WC-pöntön istuinreunus

siili8

Saako wc-pöntön muovista istuinreunusta valkaistua millään? Edellinen asukas ei pöntön kunnosta päätellen ollut pessyt sitä niinä kahdeksana vuotena, jotka asunnossa asui ja reunus on kusen keltaiseksi värjäämä. Itse pöntön sain lopulta puhtaaksi ja onhan tuo reunuskin puhdas, mutta keltainen väri olisi kiva saada pois, näyttää ihan likaiselta. =/

Uusi merkkireunus on kallis enkä viitsisi sellaista vuokrakämppään ostaa. Ostin universal-reunuksen, muttei se sopinut, ei niitäkään viitsisi kaikkia kokeilla läpi.

33

12658

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huh 5

      voi että.hyii,,.osta uusi nopeasti eihän ne paljon maksa?? ota sit mukann kun lähdet laita vanha takas, pitääkö siinäkin asiassa olla viel tietty merkki,, olikos nokia mitää,paremmin irtoaisi,,

      • 13+13

        Kyllä palkkoja voi olla korottamatta muutaman vuoden ja niitä voi vaikka alentaakin kunhan ei missään nimessä eläkkeisiin kosketa!


      • sthaeh
        13+13 kirjoitti:

        Kyllä palkkoja voi olla korottamatta muutaman vuoden ja niitä voi vaikka alentaakin kunhan ei missään nimessä eläkkeisiin kosketa!

        Ostoskanava myy H2OmopX5-laitetta, oletko kokeillut?


      • Veikko Vennamo
        sthaeh kirjoitti:

        Ostoskanava myy H2OmopX5-laitetta, oletko kokeillut?

        uusi istuinosa maksaa alle 20 einaria ja mitä tuo H2Omoppi maksaa? yli satasen. Ootko järjissäs?


    • kökkömestari

      sulje vesi pöntöstä, vedä tyhjäksi, kaada yöksi coca colaa... aamulla auki vesi, vedä pönttö ja kulho täyttyy vedestä taas?

      • 9+18

        Kyse oli istuinrenkaasta, ei pöntön vesiosasta.


    • Kyseleppä

      Ota pytyn malli / kuva mukaan, saat jostain halpiskaupasta tai tavaratalosta sopivan istuimen ihan kohtuu hintaan. Asunnon omistaja saattaa myös korvata sen sinulle. Jossain taloyhtiössä sen vaihtaa kiinteistöhuolto.

    • Ruokasooda fani

      Kokeile soodaa! valkaisee ainaskin pöntön.Kaada kokeeksi soodaa vähän vettä, anna vaikuttaa jonkin aikaa ja hankaa karhunkielellä .Tulos voi olla OK.Käytän ruokasoodaa: lavuaarin pesussa,pöntön pesussa,tiskipöygän pesussa,ripottele matolle(imuroi),hiuksiin(jos ei halua pestä liian usein)tiskiin ja moneen muuhun.On luonnontuote, desifioi,edullinen, riittoisa muuta pesuainetta et tarvitse.Ruokasooda kulkee aina mukanani matkoilla.

    • Konstit on monet

      Kokeilepas (varovasti) hangata märällä rätillä (tai ihmesienellä) joka on kastettu soodaan. Jos reunus ei ole muovia, niin kokeilisin (varovasti alapinnalle) sooda etikka -sekoitusta (kuplii). Entäs valkaiseva hammastahna..? Pinttymät ja värjäymät on hankalia!

    • siivooja59

      Joissain istuinkansissa on ilmeisesti valmistusvirhe, kun ne kellastuvat siitäkin huolimatta, että niitä puhdistaisi säännöllisesti.
      Kellastunutta muovia ei valitettavasti saa valkaistua millään.
      Kannattaa kääntyä huoltoyhtiön puoleen, kuten joku tuossa jo mainitsikin.

      • sdg agvca

        jotkut kellastuneet muovit valkenevat auringonvalosssa, päiväksi parvekkeelle jos aurinko sinne paistaa, niin on valkoinen


    • mertsi k

      Toivoton juttu, jos kerran pinttynyt ja kraappunen on! - vain uusi pelastaa tilanteen!

      • juhan av krann

        SPray maalia, toimii


    • fsafasfas2

      kokeile pienelle alueella sitä pöntön pesuainetta, sillä ainakin lähtee muovimatoista hyvin pinttyneet liat. Mutta siis pienelle alueelle aina aluksi ja sitten mietit onko järkevää isommalle alueelle laittaa. Sooda ja etikka toki myös hyvä combo, mutta harvoin toimivat muovin kanssa..

    • kloriitti

      mm. Halpa-Hallista saa kloriittia, sininen pullo, maksaa n. 2 € /litra. Ota istuin irti, laita laakeaan astiaan, johon se mahtuu ja kaada kloriittia niin, että reunus on kokonaan uppeluksissa. Anna liota tarvittaessa jopa yön yli. Huomaa, että kloriitissa tosi voimakas tuoksu, joten kansi päälle ehdottomasti!

    • siist

      hei mee rautakaupaan ja osta erikoispesu en muista nimiä neliskanttinen pullo kylpyhuoneet pyttyille lähtee minulla vuoralainen ei pesyt vuoteen mutta lähti
      niin lähti vuokralainene kin

    • Andy räjäyttää...

      Osta uusi! Miksi alkaa ämpyilemään jonkun vanhan epämääräisen kannen kanssa, kun halpiskaupoista saat muutamalla eurolla siistin kannen ns. yleispätevän, joka sopii varmasti siihen pyttyyn. Ja jos nyt välttämättä haluat jonkun kalliin kannen, niin osta sellainen ja laita se entinen siististi muovipussiin säilöön ja kun vaihdat asuntoa, ota se ostamasi kansi mukaasi ja laitat sen vanhan kannen takaisin paikoilleen.

      Nimittäin se muovi on kellastunut jo ihan muuten, ei lähde ja valkaistu, turha alkaa sitä hinkkailemaan.

      • tosi on

        muuten ei käy kaikiin pyttyihin


    • Kusmään

      mulla on kusi semmosta myrkkyä että puhistuu pöttö ku pönttö ku kusella käyn.

    • ap...

      Kiitos kaikille vinkeistä. Ostin juuri tuon RipsaK:n mainitseman Bilteman kannen eikä se sopinut. Kiinnitystapit olivat liian lyhyet. IDOn uusi vastaava maksaa 50 €.

      Pitääpä kokeilla saatuja vinkkejä.

      • Andy räjäyttää...

        Et sitten katsonut Biltemasta pidempiä tsydeemejä siihen kanteen, jos kerta siellä kävit ostoksilla?

        Osa halpis wc-kansista vaan painetaan niihin kiinnitysreikiin, ei tarvii sen kummempia ja pysyy tukevasti. Taidat olla aivan rähmäkäpälä...


      • kullankeltainen1

        Kysy nyt kuitenkin vuokranantajaltasi, eikö olisi kohtuullista, että saisit uuden kannen, koskapa et ole vanhaa pilannut. Huoltoyhtiöt saavat varmaan kannet halvemmalla ja ehkä voisit sen itse asentaa.

        Tietäähän vuokranantajasi tilanteen, ettei vaadi sinulta nykyisestä kannesta korvausta, kun aikaanan muutat pois?!


      • Uusi on uusi
        Andy räjäyttää... kirjoitti:

        Et sitten katsonut Biltemasta pidempiä tsydeemejä siihen kanteen, jos kerta siellä kävit ostoksilla?

        Osa halpis wc-kansista vaan painetaan niihin kiinnitysreikiin, ei tarvii sen kummempia ja pysyy tukevasti. Taidat olla aivan rähmäkäpälä...

        Tuoltakin löytyy ja käy pyttyyn kuin pyttyyn http://www.pisla.fi/tuoteluettelo.php?group=2_10_64_184

        ja tämä kansi käy idon pyttyyn http://verkkokauppa.starkki.fi/fi/wc-istuinkansi-scandinavian-wc:hen--pehmeä ja hinta 9,90€ ei juuri viitsi alkaa jynssäilemään vanhoja.


    • ethaewbh

      Kynsilakanpoistoainetta vanulappuun tai tiskirättiin, ja sillä jynssäät. Tai sitten ihmesienellä.

    • lolyhj

      Jos se on se muovireunus niin kokeile taikasientä. sillä lähtee useimmat pinttyneet tahrat. esim kuulakärkikynä pöydästä

    • pönttöpää1234

      Wc-pöntön kannen vaihto kuuluu vuokraisännän hoitaa siinä missä kuivauskaapin ritilätkin. Ihan normaali asia tuokin, missä ihmeen pullossa te ootte oikein asunu.. :)

    • 5+14

      Ainakin kellastuneet valokatkaisijat, lampun kuvut yms jopa tupakka-kämpistä lähtee kullemma siten, että laittaa fairy-veteen likoamaan pariksi vuorokaudeksi.

    • juhetaja

      Minusta sinun pitäisi vaatia korvauksia henkisistä kärsimyksistä ja menetetystä vapaa-ajasta koska joudut kyselemään neuvoja tältä palstalta. Lisäksi käytät omaa rahaa kokeillen toimimattomia neuvoja. Vähintään vuokran alennusta kannattaa kysyä. Lain mukaan vuokralaisella on oikeus saada vapautus vuokran maksamisesta tai vuokranalennusta siltä ajalta, jolloin asunto on puutteellisessa kunnossa vuokralaisesta riippumattomista syistä. Vuokranalennuksen määrä riippuu siitä, kuinka olennaisesti asunnon käyttö on estynyt. Mikäli itse aiot vaihtaa kannen kannattaa muistaa että, asunnon kunnossapidosta vastaa asunnon omistaja. Asukas voi tehdä asuntoon kunnossapito- ja korjaustöitä ilmoittamalla siitä asunnon omistajalle. Suurempiin muutostöihin tarvitaan asunnon omistajan lupa. Omistajan suostumuksella tehdyistä töistä voi asunnosta luovuttaessa pyrkiä saamaan korvausta.

    • Unno

      Nuolemalla puhdistuu,sylkeä vaan runsaasti kielenpäälle ja lurps,lurps...

    • idoidoido

      Ido:n pyttyyn ei kannata ostaa kuin alkuperäinen. pysyy paikoillaan. Paras perseelle.

    • juuuhhaan avvv kraan

      Mitä olet kokeillut AP?

    • kaketus

      Ei se niin helppoa ole.Itse ostin joskus tuollaisen Bilteman kannen renkaan,ne ei koskaan istu hyvin.Renkaan ja pöntön väliin jää rako ja aina vettä lattialla jos bideetä on käytetty.Pönttö meni vähän kuin pilalle vanja kansi jo heitetty.
      Oman kokemuksen mukaan vain alkuperäistä kannattaa ostaa,tai sitten koko uus pönttö.Idon kansi muutenkin helppo putsata,se tosiaan lähtee vetämällä irti.Mitä näitä seurannut Ido todellakin hyvä mut toki maksaa,,kait tuo on vanha arabia??

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1716
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1347
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      4
      1240
    4. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1230
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      142
      1198
    6. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1096
    7. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1075
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1072
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      997
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      904
    Aihe