Trustbuddy vkcredit-perintä

Hätä kädessä

Trustbuddyn lainani oli mennyt ruotsalaiselle Vkcredit-yhtiölle perintään. Laskussa kerrottiin, että maksusuunnitelmaa voi ehdottaa laskussa annettuun sähköpostiosoitteeseen, mutta lähettämäni viestit tulevat bumerangina takaisin. Myöskään laskussa annettu numero ei vastaa, vaan tuuttaa varattua koko ajan. Kyseessä oli 1. maksumuistutus, ja lainan olen ottanut joulukuussa. Kenelläkään kokemusta ko. firmasta, ja asian etenemisestä? Ja voiko asiasta tulla maksuhäiriömerkintä ilman ensimmäistäkään kotiosoitteeseen lähetettyä paperilaskua? Ko. lainanantajahan ei osoitetta lainaa myöntäessään kysellyt...

57

3055

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6+10

      Ensinnäkään noita Trustbuddyn käyttämiä automaattisia pidennyksiä ei tarvitse maksaa. Ne ovat laittomia. Vkcredit taitaa olla norjalainen. Onkahan heillä toimivaltuuksia Suomessa?

    • Hätä kädessä

      Ainakin Avin mukaan on. Mutta miten sopia maksuista jos ko. firmaan ei saa yhteyttä ja heillä ei ole minusta muuta tietoa kuin tilinumero ja sähköpostiosoite?

      • 6+6

        No jos heillä on perintälupa Suomessa, he voivat täällä periä. Tuosta yhteydenpidosta en tiedä.

        Koita sitä sähköpostia sitten . Perintäyhtiö on kohtuudella oltava tavoitettavissa velallisen tiedusteluja varten , muutoin on kyseessä hyvän perimistavan loukkaus.


      • 22+22
        6+6 kirjoitti:

        No jos heillä on perintälupa Suomessa, he voivat täällä periä. Tuosta yhteydenpidosta en tiedä.

        Koita sitä sähköpostia sitten . Perintäyhtiö on kohtuudella oltava tavoitettavissa velallisen tiedusteluja varten , muutoin on kyseessä hyvän perimistavan loukkaus.

        Niin vielä lisään ettei oikeuteen menosta ole pelkoa ellet ole saanut lain ehtojen mukaista maksuvaatimusta. Ammattimainen Perintäyhtiö ei voi viedä velkaa oikeuteen ellei ole lähettänyt maksuvaatimusta. Velkoja itse voi mennä oikeuteen ilman maksuvaatimustakin.

        Maksuhäiriömerkintä voi tulla 60 päivää eräpäivän jälkeen. Siinä tietääkseni ei muistutksella ole väliä. Sitten siihen että pitääkö perintäyhtiön käyttää paperilaskua vai riittääkö sähköposti en osaa myöskään vastata. Kysy kuluttajavirastosta.


    • Hätä kädessä

      Sain tänään puhelimitse kiinni ihan suomenkielisen henkilön tuolta vkcreditiltä ja hyvässä hengessä sain maksusuunnitelman tehtyä. Ovat vasta aloittaneet toiminnan Suomessa, ja sähköpostiongelmaa ovat korjaamassa.

      • Tauski22

        Miten he voivat periä mitään, kun koko perintätoimistoa ei ole Suomessa, tai ainakaan ei ole rekisteröity.


    • 17+17

      Ei todellakaan ole Suomessa perintälupaa heillä!!

      Heidän y-tunnuksella ei löydy suomessa mitään tietoja.

      • Janne897

        Kyseisellä firmalla on kyllä aluehallintoviraston myöntämä perintälupa.


      • 17+10
        Janne897 kirjoitti:

        Kyseisellä firmalla on kyllä aluehallintoviraston myöntämä perintälupa.

        No milloin se on myönnetty? :)


      • 20+3
        17+10 kirjoitti:

        No milloin se on myönnetty? :)

        Katso täältä listasta. Kyllä se siellä on.

        Ja suome lakien mukaan on perittävä kun kerran suomessa toimivat.


      • 66+99

    • Mtspets

      Mites tuo muuten nyt menee kun heille ei mee viestit perille ja puhelin vaan tuuttaa, niin meneekös nuo trustin lainat Suomen vai Ruotsin perintälakien mukaan?? Aika vaikee sitä kysyä heiltä, kun ei saa kiinni heitä.

      Joku kohta kuitenkin sitä täällä huuta "kysykää heiltä itseltään"!!

      Tuli vaan mieleen, kun kerta Helsingissä energiakuja 3.ssa heillä on toimitila.

      • Jjjjjjj

        Joo jos ei saatana ala kohta kuulumaan vk creditiltä laskua niin vittu menee hermot olisi kiva tietää onko niillä vitun mulkuilla toimi lupaa suomessa jne. Ei todellakaan tarvi maksaa mitään pidennys maksuja koska se on laitonta. Trustbuddy laittanut perintään 16.4.2013 ja mitään ei ole vieläkään kuulunut.


    • trustttt

      Mulle TrustBuddyltä soitti ihan suomalainen henkilö suomalaisesta matkapuhelinliittymästä viime viikolla, kun laina on maksettu tililleni viikon kuluttua hakemisesta 3.6. Joten erääntyi joskus pari viikkoa sitten kai? Ja pyysivät pidentämismaksua 56e välittömästi jotta voidaan kuukaudella pidentää yhteensä 5 tai 6 kertaa ennen kuin koko velka (716e 600e luotolle) lankeaa niskaan.

      Mutta en sitten muuta tiedä.........

      • 1+11

        Automaattiset pidennykset ja sellaiset sopimussakot, joiden johdosta viivästysseuraamukset nousisivat lakisääteistä viivästyskorkoa suuremmaksi ovat korkolain vastaisia. Tästä on markkinatuomioistuimen päätös.


    • asd18

      Onko teille tullut maksullisia tekstiviestejä TrustBuddylta?

    • E.P87

      AIka reippaasti tullut alkuperäiseen 500 euron lainaan kuluja. Yli tonni. 1500e lasku tuli tänään VKCreditiltä.

      • Kusi Kari

        buahhahhhaaaa.... törppö


      • 17+12

        Pyydä tarkka erittely. Mistä he niin paljon ovat kuluja saaneet aikaiseksi?


    • E.P87

      Ruotsinkielisen erittelyn sain josta en saanut mitään selvää. Lähetin sähköpostia takaisin ja pyysin perustelemaan tuhannen euron ylimääräiset kulut.

      • Luotakamuun

        Ja vieläpä Suomen lain mukaan. Ei paljoa auta selitellä Ruotsin laista ....


    • jackiehoudie

      Holy whupidubibubi!

      Ensimmäisenä miksi mennä ottamaan tuollaisista paikoista?
      Toisekseen jos ottaa kannattaa huolehti että sen maksaa ajallaan.
      Kolmanneksi ei muutakuin tsemppiä maksamiseen.
      Neljänneksi eiköhän tuo paikka ole suunniteltu toimivaksi juuri noin. Lypsetään kaikki mahdollinen irti ihmisiltä jotka lankeavat tuommoiseen.

      Viidenneksi se tärkein, lähden huomenna treffeille elämäni naisen kanssa. Itselläni ei ole tämmöisiä ongelmia joten voin olla onnellinen ja iloisin mielin.

      • 3+4

        Ainahan sitä voi vaatia vaikka mitä ja kirjoitella tähtitieteellisiä laskuja. Eihän nämä oikeudessa läpi mene. Maksat sen velan ja heidän "kuluilllaan" voi pyyhkiä persettä.


      • E.K89243
        3+4 kirjoitti:

        Ainahan sitä voi vaatia vaikka mitä ja kirjoitella tähtitieteellisiä laskuja. Eihän nämä oikeudessa läpi mene. Maksat sen velan ja heidän "kuluilllaan" voi pyyhkiä persettä.

        Maksan todelliseen velkaan ainoastana maksimissaan 200e kuluja heidän tililleen. Tiedän kyllä kun olen ottanut puolesta paikasta vippejä mistä vain on saanut niin koskaan myöhästymisestä huolimatta kulut eivät ole nousseet tähtitieteelliseksi, kuten vk-creditillä. Ongelma vain siinä että tällähetkellä perseaukinen vielä jonkin aikaa pari kuukautta niin sitten voin maksaa vasta.


    • vippari

      1.sulla on treffit vasemman käden kanssa 2.elät toimeentulotuella ja ulosottolistasi on pitkä kuin nälkävuosi. 3.todelliset vippaajat ottavat lainaa joka paikasta mistä sitä vain on mahdollista saada

    • jormat1

      nyt meni 200 euron vippi perintään

      pitäs maksaa vkcreditille € 347,87

      Lån 200e
      Lån renter 24e
      Lån etableringsgebyr 37e
      Lån misligholdsgebyr 85e

      mitäköhän noi kulut on? kuullostaako oikeuden mukaiselta?

      • 3+11

        Ne on en automaattiset pidennykset ja myöhästymissanktiot. Laittomia.


      • 6+3
        3+11 kirjoitti:

        Ne on en automaattiset pidennykset ja myöhästymissanktiot. Laittomia.

        Eihän nyt saatanas tuo ole mahdollista??? :O

        Eikös nuo yksipuolliset siirrot ole kiellettyjä?? No, ei ainakkaa oikeudessa mee nuo läpi, jos eivät ite noita poista!!


      • yrityshyvakymppi
        6+3 kirjoitti:

        Eihän nyt saatanas tuo ole mahdollista??? :O

        Eikös nuo yksipuolliset siirrot ole kiellettyjä?? No, ei ainakkaa oikeudessa mee nuo läpi, jos eivät ite noita poista!!

        Mulla oli tuolla laskussa joku ylimääräinen 500 euroa oliko misligholdsgebyr nimikkeellä. Siis alkuperäinen laina oli 500e ja sitten siinä oli pari tuollaista pientä alle 50e suuruista mutta sitten siellä oli seassa tuollainen ylimääräinen 500e kulu.


    • Hanna.

      Miten saa trustbuddy tilin poistettua?

      • siinäse

        itse laitoin niille sähköpostia, ja pyysin poistamaan kaikki tietoni (lainaa ei alkanut kuulumaan, joten kyllästyin). eka tuli automaattivastaus på svenska, parin päivän päästä suomeks ilmoitus, että tietoni on poistettu.


    • Rustbuddy

      Näitä ruotsinkielisiä venkulointeja onkin sitten käräjäoikeudessa varmaan hauska selvitellä, jos ja kun tuo Trustbuddyn perintätoimista kehtaa tollasia käräjille pistää.

      • trust trust

        Laitoin heille sähköpostia ja ilmoitin että en hyväksy ylimääräisiä kuluja mitä laskussa oli. Sain heiltä postia että summat ovat perintäkuluja mutta kerta en hyväksy niitä niin poistavat ne saldosta ja laativat maksusuunnitelman 8 erään. Eli kannattaa laittaa heille sähköpostia ja pyytää poistamaan turhat kulut. Taitavat tietää itsekkin että kulut eivät mene käräjillä läpi jos sinne asti edes laittavat. Luultavasti yrittävät vain kokeilla kepillä jäätä :) Ensimmäinen maksusuunnitelma erä alkaa vasta ensikuussa joten saa nähdä ovatko varmasti poistaneet nuo kulut laskusta.


      • selvitellään

        ***Näitä ruotsinkielisiä venkulointeja onkin sitten käräjäoikeudessa varmaan hauska selvitellä,..***

        Käräjäoikeuksien notaarien ja tuomareiden on Suomessa osattava myös ruotsia. Sitä se pakkoruotsi teettää. Tuomioistuimen kielitaidottomuuteenkaan ei voi luottaa.


    • TYHMÄ JA PERSAUKINEN

      Otin Trustbuddyltä 600 euron lainan elokuussa. Lainan käsittelyssä meni noin viikko. Lainan myöntämisestä lainan maksuun laittoon muutama päivä. Sitten tuli tekstari, että laina on maksettu tilille ja siellä se näkyi seuraavana päivänä.

      Takaisinmaksun suoritin 14 päivän sisällä. Tosin kun 15 päivä alkoi oli tietoihin laitettu 116 euroa kuluja. Tästä sähköpostilla kysyin ja sitten tietoihin ilmestyi, että laina on maksettu takaisin ja asia on ok.

      Sähköposteihin vastattiin 1-3 vuorokauden sisällä.

      Hivenen on kysymyksiä ilmassa tosiaan juu. Rahaa niillä täytyy olla kun ainakin viime kausilla ovat sponsoroineet Jokereiden SM-liigajoukkuetta ja Veikkausliigan FF Jaroa.

    • kuitu

      mä otin tammikuussa tänä vuonna 500e vipin tuolta trustbuddysta ja eka kirje muistutusnimellä tuli 9kk myöhemmin. ja siinä oli kaikkea mahdollisia maksuja.

      renter 60e
      sit joku 40e kulu
      ja perintäkulu vissiin 107e vielä lisäks

      näiten lisäks nää pyyti lainanoton alkupuolella tammikuun aikoihin että pitäs maksaa pidennysmaksuja jotka viestiketjun mukaan on laittomia. oon siis maksanu 2 pidennysmaksua siis niinku 102e yhteensä ja sit nää fuckin korot. pitäs maksaa vielä päälle ja pääoma. fuck. mulle sanottiin suomalaiselta naiselta soitetussa puhelussa että soittavat seuraavalla viikolla takas mut ei oo soittoo vielä kuulunu, et voinko ny sit vaatia että ne 102e mitkä oon maksanu niitä pidennyskuluja niin ne olis jo siitä pääomaa vähentäviä kuluja? eli mulla olis nyt enää velkaa sit 398e?

    • Rambo63

      Itse sain trustbuddyltä ilmoituksen jossa sanottiin että he lähettävät laskun automaattisesti perintään ellei laskua ole maksettu 10 vrk eräpäivästä.
      Tuntuu aika erikoiselta tällainen kiire. Laskun eräpäivä oli 28.11.2013 ja perintätoimistolta tuli perintäilmoitus 9.12.2013. Että tuntuu olevan varsin tehokasta varsinkin kun trustbuddy ei ole lähettänyt ainuttakaan maksumuistutusta.

      • dfshsfd23465

        Mulla oli samanlainen kiire, kiire loppui siihen kun tuli velkomushaaste ja tein siihen vastineen, kiistin liki kaiken paitsi alkuperäisen pääoman ja normaalit muutaman euron kulut...ja toki oikeudenkäyntikulut myönsin myös.
        Meni reilu kuukausi ja nyt tuli sähköpostia joltakin vkcreditin asianajalata että voitaisiinko sopia ja että trustb tulee vastaan kuluissa, haluavat ilmeisesti että maksasin vähintään pääoman eli sen 600€ minkä lainasin.

        Ei siis taida olla ihan Suomen lain mukainen putiikki kun nyt eivät uskalla oikeuteen =)


      • Been there done that
        dfshsfd23465 kirjoitti:

        Mulla oli samanlainen kiire, kiire loppui siihen kun tuli velkomushaaste ja tein siihen vastineen, kiistin liki kaiken paitsi alkuperäisen pääoman ja normaalit muutaman euron kulut...ja toki oikeudenkäyntikulut myönsin myös.
        Meni reilu kuukausi ja nyt tuli sähköpostia joltakin vkcreditin asianajalata että voitaisiinko sopia ja että trustb tulee vastaan kuluissa, haluavat ilmeisesti että maksasin vähintään pääoman eli sen 600€ minkä lainasin.

        Ei siis taida olla ihan Suomen lain mukainen putiikki kun nyt eivät uskalla oikeuteen =)

        Jos voi osoittaa, että on aktiivisesti yrittänyt sopia velan maksamisesta velkojan kanssa, voi myös oikeudenkäyntikulut vaatia velkojan/kantajan maksettavaksi. Oikeudenkäyntikuluja ei kannata suostua suinpäin siis maksamaan. Tokihan oikeudenkäyntikuluja voi vaatia kantajan maksettavaksi perusteluittakin, mutta vaatimuksen läpimeno voipi olla sitten epävarmempaa.


    • mitenpitästoimia

      otin 150euroa velan, tänään tuli lasku 205euroa ja että 26euron maksulla saa pidentää maksuaikaa 30pv. Onko nämä kulut ihan lailliset vai voiko ne kiistää? Kyse ei siis ole perinnästä!

    • arggh

      Soitin eilen kuluttajaneuvontaan noista Trustbuddyn pidennysmaksuista ja lainan lopetusmaksuista.

      Neuvonta selvitteli asiaa, eikä tullut oikein mihinkään tulokseen. Trustbuddy ei ole virallinen lainanantaja, vaan välittäjä. Yksiselitteistä lakipykälää näille "lainanvälittäjille" ei Suomesta vielä löydy.. Pikavippien korkokatot ja luotonantajan laki ei näitä firmoja koske.
      Kehoittivat ehdottomasti varomaan tämänkaltaisia vippipaikkoja erityisesti, koska toiminta on melkoista huijausta, mutta siihen on vaikea vielä puuttua. Sanoivat, että valituksen yhtiöstä voi tehdä, mutta lopputulos voi tällä hetkellä olla lainanottajaa vastaan.

      Elikkä omissa lainoissani 200 400e, kuluja on tullut suunnilleen näinkin hirmuisesti:
      30vrk laina maksettavaa 261e 485e. Plus muutaman kuun pidennysmaksut: pienemmälle lainalle 29e 29e 29e, isommalle 56e 56e 56e. Sitten oli lasku myöhässä -> Trustbuddylta ilmoitus, että lainoihin lisätään 29e 56e pidennysmaksua, koska maksu myöhässä. -> edelleen laskut maksamatta: laitoin viestiä TB:lle mitä nyt maksettavaa ja koska siirtyy perintään: sieltä ilmoitettiin, että ennen perintään siirtämistä isommalle lainalle tulee LOPETUSMAKSUA 100e ja pienemmälle 85e!!

      Nämä ilmoitin tuonne kuluttajaneuvontaan, ja asiaa selviteltyään tosiaan tulivat siihen tulokseen, että TB:n toimintaan on nyt vaikea puuttua, koska yksiselitteistä lakipykälää ei ole vielä asetettu, tuloillaan olisi kyllä! Lainaehdoissa kulut mainitaan, ja vaikkeivat ne ole hyvän tavan mukaiset, eivät ne ole yksiselitteisesti laittomat.

      Muistuttivat kuluttajaneuvonnasta, että kun laina siirtyy TB:ltä ilmoitettuun VK-CREDIT- perintäyhtiölle, pitää olla tarkkana että täältä ei enää mitään ihme kuluja tule! Perintäyhtion kuluille on määritelty laissa, kuinka paljon voivat periä. Jos eivät noudata prikulleen lakipykäliä, niin heti valitusta kehiin! Valittelivat tilannetta TB:n kanssa, mutta vk.creditin PITÄISI toimia kuten normi perintäyhtiö, muuten toimii lainvastaisesti.

      HUH HUH! Voi suomen lakipykälät, kun annatte näiden "firmojen" vielä kukoistaa!

      ps. VK-CREDITiltä tiedustelin lainaani ja kerroin kuluttajaneuvonnan puhelusta.. Arvatkaas tuliko vastausta? :D Saas nähdä löytyykö senkin takaa jokin huijarifirma, onneks siinä kohtaa on jo laki mikä määrää. Nih.

    • huhhuh joo !

      Aika huuhaata ja hampaatonta toi kuluttajaviraston touhu, ollut aina ! Jos lakitupaan mennään niin ihan samalla viivalla toi on muidenkin firmojen kanssa

      VAI:

      Pankki on vain lainan välittäjä = se välittää ihmisten sinne laittamia rahoja lainoina
      Pikavippifirma on vain lainan välittäjä = se vain välittää sijoittajien sijoittamia rahoja

    • eemeli4

      Itse soitin viikko sitten samaisesta aiheesta ja sanoivat että automaattisia pidennysmaksuja ei tarvitse maksaa, ja tästä kun lähetin sähköpostia trusbuddylle poistivat pidennyskulut laskuista

    • semmoista

      Tämmöstä sain vk-creditiltä, koskien 400e 200e lainojani

      Hei,

      Kiitos yhteydenotosta.

      Sinulla on kaksi perittävää saatavaa, joiden yhteenlaskettu velkasaldo on 945,86 euroa. Molemmista saatavista on teille 29.1.2014 lähetetty maksumuistutus postitse.

      Toimimme asiakasyrityksemme TrustBuddy Ab:n asiamiehenä tässä asiassa. TrustBuddy Ab ja sen verkkosivu TrustBuddy.com muodostavat internetissä toimivan asiakaspalvelujärjestelmän, joka välittää yhteydenottoja jäsentensä välillä siten, että nämä voivat antaa ja ottaa lainaksi rahavaroja toisiltaan. Kyseessä ei siis ole kuluttajasaatava elinkeinoharjoittajalta kuluttajalle, vaan ns. vertaislaina. Lainasopimus on kahden kuluttajatahon, lainanottajan ja yhden tai useamman lainanantajan välinen sopimus, jolla myönnetään rahalaina lainanottajalle TrustBuddyn verkkosivun välityksellä.



      Palautteenne johdosta haluamme korostaa, että kyseessä ei siis ole saatavien perinnästä annetussa laissa tarkoitettu kuluttajasaatava, vaan Trustbuddy Ab:n sopimusehtoihin (käyttöehtoihin) perustuvat kulut, jotka lainanottaja on lainaa ottaessa hyväksynyt (linkki: https://trustbuddy.com/fi/tietoa_meista/kayttoehdot/ . Näin ollen asiassa ei myöskään tule soveltaa mainitun lain 5 ja 5a §:ssä kuluttajasaatavan maksuvaatimukselle asetettuja vaatimuksia koskevia säännöksiä.



      VK Credit Oy on vastuullinen perintätoimintaa harjoittava yritys, joka pyrkii jatkossa ottamaan huomioon saamansa palautteen. Noudatamme luonnollisesti Suomen perintälain mukaisia sääntöjä, mm. perintäkulujen määrästä. Toistaiseksi perintäkulumme sisältyvät maksumuistutuksissa mainittuihin 5 euron mustutuskuluihin. Järjestyksen vuoksi toteamme vielä, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt VK Credit Oy:lle toimiluvan perintätoiminnan harjoittamiseen 26.6.2013 alkaen. Asian voitte tarkistaa esimerkiksi aluehallintoviraston verkkosivuilta löytyvästä voimassa olevien perintätoimen lupien luettelosta (linkki:http://www.avi.fi/documents/10191/111919/Perintatoimistot_luettelo.pdf/6871c5f6-09ad-47ea-bbde-d689bec4d251).

    • trulli

      ilmoitettu on trusbybuppelin toiminnasta ym vk creditin luvat menee heiltä

    • Hädässä

      Hei,

      Minulla on sellainen ongelma ko. firman kanssa, että lainasin pe 6.6.2014 vahingossa 2 x 100 e lainan (sivut olivta sekavat) ja minulle ei tullut koskaan "laina hyväksytty" viestiä.. eikä rahoja ole koskaan tullut tililleni...
      Katsoin Trustbuddyn kohdasta "omat sivut" status että rahat olisivat siirtyneet tililleni.. ja 27 e lisätty summiin... ??

      Olen yrittänyt olla yhteydessä asiakaspalveluun, mutta he eivät vastaa enään minulle...

      Enhän ole velvollinen maksamaan mikäli maksumuistutuksia tulee, koska rahat eivät koskaan ole tulleet tililleni ?

    • kjhgfd

      VK CREDIT OY Teknobulevardi 3-5
      01530 Vantaa
      2544893-6 on oikea yritys ja palvelua kyllä saapi ihan suomeksi ja on auki 09-17 ma-pe. on myös mahdollista tehdä velkajärjestely/maksusuunnitelma. olkaa hyvät!!!!1

    • mikkomäki

      Minulla on sellainen ongelma ko. firman kanssa, että lainasin pari viikkoa sitte vahingossa 200 e lainan (lainaehdot sekavat) ja minulle ei tullut koskaan kirjeitse vahvistusta, että olin ottanut lainan. Rahat ilmeisesti tulivat tililleni, mutta enhän minä jokaista maksua ala seuraamaan ja ne olivat menneet sekaisin muiden tulojeni kanssa.
      Olenko oikeassa, että norjalaisten on nyt turha yrittää periä mitään, koska en edelleenkään ole saanut KIRJALLISTA VAHVISTUSTA siitä, että olen todella ottanut lainan. Ihme touhua !!!!!

    • velaton

      Mä otin trustbu.3500€ vipin .Nyt tuli eka lasku 8viikon päästä ,3895€.Maksoin pois,pikku juttu kun pikku summa,halpaa.Kandee ottaa!

    • perkuliii

      Kuulemma laskua ei koskaa viedä ulosottoon koska ei ole kannattavaa ja voivat pitää laskua vk credit perinnässä vaikka loputtomiin pitääkö paikkansa? Eli velka ei koskaa vanhene?

    • kagi

      Onko firma nyt iha kusetusta, ei kannata maksaa heille?

    • pikavipit_helvettiin
    • dffdvvcc

      Jaahas, maaliskuussa on napsahtanut maksuhäiriömerkintä 2 VUOTTA vanhasta asiasta. En riidauttanut asiaa, joten oletin, että se olisi mennyt Ulosottoon. Ulosottovelat maksoin kaikki pois ja aloitin puhtaalta pöydältä.. Oletin, että tämä Trustbuddy olisi ollut myös maksettu. Mutta näemmä tämä asia olikin jäänyt roikkumaan ja päätös tuli vasta nyt.

      Ei yhteydenottoa käräjäoikeudelta tai velkojalta yli 2 vuoteen. Ei maksupyyntöä tai ulosotossa velkaa, silti tuli maksuhäiriömerkintä.

      Kyllä ottaa päähän.

      Nyt taas saa jännitellä, miten käy opintojen, kun opintolaina jäissä uuden merkinnän takia ja valmistuminen vuoden päästä.

      • dffdvvcc

        Niin ja hyväksyn kyllä tuon maksuhäiriömerkinnän, mutta mielestäni se pitäisi merkata 2 vuoden taakse. En riidauttanut asiaa, joten merkintä olisi pitänyt tulla heti!!


      • einytihannoinkaan

        Minkä lain mukaan?

        Velkojalla ei ole mitään velvollisuutta haastaa käräjäoikeuteen.
        Ulosotostahan olisit saanut pyytämällä kyllä listan että mitä velkoja on avoinna, siitä olisit nähnyt, että Trustbuddy ei ole mukana, niin ei olisi tarvinnut olettaa.


      • SelvitäAsia
        dffdvvcc kirjoitti:

        Niin ja hyväksyn kyllä tuon maksuhäiriömerkinnän, mutta mielestäni se pitäisi merkata 2 vuoden taakse. En riidauttanut asiaa, joten merkintä olisi pitänyt tulla heti!!

        Saitko aikanaan laskun? Oliko trustbuddy laittanut asian vireille ennen konkurssiaan? Oletko ollut yhteydessä käräjäoikeuteen?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3537
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1650
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe