verta pissan seassa(ko)?

voikoollaniin?

Löytyi keittiöstä eilen selkeä kissan pissa, mutta sekana oli myös verta, ehkä. Vai voiko jokin ruoka-aine esim värjätä pissan? Esim joku punainen kastike märkäruuassa? Mitä se syö aika paljon. Ei ole ollut mitään muita ongelmia, syö hyvin, käy ulkona jne.. Ja juo illalla vähän, eikä ole ravannut laatikolla. Vai voiko ruoka-aineet edes värjätä pissaa?

19

6379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaionkoniin?

      Luin kyllä jostain että veri pissassa voi liittyä stressiin, ja kissa on hyvin helposti stressaantuva, ja varsinkin viime aikoina stressanut paljon. Voisiko johtua sitten siitä?

    • 4+6

      Kyllä minä lähtisin kisun kanssa eläinlääkärille. Pissavaivat kun ovat kissalle kivuliaita ja aika helposti kroonistuvat. Myöskin munuaiset ovat aika helposti vaarassa.

      • mitenpitkään?

        Niin olen minäkin menossa, kunhan ajan saisin järjestettyä. Mutta miten pitkään yleensä kissa selviää, jos jokin virtsa sairaus olisi? Muutaman päivän? Viikkoja? Niin ettei muita oireita ilmene, vaan kuin veri?


    • 5+6

      Kyllä jos se on tosiaan verta mitä on pissassa niin HETI sinne eläinlääkärille, päivystävälle jos ei muuten pääse.
      Tietääkseni sairaus on jo aika pahana jos pissan mukana on verta, se ei yleensä ole se ensimmäinen oire.

      • muillatälläistä?

        Soitin illalla sinne eläinlääkääriin, niin sanoi että seuraavalla viikolla. Muita oireita en siis kissallani ole ollenkaan nähnyt. Onko joillakin kokemusta tämän tapaisesta tilanteesta?


      • hopo hopi lekurille
        muillatälläistä? kirjoitti:

        Soitin illalla sinne eläinlääkääriin, niin sanoi että seuraavalla viikolla. Muita oireita en siis kissallani ole ollenkaan nähnyt. Onko joillakin kokemusta tämän tapaisesta tilanteesta?

        Tämä tapahtui jo monta vuotta sitten.
        Kaverin kaksvuotias leikattu narttu kissa alko pissailla vääriin paikkoihin,vaikka enne oli ollut sisäsiisti.Oli ollut verta pissassa,mut ei ollut ihan kaveri varma oliko verta.
        Jutteli mulle asiasta,neuvoin viemään kissan eläinlääkäriin.

        Sitä siis jatkui pidemmän aikaa,varmasti en sitä tiedä koska alkoi oireet.Mutta siitä kun mulle kertoi meni kaksviikkoa.Kun ei vienyt kissaa silloinkaan viellä eläinlääkäriin.Vaan vasta sitten,kun kissa oli jo huonommassa kunnossa.
        Niin sittense kaveri, ilmotti että kissa on jossain tehohoidoissa,ja että sillä olikin virtsatulehdus ollu sitten pidempään.Se virtsatulehdus oli mennyt niin pahaksi,että tulehdus levisi munuaisiin.Kaverin kissa sitten tehohoidosta huolimatta kuoli.
        Maksettavaa jäi tuosta parin päivän tehohoidosta sitten kuitenkin muistaakseni 500 euroa.
        Eli minä veisin kissan heti lääkäriin,siellä varmistuu onko kissalla jokin sairaus.Ja saa lääkkeet siihen jos tarve.Ja kissan kuntoon.


    • 8+6

      Päivystävälle jos eivät kerran ota muuten vastaan. Se ei ole mikään leikinasia jos pissassa on verta!

      • onkotuonormaalia?

        Mutta kun minä soitin juuri päivystävälle. Ja yhdellä tuttuni kissalla oli niin että oli tullut verta pissan seassa jo pitemmän aikaa, verta oli hieman tippunut laatikon ulkopuolelle, ja hän ei ollut heti huomannut sitä, joten se oli kuivuessaan muuttanut väriä oranssi ruskeaksi, ei ollut tajunnut. Oli ollut muutaman kuukauden ihan normaalina kissana, mutta sitten hän oli huomannut ihan tuoretta verta laatikon vieressä ja vienyt kissan lääkäriin. Vaivaa en muista, sen verran pitkä aika, mutta kissa parani.


      • minä veisin heti
        onkotuonormaalia? kirjoitti:

        Mutta kun minä soitin juuri päivystävälle. Ja yhdellä tuttuni kissalla oli niin että oli tullut verta pissan seassa jo pitemmän aikaa, verta oli hieman tippunut laatikon ulkopuolelle, ja hän ei ollut heti huomannut sitä, joten se oli kuivuessaan muuttanut väriä oranssi ruskeaksi, ei ollut tajunnut. Oli ollut muutaman kuukauden ihan normaalina kissana, mutta sitten hän oli huomannut ihan tuoretta verta laatikon vieressä ja vienyt kissan lääkäriin. Vaivaa en muista, sen verran pitkä aika, mutta kissa parani.

        Niin,eli viet kissan eläinlääkäriin ,siis ihan heti jos huomaat sen voinnissa tai virtsassa jotain normaalista poikkeavaa.
        Jos olet nyt huomannut että virtsassa on verta,soitat eläinlääkäriin ja kerrot sen.Vain eläinlääkärikäynnillä selviää onko kissalla tulehdus vai ei, tai jotain muuta ongelmaa.
        Ja vaikea kenenkään täällä palstalla kirjoituksista pelkästään päätellä ,kissan tämän hetkistä tilaa.

        Kaikki kissat ovat yksilöitä,joten kavereiden tai tuttujen kissojen sairaudet tai oireet, voivat poiketa oman kissasi oireista ja sairauksista paljon.Eli niihin vertaaminen ei auta asiassa.Pahimmassa tapauksessa,eläinlääkärille menon pitkittäminen näkyy sitten lopulta kissan tilan huononemisena,ja se näkyy lopulta siinä laskussakin .


    • 4+6

      MENE sinne päivystävälle. Kuten jo edellinen sanoi niin ei auta yhtään vertailla muihin kissoihin. Joku kissa saattaa selvitä vaikka auto ajaa sen yli ja toinen ei selviäkkään. Jokatapauksessa on nyt täysin älytöntä ja vastuutonta pitkittää kissan todennäköisiä kipuja ja olla hoitamatta kun ilmiselvästi jotain on vialla.
      Vaikka kissa selviäisi niin todennäköisesti sen kroppa kärsii ja paljon.

    • uremia

      "Verta pissassa" voi merkitä eri asioita, kissalla voi olla ärhäkkä pissatulehdus tai sillä voi olla virtsakiviä jotka hankaa rakon pinnan rikki. Jos kyseessä on kivi, voi se tukkia virtsaputken niin, ettei pissa pääse ulos ja kissa kuolee uremiaan eli virtsamyrkytykseen. Jos kyseessä on tulehdus joka aiheuttaa rakon limakalvon rikkoutumisen ja sitä kautta verisyyttä. On kyseessä vakava tulehdustila joka voi johtaa tulehduksen nousun munuaisiin.

      Kun sitä ei maallikko silmin voi nähdä mistä on kyse, on lääkäri se paikka johon pitää suunnata. Uremia tappaa jo vuorokaudessa jos pissa ei ulos pääse. Jos pissaa tulee ulos, ei sekään tarkoita ettei kiviä voi pissassa olla ja tukos olla vain minuuttien kysymys.

      Ruoka-aineista kissan kohdalla tuskin on kyse. Ihmisillä esim. punajuuri on sellainen, että se voi joillakin värjätä pissan punaiseksi, mutta sitäkin on syötävä reilusti.

      Odottelu voi aina olla riskaapelia, koska kissan tila voi romahtaa hetkessä ja silloin on ehkä liian myöhäistä tehdä mitään.

    • kape pk

      hei. kuulostaa virtsatientulehdukselta. oma 13v hiipe herra virtsasi keittiön lattialle jossa oli verta oli,lääkärireissu oliedessä sai antibiottikuurin.toistaiseksi apu auttanut..

    • sarppa

      moikka,mulla toisella kissalla todettiin kiteitä 2 viikkoa sitten,eli nyt pari kk liuotusruokaa,raksut menee mutta se märkäruoka ei sitten millään...kuin ootte saanu kissanne syömään tota?vois olla joo enemmän valikoimaa tämän sairauden kohdalla!
      kamalaa ajatella että ainakin 2kk tota samaa moskaa pitäisi syödä.mutta en aijo luovuttaa,toinen ongelma liittyy kun terve kissa sitten lopetti kokonaan syömisen,söisi kyllä niitä lääkeraksuja,mutta kun ei saisi antaa!!!kyllä voi olla vaikeeta!apua mulle?!

      • 7+44

        Liuotus- ja ylläpitomärkäruokia on useaa eri merkkiä, eli kokeile kaikkia mikä kissalle maistuisi. Meidän nirppis suostui syömään ainoastaan Hill´s ja Eukanubaa muttei muita.


    • oma kisuliini

      Joo elikkä siis (olen 11v) ja kissani on myös 11v eli aika vanha alkaa jo oleen. Tänään oli jotain nestettä lavuaaressa(minne kissa on joskuks ennenkin jos eii oo päässyt ulos) ja siinä oli jotain punaista. Näytti vereltä. Mutta ei haissut miltään. Luin että voi johtua sterrisitä, kissa stressaa koska meillä on koira ja ei oo kovin hyvät kaverit... Mutta pitäiskö olla huolen aihe vai ei? Ei ole ennen ollut mitään vastaavaa.

    • Kiirehdi jo

      Vie kissasi eläinlääkäriin samantien.
      Pissatulehdus, munuaiskivet ja ylipäätään munuaisvaivat ainakin tekevät verta pissaan.
      Niin juu ja mahdollisimman pian sinne lääkäriin eikä todellakaan odotella viikkoja.
      Ell-asemalta kyllä saa nopeasti ajan ja mitä isompi vaiva, sen nopeammin ajan saa. Eli tuossa tapauksessa ajan saa nopeasti, koska veri pissassa on aina sellainen iso varoitusmerkki.
      Turha miettiä mitään tai toivoa, että itsekseen menee ohi.
      Pissatulehdukset pahimmillaan kroonistuvat ja voivat levitä munuaisiin, mitä hoitoon viemisen pitkittäminen aiheuttaa osaltaan ja kissan voi joutua lopettamaan tuon vuoksi, koska ko tulehdus tekee sen verran pahaa tuhoa siellä kissan sisuksissa pitkittyessään.
      Ja jos rahasta on taas kiinni, ettet halua viedä kissaasi hoitoon, niin kannattaisiko pyytää joltain tutulta/sukulaiselta sen verran lainaa, että pääset hoidattamaan kissasi kuntoon??

    • voipi

      kissa saada virtsatulehduksen myös ulkoisista tekijöistä. Laitoin ulkokissalleni hiekkalaatikon sisälle kovilla pakkasilla. Sai virtsatulehduksen. Ei bakteeri. Asiaa settvittyämme tulos oli tämä: Marketin oman merkin (mitä lie moskaa) hiekka.
      Kannattaa selvittää, että "hiekka" on aitoa kivestä tehtyä hiekkaa. Esim. sepoliittikivestä.

      • hiekkaeisairastuta

        Mun kissa käynyt ikänsä laatikolla, eli 22vuotiaaksi.Ihan ilman mitään sairauksia.Hiekkana käytettiin puupellettiä,ja noita kaikkia mahdollisia marketin hiekkoja.
        Aika salapoliisi saa olla,että selvittää mistä tulehdus ehkä johtuu, eikä se hiekka sinne virtsarakkoon mene.Joten kyllä se vika on jossain muualla kun hiekassa, kissassa luultavammin ;)


    • tulehdusleviää

      Sukulaisen kissa pissi ähän laatikkoonsa verta,ja muutenkin pissi jokapaikkaan,joten pitivät paljon ulkona sitten.Protestoinniksi luulivat,vaikka neuvoin viemään el.
      Lopulta kissa tuli tosi kipeäksi,ja menehtyi lääkäriasemalle parin päivän sisällä.Sillä oli kuulemma pitkälle edennyt tulehds, munuaiset tuhoutuneet tai jotain.Liian kauan kattelivat pissimistä, ulosjättäminen oli kyllä mielestäni vastuutonta, kissa olis tarvinnu lääkäriä.Ei heille onneksi viellä ainakaan ole uutta kissaa tullut,ja tuosta on jo yli kymmenenvuotta aikaa.Ei kannata kyllä säästä el kuluissa, voi lemmikki menehtyä säästämisen vuoksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      305
      3408
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1379
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1260
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1161
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      168
      1078
    Aihe