dalmis eka koira?

?:)

Oon lukenu et dalmis sopii ekaks koiraks... ja liikunnan puoleen ei olis ongelmia koska käyn ittestään jo päivisin n.15 kilsan lenkkejä ja meijän toisella koiralla harrastan agilityä ja tokoa:D niin dalmis sais ainakin liikuntaa.. ja asun maalla joten se vois olla vapaana niin paljon ku haluaa.. ja sit me käyään myös lapissa vaelluksilla ja uskokaa tai älkää meotetaan aina koira mukaan... joten sopisko dalmis mulle?

2

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • märtti

      Liikunnan määrän puolesta varmastikin kyllä, mutta oletko miettinyt dalmatialaisen muita ominaisuuksia? Dalmis on hieman hankalammin motivoitava työhön, se ei aina tee automaattisesti mitä siltä vaaditaan, joten ainakin harrastuksissa on aste enemmän haastetta. Rodulla on myös vahtiviettiä jonkin verran. Turkki on helppohoitoinen, mutta irtoava karva tarttuu ärsyttävän hyvin kiinni joka paikkaan, sillä se on niin jäykkää ja tikkumaista. Tunnen myös joitakin "näyttelylinjaisia" dalmiksia, jotka eivät jaksaisi ikinä liikkua noin paljon, mutta nämä ovat varmasti kuitenkin poikkeuksia rodussaan..
      Uskollisen ystävän dalmatialaisesta kyllä saisi.

    • omistajaa

      Minulla itselläni on dalmatialainen joka on ensimmäinen oma koira. Liikuntaa rotu kyllä tarvisee niinkuin jokainen koira, pelkkä lenkkeily ei aina välttämättä riitä. Itselläni on 1,5 vuotias narttu, liikunnan lisäksi tarvii kaikkea aktivointia, muuten tuhoilee paikkoja. Miellyttämis halua rodulla ei ole, mutta ovat persoja ruualle. Dalmikset ovat erittäit fiksuja koiria jotka eivät takuulla mene samaan halpaan kahdesti. Kannattaa iettoi jotain harrastusta rodun kanssa, mikä ei varmasti ole sinulle ongelma kun toisinkn kanssa harrastat.

      Dalmikset eivät kestä suomen talvea, ne pitää pukea talvisin asianmukaisilla varusteilla ja niihin menee rahaa ja aikaa. Vilkkaan luonteensa vuoksi ovan tapaturmaalttiita. Rotu on pitkäikäinen.

      Kannattaa perehtyä rotuun ennen kun hankkii. Rotu on jalostettu aikoinaan vaunukloiraksi ja se on kestävä juoksia. Sitä on aikoinaan käytetty myös metsästykseen mutta nykyään rodulla ei ole metsästysviettiä vaan se on puhtaasti seurakoira. Vahtiviettiäkin joiltain yksilöitä saataa lyötyä, oma ainakin haukuu vieraat mutta hetken päästää on jo innoissaan tutustumassa. Rotu vaatii paljon aikaa, onko itsellä aikaa ja halua tehdä joka ikinen päivä koiran kanssa jotain?

      Menipäs saarnaamiseksi. Jokatapauksessa dalmiksesta saa mitä mahtavimman kaverin niin arkeen kuin harrastuksiinkin. Ehdottaisin että ottaisin rodun kasvattajiin yhteyttä ja keskustelit heidän kanssaan koiran hankinnasta. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6689
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4330
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2760
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2080
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1633
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1071
    Aihe