Kirjojen arvosta ym. linkkejä

aitiparta

Toistuvia kysymyksiä palstalla: - Onko tietoa, minkä arvoinen kirja tämä on?

Kirjastoista löytyy vanhojen kirjojen hintaoppaita sekä huutokauppaluetteloita. Vielä joitain vuosia sitten hintaoppaat olivat hyvää suuntaa antavaa tietoa, nyt monelta osin vanhentuneita. Harva jaksaa lähteä niitä selaamaan. Paras tapa päästä selvyyteen kirjan myyntiarvosta on tsekata nettiantikvariaattien tarjontaa. Tässä hyvä sivu:

http://www.tie.to/kirjat/

Itse koen tarpeelliseksi aika ajoin tsekata näitä - erityisesti kaksi ensimmäistä:

http://www.antikvaari.fi/

http://www.antikka.net/

http://www.antikvariaatti.net/

http://www.menec.fi/

http://www.antikvariat.net/

http://www.zvab.com/index.do

Kannattaa tsekata myös http://www.huuto.net/

Harvinaisemmissa kirjoissa http://www.hagelstam-antikvariaatti.fi/ ja linkistä löytyy puhelinnro jonka kautta voit pyytää arviota.

Yhden hintatiedon varaan ei kannata paljon perustaa ja esimerkiksi menec:n hinnat ovat useinkin yläkanttiin. Pienen selailun jälkeen huomaat että sama kirja samankuntoisena saattaa olla mitä tahansa 5 - 25 euron välillä. Löytyypä joissain teoksissa yli 30 euron hintaero. Melkoinen hintahaitari siis. Tämä ei aina johdu myyjän huonosta asiantuntemuksesta teoksen suhteen (joskus siitäkin), vaan - useimmiten! - kysynnän ja tarjonnan suhteesta. Käytetyllä kirjalla kun ei ole ohjehintaa, on ainoastaan muotoutuneita käytäntöjä mistä on totuttu mitäkin pyytämään, ja siihenkin vaikuttaa myyjän varasto sekä mm. maantieteelliset seikat. Jos samaa kirjaa on varastossa 30 kpl. hinta kannattaa laittaa alakanttiin että saa kirjat myydyksi. Rauman murteella kirjoitetuista voi Raumalla pyytää "ylihintaa" mutta samat muutaman kympin kirjat on Rauman ulkopuolella (tapauksesta riippuen) muutamia euroja.

Kannattaa myös muistaa, että harvinaisemmista kirjoista antikvariaatti voi pyytää korkeinta mahdollista keräilyhintaa koska jossain vaiheessa kahden tai kolmen vuoden sisällä nuo kirjat joka tapauksessa menee kaupaksi, mutta yksityishenkilön on turha havitella samoja hintoja, paitsi jos jaksaa kaupitella kirjaa 2 - 3 vuotta tai sattuu käymään niinkin hyvä tuuri, että sattuu kohdalle juuri se keräilijä jolta tuo kohde puuttuu.

Jonkinlaista osviittaa nettiantikvariaattien tiedot antaa, varsinkin jos kohteelle löytyy hintatietoja useista antikvariaateista, niiden perusteella saa kohtalaisen hyvän kuvan kirjan arvosta.

Tiedot Suomessa julkaistuista kirjoista, mm. painosten ilmestymisvuodet ja tiedot lisäpainoksista, hyvä käyttökelpoinen sivusto

http://fennica.linneanet.fi/vwebv/searchBasic?sk=fi_FI

Fennica.linneanetin sivusto ei ole täysin kattava ja joissain tiedoissa saattaa olla epätarkkuutta, mutta aiheen laajuus huomioiden tiedot ovat hyvinkin ajantasaisia.

8

780

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • http://www.tori.fi/ tuo kannattaa myös katsoa. Tori.fi toimii Huuto.netin tapaan - ihmiset myyvät vanhoja tavaroitan, esim. kirjoja.
      Itse olen monta kirjaa juuri Huuto.netistä ja Tori.fistä bongannut. Tori.fissä on se hyvä puoli, että sinne ei tarvitse rekisteröityä, niinkuin Huuto.nettiin :)

    • Itse olen käyttänyt www.finlandiakirja.fi -sivustoa. Taitaa olla ainoa suomalainen antikvariaatti, joka on ihan "oikea" verkkokauppa, eli tuotteet oikeasti löytyvät varastosta ja ne saa tilattua verkkopankilla tai Paypalilla. Noissa muissa kun pitää rekisteröityä ja sittenkin maksaminen onnistuu vain sähköpostiviestittelyn kautta. Ainiin, ja isoista kuvista on kummasti apua - niitäkään kun ei tunnut olevan oikein minkäänlaisia näissä suomalaisissa nettidivareissa.

    • KIRJOJEN MYYNTI SUOMI24-PALVELUISSA

      Yleistä kirjallisuudesta -palstalle(kin) aika ajoin "eksyy" kirjojen myynti-ilmoituksia. Muistutan että palsta on tarkoitettu KESKUSTELUUN kirjoista, kirjailijoista ja kirjallisuudesta. Kirjojen myynti-ilmoitukset palstalle TORI.

      http://keskustelu.suomi24.fi/debate/6085

    • Kapo Sulasalmi 19 v

      Perin kaksi harvinaista kirjaa; Kalle Päätalo: IHMISIÄ TELINEILLÄ ja VIIMEINEN SAVOTTA. Mikähän olisi arvo, voisin myytä. Setämies sanoo niten olevan hyvin arvokkaita ja hintavia käytettyinäkin.

      • -parta

        Heko heko. Linkit löytyvät aloituksesta, niiden kautta helposti selviää kuinka hintavia nämä arvoteokset vielä käytettynäkin ovat.


    • viittispä lukea
    • 20e/m

      Arvoisa aitiparta. Tartuit asiaan linkkeinesi. Hyvä homma, koska kyselyt kirjan arvosta eivät ole ainakaan minun mielestäni ihan sitä, haetaan otsikon alta.

      • -parta

        Näinhän se on... Toivoisin että tietoa kirjojen hinnoista/arvosta etsittäisiin ensisijassa muualta, siksi nuo linkit. Kun kyselyä kirjojen arvosta kuitenkin tulee, olen niihin jonkin verran vastaillutkin. Kunhan eivät muodostu palstan pääasialliseksi sisällöksi... Myös arvoa kyselevissä ketjuissa soisi liikuttavan kyseisiin kirjoihin liittyvässä tietoudessa sitten muutenkin.
        -parta


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1605
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      837
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe