Vanhan sukulaisen taloudellinen hyväksikäyttö

Huolestunut5

Mitä laki sanoo sellaisesta asiasta, että vanhalta ihmiseltä lainataan rahaa ja jopa ollaan vailla muutakin omaisuutta lahjoituksena? Nämä tekijät on menneet vanhuksen luo, sukulainen ja puoliso, mukanaan valmis paperi allekirjoitettavaksi, jolla täti luovuttaa lahjana mm. maata metsineen ja mökin tontteineen. Minusta tämä on törkeää hyväksikäyttöä!! Mitä jos vanhus on allekirjoittanut paperin, voiko sitä enää saada mitättömäksi, jos joku vaatisi? Entä, jos paperi on testamentti, saako sellaisen mitättömäksi, jos todetaan ja todistetaan, että se on joko kauniita puhumalla tai painostamalla saatu allekirjoitettua. Pitääkö tämän vanhuksen olla oikeustoimikelvoton, että paperi olis pätemätön?

Miten tällaiseen voi puuttua, jotta ahneiden aikeet saataisiin ajoissa kuriin. En puhu omasta puolestani, koska en ole missään sukulaissuhteessa ko. vanhukseen. Mutta todella säälittää jos joku ahne putsaa vanhuksen, ja muut sukulaiset jää nuolemaan näppejään.

11

1627

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ohohoho1

      Laki taitaa olla hampaaton: yhdeltä vanhukselta vei veli pankkikortin, ja tyhjentää tilin aina eläkepäivänä (kaikki säästöt on jo viety). Nyt tällä vanhuksella ei ole rahaa edes maksaa laskujaan, on pian ulosotossa. Kunta katselee (=kodinhoitaja) sivusta, eikä puutu asiaan. Kuinka tässä voi auttaa?

      • mietihän vielä

        "..,mukanaan valmis paperi allekirjoitettavaksi, jolla täti luovuttaa lahjana mm. maata metsineen ja mökin tontteineen..."

        Höpsistä. Kiinteistön kaupan tai muun luovutuksen määrämuotojen takia tuollainen menettely ei nyt kertakaikkiaan onnistu. Taitaa olla ap:n sepustus muutenkin hatusta vedetty.

        "Entä, jos paperi on testamentti.."
        Testamenttiin tarvitaan kahden samanaikaisesti läsnäolevan jäävittömän todistajan todistus. Sukulainen puolisoineen ei sitä saa aikaan.


    • sartsa11

      Tämä on mahdollista nykysuomessa. Vanhuksilla ei ole mitään oikeuksia kun alkaa muisti pätkimään. Hyväksikäyttäjiä löytyy heti, eikä kukaan voi mitään.
      Itse tein maistraatille ilmoituksen vanhuksesta, jolla on kyllä omaisuutta vaikka kuinka paljon, mutta sisarentytär kuppaa kokoajan omaisuutta itselleen omaan hallintaan.
      Testamentti on tehty (luultavasti tämän sisarentyttären ja hänen pankinjohtajamiehensä toimesta) ja vanhus ei kuulemma siihen ole tyytyväinen.
      Vanhus saa 20 e viikossa käyttöönsä rahaa, pankkikortit ja tilinkäyttöoikeus otettu pois.
      Tileiltä on siirretty kymmeniä tuhansia...
      Vanhuksella ei ole lapsia...
      Maistraatista ilmoitettiin että kaikki on hyvin hoidettu, ei mitään aihetta toimenpiteisiin, eikä siitä päätöksestä voi valittaa...
      Itsellä ei ole tässä mitään osaa, ja vanhus on jo siinä kunnossa ettei pystyisi testamenttia tekemään, joten ei ole oma lehmä ojassa...
      Näin vanhusten puolia pidetään ahneilta sukulaisilta, jotka odottavat vaan että vanhukselle tulee mitta täysi ja hyppää sieltä ylimmästä kerroksesta alas, niinkuin on uhonnut masennusaikoinaan...

      • päivittämään vaan

        Jos ei ole tekemäänsä testamenttiin tyytyväinen tai mieli on muuttunut, siitä vaan tekemään uutta testamenttia, asia korjaantuu siten. Entinen kumoutuu.

        Tärkeintä on, että testamentti on nimenomaan sellainen kuin sen tekijä haluaa ja ilmoittaa oman tahtonsa olevan.


    • Humiseva harju

      Tässä jutussa on aineksia elokuvaan: "Aino-tätini katui aikoinaan antamaansa testamenttia sukulaispojalleen. Poika oli nimittäin kerjäämällä ja anomalla saanut itselleen testamentin häneltä. Tätini oli sitä mieltä, ettei poika ansaitse hänen omaisuuttaan. Hänen mielestään toinen sukulaispoika ansaitsi omaisuuden. Poika oli tosin alle viisi-vuotias. Pojan toinen vanhemmista oli sitä mieltä, ettei poika ole se henkilö vaan tämä toinen vanhempi. Eli hän itse. Tämä retale lähestyi tätiäni aikomuksenaan saada tätini omaisuus itselleen. Onnistumatta siinä. Samaan aikaan näkyville ilmestyi tädin sylikummilapsi joka alkoi hoitamaan omaa rakasta sylikummitätiään. Nyt sitten alkoikin tapahtua kaikenlaista. Tuli tilanteita, jossa pienen pojan vanhempi saattoi sylikummilapsen pahaan pulaan. Syy oli tietenkin se, että oli olemassa vaara, että joku vie koko potin. Retale laittoi sylikummilapsen syyteharkintaan, keksimällä poliisille valheen, jossa sylikummilapsi olisi anastanut sylikummitädiltään rahaa. Vaikka totuus oli, että hänen oma poikansa (joka oli jo teini) varasti tädin lompakosta tuhat euroa. Syytettä ei koskaan tullut. Ei muuten pojallekkaan. Tätini kuoli ja testamentti luettiin kaikkien kuullen. Se sukulaispoika jolle tätini oli ensin luvannut omaisuutensa luuli, että nyt hän perii tätinsä. Kauheaa oli katsoa hänen ilmettään, kun juristi luki kuka on perinnönsaaja. Nyt sitten sukulaissuhteet ovat poikki ja sylikummilasta syytetään yhä varkaudesta ja testamentitta jäänyt on katkera, että joku muu vei hänen omaisuutensa nenän edestä. Tällainen tapaus. tähän liitty vielä vaikka kuinka paljon yksityiskohtia, mutta ne jääköön seuraavan kertaan.

      • -erkki

        Ei tuota jaksa lukea - yhtä pötköä. Etkö osaa jakaa ajatuksiasi kappaleisiin?


      • Myrskyävä meri
        -erkki kirjoitti:

        Ei tuota jaksa lukea - yhtä pötköä. Etkö osaa jakaa ajatuksiasi kappaleisiin?

        Erkki, lueppa keskittyneesti ja antaumuksella.


      • -erkki
        Myrskyävä meri kirjoitti:

        Erkki, lueppa keskittyneesti ja antaumuksella.

        Miksi viitsisin vaivautua, kun kirjoittaja ei vaivaudu lainkaan, vaan kirjoittaa vuodatuksensa yhteen pötköön. Kyllä lukemista muutenkin piisaa. Jos kirjoittaja haluaa tekelettään luettavan antaumuksella, vaivautukoon saattamaan sen sellaiseen asuun, ettei se ole jo ulkoisesti luotaan työntävä!


      • Myrskyävä meri
        -erkki kirjoitti:

        Miksi viitsisin vaivautua, kun kirjoittaja ei vaivaudu lainkaan, vaan kirjoittaa vuodatuksensa yhteen pötköön. Kyllä lukemista muutenkin piisaa. Jos kirjoittaja haluaa tekelettään luettavan antaumuksella, vaivautukoon saattamaan sen sellaiseen asuun, ettei se ole jo ulkoisesti luotaan työntävä!

        -Erkki. Nämä nettikirjoitukset ovat eri juttu kun paperille kirjoitettuna. Kun ajatus ryöppyää, niin kieliopilliset jutut jää. Hyvää Uutta Vuotta!


    • Meretkin hiljeni

      Huolestunut5. Tuttu tarina. Serkkuni teki juuri noin. Eli meni kerjuulle vanhuksen luo ja vollotti kurjasta kohtalostaan kun aviomies jätti ja nyt oli niin onneton ja ilman rahaa. Vanhus kertoi minulle myhemmin, "että kun sitä testamenttiakin kerjäämällä kerjättiin." Nyrein mielin vanhus kuitenkin allekirjoitti nimensä testamenttiin, jota hän myöhemmin katkerasti katui. 7 vuotta myhemmin uusi testamentti kumosi vanhan ja asia ratkaistiin näin. Uuden testamentin saajan ei tarvinnut kerjätä sillä vanhus tiesi, että se henkilö jolle hän testamentin allekirjoittaa on se ainoa oikea perinnön saaja.

    • Mies vailla menneisy

      Huolestunut5. Miten sinua asia niin kiinnostaa jos et ole sukulainen, kuten väität?

      Tunnen erään, joka teki näin, kuten ohessa kirjoitit. Tämä paskiainen ohitti jopa tädin oman tyttären ja kyhäili itselleen ja muutamalle sukulaiselleen muhkean omaisuuden. Vieläpä niin törkeästi, ettei päivääkään tehnyt mitään rahojensa eteen. Täti allekirjoitti testamentin onnettomana. Testamentti kumottiin myhemmin ja paskiainen jäi nuolemaan näppejään katkerana ja vanhentuneena. Opetus pahuudesta ja ahneudesta kävi ilmi tästäkin tapauksesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe