa toimintatapojaan ja käytäntöjään. Niin omapahan on heidän asiansa ja vikansa. Kyseisen sairaalan toiminta on ollut jo hyvin pitkään tiedossa yleisessä tiedossa.

      • Koira_auttaa

        Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä.

        - Koiran omistaminen lisää kävelyn määrää noin tunnilla viikossa. Usein koiran kanssa suunnataan luontoon liikkumaan, mikä vähentää stressiä.

        -Vuorovaikutus koiran kanssa nostaa veren serotoniini- ja dopamiinitasoja, mikä rauhoittaa ja tuo mielihyvän tunteen.
        http://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/201712192200615413_we.shtml


    • Mercury.arc.rectifier

      Julkullan sairaalan pimeässä kellarissa on vanha, musta, tunkkainen, likainen, pölyinen ja pelottava sähkökeskus jossa on elohopea-valokaari tasasuuntaaja. Kun potilas väittää pelkotilojensa parantuneen, hänet lähetetään yksin sinne pimeään kellariin jossa ikivanha, kovaääninen ja perkeleellisen ruma tasasuuntaaja laitetaan yllättäen päälle.
      Se on niin kammottava ilmestys että jos siitä selviää menettämättä järkeään, on melko todennäköisesti tervettäkin teräshermoisempi. Laite näyttää kuin itse perkeleen pääkopalta joka on vangittu kaappiin johtojen varaan tai joltain ulkoavaruuden hirviöltä joka salamoi ja loimottaa sinistä valoaan äristen vihaisesti:
      https://www.youtube.com/watch?v=lOTxDPf3sEU&feature=youtu.be&t=2m25s

    • ex_potilas

      Levittelevät valheita entisistä potilaista.Muistakaa että kun tämä väki avaa suunsa,vastuu siirtyy kuulijalle.
      Itse sain porttikiellon eräälle huoltamolle kun nämä hyypät olivat käyneet kertomassa että olen pedofiili.Julkulan väki on myös levittänyt juoruja että olen raiskaaja,huumeidenkäyttäjä,rattijuoppo yms...
      että mitäpä tuosta lol.
      He ovat sairasta porukkaa,pysykää kaukana.

      • Anonyymi

        Niin, sinähän sen tiedät. Mitäpä jos kuulisit, että hoitohenkilökunnalle sinä olet vai yksi potilas muiden joukossa, et mikään erityistapaus vaikka niin haluaisitkin. Anna työntekijöille työrauha ja muista että työssä on työ minä, oma elämä on jokaisella laitoksen ulkopuolella. Siihen et sinä kuulu. Millään lailla.


    • satupäivikki

      olin julkulan akuutilla juhannuksen 2018, olin jatkuvasti puheissani itsetuhoinen ja tein surutyötä puolisoni kuoleman vuoksi, minua ei kuunneltu eikä autettu mitenkään, mekasin mm lattialla ja sanoin hoitajalle, että joku potkisi minut kuoliaaksi, tähän ei mitään reaktiolta hoitajilta, nyt olen ryhtynyt taisteluun hoivani toteutusta vastaan, yritän nyt ensin keskustella osaston henkilökunnan ja minua hoitaneen lääkärin kanssa, jos ei onnistu, otan yhteyttä potilasasiamieheen

      • Mistä_näitä_sikiää

        "Keskustele Kuopion alueen asioista."


    • valtio.on.vihollisesi

      Osataan sitä näköjään Niuvassakin... :/
      https://yle.fi/uutiset/3-10400366?origin=rss

      Mikähän vaivaa julkisen sektorin laitoksia että niihin hakeutuu tuollaisia mieleltään nyrjähtäneitä jotka pääsevät toteuttamaan väkivaltaisia fantasioitaan kenenkään estämättä? Rikoksia piilotellaan, raportteja väärennellään, mustelmien syistä valehdellaan, jne.
      Kirkot, koulut, mielisairaalat, jne. kaikkein pahimpia paikkoja joissa lapset joutuvat hyväksikäytetyksi ja pahoinpidellyksi...

    • True_story

      Pari päivää sitten Savon Sanomissa julkaistiin yleisönosastolla Lukijan Sanomissa artikkeli, jossa tällä alueella toimivat yhdistykset, tai piiritoimintaan liittyvät toimihenkilöt julkaisivat oman mielipiteensä mt-potilaiden ja heidän omaistensa pärjäämiseen liittyvästä huolesta.

      Suurin osa niistä, jotka saavat esim. skitsofrenia tai psykoosidiagnoosin, eivät välttämättä edes sitä ole. Nimittäin akuuttinen masennus aiheuttaa hyvin samanlaisia oireita, kuin esim. psykoosi. Sitä paitsi monet potilaita hoitavat hoitajat liioittelevat potilaidensa oireita liittäen ne lääkärille annettavaan raporttiin. Joskus myöskään henkilökemiat potilaan ja hoitajan välillä eivät aina kohtaa. Lisäksi hoitajien joukossa on myöskin narsistisia ja psykopaattisia henkilöitä, jotka voivat niin halutessaan lisätä laatimaansa raporttiin kohtaamansa potilaan oireisiin liioittelevia piirteitä.

      Itse olen joidenkin sairaaloiden ja siellä toimineiden työntekijöiden mukaan sairastanut skitsofreniaa. Mitenhän se nyt sitten oikein sopii siihen määritelmään, että olen huolehtinut itsestäni, peseytynyt ja myöskin lääkinnyt itseäni säännöllisesti.

      Samoin olen jo noin ainakin yli kuuden vuoden ajan hoitanut vaikea-asteista otsalohkodementiaa ja alzheimerintautia sairastavaa omaa lähiomaistani, niin kotitöiden, vaatehuollon, aterioiden eteen laittamisen, kuin monen muunkin asian kohdalta.

      Ei oikein sovi kuvaan?
      Skitsfreniapotilaalta.
      Eihän?

      Savon Sanomien Lukijan Palstalla kirjoittaneilla henkilöillä ja itse asiassa alalla olevilla henkilöillä on näköjään aika kapea-alainen ja rajoittunut näkemys mt- potilaiden toimintakyvystä.

      Tai sitten potilaille annetut diagnoosit ovat olleet jo pidemmän aikaa aivan metsässä!

      • Anonyymi

        Eiköhän jätetä kyökkipsykologia sikseen ja antaa lääkäreiden tehdä diagnoosit. Taas näitä kansan syvien rivien asiantuntijoita.


    • Oma_asema_turvattu

      Samoin ennalta asetetulla potilaita kohtaan kohdistetulla asenteenteella on paljon merkitystä sillä, minkälaisen diagnoosin kukin potilas kenties kohdalleen saa.

      Omatunto ei välttämättä kolkuta.
      Kunhan palkka juoksee, niin hällä väliä.
      Niin millään muulla, eikä etenkään potilailla ole mitään väliä.
      Puhumattakaan heidän oikeusturvasta, tai varsinkaan ihmisoikeuksista.

    • True_story

      Korjaus: Samoin potilasta kohtaan jo valmiiksi asetetulla asenteellisuudella on paljon merkitystä siihen, minkälaisen diagnoosin potilas kenties saa.

      Samoin psykiatrisissa sairaaloissa ei edelleenkään tutkita tarpeeksi somaattisia ja neurologisia sairauksia.

      Itse olen sairastanut jo yli 17 vuotta kilpirauhasen vajaatoimintaa ja se pelkkä tavanomainen synteettinen Thyroxin ei ole minulle oikein tehonnut ja auttanut.

      Ja sairastan myöskin kroonista väsymysoireyhtymää. Jota ei kyseisissä sairaaloissa koskaan tunnistettu. Jouduin itse etsimään tietoa netistä.


      Ja olen edelleenkin vailla mitään kunnollista hoitoa ja apua CFS:, eli krooniseen väsymysoireyhtymään.

      Psykiatrisissa hoitolaitoksissa on se vika, että siellä on valmiiksi asetettua asenteellisuutta potilaita kohtaan; ja että heitä ei oikeasti koskaan auteta.

    • Anonyymi

      os nyt oikein muistan, niin viime viikon Savon Sanomien julkaisemassa artikkelissa Julkulan Sairaalan sisäongelmissa oltiin niin kovasti huolissaan sairaalassa työtään tekevien kohdalla.

      Potilaista ei kuitenkaan mainittu sanallakaan.

      Teen kuitenkin sellaisen heiton ja otaksuman, että kyseisessä sairaalassa saattaa joutua viettämään aikaa, etenkin tahdosta riippumattomasti pidemmänkin aikaa.

      - Joten eiköhän ne ns. " sisäilmaongelmat" kosketa ja koske kaikkia kyseisessä rakennuksessa olevia?
      Kaikki ihmiset, ja henkilöt, niin henkilöpotilaisiin joutuvat ihan samalla tavalla kärsimään rakennuksissa ilmenevistä sisäilmaongelmista.

      Järjen, älyn ja humaanisuuden käyttö on myös kaikille, ammattikuntaan, siviilisäätyyn ja asemaan riippumatta sallittu.

      Käyttäkää vähän enemmän sitä päätä, jos sitä on ja ylipäätään edes löytyy.

      Sillä paitsi sairaalassa toimivat työntekijät, myöskin potilaat ovat ihmisiä.

      • Anonyymi

        Sanos muuta, potilaat ovat laitoksessa 24/7. Hoitajat n. 1/4 ajastaan.
        Jotkut jopa pakosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanos muuta, potilaat ovat laitoksessa 24/7. Hoitajat n. 1/4 ajastaan.
        Jotkut jopa pakosta.

        Hoh hoijaa. Mene sinäkin töihin.


    • Anonyymi

      Julkulan sairaalan hoitajat ovat sotkeneet monen elämän ihan sekaisin.

      • Anonyymi

        Ja katinkontti. Työtään tekevät, heillä on sitten työn ulkopuoella ihan oikea elämä. Se on vain työtä. Moni ei sitä kestä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      https://ibb.co/x8mZgV7

      https://m.imgur.com/a/KthxVm6

      https://www.riemurasia.net/rejected/media.php?id=27619

      Yllä oleva kuva on 100% Sarkasmia!
      Ahdistuksenhoitoa ei oteta Julkisella puolella tosissaan.
      Potilaat joutuvat kärsimään ja elämään ihmisarvoisesti huonompaa elämää kuin esim. Masennus- tai Kipupotilaat tai muut kroonista sairautta sairastavat henkilöt.
      Sori THL:n kukkahattupäättäjät.
      Käytävä yksityisellä tai Virossa (tietty katukauppa)...

      MUTTA KUN:
      Jo Suomen perustuslaissa määritellään, että JOKAISELLA Suomen kansalaisella on oikeus ihmisarvoiseen kohteluun Julkisen terveydenhuollon piirissä:

      "Julkinen terveydenhoito toteuttaa osaltaan yksilöiden oikeutta elämään, ihmisarvoon ja sosiaaliturvaan."

      PERUSTUSLAIN 19 PYKÄLÄ:
      Oikeus sosiaaliturvaan (19 §):
      Jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon. Lailla taataan jokaiselle oikeus perustoimeentulon turvaan työttömyyden, sairauden, työkyvyttömyyden ja vanhuuden aikana sekä lapsen syntymän ja huoltajan menetyksen perusteella.
      Julkisen vallan on turvattava, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään, jokaiselle riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut ja edistettävä väestön terveyttä. Julkisen vallan on myös tuettava perheen ja muiden lapsen huolenpidosta vastaavien mahdollisuuksia turvata lapsen hyvinvointi ja yksilöllinen kasvu.

      MIKÄ NYKYÄÄN MÄTTÄÄ, KUN:
      - Ennen ahdistuksenhoidon TÄSMÄLÄÄKKEITÄ eli rauhoittavia (bentsoja) kirjotettiin, nykyään kynnys kova. Ennemmin neuroleptejä, jotka ovat USA:ssa nykyään saaneet tutkimusten jälkeen negatiivista uutisointia ja siellä niitä saa kirjoittaa vain VAKAVIIN psykoottisiin oireisiin.

      Suomessa käytetään surutta, mm. Vanhustenhoidossa, unilääkkeenä ja ahdistusta sekä masennusta lievittävinä lääkkeinä.

      Tutkimuksissa todettu kognitiivisia haittoja. Sekä aivomassan vähenemistä (eli aivosolujen kuolemia) merkittävissä määrin.

      Kannattaa lukea lisää YLE / AKUUTTI:
      https://yle.fi/aihe/artikkeli/2004/02/24/suomi-psykoosi-laakityksen-ddr

      MIETI!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      OHO! Olipahan hyvä linkki!

      Täytyykin selvittää äidin lääkitys hoitokodissa. Ehdottamasti EI neuroleptia lääkkeet.

      Voiko lääkäri muuttaa mahdolisesti käytössä olevan neuroleptia lääkkeen, normaaliin unilääkkeeseen?

      Haluan lisätietoa!

      MISTÄ?

    • Anonyymi

      Kuka on vastuussa? Lääkäri vai ylilääkäri / esimiehet...

      Tässähän on ainesta kanteluun EU:n ihmisoikeustuomioistuimeen!

    • Anonyymi

      Suomen kansalaisen perustuslaillisia oikeuksia sekä ihmisoikeuksia valvovat mm.

      https://um.fi/valittaminen-euroopan-ihmisoikeustuomioistuimeen

      https://www.oikeusasiamies.fi/fi/kidutuksen-vastainen-kansallinen-valvontaelin

      http://www.ihmisoikeudet.net/ihmisoikeussopimukset/ykn-ihmisoikeussopimukset/kidutuksen-ja-epainhimillisen-kohtelun-kieltava-sopimus/

      Nämä Euroopan yhteisön toimielimet vastaanottavat tarkasteltavaksi minkä tahansa viranomaisen epäoikeudenmukaisen kohtelun. Mukaan lukien Lastensuojelun, Poliisiviranomaisten toiminnan, Sairaankuljetuksen ja Pelastusviranomaisten toiminnan sekä Sairaanhoidollisen epäinhimillisen, halventavan, loukkaavan tai ihmisarvoja epäinhimillisesti kohtelevan toiminnan.

      Valittakaa kaikista epäkohdista.

      Vain osallistuminen, valittamalla/kantelemalla, yhteiskunnallisiin epäkohtiin ja loukkaavan, kiduttavan, halventavan tai ihmisarvoja loukkaavan toiminnan kohteeksi joutumisen vuoksi on oikea väylä vaikuttaa. Se mahdollistaa muuttaa yhteiskuntamme viranomaistoimintaa jokaiselle tasa-arvoisen ja oikeudellisen kohtelun arvoiseksi!

      Valita, vaikuta!

    • Anonyymi

      Lisäksi 2015 voimaantullut yhdenvertaisuuslaki

      https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2014/20141325

      turvaa, että jokainen Suomen kansalainen on oikeutettu saamasn tasa-arvoista, yhdenvertaista, kohtelua.

      Esimerkiksi Sairaanhoidon ensivastetta (sairaankuljetusta) hätänumerosta 112 soitettaessa jokaisen tulisi olla tasavertaisessa asemassa avunsaamisen suhteen.

      Tätä toimintaa valvoo Yhdenvertaisuusvaltuutettu:
      https://www.syrjinta.fi/

      Valita, vaikuta!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Julkulassa on Lääkäreitä ja "lääkäreitä"...

      Osa kumartaa THL, osa lääkefirmoja, osa nuolee pomoja ja loput ei osaa ajatella omilla aivoilla.

      Mene suosiolla suoraan yksityiselle, jos haluat apua oireiden hoitoon, etkä saarnaa kielletyistä lääkkeistä!

      Pelleporukkaa koko sakki!

    • Anonyymi

      Suomessa masennus on laiskuutta ja huuhaa puheita.
      Paitsi tietysti yksityiispuolella koska siellä maksetaan siitä, että otetaan todesta kaikki puheet.

    • Anonyymi

      Täällähän on paljon hulluttelijoita. Hullu kuin pullosta tullut.

    • Anonyymi

      Oma läheiseni on saanut hyvää ja asiallista hoitoa. Alkoholiriippuvaisuus on saatava ensin hoidettua, mitä olet tehnyt sen eteen, että lopetat juomisen. Helppo haukkua, erityisesti päihderiippyvaisilla tuntuu olevan oikein selkeät sävelet mitä he kulloinkin haluavat, muiden, siis myös lääkäreiden ja hoitajien tulisi palvoa näitä sitten oikein olan takaa. Pyyd apua viinaongelmaasi, sitä kautta muut asiasi alkavat oikenemasn. Monta nuorta saa kipeästi tarvitsemaansa apua Julkulasta. Meitä on moneksi.

      • Anonyymi

        Etkö osaa lukea?

        Lue aiheen Kuopio keskusteluja. Katso, mitä muut ajattelevat, ja osallistu keskusteluun. Suomi24 - tuhansia aiheita.

        Lue aiheen Kuopio keskusteluja. Katso, mitä muut ajattelevat, ja osallistu keskusteluun. Suomi24 - tuhansia aiheita.

        ;Mitä tuossa lukee?


      • Anonyymi

        Päihteet ja riippuvuudet Alkoholi

        Lue aiheen Alkoholi keskusteluja. Katso, mitä muut ajattelevat, ja osallistu keskusteluun. Suomi24 - tuhansia aiheita.

        Mutta eihän jälkeenjääneet osaa kirjoittaa oikealle aihealueelle.


      • Anonyymi

        Kukaan sairauksista tai ongelmista kärsivä ei odota keneltäkään, hoitajilta ja/tai lääkäreiltä osakseen mitään palvomista. Vaan apua, tukemista, kuuntelemista, ymmärtämistä ja empatiaa.
        Vähän enemmän inhimillisyyttä ja lämpöä. Siis ihan perusasioita. Nk. jokainen toivoisi niitä saavan osakseen.

        Vai onko nämä asiat liikaa vaadittuja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö osaa lukea?

        Lue aiheen Kuopio keskusteluja. Katso, mitä muut ajattelevat, ja osallistu keskusteluun. Suomi24 - tuhansia aiheita.

        Lue aiheen Kuopio keskusteluja. Katso, mitä muut ajattelevat, ja osallistu keskusteluun. Suomi24 - tuhansia aiheita.

        ;Mitä tuossa lukee?

        Tä, eikö Julkulan sairaala olekaan Kuopiossa?

        Lensikö, tai muuttiko se kenties paikkaa jonnekin esim. Vaasaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Päihteet ja riippuvuudet Alkoholi

        Lue aiheen Alkoholi keskusteluja. Katso, mitä muut ajattelevat, ja osallistu keskusteluun. Suomi24 - tuhansia aiheita.

        Mutta eihän jälkeenjääneet osaa kirjoittaa oikealle aihealueelle.

        Jos tarkoitusperä on aivan toinen, niin silloin ei mennä toiselle palstalle. Huumoria saa viljellä. Mutta joillakin sitä ei vain ole. Eikä myöskään lukutaitoa.

        Tuohon viimeiseen heittoosi sanon vain, että itse olet todenäköisesti narsisti, psykopaatti, tai vähintäänkin huonot käytöstavat omaava. Loukkaavasta kielenkäytöksestäsi päätellen.

        Ja oman lukutaitosi, tai luetun ymmärtämättömyyden perusteella täytät aivan itse viimeisen kirjoittamasi lauseen määreet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukaan sairauksista tai ongelmista kärsivä ei odota keneltäkään, hoitajilta ja/tai lääkäreiltä osakseen mitään palvomista. Vaan apua, tukemista, kuuntelemista, ymmärtämistä ja empatiaa.
        Vähän enemmän inhimillisyyttä ja lämpöä. Siis ihan perusasioita. Nk. jokainen toivoisi niitä saavan osakseen.

        Vai onko nämä asiat liikaa vaadittuja?

        - Ja pelkästään ehkä vain asiallista kohtelua.


    • Anonyymi

      Kannataa juoda vinaa. Lähi baarisse on amattilisia purkamaan ongelmisiasi.

    • Anonyymi

      Baariin ei edes kannata, eikä ole suositeltavaa mennä. Kun näkee muita juomassa, alkaa seura tehdä kaltaisekseen. - Ja sitä paitsi baareihin ja paikkoihin, joissa on paljon ihmisiä, ei kannattaisi ja saisi näinä korona-aikoina edes mennä. Tautia itselleen hankkimaan ja saamaan, saatika muita kanssaihmisiä lisää tartuttamaan.

      Ravintoloissa annettavan ja myytävän muun ruoan ja juoman suhteen toki ja tottakai kannatan yrittäjien työn ja elinkeinon harjoittamista. Se on ihan ok ja kannatettavaa. Mutta alkoholin myymistä ja annistelua pitäisi ehdottomasti rajoittaa.

      Suurimmat tartuntaryppäät ja ketjut kun ovat lähteneet nimenomaan illanviettopaikoista, eli baareista.

      • Anonyymi

        Sama koskee tätäkin kirjoitusta. Kopioitu toisesta aloituksesta.


    • Anonyymi

      Kävin Kuopion terveyskeskuksessa BRUKSISMIN takia. Lääkäri kysyi käynnillä myös lääkityksiä, jolloin tulin maininneeksi masennuslääke vieroituksesta. Tämän kerrottua lääkäri kauhistui ja totesi tyyliin:" ethän sinä voi lopettaa lääkitystä, koska olet sairastanut vakavan masennuksen"!!! ANTEEKSI, ETTÄ MITENKÄ MENI?!? Kerroin, että olen käyttänyt ko.lääkkeitä epäsäännöllisesti 15 vuotta, mutta en ole hyötynyt lääkkeiden käytöstä. Hirveitä sivuvaikutuksia olen kyllä saanut niistä lääkkeistä!!! Ja kerroin, etten ole enää masentunut. Kerroin myös sen, että aion hakeutua tarvittaessa psykoterapiaan, jos vointini muuttuisi. Lääkäri kielsi täysin psykoterapian hyödyt.

    • Anonyymi

      Käsittääkseni Suomessa on mielipiteen ilmaisemisen ja sananvapaus. - Kenelläkään ei ole oikeutta rajoittaa toisen sananvapautta, ellei se riko lakia.

      Jokaisen mielipiteen takana voi olla aito pyrkimys yrittää muuttaa tätä byrokratiaa, tai autoritäärisiä ja paikoilleen jämähtäneitä systeemejä.

      Mielipiteen takana on kuitenkin aina aidosti tunteva ihminen, joka haluaa omalla viestillään kenties kenties kertoa jotakin. Joko omista huonoista kokemuksista, tai huonosta kohtelusta. Kenellä on oikeus teilata, tai mitätöidä kenenkään kokemuksia, tai mielipiteitä.

      Jokaisen asiallinen mielipide on arvokas. Vaikka niistä olisi eri mieltä, niitä voi silti edes yrittää pohtia omassa mielessään, voiko toisen ajatuksissa olla kenties jopa jotakin perää. Tai jo se on alku, kun edes yrittää ymmärtää toista ihmistä.

      Oman tietämättömyyden, tai sen, ettei tiedä kaikkea, ja että systeemissä on tehty virheitä, on viisauden alku. Ja ehkä se kenties on jonkin uuden alku. Muutoksen, vanhojen, tai toimimattomiksi käyneiden sijaan uusien hoitometodien etsimisen ja käyttöönottamisen alku. Toivottavasti.

      Ei mikään tässä maailmassa ole täysin valmista, oikeaa, eikä täydellistä. Sellaista systeemiä, toimintatapoja ja kulttuuria, ei edes hoitotieteissä ole vieläkään. Jos niin ajattelee, niin sitten on tullut ylimieliseksi, Jumalaksi tai sokeaksi, eikä näe enää niitä epäkohtia toimintatavoissa, hoitomenetelmissä, tai asenteissa, joissa olisi kenties parantamisen ja muuttamisen sijaa.

      Edelleenkin kaikkien lääketieteen suuntauksissa ihmisten välisen positiivisen vuorovaikutuksen, keskinäisen luottamuksen, ja ymmärtämisen löytäminen ja ylläpitäminen ovat tärkeimpiä asioita potilas/hoitaja, tai potilas/lääkärisuhteessa.
      Inhimillisyyttä, ja empatiaa unohtamatta.

      Ilman niitä me olemme kaikki hukassa. Maailmasta ja yhteiskunnasta tulee silloin kylmä, kova ja tunteeton paikka. Jossa raha, taloudellinen hyöty, oman edun tavoittelu, ja vallankäyttö ratkaisee kaiken. Ja jossa inhimillisillä, eettisillä ja henkisillä arvoilla ei ole mitään väliä.

      Voimmeko silloin puhua enää mistään hyvinvointivaltiosta, jos välittämistä, keskinäistä vuorovaikutusta, toisen kuuntelemista ja ymmärtämistä ei enää tarvitse osoittaa, tai niitä ei enää ole olemassa?

      Enemmän positiivista keskinäistä vuorovaikutusta, hoitohenkilökunnan ja potilaiden ja omaisten keskinäistä ajatusten vaihtoa, ja potilaskeskeisempää hoitotiedettä. - Ja hoitotieteen, hoitotyön ja systeemin uudistamista. Se tuskin on mistään pois, eikä siinä kukaan siinä mitään häviä, jos hoitotiedettä ja käytäntöjä alettaisiin vähän edes uudistaa.

      Pitäkää jokainen huolta toisistanne ja välittäkää enemmän toisistanne!
      Ja vähän enemmän sitä lämpöä ja inhimillisyyttä ihmisten välille.

      Kiitos!

      • Anonyymi

        Käsittääkseni Suomessa on mielipiteen ilmaisemisen ja sananvapaus Funnpulpista. - Kenelläkään ei ole oikeutta rajoittaa toisen sananvapautta Funnpulpista, ellei se riko lakia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käsittääkseni Suomessa on mielipiteen ilmaisemisen ja sananvapaus Funnpulpista. - Kenelläkään ei ole oikeutta rajoittaa toisen sananvapautta Funnpulpista, ellei se riko lakia.

        Tottakai, olet ihan oikeassa, saa / saat kommentoida Finnpulpista. Mutta eikös siitä ole jo tehty mielipidekirjoitus ja aloitus toisessa Suomi24/ Kuopio keskusteluosiossa?

        Ja mitä Finnpulp liittyy mitenkään tähän keskusteluun? Tai Julkulan sairaalaan ylipäätään?


    • Anonyymi

      Jokohan tähänkin ketjuun saadaan joku Funnpulp vastaus?

    • Anonyymi

      Ensimmäinen lenkki pitää olla pitkä 50km sopiva alotus,, kun viimesen 10-15 km kävelet 50m pätkissä joka pätkällä lepää 5-10 min ojan penkalla ja loput kilometrit konttaat kotia niin takaan ettei tämän lenkinjälkeen itsetuhoajatukset vaivaa 1kk aikana ja kun ne alkaa teet toisen samanlaisen lenkin niin vannon että kahden 50km jälkeen hullupääsi ei uskalla enää ajatella itsemurhia, ja jos myöhemmin vielä välähtää tuo ajatus niin sanot itsellesi että ensimmäin varoitus! Ja jos vielä välähtää sanot toinen varoitus! Ja jos vielä hullupäätä vauivaa itsemurhamueli niin teet 100km kävelyn niin olen varma että hulluinkaanpää ei uskalla enää ajatella itsetuhoa koska pelkää että matkat ja yhä pidentyvät::; Vinkkinä että tämä saattaa onnistua 20km kävelylenkeillä joita teet joka 3-4 päivä säännöllisesti jatkat tätä niin tulos on hyvä 3 kk jälkeen huomaat että koko mies on kuin uusi mies ja hullut itsetuhomietteet on hävinneet ja pidät tämän tahdin 3 vuotta niin olet huippuurheilian mitoissa.

    • Anonyymi

      Et ole tälle yhteiskunnalle mitenkään tärkeä ihminen. Olet vaan pelkästään taakka muille veronmaksajille. Oletko koskaan ollut oikeissa töissä? Sinua ei tarvita!

      • Anonyymi

        Edelliselle: olen ollut oikeissa töissä.

        Niitä ei minun tarvitse sinulle, eikä kenellekään lähteä enempää lähteä kertomaan ja "avautumaan".

        Jos olet Julkulassa työtä tekevä, niin suosittelen harkitseman alan vaihtoa.

        Sinulla on väärä asenne ja suhtautumistapa.

        Edellinen kommenttisi kertoo jotakin vain sinusta itsestäsi.


      • Anonyymi

        Edelliselle: olen ollut oikeissa töissä.

        Niitä ei minun tarvitse sinulle, eikä kenellekään lähteä enempää lähteä kertomaan ja "avautumaan".

        Jos olet Julkulassa työtä tekevä, niin suosittelen harkitseman alan vaihtoa.

        Sinulla on väärä asenne ja suhtautumistapa.

        Edellinen kommenttisi kertoo jotakin vain sinusta itsestäsi.


    • Anonyymi

      Kuka tällaiseen yhteiskuntaan haluaakaan enää kuulua, tai osallistua sen toimintaaan millään tavalla, mikäli asenne ja arvomaailma ovat samanlaisia, kuin yhdellä tässä edellä kirjoittaneen tapaisia?

      Jos raha ja rikastuminen ovat yritysten ja sairaanhoitopiirissä toimivien prioriteettina?

      Keinoista ja seurauksista viis. Vaikka sen seurauksena olisi tuhottu ja pilattu monien ihmisen terveyttä, elämänlaatua ja hyvinvointia. Mutta ai niin, eihän siellä Julkulassa ja monissa muissa sairaaloissa "työtään"tekevien lääkäreiden ja hoitaijen tehtävä suinkaan olekaan se ihmisten terveyden edistäminen ja ihmisten elämänlaadun parantaminen. Palkan nauttiminen ja rahan saaminen kyllä kelpaa ja maistuu.

      Minä kun luulin joskus yli 20 vuotta sitten, että terveydenhuollossa ja etenkin psykiatriassa toimivilla on motiivi ja todellinen halu auttaa vaikeissa elämäntilanteissa ja ongelmissa olevia ihmisiä.
      Myönnetään, että olin aivan liian idealisti ja hyväuskoinen.

      Ne illuusiot, samoin usko ja luottaminen kaikkiin ihmisiin ja tähän yhteiskuntaan karisivat näiden viimeisten vuosikymmenien aikana.

      Eipä tarvitse enää osallistua tämän yhteiskunnan toimintaan millään tavalla.
      Eikä edes mennä rokotuksiin. Siinäpähän sitten olen potentiaalinen viruksen kantaja ja levittäjä.

      Blaim yourself

    • Anonyymi

      Ei ole kokemusta kyseisestä paikasta, joten en voi ottaa kantaa.
      Aina kannattaa antaa palautetta potilasasiamiehelle kirjallisena, jos on kokenut epäasiallista kohtelua ym. Kun riittävästi palautetta tulee, niin se ei mene enää yhden tai kahden ihmisen mielipiteenä vaan asiasta alkaa tulla vakavampi ja siihen on päättäjien pakko puuttua.

    • Anonyymi

      Jos rahaa, voitontahkomista ja rikastumista tavoitellaan vain ihmisten terveyden menettämisen kustannuksella, niin sitten lääketieteessä ja siinä toimivilla on asenteissa jotakin pahasti vialla.

      Ja mikäli kaikki ajattelisivat ja asennoituisivat samalla tavalla, kuin joku tuossa edellä kommentoinut, niin kuka sellaiseen yhteiskuntaan haluaa edes kuulua ja osallistua sen toimintaan?

      Potilaita hoidetaan psykiatriassa, edelleen vieläkin vuonna 2021 vain ja ainoastaan lääkkeillä. Mitään kunnollista ja todella tehokasta hoitoa, kuten psykososiaalista terapiaa ja keskustelua ei anneta, eikä tarjota ihmisille. Siksi ihmiset eivät koskaan parane, ja voi yhtään sen paremmin. Monet psyykelääkkeistä tuhoavat ihmisten terveyden, sisäelimet, ja aivot. Heikentävä kongnitiivisia kykyjä ja taitoja. Heikentävät elämänlaatua.

      Psykiatrisissa sairaaloissa "työtään" tekevien lääkäreiden ja hoitajien prioriteettina on vain palkan nauttiminen ja paitsi lääkeyhtiöiden, myösn itsensä rikastuttaminen.

      Itse luulin, noin parikymmentä vuotta sitten, että lääketieteen ja siinä toimivien ihmisten tehtävä on auttaa vaikeissa elämäntilanteissa ja vaikeista oireista kärsivien ihmisnte elämää. No, illuusiot karisevat aina.

      Samoin kuin usko ja luottamus kaikkiin ihmisiin ja tähän yhteiskuntaan.

      Kuka ylipäätään haluaakaan enää kuulua tällaiseen yhteiskuntaan, jossa ihmiset ajattelevat vain voiton maksimointia ja rikastumista? Ihmisten elämien tuhoamisen hinnalla.

    • Anonyymi

      huonoon kohteluun tehoaa parhaiten lakimies. siinä on sitä vastavuoroisuutta kerrakseen.

    • Anonyymi

      Ehkä yksittäisestä hoitojaksosta, sen käänteistä jne., potilasasiamiehelle. Näkökulmaksi mieluummin kehittävä palaute ja selvittely, kuin syyttely. Kokonaisvaltaisesti puutteellisesta hoidon suunnittelusta, ” heitteille jättämisestä”, vaikka aluehallintovirastoon tai jopa eduskunnan oikeusasiamiehelle. Alkoholi on se mörkö, joka estää saamasta lähes kokonaan- kokonaan -muuta mielenterveyden apua, ilmeisesti- etkä ole todennäköisesti ainoa. Päihdepalvelusäätiö on alkoholiriippuvuuden karsimiseksi varmaankin mukana kuviossa, mutta se yksin ei todellakaan sillä hetkellä monellekaan riitä. Ihmiset koettaa hoitaa pahaa oloaan oluella tm. päihteillä. Lääkitys on tunnetusti hyvin monella mielenterveyspotilaalla enemmän tai vähemmän metsikössä, johtuen jo hoitavan osapuolen jatkuvasta vaihtumisesta, jne.

    • Anonyymi

      Tuostakin on jo vierähtänyt aikaa kun aloituksen kirjoitin..nyt olen tavallaan avohoidossa mutta en tiedä miksi. Pärjään hyvin ja keksin paljon aloituksia eri palstoille.

    Ketjusta on poistettu 48 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe