Ford Transit 2.0 vm 2005

Kika 5

Onko kellään ollut samaa murhetta ransetissa?

Autosta hävis kevät talvella vedot ja sammuili ajosta. Myös mittaristo eli omaa eläämäänsä.

Auto kävi merkki liikkeessä ja polttoaine pumppu uusittin ja tehot saatiin takaisin. Mittaristo uusittiin myös ja on toiminut normaalisti sen jälkeen. Lisäksi on vaihdettu kampuran pyörimisnopeus tunnistin ja kaasu poljin.

Auto sammui kuitenkin pumpun vaihdon jälkeen kun autolla oli ajettu 3000tkm ja tehotkin oli hetken taas poissa.

Korjaamossa oli taas pumppuun viittavia vika koodeja ja ym. Ja korjaamossa kohauteltiin vain hartiota ja sanoivat ettei ole tietoa missä vika mahdollisesti johtosarjassa. Eikä minun lompakkoni kestä jättää sitä korjaamolle arvuuteltavaksi koska ei ole helppoa löytää tuollaista vikaa ja mahdollisuuksia kun on laidasta laitaan.

No asia jätettiin hetkeksi unholaan kun auto rupesikin toimimaan ITSESTÄÄN hyvin ja huhtikuisen korjauksen jälkeen se on toiminut moitteettomasti 20tkm, mutta nyt alkoi kenkkuamaan toden teolla.

Auto sammuu tyhjäkäynniltä ja lähtee uudelleen heti käymään tai sitten vain starttaa normaalisti. Tehot eivät häviä... jos pääseekin liikkeelle. 15-20 kertaa sattaa käynnistyksen jälkeen pysyä käynnissä 10-15s ja sitten taas sammuu. Hetkeksi kun hylkää vekottimen niin sattaa taas toimia päivän normaalisti ajossa ja sitten taas aloittaa sammuilun.

Silloin jos ei auto käynnisty heti starttauksen jälkeen niin hehkun valo alkaa vikkua, mutta se on ilmeisesti vain häiriö valokin näissä. Ainakin vw n tuotteissa on niin.

Onko kellään antaa vinkkiä rahattomalle huussin omistajalle

9

4816

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tässä vinkki

      Myy se huussi jos ei oo rahaa pitää kunnossa. Tuosta eteenpäin rahaa palaa kiihtyvään tahtiin kun se alkaa hajota joka paikasta.

    • jassut

      Halpa ja helppo konsti on itse tutkia ilmavuodot . Osta kirkasta muoviletkua . Laita vaikka paluuputkeen jos tulee ilmaa noin parin minuutin käytön jälkeen on syynä ilmavuoto. Vanhasta bensakoneen polttoainesuodattimesta saat putken pikaliittimen sisään ( ei riko O-rengasta. Siirrä letkua polttoainelinjaa pitkin paikallistaaksesi vuodon, jos sellainen on.
      Pumpun vikakoodit voivat viitata ilmavuotoon.

      P.S
      Transiteissa ruukaa mennä vesipumpun ja tehostimen pumpun välinen boori.
      Jos lämpö heittelee kannattaa tarkkailla asiaa

      • kika 5

        kiitos, minäpäs käyn läpi tuolleen :) Juu tuosta v.pumppu ja tehostin hommasta on kuullut myös... ei kumpaile ainakaan vielä.


      • Tisnart Drof
        kika 5 kirjoitti:

        kiitos, minäpäs käyn läpi tuolleen :) Juu tuosta v.pumppu ja tehostin hommasta on kuullut myös... ei kumpaile ainakaan vielä.

        Oletko kika 5 löytänyt transitistasi vian?


    • maihari1

      jeesusteipppiä niin tulee 30 heppaa lisää vielä

    • Urmas.K

      Itsellä meni-03:sta 100tkm kohdalla tuo yhdistetty vesi-ja ohjaustehostimen pumppu juurikin tuosta syystä eli oli päässyt poorit kulumaan mikä aiheutti että lämmöt nousi herkästi punaiselle.
      Onneksi Voortilla osattiin epäillä tuota vikakuvauksestani ja siitä lähdettiin että katsotaan ensin tuo.
      Jep,sain nähdäkseni avatun vanhan jossa ihan sileät poorit oli päässyt nesteet sisällekkin tiivisteiden petettyä .Laitettiin uudemman mallinen parannettu versio tuosta ja samaa vikaa myös henkilöautoissa,kas kun sama tekniikka.
      Muuten aivan huippupeli,ei mitään vikaa,tietty normaaleja kulutusosia.
      Mittarissa nyt 160tkm ja arvatkaapa minkämerkkisen pakun vaihdan sitten joskus kun 200tkm lukemat?
      Ei jakohihnoja ja kylmää rinkiä persuksessa koska hyppää/katkeaa kylmäkäynnistyksessä tai koska vaihdetaan maksetaan riihikuivaa läjä.
      Yksinkertainen peruspeli,H4 lamput helppo vaihtaa kuten mahd ilmata käsin tarvittaessa,halvat osat,lämmin,hyvä ajaa,edullinen rengaskoko,normaali kulutus moiseen ja varusteet ok ym siis minun mielestäni tarpeisiini.
      Merkki kuin merkki niin 300tkm ei minun juttu,ei kiinnosta loppuunajetut vehkeet jossa tarvii vaihtaa kaikki nivelistä ylöspäin ja se on loputon polku ilman loppupäätä...
      Vuosimallikin voi olla vanha jos ajomäärä "järkevä",mielestäni.

    • JV-sähkö-Jussi.Iisalmi

      juu..pö-suotimen vaihdon jälkeen ei käynnisty..varsinkin lämpösenä..pö-suodin tyhjenee auton seistessä yön yli..minne hävii löbö kun ei ole alla lammikkoa..? taas kun täyttää pö-suotimen ja tarttaa jonkin aikaa niin hörähtää käyntiin..muuten on pelannut auto kun sveitsiläinen kello...raksuttaa vaan kovemmalla äänellä..heh heh..vm 2005 ja mittarissa 240tkm ja helmoja vähän hitsattu..webasto takkuili kovalla pakkasella (-29-31) mutta johtui kai tankkiin jääneestä syys-laadusta..jee, Fooorti on muuten auto, keksitty kauan sitten..joku kateellinen sanoi jotta foorti ei oo auto, eikä markariini voita..heh heh..hyvä joke.. ..Laihialainen sähkösauna..?? juu..sähkölasku nitojalla saunan oveen,istutaan alalauteella ja katellaan laskua, ja hikoillaan..heko heko..

    • tsoos

      Onkohan sulla ollut se maanantai aamupäivänä tehty auto ? Älä välitä samanlaisia vikoja on myös Ducatossa jos en merkkiä olis nähny niin olisin luullut puhuttavan tästä Fiiatista. Ei noi ajokilometrit vaakassa paina jos auto kiukuttelee juttelin erään taksimiehen kaa jolla oli 2010 mallin transiitti taksiajossa ja hän sanoi päästelleensä sillä jo yli 650 tkm ilman sen suurempia vikoja lukuunottamatta normaaleja kulutusosien vaihtoa ja oli oikke tyytyväinen ransiittiinsa.
      Yhtä kalliita ne kilometrit on uudellakin transiitilla jos ajatellaan et sun on käytävä tekemässä ne takuuhuollot määräaikoina ja nehän maksaa ja niissä on ilmaa. Ajatellaan et 300 tkm ajetussa transiitissa tää eka kierros kulutusosien kanssa on jo tehty ja auto kunnossa ja halvempi pitää kuin uutta. Mitä ruosteisiin tulee niin uusissa mersuissakin alkaa olla ruostevaurioita koska ei niitäkään mitenkään ruostesuojata ellei asiakas itse mene sitä tekemään uuteen autoonsa. Mikä paku olis sitten sellainen joka on täysin ehjä ja moitteeton koko elinkaarensa ?? Sanoppa se.

      • Jonskuna

        Hiace.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1821
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1734
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1642
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1541
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1518
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      20
      1409
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe