Jakohihnan katkeaminen

napsahti

Katkesi jakohihna passatista -07 ajettu 149 000km (ilmeisesti aiheuttanut suurta vahinkoa) ja heinäkuun lopussa käytetty 150 000 km huollossa. Kysyttiin..vaihdetaanko hihna nyt niin vastasivat että 180 000km huollossa. Ensimmäinen hihnan vaihto on 180 000km kuulemma. Auto on käyny kaikki huollot merkkiliikeessä ja ajallaan. Onko maahantuoja korvausvelvollinen vai merkkihuolto jossa autoa on käytetty?

34

5786

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tshihiiii

      onko tarkistettu 90tkm huollossa? ainakin audin huolto-ohjelmaan kuuluu että hihnan kunto tarkistetaan tuossa kohtaa, omani siis -06vm A6 2.0tsi.. tuossa myös vaihto 180tkm kohdalla... itse en uskaltannut ajaa tuolla enempää vaan pelkäsin että kohta napsahtaaa niin laitoin vaihtoon koko auton. kuitenkin hihnalla jo ikää 7 vuotta, en tiedä miten olisivat laakkosella suhtautuneet jos ois katastrofi iskennyt ja yrittänyt tarjota tuota goodwilliin... voisin kuvitella että viimeistään 5v jälkeen pitää vaihtaa hihna vaikka siitä ei mitään ikämääritelmää huoltokirjassa olekkaan..

      • tshiishiii

        siis saman verran oli omassanikin kilometerjä jo mittarissa.. ja omassa huoltokirjassa on ruksi hihnan vaihdosta 90tkm kohdalla edellisen omistajan jäljiltä mutta huollon mukaan tarkoittaa vaan että on tarkistettu ei vaihdettu kun asiaa kysyin...


    • napsahti

      En osaa sanoa nyt onko 90tkm tarkistettu hihna. Huoltokirja on autossa. Luulisi että on kun merkkihuollossa on käytetty. Ollaan toisia omistajia...ostettiin auto kun sil oli ajettu n. 100tkm. Goodwilliin?? Mikä se on?

    • tshihiihii

      Vilkaiseppa sieltä huoltokirjasta onko ruksittu 90tkm huollon nurkilla jakohihnaa.. jos on niin sitten vois olla jotain mahkuja saada tuosta ainakin osa menemään maahantuohan virhevastuun piiriin. Vetoat siis siellä merkkihuollossa että auton moottorin käyttöikä olettama on 300tkm ja että kun kon huolto-ohjelman mukaan huollettu niin pitäisi kestää, joten et suostu maksamaan omasta pussista auton korjaamista vaan virhevastuun vuoksi maahantuoja / auton myynnyt liike on vastuussa ainakin osittain korjauksesta. Kun kerta nokkahihna on poikki niin se on sitten venttiit solmussa ja koko yläkerta moottorista uusiksi, eli halvemmaksi tulee vaihtokoneen hommaaminen... hyvällä tuurilla selviät noin 4000€ remontilla.. kannattanee tutustua vagarena.fi:n juttuihin aiheesta...

    • Ajaja.

      Ei hyvää päivää teitä kaikkia.

      Maksatteko kenties hyvällä tuurilla 4000euroakin,älkää koskaan ostako autoa jossa on hihna,se on aina oltava ketjulla.

      Hankkikaa volkkari joka on ketjulla,muuten voi ajaa paaliin samantien.

      • tshihiii

      • -----------

        Voi "ajaja" parka kun et tiedä missä mennään. Ketjuthan ne pahimpia ongelmia teettää, ei aina poikkea mutta hyppää rattaan yli ja samanlainen remontti edessä. Tiedoksesi, että ketjuja on jo alettu vaihtamaan joissain volkkarimalleissa takaisin hihnoihin.

        Kirjoittaa entinen 1.8 TSI moottorilla ajanut jolla meni jakopää ketjun tuhoutumisen vuoksi koko alakerta uusiksi kiertokanget vääränä männät p.skana jne.


    • tshihiihii

      joo niitä ketjujahan ei olekkaan täällä paljoa mennyt.. kun katsoo noita 1.4l tsi koneiden ongelmia... ne sentään on pääsääntöisesti menneet tehtaan pikkiin..

    • audzmään
    • ajaja.

      Onko se todella tuollainen roska,eikö ne osaa autoa tehdä?

      On kai niillä volkkareilla ketjukoneet,ei kai ne susia tee?

      Miksi kehutaan volkkaria ja kuitenkin ne on todellisuudessa täyttä huijausta.

    • napsahti

      1. erä : Asiakas maksaa! (sanoo huolto ja sen mukaan myös maahantuoja)



      2. erä: ??

    • tsihihihii

      1.erä, no paljonko se asiakas maksaa? tuliko huollolta jotain arviota?

      2.erä, valitusta kuluttajalautakuntaan, aiheena auton valmistajan virhevastuu tuotteesta.. eli tässä tapauksessa noin 50% pitäisi saada kuluista tehtaan/maahantuojan piikkiin, koska olet ostannut auton jos alle 6kk niin myyjä vastuussa moottorin laukeamisesta?

      • napsahti

        Arvio oli ...saattaa nousta jopa 6000e,männissä näky jälkiä eli yläkertä uusiksi mutta varmuuden saa vasta kun kone avattaisiin. Auto on ostettu 2011 tammikuussa. Kuluttaja-asiamieheen otettu yhteyttä ja lähetetty vielä sähköposti maahantuojalle,myyjälle ja huoltoon. Nyt odotetaan vastauksia.


      • Audzmään
        napsahti kirjoitti:

        Arvio oli ...saattaa nousta jopa 6000e,männissä näky jälkiä eli yläkertä uusiksi mutta varmuuden saa vasta kun kone avattaisiin. Auto on ostettu 2011 tammikuussa. Kuluttaja-asiamieheen otettu yhteyttä ja lähetetty vielä sähköposti maahantuojalle,myyjälle ja huoltoon. Nyt odotetaan vastauksia.

        no, varmaan lopputulos tässä on se että maahantuoja saattaa tulla vähän vastaan, eli selviät hirveän tappelun jälkeen noin 3000€, sen jälkeen varmaankin laitat auton kiertoon etkä enään ikinä katso VAG:n tuotteisiin, vaan sinustakin saadaan tyytyväinen Japanilaisen auton omistaja.


    • tyhmäkiin tyhmempi.

      Onneksi olkoon paskakasasi kanssa!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Kukaan ei käskenyt moista romua ostamaan!!!!!!!!

      Kärsi vaan nahoissas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • tsihihiii

        millä koneella toi sun paskatti on? bensa vai diesel? ihan vaan mielenkiinnosta..


      • audzmään
        tsihihiii kirjoitti:

        millä koneella toi sun paskatti on? bensa vai diesel? ihan vaan mielenkiinnosta..

        hyvä arvonalenema passatille.. ostit siis vuonna 2011 vm07 passatin ja maksoit varmaan noin 23t€, nyt tuosta vaihtohyvitys jos olisi ehjä olisi jotain 13-14t€ ja kun tuli 6t€:n remppa niin arvo nyt noin 6t€.... mahtaa ahdistaa hyvin tehty sijoitus autoon.. eikö?


      • napsahti
        tsihihiii kirjoitti:

        millä koneella toi sun paskatti on? bensa vai diesel? ihan vaan mielenkiinnosta..

        2.0 fsi bensa


    • tshihihii

      tuolla toisaalla skoda ketjussa oli vastaavassa tapaukseessa käynnyt näin
      "Nyt sain vahvistuksen Skodan moottorin kestosta oikein maahantuojalta:

      Tapauksessanne asia on käsitelty siten, että moottorille on laskettu kestoiäksi 300 000 km ja tällöin asiakkaan osuus korjauksesta olisi ollut 37,7 % (113 000 km / 300 000 km"

    • tshihiii

      harvemmin noista 2.0l koneista noita hihnoja on mennyt ja varsinkin kun virallinen huolto-ohje on että vaihdetaan 180tkm huollossa, nyt kannattaa yrittää pitää huolta omista oikeuksista ja vedota tuohon tehtaan huolto-ohjeeseen että pitää kestää tuonne asti varsinkin kun ei ole mainittu mitään vuosirajaa tuon matkan ajamiseen. Kyllä itseänikin vituttaisi aika armottomasti. Kuluttaja-asiamiehen kautta vaan hommaa liikkelle ja reklamaatiota maahantuojalle myyjäliikkeen kautta.

      • tshihihii

        Moro, napsu, miten homma on edennyt, onko tullut jo lisää infoa että miten homma etenee?? Ootko jalkapatikassa vai kuinka pärjäät?


    • napsahti

      Asia junnaa vielä paikallaan. Maahantuoja sysää vastuun myyjälle eli toyota liikkeelle ja myyjä taas maahantuojan vastuulle. Odotellaan kuluttaja-asiamiehen soittoa.Onneksi on toinen auto niin ei tarvii kauheesti kuluttaa tennarinpohjia.

    • audzmään

      onhan se hauska harrastus tuo VAG:n omistaminen, pitää elämässä jotain jännitystä olla.

      • napsahti

        Älä muuta virka!! :) Jännitys pitää virkeenä.


    • napsahti

      Juttu meni kuluttajariitalautakuntaan ja sieltä tuli päätös että Toyota-liike on korvausvelvollinen.Kehottaa maksamaan 3500e. Nyt odotellaan mikä on Toyota-liikkeen vastaus.

    • ruahahahaaaaaaaaaa

      HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA..............

      Kyllä VW peeloa taas viduddaa oikein urakalla......

      HAHAHAHAHAHAHHHHHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA............

      • hyujtahssga

        Teini on päässy koulusta.Ja saanu vanhemmilta luvan käyttää nettiä kun kotitehtävät on tehty!! Ps. Mites sitten homma jatkuu jos Toyota liike ei maksa kehotuksesta huolimatta?? Jos oikein ymmärsin tuon sanan kehotuksen.


    • RUAHAHAHAHAAAAAAAAAA

      Klonkswagenhan ei maksa KOSKAAN sille kuuluvia remontteja, vaan KAIKKI maksatetaan asiakkailla.....SUUNNITTELUVIRHEITÄ MYÖTEN......AINA...........RUAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAA

    • napsahti

      No niin päätös... Toyota Kaivoksela päätti noudattaa kuluttajariitalautakunnan kehotusta ja maksaa kyseisen summan. "Taistelu päättynyt"

      • Passatex

        Onnittelut lopputuloksesta. Meinaatko pitää Passatin vai laitatko kiertoon?


    • autokuume

      Olis tiedossa 150 tkm ajettu -07 Passatti 2.0 FSI koneella, jossa huollot tehty ja hihna jo vaihdettukin. Vaihdettu vesipumppu, kiristimet. Automaattilaatikolla. En ole ennen VAG:ia kokeillut. Mitä yhtäkkiä heittäisit, kannattaako kokeilla? Mitä pitää tarkistaa?

    • napsahti

      Jaa´a. Tossa autossa ei oo kolmen vuoden aikana ollu mitään muita ongelmia kuin toma hihnan katkeaminen.Ei edes pikku vikoja.Siihen nähden ollaan oltu tyytyväisiä.Automaatista en osaa sanoa mitään kun ei o kokemusta.Toiset sanoo kannattaa kokeilla ja toiset ei. Teet miltä tuntuu...

    • Passatisti ikuisesti

      Tuosta moottorista ei kokemuksia, ainoastaan näistä uudemmista TSI ja TDI tehoversioista. Aivan loistavia. Muutenkinhan Passat on todella hyvä ajaa ja varsinkin pitkää matkaa esim. Lappiin. Ei juuri pysähdyksiä tarvita.

    • Anonyymi

      Itte sain pasatin viime kuun8 päivä katastettua sain sen käyttää jo27 toukokuuta ei mennyt läpi sitten vasta kun meni läpi niin saan sillä aijja siihen pitäis vaihtaa jakopäänhihnan on täyttynyt90000 sanottu että ei kannatte tehä remonttia jos menne poikki hihna siis mulle äiti osti uudet jakopään kiristimen 170 maksoi hihna ja vesipumppu ei tietoa mutta kaikki on nyt varastettu Haaparannassa hevostallin lähellä ei saanut kuskinpuolen ovea ollenkaan lukkoon ja muistaakseni apumiehen puolen etuovi en ole kokeillut mutta takaovet ja perälunkka mennee lukkoon keskuslukitus toimii niissä vaara Mika tuomas jos sie rosvo näet tämän ilmoituksen niin palauta heti net sammaanpaikhaan mistä otit aijon tehä siitä ilmoituksen poliisille net varastettiin 25-26 viime kuuta lauantain ja Pyhän välisenä yönä kun olin paronissa Torniossa laulamassa Raitasen Jukan lauluja olen vapaa ja mua hyväilee toukokuu, parhaasta päästä muistaakseni yhteensä 3 laulua koko illan aikana

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1439
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe