AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / vähän huolettaa

vähän huolettaa

3 Vastausta 139 Lukukertaa
Miniäni jatkaa opintojaan ja käy samalla töissä. Ainakin alkuun hän sai opintotukea. Voisiko joku kertoa selvin sanoin kuinka paljon saa tienata, ettei Kela peri takaisin. Onko siinä jotain muita ehtoja, mikä auttaisi, ettei takaisin perittäisi? Kun olen lehdistä lukenut näistä takaisinperintäjutuista, olen kyllä maininnut asiasta. Ilmeisesti on niin kaukana tulevaisuudessa, ettei kiinnitä huomiota kun rahapulassa ovat.
Tuloraja riippuu siitä, kuinka monena kuukautena nostaa opintotukea. Normaalisti opintotukea saa 9kk/vuosi, sillä kesäopintotukea pitää hakea erikseen. Silloin saa tienata vuodessa 11 850 €. Mitä vähemmän tukikuukausia nostaa, sitä enemmän saa tienata. Esim. 1kk opintotukea nostaessa saa tienata vuodessa 22 330 €. Taulukko löytyy sivuilta http://www.kela.fi/tulot_opiskelijan-omat-tulot
Ai, se menee niin. Kun vanhempi poikani opiskeli (80-luvulla), opintotuki maksettiin opiskeluajalta. Ei voinut valita kuukausia, vaan joko nosti sen tai sitten ei ollenkaan. Eikä siihen muistaakseni mikään palkka vaikuttanut.
Laskurit ja pelit löytyy Kelan sivuilta. Ei voisi paljon helpompaa olla.
http://www.kela.fi/asioi-verkossa_opiskelijat_omat-tulot
Jos linkki ei suoraan toimi, ei kun Kelan sivuille katsomaan.
 /   /  /  / vähän huolettaa

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta