Nt-ultra ja toinen sikiö hukassa

Onko enää toivoa

Täällä todettu terve sikiö nt-ultrassa ja vieressä suurehko pussi joka täynnä lapsivettä. Kyseessä ollut erimunaiset kaksoset omissa pusseissaan yhteisellä istukalla. Varhaisultrassa (rv 8 3) todettu tämä samainen pussukka ja kerrottiin sen häviävän. Näin ei ollut kuitenkaan käynyt vaan on kasvanut mukana rinnalla ja nyt rv 12 3. Onko kellään kokemusta asiasta? häviääkö lopulta johonkin kohdun seinämiin? Kaksi kätilöä ihmetteli yhteistä istukkaa jne. Pussi täynnä lapsivettä. Alkio vaiheessa tämä toinen kadonnut johonkin..ei oltu alunperinkään sitä nähty. Mutta miksi tämä pussi kasvaa vieressä ilman sikiötä? Ihmetyttää ettei tuo ole vieläkään hävinnyt (päinvastoin, kasvanut) ja ettei tyhjää pussia lähdetty tarkemmin kaivelemaan esim eri kohdista jos vaikka olisi sikiö löytynyt.. Taidan käydä vielä yksityisellä ennen kunnallista rakenneultraa ellei lääkäri sitä ennen soittele perään... Tiedä sitte mille palstalle tämä kuuluu mutta odottaja minäkin :) Kerrothan kokemuksistasi ja mahdollisista kuulemistasi jutuista? Onko toivo heitetty kaksosesta vai voiko ilmestyä rakenneultraan mennessä..? Kätilö sanoikin ettei ihme että vatsani on suuri (kaksosraskauden maha). Turhaa muille palstoille kirjoitella kun kukaan ei vastaile... Luomukaksoset muuten olis ollut kyseessä.

13

1790

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onko enää toivoa

      Tämä nyt stressaa siltäkin osin että mietin onko jotain odotukseen liittyviä riskejä tms kun tämä toinen pussi kasvaa yhteisen istukan varassa tms? Ja maha on kohta valtava jos se toinen pussi vaan jatkaa kasvuaan :O

    • Solsikke

      Tuskin sinne toiseen "pussiin" sikiötä ilmestyy, kun kerran tyhjäksi on todettu.
      Näitä asioita olisi paras kysellä lääkäriltänsä ja neuvolasta!
      Täällä ei kukaan asiantuntevaa neuvoa eikä infoa osaa antaa, saa vain kaikenlaista "besserwisseriä" joista korkeintaan tulee paha mieli ja alkaa pelottaa
      Iloitse vauvastasi ja käänny asiantuntijoiden puoleen. Jos tähän mennessä ei mitään huolen aihetta ole nähty, tuskin sitä sitten on. Ja kyllä riskitapauksissa raskautta seurataan tiheämmin ja tarkemmin, kyllä teistä huoli pidetään!

      • Olinpas tyhmä.

        Juu oikeassa olet. Neuvolatätiä en ole vielä kiinni saanu ja tällä paikkakunnalla kätilöt ovat tunnettuja huolimattomuudestaan. Liikaa ovat olleet väärässä asiassa kuin asiassa eli luotto kysymyksiä. Jotain kokemuksia vain koitin saada luettavakseni. Anteeksi jokaiselle palstaa lukevalle. Tämä olikin liian erikoinen juttu tälle palstalle!


    • Niitta.

      Meillä ainakin vielä tuossa vaiheessa näkyi vain "vauva a", vaikka kaksosia odotin. Kävin sitten yksityisellä ultrassa, kun oli muuta epäilystä ja vaivaa, niin sanoivat, että kaksi niitä siellä on ja että oli ultrattu väärästä kohtaa. Meillä homma selkee, kun oli nuori tytsy kyseessä joka ultrasi. Oli kokematon, eikä ollut kuulemma koskaan kaksosia aiemmin yrittänyt ultrata esiin.

    • Alkup.

      Mielenkiintoista. Nuorehko kätilö oli meidänkin kohdalla kyseessä ja ihmettelin ettei tutkiskellut tuota aluetta enempää ja vähätteli kun yritin keskustella ja kysellä siitä enemmän. Tässä ollaan ja odotetaan, ja ihmetellään mahan hurjaa kasvua. Neuvolatätin sain kiinni ja ehdottomasti oli kontrolliultran puolella ja lääkärin tutkimukseen, eikä poissulkenut nyt toista ollenkaan.. Ihmetteli koko asiaa!

    • Alkup.

      Niin ja mietin olisiko tälle alueelle saanut näkymää esim. toiselta puolelta vatsaa? Piti ultraa paikoillaan sitä enempiä liikuttelematta.. Monta asiaa jäi siis vaivaamaan. Osittain jännä juttu mutta harmin paikka tällaiset kun pohtii itekseen juttuja.

      • Voi olla tai ei

        Tulethan sitten kertomaan kuinka kävi? Toisaalta, jos kätilö on todennut, että toinen sikiöpussi on tyhjä, on hänellä varmaankin jonkinlainen näkyvyys sinne ollut. Sellaisissa tapauksissa, joissa kaksosta ei ultratessa huomata, on kaksonen usein toisen sikiön takana piilossa, jolloin sikiöpussiakaan ei välttämättä oikein erota. Mutta onhan kaikki silti mahdollista, olisi tosiaan mukava saada sitten kuulla, mitä kontrolliultrassa selviää.


    • Alkup.

      Tulen kertomaan. :) Tää on mielenkiintoista mutta toisaalta häiritsevää kun ei olla nyt 100% varmoja. Maha kasvaa tuon pussin takia nyt kuin kaksosia odottaisi. Voihan tuo pussi "kaartua" toisen alle? Enkä käsitä (kuten muutkin) miksi se pussi vaan kasvaa mukana. Neukkutätikin sanoi että vaikka ei toista olisikaan, niin tuo täytyisi jo pelkän mielenrauhan vuoksi selvittää koko asia. Sairaalta tulleessa tekstissä viimeisin lause "..näyttää tyhjältä." Siis näyttää tyhjältä vai ON tyhjä?

    • Alkup.

      Sen verran kätilö suostui pussukkaa katsomaan että pikaisesti mittasi sen ja totesi senteissä sen olevan vain niin ja niin iso. Eikä tuntunut haluavan sitä yhtään enempää ihmetellä. Eli voihan se osittain silloin olla toisen alla tjtn. Noh, tää asia selvinnee.. Oon lukenut että joillakin tällainen pussi on litistynyt tai hävinnyt kohdun seinämään kohdun tai sikiön kasvaessa mutta tuntuu hölmältä moinen, miten käy sen osan istukan kanssa? Hmm..

    • Jännityksellä!

      Tämä asia selvinnee nyt sitten (toivottavasti) huomenna!

      • 5+3

        Miten kävi?


    • Alkup.

      Sama kuva piirtyi näyttöön, eikä vakuuttanut mua :/ Ei sen toisen alle vaan näe. Tyhjän pussin ei pitäis muuttaa muotoaan...ja oli saanut kokoa sentillä. Kertoi sen olevan puolet isommasta "oikeasta". Toistaiseksi odotetaan nyt vain yhtä, ja katsotaan mitä rakenneultra näyttää. Siihen on kaksi kuukautta. Vaaraa siitä ei nyt kahden ihmisen mukaan ole meijän sikiöllä ONNEKSI josta tietysti kysyin yhteisen istukan vuoks. Ps. Nyt kyseessä myös huonommat ultralaitteet. Höh!

      • jose 86

        Täällä kans 3lapsen äiti samassa tilanteessa kuin sinä mulla kävi kans eka ultrassa niin että löytyi 2sikiö pussia toinen tosin tyhjä ja minäkin ruudulla toisen alla näin toisen sikiön myös ei tosin yhtä selvästi kuin a vauva kätilö myös huomasi toisen mutta kohta olikin sitä mieltä ei täällä ole kuin vaan yksi 2kk vielä rakenne ultraan ja jäi kyllä epäpätevästä lääkäristä paska maku suuhun ja jäin miettimään onkohan niitä vauvoja 1vai 2? Odotan mielenkiinnolla miten sulla kävi??


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4723
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      95
      4562
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      617
      4168
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3117
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2671
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2203
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      347
      2153
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      220
      2152
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1765
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1502
    Aihe