AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / WC-pöntön istuinreunus

WC-pöntön istuinreunus

33 Vastausta 3 687 Lukukertaa
Saako wc-pöntön muovista istuinreunusta valkaistua millään? Edellinen asukas ei pöntön kunnosta päätellen ollut pessyt sitä niinä kahdeksana vuotena, jotka asunnossa asui ja reunus on kusen keltaiseksi värjäämä. Itse pöntön sain lopulta puhtaaksi ja onhan tuo reunuskin puhdas, mutta keltainen väri olisi kiva saada pois, näyttää ihan likaiselta. =/

Uusi merkkireunus on kallis enkä viitsisi sellaista vuokrakämppään ostaa. Ostin universal-reunuksen, muttei se sopinut, ei niitäkään viitsisi kaikkia kokeilla läpi.
voi että.hyii,,.osta uusi nopeasti eihän ne paljon maksa?? ota sit mukann kun lähdet laita vanha takas, pitääkö siinäkin asiassa olla viel tietty merkki,, olikos nokia mitää,paremmin irtoaisi,,
Kyllä palkkoja voi olla korottamatta muutaman vuoden ja niitä voi vaikka alentaakin kunhan ei missään nimessä eläkkeisiin kosketa!
Ostoskanava myy H2OmopX5-laitetta, oletko kokeillut?
uusi istuinosa maksaa alle 20 einaria ja mitä tuo H2Omoppi maksaa? yli satasen. Ootko järjissäs?
sulje vesi pöntöstä, vedä tyhjäksi, kaada yöksi coca colaa... aamulla auki vesi, vedä pönttö ja kulho täyttyy vedestä taas?
Kyse oli istuinrenkaasta, ei pöntön vesiosasta.
Ota pytyn malli / kuva mukaan, saat jostain halpiskaupasta tai tavaratalosta sopivan istuimen ihan kohtuu hintaan. Asunnon omistaja saattaa myös korvata sen sinulle. Jossain taloyhtiössä sen vaihtaa kiinteistöhuolto.
Kokeile soodaa! valkaisee ainaskin pöntön.Kaada kokeeksi soodaa+vähän vettä, anna vaikuttaa jonkin aikaa ja hankaa karhunkielellä .Tulos voi olla OK.Käytän ruokasoodaa: lavuaarin pesussa,pöntön pesussa,tiskipöygän pesussa,ripottele matolle(imuroi),hiuksiin(jos ei halua pestä liian usein)tiskiin ja moneen muuhun.On luonnontuote, desifioi,edullinen, riittoisa muuta pesuainetta et tarvitse.Ruokasooda kulkee aina mukanani matkoilla.
Kokeilepas (varovasti) hangata märällä rätillä (tai ihmesienellä) joka on kastettu soodaan. Jos reunus ei ole muovia, niin kokeilisin (varovasti alapinnalle) sooda + etikka -sekoitusta (kuplii). Entäs valkaiseva hammastahna..? Pinttymät ja värjäymät on hankalia!
Joissain istuinkansissa on ilmeisesti valmistusvirhe, kun ne kellastuvat siitäkin huolimatta, että niitä puhdistaisi säännöllisesti.
Kellastunutta muovia ei valitettavasti saa valkaistua millään.
Kannattaa kääntyä huoltoyhtiön puoleen, kuten joku tuossa jo mainitsikin.
jotkut kellastuneet muovit valkenevat auringonvalosssa, päiväksi parvekkeelle jos aurinko sinne paistaa, niin on valkoinen
Toivoton juttu, jos kerran pinttynyt ja kraappunen on! - vain uusi pelastaa tilanteen!
SPray maalia, toimii
kokeile pienelle alueella sitä pöntön pesuainetta, sillä ainakin lähtee muovimatoista hyvin pinttyneet liat. Mutta siis pienelle alueelle aina aluksi ja sitten mietit onko järkevää isommalle alueelle laittaa. Sooda ja etikka toki myös hyvä combo, mutta harvoin toimivat muovin kanssa..
mm. Halpa-Hallista saa kloriittia, sininen pullo, maksaa n. 2 € /litra. Ota istuin irti, laita laakeaan astiaan, johon se mahtuu ja kaada kloriittia niin, että reunus on kokonaan uppeluksissa. Anna liota tarvittaessa jopa yön yli. Huomaa, että kloriitissa tosi voimakas tuoksu, joten kansi päälle ehdottomasti!
hei mee rautakaupaan ja osta erikoispesu en muista nimiä neliskanttinen pullo kylpyhuoneet pyttyille lähtee minulla vuoralainen ei pesyt vuoteen mutta lähti
niin lähti vuokralainene kin
Osta uusi! Miksi alkaa ämpyilemään jonkun vanhan epämääräisen kannen kanssa, kun halpiskaupoista saat muutamalla eurolla siistin kannen ns. yleispätevän, joka sopii varmasti siihen pyttyyn. Ja jos nyt välttämättä haluat jonkun kalliin kannen, niin osta sellainen ja laita se entinen siististi muovipussiin säilöön ja kun vaihdat asuntoa, ota se ostamasi kansi mukaasi ja laitat sen vanhan kannen takaisin paikoilleen.

Nimittäin se muovi on kellastunut jo ihan muuten, ei lähde ja valkaistu, turha alkaa sitä hinkkailemaan.
muuten ei käy kaikiin pyttyihin
mulla on kusi semmosta myrkkyä että puhistuu pöttö ku pönttö ku kusella käyn.
Kiitos kaikille vinkeistä. Ostin juuri tuon RipsaK:n mainitseman Bilteman kannen eikä se sopinut. Kiinnitystapit olivat liian lyhyet. IDOn uusi vastaava maksaa 50 €.

Pitääpä kokeilla saatuja vinkkejä.
Et sitten katsonut Biltemasta pidempiä tsydeemejä siihen kanteen, jos kerta siellä kävit ostoksilla?

Osa halpis wc-kansista vaan painetaan niihin kiinnitysreikiin, ei tarvii sen kummempia ja pysyy tukevasti. Taidat olla aivan rähmäkäpälä...
Tuoltakin löytyy ja käy pyttyyn kuin pyttyyn http://www.pisla.fi/tuoteluettelo.php?group=2_10_64_184

ja tämä kansi käy idon pyttyyn http://verkkokauppa.starkki.fi/fi/wc-istuinkansi-scandinavian-wc%3Ahen--pehme%C3%A4 ja hinta 9,90€ ei juuri viitsi alkaa jynssäilemään vanhoja.
Kysy nyt kuitenkin vuokranantajaltasi, eikö olisi kohtuullista, että saisit uuden kannen, koskapa et ole vanhaa pilannut. Huoltoyhtiöt saavat varmaan kannet halvemmalla ja ehkä voisit sen itse asentaa.

Tietäähän vuokranantajasi tilanteen, ettei vaadi sinulta nykyisestä kannesta korvausta, kun aikaanan muutat pois?!
Kynsilakanpoistoainetta vanulappuun tai tiskirättiin, ja sillä jynssäät. Tai sitten ihmesienellä.
Jos se on se muovireunus niin kokeile taikasientä. sillä lähtee useimmat pinttyneet tahrat. esim kuulakärkikynä pöydästä
Wc-pöntön kannen vaihto kuuluu vuokraisännän hoitaa siinä missä kuivauskaapin ritilätkin. Ihan normaali asia tuokin, missä ihmeen pullossa te ootte oikein asunu.. :)
Ainakin kellastuneet valokatkaisijat, lampun kuvut yms jopa tupakka-kämpistä lähtee kullemma siten, että laittaa fairy-veteen likoamaan pariksi vuorokaudeksi.
Minusta sinun pitäisi vaatia korvauksia henkisistä kärsimyksistä ja menetetystä vapaa-ajasta koska joudut kyselemään neuvoja tältä palstalta. Lisäksi käytät omaa rahaa kokeillen toimimattomia neuvoja. Vähintään vuokran alennusta kannattaa kysyä. Lain mukaan vuokralaisella on oikeus saada vapautus vuokran maksamisesta tai vuokranalennusta siltä ajalta, jolloin asunto on puutteellisessa kunnossa vuokralaisesta riippumattomista syistä. Vuokranalennuksen määrä riippuu siitä, kuinka olennaisesti asunnon käyttö on estynyt. Mikäli itse aiot vaihtaa kannen kannattaa muistaa että, asunnon kunnossapidosta vastaa asunnon omistaja. Asukas voi tehdä asuntoon kunnossapito- ja korjaustöitä ilmoittamalla siitä asunnon omistajalle. Suurempiin muutostöihin tarvitaan asunnon omistajan lupa. Omistajan suostumuksella tehdyistä töistä voi asunnosta luovuttaessa pyrkiä saamaan korvausta.
Nuolemalla puhdistuu,sylkeä vaan runsaasti kielenpäälle ja lurps,lurps...
Ido:n pyttyyn ei kannata ostaa kuin alkuperäinen. pysyy paikoillaan. Paras perseelle.
Mitä olet kokeillut AP?
Ei se niin helppoa ole.Itse ostin joskus tuollaisen Bilteman kannen renkaan,ne ei koskaan istu hyvin.Renkaan ja pöntön väliin jää rako ja aina vettä lattialla jos bideetä on käytetty.Pönttö meni vähän kuin pilalle vanja kansi jo heitetty.
Oman kokemuksen mukaan vain alkuperäistä kannattaa ostaa,tai sitten koko uus pönttö.Idon kansi muutenkin helppo putsata,se tosiaan lähtee vetämällä irti.Mitä näitä seurannut Ido todellakin hyvä mut toki maksaa,,kait tuo on vanha arabia??
 /   /  /  / WC-pöntön istuinreunus

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta