Apua! :(

Auttakaa__

Olen 15-vuotias tyttö, kello on vähän vajaa neljä yöllä, ja sydän tykyttää kuin viimistä päivää, henkeä ahdistaa ja kädet vapisee. Väsyttää mutta en saa unta, koska sydän hakkaa häiritsevän nopeasti ja voimakkaasti. Tää kaikki alko eilen, kun iski hirveä stressi/paniikki, siitä lähtien on sydän hakannu. Kerran ennenki käyny näin. Tuntuu oikeesti että teen kuolemaa täällä ku sydän hakkaa, en saa henkeä, ahdistaa ja itkettää, mutta en viitti mennä herättämään porukoita, koska mitä me nyt yöllä tehtäis..

Mistä ihmeestä vois olla kyse? Käin on käyny kerran ennenkin, kun viimeks tuli tää niin meni ohi parissa päivässä, sillon ei ollu kylläkään hengenahdistusta, mutta sydän hakkas tätäkin kovempaa. Yleensä leposyke alle 60, mutta nyt lähmmäs sataa. Mitä pitäis tehdä, huomenna lääkäriin vai?

14

129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä

      Oletko miettinyt että sinulla voi olla ahdistuskohtaus?
      Ainakin kaikki mitä kuvailit voisi viitata siihen.

      • keskustelunalottaja__

        Hyvin mahdollista, tosin tää on kestoltaan ollu vaan paljon pidempi mitä tollaset yleensä. En vaan osaa rentoutua, koska nyt stressaan tätä korkeeta sykettä, joka ei laske, koska stressaan.. Onko tuo paniikkikohtaus semmonen että siihen pitäis jotain hoitoa hakea?


      • Samoja oireita
        keskustelunalottaja__ kirjoitti:

        Hyvin mahdollista, tosin tää on kestoltaan ollu vaan paljon pidempi mitä tollaset yleensä. En vaan osaa rentoutua, koska nyt stressaan tätä korkeeta sykettä, joka ei laske, koska stressaan.. Onko tuo paniikkikohtaus semmonen että siihen pitäis jotain hoitoa hakea?

        Vedät keuhkot täyteen ilmaa ja puhallat sitten suun kautta piiittkkääään ulos siten kuin puhaltaisit pilliin, puhallat niin pitkään kun pystyt. Tämä yleensä autaa palauttamaan sykkeen. Tai sitten kylmällä vedellä peset kasvot joka saa myös aikaan että syke tasantuu.


      • Keskustelunaloittaja___
        Samoja oireita kirjoitti:

        Vedät keuhkot täyteen ilmaa ja puhallat sitten suun kautta piiittkkääään ulos siten kuin puhaltaisit pilliin, puhallat niin pitkään kun pystyt. Tämä yleensä autaa palauttamaan sykkeen. Tai sitten kylmällä vedellä peset kasvot joka saa myös aikaan että syke tasantuu.

        Eipä auttanut tuokaan, kun syke on jo kolmatta päivää noin korkea - ei ole vieläkään laskenut :(


    • gjh888

      Juo vettä ja laita nukkumaan.

    • Keskustelunaloittaja____

      Hmm, voisko kyseessä olla anemia tai jotain, koska pitkään olen ollut erittäin väsynyt, ja nyt on tullut näitä epämääräisiä sykkeennousuja. Lisäksi huulet on olleet tosi kuivat, on ollut hengenahdistusta, ruokahaluttomuutta, ajoittaista päänsärkyä, hieman normaalia suurempaa hiustenlähtökin, hermostuneisuutta - ja nämä kaikkihan ovat anemian oireita? Oiskohan kyseessä se?

      Sanon tästä keskiviikkona isälleni (olen nyt äitini luona, eikä suhteen häneen ole mikään paras..) ja pyydän, jos voitaisiin mennä otattamaan verikoe. Ellei tää sitten lopu sitä ennen, tai meee pahemmaksi..

    • Vajaa rouva

      Kannattaa tietysti ottaa verikokeet kun on oireita. Otata ainakin hemoglobiini, verensokeri ja kilpirauhasarvot. Pyydä lääkäriä tietysti myös kuuntelemaan sydäntäsi ja arvioimaan, kannattaako mitata EKG.

    • eteisvärinääkö

      Käytätkö paljonkin energiajuomia tai kahvia. Viittaa kofeiini myrkytykseen. Ikäiselläsi tuskin ainakaan vakavaa sydänsairautta on.
      Kannattaa silti käydä lääkärissä otattamassa sydänfilmi. Jos pulssi on nopea, sekä myös epäsäännöllinen saattaa kyseessä olla eteisvärinä. Se on aika yleinen kohtauksittain esiintyvä rytmihäiriö. Tosin nuorilla harvinainen. Itselläni se alkoi 5- kymppisenä ja on nykyään pysyvä. Vaatii verenohennus ym. lääkitystä.
      Siis lääkäriin vaan.

      • kolaa

        Sulla voi olla kaliumin vajausta, se aiheuttaa voimattomuutta, väsymystä ja sydän lyö miten sattuu ja lisää siten ahdistuksen tuntua. Esim. runsas colan juominen kuluttaa kaliumvarastoja. Verikoe kertoo tilanteen.


      • Keskustelunaloittaja____

        En juo kolaa, energiajuomia, kahvia, enkä mitään kofeiinipitoista.

        Eilen illalla alkoi päässä silleen jännästi kihelmöimään, edelleen tekee niin satunnaisesti, että mihin tämä nyt sitten voisi viitata/ tai mitä tämä on?


    • Keskustelunaloittaja____

      Nyt sitten nousi kuumekkin..

    • Huolissaanoleva

      Harrastatko mitään liikuntaa ja vaikuttaako se mahdollisesti oloosi?
      Kyllä olisi paras mennä lääkäriin.

      • Kedkustelunaloittaja____

        Lenkkeilyä kolmasti viikossa - laskee sykettä hyvin pieneksi aikaa


    • hengellinen1

      Hei,minulla oli nuorena sama juttu,aina kun menin nukkumaan,sydän löi tuhatta ja sataa,Iän mukana on helpottanut.Hae kuitenkin apua,koska se on ilmiselvästi paniikkihäiriö.Kuoleman pelkonikin poistui kun löysin avun Uskosta.Ei ole enää muuta kuin kaipuu päästä Jumalan luo.Usko tai älä mutta rauhan saa vain hän joka löytää uskon Jeesukseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2466
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1399
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      60
      1368
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1156
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1123
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1101
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1032
    Aihe