Vapaamuurarius ja puolueellinen oikeudenkäynti

hannu.kuukkanen

Jyrki Iivonen HS 2.9.2013 kirjoitti ”Vapaamuurarit muistuttavat petturia sielun tuskasta” –artikkelissaan otteita vapaamuurarien rituaalikirjasta mm. ”Edelleen lupaan ja vakuutan, etten milloinkaan tieteni enkä ehdoin tahdoin vahingoita enkä petä veljesmuurariloosia enkä sen jäseniä vähimmässäkään määriin enkä salli sitä toisenkaan tehdä, jos sen vain estää voin.” Artikkelissa viitataan myös loosiveljeyteen oikeuslaitoksessa. ”Eduskunnan oikeusasiamiehen tekemän ratkaisun mukaan jäsenyys vapaamuurarijärjestöissä on sidonnaisuus, josta tuomarin on tehtävä ilmoitus.
Jos oikeudenkäynnin asianosainen saa kuulla sekä vastapuolensa että tuomarin kuuluvan samaan vapaamuurarijärjestöön, hänellä voi oikeusasiamiehen mielestä olla perusteltu aihe epäillä oikeudenkäynnin puolueettomuutta.”
Nyt pitäisi vain oikeuslaitoksella olla käytettävissään vapaamuurareitten jäsenluettelot. Ei yksityishenkilöllä ole minkäänlaista mahdollisuutta tarkistaa asiaa mutta oikeuslaitos voi sen itse tehdä ja sen pitää se itse tehdä, puolueettoman oikeudenkäynnin turvaamiseksi.

Samankaltaisia oikeuden puolueellisuuteen mahdollistavia sidonnaisuuksia on tämän lisäksi runsaasti: Lions Club, Rotary club ja vaikkapa golf- tai pursiseurat. Kaikissa noissa ei tosin vaadita petturille ”väkivaltarangaistuksia” ja povata ”sieluntuskaa” mutta ns. sosiaalisen korruption mahdollisuus on suuri ”veljeyden nimissä”. Pahaa-aavistamaton, sosiaalisen seuran uus-jäsen sotketaan helposti sellaisiin asioihin, että häntä voidaan tämän jälkeen ohjailla ilman vaaraa "niskuroinnista".

Jääviydestä ja sosiaalisesta korruptoituneisuudesta on ilmeisimmin myös kysymys jos vastapuolen asianajaja ilmoittaa menevänsä ”hovioikeuteen kahville” tai että ”Minäpä tiedän Lehikoinen, kaikki sinun soittosi hovi- ja korkeimpaan oikeuteen.”
Myös Helsingin hovioikeuden tuomarin suusta on kirjattu ennustus: ”tekipä raastuvanoikeus uudessa käsittelyssä minkä päätöksen tahansa, tännehän ne jutut tulevat kuitenkin, mutta tämä tuomio ei tule muuttumaan. ”
Myös vastapuolen asianajaja osaa ennustaa kuukausia ennen ensimmäistä oikeudenkäyntiä: ”että kyllähän Te alioikeudet voitatte, mutta ette koskaan hovi- ja korkeinta oikeutta.”
Jos edellisen kaltaisissa lausumissa ei ole kysymys sosiaalisesta korruptoituneisuudesta ja puolueellisesta oikeudenkäynnistä, niin sitten ei missään.

Puolueellisen oikeudenkäynnin perusteilla tehtyihin hovioikeuden ja korkeimman oikeuden tuomioihin ja valitukseen niistä, oikeusasiamies ei katsonut olevan aihetta puuttua. Oliko itse oikeusasiamieskin sosiaalisesti korruptoitunut näissä tapauksissa?
Tausta-aineistoa. Aloita hakemistosta. Linkki löytyy aloitussivun alkutekstin alta.
http://www.etelatuonti.fi/OIKEUS/

4

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • ripitti

        Siltä se vaikuttaa että sekä taksari Kukka että Anneli Auer istuvat pitkiä linnatuomioitaan jo nyt rapparijääviyden ansiosta.
        Kun jokaisella tuomarilla on oikeus silmänsä ummistaen päättää kumpi riitapukareista valehtelee.


      • motiivitonmonet
        ripitti kirjoitti:

        Siltä se vaikuttaa että sekä taksari Kukka että Anneli Auer istuvat pitkiä linnatuomioitaan jo nyt rapparijääviyden ansiosta.
        Kun jokaisella tuomarilla on oikeus silmänsä ummistaen päättää kumpi riitapukareista valehtelee.

        henkirikosketjussa joku kirjoitti että Auer ja Kukka saivat pitkät linnatuomiot koska tuomarit pelkäävät oman ja perheensä turvallisuuden puolesta. Tuhopolttajia.
        Ulvilassa paloi eräs asunto muutama päivä sen jälkeen kun omistaja oli todistanut Auerin puolesta, silloin oikeustaistelun alkutaipaleella


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3963
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2328
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2046
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      94
      1713
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1252
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe