AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / Topfield CRC-1400

Topfield CRC-1400

11 Vastausta 2 863 Lukukertaa
tallentava kaapeliverkkoon.
Kaapeliverkon laite itsessään ei sisällä kovalevyä, mutta siihen saa erikokoisia levyjä hankittua.
Onko tuosta laitteesta kokemuksia?
Kyselenpä uudestaan...
http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/89222-Topfield-crc-1400-ja-trc-1400/page10 keskusteluketjua jonkin matkaa kun kelailet taaksepäin, niin voit tehdä itse johtopäätöksiä. Päivitykset varmaan poistaa ongelmia, joten vasta aika näyttää, miten digiboksi lopulta toimii.

http://www.toppy.fi/keskustelu/forum/31-hd-boksit/ löytyy myös tästä mallista kommentteja. Mitä nyt pienistä ongelmista, jos takuu ja huolto toimii...

Itse en toistaiseksi osta HD-boksia, vaan wanha Topfieldin SD-digiboksi ja tv:n USB-liitännän kautta tehtävä HD-tallennus riittää..
Mutta minä en usko, että tulee päivityksiä. Älä pidätä hengitystäsi niitä odotellessasi. :-(

Kokemusta on 2400 -mallisarjasta, jossa on iso joukko (kymmeniä) pikkubugeja, joita olisi hyvin helppo korjata, jos joku vain viitsisi ja boksista saisi hyvän pienellä vaivalla. Boksin koodaus ja testaus on tehty huonosti. Oletan, että samat viat ovat uudemmassa 1400-mallisarjassa... :-(

No, esimerkkejä oudoista 2400-malliin kehitetyistä bugeista (ilmoitettu maahantuojalle viime syksynä ja loppuvuonna): teksti-tv -signaali luetaan tallenteesta noin 5 sekuntia etuajassa, jolloin ohjelmassa oleva huonokuuloisille tarkoitettu tekstitys on käyttökelvoton, sillä tekstit tulevat jo edellisten repliikkien aikana. Käyttöohjeessa puhutaan tallennustauosta, mutta itse laitteessa sitä ei ole. Jos editoit tallennettua ohjelmaa, esim. poistat 5 minuuttia myöhässä alkaneesta ohjelmasta turhan alun, ei tallennetta katsottaessa enää voi käyttää pikakatselua, sillä se toimii oudosti ja jättää kuvamateriaalia näyttämättä. Pikakatselun aloitus eteenpäin ja myös taaksepäin hyppäyttää aika monesti kuvaa 5 sekuntia eteenpäin. Pikakatselunopeudet ovat mitä sattuu, kuten eniten tarvittu 2x eteenpäin menee 3x. Ohjelmaopas jumittelee YLE2:n ohjelmatietoja eteenpäin selattaessa. Määritettävissä oleva lisäajan laittaminen tallennuksiin ei laita lisäaikaa loppuun vaan se vain aloittaa tallentamisen n minuuttia etuajassa eli lisäaika tulee alkuun.

Vai onko kukaan ilmoittanut bugeista maahantuojalle ja onko tullut niihin korjauksia viime vuosina?
http://www.topfield.fi/epages/FinTop.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/FinTop/Products/CRC-1400-500GB on linkki päivityspakettiin, joka on viime vuoden puolelta. Näyttää sama päivitys kelpaavan myös 2400-mallille?

Lainaus Topfieldin sivulta:
=> Uusin ohjelmistoversio laitteellesi 1.10.00, 21.12.2012

Topfieldin 5100 PVR:n lisäksi minulla on Samsungin tallentava, johon tuli kerran päivitys, mutta menuun jäi pari tekstivirhettä. Niitä ei näköjään kannattanut enää korjata, sillä laitteen toimintaan näillä virheillä ei ole vaikutusta.

Vanhaan "romuun" ei päivitystä kannata enää edes odottaa, mutta uusien laitemallien päivitys kannattaisi hoitaa asiallisesti. Se vaatii käyttäjältä säännöllisiä vierailuja laitevalmistajan nettisivuilla, sillä kaapeli- tai antenniverkon kautta ei yleensä enää päivityksiä jaeta. Käyttäjä toivoo päivityksen löytyvän, mutta toiveeksi se yleensä jää..
Valitettavasti se versio korjasi ainoastaan (oikeastaan turhaa) Youtubea. Aiemmalla versiolla boksi jumitteli ja boottaili Youtubea kokeillessa.
Lisäksi tätä uutta versiota käyttöönotettaessa piti alustaa kovalevy, koska vanhat tallenteet eivät toimineet enää.

Suunnittelen kuitenkin palaamista vanhaan versioon testatakseni, tuliko tuossa päivityksessä yksi uusi bugi (ja alustan kovalevyn taas uudestaan)... Harmi, kun tuossa boksissa tallenteiden siirtäminen USB-laitteelle on tosi kömpelöä, saa vain yhden tiedoston kerrallaan (ei voi laittaa kopioimaan kaikkea tai valittuja tiedosja yöksi), joten tuskin otan tallenteita ulkoiselle USB-kovalevylle talteen. Eikä tallenteita voi katsoa millään muulla laitteella kuten tietokoneella.
Nyt on viikonlopun ajalta kokemus kaapeliverkon laitteesta. Aiempi laite humax 9500.
Vaikka kaikkien yllätykseksi kun scart-kaapelista siirrytään hdmi:hin ja parhaillaan linkitettynä vielä HD-kuvaan, niin onhan tuo topfield käyttökokemuksena aivan hirvee paska, ainakin humaxin jälkeen.
Käyttöliittymä ihan hirvee romu.
- Konetta ei voi sammuttaa, jos jää tallennus päälle ettei tallennus katkea, vaan tarvitsee käyttää unikytkintä,
- Ei muista Topfieldeistä tuttuja TAPpeja,
- katseltavan ohjeman pikatallennus ei ole ohjelman jäljellä olevan ajan mittainen, vaan menusta ennakkoon valittu aika
- kun olet tehnyt suosikkiluettelon, niin enää ei löydy kanavanumerolla haluttua kanavaa. Toki perus 1,2,3,4, mutta esim maksukanavia ei löydy
Siinä alkuun

En todellakaan suosittele laitetta ainakaan Humaxin jälkeen.
Olisin ostanu humaxin nytkin, mutta ei ole...
Viikon verran kokemuksia kertynyt eikä pahaa sanottavaa ( vielä ), mutta...
Haluaisin, että ohjelmaoppaassa näkyisivät vain suosikkilistan kanavat eikä kaikki kanavat, mutta en ole ohjeesta saanut siihen apuja.
Olenko niin ymmärtämätön vai eikö se tosiaan ole mahdollista?
Aloittaja: "Kaapeliverkon laite itsessään ei sisällä kovalevyä, mutta siihen saa erikokoisia levyjä hankittua."

Muutan vasta 2 viikon kuluttua kaapelitv-kämppään mutta ostin digiboxin jo ennakkoon, tämän topfieldin crc 1400:n. Myyjän mukaan laite sisältää kovalevyn. En nyt tiedä miten on kun en voi tuota vielä testatakaan eli kysymys kuuluu
SISÄLTÄÄKÖ SE KOVALEVYN vai pitääkö ostaa erikseen ???

Maksoi yli 300 euroa eli luulisi olevan muutakin kuin kuoret !
Tuossa hinnassa on kovalevy mukana, mutta hinnasta ei saa varmuutta minkä kokoinen levy, kun hinnat hiukan vaihtelevat.
Minulla on nyt tuo laite ja olen "normikäyttäjä", joka katsoo aika paljon tallennettuja, mutta en varastoi niitä vuosiksi eteenpäin, niin 320GB levy tuntuu riittävän kokoiselta enkä ole ollut pulassa.
Hinnasta luulisin, että laitteessasi on 500GB levy.
Silloin, kun ostin levykoot olivat muistaakseni 80, 160, 250, 320 ja 500GB. Nyt näyttäisi olevan 2 pienintä poistettu valikoimasta ja lisänä 1000GB.

Tällä palstalla on moni ystävällisesti antanut hyviä neuvoja laitteen käytöstä, kun sen ohje on ehkä käännöskoneen ja laitetta käyttämättömän kokoama.

Käyttökokemukset voisivat olla hyödyllisiä tälle palstalle.
Kiitoksia ! 500gb tuossa lukee mutta sitähän vähän ihmettelinkin miten ne voisi pelkkiä kuoria myydä. Se on kyllä myyjän mukaan vaihdettava mut en keksi miks se pitäs vaihtaa eiks kovalevyjen pitäs pari kolme vuotta toimia kuitenki. Sitte varmaa tullu jo jotaa tekniikan ihmeitä että laitteet pitää muutenkin vaihtaa.....
Ohjelmia ja leffoja säilyttävät voivat arkistoida kirjahyllyyn täyteen tulleen levyn ja nakata vaivattomasti ja kätevästi uuden tyhjän levyn imasemaan uutta tavaraa purkamatta koko konetta. Topfield käyttää 4-5 laatumerkkistä levyä mm. Western Digital, jotka eivät ole aivan halvimpia.
Voi myös hankkia halvemman levyn muualta. En tiedä miten sitten takuu suhtautuu tuollaiseen.

Joo, joidenkin vuosien päästä ei tarvitse näpertää kaukosäädintäkään, kun laitteet toimivat ajatuksen ohjaamina. Se on vähän ennenkuin autoissa ei tarvita kuljettajaakaan.
 /   /  /  / Topfield CRC-1400

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta