Paras sijainti hotellille?

Leena.

En ole aikaisemmin Roomassa käynyt, ja vaikka kartoista tietysti pystyy hieman Rooman keskustaa hahmottamaan, kysyisin silti, mistäpäin keskustaa hotelli kannattaa varata?
Jos haluaa kiertää perusturistikohteet, mieluiten ilman metron käyttämistä, mistä keskustan alueelta hotelli kannattaa ottaa? Espanjalaisten portaiden alue eli Spagna, Pantheon, Fontana di Trevi vai mikä? Mikä alue on siis se kaikkein ydin, tyyliin vaikka Stockmannin alue Helsingissä?

19

891

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Roomaa

      Oikeastaan mikä tahansa noista. Kysymys on lähinnä siitä paljonko olet halukas sijoittamaan hotelliin. Historiallisen keskustan hotellihinnat ovat melko korkeita mutta sen olet varmaan nähnytkin jos olet katsellut esimerkiksi booking.comista tai venerestä hotelleja.

      Terminin seutu on täynnä edullisia hotelleja ja sijainti on tietysti helppo kentältä tullessa/mennessä mutta alue ei ole niitä kaikkein mukavimpia Roomassa. Historiallinen keskusta on lopulta melko pieni alue ja päänähtävyydet kiertää helposti kävellen muutamassa tunnissakin. Kannattaa käyttää aikaa kurkistelemalla hieman muuallekin kuin ainoastaan noihin suurimpiin nähtävyyksiin, Roomassa riittää näkemistä joka kulman takana.

      • Leena.

        "Historiallisen keskustan hotellihinnat ovat melko korkeita mutta sen olet varmaan nähnytkin jos olet katsellut esimerkiksi booking.comista tai venerestä hotelleja."

        Tuon kyllä huomasinkin! Siis todella korkeita hotellien hintoja, suurimman osan 4-5 tähden hotelleista yön hinta on 300-600eur. Monessa muussa suurkaupungissa 4 tähden hotelliin pääsee lähes aina alle 200 eurolla, 5 tähden hotelleihin 200-300 eurolla.
        Tuntuu, että Rooman ydinkeskustassa hinnat saa kertoa lähes kahdella moneen muuhun suurkakupunkiin verrattuna, eikä hotellien taso silti tunnu olevan parempi.


      • Roomaa
        Leena. kirjoitti:

        "Historiallisen keskustan hotellihinnat ovat melko korkeita mutta sen olet varmaan nähnytkin jos olet katsellut esimerkiksi booking.comista tai venerestä hotelleja."

        Tuon kyllä huomasinkin! Siis todella korkeita hotellien hintoja, suurimman osan 4-5 tähden hotelleista yön hinta on 300-600eur. Monessa muussa suurkaupungissa 4 tähden hotelliin pääsee lähes aina alle 200 eurolla, 5 tähden hotelleihin 200-300 eurolla.
        Tuntuu, että Rooman ydinkeskustassa hinnat saa kertoa lähes kahdella moneen muuhun suurkakupunkiin verrattuna, eikä hotellien taso silti tunnu olevan parempi.

        Oikeassa olet. Historiallisen keskustan hotellihinnoissa on selkeä "Roomalisä".

        Syy lienee aika selvä. Yhdessä maailman suosituimmista turistikaupungeista jossa on ainutlaatuiset nähtävyydet koko maailmankin mitassa riittää kyllä turisteja jotka ovat valmiita maksamaan ns. maltaita hotellin sijainnista. Kyllä maailmassa heitä riittää joilla ei ole pikkurahasta puutetta ja jotka haluavat asua Rooman historiallisessa keskustassa hinnasta riippumatta. Miksipä siis pitäisi pitää hotellihinnat suomalaisen tai minkään muunkaan maalaisen keskivertoturistin kukkarolle sopivana. Se kun tuo ikuinen kysynnän ja tarjonnan laki toimii myös tässä. Bisnes on bisnestä Roomassa siinä kuin missä tahansa muuallakin.

        Mutta kuten jo tuossa aikasemmin totesin, välimatkat keskustassa ovat varsin lyhyet joten hieman "sivummallakaan" sijaitseva hotelli ei haittaa lainkaan nähtävyyksiin tutustumista. Henkilökohtaisesti en edes haluaisi asua aivan historiallisen keskustan sydämessä koska se on muiden keskustojen tapaan hyvin tiheästi rakennettu joten varsinkin alakerrosten huoneet ovat myös melkoisen pimeitä.

        Valinnanvaraa tässä kaupungissa hotelleissa riittää niin sijainnin, hinnan kuin laadunkin osalta. Tripadvisor esimerkiksi on hyvä sivusto lukea muiden kävijöiden mielipiteitä mutta varmaan sen tunnetkin. Yksiselitteistä neuvoa ei taida kukaan toinen osata koskaan antaa mikä se juuri toiselle henkilölle paras paikka tai hotelli olisi.


    • Roomafani

      Olen käynyt kolme kertaa Roomassa ja asunut kahdesti juurikin noilla kulmilla ja kerran rautatieaseman (Terminin) lähistöllä. Terminin seutu on edullista eikä sieltäkään ole pitkä matka ydinkeskustaan jos vähääkään jaksaa kävellä. Hotellien hinnat halpenevat myös ydinkeskustasta mm Tiberin rannalle päin mentäessä . Jos hinta ei ole kriteeri niin mikä tahansa mainitsemiesi paikkojen läheisyydessä on hyvä. Syyskuu on sesonkiaikaa Roomassa ja sekin vaikuttaa hintoihin.

      Hyvää lomaa Roomassa !

    • pitää paikkansa

      Samaa mieltä edellisten kanssa. Terminin alueesta sanoisin vielä, että sen maine on kyllä päässyt turhan huonoksi. Onhan se muuhun keskustaan verrattuna vähän rähjäisempi alue, mutta ei se mikään Brasilialaisen suurkaupungin slummi ole eikä sinne päinkään. Kun ei Roomassa muuten erityisen vältettäviä alueita ole, niin joka paikassa on tullut tavaksi mainita Termini, ja siksi sen voi varoitusten perusteella kuvitella paljon pahemmaksi kuin mitä se on. Ainut asia, mikä sen suhteen oikeastaan on hyvä tietää, on se, että jos aikoo liikkua jalkaisin - kuten sinä - pitää varautua aina hotelliin palatessa nousemaan ylämäkeä. Ainoastaan jos laskeutuu Terminiä kohti Via Veneton suunnasta, voi kulkea alamäkeä, mutta esimerkiksi Colosseumilta päin luvassa on pitkä nousu.

    • Roomaa

      Täällä Roomassa on kyllä myös busseja ja raitiovaunuja jos ei metroa halua käyttää ja alkaa jalat väsyä.

      Ei Terminin alue todellakaan ole sen vaarallisempi kuin moni muukaan kaupunginosa, se ei vaan ole oikein "roomalainen" koska alueella on suurimmaksi osaksi ulkomaalaisten pitämiä liikkeitä lukemattomien hotellien lisäksi. Tosin tämäkin vaihtelee paljon kadusta ja korttelista riippuen. Ja onhan esimerkiksi Santa Maria Maggiore juuri noilla kulmilla eikä Colosseumkaan ole kaukana.

      Kantakaupungin alueella on käytännössä kävelymatka joka paikkaan. Kannattaa tehdä myös kävelyretki Vatikaanista Trastevereen tai päinvastoin Gianicolon kautta ja ihastella kaupunkia Piazza Garibaldilta siitä suomalaisten hallinnoiman Villa Lanten vierestä.

      • Metro Matti

        Käytännössä busseilla ja raitiovaunuilla on huomattavasti hankalampi matkustaa, jos ei tiedä paikkoja ja reittejä kuin metrolla. Se on hankalaa jopa omassa kotikaupungissa, jos ajaa johonkin kaupunginosaan, josta ei tiedä paikkoja - ja nimenomaan se, että missä aikoo jäädä pois voi olla hankalaa. Metrolla on helppo ajaa kun siinä ei ole kuin muutama pysäkki ja nekin selvästi merkitty yleensä kaikkiin karttoihin, reitit ovat selvästi, junia ei yleensä tarvitse odottaa kuin muutama minuutti korkeintaan yms. Rooman metro on ihan siistikin vielä ja aivan helppo käyttää, joten en sitä turhaan arkailisi.


    • Trastereve ykkönen

      Trastevere. Ehdottomasti viehättävinta osaa. Lyhyt kävelymatka ja runsaasti ruoka/illanviettopaikkoja. Kohtuuhintaiset ravintolat yms.

      En ymmärrä lainkaa puolestelua Terminin puolesta. Kulkuyhteyksien hehkuttaminen... esim taksi 40 e sekä Terminille ja Tarstevereen. Terminille esim. Leonardo Express kahdelta 28 e. Alue on synkeää arkkitehtuuria.

      Jotenkin tuntuu siltä, että puolet Suomalaisista viettää aikaa Terminin lähellä, koska sieltä löytyy matkatoimistojen tarjonta, halvat rähjähotellit jne. Trasteverestä voit liikkua Getto-Campo-Navonan länsipuoli yms. edullisissa ravintoloissa tai istua edullisilla terasseilla.

      No makunsa kullakin. Itse liputan Campo-Trastevere alueen puolesta.

      • Roomaa

        Totta, Trastevere on ilman muuta Rooman tunnelmallisimpia alueita. Sieltä vaan löytyy valitettavan vähän hotelleja, tämä lienee myös se syy miksi niin monet asuvat Terminin seudulla koska siellä liki joka talossa on pari kolme eri hotellia, rähjäisempiä ja sitten vähän vähemmänkin rähjäisiä kuten Exedra Piazza della Repubblicalla jossa Sopranosin pääosan näyttelijä kävi tuossa jolku aika sitten kuolemassa. Noin esimerkkinä.

        Terminin seutu ei todellakaan ole mitään kauneinta Roomaa mutta ei myöskään yhtään sen kummempaa kuin minkään muunkaan surkaupungin påäärautatieaseman seutu. Liikenneyhteydet OVAT hyvät ja suurimmalta osaltaan niitä käyttävät roomalaiset sekä ympäristöstä Roomaan töihin tulevat työmatkaliikenteeseen. Helsingin rautatieaseman kulmilla notkuu ihan samalla tavalla ulkomaalaisia ja paljon enemmän humalaisia sekä muita sekopäitä joita saa pelätä ihan eri tavalla kuin täällä. Yritetään pysyä joissain mittasuhteissa näissä eipäs-juupas jutuissakin. Kyllä Roomasta löytyy ne mieleiset kulmat yleensä kaikille jotka tänne vaivautuvat tulemaan. Jos ei löydy niin sitten ei varmaan toista kertaa tarvitse tulla, näin yksinkertaistahan se on. :-)


      • vielä terministä

        "En ymmärrä lainkaa puolestelua Terminin puolesta"

        Mikä tämän ketjun puolusteluissa niin vaikea on ymmärtää? Kukaan ei ole väittänyt Terminiä kauniiksi tai viihtyisäksi, mutta jokseenkin jokainen on vain huomauttanut, ettei siellä ole syytä erityisemmin pelätä turvallisuutensa puolesta. Jos joku, joka ei ole aiemmin käynyt Roomassa, harkitsee tarkoituksiinsa sopivan hotellin varaamista Terminin seudulta mutta epäröi koska on lukenut kaikki pelottelut, niin kyllä hänelle on syytä kertoa, että pelko on turha. Eikä se, että majoittuu Terminin lähistölle, tarkoita sitä että aikoo myös viettää siellä kaiken aikansa.


      • nhyujnhy
        vielä terministä kirjoitti:

        "En ymmärrä lainkaa puolestelua Terminin puolesta"

        Mikä tämän ketjun puolusteluissa niin vaikea on ymmärtää? Kukaan ei ole väittänyt Terminiä kauniiksi tai viihtyisäksi, mutta jokseenkin jokainen on vain huomauttanut, ettei siellä ole syytä erityisemmin pelätä turvallisuutensa puolesta. Jos joku, joka ei ole aiemmin käynyt Roomassa, harkitsee tarkoituksiinsa sopivan hotellin varaamista Terminin seudulta mutta epäröi koska on lukenut kaikki pelottelut, niin kyllä hänelle on syytä kertoa, että pelko on turha. Eikä se, että majoittuu Terminin lähistölle, tarkoita sitä että aikoo myös viettää siellä kaiken aikansa.

        Komppaan kovasti. Olen aina asunut Roomassa siinä S.M. Maggioren kulmilla. Ei mitään ongelmia, hinnat kohtuullisia, alue ihan ok, (S.M.M.:n kellojen kumu kuuluu ihan asiaan!) ja hyvät yhteydet vaikka mihin. En sentään suosittele yön viettämissä taivasalla nukkuen Termiinin edustalla.


    • Sepi63

      Meillä oli hotelli Vatikaanin ja keskustan välissä. Sijainti oli mainio.

    • pyörä taas uudestaan

      Ihmettelen kuinka niin harva kuitenkaan mainitsee hyväksi kokemansa hotellin nimeä - onko se jotenkin itseltä pois, jos sen kertoo muille?

      • selitys tuohon

        No itse olen kirjoitellut tähän ketjuun pari viestiä, mutta sikäli kun "syytös" koskee minua, niin omasta puolestani olen jättänyt hotellit mainitsematta sen vuoksi, etten varsinaisesti voi suositella niitä kellekään. Siksi olen tyytynyt puhumaan vain alueista, joilla hotelli sijaitsee. En ole kovin mukavuudenhaluinen vaan enemmänkin elämyshakuinen matkailija, joka lisäksi hakee elämyksensäkin hotellin ulkopuolelta, joten minulle on aika se ja sama, missä vietän yöni, kunhan tietyt minimiehdot täyttyvät. Olen jokseenkin varma, että jos jotain tuntemaani hotellia mainostaisin ja varsinkin jos joku mainostani uskoisi, niin aikamoinen pettymys olisi vastassa. Tietysti jos todella tuntisin omakohtaisesti jonkin erityisen viihtyisän hotellin, niin toki sellaista voisin julkisesti kiitellä, mutta Roomassa olen paljolti budjettisyistä asustanut vähemmän täydellisissä paikoissa.


      • Benvenuti

        Suosikkihotellini on Piazza Barberinin lähellä Barocco. Hintava, mutta saa rahoilleen vastiketta. Hieman halvemmalla pääsee ja isomman huoneen saa viereisestä rakennuksesta. Nyt olen ensi viikolla menossa Imperiaaliin Via Venetolla, eli samoilla kulmilla. Terminin lähistöllä olen asustanut useamminkin, mutta hotellit ja aamiaiset olivat mitä olivat.


    • ghetto1

      Huomenna Roomaan. Hotelli Ghetossa. Phanteon 0,9 km, Colosseum 1,5 km. Pietarin kirkko 2,2 km, Piazza di Santa Maria 1,0 km. Fontana di Trevi 1,3 km. Hinta 120 €/yö aamupalalla. Kerron laadun kun tulen ensi viikolla takaisin.

      • Jorma Saario

        En tiedä,mutta miksi ottaa hotelli 120 eurolla, kun Campo dein läheltä saa apartmentin samaan hintaan ja eihän aamupala ole kuin makia croissant ja kahvi ja sekin aikataulutettu kuin kellonnaulaamalle koiralle. Miksi ottaa hotelli? -Apartmentissa on tilaa ja olet kuin kodissa: wifi, huoneet, ei hölmöä jokapäivä siivousta, jääkaappi, pesukone, keittiö jne. Miksi asua kolossa samalla hinnalla ja jopa kalliimmin ja huonommalla paikalla kuten sen Termiinin lähellä. Jos asua Historiallisessa keskustassa, niin ei tarvitse miettiä taksia takaisin hotellille. Voi kävellä Trasteveresta tai mistä. Metro?! _miksi siirtyä maan alla paikasta toiseen kuin myyrä? -Onko hullumpaa juttua kuultukaan.


    • vielä menen

      kartasta tosiaan näkee sijainnin nähtävyyksiin nähden, mutta ei maaston eroja.
      siellä on paljon mäkiä esim. barberinin aukiolla,jos käy, niin aina saa kiivetä. ja vielä on isoja kortteleita, jotka on pakko kiertää. Alhaalla joen läheisyydessä on tasaisempaa. Minua pelotti aina rebublik-aukion liikenneympyrä, jossa on kova liikenne, mutta ei mitään liikennevaloja. Kadunylitykseen uskalsin vain jonkun paikallisen vanavedessä. Heitä onneksi riitti.

    • ghetto1

      Pari yötä sitten palattu reissusta (pe-ti).
      B&B Little Queen Ghetossa. Erinomainen palvelu, mm. chek in lennoille tulostettu boading, ehdotukset klubeista, aamupala tehtiin toivomusten mukaan (paistettiin kananmunat toivomusten mukaan, paahtoleivät kahvi pöytään yms.). Ei tarvinnut käydä läheisestä EuroSparista hakemassa sämpylöitä ja pakottaa itseä tai vaimoa tekemään aamupalaa, vaan molemmat pääsivät myös nauttimaan lomasta (...niin sieltä Sparista kyllä pystyi ostamaan viinejä hintataso alkaen 1,49 €/pullo aivan laadukkaisiin viineihin saakka). Yöllä ei kuulunut mitään melua lähistöltä, vaikka Gheton ravintolakatu alkoi 50 m päästä. Taksiasema oli myös vieressä (Largo Argentina), josta poimitulla taksillakin pääsi laajalle alueelle alle 10 EUR hinnalla jos laiskotti kävellä. Ostakaa internetistä valmiit pääsyliput Vatikaanin museoon (Siktuksen kappeli) ja Colosseumiin Forum Platiniin ja tulostakaa Voucerit mukaan. Pääsee suoraa jonojen ohi sisään. Otettiin taksi aamupalan jälkeen lauantaina klo 9:10 ja olimme Vatikaanin museossa sisällä jo 9:30, Colosseumin osalta maanantaina vielä nopeammin (koska taksimatka lyhyempi). Vatikaanin museossa oli "tavallisia" jonottajia jo tällöin lähes kilometrin jono, Colosseumissa ei ollut jonoja muutenkaan, mutta Forum Platinissa oli n.1/2 tunnin jono, jonka ohi jonottamatta. 15 min kävely Trasteveren ravintoloihin Piaza Santa Marian ympäristöön, ehdoton juttu, hintataso alempi ja laatutaso korkeampi. Sää mitä mainioin aamusta "suomalainen kuuma kesäsää" ja puolenpäivän jälkeen n. 27-30, illaksi taas jäähtyi sopivaksi. Kesken päivää pystyi näppärästi käymään hotellissa jos niin halutti ja jatkaa taas kaupunkitutustumista. Että sillailla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3821
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      593
      3595
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3552
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2231
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      53
      2219
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      321
      1967
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1947
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1756
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      27
      1413
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1352
    Aihe