Verikurjenpolven kukinta ym.

rumalta näyttää

Talon seinustalla itä-kaakko suunnassa on perennapenkki, joka on suht. kuiva ja kuuma paikka. Ykkös vyöhykkeellä. Ei ihan kiinni seinässä vaan saa jopa sadetta, silloin kun kunnolla sataa.

Nyt kun tämä kesä tuli aikaisin, niin verikurjenpolvi on jo kukkansa kukkinut. Auttaako niiden siemenkotien poistaminen mitenkään (olen sen tehnyt), että kukkisi vielä uudestaan?

Harmittaa koko penkki, kun loistosalviat kukki jo, ne leikkasin alas. Hopeahärkki on tyvestä beessin värinen, sitä vähän parturoin kukinnan jälkeen. On taas sellainen olo, että pitäisi kaivaa ylös kaikki kasvit, ja laittaa jotain monivuotista kuivuutta kestävää pensasta, kun vaan keksisi, että mitä.

Miten pitkään teillä muilla tuo verikurjenpolvi yleensä kukkii? Entä loistosalvia?

3

467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onnea oppimiselle !

      Pitäisi tutkia tarkkaan etukäteen missä olosuhteissa kukin kukka viihtyy ja kukinta-aika ottaa huomioon, kun kukkapenkkejä tekee. Sen alat nyt oppia ?
      Sitten on vielä hienosäätöjä, joku kukka saattaa sietää kuivaa, muttei paahdetta ja toisinpäin jne. Tietoa on tosi helposti saatavilla, useimpien taimitarhojen sivuilla on lyhyt esittely myynnissä olevista kasveista: minkälaiseen paikkaan, aurinkoon vai varjoon tai hajavaloon, maaperäsuositukset, kukinta-ajat, lannoitustarve jne.
      Onnea oppimiselle ! Mitä enemmän oppii, sitä enemmän kiinnostuu, koska onnistumiset lisääntyvät !

    • Ei ikinä valmista

      Ei kannata yhden poikkeus kesän takia laittaa penkkiä uusiksi,jos aiemmin on ollut onnistunut.Tai jos penkki uusi,kannattaa seurata muutama kesä,kunnes kasvit todella juurtuvat paikalleen.
      Minulla suurehkoja kukkapenkkejä tai oikeastaan perenna-alueita ja olen kyllä istuttanut myös pensaita sekaan,juuri siitä syystä,että aina kesät ei samanlaisia.Joskus kukinta ohi hetkessä kuumuuden takia tai sade piiskaa korkeat perennat tai edellinen syksy/talvi vaikea ja kukat eivät jaksa kukkia paljoa.
      Angervot on helppoja pensaita perennoidenkin sekaan,voi leikata,vaatimattomia maan suhteen ja siroja perennapenkkiin.Toinen keino on istuttaa sekaan yksivuotisia kasveja,jos penkissä on aukkokohtia.Ja mikäli jokin perenna menestyy hyvin vuodesta toisee,antaa sille tilaa huonommin menestyvien tieltä,ainakin jos haluaa helppo hoitoista.

    • Kiltti kukka

      Verikurjenpolvi on suunnilleen ainoa, joka meillä kukkii pitkään, se on tosi kestävä. Monet muut kukat kiukkuaa heti, jos unohtaa antaa lannoitetta keväällä tai eivät saa vettä, mutta tämä pärjää vähällä.

      Härkkien kuuluukin rupsahtaa kukkimisen jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe