Vapaana pihalla

Collieee

Hei! Minulla on pian 4v collieuros. Miten saisin opetettua koiralle vapaana pysymisen esim. Omalla pihalla jne.? Muuten pysyy hyvin, mutta jos joku menee viereiselta pyoratielta niin se lahtee peraan, varsinkin jos joku koira menee. Eli miten koiran saisi opetettua pysyyn pihalla vapaana, vaikka joku menisikin ohi? :)

9

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aitaa pihasi

      Tuossa se jo tulikin. Eli pihaa aitaamaan vaan.

    • teeeeeeee

      Positiivinen vahvistus. Jos koirasi on ruuan perään -> ennakoi ja palkkaa. Rautalangasta väännettynä -tänne käsky ja palkkaa turpaan. Jos teet harjotuksen oikein ja oikeeseen aikaan palkkauksen jne koira alkaa vaistomaisesti ottaa kontaktin heti kun näkee ohikulkijan/pyöräilijän...Toistojen ja ajan myötä unohtaa kaikki ohikulkijat ja zuumailee vaan sinuu.. Toki voit palkata jokaisesta kerrasta kun ottaa kontaktin sinuun :D. Nopeesti saat koiran joka vaan tuijottelee sinuu. Palkat jätetään vähitellen pois. Ensin taskuun sit pöydälle,sit kaappiin ja sit pois...

    • mipi

      Makupaloilla! Kysykää lisätietoo

    • JepJep2013

      Meillä on toimittu niin että ankara kielto jos vähääkään on meininkiä lähteä perään. Ja aikas metakalla tuotu pihaan jos on tiellä.
      Riippuu tietty collien luonteesta, jos on sellainen syntyjään säikähtänyt, namit on tietty vaihtoehto. Mutta tosiasia on että, kiellolla ja rankaisulla saadaan varmempi pihassa pysyjä. Siitä on kokemusta jo monelta koiralta. Omamme ovat olleet saksanpaimenkoiria, ja nyt kultainennoutjaja oppi pysymään pihassa samoin keinoin.

    • colliehan siis

      on paimenkoira, joten voi lähteä paimeneen jonkun perään, joten mitenkä paimentaja nyt valmennetaan, ja nämä rankaisujutut, ne eivät saa mennä yli, koska a. on laissa kielletty b. koira ei uskalla tulla ihmisen luo, eli porkkanalla. ei kepillä , ja toko-koulutukseen, sielläkin fyys. väkivalt kielletty, on makupalat, kehuminen

      • ..................

        Miten niitä paimenkoiria koulutetaan. Se on kuulkaas positiivinen sanalline kehu oikeasta toiminnasta. Mutta, pakote, jos paimennus meinaa mennä tippaakaan saalistuksen puolelle. Lyhyt, mutta napakka palaute. Ei siis väkivalta. Mutta niihin lampaisiin ei hampailla kajota, ja niitä kunnioitetaan. Paimennettavia ei saa säikytellä. Oikeudet ne on tuotantoeläimelläkin. Jonka jälkeen taas se positiivinen palaute.

        Ei se ole millään lailla hyväksyttävää, että se paimenkoira paimentaa kaikkea mahdollista. Sille vietille on laitettava rajat ihan omistajan toimesta. Ei metsästyskoirakaan aina saa metsästää, vaan koira on pysyttävä hanskassa tavallisella lenkillä vieteistä huolimatta. Sille on vaan kerrottava, milloin mitäkin tehdään. Laissa ei ole kielletty antamaan koiralle negatiivistä palautetta. Koiraa ei tarvitse pieksää. Perkeleen voi perään karjaista. Ja kun koira toimii kuten siltä halutaan, siitä palkataan. 90 prosenttia paimenkoirista ei syöksyile ohikulkevien perään. Mistähän se johtuu. Se johtuu siitä, että ne on opetettu kuuntelemaan myös korkean vietin tilassa. Sama pätee metsästyskoiriin. Korvat on oltava aina. keinot vaihtelevat. Mutta mitään pieksämistä se ei tarkoita. On vain tilanteita, mitä ei pelkällä makkaralla hoidella. HIhnasta nyppäsy ja perkele silloin tällöin ei koiraa tuhoa. KOiran tuhoaa kylläkin tehokkaasti se, että se saa elää vallattminan viettiensä viemänä. SEllaisesta otuksesta ei tervepäistä kasva., Oli vietti mikä hyvänsä. Sen sijaan, koira kasvaa tasapainoiseksi, jos omistaja ymmärtää köyttää viettejä koulutuksessa hyväkseen, mutta myöskin laittaa sille rajat. Homma vaan ei ala siitä, että annetaan koiran olla vapaana viettiensä viemänä. Ei, se alkaa ihan pentuna sillä, että koiralle opetetaan peruskuuliaisuutta ja nöyryyttäkin. Ilman nyrkkiä. Ja pikku hiljaa sitten opetellaan elämää vapaamminkin.

        Itselläni muuten ollut viisi paimenkoiraa, ja yksi metsästyskoira. Yhdelläkään ei ole ollut haluja pinkoilla pihasta. Vaikka se aitaamaton onkin. Kun ne tietävät, että tontin rajaa ei ylitetä. Rajat on opeteltu. Ilman väkivaltaa. Pelkällä eillä ja positiivisella vahvistamisella, joka meillä ei tarkoita makkaraa tai makupalaa. Se on ihan sanallinen palaute. Ja menee muuten perille. Kyllä ne koirat tietää, milloin ohjaaja on tyytyväinen ja milloin vihainen. Yhtäkään lakia rikkomatta.


    • teeeeeeeeeee

      Kiellolla ja rankaisulla ? Colliestako puhut ? Herkästä koirasta ? Hitsi sun koiras varmaan kunnioittaa sinuu :D. Ja tahtoo tulla sun luokse :D. Vapaaehtoisesti.

    • 2+13

      Ei Collie ole sillätavalla herkkä ettei se kieltoa kestä :D Tästä harhasta johtuu se että nykyään on niin paljon ongelma collieita . Meillä on kielletty ja komennettu ja koirat todella tulevat luokse ja heti kun niitä käskee .

      Jos joku Collie menee "rikki" komentamisesta niin sen hermorakenteessa on jotain pahasti pielessä . Omistani ei ole yksikään rikki mennyt vaikka on koulutettu niinkuin muutkin koirat .

      Silti vaikka koira olisi kuinka hyvin koulutettu en IKINÄ jättäisi valvomatta aitaamattomalle alueelle . Se aita suojelee myös koiraa esim irti olevilta koirilta .ja kukaan ei ainakaan niinhelposti nappaa sitä mukaansa .

    • Juuri oltiin

      Mökillä, jossa näin syksyllä ei juurikaan ole naapureita.. Koira oli vapaana ulkona, ja viiisivuotias lapseni totesi ulkona menevän paljon ihmisiä.. Vilkaisin ukos ja siellähän meni n. kymmenen ihmisen letka 30 metriä mökistä.. 14 kk collie-uroksemme istui terassilla ja VAIN katseli menijöitä, sillä hetkellä en voinut kun kehua vuolaasti koiraa.. Minun silmissänä toimi NIIN upeasti..
      Ja kyllä myös tämän yksilön koulutuksessa käytetty myös sitä EItä ja Perkelettä. kuten myös broiskunsydäntä..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2501
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1958
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1766
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe