Kiertäjäkalvosinoireyhtymä

Fysioterapia

Kellään tietoa kuinka kauan kyseinen vaiva kestää? Fysikaalista hoitoa ollut pian 2kk, ollut kipeä melkein puolitoista vuotta. Mitään tuloksia ei vielä näy. Onko jouduttu leikkaamaan jos fysio ei tehoakkaan?

34

9931

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kairaajakalvo

      Onko edes magneettikuvia otettu koska noin pitkään vaivannut. Todennäköisesti pitäisi tehdä lisää tilaa olkapäässäsi, mikäli ei jotain ole muutoin rikkoontunut.

    • L.K.T.

      Kyseinen vaiva kestää loppuelämän jos sitä ei hoideta. Hoito on acromioplastia eli tehdään tilaa olkalisäkkeen alle ja mahdollinen kiertäjäkalvosinjänteen ompelu. Fysioterapia ei auta kyseiseen vaivaan muuten, kuin lihottaa fysioterapeutin kukkaroa.

      • Fysioterapia

        Magneetissa kävin. Jänteissä ei ollut repeämiä ym. Mutta löytyi nestettä, turvotusta ja luuturvotusta parin jänteen kohdalta. Olkapää kiertynyt reippaasti eteenpäin ja sitä yritetty kuntouttaa. Kohta 3kk kuntoutettu, ei näytä paranevan. Töissä vain pahenee ja jatkuvasti sairaslomalla kun fyysinen työ. Onko leikkaus yksi vaihtoehto? Olen nuori 24v ja ihmettelen miten tällainen vaiva jo nyt..


      • Itse kokenut

        Mitähän kirjoittajan nimimerkki tarkoittaa?

        Kiertäjäkalvosimen jutut jaetaan useaan eri tapaukseen, jos kyseessä on tulehdus, niin asiantunteva fysioterapeutti auttaa, mutta jos jänne on poikki, silloin ei ole muuta mahdollsuutta kuin leikkaus. Joopajoomiäs tuolla alempana kertoo aika paljon asiaa.


    • BorrePunkki

      Onhan siellä jotain vikaa, mutta kuten jo huomsitkin niin ei mene asiat aina kuin elokuvissa. Eteempäin kiertynyt olkapää voisi edesauttaa ahtaan olkapään vaivassa. Supraspinatus jänne hiertyy ahtaassa tilassa saaden aikaan jänteen turvotusta ja tulehduttuaan myös nesteen kertymistä. Voi olla myös joku muu tulehdus jonka aiheuttaja epäselvä. Punkit esm levittävät Borrelioosia joka tunnetaan myös Lymen tauti nimellä. Suuriin niveliin tuo tauti iskee tulehduttaen kudoksia. Vaikeasti diagnisoitava ja huonosti tunnettu vielä nykyäänkin lääkärien keskuudessa. Voi kestää vuosikausia ja ei välttämättä parane ollenkaan, vaan päin vastoin. Eli eihän ole punkki puraissut :(

    • joo joomiäs

      Kuten L:K:T jo kertoikin acromioplastiassa voidaan myös poistaa acromion
      koukkumaista kärkeä, mikä osaltaan ärsyttää jännettä. Myös jännnekalkki
      voidaan ainakin yrittää poistaa.Sisäkiertäjänä supscapularis voi myös ärsyyntyä
      fyysisestä toistuvasta työstä ja kerätä jännekalkkia, mikä ottaa kiinni coracoacromiaaliligamenttiin.Fysioterapia ei auta.

    • joopajoo miäs

      Voi sielä ihan yhtä hyvin olla vaan huonot liikerytmit ja lihaskireydestä johtuvia liikerajotteita, jolloin supraspinatuksen jänne ottaa osumaa liikkeissä ihan samalla tavalla kuin ahtaan olkapäänkin tapauksessa. Aina mielummin konservatiivinen hoito kuin puukkoa jos mitään konkreettista ongelmaa tai ahtaumaa ei löydy. Etenkin kun sulta vielä löytyy selviä ryhti/asentovirheitä niin ehdottomasti ensin fyssarille ja ahkeraa jumppailua & venyttelyä.

      • joopajoo miäs

        Niin joo ja se fyssarikäynti ja puoli tuntia jumppailua päivässä ei auta juuri mitään jos päivän loput 15 tuntia olet huonossa ryhdissä ja muutoinkin huonoissa asennoissa. Ryhti on ihan eka asia mikä pitää saada kuntoon kun olkapäätä kuntoutetaan. Se luo edellytykset lapaluun oikealle asennolle ja sitä kautta olkapään oikealle toiminnalle.


      • Fysioterapia
        joopajoo miäs kirjoitti:

        Niin joo ja se fyssarikäynti ja puoli tuntia jumppailua päivässä ei auta juuri mitään jos päivän loput 15 tuntia olet huonossa ryhdissä ja muutoinkin huonoissa asennoissa. Ryhti on ihan eka asia mikä pitää saada kuntoon kun olkapäätä kuntoutetaan. Se luo edellytykset lapaluun oikealle asennolle ja sitä kautta olkapään oikealle toiminnalle.

        Välillä tuntuu hieman helpottavan, mutta kipu palaa aina takaisin kahta kovempana. Ja tosiaan skolioosia löytyy, josta johtuu sitten lantion vinous. Sen takia ilmeisesti lapakin on eri tasolla kuin toinen. Lapa siirottaa ja on kiertynyt eteen. Tuota virheasentoa on yritetty korjata, mutta tuloksia ei näy. Venyttelen ja teen kuminauhajumppaa tunnollisesti. Magneetissa näkyi myös erillinen os acromiale, josta lääkärit eivät sano juuta eikä jaata. Puukkoa jo väläyteltiin ja alan kohta itsekkin uskoa että on ainoa vaihtoehto.


      • joopajoo_miäs
        Fysioterapia kirjoitti:

        Välillä tuntuu hieman helpottavan, mutta kipu palaa aina takaisin kahta kovempana. Ja tosiaan skolioosia löytyy, josta johtuu sitten lantion vinous. Sen takia ilmeisesti lapakin on eri tasolla kuin toinen. Lapa siirottaa ja on kiertynyt eteen. Tuota virheasentoa on yritetty korjata, mutta tuloksia ei näy. Venyttelen ja teen kuminauhajumppaa tunnollisesti. Magneetissa näkyi myös erillinen os acromiale, josta lääkärit eivät sano juuta eikä jaata. Puukkoa jo väläyteltiin ja alan kohta itsekkin uskoa että on ainoa vaihtoehto.

        Vaihda fyssaria jos tuloksia ei tule. Tuntuu pätevyyksissä olevan aika paljon eroja.


    • janetskij

      Minulla todettiin kiertäjäkalvosimen oireyhtymä sen jälkeen kun olin kaatunut 30.3.2013.
      Odotin viisi ja puoli kuukautta pelkällä sairaslomalla ilman mitään fysioterapioita.
      Nyt 17.10 olkapää sitten lopulta leikattiin ja kas:
      Supraspinatusjänne ei ollut poikki,vaan irronnut kokonaan kiinnityspinnastaan.Ankkurilla kiinni jotenkuten paikalleen
      Sisempi hauislihas,sen jänne luksaatiossa ja sille kaiverrettiin tilaa kulkea oikeaa reittiään.
      Käsi on kantositeessä ensin kolme viikkoa yötäpäivää,sitten kolme viikkoa
      päivisin.
      Sitten alkaa kuntoutus.

      Saa nähdä,tuleeko kalua.

      Nämä vaivat eivät parane itsekseen ja työ ja liian rankka treeni vain pahentaa sitä.
      Itselläni pahasta oli siivoojan työ.

      Minulla vaivat todettiin työpaikkalääkärissä ja sain lähetteen Jorvin sairaalaan sieltä. Työpaikkalääkäri otti röntgenkuvat ja olkapään ultran,jossa näkyi röpelöinen
      kiertäjäkalvosin.Mangneettikuviin en päässyt.
      Mutta valitettavan usein vain leikkaus paljastaa vammojen laadun,kuten minunkin tapauksessani.
      Löydökset olivat pahemmat kuin aikaisemmat tutkimukset antoivat olettaa.

      Ja näin käy lähes poikkeuksetta.

      Menoksi vaan lääkärille ja vaadi lähete tutkimuksiin kotiseutusi alan lääkärille.

      Jos fysioterapia ei ole auttanut niin lisätutkimukset on ilman muuta paikallaan.

      Itse leikkausta ei tarvitse jännittää,päinvastoin.

    • Eikueiku

      Täällä vaiva alkoi jo noin vuosi sitten. Käden puutumista ja leposärkyä sekä liikerajoitteisuutta. Tammikuussa lääkäriin tk hon, jossa särkylääkettä ja kortisonia. Ei auttanut ja samalla kaavalla taas jatkettiin, kortisonia ja lisää kipulääkkeitä. Myös fysioterapiaa kunnallisella, joka siis niitä kuminauhajumppa ohjeita yksinomaan.

      Ei auttanut nämäkään toimet vaan samat vaivat jatkuivat. Tammikuusta menikin huhtikuuhun, eli 3kk kunnes röntgeniin.Sitten kuukaus lisää eli toukokuuhun, jolloin ultrattiin.
      Mitään vikaa ei näkynyt, kuten ei noilla kuvantamisilla vielä yleensäkään.
      Tilaa kuulemma näytti olevan ja jänteetkin paksun ja terveen näköisiä.

      Mitään ei siis oikein selvinnyt ja ravasin tasaisin välein lekurilla valittamassa kipua ja hakemassa särkyy lääkkeitä.
      Vihdoin viimein elokussa elikkä noin 7kk ekan käynnin jälkeen laittoi lähetteen (pitkin hampain) Fysiatrian polille.

      Nyt siis liki 10kk eka käynnistä kävin fysiatrin tarkastuksessa.
      Tutkin tarkkaan käyttäen ultraakin tutkimisessa. Mitään varsinaista löydöstä ei kyllä tälläkään kertaa saatu.
      Epäili juurikin sitä ahdas olkapää vaivaa. Toinen mahdollinen, mutta epätödennäköisempi olisi jokin repeämä esm nivelkalvosta.

      Kun sanoin että tilaahan siellä edellisien lausuntojen mukaan pitäisi olla, niin siihen vastasi, että ei todellakaan ole mikään tilavin olkapää. Sanoi että tuo röntren ja ultra eivät oikeestaan kerro kun sen tilan mikä siellä luiden välissä on. Siihen kun lisätään lihakset ja muut rippeet, niin rupeaa tilat loppumaan.

      Ja lopuksi oli sitä mieltä mitä minäkin jo alunperin, eli aivan turha hoitaa vaivaa parivuotta ja todeta hoidon olleen väärää. Siispä magneettiin jotta päästään asiassa eteenpäin. Ja tuo käynti oli kyllä pisin lääkärikäynti koskaan. Kesti nimittäin ovesta sisään-ulos 40 minuuttia.

      Ja ripeää tuntuu olevan jatkokin sillä vain kaksi päivää tuosta käynnistä niin tuli magneettiin aika reilun kolmen viikon päähän ja siitä viikko niin tälle samaiselle fysiatrille miettimään jatkoa.

      Kyllähän tässä minun mielestäni kesti kokonaisuudessaan liian pitkään päästä tuohon tarkempaan kuvantamiseen. 10kk on aika pitkä aika kärvistella kipuineen. Varsinkin jos jotain voitaisiin tehdä.
      Tk lääkärit on varmaankin niin peloteltu, että eivät uskalla laittaa lähetteitä erikoissairaanhoitoon kovinkaan helpolla.

      Tassä välissä minkä minä tätä vaivaa olen kärsinyt, on moni olkapäävaivainen tuttu joko leikattu tai magneettikuvattu aikoja sitten. Parhaimmillaan joillakin heistä vaiva on mennyt jo ohikin ihan ilman isompia toimia.
      Toivottavasti ei löydy niitä repeämiä, koska näin pitkän ajan jälkeen korjaaminen voi olla huomattavan paljon hankalampaa tai jopa mahdotonta. Näin asian ymmärsin ja totean samaan ääneen
      kunnallisen hoidon epäonnistuneen, mikäli näin on käynyt.
      Toivotaan että näin ei ole käyny, vaan selvitään vähemmällä.

      • Re-nttu

        Mielestäni käden puutuminen ei liity kiertäjäkalvosimeen. Joku muu vaiva?


    • Cost-engon

      Re-nttu, mistähän moista päättelet? Kyllä ne hermot saattaa olla puristuksissa olkapään alueella, jolloin puutuminen ja särky sormissa asti mahdollista. Eiköhän fysiatri olisi huomannut mikäli tenniskyynärpää tai jotain vastaavaa tuon olkapäävaivan lisäksi. Ainakin tuon edellisen kertojan mukaan niin pitkään tutki että pois sulki muitakin mahdollisuuksia.

    • Eikueiku

      Päivitystä vaivaan. Nyt on sitten magneetit otettu ja käyty kuuntelemassa fysiatrin kommentit. Kuulemma ahdas olkapää ihan rakenteellisesti ja myös tulehdusta. Kaksi repeämää joista toinen olkapään etupuolella ja toinen takapuolella.

      Syositteli että laitetaan lähete kirurgille, joka arvioi mahdollisen leikkaustarpeen. Kun on kulunut jo näin kauan vaivan alkamisesta, niin ei kannata menettää aikaa yhtään enempää. Sanoi suoraan, että leikkaustulos heikkenee ja paraneminen hidastuu sitä enemmän mitä enemmän mahdollinen leikkaus viivästyy. Saattaa jopa olla että noita repeämiä ei enää saada korjattua.

      Eli ymmärtääkseni mahdollisesti olkapään avartaminen voisi tulla kyseeseen tilan lisäämiseksi, mutta muut toimenpiteet on arvoitus.

      Tässä voi käydä juuri niin kun olen aiemmin puhunut, että vetkutellaan tarpeeksi jonka johdosta mahdollinen leikkaushoito viivästyy niin paljon, että sen tekeminen joko mahdotonta tai kannattamatonta heikon lopputuloksen vuoksi.

      Totuushan on että pihtaamalla tarpeellisia hoitoja säästöjen toivossa viivästymisiä hoidossa tapahtuu. Ja nämä on niitä kunnallisen hoidon ongelmia jotka eivät todellisuudessa tuo säästöjä vaan päinvastoin.

      Tai en tiedä miten ne laskee tämän, mutta 1.5v työkyvyttömänä tämmösellä hoidolla, kun taas nopeella toiminnalla 3kk ja työ kunnossa.
      Ja ensimmäisessä vaihtoehdossa saattaa mennä työkyky lopullisesti ainakin osittain. Uudelleen koulutukset jne jne..

      Ei ole siis halpaa lystiä tuo kunnallisen mallikaan hoitaa :)

    • kädetön

      Voi apua.

      Mulla on ollut olkapää aivan toivoton jo kohta 10 vuotta. Enää en pysty tekemään mitään jumppaa vastuksella, muutoin olkapää kipeytyy sairaslomaa vaativaksi. Esim. punnerruksia en ole voinut tehdä enää ainakaan viiteen vuoteen ollenkaan. Tällä hetkellä taas särkylääkelataus päällä kun menin muutaman vedon vetämään lunta tällä kädellä auton päältä, se riitti ja nyt ei käsi nouse. Särky on kaamea.

      Viime pe otettiin rtg, sen tulos tulee huomenna. Nyt näitäkin kirjoituksia lukiessa alkaa herätä pelko, että mun olkapäätä ei ole koskaan hoidettu kunnolla, vaan sen on annettu mennä noin huonoksi. Aina vaan kortisonia, niin monta kertaa, että ihossa on jo siinä kohtaa pysyvä jälki, niin monta kertaa on menty samasta kohdasta sisälle. Olkapää on kuvattu edellisen kerran 6 vuotta sitten. Magneettii 10v sitten, tuolloin jo näkyvissä luueroosiota, runsaasti kalkkia ja jännevauriota. Tuota kalkkia on yritetty poistaa uä-ohjatusti etikkahappoelektroforeesilla. Täälläkin oli kommenttia, että viivyttely huonontaa parantumista - onko mulla edes toivoa enää?? Tuntuu ettei kukaan koskaan ole ottanut oikein tosissaan sitä, että toi olkapää on niin huono, että todella rajoittaa mun elämää. Lääkärit laittaa vaan aina särkylääke kortisoni fysioterapia, jonka osaan jo ulkoo. Fysioterapiaan en edes enää mene, koska siitä käsi vain ärtyy lisää.

      • vaadi hoitoa

        "Magneettii 10v sitten, tuolloin jo näkyvissä luueroosiota, runsaasti kalkkia ja jännevauriota. " Miten tuo on mahdollista? Jo 10 vuotta sitten todettu jännevaurioita...Miten ihmeessä olet odottanut ja odottanut? Pitää osata vaatia.


      • Vale liäkäri
        vaadi hoitoa kirjoitti:

        "Magneettii 10v sitten, tuolloin jo näkyvissä luueroosiota, runsaasti kalkkia ja jännevauriota. " Miten tuo on mahdollista? Jo 10 vuotta sitten todettu jännevaurioita...Miten ihmeessä olet odottanut ja odottanut? Pitää osata vaatia.

        Ne on varmaan sanoneet, että kyllä se siitä paranee ihan itsekseen. Ei se pitäisi olla potilaan kontolla tehdä lääkärin työtä ja selvitellä mitä pitäisi tehdä ja tuliko tehtyä mitä pitäisi.

        Varmaankin luottanut lääkäreiden arvioon ja tyytynyt kohtaloonsa, kun sanoneet että näillä mennään ja päästää kyllä tuloksiin. Harmi vaan jos arviot ovatkin olleet vääriä. No mitään vastuutahan heillä ei tekemisistään ole, joten se siitä.

        Paskastakin työstä jotkut saavat palkkansa. Ja vieläpä ihan hyvän sellaisen. Meneppä tavan duunari tekemään pielavetinen niin varmasti korvaat vahinkosi.


    • Eikueiku

      Minulla ei näkynyt mitään röntgenissä ja ultrassakaan yhtään mitään poikkeavaa, vaikka kahteen otteeseen sillä katsottiin. Paksun ja terveen näköiset jänteet kuulemma. Totuus olikin toisenlainen, kuten aavistelin. Useampikin vika löytyi joista pahin tuo miltei katkennut jänne. Revennyt siis molemmin puolin ja on keskeltä vain pikkasen enää kiinni.

      Ja kun lukee suosituksia noiden korjauksesta, niin alle 3kk vammasta korjattuna tulos paras, ja ennen 6kk vielä korjattavissa. Takarajana tunnutaan pitävän vuotta noiden korjauksessa. Revennyt kohta hapertuu eikä siihen saada kunnollisia kiinnityksiä enää aikaiseksi.

      Hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi aika on siis valttia näissä repeämien korjauksissa. Valitettavasti noihin tarpeellisiin tutkimuksiin ja sitä kautta hoitoihin ei ainakaan kunnallisella puolella päästä suositusten mukaisella aikataululla.

      Ja kädettömän kohdalla arvelisin käyneen juuri niin kun itsekin arvelee. On hoidettu helpoimmalla ja halvimmalla tavalla. Piikkiä ja Buranaa :(

      Ja muuten siitä röntgenistä ei sitten näe välttämättä edes sitä onko olkapää ahdas. Mulla sanoi tk lekuri kuvia katsoessa, että tilaa on ihan hyvin. Erikoislääkäri taas sanoi, että on ahdas rakenteellisesti eivätkä pelkät röntgenkuvat kerro totuutta. Tokaisi vaan, että onhan siellä paljon muutakin kun ne luut :)

      Tämmöiseksi se menee, kun teekoon yleislääkäri alkaa tulkitsemaan selkeästi erikoislääkärin osaamisen puolelle meneviä asioita.
      Tämän kaltaisilla säästöillä syntyy sutta ja sekundaa.

      • voipullakainalo

        Mitenkäs tämä nesteen kertyminen?
        Onko kokemusta?

        Minä sairastin kummatkin olkapäät.Toisen vuonna 2009 ja toisen 2011.
        Ei operointia,jumppaa vain ja särkylääkkeitä.
        Nyt ei enää säre.Liikeradat on jääneet vajaiksi ja toisesta olkapäästä sanottiin,että jotain on menetetty.

        Mutta ny samassa järjestyksessä kun "tauti" alkoi, on tullut kainaloon turvotusta.Siellä on kuin "läskiä".Onko se nestettä ja mitä sille pitäisi tehdä?
        Erikoislääkärin kommentti oli "ala laihduttamaan".

        En minä ole kuin vähän ylipainoinen öbaut 10 kg joten enpä usko sen olevan syy vaan "taudin" jonkinmoinen "jälkitauti?"


    • tekonee

      Erikoislääkärin kommentti oli "ala laihduttamaan" on yhtä kuin täysin pelle vastaus. Syy on kyllä joku muu kun ylipaino.

      Ja mitä tulee liikeratoihin, niin olisikohan sinultakin jääneet repeämät korjaamatta säästösyistä :)

      Ja tarpeeksi kun vitkutellaan, niin varmaan jotain menetetään.

    • Spinatus

      Nämä tarinat läpilukeneena vedän johtopäätöksen, että leikkaukseen vaan.

      Kaaduin fillarilla heinäkuun lopussa, seuraavana päivänä lääkärissä todettiin tietysti liikerajoitus, mutta itsekin oletin että olisi johtunut ns. tällistä.
      Kipu samanlainen elo-syyskuun aikana kuin 10 vuotta aiemmin ollut Frozen Shoulder.

      Lääkäri laittoi lokakuun alussa röntgeniin, joka siis oli turha, itse pyysin fysioterapiaan ja pääsin sinne vihdoin marraskuun puolivälissä.
      Töitä teen olkapäilläni ja käsilläni, joten 7.11. sairauslomalle, joka jatkuu. Ensi perjantaina Jorviin ortopedille käytyäni siis toistamiseen lääkärissä vaivan jatkuessa. Fysioterapeutin mielestä jännesysteemi on irti ja lihas myös. Massa menossa kyynärpäätä kohti. Tuskin osaa itse paikalleen takaisin?

      Tapaturmasta on 4,5 kk. Mitäs luulette - onko mitään muuta tapaa hoitaa tämä olkapää kuntoon? Nyt kättä voi nostaa lievän kivun kanssa eteen noin 90 asteeseen, mutta sivulle ja taakse tilanne on sama, ehkä 35-45 astetta. Lapaa ympäröi kipualue ja sen puoleista hartiaa. Tramalia yöksi ja muuten 600 Ibuxinia.
      Jos leikataan niin menevätkö nämä tähystyksessä ja pääseekö kotiin heti? Lasta tai jokin tuki ilmeisesti muutamaksi viikoksi ja sitten fyssaria ja lisää saikkua mutta kuinka paljon? Työni on suurimmalta osalta fyysistä.

      Tyhmä olin kun jäin odottamaan vaivan parantumista itsekseen.

    • Myöhässä ollaan
      • Sointuisi

        Todella kattava selvitys tuolla Ortonin sivulla.
        Huomenna Jorviin tuomiolle.
        Kiva tilanne rahallisestikin, koska duuni ei maksa kuin 10 päivää saikkua. Sitten mennään Kelan kuvioihin. Kesken toisen saikun vielä jo aiemmin ilmoitettu reilun kahden viikon lomautus, joka päättyi toissapäivänä.
        Kelasta ei ole vielä vastausta.

        En ole vielä jaksanut selvitellä, mutta mulla on laaja kotivakuutus. Käsitin, että puolen vuoden sisään pitää esittää asiansa, jos aikoo. Pelkkää tapaturmavakuutusta ei ole. Omalla lomalla olin kesällä mustikoita poimimassa tai siis paluumatkalla, kun tien nimismiehenkiharat kiepsauttivat mut nurin.
        Vakuutusyhtiö tämän tietää tietty, mutta maksaako vaivaa hakea korvausta? Onko kenelläkään kokemusta aiheesta?
        Olkapäät on muuten kuulemma kuin kaksikymppisellä, sanoi fyssari. Ikää on nyt 56.

        Eräs tuttu suositteli hakemaan Kelan kuntoutusta. Onkohan tässä pohjaa etsiytyä työkyvyttömyyseläkkeelle, koska oikeata ammattiani vastaavaa työtä en saa ikäni
        vuoksi, jonka vuoksi teen fyysisesti rasittavaa hoitotyötä.


    • spinatus

      Jorvista leikkausjonoon ja leikkauksen ajankohta luultavasti tammikuun lopussa, ilmoittavat. Kiireellisyysluokka 2. Sitten tähystysleikkauksen jälkeen saikkua parisen kuukautta ja ymmärsin, että Jorvin oma fysioterapia olisi tässä mukana ainakin alkuun. B-todistusta odotan. Sairauspäivärahalla siis vielä pitkään. Kaksi lasta, mies kuollut.
      Jorvin ortopedi oli suostuvainen kirjoittamaan B-todistuksen sitä silmällä pitäen, että voisin anoa Kelan kuntoutusjaksoa.
      Vakuutusyhtiöön yritän jaksaa kirjoittaa huomenna kysymykseni. Tolla 14 euron sairauspäivärahalla on vähän vaikea tulla kahden nuoren kanssa toimeen. Joo, toimeentulotukeen olin ekan kerran yhteydessä lokakuussa. Kaiken ne tekevät viivyttelyineen, etteivät vain joutuisi millään tavoin auttamaan. En ole vakioasiakas ollutkaan, mutta nyt tästä tulee abt puolen vuoden kerhojäsenyys..

    • Nivelkapselikko

      Spinatus. Mikä sinulla on sieltä olkapäästä ylipäätään hajonnut. Miten se vika on todennettu, vai onko vain arvaus jne.

      Pienet repeämät rauhoittuvat yleensä ajan myötä, eikä niitä tarvitse välttämättä edes korjata. Lähes kaikilla jotain käsillään harrastaneella on melko varmasti pieniä vaurioita kiertäjäkalvosimen rakenteissa. Toisilla nuo aiheuttaa kipua enemmän kun toisilla.

      Repeämäthän eivät kiinnity itsestään takaisin, joten vain leikkauksessa voidaan näitä vaurioita korjata. Mutta kuten tuossa aiemmin todettiin niin ihan pieniä ei aina kannata korjailla, eikä kauan sitten revenneitä pystytä enää korjaamaan. Rupeaa olemaan vuoden jälkeen tuollaisen hapertuneen jänteen kiinnitys melko toivoton tehtävä.

      Kuukausien kuntoutus pienen repeämän korjaamisen vuoksi taas ei välttämättä ole vaivansa väärti.

    • itkupilli1

      en jaksanut lukea muiden vastauksia, joten ehkä tämä on toistoa, mutta:

      yritä välttää leikkausta niin pitkään kun voit. Kokeile mitä tahansa muuta ensin.

      Itselläni tuo vaiva ollut 8-9 vuotta, nyt 3 kk sitten leikattiin, eikä olkapää ole IKINÄ ollut näin kipeä kuin nyt! Aamu meni itkiessä kivusta...

      Lääkäri tarjoaa vain saikkua (jota en ota, kun minulla on niin helppo työ ja rahaahan minä tarvitsen kuitenkin fys.terapian maksuun O.o), mutta kipulääkkeeksi tarjoaa vain buranaa, joka ei enää auta ollenkaan (olen sitä syönyt kuin karkkia) ja fys.terapiassa ei päästä yhtään eteenpäin, kun kipu estää venyttelyt ja muut.

      Jos olisin tämän tiennyt, en olisi leikkaukseen mennyt!

      • Anonyymi

        Moikka, en tiedä näetkö tätä enää mutta mitä vaivaa sulla oli tarkalleen? Itselle tulossa leikkaus..


    • Kipuja

      Moi kaikki!

      toivottavasti teillä menee nyt jo paremmin kyseisen vaivan kanssa.

      Itselläni tämä rumba alkoi nelisen vuotta sitten työtapaturmalla, jolloin todettiin jonkun näköinen repeämä. Tämän jälkeen on olkapää kikutellut säännöllisin ja epäsäännöllisin väliajoin. Olkapääni on ultrattu ja ylläri eihän siellä mitään näy.
      Kolme kortisonpiikkiä olen ottanut ja en suostu enään yhteenkään! Ja pahimmillaan määrättiin kipuun tramalia.. TERVE! Ihan hullu lääke, ei sopinut minulle.

      Mutta kuitenkin, tällä kertaa olin sairaslomalla 2kk ja alkaa menemään oikeesti hermo. Kiukuttelen läheisille ja juuri kun olen palannut takaisin töihin(pääte hommia) saavat tästä osansa myös kollegat.

      Vihaan tätä kipua ja kättä mutta eniten vihaan tätä tunnetta, olo on kuin ruutikasalla ja kaikki minun kanssa tekemisissä olevat ovat palavia tulitikkuja. En tietenkään halua tiuskia ja kiukutella ihmisille.

      Avaudun nyt tänne, koska tämä minulle tapahtui tänään.

      Nukuin tunnin yöunet, soitin esimiehelle että tänään en ole millään lailla hyödyksi. Hän otti asian hyvin ja ymmärtäväisesti koska palasinhan 2kk sairaslomaltani maanantaina. Hän myös ymmärtää ettei töissä oleminen ole nyt herkkua. NOH..
      Sovimme että menen taas lääkäriin jotta saan tarvitsemani sairasloman. Olkapää on tuskaisen kipeä, jopa lepoasennossa. Noh varasin ajan firman "omalääkärille" jotta saan lähetteen minua jo tutkineelle ortopedille.

      Menin vastaanotolle, kerroin kutakuinkin saman mitä yllä. Sitten päästiin itse asiaan. "Okei hmm katsotaan". Sitten hän halusi tehdä sen saman liikerata tarkistuksen mitä kaikki lääkärit haluaa. Sanoin että "tehdään nyt sitten, kyllä varmasti nyt yhdeksännellä kerralla löytyy jotain." Ärsytti tämä, koska tiedän käden kipeytyvän iltaa kohti lisää.

      Sitten meni yli hilseen, "mitäs jos kutsuttais sun esimies myös paikalle keskustelemaan tästä vaivasta?" vastasin (olen siis isoissa kivuissa kokoajan)"jos sä näet että se jotenkin auttaa mun toipumista niin tottakai, kutsutaan vaikka sinunkin esimies tänne jos se auttaa tähän vaivaan!"

      Hän tietää että olen nukkunut tunnin, hän määrää jotain unilääkkeitä. "Nyt sut pitää saada vaan nukkumaan." Kiitos mutta ne jäi apteekkiin!

      Lähetettä en myöskään saanut koska ei vielä ole mennyt 3kk, vaan 2kk ja 1,5kk oon juossut Fyssarilla, osteopaatilla ja kohta menen vaikka hypnotisoijalle jos en muuta keksi!
      Sairaslomaa 1 päivä. Upeaa, menen siis huomenna töihin ja olen meidän työyhteisön aurinko, joka jakaa sitä hyvää fiilistä ryhmään ja kertoo kahvitauolla pari hyvää vitsiä. Hah!

      Mulla loppuu huumori ihan oikeasti! Oon kokoajan kivuissa, räjähtämässä ja sit mua ei oteta ees vakavasti! Menenkö toiselle lääkärille vai mitä tämän vaivan kanssa täytyisi tehdä?

      Vertaistukea kiitos! Jos sellaista löytyy..

    • olokaneuvos

      Oma tarinani menee näin; Viime keväänä sain tarpeekseni jatkuvasta olkapään vaivailusta ja koko hartiaseudun jäykkyydestä. Hakeuduin tk lääkärille, joka sitä hetken väänteli ja määräsi ultraan ja röntgeniin. Kuvat tuli ja näkyi pieni repeämä, jonka rtg lääkärikin ultratessa havaitsi. molemmat mainitsivat sen olevan pieni ja ei tarvitse erityishoitoa. Hoitava lääkäri ohjasi fysioterapeutille, joka antoi opastusta ja lopuksi neuvoi kääntymään uudestaan lääkärin puoleen, jos ei ala helpottamaan. Kesällä sitten oli mentävä lääkäriin ja oli toinen lekuri hoitavana. Pisti pari piikkiä olkapäähän ja fysioterapeutille. No fyssari ei paljo enempiä osannu auttaa ku viimeksikään ja jäätiin seuraamaan tilannetta. Taas alkoi kipeytyä reilummin ja kävin piikillä ja sain reilu viikon vielä sairaslomaa. Nyt ei kipeä, mutta heti lääkekuurin syötyäni pikku vihlaisuja ja lievää arkuutta ilmestynyt. Joka kerta napsahtaa kun laskee käden ja välillä napsahdus on kivulias. Onkohan tän kanssa toivoa.? Ruumiillinen työ ei oikein tue jumppaa ja kuntouttamista.

    • Anonyymi

      Fyssa on huono valinta, itse menin niiden jälkeen osteopaatille ja jo oltiinkin enemmän asiantuntiapuolella! Vaivaa ei päivisin, kun kädet "roikkuma-asennossa" ellei ole tietsikalla. Tk lekurin mukaan voi olla luujauhetta olkapään lihaksissa, odotan ultraa. Kipua aamuisin, jos patja liian pehmeä kääntäen olkapäät sisään kun keskiruumis painaa keskeltä ja patjan laidat kohoo. Kipua myös jos kyljellään, jolloin olkapäät taipuu taas sisälle. Osteo huomasi huonon ryhdin ja aloinkin vetää olkapäät alas ja rinta rottingille. Patjojen väliin vanerilevy ja voi nousta ilman käsiapua, joka aikaisemmin oli kipujen takia tuskaa. Kun yritän nukkua selällä, kaikki helpompaa. Voltaret, puranat, geelit, kylmäkallet ym ihan turhia, ovat vain hetken apu. Liikeradat ok kaikki todenneet, kipua ei saa aikaiseksi päivisin, vain kun makuulla. Menkää osteopaatille, fyssarit tarjoo vaan voimistelua ja purtsia. Osteo tutki lihas lihakselta, ainakin minulla, tunnissa selvitti yhden käden. Kannattaa maksaa itse vaikka kalliimpi kuin hieronta tai fyssa.

    • Anonyymi

      Kävin nyt sitten fyssan ja tervklekurin jälkeen ortopedilla. Jokainen löytänyt aina jotain lisää. Ortopedi huomasi lapaluun vinouman, joka johtunee skolioosista ja vaikuttanee olkapäihin. Rtg-tuloksia odotan, ultran mukaan olkapäät ok. Älkää ihmeessä nukkuko pehmeässä sängyssä ja kyljellään, älkää tehkö pienintäkään kierreliikettä käsillä ja välttäkää hiirtä! Tietsika hiirelläkin duunaaminen jännittää olkalihaksia. Minulla ei särkyä, vaan yhtäkkiä levisi vilhlaiseva kipu oikeasta myös vas olkapäähän, eli joku yhteinen "keskus" jakaa oireen toiseenkin. Oik puolen niskalihas/luu ollut 3 v hieman kipuileva myös, ehkä rtg-kuvat paljastaa vinoumat ja osaan paremmin välttää tietyt asennot. Todella lääkkeet ei auta, eipä fysiokaan ainakaan minulla, parempi tehdä omatarkkailua asennoista ja kehittää oikea nukkuma-asento (selällään) kädet vartalossa kiinni. Miksi yleislekurit ja fysioterapeutit ei kysele, ongi enemmän potilaalta tietoa mitä asentoja tekee päivittäin, mistä kipu pahenee, miksi ei katso onko kumara, onko selkäranka vino, onko lapaluukin vino? Perusasioita, joita olettaisi jokaisen heti kyselevän, itselläni jopa oven avausmekanismin kääntäminen vaikuttaa ko käden olkalihaksiin, kun se on jäykkä! Laskin, että muutettuani kahvasta lukituksen avaamisen kääntösysteemiin, siitä 2 kk kuluttua alkoi vaivat! Siis ehdin vääntää 65 vuotiaan heikkenevillä lihaksilla melkein 2000 kertaa ja nyt sairastellessa toiset 2000 ja älysin vasta nyt palata takaisin kahvasysteemiin (varkaille toki helpompi), mutta kokeiltava sekin, odoteltava muutamia kuukausia.

    • Anonyymi

      Minulle määrättiin akupunktio hoitoa 15 kertaa. Ei leikata kun olen 59 v. Toukokuusta lähtien sairauslomalla.

    • Anonyymi

      Voiko kuminauhalla venytyksen alkaa vaikka käsi ois viel kipee? Lopetin viikon buranakuurin vastikään ja käsi kipee vieläkin.. Noin kuukauden kestänyt. Fyssarikäynnit peruttu, soittelee kuitenkin ensviikol.. Jäänkö oottelee soittoa vai yritänkö jonkinlaisia liikkeitä yrittää vai saatanko tehdä jotain väärin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2891
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2051
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe