Istuinluut

hmmmm.....

Olen aloittelija ja tunteja ei ole takana vielä kovin montaa. Ongelmani on, että istuinluuni kipeytyvät häiritsevästi. Tämä on varmaan normaalia alussa, mutta kauanko tämä kestää? Ja kuinka suuri ongelma on "normaali"? Tuntuu että seuraavalle tunnille mentäessä luut ovat vielä arat viime kerrasta ja sitten kipeytyvät helposti heti uudestaan. Istuntani varmasti ei ole täydellinen, mutta yritän kiinnittää siihen huomiota ja oppia paremmaksi.

Asia on todella ärsyttävä, kun se häiritsee niin paljon ratsastusta. Esim näin alkeiskurssilla kun mennään paljon harjoitusravia, on hankala rentoutua kun sattuu. Ja jopa loppukäyntikin on epämiellyttävää. Onko kellään vinkkejä asiaan? Vai onkohan mulla jotenkin erityisen luinen takapuoli...;)

6

2604

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Selssi

      Kokeile sitä että nojaisit vähän enemmän taaksepäin, niin että painosi on perslihasten päällä. Vähän liioitellusti taakse näin aluksi. Ja muista myödätä hevosen liikettä alavartalolla, ole kuin napatanssija, vyötäröstä alaspäin liikkuva, ylöspäin paikallaan.

    • Selssin neuvot auttavat useimpia. Samat ohjeet minäkin olisin antanut.

    • 10v hevosten parissa

      Hei

      Istunluiden kipu alkaa häviämään noin 1-2 vuoden sisällä

      Ja rennosti istuminen auttaa asiaan jos on liian jäykkä niin se aiheuttaa kipuja enemmän joten rentoudu.

      ja vielä että omat kokemukseni istunluiden kivuista 10 vuoden aikana
      voisin sanoa niin että kipuja tulee välillä vaikka olenkin jo ratsastanut 10v
      ja varsinkin silloin kun on ollut koulutunti niin silloin varsinkin Istuinluut ovat kipeät

    • jääskelä

      ei mulla koskaa oo ollu tota ongelmaa en usko et sulla on sitte persettä ollenkaa siellä takapuolella :Dd

    • hmmmm.....

      Kitos vastauksista. Kokeilen noita neuvoja seuraavalla tunnilla, toivon että auttaa!

      Huomasin, että ne eivät itse asiassa ole ne istuinluut jotka kipeytyvät, vaan yksinkertaisesti se "takapuolen pehmike" joka on istuinluiden kohdalla :D, siis takapuoli yksinkertaisesti. Mustelmat tulee siihen istuinluiden kohdalle, ja ne sattuvat. Kyllähän sen periaatteessa ymmärtää. Jos tässä rupeaisi yhtäkkiä vaikka konttaamaan pitkiä matkoja, niin kyllä ne polvetkin varmaan olisivat mustelmilla. Toivon vaan että ongelma pienenee mahdollisimman nopeasti.

      Olen yrittänyt istua rennosti, ja ihan ok hyvin olen siinä mielestäni onnistunut, ainakin alkutunnista. Mutta yritän oppia paremmin.

      Tässä vähän googlettelin asiasta, ja myös satulalla tuntuisi olevan väliä. Englanniksi asiasta löytyi paljonkin keskusteluja. Harmi että siihen satulan valintaan ei tällainen tavallinen tuntilainen voi vaikuttaa.

      (Ja googlatessani muuten huomasin, että ongelma on yleinen myös pyöräilijöillä ja moottoripyöräilijöillä. Että kaiken maailman satulat sitten ovatkin takapuolelle epäystävällisiä...)

    • mummon mussu

      Entäpä sitten, kun istuinluut tulevat kipeiksi pelkästä istumisesta? Samainen vaiva oli joskus kolme vuotta sitten pyöräillessä, mutta nyt tulee kipu molempiin persusluihin. Liikkuminenkin tekee kipeää ja varsinkin, jos joututu kyyristymään eteen- ja alaspäin.
      Tietysti on painoa, mutta sitä ei nyt saa noin vain pois. Olen tehnyt erilaisia pehmytvirityksiä, mutta ne eivät auta, jopa ryppy lakanassa vaikuttaa kivun tuloon. Jotkut naiset tietävät, miltä tuntuu, kun lantioluut avautuvat synnytyksen edetessä, ei kiva tunne. Sain liikku paljon ja olinkin "valmis tapaus", kun se hetki koitti. Siis avautuminen, joskin kivulias, nopeutti synnytystä pariin tuntiin.

      Nyt olen niin kivulias, että kipulääkkeitä ahtaan suuhuni. En ole netistä löytänyt muuta neuvoa, kuin sen, että ehkäpä minulla on liian pehmeä istuinalusta. Se ja moni muukin neuvo liittyi pyörän satutaan. Neuvokaa, jos osaatte! Kiitos!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1927
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1589
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1539
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1487
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1435
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1380
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1337
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1246
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1167
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1118
    Aihe