SM-LIIGASTA 16 Joukkueen sarja

SPORT TUTO LIIGAAN

Sm-liiga sais laajentuu 16 joukkueesen. Mestiksestä tulisi kaksi joukkuetta sitten tehtäsin uusi joukkue liigaan.

31

294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4567890

      Samantien se Mestis ja sm liiga yhdistyis nii vois sanoo liigaks

    • Frank S.

      Ei - jo nyt on liikaa joukkeita kehissä, ja joudutaan venyttämään sääntöjä sarjan pitämiseksi edes jotenkin tasaisena. Parempi olisi kymmenen joukkueen liiga ja kaksi huonointa karsii mestiksen kahden parhaan kanssa.

    • rane7

      Taitaa ketjun aloittaja olla Ilves-fani. 16-joukkueen sarjassa ois pienempi mahdollisuus joutua karsimaan, joka vuosi. Ensin voitas siihen 12 jengiin supistaa. Sen jälkeen oli hyvä kahden liiga-joukkueen ja kahden Mestis-joukkueen karsintasarja.

    • Sm-liigasta

      Sm-liigasta tulisi kovempi sarja.Liigaan tulisi enemmän pelaajia sitten voisi tulla khl:stä tulisi niitä jotka eivät sielä onnistu tai nhl:stä jotka eivät onnistu siellä tai ei halua mennä farmiin.Sm-liigasta kuuluisi enemmän maailmalle jotkut eivät edes tiedä että semmoinen liiga on.Tänne tulisi enemmän kiinostusta ja halua tulla pelaamaan.

      • PATASYDÄN SYKKII

        Oon iha porilainen ässäfani


      • dsgsdgsdgdsgsdggdg

        Ai liigan tunnettavuus maailmalla lisääntyy sillä, että otetaan liigaan jotain jukureita ja sportteja. Eli joukkueita jotka eivät pärjänneet karsinnoissa mitenkään. Turha ottaa liigaan joukkueita jotka eivät pysty pelaamaan liigatasolla


      • 10-14

        Ei onnistu noin. Ei riitä rahoitus eikä pelaajat.


    • kaaleppi7

      Niinpä tietysti, pitihän se arvata

    • radikaali ehdotus

      Jääkiekon SM-liigassa 20 joukkueen kaksinkertainen runkosarja --> à 38 ottelua. Kolmelle parhaalle joukkueelle sijoitusten mukaisesti kulta-, hopea- ja pronssimitalit sekä omat osuudet kuluvan kauden runkosarjan pääpotista. Joukkueista 12 parasta kuluvan kauden Suomen CUP -turnaukseen, muut kahdeksan suomalaiseen Cup of Hope -turnaukseen.

      Suomen CUP:ssa 12 joukkueen kaksinkertainen alkusarja, jonka lisäksi joukkueiden keskinäiset kohtaamiset runkosarjassa vaikuttavat myös Suomen CUP:n sarjataulukkoon. Näin ollen jokaiselle joukkueelle 22 pelattavaa ottelua ja 44 sarjataulukkoon vaikuttavaa ottelua. Kahdeksan parasta turnauksen pudotuspeleihin, muiden joukkueiden turnaus päätökseen jo alkusarjan päätyttyä. Alkusarjan voittajalle oma osuus turnauksen pääpotista.

      Turnauksen pudotuspeleissä ottelupareittain puolivälierät, välierät ja finaali. Otteluparit kullekin kierrokselle alkusarjan mukaan. Mitä parempi sijoitus alkusarjassa, sitä heikommin sijoittuneen mukana olevan joukkueen saa vastaansa. Jokainen kierros paras seitsemästä -periaatteella niin, että ottelusarjojen 1., 4. sekä 5. ja 7. ottelut alkusarjassa paremmin sijoittuneiden joukkueiden kotikentillä. Finaalisarjan voittajalle mestaruuslaatat ja mestaruuspokaali sekä oma osuus turnauksen pääpotista.

      Cup of Hope -turnauksessa kahdeksan joukkueen kaksinkertainen alkusarja, jonka lisäksi joukkueiden keskinäiset kohtaamiset runkosarjassa vaikuttavat myös Cup of Hope -turnauksen sarjataulukkoon. Näin ollen jokaiselle joukkueelle 14 pelattavaa ottelua ja 28 sarjataulukkoon vaikuttavaa ottelua. Tämän sarjan neljä parasta turnauksen pudotuspeleihin, ja alkusarjan voittajalle oma osuus turnauksen pääpotista. Jos liigan ulkopuolelta löytyy tarpeeksi potentiaalisia joukkueita liigaan, järjestetään niitä joukkueita varten karsinnat. Karsintoihin ottaa osaa myös Cup of Hope -turnauksen jumbo.

      Turnauksen pudotuspeleissä välierät ja finaali. Molemmat kierrokset paras seitsemästä -periaatteella niin, että ottelusarjojen 1., 4. sekä 5. ja 7. ottelut alkusarjassa paremmin sijoittuneiden joukkueiden kotikentillä. Välierissä alkusarjan voittaja vastaan neljäs, ja alkusarjan toinen vastaan kolmas. Näiden parien voittajat finaaliin. Finaalin voittajalle oma osuus turnauksen pääpotista.

      Karsintojen formaatti tietysti riippuisi osallistuvien joukkueiden lukumäärästä. En nyt lähde sen tarkemmin spekuloimaan, mikä olisi sopivin määrä. Riippuisi täysin siitä, kuinka monella joukkueella on liigan ulkopuolelta potentiaalia pyrkiä nousua. Kuitenkin karsinnat voitaisiin pyrkiä pelaamaan mahdollisimman paljon ottelupareittain. Tarvittaessa lyhyehkö alkusarja ennen pudotuspelejä.

      Mutta tämä nyt on aika raaka ehdotus, joka tuskin toteutuu koskaan.

      • Rauno Repo

        LÄÄKKEET!


    • Rauno Repomies

      Ilmeisesti ketjun aloittajan toive 16 joukkueen 1ügasta lienee mahdollinen lähivuosina. Viime päivinä saimme tiedon uutisista, kuinka KooKoo nousee kyseiseen sarjaan. Kukaan ei ilmeisesti kuitenkaan putoa. Näin ollen kaudella 2015-2016 1ügassa on 15 jääkiekkoseuraa. Mikäli kauden 2014-2015 hakee paikkaa 1ügaan ja täyttää kriteerit, pelannee 1ügassa tämä 16 jääkiekkoseuraa kaudella 2016-2017. Ainakin jos yksikään seura ei tipu sitä ennen.

      Kun muuten 1ügassa pyritään saamaan 60 ottelua per seura runkosarjan aikana, olisi se 15 seuran liigassa yksinkertaisempaa. Kolmessa viiden seuran välisarjassa pelattaisiin viisinkertaiset sarjat, jonka lisäksi muiden välisarjojen seuroja vastaan pelattaisiin neljä kertaa. Toinen vaihtoehto olisi jakaa seurat viiteen kolmen seuran välisarjaan. Tällöin kunkin välisarjan sisäisesti pelattaisiin kuusinkertaiset sarjat ja muiden välisarjojen seuroja vastaan pelattaisiin neljä kertaa. Kolmas vaihtoehto on se, että minä pidän suuni kiinni ja annan muiden hoitaa tehtävänsä.

      • ja SaiPa voittaa...

        Paras olisi 15 joukkuetta, nelinkertainen sarja eli 60 matsia/jengi.
        Eniten pisteitä kerännyt jengi olisi mestari. Näin jokaisella matsilla olisi merkitystä.

        Kuten katsojamääristä näkyy, nyt ei ketään kiinnosta syys/marraskuun höntsäilyt.
        Play-off ym.pelleilyt, ne on pelkkää rahastusta.


      • ja SaiPa voittaa...
        ja SaiPa voittaa... kirjoitti:

        Paras olisi 15 joukkuetta, nelinkertainen sarja eli 60 matsia/jengi.
        Eniten pisteitä kerännyt jengi olisi mestari. Näin jokaisella matsilla olisi merkitystä.

        Kuten katsojamääristä näkyy, nyt ei ketään kiinnosta syys/marraskuun höntsäilyt.
        Play-off ym.pelleilyt, ne on pelkkää rahastusta.

        Siis, 16 joukkuetta, nelinkertainen sarja, 60 ottelua.
        No, SaiPa voittaa silti vaikka olisi 28 joukkuetta.


      • Rauno Repomies
        ja SaiPa voittaa... kirjoitti:

        Siis, 16 joukkuetta, nelinkertainen sarja, 60 ottelua.
        No, SaiPa voittaa silti vaikka olisi 28 joukkuetta.

        Tuo toki toisi runkosarjaan merkitystä sarjataulukon kärkipäähän. Mutta jos olet menettänyt mahdollisuutesi mestaruuteen ennen kuin olet pelannut vaikkapa 50 ottelua tuosta 60, mitä panosta sinulla enää on pelata kautta loppuun? Olen toki myös sitä mieltä, että runkosarjassa menestymistä pitäisi muistaa nykyistä enemmän. Mutta miten, se on se olennainen kysymys.

        Toisaalta voisi kuvitella, että runkosarjan kolme parasta seuraa palkittaisiin sijoitustensa mukaisesti kulta-, hopea- ja pronssimitalein. Ja jotta ei voitaisi puhua, että mitaleiden arvo laskee, voitaisiin kyseiset seurat palkita jonkinlaisilla rahapalkkioillakin tms. Sitten vaikkapa vähän yli puolet pleijareihin. Tällöin siis eivät siis välierissä tippuneet pelaisi keskenään jostain pudotuspelien kolmannesta sijasta. Pelkästään finaalisarjan voittaja palkittaisiin pudotuspeleissä menestymisestä.


      • seinähullu
        ja SaiPa voittaa... kirjoitti:

        Siis, 16 joukkuetta, nelinkertainen sarja, 60 ottelua.
        No, SaiPa voittaa silti vaikka olisi 28 joukkuetta.

        Jos jääkiekon SM-liigassa pelaisi jostain kaudesta lähtien 16 jääkiekkoseuraa, voitaisiin peluuttaa nelinkertainen runkosarja. Tämän lisäksi voitaisiin palauttaa jääkiekon Suomen CUP takaisin ohjelmistoon, jota pelattaisiin runkosarjan rinnalla. Otteluparit ratkottaisiin edeltävän kauden runkosarjasijoitusten mukaan. Kun jokainen joukkue on pelannut runkosarjsta 15 ottelua, pelattaisiin neljännesvälierät. Niihin osallistuisivat kaikki 16 seuraa. Neljällä otteluvoitolla puolivälieriin. Kun kaikilla joukkueilla on 30 ottelua runkosarjan puolesta pelattuna, pelattaisiin puolivälierät. Neljällä otteluvoitolla välieriin. Kun kullakin joukkueella on pelattuna 45 ottelua runkosarjassa, pelattaisiin välierät. Neljällä otteluvoitolla finaaliin. Runkosarjan päätyttyä pelattaisiin finaali. Neljällä otteluvoitolla voittaisi finaalin lisäksi jääkiekon Suomen CUP:n. Jääkiekon Suomen CUP:n voittaja ja runkosarjasta kolme muuten parasta pääsisivät seuraavan kauden CHL-turnaukseen.


    • <<<<

      23 JOUKKUETTA OIS HYVÄ.. ITTEKKI TAIAN MENNÄ VAST MARRAS-JOULUKUUN VAIHTEES PELEIHIN

      • hurrikaani11

        Liigaa pitäisi jatkaa 13 joukkueella.
        Sport takaisin mestikseen ei mitään asiaa tähän sarjaan.
        Pelicans tai Ilves myös mestikseen ja 12 sarjaan.


    • Katsojamäärät ylös!

      Eikö ketään kiinnosta SM-liiga, kun kaikkien matsien katsojamäärät on jääny alle tavoitteiden. Ite ainakin oon melkein koukussa SM-liiga peleihin, mutta johtuuko se tuomareista vai pelaajista, kun peleissä ei taistella niin täysillä siitä kiekosta, vaan mennään vaan pikkusen ronkkimaan sitä.

    • sarana55

      Ensi kaudella Sport lyö HPK:N ja SAIPAN tullen mennen. Menestyi nyt niin hyvin.

    • Reuno_Rapomies

      Tulevaisuuden 1üga:

      20 joukkuetta. Kaksi konferenssia. Molemmissa kymmenen joukkuetta. Kummassakin konferenssissa kaksi divisioonaa. Jokaisessa divisioonassa viisi joukkuetta. Kunkin divisioonan sisäisesti kuusinkertainen sarja. Tämän lisäksi neljä kertaa muita saman konferenssin joukkueita vastaan. Vastakkaisen konferenssin joukkueita vastaan kaksi kertaa. Näin 64 ottelua per joukkue runkosarjassa. Kunkin divisioonan kaksi parasta kuluvan kauden pudotuspeleihin. Divisioonien jumbot playout-peleihin.

      Pudotuspeleissä ottelupareittain kolme kierrosta. Kukin kierros paras seitsemästä. Puolivälierissä otteluparit konferenssien sisäisesti. Divisioonien voittajat vastaan toisen divisioonan kakkoset. Voittajat välieriin, hävinneet kesälomille. Välierät edelleen konferenssien sisäisesti. Voittajat finaaliin, hävinneet kesälomille. Finaalisarjan voittajalle 1ügan mestaruus.

      Playouteissa ottelupareittain kaksi kierrosta. Molemmat kierrokset paras seitsemästä. Avauskierros konferenssien sisäisesti. Voittajat kesälomille, hävinneet toiselle kierrokselle. Toisen kierroksen voittaja kesälomille, hävinnyt 1ügan karsintoihin.

      Karsinnoissa ottelupareittain kolme kierrosta. Kukin kierros paras seitsemästä. Avauskierroksella alemman sarjan kuusi parasta joukkuetta. Voittajat toiselle kierrokselle, hävinneet alempaan sarjaan. Playoutin hävinnyt 1üga-joukkue mukaan toiselle kierrokselle. Voittajat päätöskierrokselle, hävinneet alempaan sarjaan. Päätöskierroksen voittaja seuraavan kauden 1ügaan, hävinnyt alempaan sarjaan.

    • seinähullu

      Ketjun avaajan toive 16 joukkueen 1ügasta toteutuu vuoden 2016 syksyllä alkavalla kaudella. Ainakin näillä näkymin, kun Mikkelin Jukurit nousee sarjaan eikä sieltä ilmeisesti yksikään seura putoa.

      1ügan päättäjistöstä puhuttiin, että lohkojaot sun muut eivät vielä ole seuraavaksi kaudeksi päätetty. Nykyinen ottelumäärä per joukkue runkosarjassa olisi kuitenkin ensi kaudella helpompi toteuttaa kuin koskaan, nimittäin nelinkertaisella sarjalla. 16 joukkueen liigassahan se teettäisi 60 ottelua per joukkue. Toisaalta voisi olla eri asia, jos liigan päättäjät haluavat vielä nostaa tuota joukkuekohtaista ottelumäärää tai kenties laskea. Tosin tuo ottelumäärän laskeminen tuskin tulee toteutumaan. Kuusi parasta runkosarjasta suoraan puolivälieriin, seuraavat neljä Lomarengas-kierrokselle ja loput kuusi runkosarjasta suoraan kesälomille lienee sitten se formaatti, kun runkosarja on vuoden 2017 kevättalvella saatu pakettiin? Tai jos karsinnat palaavat kuten jo aikoinaan sanottiin 16 joukkueen liigan mahdollisesti täyttyessä, menisi runkosarjan viimeinen karsintoihin. Viisi joukkuetta Lomarenkaan ja karsintojen välimaastossa sitten suoraan kesälomille?

      • 188A

        "16 joukkueen liigassahan se teettäisi 60 ottelua per joukkue. Toisaalta voisi olla eri asia, jos liigan päättäjät haluavat vielä nostaa tuota joukkuekohtaista ottelumäärää..."

        Ei olisi mikään ihme, jos sm-liiga päättäisi nostaa vielä ottelumäärää. Voisivat perustaa vaikka välisarjan välisarjan (8paikallispeliä), jolloin pelejä tulisi 70/ joukkue kaudessa, ja jotta kaikilla olisi varmasti jääkiekkoähky.


    • 188A

      Miksi jääkiekossa yleensäkin pelataan runkosarja, jos sen tulokset lopussa mitätöidään ja runkosarjan ykkönen saattaa lähteä kesälomille heti 1/2-välierissä. Mitä hyötyä silloin on ollut runkosarjan voitosta?

      Tai toisinpäin; mitä järkeä jääkiekossa on pelata pudotuspelejä?

      • seinähullu

        Joukkuemäärä on paisutettu niin suureksi, että pakko on antaa myös selvästi heikommin sijoittuneillekin mahdollisuus mestaruuteen runkosarjan päätyttyäkin. Jos joukkueita on korkeintaan kymmenen per kausi, voisi pelkkä runkosarja riittää mestaruuden selvittämiseen. Tällöin kolme parasta voisivat saada sijoitustensa mukaisesti kulta-, hopea- ja pronssimitalit. Nuo seurat Suomesta sitten mukaan myös seuraavan kauden CHL:ään. Samalla kymmenes tippuisi seuraavaksi kaudeksi suoraan alemmalle sarjatasolle, jonka voittaja nousisi vastaavaksi kaudeksi suoraan ylemmälle sarjatasolle. Ylemmän sarjatason kahdeksas ja yhdeksäs pelaisivat karsintoja alemman sarjatason vaikkapa toisen ja kolmannen kanssa.


      • seinähullu

        Toisaalta raha on myös merkittävässä roolissa siihen, miksi pelataan pitkä runkosarja ja siihen päälle pleijarit. Tavallaan pleijarit tuovat oman mausteensa ainakin jääkiekkoon. Runkosarjan merkitystä pitäisi kyllä toisaalta korostaa niin, ettei siinä menestyminen mitenkään unohtuisi tai nollaantuisi pleijareihin lähdettäessä.

        Muistaisin lukeneeni jokunen vuosi takaperin Jatkoajan forumilta ehdotuksen, että runkosarjan voittaja pääsisi suoraan välieriin. Seuraavat kuusi pelaisivat keskenään puolivälierät. Tämä toisi runkosarjan voittajalle tiettyä porkkanaa, kun CHL oltiin tuolloin kuopattu. Näin runkosarjan merkitys kyllä nousisi, varsinkin sen voitto.

        Niinkin on ehdotettu, että runkosarjan rinnalla pelattaisiin jääkiekon Suomen Cup. Otteluparit siihen määräytyisivät edeltävän kauden runkosarjasijoitusten mukaan. Tuo voisi olla jo jotain, jos jääkiekon SM-liigakaudella pelattaisiin runkosarja ja sen rinnalla ottelupareittain tuo CUP. Voisivat runkosarjan voittaja ja jääkiekon Suomen Cupin voittaja mennä seuraavan kauden CHL:ään. Ja jos sama seura voittaa samalla kaudella Suomen CUP:n ja runkosarjan, siirtyisi toinen CHL-paikka jääkiekon SM-liigan sisäisesti runkosarjan kakkoselle.


    • 188A

      Joko sm-liigassa muuten pääsee 12 joukkuetta play-offiin, jotta kaikilla on mukavaa? Onko se mennyt jo niin pellesarjaksi?

      Entä miksi sm-liigaa on laajennettava tasoa heikentävästi?

      Miksi sm-liiga ei ole avoin sarja, vaan suljettu "herrakerho"? On todella typerää ja sarjan mielenkiintoa latistavaa, kun ei ole lainkaan jännitystä siitä, kuka tippuu. Kaikenhuipuksi 12 joukkuetta play-offiin, jotta kenellekään ei tule paha mieli, joka sekin laskee urheilullisuutta ja jännitystä.

    • seinähullu

      Jostain syystä itseäni kiehtoisi malli, jossa runkosarja pelattaisiin vain 12 joukkueen voimin, josta kahdeksan parasta menisivät pudotuspeleihin ja viimeinen karsisi alemman sarjatason parhaimpien kanssa. Pronssipeliä ei pelattaisi, vaan kulta-, hopea- ja pronssimitalit jaettaisiin runkosarjan kolmelle parhaalle tai jätettäisiin täysin jakamatta. Pudotuspelit voittavalle joukkueelle pysyvät ja henkilökohtaiset mestaruuslaatat, mestaruuspokaali seuraavan liigakauden runkosarjan päätökseen asti ja oma osuus pääpotista mestariseuran omaan käyttöön. Runkosarjan voittanut seura saisi oman osuutensa pääpotista. Tosin jos nuo kullat, hopeat ja pronssit jaettaisiin runkosarjan kolmelle parhaalle, voisivat myös runkosarjan kakkonen ja kolmonen saada omat osuutensa pääpotista. CHL:ään sitten 2-4 seuraa riippuen siitä, palkitaanko runkosarjasta vain voittaja vaiko kolme parasta.

      Toisaalta sekin kävi mielessä, jos runkosarjan kolme parasta saisivat sijoitustensa mukaan kulta-, hopea- ja pronssimitalit. Nämä joukkueet saisivat suoran paikan CHL:ään, jonka lisäksi neljännestä paikasta käydään karsinnat runkosarjan sijoille 4-7 sijoittuneiden joukkueiden kesken. Joukkueet sijoilta 11 ja 12 sitten karsimaan alemman sarjan parhaimpien kanssa. Mutta tuskinpa näistä ehdotuksistani mikään tulee koskaan toteutumaan. Tai jos joku toteutuisi, olisi se yksi maailman suurimmista ihmeistä.

    • seinähullu

      Tiedä sitten, toteutuuko kuitenkaan tuo 16 joukkueen 1üga ainakaan ensi kaudeksi. Jukurit toki nousee, sitä ei ainakaan tietääkseni ole peruutettu. Mutta Bluesin tilanne lienee melko varmasti sellainen, että Espoossa ei ensi kaudella 1ügaa pelata. Näin ollen joukkuemäärä pysyisi ensi kaudellakin 15 joukkueessa. Ellei sitten vaikkapa TuToa päätetä nostaa näin lyhyellä varoitusajalla 1ügaan. Tosin varteenotettavia vaihtoehtoja voisivat olla myös Hokki ja Jokipojat. K-Vantaa voisi olla muuten, mutta jos nykyiselläänkin on hankala pitää pääkaupunkiseudullakin yhtä KHL-jengiä ja samaan aikaan kahta 1üga-jengiä, olisi vantaalainen 1üga-jengi vähintään yhtä epätodennäköistä kuin yhden espoolainen. Mutta aika näyttää, kuinka käy. Nostetaanko ensi kevään Mestis-mestari sitten yhden siirtymäkauden jälkeen 1ügaan vai palaako Jokerit 1ügaan? Vai tapahtuuko jotain muuta?

    • tovon et jokipojat tai tuto tulis liigaan... k-vantaan nousu ei uskottava

    • niinpä_niin

      16 seuran suljetussa SM-liigassa olisi hankala saada kaikille panosta koko runkosarjan ajaksi. Jos nykyiseen malliin 10 parasta menisivät pudotuspeleihin, jäisi niiden ulkopuolelle peräti kuusi seuraa kausittain. Tyhjennysmyyntiriski kasvaa. Jos SM-liigassa halutaan peluuttaa 16 seuraa per kausi, mielestäni parhaiten saataisiin panosta päästämällä nykyiseen malliin toki sen kymmenen seuraa pudotuspeleihin. Tällöin seuraavat kolme päättäisivät kautensa runkosarjaan ilman putoamisen tai karsimisen pelkoa. Seurat sijoilta 14 ja 15 jatkaisivat kauttaan karsintoihin, kun taas kuudestoista vaihtaisi kakkostason mestarin kanssa automaattisesti sarjatasoa. SM-liigan karsintoihin osallistuisivat kakkostason kakkonen ja kolmonen, jolloin mukana olevat neljä seuraa jaettaisiin kahteen ottelupariin. Kun pudotuspelit pelataan nykyisellään pääasiassa paras seitsemästä -periaatteella, otettaisiin se käyttöön myös karsinnoissa. Mutta hankala tätä olisi varmaan toteuttaa. Ensin pitäisi saada, mielellään Mestiksestä, yksi seura mukaan 1ügaan, jonka jälkeen pitäisi olla kakkostasolla riittävästi potentiaalisia seuroja. Potentiaalisia sikäli, että millä tahansa seuralla olisi kauden päätteeksi rahkeet nousta SM-liigaan joko suoraan sarjatason voiton kautta tai viimeistään karsintojen jälkeen. Mutta lienee nykyisellään mahdotonta...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe