Kissa ja mäyräkoira?

KisulleKaveri

Hei,

onko kenelläkään kokemuksia siitä kuinka mäyräkoirarotuna tulee toimeen kissan kanssa? Lähinnä mietin sitä, että mäyräkoirallahan on metsästyskoirarotuna vahva metsästysvietti ja kyseessä on käsittääkseni muutenkin melkoisen itsepäinen koirarotu. (Meillä olisi myös tarkoituksena kouluttaa sitä metsälle)

Törmäsin pihapiirissäni mäyräkoiraan ja sen omistaja sanoi, että mäyräkoira voi kyllä tappaa kissan kevyesti. Eikä hän suosittele niitä kavereiksi.

Tilanne on siis se, että meillä on siis nuori kissa ja olemme suunnitelleet ottavamme perheeseen koiran. Kissamme on rotukissa ja rotumäärittelyssä sen määritellään hyvin tulevan toimeen koirien kanssa. Mäyräkoira olisi yksi vaihtoehto. Kissamme on tottunut kasvattajalla noutajaan, mutta viime aikoina ei ole ollut koirien kanssa tekemisissä.

Huomautettakoon, että itsellä on lapsuudenkodissa ollut koira ja kissa parhaina kavereina, joten olen nähnyt että ne voivat olla paljon muutakin kuin taistelupari. :)

Olisi mukava kuulla teidän kokemuksia aiheesta.

9

3051

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mäykkyfani!123456

      Meidän mäyris jahtaa kaikkia kissoja, aina, jaksaa vaikka kuinka kauan vänkätä vastaan ja sit toinen pitää viedä muualle. Leikkii kyllä myös mutta aika rajusti, osaahan kissa puolustautua. Mutta kyllä mäykky sen tappaaki nopeesti ennenku kissa ehtii tekee yhtää mitään.

    • mäyris

      Meijän perheessä on 2-vuotias kissa ja reilu kuukausi sitten otettiin myös mäyräkoiran pentu. Parin viikon jälkeen ne oli jo ihan kaverukset, juo samasta kiposta ja pesee toisiaan päivittäin. Meijän mäykkis ja kissa tulee ainakin hyvin toimeen. Ja tuttava perheellä sama homma, paitsi mäykkis tuli ennen kissaa ja hyvin silti menee! Meijän uroksen vanhemmilla ei oo kylläkään metsästystaustaa mutta jos ne on pennusta asti yhessä, niin kuulostaa aika epätodennäköiseltä että mitää veritappelui tulis. Ja kissalla on raapimispuu mihin voi paeta kun ei jaksa pennun hössötyksiä:)

    • nioga

      Meillä on kaksi kk mäyräkoiraa, isompi haukku ja nyttemmin vain yksi kissa. Ennen oli kaksikin ja kaikki tulivat loistavasti toimeen keskenään. Kissat oli talossa ennen koiria ja hyvin ovat kasvaneet yhteen kaikki. Kissa on tehnyt selväksi, ettei liian likelle kannata tulla, mutta toisaalta itse sitten puskee ja kiehnää tarvittaessa koirien kanssa. Saattavat leikkiä ja juoksennella pihalla kimpassakin. Niin ja mäykyt on tyttä ja poika, molemmilla metsästytausta vanhempien puolelta.

    • karvinen532

      Meillä on kanssa ollut kissa noin 4 vuotta ja mäyräkoiran pentu toukokuusta saakka. Koira haluaisi kovasti leikkiä ja vikisee ja pomppii kissan ympärillä ja sitä vasten, mutta kissa on niin jörö, että heiluttaa turhautuneena häntäänsä ja ilme on kuin karvisella. :D Joskus saattaa vähän tassulla huitoa, muttei ole toistaiseksi käyttänyt kynsiä. Koira ei siis yritä satuttaa kissaa vaan päinvastoin.

    • tobitaas

      Meillä on kolmevuotias mäyräkoira, ja otimme kissanpennun viime kesäkuussa. Aluksi koira ei sietänyt ollenkaan olla kissan seurassa, ja jos näki sen liikkuva niin heti juoksi perään ja yritti hyökätä. Nykyään mäykky ei vieläkään pidä kissasta, mutta antaa sen olla rauhassa :-)

    • Ystävät

      Meillä on ollut kissa ja mäyris pennuista saakka hyvin on tullut toimeen jopa kisuli on saanut maitoa valeraskauden aikana hyviä kavereita ovat ei tappeluitayhtää syö samasta kupista ja nukkuu samassa pedissä.

    • karkkari

      Hyvin tulee toimeen omien kissojen kanssa. Kolmas mäykky menossa eli karkkari ollut 25 vuotta yhteen menoon. Nukutaan omien kissojen kanssa samassa sängyssä ja annetaan kissojen hoitaa turkki. Meidän karkkarit on aina metsästyskoiria ja hyviä siinä, parhainpana päivänä yhdeksän supia saaliiksi. Omiin kaneihin myös tottunut, ei yhtään hätistele ja on voinut luottaa heidät samaan tilaan. Kani kun ei haise riistalle. Viimeiset kaksi karkkaria ovat olleet narttuja ja ne on paljon pehmeämpiä, kuin uros oli aikoinaan. Mutta metsällä ei ole eroa.

    • sulatettu äijä

      Älykäs koira oivaltaa lauman, mutta pitää hieman ohjata. Meillä oli myös neitokakadu, joka teki tuttavuutta omasta aloitteestaan normaalikokoisten sileäkarvaisten pitkäkarvaisten kanssa (2 narttua). Kakadu pääsi vahingossa vapaaksi keväällä hurjimman soidinsirkutuksen aikana muutama vuosi sitten ja hävisi sen tien. Koirien kanssa oli siis tasapainoilemista, mutta ei mitenkään kohtalokasta.

    • juuu3

      Meillä on kotona 6kissaa, 14v,6v,5v,2v,1v,0,5v ja 7v mäyris, kissat on jatkuvasti ulkona, öisinkin, joskus tosin nuorin ja vanhin sisällä, mäyris tykkää hoitaa varsinkin nuorimpia kissoja ja nuorempana leikki niitten kanssa, ei välitä kissoista ja on kaikkien kissojen kaveri. :))

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4040
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3912
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      607
      3814
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      18
      2548
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      77
      2401
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      334
      2036
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      124
      2015
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1859
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1539
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1392
    Aihe