Mitä kauppoja puuttuu vammalasta?

Yrityssastamala

Tuli tuollainen mieleen, onko jo kaikki?

Keskustassa jo aika paljon tyhjiä liiketiloja.

Ideoita, että keskusta vilkastuisi!

109

2884

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sekaan vaan

      Tyhjät liiketilat meinaa sitä että edellinen kauppias ei pystynyt haalimaan riittävästi asiakkaita ja liike kellahti.
      Pelkkä uuden kaupan avaaminen ei välttämättä lisää keskustankaan kokonaismyyntiä. Aina se myynti pitää samalla joltakin toiselta kaupalta napata itselle

      Periaatteessa mistään normaaleista tavaroista ei ole Sastamalassa puutetta, ihan kaikkea kyllä on saatavilla. Ei tule mieleen mitään tuotetta jota pitäisi erikseen lähteä vaikka Tampereelta saakka hakemaan.

      Mutta silti lamankin aikana aina joku yritteliäs keksii ja uskaltaa uutta palvelua taikka tuotetta alkaa kaupittelemaan. Asiakkaita ja rahavirtaa on vaan pystyttävä ja osattava napsia sekä niistä Tampereella ja muissa naapureissa asioivista että myöskin oman alueen kilpailijoilta.

      Jos on elämänsä aikana ajatellut jonkin liikkeen perustaa, niin ihan hyvin sen voi perustaa tälläkin hetkellä. Vaikka matalasuhdanteessa mennäänkin. Siinä mielessä tämä aika ei ole suhteellisesti sen huonompi kuin muutkaan ajat. Kunhan osaa sopivan alan itselleen valita.

      Ahkerudella ja sitkeydellä ja sillä että ei laske omia työtunteja niin aika hyvin kuitenkin lopulta pärjää. Vastaavasti joku toinen voi alkaa busineksinensa kuihtua uuden tulijan tieltä.

    • tilaa on

      Keskustassa on useampi suuryksikkö tyhjänä.
      Mahtaako niihin ikuna tulla ketään vai meneekö kaikki Huittisiin (esim. gigantti, tosin kuulin joku vuosi sitten, että gigantti tulisi vanhan valintatalon tiloihin, taisi olla vain huhu)

      Tässä pari mitä mielestäni puuttuu tai olisi hyvä lisä.

      Sportia urheiluliike (tulisi vähän kilpailua)
      Isohko kenkäliike (k-kenkä oli, mutta joku sen lopetti)
      Kunnollinen ravintola ja ehkä samalla kunnon disco paikka.
      JYSK
      SOTKA

      Silmälasiliikkeitä ei ainakaan lisää :(

    • Franchising-Tyrvää

      >> Sportia urheiluliike (tulisi vähän kilpailua), JYSK, SOTKA

      Noi on just noita Franchising-ketjuhelvet-tejä, ilmeisesti kaikki. Niitä paikkoja on rahamiehille tarjolla ihan joka kylään.

      Tuollaisenkin Sportian kun laittaa pystyyn, niin esim. Jyväskylässä omaa rahaa piti laittaa 200.000€ verran heti kättelyssä kiinni.
      http://www.talouselama.fi/yrityskaupat/urheilukauppa vaatii starttirahaa/a2145606

      Sitten saakin jo alkaa pulittaa myynnistänsä Franchising rojalteja Helsinkiin. Jos sattuu alkamaan saada luistimia ja suksia kaupaksi.
      Vähän nihkeetä on tyrvääläisten ollut omista raatamisensa hedelmistä alkaa muille noin vaan rahoja jakeleen...

      Onko loppujen lopuksi tuollaisessa Frankkariketjussa sitten paljonkin halvempaa tavaraa ja isommat valikoimat suksia ja luikkareita kuin vaikka pian sataa vuotta lähentelevällä Järvisellä? http://www.nettomatti.fi/

      Minä en Frankkariksi alkaisi, en millään alalla. Mutta kun kiinnostuneita ilmeisesti on, ketjujen nopesta laajenemisesta päätellen, niin lykkyä tykö vaan yrittämään alkaville.

      • tiedoksivaa

        yhtä kaikki franchising-ketju on myös kesport


    • tilaatarjolla
    • puutteenkuja1

      thaihieronta paikka olisi hyvä ja sexshop kauppa

      • -T.L.-

        Seksiliikekään ei kauaa vammalasa menestyny...hetken aikaa oli vanhan Kivirannan tiloissa tosin taitaa olla jo toistakymmentävuotta aikaa.


    • franchising on

      Kesportti on todellakin frankkari. Kauppias maksaa myynneistään ja plussakaupoista ja kesport-merkin käyttöoikeudesta keskolle useamman prosentin liikevaihdosta. Eli me asiakkaat maksamme sen suoraan hinnoissa

    • kultaiset korvarenka

      Arto Satosen kauppa tummille puuttuu.

    • kirpputori1

      Olisiko kirpputori hyvä keskustassa kun ex. halpalan tiloissa oleva kirppari lopettaa ensikuussa ?

    • dghhhhahf

      Eiko yks kirppis riitä keskustaan?
      JA eikä sitä kyylä ämmää Halpalan tiloista kestä kukaan.

      • tyrvään

        Missä on keskustan kirppis?


    • j,kvukrylrtyit,ti

      Työkkärin talossa, kukkakaupan vieressä.
      Entinen Telering

    • Näivettyy...

      Turhaa toiveunta, käy niinkuin Nokialla että 36 tyhjää liiketilaa keskustassa ja kaikki liikkeet kunnan laitamille...

    • Vakava puute

      Ainakaan oliiviöljykauppaa Vammalasta ei ole löytynyt, lähin taitaa olla Nokialla, onneksi vain parin sadan metrin päässä valtatiestä.

      • Öljyä laineille

        Hyvä tieto. Laitan heti huomenna öljytynnyrin peräkärryyn, ja käyn hakemassa vuodeksi perheelle oliiviöljyt Nokialta.

        S-marketin oliiviöljyt on ihan roskaa, jos aitoa ja oikeeta Stephen Elopin puristamaa Nokian oliiviöljyäkin on saatavilla.


    • Kuplan sukua

      EN ole mikään miljönääri (luulot pois heti alussa) mutta ostin neljä vuotta sitten auton nimeltä Porsche 911. No te muut ostitte asunnon hintaan 200000, minä ostin auton hintaan 200000, älkää kitiskö, valintakysymys. No, asiaan: Vammalassa EI OLE Porsche-huoltopistettä, joten sen haluaisin ihan ensimmäisenä tänne ettei aina tarvitse ajaa Vantaan Tikkurilaan missä sijaitsee Porschen päätoimipaikka myynteineen ja huoltoineen. Sinne on sentään tunnin ajomatka keskinopeudella 260 km/h. Nokian palolaitoksen vieressä on kyllä formulahuoltoliike F40 mutta sinne on niin pitkä jono Ferrareita huoltoon että köyhän miehen Porsaat jonottavat sinne jopa 2 kk. Niinpä haluaisin että joku Vammalan autoliike ottaisi hoitaakseen ammattitaitoisen Porsche-huollon.

      • Kai ne osaa

        Eikös Levoranta ole niin suuri autoyksikkö että sieltä löytyy tietotaitoa vähän joka rakkineeseen vaikkei "oma" merkki olisikaan? Itse ainakin huollatin aikoinani Maseratini Levorannalla ja hyvä tuli. Nykyäänhän Nokian F40 on myös virallinen Maserati-huoltokin mutta sitä en enää tarvitse kun Italian ihmeestä hajosi kone jo vuosia sitten


    • kotir1

      Vammalassa on niin kovin vähän ruokapaikkoja ja pallohalleja. Niitä voisi jonkinverran tehdä lisää.

    • hampaat on

      Salmiakkikaivos puuttuu ainakin.

    • zukov

      Lenin museo tavisi saada vammalaan pikemmiten.

    • Elli Vuori

      Katettua ja lämmitettyä laskettelurinnettä ei ole vieläkään saatu aikaiseksi.

    • Kengätsanookookoo

      Liikkeet loppuvat keskustasta kun vammalalainen suosii mielummin ei paikkakuntalaisia liikkeitä.
      Näin se on ja tulee aina olemaan.
      Valitus alkaa kun liike loppuu, hyvä esimerkki oli torikeskuksessa oleva k-kenkä.

    • Tavallinen mies

      Jokonhan kommenttia aiemmin... Miehille xxl ja enemmän ei löydy täältä mitään. Hyllyt on tyhjänä ja kommentti ettei kannata hankkia kun aina loppuu. Jesus sentään. Jos aina loppuu niin kannattaisiko hankkia enemmän? Tätä koitin selittää Jokisella jo yli 20 v sitten. Ei napannut. Seppälä on totaalisesti lasten kauppa ja surkea sellainen. Aikuisille miehille sopivaa vaatemyymälää ei löydy lainkaan. Haetaan muualta iskälle ja samalla pojallekin, siitä se lähtee. Tokmannilla puhuttua ja ei voida hankkia. Eipä siinä mitään, suosittelen retkitukkua Turtolassa. Löytyy kokoa, postitse saa palauttaa ilman kustannuksia. Tai sitten Anttilaa tms. ja saat rauhassa kokeilla ja tarvittaessa palauttaa.

    • voivoinoi

      Kodinkoneliike joka toimittaa tuotteet kotiin ja vie vanhat pois. Takuu saisi myös toimia niin ettei tarvitse perään kysellä tai saada neuvoja mistä takuukorjaukset ehkä saa tyyliin pilatus.

      Eipä siitä ole kauaa kun kaikki vielä toimi kuten asiakassuhdekkin, nykyisi ajetaan nettiostoksille.

      Taitaa tosin olla hintakilpailu joka palvelut vie, sääli.

      • 38210

        Eikös Sastamalan molemmat kodinkoneliikkeet, sekä Expert että Tekniset kuljeta kotiin ja vievät vanhat mukanaan?


    • Pukinjuustomies

      Onko Sastamalan alueella nykyään mitään liikettä tai tilaa josta saisi ostaa vanhanaikaista väkevää kutunjuustoa vai oliko se sitten vanhan vuohen juustoa? Tyrväältähän se on kotoisin mutta ovat kaikki nykyään sitä valkoista mietoa laatua jota saa joka paikasta. Haluaisin edes kerran vielä maistaa sellaista yltiöväkevää keltaista juustoa jota ostettiin Vammalan torilta 70-luvulla kun olin pikkupoika. Oli niin ärtsyä kamaa etten saanut syötyä mutta jotain kiehtovaa siinä oli että haluaisin nyt aikuisena kokeilla sitä pikkasen väkevämpää laatua.

      • 38210

        Karkun kyläkaupasta M-Maisasta saa ainakin.


    • hemmot

      Mustan Ruusan kauppa, hevoskauppa ja muuten vaan yrityistuilla pelleilevät.

      • pellon reunasta

        Ei kauppaliikkeiden perustamiseen tai liiketoiminnan jatkusessa siihen mitään yritystukea saa? Ellei lasketa heti aloitushetkellä suoraan pystymetsästä kauppaliikkeen pitäjäksi (yrittäjäksi) alkavan hemmon saamaa starttirahaa, joka on toki määräaikainen max. 18 kk aloitushetkestä ja summaltaan reilut 36 euroa päivässä. Lisäksi ao. henkilöllä pitää olla alalle sopiva koulutus käytynä ja on esitettävä selkeät paragraafit tuen myöntäjälle, että perustettava kauppaliike tulee olemaan kannattava toiminnassaan. Muunlaisen palveluyrityksen, etenkin tuotannollisen yrityksen perustaneella on mahdollisuus saada vaikka minkälaisia tukia toimentansa rahoituksen tueksi, aina vuosiksi eteenpäin toiminnan aloittamisesta. Maatalousyrityksissä tuli on "varma nakki" kuin näkki, kunhan vain aina vuosittain muistaa tukensa hakea sitä myöntävältä taholta. Näin tapahtuu vuodesta toiseen ja on jo tapahtunut sukupolvesta toiseen.


    • ?????????????

      Milloin se Citymarket tulee ?

    • Iloinen 70-luku

      EM-tason motocross-rata uupuu. Sellainenhan joskus 70-luvulla oli kun Ellivuoren rinteillä oli kesäisin motocross-kisat jossa oli maailman parhaimmisto maailmanmestari Heikki Mikkolaa myöten. Tunnelma oli mahtava. Sitten rinteen omistaja pelkäsi rinteen vaurioituvan ja lopetti moiset pippalot.

    • Stormin Seppo

      Onkohan moottoriurheiluliitto ollut yhteydessä nykyiseen omistajaan tai toisinpäin? Määräykset ovat sen verran muuttuneet että mitään kansainvälistä motokrossia ei liene mahdollisuus järjestää mutta varmasti saisivat sekä ellivuori että järjestäjä mahtavat voitot jos kisat pantaisiin taas pystyyn, muita krossipaikkoja kun ei Uudenmaan ulkopuolella ole. Itsekin kävin ainakin pari kertaa pikkunöösinä seuraamassa Vanhan ellin kisat ja hauskaa oli.

    • roismalanristeys

      Cittari tulee vuonna 2020!

    • 43222

      Hennan kukkaliike näyttää tulevan kotipitsan viereen.

    • Rasvatukkaveritulppa

      Kunnon toimiva autoliike jossa ei kaadeta joulukinkunrasvoja munille!!!!!!!!!!

    • entinentam

      Kunnollinen LVI liike jossa olisi edulliset hinnat.

      Nyt tamminen ja nieminen on monopoliasemassa ja hinnoittelevat työnsä aika kallilla kädellä.

    • Kovat katteet

      LVI-ukkojen työtunnit taikka LVI-tarvikkeet, ne ei ole edullisia yhtään missään päin Suomea.

      Tyypillisen LVI-tukkurin kuten Huberin, Ahlsellin ym. hinnoista putkimies saa 45%...60% alennuksen.

      Tuon verran vähintään on joka ikisessä putkialan kikkareessa sitä putkimiehen voittoa.

    • ansiotulo

      Ei tarvi tänne mitään. Nokialla on prisma. Sieltä saa kaikki. Autolla pikku hurautus.

    • ex.k-kauppias

      Tällänen saattaisi mennä vammalan keskustassa jos saisi vaan hyvän paikan johon asiakkaat pääsisivät autolla eteen.

      Nykyisin noin kkk kaupat on liian suuria ja menee puolituntia kun hakee yhden maitopurkin.

      Keskustan mummuille taas s-kauppa on jo vähän liian kaukana.

      http://www.m-ketju.fi/fi/6/m-kauppiaaksi.html

    • tiimari23

      Uudessa alueviestissä oli juttua yritystoimminnasta Sastamalassa. (sivu2)
      Kuvassa oikein uusi kaupunginjohtaja komeassa puvussaan.
      Tekstissä lukee, että on teetetty gallup oikein tätä varten!

    • pepper

      Lasten ja nuorten kauppa yhdistettynä olisi ihan kiva.
      Sellainen mistä saisi kenkiä ja vaatteita vauvoille ja kouluikäisille.

    • ex.vanerimies

      Vammala on vähän väliinputoaja, olisiko syynä se, että on liian lähellä Tamperetta.
      Mitään ei ole keskustassa oikeastaan tapahtunut 10 vuoteen ja teollisuuskin on mitä on.

      Huittisissa on Saarioinen
      Eurassa Kariniemi/Biolan
      Kokemäellä Sinituote

    • h,f,hj,

      Eivät ole kauppoja, mutta Vammalassa ei ole yhtään keilahallia tai biljardisalia. En kyllä yhtään tiedä menestyisivätkö tuommoiset.

    • Keilakin kaatui

      Nääs kylä täälä kaikkee on jo menneinäkin vuosina yritetty:

      Vammalan Keilahalli Oy
      Nuutilankuja 4,
      38200 Vammala
      27.01.1988
      15.09.1993 Lakannut

      Vammalan Keilakahvila Oy
      Nuutilankatu 4, 38200
      Vammala
      27.01.1988
      15.09.1993 Lakannut
      http://www.kolumbus.fi/drillsoft/online-katka/lakanneet-f857561f240d5f692d9ec5d2f8ec7d93.html

      Täälä ei vaan oikeen menesty noi huvittelupuolen palvelut.

      Vanhoja ja keski-ikäisiä ukkoja on kyllä torinkin liepeillä paljonkin vapaana. Luuis keilapallojen vierittelyn niitä kiinnostavan. Mutta ei ainakaan 20 vuotta sitten juuri ketään kiinnostanut keilailut.

      • Artolta lupaa hakeen

        Maailma on kyllä muuttunut 20 vuodessa. Ihmisillä on sekä rahaa että vapaa-aikaa eri tavalla kuin tuolloin 90..93, jlloin edellinen lama nipisti pahimmillaan.

        Huittisissakin avattiin vastikään keilahalli.
        http://alueviesti.fi/2013/11/20/huittisten-keila-ja-pelihallin-on-nyt-auki/

        http://www.youtube.com/watch?v=aWh-i2wlwCE

        Jos vaan saa luvan meidän alueomistus-prefektiltä Arto Satoselta, että saa ylipäätään jonkin maapalan ja tilan käyttöönsä, niin kyllä Sastamalaankin keilahallin voisi laittaa pystyyn.


    • Löylyyn

      Yleinen sauna täytyisi olla, ja hyvät selän pesijät sinne, olis käyttöä mutta ei taida löytyä tonttia.

      • Soitto jarrumiehelle

        Senaattori Satosen kiinteistökansioissa on valmiiina tontit parillekin saunalla ja vielä selänpesijöillekin.

        Soitto Arto Satoselle vaan, niin Arto kertoo tonttinsa myyntihinnan, ja sitten vaan louhimaan saunarakennukselel sokkelinpohjia. Artsin varannoista löytyy tontti joka lähtöön.


    • Arto Koivunen

      Pornokauppa puuttuu.

    • muumioälälyö

      Kirjakauppoja kaivattaisiin lisää muumioituneeseen kyläämme.

    • S-bonus

      Citymarket ja prisma.

    • Grruuuuf

      Burger king puuttuu

    • Kunnon hakukonepalvelut

      Googlen konekeskus tänne heti! Tarjolla on halpaa ja kylmää jäähdytysvettä Vammaskoskesta. Nokian Kummitehtaan tehdassalit myös valmiiksi melkein tyhjiä jo.

    • Discou

      Disco paikka

      • Kasariajat takaisin

        Nyt veit kyllä sanat suustani! Minäkin haluan että vuoden -79 mallia oleva diskoteekki on palautettava vanhaan paikkaansa, nykyisen Pukinsarven tiloihin. Silloin täällä meillä kävi nuoria joraamassa Tamperetta, Hämeenkyröä, Huittisia ja Poria myöten.

        Diskooteekit oli kylmän sodan aikaa, mutta samalla Donna Summerin ja BeeGeesin tahdissa jorattavaa lämmön ja ystävyyden aikaa, bimberonin tuoksuisen etusormen nuoruuden aikaa.


    • realitisti

      Burger King. Ei ählämien pizzapaikka, Citymarket, ABC

    • uusisastamala

      Voi, voi tätä vammalan keskustaa.
      Ei pian ole yhtään liikettä kun ostovirta menee tampereelle.
      Nyt loppuu kenkäkauppa ja loppuunmyynti on jo alkanut http://www.pumps.fi/
      Kylällä kuultua, että seuraavaksi kaatuu se kahvila kenkäliikettä vastapäätä.

      • Alkaa olla tyhyjee

        >>Kylällä kuultua, että seuraavaksi kaatuu se kahvila kenkäliikettä vastapäätä.

        Voihan räkä! Lähtee viimeinen nettikahvila tältä kylältä pois. Ketä tänne enää jää? Osuuskaupan hoitaja ja hautaustoimisto.


    • vanhan tavaran liike

      Tavaraa on tarjontaa ei!

    • vanhan tavaran liike

      Haaraliike kanssa jäi mainitsematta, tavaraa on tarjontaa ei.

    • Voi voi

      Onkohan ketään tulossa torikeskukseen kun siinäkin on kaksi paikkaa tyhjänä (hesen ja kaijamaijan välissä) paikka on ainakin näkyvä.
      Samoin monta liikehuoneistoa tulee pian valmistuvaan uuteen kerrostaloon, siihen ex. Hesen paikalle. Joku sanoi, että niiden hinnat on niin kalliita, ettei ketään tule vaan jää tyhjilleen. Voi, voi tätä Vammalan keskustaa!!

    • Kaikmkiinni vaan

      Kaijamaijan viereen on tulossa joku liike, onko jollain tietoa mikä?

      Hennan kukkakauppa on myös jo loppunut.

      • Siihen tulee jokin mikä näkyy peilistä, olisko peilitehtaan myymälä.

        Voisi siihen joku perustaa viereen eläkäläiskahvilan rahapelikoneineen, ei meinaa torikeskuskuksen aula piisata nykyään .....

        Exlibriksen liiketiloista on vasta yksi liiketila myyty, tilaa on uusille yrittäjille.

        Liike josta saa elektroniikkaa ja korjauspalveluita puuttuu. ylimielisiä paikkoja riittää.

        Niin ja sellainen paikka mistä saa jonkin muu netin kuin kopterin kiitos, toimiva, halpa ja asiallinen palvelu nopeasti. ( koitappas tilata jokin muu)


      • Finn

        Kaijamaijan viereen tuli lasiliike.


    • tarviva

      Kun edes nämä nykyiset liikkeet olisivat asiakkaista kiinnostuneita mutta kun sanotaan suoraan ettei heitä edes kiinnosta ettei heillä ole sitä tavaraa mitä asiakas hakee ja asiakas hakee sitten muualta. Puhutaan kuitenkin tuhansista euroista vuositasolla, eli jos jokainen sastamalalainen vie muualle vaikka 4000€ vuodessa on se iso lovi sastamalan kauppiaiden kassassa. Jos lasketaan aikuiset tekee se 7 miljoonaa euroa.

      Ostan muualta palvelu pelaa ja saa edullisesti.

    • Nettimummo

      Netistä tilataan ja palautetaan.
      Muuttuukohan sen kesäkuussa kun ei saa palauttaa enään ilmaiseksi?

    • Juuri syntynyt

      Lasten vaate- ja tarvikemyymälä

    • Kenkämalleissa

      Kenkäliike pian kun yksi loppuu.

    • Pirkkalaqq

      Ei mikään pärjää.

    • Tyhjää on

      Vaan hullu rupeaa yrittäjäksi Vammalassa. Paikalliset eivät käytä liikkeitä kun pelkäävät niin kovasti, että yrittäjät saavat muutakin työstään kun rakot käteen. Ei ihme, että kaikki kyllästyy ja lopettaa. Ihan voitte katsoa peiliin miksi kaupunki näivettyy.

    • hardastaja

      Kyllä sitä käyttäisi mielellään paikallisia liikkeitä mutta kun niissä ei ole tarjontaa eikä kiinnostusta hommata sitä.

    • paljo puuttuu

      Niin mitä puuttuu, siis komeita bodadi miehiä, siis sellainen kauppa. Tuolta Venäjält vois niitä tuuva, ovat vaan hiton kommeita.

      • turpawatti

        Ootko joku hiivatin savolainen, kun puhut tuollee?


    • jjll

      Tupakkakauppaa ei ole.

    • jihuuuu

      Pian ei ole kauppoja vammalassa kun taantuma on iskenyt ne tainnoksiin.

    • muualt

      Se vaan harmittaa kun niitä ei kiinnosta myyminen,eli haen muualta harrastusvälineet noin 5000€ vuositasolla.

    • gusse3

      Vammalassa on tehty se virhe, että on yritetty tukkia ahtaasti kaikki palvelut sinne keskustaan. Onhan se idyllistä, on tori ja kaikki, ja hankala löytää parkkipaikkaa. Autot kun kiertää parkkipaikkaa etsien, niin se lisää näennäistä vilskettä.

      Olisi pitänyt alun alkujaan antaa keskustan näivettyä, ja kehittää mielummin Roismalan aluetta valtatien varrella. Sinne kaikki tärkeät liikkeet nippuun tai osa saman katon alle, niin houkuttelisi asiakkaita myös ulkopaikkakunnilta, sekä Sastamalan laitamilta, jossa asuu kuitenkin iso osa väestöstä. Eihän varsinaisesti Vammalan keskustassa asu kuin eläkeläisiä ja muita yhteiskunnan elättejä. Varsinaiset kuluttajat (=lapsiperheet) asuu laitamilla, eivätkä he välttämättä lähde Vammalan keskustaan asioille, kun valtatietä pääsee äkisti myös esim Nokian cittariin, jossa ei tarvitse parkkipaikkaa etsiä.

      Vammalan keskustassa ei tarvita kuin joku pikku kauppa eläkeläisten piimäpurkin hakua varten. Pankki sen takia että eläkeläiset saa haettua sieltä taskurahaa. Muuta keskustassa ei sitten tarvitakaan. Muualla Suomessa kehitys on mennyt juurikin tähän suuntaan. Eli palvellaan suurkuluttajia automarketein yms. Sieltä se rahavirta tulee.

      Mutta Vammalan kohdalla taitaa olla liian myöhäistä, kun keskustan ylläpitoon on laitettu niin paljon rahaa. On haluttu vain hieno kulissi, vaikka se kulissi ei palvele oikein ketään. Tukkoinen ja ahdas keskusta, näennäisen vilkas. Roismalassa olis potentiaalia, päättäjät hoi!!!

    • Varrotaan 10..15 vuotta

      >> Roismalassa olis potentiaalia, päättäjät hoi!!!

      Siiskö huhuilet senaattori Satosen perään?? Hänhän on sekä kunnallisen että valtakunnallisen tason päättäjä. Ja Roismalan alueella sisarensa nimissä olevan kiinteistötoimiston kautta suuri kaavoitettujen, keskeisten maa-alueeiden omistaja myös.

      Karkeasti Roismalan pläni oli pedattu ja rakentui tulevan Citymarketin varaan.
      http://yle.fi/uutiset/sastamalaan_noussee_citymarket_jouluksi_2015/6698182

      Tässä järjestelyssä senaattorikin oli mukana. Sai omansa korkoineen ja kermoineen takas. Oli valmis viemään kunnan elimissä kaavan asiaa nopeasti eteenpäin, mihin tahansa Keskon ilmoittamaan suuntaan.

      Mutta sitten kävikin niin että koko Kesko konserni lensi tänä vuonan pyllyllensä. Kaikki investoinnit on laitettu jäihin. Musta Pörssejä ja Anttilan rippeitä revitään kiiruusti alas.

      Nyt projekti "Roismalan Risteys" on taas täysin neitsellisessä tilassa, ja jäissä.

      Ketään ei tunnu kiinnostavan asia pennin vertaa. Vartoillaan vaan että Euroalue tästä toipuu, 10..15 v. sisään. Ja että jos sitten katsottaisiin asiaa uudelleen.

    • kaapo

      tuliko sulle mieleen kun avasit tämän keskustelun että ei tähän kylään kannata mitään liikkeitä perustaa .netti myy ja tampereelle lyhyt matka ja hyviä tarjouksia.

      • Täälä asioidaan

        Puhut kyllä nyt täysin itsellesi tietämättömiäa asioita. Meilläkin perheessä on ne vakiot pari autoa, mutta ei tuonne Tampereelle niin vain tule ajeltua.

        Jos jotakin keskiarvoa hakisi vaikka viimeiselel 3 vuodelle, niin 4-henkisestä perheestä josta toisella lapsista on ajokortti, niin perheestä keskimäärin Tampereella on käyty ehkä 4..5 kertaa vuodessa. osa hyvireissuja ja osa jotakin Särkänniemikäyntiä tms. ja joskus kaupoissa.

        Sen sijaan Sastamalassa eli meidän tapauksessa Vammalassa asioidaan ihan joka viikko. Ei nämä kaksi, Tampere ja Vammala tule sulkemaan toinen toisiansa ainakan meillä vielä ainakaan 10..10 vuoteen.

        Lähikylän kaupat on ne joihin raha meiltä menee, ei sitä niin paljoa ainakaan Tampereelle mene, nettiostoihin nyt menee mitä menee.


    • lava vie rahat

      Tyhjiä paikkoja taitaa olla pian enemmän kuin itse myymälöitä keskustassa.

      Joka taloyhtiössä missä on liiketiloja on ainakin yksi tyhjä liiketila jo ja lisää tyhjyyttä varmasti tulee......

    • verox

      Miettinyt vaan että sellasta paikkaa ei ole mistä sais persettä naisilta sillai niinkun käytännössä ilman alvia:D

      • Takaapäin

        Kyllä sellainen paikka on kun vaan saisit suun auki ja kysyisit joltakin.
        Nyt ne antaa puoleen hintaan kun on kuulemma ollut hiljasta.


    • Nokialainene

      Huhu, että sisustus seliina muuttaa pois jokisen talosta 1.12 mennessä.

      Pian Vammalan keskustassa ei ole kuin pari kauppaa ja kun cittari tulee keskusta kuolee vallan.

      Olisko ostajissa vika?

    • kuksii

      Seksikauppa pitäisi saada.

    • rrttee

      Ei ole huhu, ikkunassa lukee muuttomyynti.

    • missä viipyy

      Joskus 90- luvun puolivälissä Vammalasta sai irto-valkosipulituorejuustoa, miksei enää. Se oli hyvää niin ruuuanlaitossa kuin voileivän päällä.

    • siwa tai sale
    • vakuutusmaksut

      Kyllä keskustan Exlibris vaan täyttyy kokoajan.
      Nyt lähivakuutus muuttaa siihen suurimpaan liiketilaan siihen kulmapaikalle.
      Joku sanoi, että ei siihen ketään tule ja nyt tulee, rahalla saa, olisiko se 126,5 neliön koppi maksaa vain 335 225 €

      Ei ole ihme kun lähivakuutus on nostanut hintoja kokoajan niin heillä on millä mällätä.

      Mahtaako jani ravintola laajentaa kun vautuu nyt tiloja vierestä?

    • Sportia kauppa

      Jani ravintola on myynnissä.

      Pian tarvitaan uusi urheiluliike.
      Hyvä tila olisi jo valmiina ex. Alko.

    • Anustappi

      Anaalitappi kauppa

    • napikas

      Ei taida Vammalassa olla isoja ihmisiä, ainakaan sieltä ei saa isojen miesten ja naisten vaatteita. Kyllä on Koisolle Tampereelle lähdettävä, tai Big Max Koskikeskukseen. Toivottavasti Cittariin tulee Dressman joka myy isojen miesten vaatteita lähin Ideaparkissa. Samoin on naisten vaatteiden laita täytyy aina lähteä Lorellaan Tampereelle.

      • uskotkojoulupukkiin

        ei tuu Sastamalaan...


    • Jatkumoa2015

      Vammalassa toivotaan suuria kauppoja, mistä saa ihan perus tavaraa. Samalla kuolee erikoisliikkeita mistä niitä erikoistuotteita saa, isoja rintaliivejä, isoja pukuja, lyhyitä housuja tai pitkia paitoja. Ok jos olet standardin mitoikuksella, mutta jos et niin ei hyvä. Tässä jälkimmäisessä tarvitaan räätäli, suutari, kraatari, ym.ym. joku lyhentää hihan tai puntin, asentaa koron tai koroke palan, lyhentää tai pidentää jotakin.
      Ei suuren ketjun yritykset näihin vaivaudu.
      Toivotaan paikallisille yrityksille voimia. Teitä tarvitaan jatkossa.

    • oluenystävä69

      Toiselle puolelle siltaa ainakin alko

    • Meiltäpuuttuumehenki

      Palveleva kodinkoneliike, ei ylimielisiä juntteja, jotka näkevät vain rikkaat asiakkaat. Gigantti olisi hyvä. Pettynyt molempiin, asion nykyään muualla. Palvelu ala-arvoista.
      Miesten vaateliike ja kohta myös naisten. Puhelinyhtiö, vitsi.
      Meillä on vielä muutamia erikois liikkeitä, koitetaan pitää niitä pystyssä.
      Naisten alusasuliike, ompelimo Tiina, Siivoushuolto, TS-käsityö, Silmu-Solmu, Kehysliike, Sisustus-Seliina, Kulta-Merja, Yrtti-Aitta ja muutama muu pieni liike.
      Liikkeitä josta saa vielä osaavaa palvelua, mutta kuinka kauan jos aina vain kuvitellaan saavamme avun Kaupungin suur marketeista esim. Tampereelta.
      Ei sieltä kaikkea saa, etenkin jos olet suuri kokoinen tai pieni, haluat palvelua erikokoiseen taloosi, joka ei ole standardin mukainen, ovet ja ikkunat vanhoja tai haluat mieleisesi värejä käyttöösi. Haluat siis muutakin kuin Elloksen kuvastosta.
      Jatkossa halua pitää vammalan torin elinvoimaisena, ihmisiä ostoksilla ja tapaamassa tuttuja, kalaa, vihanneksia, mustaamakkaraa tuoreena, kahvia ja pullaa, haluan nähdä myös sinut siellä. Jotain aina puuttuu, mutta koitetaan olla menettmättä ne vähätkin mitä on.

    • rekkakallu

      Täältä puuttuu muutama parturiliike ja pari turkkilaista ruokapaikkaa .

      • Repeee

        ja pari ruokakauppaa...


    • Valittaja2016

      Eräliike, asusteita ja tarvikkeita, mutta liian pieni ostaja kunta. Vai onko ?
      Kaihtimia, rullaverhoja.
      Matkatoimisto.
      Poliisiasema.
      Virastostoja, oikeusapuja, maistraatti.
      Gigantti.
      Motonet.
      Partureita ja grillejä rittää jo. Kebabia saa jo riittävästi.
      Kukkakauppoja on jo liikaakin.
      Onko aamun kahvi paikkoja tarpeeksi, riittäkö penkit.
      Lounas paikat taitaa olla täytetty, ei riitä syöjiä kaikille. Vai onko tarvetta lisätä.
      Noh, joki sentään virtaa vielä sillan alla, eli vettä riittää.

    • T-Tero

      Homobaari

    • He-tero

      Ei täällä riitä väki edes normaalille baarille, jos haluat homo baarin tai vaikka lesbo baarin, sun täytyy mennä sitten Tampereelle ja kuuluttaa sateenkaariväkeä, olisko siinä kylässä mahiksia.
      Puistokadulla olisi kyllä tilaa, sopii laittaa mieleinen yritys pystyyn, eikun sanoista tekoihin. Lupaan kannustaa baaria, en tuosta seurasta niin kiinnostu.

    • Toivotaansitä

      Gigantti olis ihan paras ja monipuolinen.

    • Kahvila

      Kesä ja turistit tulossa, joten tarvittaisiin kaunis kahvila vesistön välittömään läheisyyteen.
      Kahvilan pitää olla avoinna myös iltaisin ja viikonloppuisin.

    • Granadanus

      Premium merkin autoliike sais täälläkin olla.

      • DKW-Q7

        Kunnon maasturi tarvis hankkia, kun vammalan tiet on niin heikossa kunnossa. Taunuksella ajellessa tulee kokoajan pohjakosketuksia.


    • terassillekin

      Puutarha- ja terassikalusteille, yms. ulkosisustukselle voisi olla laajemmat valikoimat omaava erikoisliike.
      Pian alkaa terassikausi,

    • tuplaa

      Erotic shop...

    • Eienäävammalaan

      En tiedä mutta kyllä oli niin oudonnäköistä porukkaa torikeskuksella täs eräs päivä. Yksikin mamumuija joka toljotti ihme virne naamalla ja yritti tunkee yliikäistä lastansa pieniin rattaisiin. Ja muutama hattupääherra jotka varmasti olivat nauttineet muutakin kuin vettä.. kyllä tuli aika kiirus lähtee pois.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      87
      3654
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      577
      3425
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3279
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      50
      2141
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2061
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1918
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1895
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      152
      1599
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1341
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1322
    Aihe