Koirat vapaana talon pihassa!

Kiukustunut

Tässä suomennosta eräille koiran omistajille

Metsästyslain lisäksi koirien kiinnipidosta säädetään myös järjestyslaissa. Lain mukaan koira on pidettävä taajamissa kytkettyinä. Koiraa voi pitää taajamissa vapaana ainoastaan koirapuistoissa, koirien harjoituspaikoissa sekä suljetuilla piha-alueilla. Myös tällöin koirien on oltava omistajansa tai haltijansa valvonnassa, poliisi jatkaa.

Alkais mennä jakeluun et ne koirat todellakin tulee pitää kytkettyinä jopa siellä omassa/läheisten pihassa!
Mainitsemani piha ei todellakaan suljettu vaan koirat pääsee vapaasti häiriköimään ohikulkevia ihmisiä ja koiria!

36

1156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äläinen

      Täyttä asiaa!

    • Koirat-kiinni-heti

      Voi kun ne rekkujen ja fifien omistajat tajuaisivat sen, että kaikki kävelijät/lastenrattaiden työntelijät eivät todellakaan tykkää, kun esim. kevyenliikenteen väylällä annetaan koirien juosta vapaana ja sitten ne tulevat nuuhkimaan kinttuja ja pahimmassa tapauksessa nuolaisemaan rattaissa istuvaa lasta.
      Vaan kun huomautat asiasta ko. koiran omistajalle, saat heti kuulla olevasi koiranvihaaja ja omahyväinen paskiainen, joka ei ymmärrä, että koirahan on vain viaton luontokappale.

      • koirallinen2

        Sama juttu muuten myös toisinkin päin!

        On se kumma, miten lenkillä vastaantulevalla taaperolla ja kouluikäisellä on muka oikeus tallustella suoraan koiran kimppuun tökkimään ja repimään. Ilman että edes kysyy koiran omistajalta, onko koiran lähestyminen ja sen koskeminen ok.
        Mikseivät vanhemmat tajua opettaa lapsilleen jo varhain, että kannattaisi aina kysyä, voiko vierasta koiraa silittää?! Ehkä ne kaikki hihnassa kulkevat koirat eivät automaattisesti edes pidä pikku-janipetterin läheisyydestä?!


    • Rankk

      Kyllähän se pistää välillä sylettämään kun flektin pitäjä on tien toisessa laidassa ja musti toisella puolella. Yritä siinä sitten fillarilla ohi. Ja jos soittelet kelloa, niin hyvä ettei päälle käydä.

      Koira on nykyään pyhän lehmän asemassa. Kaikki kritiikki joko koiranomistajaa, tai itse koiraa kohtaan on pyhäinhäväistystä.

    • Jösses

      no voe mahoton! Taidat olla uusavuton! Missä luulet, että koiria voi pitää vapaana jos ei omassa pihassa? Koiria saa pitää vapaana sallittuna koirien irtipitoaikana luonnossa liikkuessa, mutta silloinkin pitää olla maanomistajan LUPA! Minä olen ainakin luvannut koirilleni, että saavat olla irrallaan omassa pihassani! PÖLJÄ!

      • Kulta Kirsikka

        koirani on kaveri ja leikin sen kanssa. Se auttaa minua haluamalla kanssani ulos. Näin ei ole tarvetta ulkoiluttaa sitä Ovea aukaisemalla koska se haluaa leikistä ja ulkoilusta väsyneenä levätä.
        En ota itselleni Egon jatketta jos en pysty sitä hoitamaan asiallisesti ja ympäristöä häiritsemättä.
        Ajattelepa tätä


    • Jysäys-pyhä

      Sulle Jösses
      Edelleenkin koirien irti pitäminen omassa pihassa on sallittua ainoastaan jos piha-alue on täysin suljettu!Jokaisen tulisi ymmärtää selvä asia!

    • Dog is the king

      Meidän naapurilla on tapana antaa koiransa olla irralaan pihamaalla ja tuon tuostakin koira karkaa naapureihin. Eipä ole kivaa, kun likainen ja märkä koira nuohoaa terassilla pyykinkuivaustelineen alla ja kahdesti on sen kaatanut. Ties montako kertaa on kaikki pyykit pitänyt koiran vuoksi pestä uudestaan. Kun koiranomistajalle asiasta kertoo, on se hänestä vain niin hauskaa !!!!
      Toisessa naapurissa samainen piski kävi pudottamassa terassilla jäähtymässä olleen ruoka-astian lattialle. Siinä meni perheen seuraavan päivän ruoka lattialle, lasivuoka palasiksi ja terassin lattia pesuun. Oli kuulemma koiranomistaja luvannut jotenkin hyvittää, mutta on jo lienee "unohtanut" koko jutun.

      • Viides oma koira

        Otapa koira kiinni javie hoitolaan hoitoon. Koiran hoidon laimin lyönnistä tulee sakko ja hoitomaksu koiran. Hoidosta. Tulee näin se koirakin nauttimaan kun saaasiallisen kohtelun ja mahdollisesti uuden kodin


    • koiran omistaja myös

      Kuuleppas sinä kiukustunut! Selvennäppäs hieman tätä tilannettasi,mikä sua oikein risoo! Oliko tämä koira/koirat jotenkin sinulle "vaaraksi" siellä pihallaan? Tuliko koirat sinun lähellesi siihen tielle pihalta? Haukkuiko ne, jota kenties säikähdit? Oliko omistajat pihamaalla? Selvennäs hieman meille muillekkin!!

    • voiäly

      näitä koiravihaajia löytyy joka paikkakunnalta, näemmä myös täältä ikävä kyllä. Tuommonen kyylä vois hankkia ihan oman elämän!

    • Kiukustunut

      Etenkin toinen koirista käyttäytyi agressiivisesti omaa koiraani kohtaan.Jokaisella on oikeus kävellä rauhassa ja jokaisella koiran omistajalla\haltijalla on velvollisuus huolehtia etteivät koirat aiheuta harmia ohikulkijoille tai naapureille.
      Koiravihaaja en ole,omistanhan itsekin koiria.Koirat ovat omistajien vastuulla joiden tulee OIKEAOPPISESTI huolehtia lemmikeistään.

    • Pyhä jysäys

      Vaikkei koirat olis reagoineet lainkaan ohikulkeviin,silti on laissa määrätty et koirat ei vapaana ole ilman suojattua piha-aluetta.Meillä on nätisti aidattu piha eikä ikänä ongelmia naapureiden tai ohikulkijoiden kanssa.

    • Selvää

      Laissa siis sanotaan, että koira saa olla vapaana pihalla, joka on aidattu tai muuten suljettu. Samoin koira saa olla pihalla tietenkin juoksunarussa. Jos lakia rikotaan, niin virkavalta puuttuu asiaan - oikeutta ei saa ottaa omiin käsiinsä tai muuten joutuu itse edesvastuuseen teoistaan.

    • Joumaan

      Voi itku! Varmaan konstaapelit hurauttaa riemusta kiljuen paikalle tutkimaan haukkuiko koira omalla pihallaan ohikulkijoita? Eiköhän tälläkin seudulla ole tärkeämpiä virkatehtäviä. On tietysti eri asia jos koira tulee tielle omalta pihaltaan räksyttämään, niin sellaisen harmin ymmärrän. Voisitko kuvitella, että jossain on pakko pitää koirat pihalla vahtimassa, ettei naapuruston kissat kuseksi ja pasko autokatoksessa ja kiipeile auton päällä kynsimässä maalipintaa. Meillä kuitenkin koira pysyy omassa pihassa ja hoitaa virkaansa....

    • minnierkki

      Mulle on henk.koht. aivan se ja sama jos omistaja haluaa pitää koiraa vapaana OMALLA tontillaan ja koira sillä OMALLA tontilla myös tiiviisti pysyy. Mielellään ei hirveästi räyhää ja turhaan haukkua louskuta tuntikausia.

      Ongelmia syntyy silloin, kun/jos se koira tulee tontin ulkopuolelle (naapureiden puolelle, kävelytielle, ajotielle...) ja aiheuttaa monenlaisia vaarallisia tilanteita. Siinä vaiheessa koira täytyy joko laittaa hihnaan tai vaihtoehtoisesti rakentaa sille aidattu alue josta se ei pääse aiheuttamaan vaarallisia tilanteita muille ja itselleen.

      Liian usein olen saanut pihalta säntäävän koiran lenkillä perääni. Erityisesti harmittaa oman koirani puolesta, joka kulkee kiltisti hihnassa vierelläni eikä ymmärrä lajitoverinsa aggressiivisuutta.

    • sellasta

      Juu eiköhän noilla kytillä tosiaan muutakin tekemistä ole kuin tulla jonkun pihan luo päivystämään pysyykö ne koirat siellä vai ei :D ja sitten tähän agressivisuus asiaan, monikin ymmärtää koiria väärin, minun koirani esim on lauhkea lammas vaikka joskus toista koiraa lähestyessään nostaakin karvansa pystyyn.

      • 5 Jalosukuinen

        Jos joudut päivittäin varomään saako Rakas koiravanhus pihastaan ryntäävän koiran hampaista haavoja ja tartuntoja jostain taudista ,harmittaa se.
        Se irti oleva kun on laiminlyöty eläin ,omia koiriani en jätä valvomatta muualle kuin lukittuun tarhaan jossa on koppi, vettä ja riistakamera.


    • nainen kunnollinen

      Joo olet todellakin ihan oikeassa koidat todella kiinni eikä irti

    • MIKÄ TÄSSÄ VAIKEAA?

      KOIRAT PIDETTÄVÄ KIINNI KAUPUNGISSA KESÄT, TALVET; SE ON IHAN SELKEÄ JUTTU: EI OO KIVA, KUN JOKU HURTTA HYÖKKÄILEE LASTEN KIMPPUUN! NYKYÄÄN NÄITÄ TAPAHTUU, KUN LUOTETAAN, ETTEI MEIDÄN PUPPEDUUSA OLE VIHAINEN.....................HYI OLKOON.

      • Lapsetpidettäväkii

        Ei niitten lastenkaan tartte hyökätä koirien kimppuun!!


    • Mielenterveyststo?

      Voi hellan lettas näitä eläimiä vihaajvia Teidän elämässä täytyy olla jotain pahasti pilalla.

    • Kiukustunut

      Ja edelleen nämä koirat vapaana,,,ilmeisesti otettava yhteys poliisiin,,,kammottavia ruttuturpia,,,yääähhh,,,

      • Missymon

        Missäpäin ja millaiset ruttuturvat???


      • Äksi
        Missymon kirjoitti:

        Missäpäin ja millaiset ruttuturvat???

        Sellasii seinäänjuosseita rumiluksia


    • rami891

      Äänekosken keskustassa on siinä Koskelanpuiston luona "metsässä" omakotitalo ja koiria juoksutetaan ihan vapaina ja tahallaan haukutetaan siinä missä ihmiset kävelevät.
      Ihan totta, ihminen tuo siihen muutaman koiran ja alkaa tahallaan niitä haukuttaa, pitää leluaja itsellään tms. että isot rakit haukkuvat ja häiritsevät lähellä asuvia ja ohi kulkevia. Taitaa yksi koira olla jopa iso saksanpaimenkoira ja ne juoksevat siinä metsäpolulla vapaina. Kamalaa mennä päivittäin ohi pienen sylikokoisen koirani kanssa lenkillä kun saa pelätä milloin isot häiriintyneet rakit tuleekin kimppuun..
      Yleisillä paikoilla ei saa elukat olla vapaina noin..
      Ja, ei, en ole koiranvihaaja, rakastan eläimiä. Vihaan vaan sydämeni pohjasta idioottimaisia koiranomistajia.. Pitäsköhän tuostakin ilmottaa eläinsuojeluun tms? Tietääkö kukaan tätä samaa paikkaa/koiria?

      • kolmenkoiranomistaja

        Minä tiedän tuon paikan, koska asun siinä. Ota ihan ensiksi silmä käteesi niin näet, että siinä "metsäpolulla" missä koiramme juoksevat vapaana, on suuri AIDATTU juoksutarha. Eli koirat ovat koko ajan aidatulla alueella. Ja tuolla "tahallaan haukuttamisella" on tarkoituksensa. Sillä yritetään kiinnittää koiran huomio leluun ja leikkiin, etteivät ne haukkuisi jokaista ohikulkijaa. Ajallisesti koiramme ovat tarhassa 20-30min päivässä, eivätkä ne suinkaan hauku koko aikaa, joten luulen, että naapureille ei niistä liian suurta häiriötä ole. Pitkät lenkit suuntautuvatkin sitten aivan muualle. Ja koska keskusta-alueella asumme, käytän koiriani jatkossakin tarhassamme, josta ulosteet ovat helpompi siivota pois, eivätkä ne ole sinun tai ystäviesi kengänpohjassa. Jos haluat tulla tutustumaan koiriimme tai tarhaamme, olet tervetullut itseksesi. Koirasi kannattaa jättää matkasta pois, tulet kuitenkin meidän koirien reviirille eli pihaamme.


      • konnevetinen
        kolmenkoiranomistaja kirjoitti:

        Minä tiedän tuon paikan, koska asun siinä. Ota ihan ensiksi silmä käteesi niin näet, että siinä "metsäpolulla" missä koiramme juoksevat vapaana, on suuri AIDATTU juoksutarha. Eli koirat ovat koko ajan aidatulla alueella. Ja tuolla "tahallaan haukuttamisella" on tarkoituksensa. Sillä yritetään kiinnittää koiran huomio leluun ja leikkiin, etteivät ne haukkuisi jokaista ohikulkijaa. Ajallisesti koiramme ovat tarhassa 20-30min päivässä, eivätkä ne suinkaan hauku koko aikaa, joten luulen, että naapureille ei niistä liian suurta häiriötä ole. Pitkät lenkit suuntautuvatkin sitten aivan muualle. Ja koska keskusta-alueella asumme, käytän koiriani jatkossakin tarhassamme, josta ulosteet ovat helpompi siivota pois, eivätkä ne ole sinun tai ystäviesi kengänpohjassa. Jos haluat tulla tutustumaan koiriimme tai tarhaamme, olet tervetullut itseksesi. Koirasi kannattaa jättää matkasta pois, tulet kuitenkin meidän koirien reviirille eli pihaamme.

        Eihän ne ole sinun koiriasi.


    • Äkiläinen

      Kolmenkoiranomistajalle,sinun touhusi on täysin laillista ja normaalia!Kenelläkään ei pidä olla mitään valittamista!

    • Liimatta

      Kiukustunut,tiedän koirat ja pihan joista kirjoitit.Koirat eivät asu siinä osoitteessa vaan ovat hoidossa.Koirat eivät vaikuta kovin vihaisilta,mielestäni on hyvä kun koirat saavat siinä huolenpitoa ja ulkoilua.Koirien oikeat omistajat eivät huolehdi koiristaan,eivät ulkoiluta ja koirat ovat hieman nälkiintyneen näköisiä,toivonkin että ymmärtävät luopua koiristaan ajoissa

    • Koiria vihaava

      Minä vihaan koiria ja olen muutenkin mielenterveystoimiston asiakas. prööt prööt...

    • kuka vaan

      mulle on käynyt parikertaa,että koirat ovat tulleet aitauksesta yli,kun olen ollut koiran kanssa lenkillä.se on aika pelottava tilanne.että semmosta

    • Koiravihaaja

      Minä oli kerran naapurin pensasaidassa paskolla, kun talon susikoira yllätti minut ja raiskasi.

    • Päällikkö

      Olihan siinä niitä isoja rumia rakkeja irti, nyt ei ole näkynyt. Oisko joku päästänyt autolla yli tai setä sininen käynyt. Kaupungissa ei tuommosia rakkeja pidetä irti.

    • kierrälahti

      kyllä on ihmisillä pienet murheet säälittävää :)

    • Lörtsy-Eki

      tehtaalta tuleva paskan haju huomattavasti häiritsevämpi kuin koirat. Vielä häiritsevämpää on Pubista kantautuva paperityöläisen örinä ja oksentelu. Yök mitä valkoista roskaväkeä parhaimmillaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe