Keskijohdon valtataistelu tuhosi Nokian

asdasdadasdasddasdas

HS:n artikkelissa aikaisempi ylin johto miettii, mikä oli Nokian puhelimien ongelmien syy:
http://www.hs.fi/talous/Nokian ex-johto Romahdukseen ei ole yhtä syytä/a1378276974635

Ehkä sitä ei ylimmästä johdosta nähnyt, mutta voin kertoa, että syy oli keskijohdon jatkuva valtataistelu ja byrokratian mieletän kasvu koko 2000 luvun ajan. Valtataistelu johti siihen, että parhaat ideat jyrättiin omilla ideoilla. Byrokratia taas johti siihen, ettei mitään saatu tehtyä.

Aikaisemmin asioita yritettiin tehdä sääntöjen mukaan. Jos se ei onnistunut, asiat tehtiin kuntoon sääntöjen vastaisesti. Myöhemipinä vuosina asiat tehtiin sääntöjen mukaan tai ne jätettiin tekemättä. Sanomattakin kai on selvää, että nämä säännöt, olivat koko ajan järjettömiä - aikaisemmin niihin vain ei hirttäydytty.

Viimeisen vuoden aikana, jonka tein Nokialle, emme saaneet yhtään uutta ohjelmistoversiota tuotantoon, koska testiympäristöt olivat rikki ja kukaan ei niitä voinut korjata. Ympäristöjen hoito oli ulkoistettu ja hajaitettu useampaan maanosaan. Sitä voi jokainen miettiä ihan rauhassa, miten tällainen vaikuttaa kilpailukykyyn.

16

405

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TuotantoonMäPudotan

      Heh joo, tuotantoon deployment oli sellainen juttu että yksikään IT kaveri ei uskoisi sitä jos voisi kertoa (NDA).

    • paskoo paskoo

      Ensin Nokiassa olivat työtä tekevät ihmiset, jotka saivat tuloksia aikaan. Sitten kaikennäököiset ekonoomit ja muut loiset valtasivat Nokian ja palkkasivat kaverinsakin. Ei mitään kompetenssia, mutta suu käy kuin moottorisaha. Nokia muuttui päivähoitopaikaksi. Unohdettiin, että pitää tehdä markkinoille tuotteita, jotka menevät kaupaksi, ja keskittyttiin vaan manageeraamaan. he-he! :-) Lopputulos on kaikkien näkyvillä.

      • Ballmer

        Varmaan totta että juuri noin kävi, kyllä varmasti myös kilpailuasetelma koveni todella paljon eli Googlen (ja Samsungin) ja Applen mukaan tulo varmaan vaikutti myös lopputulokseen, mutta kaikki Nokian sisäiset syyt yhdessä ulkoiset syyt sitten olivat tuhoisa yhdistelmä Nokialle. Laitteethan ovat kehittyneet ihan valtavalla vauhdilla sen jälkeen kun tuli esim. Samsungin Galaxy S1 ja Applen eka Iphone ja samaan aikaan kaikki palvelutarjonta ja sovellukset on tullut puhelimiiin eli kännykkä on muuttunut muutamassa vuodessa puhelimesta täysiveriseksi tietokoneeksi. Varmaan jos Nokia olisi ollut sisäisesti huippuvedossa eikä mikään kankea byrokratialaitos täynnä kaiken maailman moottoriturpia, niin saattaa olla että Nokia olisi pystynyt ketterästi vastaamaan kovenevaan kilpailuun ja selviytymään voittajana esim. Meegolla tai jollain muulla strategialla. Varmaan näistä kaikista eri syistä voisi kirjoittaa paksun kirjan ja varmaan joku sellaisen vielä kirjoittaakin, kyllä tämä ansaitsisi tulla analysoiduksi perinpohjin, jotta vastaavat virheet osataan tulevaisuudessa välttää.


    • Näinhän se on, että työelämän ekonomit ja varsinkin tradenomit on nykyään sellasia märkäkorvaisia brändinhoivaajia, jotka ei ymmärrä että ihmistä ja sen työtä on vaalittava ja kunnioitettava ensimmäisenä. firmojen kilpailun sisäistä dynamiikkaa pitää kuunnella tarkalla korvalla, ettei pääse käymään kuten edellä on kuvattu. Suomessa markkinointia ei sen laajassa merkityksessä ehkä vielä ymmärretä? Insinöörien varassa tätä maata on aina rakennettu, luultavasti jatkossakin.

    •   Oke ok

      Ok.

      • ‌ Oukki joo

        jepso


      • ‌ Smoke
        ‌ Oukki joo kirjoitti:

        jepso

        Pope


    • y34y34y

      Ja miten CV:ssä Nokia voi näyttää hyvältä? Nyt kun katsoo niin mielestäni 2000-luvulla Nokiassa ollutta sanoisin melkein huonoksi meriitiksi. Varsinkin jos managerointia tehnyt

      • Mennyt aika

        Olin hetken Nokialla töissä ns. huippuvuosina. En osannut pitää meriittinä Nokialla oloa edes silloin, koska kukapa siellä ei töissä olisi ollut?

        Mitä nyt poispotkituista kuulee niin vaikeinta työllistyminen on ollut juuri managerointia tehneillä.

        Sitä en vieläkään ymmärrä, miksi edelleenkin on firmoja jotka matkivat Nokian toimintatapoja, keskijohtoa paisutetaan, jne.


    • asdasdadasdasddasdas

      Kallasvuon haastattelu:
      http://areena.yle.fi/tv/2024753

      Hän uskoo byrokratian ja itsetyytyväisyyden olleen molempien syitä Nokian ongelmiin. Mutta toisaalta hän uskoo, ettei Elop ollut myyrä.

      Kun tuossa oli tuota juttua Nokialta tulleista managereista ... olen useammaltakin pienessä firmassa töissä olevalta tutulta kuullut kauhutarinoita, kun johtoon on tullut Nokialta joku manageeraamaan. Ensimmäiseksi palkataan pari ex-nokialaista lisää, vaikka ennen pärjättiin vähemmillä johtajilla. Sitten ollaan koko ajan niin korkealla abstraktiotasolla, ettei johto enää oikeasti ohjaa organisaation suuntaa.

      Aika surullista. Toisaalta en ole ikinä nähnyt laiskaa nokialaista, joten se on varmaan jotain?

      • Ballmer

        Tuo Kallasvuon haastattelu oli ihan hyvä ja hän vaikutti puheissaan ihan vilpittömältä. Itsekään en usko Elopin olleen varsinainen myyrä, kyllä siinä täytyisi olla varsin ovela, että pystyisi vedättämään koko muuta johtoa, esim. talousjohtaja Timo Ihamuotilaa ja samalla Nokian hallitusta, joka on esim. tänä vuonna Siilasmaan johdolla kokoontunut n. 50 kertaa. Totta kai Elop on varmaan pitänyt tiivistä yhteyttä Microsoftiin mutta ei hän toimitusjohtajana pysty mielestäni ohjailemaan esim. yrityksen hallitusta miten tahtoo, ei se ole mielestäni käytännössä mahdollista.


    • OnneksiJoTakana

      ...ja kun tiimissä on melkein yhtä monta manageria kuin työn tekijöitä (Sic!) ja niistäkin kolmasosa intialaisia...

    • Myyn heijastinnauhaa
    • ovat nyt tyytyväisiä

      nokialla jokainen kyttäsi toistensa bonuksia ja yrittivät korottaa omia; bonukset olivat työn pääasia.

      työnteko unohtui kokonaan, alihankkijat tekivät työt-

      • 3+12

        Aloittaisit lauseen edes isolla kirjaimella. ja ; ei välttämättä ole oikea välimerkki lauseessasi. Oletko edes oikea Nokialainen syntynyt 1950-1970. kun et osaa edes yksinkertaisia kielioppisääntöjä, vai onko kyse promilleista.

        Tosin mediahan jo hehkutti että Nokian alasajo oli varsinainen "succes story" peräti 60% irtisanotuista insinööreistä oli perustanut yrityksen tai oli löytänyt uuden uran.


      • vedä käteen, homo
        3+12 kirjoitti:

        Aloittaisit lauseen edes isolla kirjaimella. ja ; ei välttämättä ole oikea välimerkki lauseessasi. Oletko edes oikea Nokialainen syntynyt 1950-1970. kun et osaa edes yksinkertaisia kielioppisääntöjä, vai onko kyse promilleista.

        Tosin mediahan jo hehkutti että Nokian alasajo oli varsinainen "succes story" peräti 60% irtisanotuista insinööreistä oli perustanut yrityksen tai oli löytänyt uuden uran.

        Typerä apina. Viestissäsi on enemmän kirjoitus- ja kielioppivirheitä, kuin edellisessä sanaa kohden. Typerä perseenimijä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1358
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1240
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1165
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1115
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1068
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      31
      1027
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1012
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1001
    Aihe