AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  /  / postiennakko ja henkilöllisyystodistus!?

postiennakko ja henkilöllisyystodistus!?

20 Vastausta 370 Lukukertaa
olen 15-vuotias ja aioin tilata postiennakolla netistä tavaroita, mutta tajusin, että passini on vanhentunut vähän aikaa sitten (tämän vuoden puolella kuitenkin). ei kai siellä postissa olla kauhean tarkkoja siitä onko passi voimassa? luin, ettei jossain edes ole kysytty henkkareita, että ei se kai ole niin vakavaa?
passi on näköjään mennyt 9.4.2013 vanhaksi...
Pitää olla voimassaoleva passi tai henkilötodistus, ajokorttikin kumma kyllä kelpaa vaikka sulla sitä ei vielä voi ollakaan. Mopokorttikin saattaa kelvata mikäli sellainen löytyy.
Ongelmaan on helppo ratkaisu, pistä isi tai äiskä hakemaan. Ja toiseksi 15 vuotias ei voi ostaa kalliita tavaroita, vaan ne pitää ostaa huoltajan avustuksella.
Ei kai ne iän takia kysy henkilöllisyys todistusta, koska sitähän voidaan kysyä eläkeläiseltäkin, joka on selvästi yli 15 vuotias.
Se on vaan hyvä asia, että henkilöllisyys tarkistetaan, varsinkin, jos postista hakee paketin pelkän seurantakoodin perusteella, varsikin, jos paketti on jo maksettu, eikä tule postiennakkona.

Postiennakko paketit harvemmin menee epärehellisille henkilöille, koska eiväthän ne paketista mitään halua maksaa.
Mopokorttia ei harmi kyllä löydy. En voi laittaa kumpaakaan vanhemmistani hakemaan (en halua puhua asiasta enempää...) ja tässä tilanteessa ainakin tilaaminen meni jo niin pitkälle, että yhdella ok- painalluksella olisin jo tilannut ne, että ei siinä ole kyllä ongelmaa...
Minulla on aikaa sitten, lie kymmenen vuotta sitten, vanhaksi mennyt henkilötodistus ja aina on kelvannut.
Ajattelin kyllä itsekkin, että ei se niin tarkkaa ole, passikin kun on vain sen muutaman kuukauden vanha. Kuulin myös tänään, että täällä postista on haettu ilman henkkareitakin..?
Voi olla, että edes tilaaminen ei onnistu. Eikö aika monessa edellytetä alaikäisen tilatessa huoltajan tai holhoojan suostumus.

Henkilötodistuksen kanssa riippuu ihan minkälainen posti, josta haet, ja minkälainen lähetys. Voi olla, että vanhalla saa, voi olla aika useinkin niin, että vanhalla saa.
Tilaaminen onnistuu, eikä tuolla sivustolla vaadittu. Posti on kaupassa oleva, eli ei erillinen postitoimisto, missä työntekijät ovat kaupan kassahenkilökuntaa. Lähetys on nettiluontaistuotekaupasta. Hetkinen toi viimenen lause... "voi olla, että vanhalla, voi olla aika useinkin niin, että vanhalla saa." Taisit tarkoittaa, että ei saa. No katselen nyt vielä, jos tulee kommentteja ja teen sitten päätöksen, teenkö tilauksen vai en.
No etkö voi etukäteen käydä postista kysymässä,onnistuuko lunastus vanhentuneella
passillasi? Tuskin asiaa voi varmasti kukaan muu tietää kuin henkilöt,joilta pakettia
sitten menet hakemaan.
No oikeastaan ajattelin, että en käy kysymässä siltä varalta, että kun menisin hakemaan pakettia, siellä ei huomattaisi/välitettäisi passin vanhuutta, mutta taidan kyllä käydä. Kiitos paljon kaikista vastauksista!
Tilaa se pakettiautomaattiin, sitten ei ole väliä vanhalla passilla. Onnistuu postiennakollakin jos sulla on Visa Electron tjsp.
Tällä paikkakunnalla ei ole pakettiautomaattia
Vahalla passilla on ongelmia vain raja-asemilla.
Passissa (oli sitten vaha tai uusi) on samat viralliset henkilötiedot kuin ajokortissa tai tai muussa virallisessa henkilöllisyystodistuksessa.
Eihän ne vanhene, nimi, sossutunnus, syntymäpaikka ym, ym...
Vanha passi siis kelpaa suomen rajojen sisäpuolella henkkarista.
Minulla on vuonna 1978 myönnetty punertava pahvinen ajokortti, kuvakin on 45 vuotta vanha, mutta hyvin toimii.
No hyvä, voin sitten ensi kerralla kun käyn Nordeassa asioimassa kertoa heille, että heidän väittämänsä ei sitten pidäkään paikkaansa.
Yksikään henkilötodistukseksi tarkoitettu asiakirja ei kelpaa pankkiasioinnissa, jos se on vanhentunut. Postissa voi toki mennä läpi vanhentunutkin jos vain paketin hausta tms. on kyse. Pankkiasioinnissa ei kelpaa vanha!

Mitä 15 v tekee luontaistuotteilla, joita netistä tilataan. Eikö luontaistuotteita saa joka marketista ja putiikista ja apteekista ilman henkkareita?
Ehkä siihen, mitä tilaan ei tarvitse puuttua, kun en siitä asiasta mitään kysynyt ja se ei nyt ole millään lailla olennaista näiden henkkareiden kannalta, vai onko?
Postiennakoija, kysymyksiä voi esittää, vaikka tietääkin, että vastauksia on turha odottaa.

Niin...

Kyllä sinä sen tuotteen sieltä postista ulos saat, jos se sulle toimitetaan. Vanhentuneet henkkarit menevät monesti läpi tavaraa noudettaessa, mutta siis pankkiasiointiin niillä on turha pyrkiä, silloin pitää olla voimassa oleva henkkari.

Mutta toinen asia sitten on se, että oletko alaikäisenä ihan ok sopimuksen tekijänä, ostajana, vaikka kuinka olisi postiennakkotoimitus kyseessä.

Postiennakko, siis maksetaan noudettaessa, eli kun joku ehdotti pakettiautomaattia, niin eihän se kaiketi käykään, mä en mittään ymmärrä, vaikka olen jo yli 15 v.
Laadukkaammat luontaistuotteet saa vaikka iHerbistä, kuten kaikki tiedämme, monet suomibutiikeista ostetuista "luontaistuotteista" on jotain aivan muuta :D.
Ajokortti ei ole virallinen henkilöllisyystodistus, vaan poliisin myöntämä ajolupa,
joka ei vastaa henkilökorttia.
Valtakirjalla joku kaveri hakemaan, jolla on henkkarit.
 /   /  /  / postiennakko ja henkilöllisyystodistus!?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta